VEWI

Divers


Dénomination : VEWI
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 434.486.853

Publication

25/03/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 14.02.2014, NGL 19.03.2014 14068-0245-015
09/01/2014
ÿþVoor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

blod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

~

F~ ~é~ `g~~ i~Gt

~Ieergel~.

Rechtbank van KoopleglitiEc, 2413

te L+r3tsmes'`' de

Di~ al'tlFr;t<R.

Griffie

Ondernemingsnr : 434.486.853

Benaming

(voluit) : Vewi

(verkort) :

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de vorm van een naamloze vennootschap

Zetel : 3360 Bierbeek, Ridderstraat 30

(volledig adres)

Onderwerp akte : Statutenwijziging - kapitaalverhoging

Er blijkt uit een proces-verbaal verleden voor notaris Tom Wilsens, te Leuven, op 12 december 2013, " geregistreerd, dat de aandeelhouders van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een naamloze vennootschap Vewi, met maatschappelijke zetel te 3360 Bierbeek, Ridderstraat 30 de volgende beslissingen hebben genomen met eenparigheid van stemmen;

EERSTE BESLUIT

De vergadering stelt vast en bevestigt dat ingevolge het principe van de contractuele en formele continuïteit van contracten en overeenkomsten vastgelegd in de wet van dertig oktober negentienhonderd achtennegentig (Belgisch Staatsblad van tien november negentienhonderdachtennegentig) het kapitaal van de vennootschap automatisch werd omgezet in euro en derhalve thans veertig duizend honderd achtenvijftig euro vijfenzeventig cent (¬ 40.158,75) bedraagt.

TWEEDE BESLUIT

De vergadering beslist de nominale waarde van de aandelen af te schaffen. Ingevolge dit besluit stelt de vergadering vast dat het kapitaal van de vennootschap wordt vertegenwoordigd door duizend zeshonderd twintig (1.620) gelijke aandelen, zonder aanduiding van nominale waarde, die elk een gelijk gedeelte van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

DERDE BESLUIT

De vergadering beslist de aandelen aan toonder om te zetten in aandelen op naam. Ingevolge dit besluit worden de bestuurders gemachtigd tot het vernietigen van de gedrukte aandelen en tot het inschrijven van het " aandelenbezit in een register van aandeelhouders, zoals voorgeschreven door het Wetboek van, Vennootschappen.

VIERDE BESLUIT

Met betrekking tot de voorgestelde kapitaalverhoging bevestigen alle aandeelhouders uitdrukkelijk naar behoren te zijn ingelicht over de voorgestelde kapitaalverhoging en de financiële gevolgen die de verrichting voor hen en voor de vennootschap heeft. Zij erkennen voldoende voorgelicht te zijn na kennisname van de hen door de bestuurders verstrekte financiële en boekhoudkundige gegevens, De vergadering beslist dat de, aandeelhouders hun voorkeurrecht dienen uit te oefenen in verhouding tot het aantal aandelen dat zij reeds bezitten in de vennootschap.

VIJFDE BESLUIT

Gelet op het feit;

-dat de kapitaalverhoging wordt doorgevoerd bij wijze van inbreng door alle bestaande aandeelhouders pro rata hun bestaande belangen in de vennootschap en er bijgevolg geen enkele partij wordt benadeeld:

-dat er niets wijzigt aan de proportionele verdeling met betrekking tot de aandelenparticipaties, de stemrechten en de rechten op dividend;

-dat de transactie geen benadeling inhoudt voor de eventuele schuldeisers van de vennootschap;

Beslist de vergadering akkoord te gaan met het doorvoeren van een kapitaalverhoging in speciën zonder het uitgeven van nieuwe aandelen,

ZESDE BESLUIT

De vergadering beslist het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap te verhogen met een bedrag van eenentwintig duizend driehonderd eenenveertig euro vijfentwintig cent (¬ 21.341,25) om het te brengen van veertig duizend honderd achtenvijftig euro vijfenzeventig cent (¬ 40.158,75) op eenenzestig duizend vijfhonderd euro (¬ 61.500,00). De vergadering beslist dat deze kapitaalverhoging zal gerealiseerd worden dor een inbreng in speciën, zonder de creatie van nieuwe aandelen en mits aanpassing van de fractiewaarde van de bestaande aandelen.

INBRENGEN

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ryiagenbïj fiët EeIgisëli SfaatsbTad - 0/O1/2014 - Annexes du Moniteur belge

1

llitn§011111

j

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

En onmiddellijk wordt op de voorgestelde kapitaalverhoging als volgt ingeschreven:

1/De heer Vrijdag Pierre, voornoemd, schrijft in op de kapitaalverhoging voor een totaal bedrag van eenentwintig duizend zevenenzeventig euro en achtenzeventig cent (¬ 21.077,78). Er werd door hem een bedrag in speciën gestort van eenentwintig duizend zevenenzeventig euro en achtenzeventig cent (¬ 21.077,78).

Hij is derhalve naar aanleiding van zijn deelname aan de kapitaalverhoging niets meer verschuldigd aan de vennootschap.

2/ De heer Vrijdag Wim, voornoemd, schrijft in op de kapitaalverhoging voor een totaal bedrag van honderd eenendertig euro drieënzeventig cent. (¬ 131,73). Er werd door hem een bedrag in speciën gestort van eenendertig euro drieënzeventig cent, (¬ 131,73). Hij is derhalve naar aanleiding van zijn deelname aan de kapitaalverhoging niets meer verschuldigd aan de vennootschap.

3/Mevrouw Vrijdag Veerle, voornoemd, schrijft in op de kapitaalverhoging voor een totaal bedrag van honderd eenendertig euro drieënzeventig cent (¬ 131,73). Er werd door haar een bedrag in speciën gestort van eenendertig euro drieënzeventig cent. (¬ 131,73). Zij is derhalve naar aanleiding van haar deelname aan de kapitaalverhoging niets meer verschuldigd aan de vennootschap.

Tot bewijs van deze inbrengen in speciën hebben de comparanten mij, notaris, een bankattest overhandigd uitgaande van de BNP Paribas Fortis met zetel te Brussel, agentschap Korbeek-Lo, gedateerd op 28 november 2013, waaruit blijkt dat op die datum de som van eenentwintig duizend driehonderd eenenveertig euro vijfentwintig cent (¬ 21.341,25) werd gestort op de speciale rekening van de vennootschap geopend onder nummer 001-7131571-13.

ZEVENDE BESLUIT

De vergadering stelt vast en verzoekt mij, notaris, akte te nemen van het feit:

-dat de kapitaalverhoging werd gerealiseerd en dat het kapitaal van de vennootschap werd verhoogd met een bedrag van eenentwintig duizend driehonderd eenenveertig euro vijfentwintig cent (¬ 21.341,25) tot een bedrag van eenenzestig duizend vijfhonderd euro (¬ 61.500,00).

-dat naar aanleiding van de doorgevoerde kapitaalverhoging geen nieuwe aandelen werden uitgegeven.

-dat bijgevolg het kapitaal van de vennootschap, bedragend eenenzestig duizend vijfhonderd euro (¬ 61.500,00) wordt vertegenwoordigd door duizend zeshonderd twintig (1.620) gelijke aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk een gelijk gedeelte van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

-dat na het doorvoeren van deze kapitaalverhoging de fractiewaarde van één aandeel (afgerond) zevenendertig euro en zesennegentig cent (¬ 37.96) bedraagt.

Verklaring

Alle aandeelhouders verklaren door ondergetekende notaris voldoende op de hoogte gebracht te zijn van de eventuele juridische, fiscale en/of andere gevolgen van het omzetten van het kapitaal in euro, het afschaffen van de nominale waarde van de aandelen, het op vandaag omzetten van de aandelen aan toonder in aandelen op naam en het op vandaag optrekken van het kapitaal tot het minimumkapitaal voorgeschreven door het Wetboek van Vennootschappen. De aandeelhouders verklaren uitdrukkelijk de notaris te ontslaan van alle aansprakelijkheid in dit verband,

ACHTSTE BESLUIT

Gelet op:

-de omzetting van het kapitaal in euro.

-de afschaffing van de nominale waarde van de aandelen.

-de omzetting van de aandelen aan toonder in aandelen op naam.

-de doorgevoerde kapitaalverhoging.

-de wijzigingen van het Wetboek van Vennootschappen sedert de oprichting van de vennootschap beslist de vergadering de statuten van de vennootschap aan te passen en integraal te vervangen door een nieuwe tekst. De vergadering beslist de tekst van de statuten vast te stellen als volgt:

TITEL EEN: VORM  NAAM  DUUR  ZETEL  DOEL

ARTIKEL 1, VORM - NAAM

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap die de rechtsvorm van een naamloze vennootschap heeftaangenomen. Zij draagt de benaming: "VEWI". De vennootschap moet telkens zij haar naam gebruikt, de naam laten voorafgaan of volgen door

de vermelding van haar rechtsvorm, voluit geschreven of afgekort.

ARTIKEL 2. DUUR.

De duur van de vennootschap is onbepaald te rekenen vanaf de neerlegging van de oprichtingsakte van de vennootschap op de griffie van de Rechtbank van Koophandel. De ontbinding van de vennootschap kan in rechte gevorderd worden om wettige redenen. Daarbuiten kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een besluit van de algémene vergadering genomen volgens de regels die voor het wijzigen van de statuten zijn gesteld.

De artikelen 39,5 en 43 Wetboek van Vennootschappen zijn niet toepasselijk,

ARTIKEL 3. ZETEL

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3360 Bierbeek, Korbeek-Lo, Ridderstraat 30.

Bij eenvoudig besluit van de raad van bestuur, bekendgemaakt in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad, mag de zetel naar om het even welke plaats in het Nederlandstalig gedeelte van België of in het tweetalig gebied van Brussel-Hoofdstad worden overgebracht. Overbrenging van de zetel naar het buitenland, wat versies

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2014 - Annexes du Moniteur belge van de Belgische nationaliteit tot gevolg heeft, is alleen mogelijk bij eenparige beslissing van een buitengewone algemene vergadering waarop alle aandelen aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

De zetel van de vennootschap moet in alle stukken, bescheiden en bekendmakingen nauwkeurig aangeduid worden. De vennootschap mag bij beslissing van de raad van bestuur bijkantoren en bedrijfszetels, filialen en dochtervennootschappen, agentschappen en depots oprichten, zowel in België als in het buitenland.

ARTIKEL 4. DOEL

De vennootschap heeft tot doel:

1.Het verwerven, beheren en uitbreiden van een patrimonium bestaande uit onroerende goederen.

Binnen het kader van haar doel zal de vennootschap mogen overgaan tot het aankopen, uitrusten, restaureren, bouwen en verbouwen, huren en verhuren van onroerende goederen,

2.Een onderneming voor het beheer van beleggingen en vermogens, alsmede alle verrichtingen welke hiermede verband houden evenals alle roerende of onroerende handelingen die rechtstreeks of onrechtstreets kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van het maatschappelijk doel.

Deze opsomming is niet beperkend doch enkel van aanwijzende aard.

De vennootschap mag op welke wijze ook betrokken zijn in zaken, ondernemingen of vennootschappen die

hetzelfde, een soortgelijk of gelijkaardig doel nastreven of die de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen. TITEL TWEE KAPITAAL - AANDELEN

AR11 KEL 5, KAPITAAL

Het geheel geplaatste kapitaal van de vennootschap bedraagt eenenzestig duizend vijfhonderd euro (¬ 61.500,00).

Het wordt vertegenwoordigd door duizend zeshonderd twintig (1.620) gelijke aandelen, zonder aanduiding van nominale waarde, die elk een gelijk gedeelte van het kapitaal vertegenwoordigen.

ARTIKEL 6. AARD VAN DE AANDELEN

De aandelen van de vennootschap zijn steeds op naam.

Winstbewijzen die het kapitaal niet vertegenwoordigen, mogen niet worden uitgegeven.

Indien een aandeel aan verscheidene eigenaars toebehoort, kan de vennootschap de uitoefening van de eraan verbonden rechten schorsen totdat een enkele persoon ten aanzien van de vennootschap als eigenaar is aangewezen. In de zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen gehouden, De houders van aandelen alsmede elke belanghebbende derde kan inzage nemen van het register van aandelen. In het register van aandelen dienen de bepalingen opgenomen te worden voorgeschreven door artikel 233 van het Wetboek van Vennootschappen. De eigendom van een aandeel wordt bewezen door de inschrijving in het register van aandelen.

ARTIKEL 7. AANDELEN ZONDER STEMRECHT.

De vennootschap kan aandelen zonder stemrecht uitgeven volgens de bepalingen en modaliteiten voorzien door de artikelen 420 tot en met 482 Wetboek van Vennootschappen.

ARTIKEL 8. OBLIGATIES

De vennootschap kan een contract van lening aangaan in de vorm van uitgifte van obligaties. Bij de uitgifte kan voorzien worden dat de obligaties converteerbaar zijn in aandelen. Op de uitgifte van obligaties zijn de artikelen 485 tot en met 495 Wetboek van Vennootschappen toepasselijk.

ARTIKEL 9. WARRANTS

De vennootschap kan naakte of aan een ander aandeel verbonden warrants uitgeven. De periode tijdens welke de warrants kunnen worden uitgeoefend, mag niet langer zijn dan tien jaar te rekenen vanaf hun uitgifte. Op de uitgifte van warrants zijn de artikelen 496 tot en met 502 Wetboek van Vennootschappen toepasselijk.

ARTIKEL 10. CERTIFICATEN

Certificaten die betrekking hebben op aandelen, obligaties of warrants kunnen, al of niet met medewerking van de vennootschap, worden uitgegeven door een rechtspersoon die in het bezit blijft of het bezit verkrijgt van de aandelen waarop de certificaten betrekking hebben en zich ertoe verbindt de opbrengst van de inkomsten uit die aandelen voor te behouden aan de houder van de certificaten.

De certificaten dienen steeds op naam te zijn, De uitgifte van certificaten dient te gebeuren volgens de bepalingen van het artikel 503 van het Wetboek van Vennootschappen,

ARTIKEL 11. OVERDRACHT VAN AANDELEN.

Elke overdracht van aandelen is onderworpen aan de toestemming van de raad van bestuur. De raad van bestuur dient zijn toestemming of weigering te geven binnen de maand na ontvangst van een aangetekend schrijven van de aandeelhouder die zijn aandelen wenst over te dragen of van de erfgerechtigden van de aandelen. Dit aangetekend schrijven dient de naam van de verkrijger en het aantal aandelen te vermelden. Indien de raad van bestuur zijn toestemming weigert, is hij verplicht, binnen een termijn van drie maanden, één of meerdere kopers te vinden. De raad van bestuur zal de aandelen eerst aanbieden aan de bestaande aandeelhouders, in verhouding tot het aantal aandelen dat zij reeds bezitten. Gaan niet alle aandeelhouders op dit aanbod in, dan worden de aandelen aangeboden aan de overige aandeelhouders. Aandelen waarvoor geen koper kan gevonden worden bij de bestaande aandeelhouders, kunnen door de raad van bestuur verkocht worden aan niet aandeelhouders. De prijs van de aandelen wordt conventioneel bij overeenkomst vastgelegd tussen de betrokken partijen. Raken zij het niet eens over de prijs, dan wordt deze vastgesteld door de bevoegde Rechtbank, op verzoek van de meest gerede partij en na behoorlijke dagvaarding van de tegenpartij. De aandelen waarvoor de raad van bestuur geen koper heeft gevonden kunnen na het verstrijken van voormelde termijn van drie maanden, vrij overgedragen worden. Elke overdracht van aandelen dient vermeld te worden in het register van aandelen en ondertekend te worden door alle betrokken partijen.

TITEL DRIE: BESTUUR EN DAGELIJKS BESTUUR

ARTIKEL 12. STATUUT VAN DE BESTUURDERS

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap wordt bestuurd door natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet bezoldigd.

Er moeten minstens drie bestuurders zijn. Wanneer de vennootschap evenwel is opgericht door twee personen of wanneer op een algemene vergadering van aandeelhouders van de vennootschap is vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, mag de raad van bestuur uit slechts twee leden bestaan tot de dag van de gewone algemene vergadering die volgt op de vaststelling dat er meer dan twee aandeelhouders zijn. De bestuurders worden door de algemene vergadering van aandeelhouders benoemd.

De duur van hun opdracht mag niet langer zijn dan zes jaren. Het mandaat kan hernieuwd worden. De bestuurders kunnen te allen tijde door de algemene vergadering worden ontslagen. Een bestuurder kan op elk ogenblik ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur, Een ontslagnemend bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kon worden voorzien. Wanneer een plaats van bestuurder openvalt, hebben de overblijvende bestuurders het recht om voorlopig in de vacature te voorzien. In dat geval zal de algemene vergadering in haar eerstvolgende bijeenkomst de definitieve benoeming doen. Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vast vertegenwoordiger, natuurlijk persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van bestuurder in naam en voor rekening van de rechtspersoon, Voor de benoeming en de beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen nam en voor eigen rekening zou vervullen, Indien de vennootschap zelf tot bestuurder/zaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan.

ARTIKEL 13, WERKING

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de vergadering voorgezeten door de oudste in jaren aanwezige bestuurder. De vergaderingen van de raad van bestuur worden gehouden in de zetel van de vennootschap of in de plaats aangeduid in de oproepingsbrief, De raad komt bijeen op uitnodiging van de voorzitter of van twee bestuurders, telkens wanneer het belang van de vennootschap het vereist, De uitnodigingen worden bij gewone brief verstuurd minstens acht dagen voor de vergadering, en vermelden dag, uur, plaats en agenda. Ieder bestuurder die verhinderd is, kan per brief of zelfs door middel van een telegram, telecopie of telexbericht een ander lid van de raad machtigen om hem te vertegenwoordigen en in zijn plaats te stemmen. De volmacht geldt slechts voor één vergadering, De besluiten van de raad van bestuur worden genotuleerd in een daartoe bestemd register. De notulen worden ondertekend door alle aanwezige leden, De afschriften of uittreksels die bij een rechtspleging of elders moeten worden voorgelegd, worden geldig getekend door de voorzitter, de gedelegeerd-bestuurder of door twee bestuurders. Bij besluit van de algemene vergadering waarin duidelijk wordt bepaald voor welke bestuurders en voor welke periode, kan, onverminderd de vergoeding van kosten, een vaste bezoldiging worden toegekend, waarvan het bedrag door de algemene vergadering wordt vastgesteld en dat bij de algemene kosten van de vennootschap wordt geboekt.

ARTIKEL 14. BEVOEGDHEID

De bestuurders vormen een college. De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

De raad van bestuur kan in zijn midden en onder zijn aansprakelijkheid een of meer adviserende comités oprichten. Hij omschrijft hun samenstelling en hun opdrachten.

De raad van bestuur mag het dagelijks bestuur van de vennootschap, het bestuur van een of meer sectoren van haar activiteiten of de uitvoering van de beslissingen van de raad delegeren aan hetzij een of meer bestuurders, directeurs of volmachtdragers, al dan niet aandeelhouders, De raad, evenals de gevolmachtigden voor het dagelijks bestuur binnen het kader van dit bestuur, mogen eveneens specifieke bevoegdheden aan één of meer personen van hun keus toekennen. Overeenkomstig artikel 524bis van het Wetboek van Vennootschappen kan de raad van bestuur zijn bestuursbevoegdheden overdragen aan een directiecomité, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vennootschap of op alle handelingen die op grond van andere bepalingen van de wet aan de raad van bestuur zijn voorbehouden. De voorwaarden voor de aanstelling van de leden van het directiecomité, hun ontslag, hun bezoldiging, de duur van hun opdracht en de werkwijze van het directiecomité worden bepaald door de raad van bestuur.

ARTIKEL 15. VERTEGENWOORDIGING

De raad van bestuur vertegenwoordigd de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of verweerder. Onverminderd deze algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college wordt de vennootschap ten aanzien van derden rechtsgeldig verbonden door twee bestuurders samen optredend, aan wie de volledige vertegenwoordigingsbevoegdheid is toegekend, Voor daden welke behoren tot het dagelijks bestuur van de vennootschap wordt aan elke gedelegeerd bestuurder, alleen optredend, de individuele vertegenwoordigingsbevoegdheid toegekend.

Onder daden van dagelijks bestuur dient verstaan te worden: handelingen die de dagelijkse werking van de vennootschap betreffen, handelingen die van gering belang zijn voor de vennootschap en daden die dermate dringend zijn dat geen beroep kan gedaan worden op de tussenkomst van de raad van bestuur. Voor daden die niet tot het aldus omschreven dagelijks bestuur behoren zal steeds een collegiale beslissing van de raad van bestuur of een beslissing van twee bestuurders, samen optredend, noodzakelijk zijn.

ARTIKEL 16. BELANGENCONFLICT

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet hij dit mededelen aan de andere bestuurders, vr de raad van bestuur een besluit neemt. Zijn verklaring, alsook de rechtvaardigingsgronden betreffende voornoemd strijdig belang moeten worden opgenomen in de notulen van

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

, de raad van bestuur die de beslissing moet nemen. Ingeval de vennootschap een of meerdere commissarissen heeft benoemd, moet de betrokken bestuurder tevens die commissarissen van het strijdig belang op de hoogte brengen.

Met het oog op de publicatie ervan in het verslag bedoeld in artikel 95 Wetboek van Vennootschappen, of bij gebreke daaraan in een stuk dat gelijk met de jaarrekening moet worden neergelegd, omschrijft de raad van bestuur in de notulen de aard van de bedoelde beslissing of verrichting en verantwoordt het genomen besluit. Ook de vermogensrechtelijke gevolgen ervan voor de vennootscháp moeten in de notulen worden vermeld, In het verslag moeten de voornoemde notulen in hun geheel worden opgenomen.

Het in artikel 143 Wetboek van Vennootschappen bedoelde verslag van de commissarissen moet een afzonderlijke omschrijving bevatten van de vermogensrechterlijke gevolgen voor de vennootschap van de besluiten van de raad van bestuur, ten aanzien waarvan een strijdig belang bestaat. Bij de vennootschappen die een publiek beroep doen op het spaarwezen, of dit hebben gedaan, mag de in het eerste lid bedoelde bestuurder niet deelnemen aan de beraadslagingen van de raad van bestuur over deze verrichting of beslissing, noch aan de stemming in dit verband. De vennootschap kan de nietigheid vorderen van beslissingen of verrichtingen die hebben plaatsgevonden met overtreding van de in dit artikel bepaalde regels, indien de wederpartij bij die beslissing of verrichting van die overtreding op de hoogte was of had moeten zijn. De bepalingen van onderhavig artikel zijn niet van toepassing wanneer de beslissing of verrichting die tot de bevoegdheid van de raad van bestuur behoort, betrekking heeft op beslissingen of verrichtingen die tot stand zijn gekomen tussen vennootschappen waarvan de ene rechtstreeks of onrechtstreeks ten minste vijfennegentig ten honderd bezit van de stemmen verbonden aan het geheel van de door de andere uitgegeven aandelen, dan wel tussen vennootschappen waarvan ten minste vijfennegentig ten honderd van de stemmen verbonden aan het geheel van de door elk van hen uitgegeven aandelen in het bezit zijn van een andere vennootschap.

Bovendien zijn de bepalingen van onderhavig artikel niet van toepassing wanneer de beslissingen van de raad van bestuur betrekking hebben op gebruikelijke verrichtingen. die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk geiden voor soortgelijke verrichtingen.

ARTIKEL 17. DOELOVERSCHRIJDENDE HANDELINGEN.

De vennootschap is verbonden door de handelingen van de raad van bestuur, van de bestuurders die de bevoegdheid hebben de vennootschap te verbinden, of van personen aan wie het dagelijks bestuur werd opgedragen, zelfs indien die handelingen buiten haar doel liggen, tenzij zij bewijst dat de derde daarvan op de hoogte was of er, gezien de omstandigheden, niet onkundig van kon zijn. Bekendmaking van de statuten alleen is echter geen voldoende bewijs,

ARTIKEL 18. AANSPRAKELIJKHEID

De bestuurders en dagelijks bestuurders zijn overeenkomstig het gemeen recht verantwoordelijk voor de vervulling van de hun opgedragen taak en aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur. De bestuurders zijn zowel tegenover de vennootschap als tegenover derden, hoofdelijk aansprakelijk voor alle schade die het gevolg is van overtreding van het Wetboek van Vennootschappen of van de statuten van de vennootschap. Ten aanzien van de overtredingen waaraan zij geen deel hebben gehad, worden zij van die aansprakelijkheid slechts ontheven indien hun geen schuld treft en zij die overtredingen hebben aangeklaagd op de eerste algemene vergadering nadat zij er kennis van hebben gekregen. De bestuurders zijn hoofdelijk en persoonlijk aansprakelijk voor de schade geleden door de vennootschap of door derden ten gevolge van beslissingen of verrichtingen die hebben plaatsgevonden overeenkomstig artikel 523 Wetboek van Vennootschappen (artikel 15 van de statuten) indien die beslissing of verrichting aan hen of aan een van hen een onrechtmatig financieel voordeel heeft bezorgd ten nadele van de vennootschap. Indien bij faillissement van de vennootschap de schulden de baten overtreffen, kunnen de bestuurders of gewezen bestuurders, alsmede alle andere personen die ten aanzien van de vennootschap bestuursbevoegdheid hebben gehad, persoonlijk en al dan niet hoofdelijk aansprakelijk worden verklaard voor het geheel of een deel van de schulden van de vennootschap tot het beloop van het tekort, voor zover komt vast te staan dat een door hen begane, kennelijk grove fout heeft bijgedragen tot het faillissement.

TITEL VIER : DE CONTROLE

ARTIKEL 19. BENOEMING - ONTSLAG

De controle van de vennootschap wordt opgedragen aan één of meer commissarissen. Deze worden benoemd onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren door de algemene vergadering volgens de bepalingen van de artikelen 130 tot en met 133 van het Wetboek van Vennootschappen. De bezoldiging van de commissarissen dient vastgesteld te worden bij de aanvang van de opdracht volgens de bepalingen van artikel 134 Wetboek van Vennootschappen. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare periode van drie jaar. Zij kunnen ontslagen worden onder de voorwaarden en modaliteiten opgenomen In de artikelen 135 en 136 Wetboek van Vennootschappen.

ARTIKEL 20. BEVOEGDHEDEN - AANSPRAKELIJKHEID

Voor de bevoegdheden en de aansprakelijkheid van de commissarissen wordt verwezen naar de artikelen 137 en volgende Wetboek van Vennootschappen,

ARTIKEL 21. CONTROLEBEVOEGDHEID VAN DE AANDEELHOUDERS

Dient in toepassing van de bepalingen van artikel 141 Wetboek van Vennootschappen geen commissaris benoemd te worden, dan heeft iedere aandeelhouder individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van

een commissaris. De aandeelhouder kan zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een accountant, De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar toestemming werd benoemd of indien een rechterlijke beslissing deze vergoeding ten laste van de vennootschap heeft gelegd.

TITEL VIJF: DE ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 22. BEVOEGDHEDEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering van aandeelhouders heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om de handelingen die de vennootschap aangaan te verrichten of te bekrachtigen.

ARTIKEL 23. BIJEENROEPING

De raad van bestuur en de commissarissen, zo die er zijn, kunnen de algemene vergadering bijeenroepen, Zij moeten de algemene vergadering bijeenroepen wanneer de aandeelhouders die een vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen. De oproepingen tot de algemene vergadering dienen de agenda te vermelden. De oproeping gebeuren volgens de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

ARTIKEL 24. VERLOOP VAN DE VERGADERING

Op elke algemene vergadering wordt een aanwezigheidslijst bijgehouden. De raad van bestuur geeft antwoord op de vragen die door de aandeelhouders worden gesteld met betrekking tot hun verslag of tot de agendapunten, voor zover de mededeling van gegevens of feiten niet van die aard is dat zij ernstig nadeel zou berokkenen aan de vennootschap; de aandeelhouders of het personeel van de vennootschap.

Wanneer de aandelen gelijke waarde hebben, geven zij elk recht op één stem, Zijn zij niet van gelijke waarde of is hun waarde niet uitgedrukt, dan geven zij elk van rechtswege recht op een aantal stemmen naar evenredigheid van het gedeelte van het kapitaal dat ze vertegenwoordigen, met dien verstande dat het aandeel dat het laagst bedrag vertegenwoordigt, voor één stem wordt aangerekend.

Zolang de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortingen niet gedaan zijn, wordt de uitoefening van het stemrecht verbonden aan de aandelen waarop die stortingen niet zijn geschiedt, geschorst. Voor de vaststelling van de voorschriften inzake aanwezigheid en meerderheid die in de algemene vergadering moeten worden nageleefd, wordt geen rekening gehouden met de preferente aandelen zonder stemrecht (behalve in de gevallen waarin hun stemrecht is toegekend) en met de geschorste aandelen.

De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de leden van het bureau en door de aandeelhouders die erom verzoeken. Afschriften voor derden worden ondertekend door twee bestuurders of door een gedelegeerd - bestuurder.

ARTIKEL 25. UITOEFENING VAN HET STEMRECHT

Aile stemgerechtigde aandeelhouders kunnen in persoon of bij volmacht stemmen.

De aandeelhouders mogen hun stem schriftelijk uitbrengen op voorwaarde dat zij hun stem uitbrengen voor elk punt van de agenda afzonderlijk in een aangetekend schrijven dat voor de opening van de vergadering in het bezit van de vennootschap dient te zijn,

Met uitzondering van de beslissingen te nemen in het kader van de toepassing van artikel 633 wetboek van vennootschappen en de beslissingen welke bij authentieke akte dienen genomen te worden, kunnen de aandeelhouders eenparig en schriftelijk besluiten volgens de procedure van de schriftelijke besluitvorming. Daartoe zal door de raad van bestuur een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle aandeelhouders en naar de eventuele commissarissen, met de vraag aan de aandeelhouders de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen de aangegeven termijn na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld. Is binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn de goedkeuring van alle aandeelhouders zowel met betrekking tot het principe van de schriftelijke procedure zelf als met betrekking tot de agendapunten en de voorstellen van besluit niet ontvangen, dan worden al de voorgestelde beslissingen geacht niet genomen te zijn. Hetzelfde geldt indien blijkt dat, weliswaar binnen termijn, bepaalde voorstellen van besluit wel doch andere niet de eenparige goedkeuring hebben gekregen van de aandeelhouders.

De uitoefening van het stemrecht kan geregeld worden door aandeelhoudersovereenkomsten afgesloten tussen de aandeelhouders. Dergelijke overeenkomsten dienen opgemaakt te worden volgens de voorwaarden opgenomen in artikel 551 Wetboek van Vennootschappen.

In geval een aandeel gesplitst is tussen een naakte eigenaar en een vruchtgebruiker, wordt het stemrecht uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

ARTIKEL 26. DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING

De gewone algemene vergadering, ook jaarvergadering genoemd, dient ieder jaar te worden bijeengeroepen op de eenendertigste mei om veertien uur. Indien die dag een zondag of wettelijke feestdag is, wordt de vergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag. De vergadering gaat door in de zetel van de vennootschap of op een andere plaats van het gerechtelijk arrondissement waar de vennootschap is gevestigd, en welke wordt aangewezen in de oproeping.

Vijftien dagen voor de algemene vergadering mogen de aandeelhouders op de zetel van de vennootschap kennis nemen van de stukken opgesomd in artikel 553 Wetboek van Vennootschappen.

De algemene vergadering hoort het jaarverslag, in voorkomend geval het verslag van de commissarissen, en behandelt de jaarrekening. Na goedkeuring van de jaarrekening beslist de vergadering bij afzonderlijke stemming over de aan de bestuurders en commissarissen te verlenen kwijting. De raad van bestuur heeft het recht, tijdens de zitting, de beslissing met betrekking tot de goedkeuring van de jaarrekening drie weken uit te stellen. De volgende vergadering heeft het recht de jaarrekening definitief vast te stellen. De gewone algemene vergadering beraadslaagt en besluit op geldige wijze ongeacht het aantal vertegenwoordigde en aanwezige aandelen, De besluiten worden genomen met gewone meerderheid van stemmen.

ARTIKEL 27. DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

De algemene vergadering heeft het recht wijzigingen aan de statuten aan te brengen, Over een wijziging van de statuten kan alleen dan geldig beraadslaagt en besloten worden, wanneer de voorgestelde wijzigingen bepaaldelijk zijn aangegeven in de oproeping en wanneer de aanwezigen ten minste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. Is deze laatste voorwaarde niet vervuld, dan is een nieuwe

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

, bijeenroeping nodig en de nieuwe vergadering beraadslaagt en besluit ongeacht het dcor de aanwezige aandeelhouders vertegenwoordigde deel van het kapitaal. Een wijziging is alleen dan aangenomen wanneer zij drie vierden van de stemmen heeft verkregen.

ARTIKEL 28. WIJZIGING VAN HET DOEL

Indien de statutenwijziging betrekking heeft op het doel van de vennootschap, moet de raad van bestuur de voorgestelde wijziging omstandig verantwoorden in een verslag dat in de agenda wordt vermeld. Bij dat verslag wordt een staat van activa en passiva gevoegd die niet meer dan drie maanden voordien is vastgesteld. De commissarissen brengen afzonderlijk verslag uit over die staat. Over een wijziging van het doel kan alleen beslist worden wanneer de aanwezigen ten minste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. Is deze voorwaarde niet vervuld, dan is een tweede bijeenroeping nodig. De nieuwe vergadering kan op geldige wijze besluiten, ongeacht het door de aanwezige aandeelhouders vertegenwoordigde deel van het kapitaal.

Een wijziging is alleen aangenomen wanneer Él ten minste veervide van de sternoren heeft verkregen. ARTIKEL 29. WIJZIGING VAN DE RECHTEN VERBONDEN AAN AANDELEN.

Indien er verschillende soorten aandelen bestaan kan de algemene vergadering hun respectieve rechten wijzigen of besluiten dat de aandelen van een bepaalde soort worden vervangen door die van een andere soort. De voorgestelde wijzigingen worden met een omstandige verantwoording door de raad van bestuur medegedeeld in een verslag dat in de agenda wordt vermeld.

TITEL ZES; VEN NOOTSCHAPSVORDERING - MIN DERHEIDSVORDERING

ARTIKEL 30. VEN NOOTSCHAPSVORDERING

De algemene vergadering heeft het recht te besluiten dat tegen de bestuurders of commissarissen een vennootschapsvordering moet worden ingesteld. Zij kan één of meer lasthebbers aanstellen voor de uitvoering van die beslissing.

ARTIKEL 31. MINDERHEIDSVORDERING

De minderheidsaandeelhouders kunnen voor rekening van de vennootschap een vordering instellen tegen de bestuurders. De vordering dient ingesteld te worden volgens de bepalingen van de artikelen 562 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

TITELZEVEN: WIJZIGINGEN VAN HET KAPITAAL

ARTIKEL 32. KAPITAALVERHOGING

Tot verhoging van het kapitaal wordt besloten door de algemene vergadering volgens de regels gesteld voor het wijzigen van de statuten, Tot verhoging van het kapitaal kan ook worden besloten door de raad van bestuur binnen de grenzen van het toegestane kapitaal.

Indien de kapitaalverhoging niet volledig is geplaatst, wordt het kapitaal slechts verhoogd met het bedrag van de geplaatste inschrijvingen, mits de emissievoorwaarden dat uitdrukkelijk bepalen.

De vennootschap mag niet op haar eigen aandelen inschrijven, noch rechtstreeks, noch door een dochtervennootschap, noch door een persoon die handelt in eigen naam maar voor rekening van de vennootschap of de dochtervennootschap, Op ieder aandeel dat overeenstemt met een inbreng in geld en op ieder aandeel dat geheel of ten dele overeenstemt met een inbreng in natura moet een vierde worden gestort. De aandelen die geheel of ten dele overeenstemmen met inbrengen in natura moeten volgestort zijn binnen een termijn van vijf jaar na de beslissing tot kapitaalverhoging.

Ingeval van agio op de nieuwe aandelen moet deze volledig worden gestort bij de inschrijving. Het besluit tot kapitaalverhoging door de algemene vergadering of door de raad van bestuur genomen, moet worden vastgesteld bij authentieke akte die op de griffie moet worden neergelegd overeenkomstig artikel 75 Wetboek van Vennootschappen,

ARTIKEL 33. KAPITAALVERHOGING DOOR INBRENG IN GELD

De aandelen waarop in geld wordt ingeschreven moeten eerst aangeboden worden aan de aandeelhouders naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd. De houders van aandelen zonder stemrecht bezitten een voorkeurrecht bij de uitgifte van nieuwe aandelen met of zonder stemrecht, behalve wanneer de kapitaalverhoging geschiedt door de uitgifte van twee evenredige schijven van aandelen, de ene met stemrecht en de andere zonder stemrecht, men dien verstande dat de eerste bij voorkeur wordt aangeboden aan de houders van aandelen met stemrecht en de tweede aan de houders van aandelen zonder stemrecht.

Het voorkeurrecht kan worden uitgeoefend gedurende een termijn van ten minste vijftien dagen te rekenen van de dag van de openstelling van de inschrijving, Die termijn wordt bepaald door de algemene vergadering of, wanneer tot verhoging wordt besloten in het kader van het toegestane kapitaal, door de raad van bestuur.

De aankondiging en de bekendmaking van het recht van voorkeur dienen te gebeuren volgens de bepalingen van artikel 593 Wetboek van Vennootschappen.

Het voorkeurrecht is verhandelbaar gedurende de gehele inschrijvingstijd, zonder dat aan die verhandelbaarheid andere beperkingen kunnen worden gesteld dan die welke van toepassing zijn op het aandeel waaraan het recht is verbonden. Voor de beperking of opheffing van het voorkeurrecht wordt verwezen naar de artikelen 595 tot en met 599 Wetboek van Vennootschappen. In geval van inbreng in geld te storten bij het verlijden van de akte die de kapitaalverhoging vaststelt, wordt dat geld tevoren bij storting of overschrijving gedeponeerd op een bijzondere rekening ten neme van de vennootschap, geopend bij De Post of bij een in België gevestigde kredietinstelling die geen gemeentespaarkas is en waarop de wet van 22 maart 1993 op het statuut van en het toezicht op de kredietinstellingen van toepassing is. Een bewijs van die deponering wordt aan de akte gehecht. De bijzondere rekening wordt uitsluitend ter beschikking gehouden van de vennootschap. Over die rekening kan alleen worden beschikt door personen die bevoegd zijn om de vennootschap te

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

verbinden, en eerst nadat de optredende notaris aan de instelling bericht heeft gegeven van het verlijden van de akte.

ARTIKEL 34. KAP ITAALVERHOGING DOOR INBRENG IN NATURA

Inbreng in natura komt niet in aanmerking voor vergoeding door aandelen, tenzij hij bestaat uit vermogensbestanddelen die naar economische maatstaven kunnen worden gewaardeerd, met uitsluiting van verplichtingen tot het verrichten van werk of van diensten,

Bij kapitaalverhoging door inbreng in natura maakt de commissaris of, voor vennootschappen waar die er niet is, een bedrijfsrevisor aangewezen door de raad van bestuur, vooraf een verslag op, In een bijzonder verslag zet de raad van bestuur uiteen waarom zowel de inbreng als de voorgestelde kapitaalverhoging van belang zijn voor de vennootschap en eventueel waarom afgeweken wordt van de conclusies van het verslag van de bedrijfsrevisor, Beide verslagen worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, overeenkomstig artikel 75 Wetboek van Vennootschappen.

ARTIKEL 35. HETTOEGESTANE KAPITAAL

Aan de raad van bestuur wordt geen bevoegdheid toegekend om het geplaatste kapitaal in één of meer malen tot een bepaald bedrag te verhogen. De artikelen 603 en 604 Wetboek van Vennootschappen zijn derhalve niet toepasselijk.

ARTIKEL 36. KAPITAALVERMINDERING

1.Tot vermindering van het kapitaal kan slechts worden besloten door de algemene vergadering op de wijze vereist voor de wijziging van de statuten, waarbij de vennoten die zich in gelijke omstandigheden bevinden gelijk behandeld worden. In de oproeping tot de vergadering die over de vermindering van het kapitaal moet beslissen, wordt het doel van de vermindering en de voor de verwezenlijking ervan te volgen werkwijze, vermeld.

2.Wanneer de vermindering van het kapitaal geschiedt door een terugbetaling aan de aandeelhouders of door gehele vrijstelling van hun verplichting tot volstorting van hun inbreng, hebben de schuldeisers, wier vordering ontstaan is voor de bekendmaking, binnen de twee maanden na de bekendmaking van het besluit tot kapitaalvermindering in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad, het recht om, niettegenstaande enige andersluidende bepaling, een zekerheid te eisen voor de vorderingen die op het tijdstip van die bekendmaking nog niet zijn vervallen. De vennootschap kan deze vordering afweren door de schuldvordering te voldoen naar haar waarde, verminderd met het disconto. Indien er geen overeenstemming wordt bereikt of indien de schuldeiser geen voldoening heeft gekregen, wordt het geschil door de meest gerede partij voorgelegd aan de voorzitter van de bevoegde rechtbank van koophandel handelend in kort geding. De voorzitter bepaalt de zekerheid die de vennootschap moet stellen en de termijn waarbinnen dit dient te gebeuren, tenzij hij beslist dat geen zekerheid dient te worden gesteld, Aan de aandeelhouders mag geen uitkering of terugbetaling worden gedaan en geen vrijstelling van storting is mogelijk, zolang de schuldeisers, die tijdig hun rechten hebben doen gelden, geen voldoening hebben gekregen, tenzij hun eis bij rechterlijke beslissing werd afgewezen.

3.Het voormelde onder 2. is niet van toepassing op de kapitaalverminderingen ter aanzuivering van een geleden verlies of om een reserve te vormen tot dekking van een voorzienbaar verlies, De reserve die wordt gevormd om een voorzienbaar verlies te dekken, mag niet hoger zijn dan tien ten honderd van het geplaatste kapitaal na kapitaalvermindering. Behalve in geval van een latere vermindering van het kapitaal, mag deze reserve niet aan de vennoten worden uitgekeerd; ze mag slechts worden aangewend voor de aanzuivering van geleden verlies of tot verhoging van het kapitaal door omzetting van reserves.

4.Bij kapitaalvermindering zoals voorzien onder 3. mag het kapitaal worden verminderd tot beneden het in artikel 439 Wetboek van Vennootschappen vastgestelde bedrag. Zodanige vermindering heeft slechts gevolg op het ogenblik dat het kapitaal verhoogd wordt tot een niveau dan ten minste even hoog is ais het in voormeld artikel 439 vastgestelde bedrag.

ARTIKEL 37, VERLIES VAN HET MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL

Wanneer ten gevolge van geleden verlies het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijjk kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten worden vastgesteld om, in voorkomend gevat, volgens de regels die voor een statutenwijziging zijn gesteld, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde

maatregelen. De raad van bestuur verantwoordt zijn voorstellen in een bijzonder verslag dat vijftien dagen voor de algemene vergadering op de zetel van de vennootschap ter beschikking van de aandeelhouders wordt gesteld. Indien de raad van bestuur voorstelt de activiteit voort te zetten, geeft hij in het verslag een uiteenzetting van de maatregelen die hij overweegt te nemen tot herstel van de financiële toestand van de vennootschap.

Op dezelfde wijze wordt gehandeld wanneer het netto-actief ten gevolge van geleden verlies gedaald is tot minder dan een vierde van het maatschappelijk kapitaal, met dien verstande dat de

ontbinding plaats heeft wanneer zij wordt goedgekeurd door een vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

TITEL ACHT: BOEKJAAR  WINSTVERDELING  INKOOP EIGEN AANDELEN,

ARTIKEL 38. BOEKJAAR T JAARREKENING

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar. De raad van bestuur is verplicht elk jaar een inventaris alsmede een jaarrekening op te maken in de vorm en met de in houd bepaald door de Koning. Die jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting, en vormt een geheel. De jaarrekening moet binnen de zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar ter goedkeuring voorgelegd worden aan de algemene vergadering,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Met uitzondering van de kleine vennootschappen dient de raad van bestuur op het einde van elk boekjaar een jaarverslag op te stellen waarin hij rekenschap heeft van zijn beleid. Het jaarverslag dient de bepalingen te bevatten opgesomd in artikel 96 Wetboek van Vennootschappen. De jaarrekening moet door toedoen van de raad van bestuur worden neergelegd bij de Nationale Bank van België binnen de dertig dagen na goedkeuring door de algemene vergadering. Indien de jaarrekening niet werd neergelegd zoals bepaald, wordt de door derden geleden schade, behoudens tegenbewijs, geacht voort te vloeien uit dit verzuim. Tegelijk met de jaarrekening worden de stukken neergelegd opgesomd in artikel 100 Wetboek van Vennootschappen.

ARTIKEL 39. VORMING VAN EEN RESERVEFONDS

Het batig saldo dat uit de balans blijkt nadat alle lasten, kosten. prc)visies en afschrijvingen zijn afgetrokken, vormt de winst van de vennootschap. De algemene vergadering beslist over de bestemming van deze winst, rekening houdend met alle toepasselijke wettelijke bepalingen. Jaarlijks houdt de algemene vergadering een bedrag in van ten minste een twintigste van de nettowinst voor de vorming van een reservefonds. De verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds een tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt.

ARTIKEL 40, UITKEERBARE WINSTEN

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals het blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal of, indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd. Onder netto-actief moet worden verstaan: het totaalbedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Voor de uitkering van dividenden en tantièmes mag het eigen vermogen niet omvatten: het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van oprichting en uitbreiding en behoudens in uitzonderingsgevallen, te vermelden en te motiveren in de toelichting bij de jaarrekening, het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van onderzoek en ontwikkeling.

ARTIKEL 41. INTERIMDIVIDENDEN

De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om op het resultaat van het boekjaar een interimdividend uit te keren. Deze uitkering mag alleen geschieden op de winst van het lopende boekjaar, in voorkomend geval verminderd met het overgedragen verlies of vermeerderd met de overgedragen winst, zonder onttrekking aan de reserves die volgens een wettelijke of statutaire bepaling zijn of moeten worden gevormd. Daarenboven mag tot deze uitkering slechts worden overgegaan nadat de raad van bestuur aan de hand van een staat van activa en passiva die door de commissaris is nagezien, heeft vastgesteld dat de winst voldoende is om een interimdividend uit te keren.

Het besluit van de raad van bestuur om een interimdividend uit te keren mag niet later worden genomen dan twee maanden na de dag waarop de staat van activa en passiva is opgesteld, Tot uitkering mag niet eerder warden besloten dan zes maanden na de afsluiting van het voorgaande boekjaar en nadat de jaarrekening over dat boekjaar is goedgekeurd. Na een eerste interimdividend mag tot een nieuwe uitkering .niet worden besloten dan drie maanden na het besluit over het eerste interimdividend. Indien de interimdividenden het bedrag te boven gaan van het later door de algemene vergadering vastgestelde jaardividend, wordt het meerdere beschouwd als een voorschot op het volgende dividend.

ARTIKEL 42, VERKRIJGING VAN EIGEN AANDELEN;

De verkrijging door de vennootschap van haar eigen aandelen kan alleen mits beslissing van de algemene vergadering genomen volgens de regels van artikel 559 Wetboek van Vennootschappen en mits te voldoen aan alle voorwaarden opgenomen in de artikelen 620 en volgende Wetboek van Vennootschappen.

TITEL NEGEN: GESCHILLENREGELING

ARTIKEL 43. DE UITSLUITING

Een of meer aandeelhouders die gezamenlijk aandelen bezitten die dertig ten honderd vertegenwoordigen van de stemmen verbonden aan het geheel van de bestaande aandelen, of twintig ten honderd indien de vennootschap aandelen heeft uitgegeven die het kapitaal niet vertegenwoordigen, of aandelen waarvan de nominale waarde of de fractiewaarde dertig ten honderd van het kapitaal van de vennootschap vertegenwoordigt, kunnen om gegronde redenen in rechte vorderen dat een aandeelhouder zijn aandelen aan de eisers overdraagt.

De vordering kan niet worden ingesteld door de vennootschap of door een dochtermaatschappij van de vennootschap. Op de uitsluiting zijn de artikelen 636 tot en met 641 Wetboek van Vennootschappen.

ARTIKEL 44. DE UITTREDING

Iedere aandeelhouder kan om gegronde redenen in rechte vorderen dat zijn aandelen worden overgenomen door de aandeelhouders op wie deze gegronde redenen betrekking hebben. Op de uittreding zijn de artikelen 642 en 643 Wetboek van Vennootschappen toepasselijk.

TITEL TIEN: ONTBINDING VEREFFENING

ARTIKEL 45. DE ONTBINDING

Het voorstel tot ontbinding wordt toegelicht in een verslag dat door de raad van bestuur wordt opgemaakt en dat vermeld wordt in de agenda van de algemene vergadering die zich over de ontbinding moet uitspreken. Bij dat verslag wordt een staat van activa en passiva gevoegd, die niet meer dan drie maanden voordien is vastgesteld.

De commissaris of, bij zijn ontstentenis, een bedrijfsrevisor of een externe accountant die door de raad van bestuur wordt aangewezen, brengt over deze staat verslag uit en vermeldt inzonderheid of daarin de toestand van de vennootschap op volledige, getrouwe en juiste wijze is weergegeven.

Een afschrift van voormelde verslagen en de staat van activa en passiva wordt aan de aandeelhouders verzonden. Onverminderd de mogelijkheid tot gerechtelijke ontbinding kan de vennootschap slechts ontbonden

~

,

~ F j worden door een besluit van de algemene vergadering volgens de regels voor een statutenwijziging. V66r de beslissing tot ontbinding van de vennootschap bij authentieke akte wordt vastgesteld, moet de notaris na onderzoek het bestaan en de externe wettigheid bevestigen van de rechtshandelingen en formaliteiten waartoe de vennootschap gehouden is. In de akte dienen de conclusies van de commissaris, bedrijfsrevisor of accountant overgenomen te worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2014 - Annexes du Moniteur belge De aandeelhouders en de rechthebbenden of de rechtverkrijgenden kunnen de vereffening van de vennootschap niet vorderen, noch de verzegeling of de verdeling van het maatschappelijk bezit vorderen, noch op eender welke wijze ook tussenkamer in het bestuur van de vennootschap.

Voor de uitoefening van hun rechten moeten zij zich houden aan de boeken en geschriften en aan de beslissingen van het bestuursorgaan en de algemene vergadering.

ARTIKEL 46. DE VEREFFENING

De algemene vergadering benoemt één of meerdere vereffenaars. De vereffenaars treden evenwel pas in functie nadat de voorzitter van de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering. De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide bevoegdheden hun toegekend door de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van vennootschappen.

De vereffenaars moeten de algemene vergadering van de aandeelhouders bijeenroepen wanneer aandeelhouders die één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen het vragen en zij moeten de algemene vergadering vai obligatiehouders bijeenroepen wanneer obligatiehouders die één vijfde van het bedrag van de in omloop zijnde obligaties vertegenwoordigen, het vragen.

De vereffenaars zenden in de zesde en de twaalfde maand van het eerste vereffeningsjaar een omstandige staat van de toestand van de vereffening over aan de griffie van de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarin de vennootschap haar zetel heeft. Die staat vermeldt onder meer de ontvangsten, de uitgaven en de uitkeringen en geeft aan wat nog moet worden vereffend. Vanaf het tweede jaar van de vereffening wordt die omstandige staat slechts om het jaar aan de griffie overgezonden en bij het vereffeningsdossier gevoegd.

Onverminderd de rechten van de bevoorrechte schuldeisers, betalen de vereffenaars alle schulden naar evenredigheid en zonder onderscheid tussen opeisbare en niet opeisbare schulden, onder aftrek, wat deze betreft, van het disconto. Zij mogen echter op eigen risico eerst de opeisbare schulden betalen, ingeval de baten de lasten aanmerkelijk te boven gaan of de schuldvorderingen op termijn voldoende gewaarborgd zijn, onverminderd het recht van de schuldeisers om zich tot de rechtbank te wenden.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Na betaling van de schulden of consignatie van de nodige gelden om die te voldoen verdelen de vereffenaars onder de vennoten de gelden of waarden die gelijk verdeeld kunnen worden. Zij overhandigen hun de goederen die zij voor nadere verdeling hebben moeten overhouden.

ARTIKEL 47. VERENIGING VAN ALLE AANDELEN IN EEN HAND.

Het in één hand verenigd zijn van alle aandelen heeft niet tot gevolg dat de vennootschap van rechtswege of gerechtelijk wordt ontbonden. Indien binnen een jaar geen nieuwe aandeelhouder in de vennootschap is opgenomen of deze niet geldig is ontbonden of omgezet in een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, wordt de enige aandeelhouder geacht hoofdelijk borg te staan voor alle verbintenissen van de vennootschap ontstaan na de vereniging van alle aandelen in één hand, tot een nieuwe aandeelhouder is de vennootschap wordt opgenomen, of tot de bekendmaking van haar ontbinding of van haar omzetting.

TITEL ELF: SLOTBEPALINGEN

ARTIKEL 48.

Alle bestuurders, commissarissen en vereffenaars die hun woonplaats in het buitenland hebben worden geacht voor de gehele duur van hun taak woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar hun alle dagvaardingen en kennisgevingen kunnen worden gedaan betreffende de zakenvan de vennootschap en de verantwoordelijkheid van hun bestuur en controle.

ARTIKEL 49.

Voor alles wat niet uitdrukkelijk in deze statuten geregeld is wordt verwezen naar het Wetboek van Vennootschappen, vastgesteld bij wet van zeven mei negentienhonderd negenennegentig, bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad van zes augustus negentienhonderd negenennegentig.

NEGENDE BESLUIT

De vergadering beslist het ontslag als bestuurder van de vennootschap, aangeboden door de coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "IGNIS", voormeld, te aanvaarden. De vergadering beslist dat de goedkeuring van de eerstvolgende jaarrekening zal gelden als kwijting voor de ontslagnemende bestuurder,

TIENDE BESLUIT

De vergadering beslist aan de bestuurders alle machten te verlenen tot het uitvoeren van alle door onderhavige vergadering genomen besluiten.

ELFDE BESLUIT

De vergadering beslist dat de vervanging van de bestaande statuten door een integrale nieuwe tekst geldt als coördinatie van de statuten zoals voorgeschreven door het Wetboek van Vennootschappen.

TWAALFDE BESLUIT

De vergadering beslist een bijzondere volmacht te verlenen aan de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Gents Adviesbureau" en/of aan haar zaakvoerder, de heer Rudi Pauweis, beide kantoorhoudend te 9000 Gent, Kasteellaan 50, voor het vervullen van alle formaliteiten inzake de Kruispuntbank

voor Ondernemingen, het Ondernemingsloket, de kas voor zelfstandigen en de Administratie van de Belasting

op de Toegevoegde Waarde.

Voor ontledend dittreksel,

Notaris Tom Wilsens

Tevens neergelegd: uitgifte van de oprichtingsakte.

w ,ï

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

09/09/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 31.07.2013, NGL 30.08.2013 13556-0555-015
04/09/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 31.07.2012, NGL 25.08.2012 12462-0355-015
23/06/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 31.05.2011, NGL 17.06.2011 11180-0596-015
30/07/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 30.06.2010, NGL 26.07.2010 10342-0378-014
27/07/2009 : ME. - JAARREKENING 31.12.2008, GGK 30.06.2009, NGL 17.07.2009 09443-0174-014
19/08/2008 : LET000626
25/06/2007 : LET000626
08/07/2015
ÿþMod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsnr : 0434486853

Benaming

(voluit) : VEWI

(verkort)

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een naamloze vennootschap

Zetel : Ridderstraat 30, 3360 Bierbeek, Korbeek-Lo

(volledig adres)

Onderwerp akte : BENOEMING - HERNIEUWING MANDATEN

Uit het proces-verbaal van de jaarvergadering van de vennootschap gehouden op 30 mei 2015 blijkt dat onder meer volgende besluiten werden genomen;

-het mandaat van gedelegeerd bestuurder en van bestuurder van de vennootschap van de heer Vrijdag Pierre werd hernieuwd voor zes jaren.

-het mandaat van bestuurder van de vennootschap van de heer Vrijdag Wim werd hernieuwd voor zes jaren. -werd benoemd tot bestuurder van de vennootschap voor een termijn van zes jaren: mevrouw Veerie Vrijdag, wonend te 7890 Ellezelles, Camp et Haie 47.

Alle mandaten zullen eindigen onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar 2021,

Vrijdag Pierre

Gedelegeerd Bestuurder

VI

E uhII

si



*15087235

~ NEERGEI.EÎD ~,,

e9iatlHP+2O15 GrifffeReCiltûanKv6ïl tSG17pi1arttiet

te lelell------..

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik 5 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

04/08/2005 : LET000626
12/11/2004 : LET000626
20/08/2003 : LET000626
25/07/2003 : LET000626
23/07/2003 : LET000626
12/06/2003 : LET000626
19/01/2001 : LET000626
19/01/2001 : LET000626
01/01/1997 : LET626
29/06/1988 : OUT53

Coordonnées
VEWI

Adresse
RIDDERSTRAAT 30 3360 KORBEEK-LO

Code postal : 3360
Localité : Korbeek-Lo
Commune : BIERBEEK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande