VINOVO

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : VINOVO
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 543.925.718

Publication

13/01/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Mod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Art. 8 De overgang van aandelen worden geregeld overeenkomstig de artikelen van het Wetboek van

Vennootschappen. De overdracht onder levenden en het overgaan wegens overlijden geschiedt bij voorkeur aan de vennoot die reeds deel uitmaakt van de vennootschap. De waarde van die aandelen wordt bepaald door het bedrag van het nominaal kapitaal (verhoogd of verminderd, met het gemiddelde van de in de twee laatste jaarrekeningen uitgedrukte resultaten) te delen door het aantal bestaande aandelen. De afkoopprijs moet binnen de termijn van twee jaar vanaf het einde van de eerste maand na de aanneming van de afkoop, betaald worden, in twee gelijke jaarlijkse stortingen. Indien de vennoten van dit voorkeurrecht geen gebruik maken, dan kunnen de erfgenamen of legatarissen hun toelating als vennoot aanvragen. Bij weigering van die toelating hebben zij het recht de vervroegde ontbinding van de vennootschap te vorderen.

Art. 9 Indien één van de vennoten een einde wil maken aan de samenwerking doet hij hiervan schriftelijk aangifte aan de andere vennoot. De vennoten zullen daarop binnen een termijn van 6 maanden gevolg geven aan die wens via stappen tot verkoop van de goederen van de vennootschap. De uitstap uit de vennootschap moet worden afgerond binnen ten laatste 2 jaar na kennisgeving. De eventuele laatste oogst en de verkoop van de wijn die er van gemaakt wordt kan immers over meer dan één jaar lopen. Bij de verkoop van de gronden moet zo nodig rekening worden gehouden met het voorkooprecht van de pachters van de gronden die de vennootschap heeft aangekocht en de termijn die de pachter kan uitputten. Eventueel zal de vennootschap de verkoop laten verlopen via SAFER.

De waarde van de aandelen wordt bepaald op basis van de goederen en gronden waarover de vennootschap beschikt op basis van de boekhouding. Indien één van de vennoten het wenst kan een externe partij ingeschakeld worden voor een objectieve waardeschatting daarvan. Prijzen van gronden/wijnen/opbrengsten van druiven e.d. worden gerekend volgens de gangbare normen/prijzen van de wijnen van de appellatie op het moment van verkoop.

Art. 10 De vennootschap wordt bestuurd door beide vennoten. Zij treden beiden op als evenwaardige zaakvoerders.Indien een zaakvoerder overlijdt, zal hij van rechtswege vervangen worden door zijn echtgenote of de partner waarmee hij samen woont.

Art.11 De zaakvoerders hebben de meest uitgebreide machten om namens de vennootschap in alle omstandigheden te handelen en om alle daden en verrichtingen, die betrekking hebben op het maatschappelijk doel, uit te voeren of toe te laten.

Alle akten die de vennootschap verbinden, moeten door beide vennoten ondertekend worden.Vennoten kunnen onafhankelijk maar in overleg met elkaar uitgaven doen tot een bedrag van 1000euro op basis van hun eigen handtekening. Alle uitgaven boven dat bedrag moeten worden gedekt door een handtekening van beide vennoten. Indien een van de vennoten toch een verbintenis aangaat die dit bedrag overstijgt zonder inspraak en toestemming van de andere vennoot, is enkel die vennoot onbeperkt aansprakelijk voor de gevolgen van die beslissing.

Het mandaat van zaakvoerder is bezoldigd. De bezoldiging wordt jaarlijks door de algemene vergadering der vennoten, bij eenvoudige meerderheid, vastgesteld.

Art.12 Iedere vennoot heeft toezicht op de vennootschap (met inbegrip van daden van onderzoek, van nazicht der verrichtingen en kennisname van de boekhouding, de briefwisseling en alle geschriften van de vennootschap).

Art. 13 Jaarlijks zal een gewone algemene vergadering gehouden worden op de 3de vrijdag van de maand februari. De gewone algemene vergadering zal voor de eerste maal plaats hebben in het jaar 2014.

De algemene vergadering zal beraadslagen volgens de regels voorzien bij het Wetboek van Vennootschappen. Art. 14 Het maatschappelijk dienstjaar vangt aan op één januari en eindigt op eenendertig december.

De beschikkingen aangaande de inventarissen en jaarrekeningen komen overeen met de regels bepaald in het Wetboek van Vennootschappen.

Art. 15 Het overschot van de balans, na aftrek van de lasten, de algemene onkosten en de noodzakelijke afschrijvingen, is de nettowinst van de vennootschap. Het overschot van de winst zal tussen de vennoten verdeeld worden volgens het aantal van hun aandelen, mits toekenning aan ieder aandeel van een gelijkwaardig recht. De vennoten in algemene vergadering mogen beslissen dat geheel of een gedeelte van het overschot van de winst op het volgend dienstjaar zal worden overgedragen of dienen zal voor een buitengewoon reservefonds voor bijkomende aankopen of voor extra bezoldiging aan de zaakvoerders.

De opbrengsten die door de zaakvoerders afzonderlijk worden ingebracht in de vennootschap (vb. vergoedingen voor opleidingen, presentaties, ...die slechts aan één van de zaakvoerders zijn toe te schrijven) worden in overleg tussen de vennoten afzonderlijk verrekend en uitgekeerd aan de zaakvoerder die deze inkomsten heeft gerealiseerd.

Art.16 De vennootschap zal ontbonden worden in de bij de wet bepaalde gevallen. Bij beslissing van de algemene vergadering kan er tot vervroegde ontbinding worden overgegaan. In geval van ontbinding, zullen de zaakvoerders de vereffening doen, met vaststelling van hun bevoegdheid en van hun bezoldiging. Het batig saldo van de vereffening, na betaling van de schulden en lasten van de vennootschap, zal tussen de vennoten verdeeld worden volgens het aantal van hun respectieve aandelen.

Art. 17 Voor alle beschikkingen die in onderhavige statuten niet geregeld zijn, verklaren partijen zich te zullen gedragen naar de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

Gedaan in tweevoud te Lubbeek, op 8 januari 2014.

Bart Vanbrabant, Zaakvoerder Freddy Evens, Zaakvoerder

Coordonnées
VINOVO

Adresse
UILEKOT 49 3210 LUBBEEK

Code postal : 3210
Localité : LUBBEEK
Commune : LUBBEEK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande