VLAAMSE BONSAIVERENIGING DENDER, AFGEKORT : VBV DENDER OF DENDERBONSAI

Association sans but lucratif


Dénomination : VLAAMSE BONSAIVERENIGING DENDER, AFGEKORT : VBV DENDER OF DENDERBONSAI
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 443.879.324

Publication

09/12/2014
ÿþMOD 2.2

fy -\ :

l

" -~-

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

neer gelegd/ontvangen op ."

2 8 NOV, 2014

" .,

1ïïiplfill

1421

iel' griffie van de Nederlandstalige ymu bx,extifzengi *rime

Ondernemingsnr : 443.879.324

Benaming

(voluit) : Vlaamse Bonsaivereniging Dender

(verkort) : VBV Dender of Denderbonsai

Rechtsvorm : VZVV

Zetel : Zerlegem 14 -1860 Meise

Onderwerp akte ; BENOEMING, ONTSLAG EN HERBENOEMING BESTUURDERS - WIJZIGING VAN ZETEL + AANPASSING VAN DE STATUTEN VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN 21 JANUARI 2014

Met deze neerlegging op de griffie van de Rechtbank van Eerste Aanleg wordt beoogd de bepalingen van de statuten, opgesteld op grond van de wet van 1921, aan te passen en te wijzigen aangebracht door de wet. van 2 mei 2002 op de verenigingen zonder winstoogmerk.

De leden van de vereniging zonder winstoogmerk Vlaamse Bonsaivereniging Dender, met zetel Zerlegem 14 - 1860 Meise, verenigd in de algemene ledenvergadering op 21 januari 2014 hebben het volgende bestuur gewijzigd of aangepast.

Benoeming van de bestuurders:

Worden herbenoemd voor een periode van vier jaar (tot 2018):

De heer Stephane Van Lint, Dutselstraat 14, 3220 Kortrijk Dutsel

De heer Jos Depryck, Peperstraat 46 bus 11 9300 Aalst

De heer Ivan Paeleman, Zarlardingeplein 21, 9500 Geraardsbergen

De heer Luc Duquesne, Klakvijverstraat 104, 9506 Geraardsbergen

De heer Christophe Roggeman, P.F. Denaeyerstraat 6b, 9280 Lebbeke

De heer Piet Van den Driessche, K Van De Woestijnelaan 5, 1780 Wemmel

Ontslag van de bestuurders:

Mevrouw Antje van den Bergh, Zerlegem 14,1860 Meise

De heer Wulmer Meersman, Rozenlaan 115, 9140 Temse

De Heer Gérard Borgman, Zarlardingeplein 20, 9500

De heer Mercelino de Groote, Kamershoek 31, 9240 Zele.

Wijziging van zetel: de zetel wordt verplaatst naar Peperstraat 46 bus 11 9300 Aalst

De algemene ledenvergadering van 21 januari 2014 heeft haar goedkeuring gehecht aan de wijzigingen en aanvullingen van de tekst verschenen in de bijlagen aan het Belgisch Staatsblad van 11/04/1991 N.5447,. 05/0511995 N.8310, 03/04/1997 N.5000, 31/01/2002 N.1958, 23/08/2010 N. 3337. als volgt:

Art, 1: De vereniging wordt genoemd "Vlaamse Bonsaivereniging Dender°. De vereniging mag verkort de naam gebruiken "Denderbonsai" of "VBV Dender",

Art, 2: De vereniging heeft haar zetel te 9300 Aalst Peperstraat 46 bus 11; gerechtelijk arrondissement

Dendermonde. "

Art. 3: De vereniging heeft tot doel: de verspreiding en bevordering van bonsai en aanverwante kunsten, dit in de ruimste zin van het woord. De vereniging kan hiertoe alle mogelijke activiteiten organiseren en initiatieven nemen, roerende en onroerende goederen bezitten die haar behulpzaam kunnen zijn bij het verwezenlijken van haar doel en andere zakelijke rechten laten gelden.

Er is een samenwerkingsakkoord gesloten met de Vlaamse Bonsaivereniging.

Leden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

a Art. 4: Personen worden lid door het betalen van een lidmaatschap.

Art. 5: De vereniging kent een lidgeld van maximum honderd euro per jaar.

Art, 6: Een lid houdt op lid te zijn als het lidgeld niet meer wordt voldaan.

Art. 7: Leden worden onderverdeeld in verschillende categorieën:

Ereleden: personen die een speciale band hebben met de vereniging of die zich door hun inzet verdienstelijk hebben gemaakt

Effectieve leden (ook werkende leden genoemd) zijn leden die mee de verantwoordelijkheid willen dragen over de vereniging. Er wordt van hen verwacht dat ze de algemene vergaderingen bijwonen. Alleen effectieve leden hebben stemrecht. Een effectief lid dat de algemene vergadering niet kan bijwonen kan zich door een ander effectief lid laten vertegenwoordigen door middel van een volmacht Slechts één volmacht per lid is toegelaten.

Toetredende leden; zijn leden die aangesloten zijn bij de vereniging. Zij worden uitgenodigd om de algemene ledenvergadering bij te wonen (zij het zonder stemrecht).

Tussen effectieve en toetredende leden is geen onderscheid wat betreft activiteiten en dienstverlening door de vereniging.

Art.8: Uittredende of uitgesloten leden en de rechthebbenden ervan hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit wat dan ookvorderen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/12/2014 - Annexes du Moniteur belge Raad van Bestuur.

Art, 9: De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie bestuurders, effectieve leden van de vereniging. Zij worden benoemd door de algemene vergadering voor een periode van vier jaar. Ze kunnén zich herverkiesbaar stellen. De bestuurders zullen geen vergoeding genieten.

Art. 10: De raad kiest onder zijn leden een voorzitter, een penningmeester en een secretaris. Verder kunnen functies voorzien worden volgens de noodwendigheden. Bij belet van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter indien de raad er een aanstelde, in andere gevallen door de oudste in jaren aanwezige bestuurder.

De beslissingen van de raad worden genomen met meerderheid van stemmen van de tegenwoordige en vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Art, 11: De raad heeft de meest uitgestrekte machten. Alle handelingen welke niet door de wet, door deze statuten of door de samenwerkingsovereenkomst met de Vlaamse Bonsaivereniging weerhouden zijn behoren tot de bevoegdheid van de raad.

Art, 12: De raad kan onder zijn verantwoordelijkheid het dagelijks beheer van de vereniging overdragen aan een dagelijks bestuur welk uit minstens twee personen zal moeten bestaan.

De raad kan de penningmeester belasten de lopende financiële zaken te verzorgen: deze tekent namens de vereniging de kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van de post, bank, spaarkas en dergelijke meer. Elke bestuurder afzonderlijk kan aangetekende of ingeschreven zendingen in ontvangst nemen en hiervoor tekenen. Bestuurders die namens de raad optreden moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enige beraadslaging of machtiging.

Art. 13: De raad vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of twee bestuurders. De raad kan geldig vergaderen als minstens de helft van de leden tegenwoordig of vertegenwoordigd zijn. De notulen, evenals de uittreksets en afschriften worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad.

Algemene vergadering.

Art, 14: De algemene vergadering wordt samengesteld uit de effectieve leden. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Na oproeping door de raad, en dit minstens éénmaal per jaar tijdens het eerste kwartaal van het werkjaar, komt de vergadering bijeen. Tijdens de eerste vergadering van het werkjaar worden da rekeningen, de begroting en het beleid van de bestuurders ter goedkeuring voorgelegd.

Art. 15: Aile leden moeten minstens drie dagen voor de vergadering opgeroepen worden door een schrijven, publicatie in het ledenblad of afdelingskrant of via digitale weg. De uitnodiging zal de agenda en plaats en tijdstip van de bijeenkomst vermelden,

Art. 16: De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn die welke door de wet zijn voorzien.

Art. 17: Alle effectieve leden hebben één stem. Zij kunnen zich laten vertegenwoordigen door een ander stemgerechtigd lid mits een geschreven volmacht.

Elk lid kan slechts één volmacht dragen. De vergadering beslist geldig, ongeacht het aantal aanwezige leden, tenzij de wet het anders voorschrijft. Beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Art. 18: Voor het voorzitten van de algemene vergadering gelden dezelfde regels als voor het voorzitten van de raad van bestuur.

Art, 19: De agenda wordt samengesteld door de raad van bestUur. Over andere punten kan niet geldig gestemd warden.

Art. 20; Van de beslissingen worden notulen gemaakt en getekend door de voorzitter en één bestuurder. Bewaren, raadplegen, eventuele publicaties en in kennis brengen van belanghebbenden zullen gebeuren zoals de wet dat voorziet.

Art. 21: Het boekjaar en Werkjaar van de vereniging loopt van I januari tot 31 december van elk jaar. Bij het einde van het jaar worden door de raad de rekeningen over het voorbije jaar afgesloten en de inventaris en de begroting voor het komende boekjaar opgemaakt.

Ontbinding, vereffening

MOD 22

Luik B - Vervolg

Art22: De vereniging vdórdt automatisch ontbonden bij wijziging van de doelstelling genoemd in art.3 van deze statuten.

Bij vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering en bij gebreke daarvan door de rechtbank één of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheden bepaald en de wijze van vereffening der schulden en van de tegeldetnaking der goederen vastgesteld.

Art.23: In geval van ontbinding zal na aanzuivering van het passief het actief overgedragen warden aan de Vlaamse Bonsaivereniging of aan die vereniging tot dewelke de Vlaamse Bonsaivereniging zich zou ' omgevormd hebben, een fusie mee aangegaan heeft of opgeslorpt is.

Art 24: De statuten kunnen aangevuld worden en de toepassing ervan kan geregeld worden door een ' reglement van inwendige orde, opgesteld door de raad van bestuur.

Goedgekeurd en echt verklaard,

De voorzitter, Stephane Van Lint

Bestuurder, Jos Depryck

Voor. behouden aan het e Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hefzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te verlegenwoordigen

Coordonnées
VLAAMSE BONSAIVERENIGING DENDER, AFGEKORT : …

Adresse
ZERLEGEM 14 1860 MEISE

Code postal : 1860
Localité : MEISE
Commune : MEISE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande