VLABRA'CCENT

Association sans but lucratif


Dénomination : VLABRA'CCENT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 864.977.803

Publication

04/11/2014
ÿþ M0p 2.2

i_ citegl In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

11111*1.II,t1,(11( 1)1111111111

NEERGELEGD

2 it OKT. 2014

Griffie Rechtbank van Koophandel

te Leuv~iri ie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondememingsnr : 0864.977.803

Benaming

(voluit) : Viabra`ccent

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Provincieplein 1 - 3010 Leuven

Onderwerp akte : Nieuwe statuten - wijzigingen raad van bestuur en gemachtigden

Statuten en akten:

De algemene vergadering van 18 juni 2014 heeft de volgende nieuwe statuten aangenomen:

HOOFDSTUK I -- NAAM, OPRICHTING, DOEL, ZETEL EN DUUR

Artikel 1.

§1. Vlabra'ccent vzw, is een provinciaal extern verzelfstandigd agentschap in privaatrechtelijke vorm dat opgericht is met toepassing van de artikelen 219 tot en met 240 bis van het Provinciedecreet van 9 december 2005.

§2. Deze statuten zijn opgemaakt in uitvoering van de bepalingen van de vzw wet van 27 juni 1921 en in overeenstemming met het Provinciedecreet van 9 december 2005, , in het bijzonder de artikelen 219 tot en met 240 bis en aile wijzigingen daarvan, waaraan Viabra'ccent vzw integraal onderworpen is, in geen geval kunnen de statuten ingaan tegen de bepalingen uit het Provinciedecreet.

Voor al wat niet in deze statuten is opgenomen, wordt verwezen naar de regelgeving uit de vzw-wet van 27 juni 1921 en het Provinciedecreet van 9 december 2005.

Latere wijzigingen van de vzw-wet of het Provinciedecreet hebben voorrang op de bepalingen van de statuten. In dat geval worden de statuten onverwijld aangepast aan de nieuwe bepalingen van de vzw-wet of het Provinciedecreet en worden op voorstel of na advies van de raad van bestuur van Vlabra'ccent vzw, ter goedkeuring voorgelegd op de eerstvolgende provincieraad van de provincie Vlaams-Brabant.

Artikel 2.

Vlabra'ccent vzw wordt belast met het verwezenlijken van welbepaalde taken van provinciaal belang, met name:

Vlabra'ccent vzw heeft tot doel een forum te zijn waar de Nederlandstalige culturele actoren uit alle Vlaams-Brabantse gemeenten elkaar ontmoeten en gezamenlijke projecten realiseren, in onderling overleg en in overleg met de provincie Vlaams-Brabant.

Daartoe organiseert de vereniging overleg en ondersteunt de vereniging de ontwikkeling van culturele en socio-culturele initiatieven in de provincie Vlaams-Brabant. samenwerking tussen de actoren, maximale onderlinge afstemming en oog voor vernieuwing zijn hierbij van wezenlijk belang.

Daarbij heeft de vereniging aandacht voor het maximaliseren van de cultuurspreiding, het verhogen van de cultuurparticipatie en het bevorderen van gemeenschapsvorming in de provincie Vlaams-Brabant.

Op deze wijze wil de vereniging actief zijn op het vlak van de regionale samenwerking en vernieuwende impulsen geven aan het cultuurlandschap in Vlaams-Brabant.

Artikel 3.

De maatschappelijke zetel van Vlabra'ccent vzw is gevestigd Provincieplein 1 te 3010 Leuven.

Artikel 4.

Vlabra'ccent vzw is opgericht voor een onbepaalde duur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Artikel 5.

Viabra'ccent vzw is onderworpen aan de verplichtingen inzake openbaarheid van bestuur en formele

motivering die gelden voor de provincie Vlaams-Brabant en aan de wetgeving overheidsopdrachten.

HOOFDSTUK Il  SAMENWERKINGSOVEREENKOMST

Artikel 6,

§1. Tussen de provincie Vlaams-Brabant en Vlabra'ccent vzw wordt een samenwerkingsovereenkomst gesloten met betrekking tot de uitvoering van de toevertrouwde taken van provinciaal belang. Deze samenwerkingsovereenkomst bevat de voorwaarden en de modaliteiten voor de algemene uitvoering van de opdrachten en taken van Vlabra'ccent vzw zoals bepaald in artikel 2 van deze statuten.

§2. De samenwerkingsovereenkomst wordt gesloten voor een periode die uiterlijk 12 maanden na de volledige vernieuwing van de provincieraad eindigt. Als binnen die periode geen nieuwe samenwerkingsovereenkomst in werking is getreden, wordt de bestaande samenwerkingsovereenkomst verlengd tot een nieuwe overeenkomst in werking treedt.

§3. Viabra'ccent vzw legt in de loop van het eerste jaar na de volledige vernieuwing van de provincieraad een evaluatieverslag voor, conform het artikel 221, tweede lid van het Provinciedecreet, aan de provincieraad over de uitvoering van de beheers- of samenwerkingsovereenkomst sinds de inwerkingtreding ervan. Dat verslag omvat ook een evaluatie van de verzelfstandiging, waarover de provincieraad zich binnen de drie maanden uitspreekt.

Artikel 7.

§1. De samenwerkingsovereenkomst regelt minstens de volgende aangelegenheden, conform het artikel 240 van het Provinciedecreet:

1° in voorkomend geval de aanwending van de aan Vlabra'ccent vzw ter beschikking gestelde of overgedragen personeelsleden, middelen en infrastructuur;

2° binnen de perken en overeenkomstig de toekenningsvoorwaarden, bepaald door de Vlaamse Regering, het presentiegeld en de andere vergoedingen die in het kader van de bestuurlijke werking van Vlabra'ccent vzw worden toegekend;

3° de wijze waarop Vlabra'ccent vzw zal voorzien in een systeem van interne controle;

4° de instemming van Vlabra'ccent vzw met de toekenning van audittaken in de provinciale vennootschap, vereniging of stichting overeenkomstig het artikel 254 aan de externe auditcommissie of aan een of meer commissarissen, alsook de wijze waarop die audittaken worden uitgevoerd.

§2. In de samenwerkingsovereenkomst worden, indien nodig, afspraken gemaakt met betrekking tot:

1° de samenwerking met andere provinciale diensten;

2° de toekenning van middelen voor de eigen werking en de uitvoering van de doelstellingen van

Vlabra'ccent vzw.

HOOFDSTUK III  LIDMAATSCHAP

Artikel 8.

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste 3 bedragen. De vereniging telt zowel effectieve leden

met stemrecht op de algemene vergadering als toegetreden leden. Toegetreden leden hebben geen stemrecht.

Een actuele lijst van de effectieve leden wordt bijgehouden op de maatschappelijke zetel van de vzw.

Artikel 9.

De effectieve leden van vereniging omvatten:

-de provincie Vlaams-Brabant;

-deskundigen op het vlak van lokaal cultuurbeleid in de provincie Vlaams-Brabant. Deze worden door de

algemene vergadering op voorstel van de raad van bestuur van de vereniging aanvaard op basis van de criteria

en procedure die wordt bepaald bij huishoudelijk reglement of samenwerkingsovereenkomst.

Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur.

Artikel 10.

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht

Leden-deskundigen, die niet meer voldoen aan de criteria waarnaar verwezen wordt in het artikel 9 van deze statuten, worden automatisch uitgesloten als lid. Deze uitsluiting wordt op de eerstvolgende algemene vergadering gemotiveerd,

Artikel 11.

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 12.

Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van de leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. Bovendien moeten aile beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden door toedoen van de raad van bestuur in dat register worden ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging. De Koning bepaalt de nadere regels waaronder dit inzagerecht wordt uitgeoefend. De verenigingen moeten, bij mondeling of schriftelijk verzoek, aan de overheden, de administraties en de diensten, met inbegrip van de parketten, de griffies en de leden van de hoven, de rechtbanken en alle rechtscolleges en de daartoe wettelijk gemachtigde ambtenaren, onverwijld toegang verlenen tot het register van de leden en deze instanties bovendien de afschriften of uittreksels uit dit register verstrekken welke zij nodig achten.

HOOFDSTUK IV ORGANEN

Afdeling 1 Algemene bepalingen

Artikel 13.

Conform het artikel 223 van het Provinciedecreet, kunnen de volgende personen niet worden voorgedragen of aangewezen als vertegenwoordiger of bestuurder in Vlabra'ccent vzw:

1° de provinciegouverneur en de adjunct van de gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant, de provinciegriffier, de arrondissementscommissarissen en de adjunct-arrondissementscommissarissen voor zover Vlabra'ccent vzw gevestigd is in hun ambtsgebied;

2° de magistraten, de plaatsvervangende magistraten en de griffiers bij de hoven en de rechtbanken, de administratieve rechtscolleges en het Grondwettelijk Hof;

3° de personen die op commerciële wijze of met een winstoogmerk activiteiten uitoefenen in dezelfde beleidsdomeinen als Vlabra'ccent vzw en waarin Vlabra'ccent vzw niet deelneemt, alsook de werknemers en de leden van een bestuurs- of controleorgaan van die personen;

4° de personen die in een andere lidstaat van de Europese Unie een ambt of een functie uitoefenen, gelijkwaardig aan een ambt of een functie als vermeld in dit artikel, en de personen die in een lokale basisoverheid van een andere lidstaat van de Europese Unie een ambt of een mandaat uitoefenen dat gelijkwaardig is aan dat van provincieraadslid, gedeputeerde of provinciegouvemeur.

Artikel 14.

In functie van de agendapunten kunnen op de algemene vergadering en raad van bestuur in het kader van

adviesverlening personen worden uitgenodigd. Deze beschikken in dat geval over een raadgevende stem.

Artikel 15.

§1. Ongeacht de grootte van de eventuele inbreng van de verschillende partijen, beschikt de provincie steeds over een meerderheid van de stemmen in de algemene vergadering van Vlabra'ccent vzw en draagt de provincie steeds een meerderheid voor van de leden van de raad van bestuur. Die voordracht waarborgt elke fractie een vertegenwoordiging. Ten hoogste twee derde van de door de provincie voorgedragen leden van de raad van bestuur is van hetzelfde geslacht.

§2. De vertegenwoordigers van de provincie Vlaams-Brabant in de algemene vergadering van Vlabra'ccent vzw worden door de provincieraad uit zijn leden gekozen. De vertegenwoordigers van de provincie Vlaams-Brabant in de algemene vergadering handelen overeenkomstig de instructies van de provincieraad.

§3, De provincieraad en de vertegenwoordigers van de provincie Vlaams-Brabant in de algemene vergadering, kunnen te allen tijde beslissen om respectievelijk de aanwijzingen en voordrachten te herroepen. De statuten van de vereniging bepalen dat de betrokken vertegenwoordigers door die herroeping van rechtswege ontslagnem end zijn. Er wordt tot hun vervanging overgegaan.

Alle aanwijzingen en voordrachten worden herroepen door de volledige vernieuwing van de provincieraad. De vertegenwoordigers blijven in functie totdat hun vervangers zijn aangewezen of benoemd,

Artikel 16.

De gedeputeerde-verslaggever voor cultuur is van ambtswege voorzitter van de raad van bestuur en treedt ook op als voorzitter van de algemene vergadering. De voorzitter duidt zowel in de algemene vergadering als de raad van bestuur een ondervoorzitter aan, die wat de raad van bestuur betreft, tegelijk provincieraadslid van de provincie Vlaams-Brabant moet zijn.

Bij verhindering van de voorzitter neemt de ondervoorzitter zijn functie van voorzitter waar. Bij verhindering van de ondervoorzitter oefent de oudste bestuurder in leeftijd, de functie van voorzitter uit. Deze bepaling geldt zowel voor de algemene vergadering als de raad van bestuur.

De raad van bestuur duidt één van de bestuurders of een personeelslid van Vlabra'ccent vzw aan als verslaggever. Deze persoon treedt ook op als verslaggever van de algemene vergadering. Wanneer de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

verslaggever verhinderd is, dan duidt het respectieve orgaan één van de bestuurders aan ais vervangend verslaggever.

Artikel 17.

De akten betreffende de benoeming of de ambtsbeéindiging van de bestuurders, van de personen aan wie het dagelijks bestuur is opgedragen, van de commissarissen en van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, vermelden hun naam, hun voornamen, hun woonplaats, hun geboortedatum en plaats of, ingeval het rechtspersonen betreft, hun naam, hun rechtsvorm, hun ondernemingsnummer en hun zetel,

De akten betreffende de benoeming van de bestuurders, van de personen aan wie het dagelijks bestuur is opgedragen en van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen vermelden bovendien de omvang van hun bevoegdheden en de wijze waarop zij die uitoefenen, ofwel alleen, ofwel gezamenlijk, ofwel als college.

Artikel 18.

De akten, de stukken en de beslissingen, kunnen aan derden slechts worden tegengeworpen vanaf de dag van neerlegging ervan of vanaf de dag van bekendmaking ervan in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad, behalve indien de vereniging aantoont dat die derden reeds kennis ervan hadden, Derden kunnen zich niettemin beroepen op akten, stukken en beslissingen die niet zijn neergelegd of bekendgemaakt Die akten, stukken en beslissingen kunnen met betrekking tot handelingen verricht voor de eenendertigste dag volgend op de bekendmaking, niet worden tegengeworpen aan derden die aantonen dat zij onmogelijk kennis ervan hadden kunnen hebben.

In geval van tegenstrijdigheid tussen de neergelegde tekst en die bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad, kan deze laatste niet aan derden worden tegengeworpen. Zij kunnen zich evenwel erop beroepen tenzij de vereniging aantoont dat zij van de neergelegde tekst kennis hadden.

Artikel 19.

De raad van bestuur en de algemene vergadering respecteren de beginselen van behoorlijk bestuur.

De deontologische code van de provincieraadsleden van de provincie Vlaams-Brabant is van toepassing op

de leden van de raad van bestuur en de algemene vergadering.

De leden van de raad van bestuur en de algemene vergadering zi}n verplicht tot geheimhouding van

vertrouwelijke gegevens. Deze bepaling doet geen afbreuk aan de mogelijkheid van strafrechtelijke vervolging

wegens schending van het beroepsgeheim, overeenkomstig artikel 458 van het Strafwetboek.

Artikel 20.

Onder schriftelijk verzoek of uitnodiging wordt verstaan elk schriftelijk of elektronisch bericht aan de zijde

van de geadresseerde.

Afdeling 2  Algemene vergadering

Samenstelling

Artikel 21.

§1, De algemene vergadering is samengesteld uit de effectieve leden of hun vertegenwoordigers en wordt

voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

De algemene vergadering is samengesteld uit

" deskundigen op het vlak van lokaal cultuurbeleid in de provincie Vlaams-Brabant, die elk over één stem beschikken;

" 1 vertegenwoordiger van de provincie Vlaams-Brabant, zijnde de gedeputeerde-verslaggever voor cultuur of zijn plaatsvervanger die over de meerderheid (de helft +1) van het aantal stemmen beschikt

De vertegenwoordiger van de provincie Vlaams-Brabant, zijnde de gedeputeerde-verslaggever voor cultuur, en zijn plaatsvervanger worden voorgedragen door de provincieraad van de provincie Vlaams-Brabant

Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering, met uitzondering van de vertegenwoordiger van de provincie Vlaams-Brabant die steeds over de meerderheid (de helft +1) van het aantal stemmen beschikt.

Ieder lid kan schriftelijk, onder welke vorm ook, een ander lid machtigen om hem te vertegenwoordigen op een welbepaalde vergadering van de algemene vergadering en voor hem te stemmen. In dat geval wordt de lastgever geacht aanwezig te zijn, zonder evenwel recht te hebben op een zitpenning. Een lid mag niet meer dan één volmacht uitoefenen. De volmacht wordt bij de notulen van de vergadering gevoegd.

§ 2. Toegetreden leden kunnen aanwezig zijn op de algemene vergadering, maar hebben geen stemrecht

Bevoegdheden

Artikel 22.

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-het wijzigen van de statuten;

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen; van bestuur; door de Vlaamse

-de goedkeuring van het budget en van de jaarrekening; beëindigen of de

-de goedkeuring van het algemeen jaarplan,

-de ontbinding van de vereniging;

-het afsluiten van een samenwerkingsovereenkomst;

-de benoeming en de uitsluiting van een lid van de vereniging;

-bepalen van bezoldigingen van het personeel;

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

-de goedkeuring van het huishoudelijk reglement van de algemene vergadering en de raad

-het beslissen over de aankoop en verkoop van onroerende goederen en, mits machtiging

regering, over de onteigening van onroerende goederen;

-het beslissen over het sluiten van overeenkomsten met betrekking tot het vestigen, het

overdracht onder levenden van zakelijke rechten;

-het beslissen over het sluiten van dadingen;

-alle gevallen waarin deze statuten het vereisen,

Vergaderingen

Artikel 23.

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of de voorzitter, telkens als

het doel van de vereniging zulks vereist.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van

het afgelopen jaar en voor het budget van het komend jaar, en dit binnen de zes maanden na de

afsluitingsdatum van het boekjaar.

Artikel 24.

De voorzitter van de raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 115de van de effectieve leden daartoe een schriftel'slk verzoek richt aan hem en waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de voorzitter van de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

Artikel 25.

De uitnodigingen voor de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter, of twee bestuurders. Alle effectieve leden worden bijeengeroepen op schriftelijk verzoek tenminste acht werkdagen voor de vergadering.

Artikel 26.

De uitnodiging, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat op schriftelijk verzoek wordt voorgedragen door 1120ste van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door 1/20 ste van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur bezorgd zijn. Onderwerpen, die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

Artikel 27.

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en

vertegenwoordigde stemmen en worden de onthoudingen en ongeldige stemmen niet in de beoordeling

meegerekend.

De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen ais minstens de provincie vertegenwoordigd is.

Artikel 28.

Een meerderheid van 213de van de stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien,

Artikel 29.

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de verslaggever en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien, Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenls hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

Afdeling 3  Raad van bestuur

Samenstelling

Artikel 30.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§1_ De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van [(N x 2) +1] bestuurders die, al dan niet, lid zijn van de vereniging en waarbij N gelijk is aan het aantal politieke fracties, dat vertegenwoordigd is in de provincieraad sinds de laatste volledige vernieuwing van de provincieraad van de provincie Vlaams-Brabant 1° De gedeputeerde-verslaggever voor cultuur van de provincie Vlaams-Brabant wordt van ambtswege voorgedragen door de provincieraad van Vlaams-Brabant als lid van de raad van bestuur. De provincieraad draagt tegelijk ook een plaatsvervanger voor de gedeputeerde-verslaggever voor cultuur voor;

2° N leden, evenals hun plaatsvervangers, worden bijkomend voorgedragen door de provincieraad van de provincie Vlaams-Brabant en deze voordracht waarborgt elke fractie een vertegenwoordiging;

3° N leden worden voorgedragen door de deskundigen op het vlak van lokaal cultuurbeleid in de provincie Vlaams-Brabant

§2. Ten hoogste twee derde van de leden van de raad van bestuur is van hetzelfde geslacht.

§3. De raad van bestuur is samengesteld uit minstens één bestuurder minder dan er effectieve leden van de vereniging zijn.

Artikel 31,

§1. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden.

De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

§2, De bestuurders worden benoemd voor een termijn van zes jaar. Het mandaat loopt samen met de legislatuurperiode van de gemeentebesturen en de provincie Vlaams-Brabant

Het mandaat van een lid van de raad van bestuur is hernieuwbaar, Na de volledige vernieuwing van de provincieraad van de provincie Vlaams-Brabant wordt tot volledige vernieuwing van de raad van bestuur overgegaan. In dat geval blijven de leden van de raad van bestuur in functie tot de nieuwe provincieraad van de provincie Vlaams-Brabant tot hun vervanging is overgegaan,

§3. Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat, door overlijden, door verlies van lidmaatschap of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De afzetting moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder, die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. De bestuurder blijft in functie tot een vervanger is aangeduid. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twaalf maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeéindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

§4, De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit

Bevoegdheden

Artikel 32.

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot

verwezenlijking van het doel van Vlabra'ccent vzw met inachtneming van de beperkingen gesteld door het

Provinciedecreet en deze statuten.

De raad van bestuur is verantwoordelijk voor alle bestuursbeslissingen, met uitzondering van deze die

uitdrukkelijk door de vzw-wet en het Provinciedecreet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Artikel 33.

De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als een college.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend, behalve bij geheime stemming. In dit laatste geval is het voorstel verworpen.

Artikel 34,

De raad van bestuur beschikt in elk geval over de volgende hem voorbehouden bevoegdheden:

1° het opstellen van de huishoudelijke reglementen ter goedkeuring door de algemene vergadering;

2° het opstellen van de meerjarenplanning, het budget en de rekeningen van Vlabra'ccent vzw ter

goedkeuring door de algemene vergadering;

3° de controle op de werking van het dagelijks bestuur;

4° het aanwerven en ontslaan van het personeel;

5° het beslissen over de aanbestedingen en de gunningen die Vlabra'ccent vzw verbinden bij

overheidsopdrachten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Vergaderingen

Artikel 35.

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De voorzitter is verplicht de vergadering bijeen te roepen op schriftelijk verzoek van minimum twee

bestuurders, gericht aan de voorzitter. In geval aan dit verzoek geen gunstig gevolg wordt gegeven binnen de

acht dagen te rekenen vanaf datum van verzending van het verzoek, dan kan de vergadering worden

bijeengeroepen op uitnodiging van de bestuurders die het verzoek hebben ingediend.

Artikel 36.

De vergaderingen worden gehouden op de plaats, datum, uur en met de agenda, zoals vermeld in de uitnodiging.

Bij het begin van de vergadering kan een bestuurder agendapunten van ondergeschikt belang aan de agenda laten toevoegen voor zover de meerderheid van de aanwezige bestuurders hiermee instemt.

In geval van een uiterste hoogdringendheid kunnen ook andere agendapunten, die niet van ondergeschikt belang zijn aan de agenda worden toegevoegd, De hoogdringendheid dient in de notulen van de raad van bestuur te worden gemotiveerd.

De uitnodiging wordt tenminste vijf dagen voor de vergadering, samen met de bijbehorende documenten, verzonden,

ln geval van overmacht of wanneer zich een onvoorzienbaar feit voordoet waardoor elk uitstel onherstelbaar nadeel zou berokkenen aan Vlabra'ccent vzw of de provincie Vlaams-Brabant, kan de voorzitter de raad van bestuur zonder enig uitstel met alle middelen die hem ter beschikking staan geldig samenroepen.

Artikel 37.

De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen en beslissen wanneer de aanwezige bestuurders minstens de helft van het totaal aantal stemmen vertegenwoordigen.

Indien de raad van bestuur, na regelmatige uitnodiging niet in aantal is, beraadslaagt en beslist die, op rechtsgeldige wijze, op de vergadering die volgt op de tweede uitnodiging ongeacht het aantal vertegenwoordigde stemmen, over de punten die tweemaal achtereenvolgens op de agenda werden geplaatst,

ledere bestuurder kan schriftelijk, onder welke vorm ook, een andere bestuurder machtigen om hem te vertegenwoordigen op een welbepaalde vergadering van de raad van bestuur en voor hem te stemmen. In dat geval wordt de lastgever geacht aanwezig te zijn, zonder evenwel recht te hebben op een zitpenning. Een bestuurder mag niet meer dan één volmacht uitoefenen. De volmacht wordt bij de notulen van de vergadering gevoegd.

Artikel 313,

§1. De raad van bestuur kan niet beraadslagen noch beslissen over punten die niet voorkomen op de agenda, behoudens in geval bij het begin van de vergadering agendapunten aan de agenda werden toegevoegd zoals bepaald in artikel 37 van deze statuten.

Elke stemgerechtigde bestuurder beschikt over één stem, tenzij de gewaarborgde vertegenwoordiging, zoals vermeld in het artikel 30, §1 van deze statuten, evenwel afbreuk zou doen aan de mogelijkheid voor de fracties die vertegenwoordigd zijn in de deputatie van de provincie Vlaams-Brabant om minstens de helft van de leden, die door de provincieraad van de provincie Vlaams-Brabant worden voorgedragen, voor te dragen. In dit laatste geval wordt er gewerkt met gewogen stemrecht binnen de groep van door de fracties voorgedragen bestuurders. Dit betekent dat elke fractie één bestuurder kan aanwijzen en dat er gewerkt wordt met meervoudig stemrecht berekend aan de hand van het aantal zetels in de provincieraad van de provincie Vlaams-Brabant. De bestuurders hebben dan een aantal stemmen gelijk aan het aantal zetels van de fractie in de provincieraad van de provincie Vlaams-Brabant die ze vertegenwoordigen. De bestuurders aangewezen door de deskundigen op het vlak van lokaal cultuurbeleid in de provincie Vlaams-Brabant beschikken in het geval van het werken met gewogen stemrecht samen over een aantal stemmen dat gelijk is aan het aantal zetels in de provincieraad van Vlaams-Brabant verminderd met 1, Dit laatste aantal stemmen wordt gelijk verdeeld over de bestuurders aangewezen door de deskundigen op het vlak van lokaal cultuurbeleid in de provincie Vlaams-Brabant.

De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, uitgebracht door de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet meegerekend. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. De stemmingen gebeuren bij handopsteking, behalve bij benoemingen en voordrachten, waarde stemmingen geheim zijn.

§2. Wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van Vlabra'ccent vzw dat vereisen, kunnen de beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders.

Artikel 39.

De beraadslagingen en beslissingen van de raad van bestuur worden vastgesteld in notulen die ondertekend worden door de voorzitter en de verslaggever, dan we! door de personen die hen tijdens de vergadering hebben vervangen. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

Binnen tien werkdagen na de vergadering bezorgt de verslaggever het ontwerp van notulen aan de bestuurders. Tijdens de eerstvolgende vergadering van de raad van bestuur wordt het ontwerp van notulen ter goedkeuring voorgelegd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

De notulen worden op de zetel van Vlabra'ccent vzw bewaard. Ze worden gebundeld of ingeschreven in een daartoe bestemd register. De volmachten worden bij het register gevoegd.

De notulen en aile documenten, waarnaar verwezen wordt in de notulen, worden ter inzage neergelegd op de griffie van de provincie Vlaams-Brabant. Op verzoek van een provincieraadslid worden deze notulen elektronisch ter beschikking gesteld.

De kopieën of uittreksels van de notulen die bij een rechtspleging of in andere gevallen moeten worden voorgelegd, worden ondertekend door een door de raad van bestuur aangewezen aan personeelslid van Vlabra'ccent vzw.

Afdeling 4  Dagelijks bestuur

Samenstelling

Artikel 40.

De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig acht, een directiecomité benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Onder het dagelijks bestuur wordt begrepen alle handelingen, die moeten verricht worden om de normale gang van zaken van het bestuur te verzekeren, die een gering belang vertonen en die het bestuur niet op lange termijn verbinden, evenals zaken die naar snelheid van optreden een dringend karakter vertonen.

Het directiecomité bestaat uit minimaal twee en maximaal vier personen. De leden van het directiecomité moeten geen bestuurders zijn.

De raad van bestuur duidt de voorzitter en ondervoorzitter van het directiecomité aan. De voorzitter is tevens aanwezig op de vergaderingen van de raad van bestuur en dit om indien nodig, advies te kunnen geven aan de raad van bestuur, Bij verhindering van de voorzitter neemt de ondervoorzitter zijn functie waar,

Aan de leden van het directiecomité worden geen presentiegelden betaald.

Het mandaat als dagelijks bestuur kante allen tijde worden ingetrokken door de raad van bestuur of vrijwillig warden opgegeven door een bevestigend schrijven hiertoe aan de raad van bestuur.

Bevoegdheden

Artikel 41.

Het directiecomité treedt op namens de raad van bestuur, overeenkomstig diens richtlijnen.

Het directiecomité is bevoegd voor:

1° het uitvoeren van de beslissingen van de raad van bestuur,

2° de dagelijkse werking van Vlabra'ccent vzw. Onder dagelijkse werking wordt begrepen: alle handelingen

die moeten worden verricht om de normale gang van zaken van het bestuur te verzekeren, die een gering

belang vertonen en die het bestuur niet op lange termijn verbinden, evenals die zaken die naar snelheid van

optreden een dringend karakter vertonen;

3° het vastleggen en aanrekenen van uitgaven om het programma uitte voeren;

4° het thesauriebeheer en de betalingen;

5° het geldig tekenen namens de vereniging tegenover bpost, de openbare en private bankinstellingen en

alle andere instellingen,

6° het opstellen van de ontwerpen van jaarlijkse uitvoeringsrekening van het budget, alsook van de balans

en de resultatenrekening;

7° het dagelijks personeelsbeheer, zijnde allerlei vormen van individueel personeelsbeheer, Het gaat om

individuele toepassingen van bepalingen betreffende het personeelsbeleid en bepalingen die rechtstreeks

voortvloeien uit en de toepassing zijn op de geldende rechtspositieregeling. Bepaalde aspecten van het

dagelijks personeelsbeheer kunnen door het directiecomité worden doorgedelegeerd aan de coordinator van

Vlabra'ccent vzw;

8° het beheren van onroerende goederen;

9° het beslissen over de aanbestedingen en de gunningen van dagelijks bestuur die Vlabra'ccent vzw

verbinden. De volgende overheidsopdrachten worden beschouwd als opdrachten van dagelijks bestuur.

a. overheidsopdrachten met een waarde lagér dan 85.000 euro exclusief btw;

b, overheidsopdrachten waarvoor de kredieten zijn ingeschreven op het exploitatiebudget, voor zover de

waarde van de opdracht lager is dan 500.000 euro exclusief btw én de duur van de opdracht één jaar niet

overschrijdt;

c. overheidsopdrachten die nominatief in het budget zijn opgenomen en goedgekeurd door de raad van

bestuur en de provincieraad van de provincie Vlaams-Brabant;

12° het voorbereiden van de vergaderingen van de raad van bestuur.

Artikel 42.

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig

besluit of van enige machtiging.

HOOFDSTUK V -- VERTEGENWOORDIGING

Artikel 43.

§1. Vertegenwoordiging in rechte

De raad van bestuur vertegenwoordigt Vlabra'ccent vzw in rechte als eiser of als verweerder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

In het belang van Vlabra'ccent vzw kan de voorzitter of, bij diens afwezigheid de ondervoorzitter, rechtsgeldig en zonder enige voorafgaande formaliteit aile gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen namens Vlabra'ccent vzw stellen.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de vereniging in rechte steeds geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijke optreden van de voorzitter en van de ondervoorzitter,

§2, Vertegenwoordiging buiten rechte

De raad van bestuur vertegenwoordigt Vlabra'ccent vzw tegenover derden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur ais college, wordt de vereniging buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijke optreden van de voorzitter en van de ondervoorzitter.

§3. Vertegenwoordiging voor welbepaalde handelingen en taken

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op eigen verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die af dan niet lid is van de vereniging.

Deze overdracht gebeurt door een beslissing van de raad van bestuur die hierover beslist bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

Het verlies van de bevoegdheid kan geschieden:

a)op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur;

b)door intrekking van de toegekende bevoegdheid door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene;

c)cloor voltooiing van de handelingen en taken waarvoor de betrokken bevoegdheid werd overgedragen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De voor bijzondere opdrachten aangestelde gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk uit

HOOFDSTUK VI - PERSONEEL Artikel 94.

§1. Vfabra'ccent vzw kan, voor de uitoefening van zijn takenpakket, eigen personeel aanwerven. De rechtspositieregeling van de provincie Vlaams-Brabant hoeft niet van toepassing te zijn.

§2. Vlabra'ccent vzw kan, voor de uitoefening van zijn takenpakket, eveneens de provincie Vlaams-Brabant verzoeken personeel ter beschikking te stellen. Op deze personen blijft de rechtspositieregeling van de provincie Vlaams-Brabant van toepassing.

Artikel 45.

Conform het artikel 240bis van het Provinciedecreet kan aan geen enkel personeelslid van Vlabra'ccent vzw, een jaarsalaris worden toegekend dat gelijk is aan of hoger is dan het jaarsalaris van de provinciegriffier van de provincie Vlaams-Brabant.

HOOFDSTUK VII -- FINANCIËN

Afdeling 1. - Boekhouding en jaarrekening

Artikel 46.

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt het budget van het komend

boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden wordt

bannen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

Artikel 47.

§1. De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen, weer te geven in de jaarrekening van Vlabra'ccent vzw, wordt uitgeoefend door een commissaris, die een erkende bedrijfsrevisor moet zijn en die benoemd wordt door de provincieraad van de provincie Vlaams-Brabant. Deze commissaris is onderworpen aan de wettelijke en reglementaire bepalingen die zijn ambt en zijn bevoegdheid regelen.

§2. De bezoldiging van de commissaris, vermeld in §1 van artikel 32 van deze statuten, valt ten laste van Vlabra'ccent vzw.

§3. De algemene vergadering kan ook steeds beslissen tot de benoeming en afzetting van reken i ngto ezi chters.

Afdeling 2. -- Goedkeuring en kwijting

Artikel 48.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

M0D2.2

0e algemene vergadering spreekt zich in de loop van het eerste semester van het financiële boekjaar dat volgt op het financiële boekjaar waarop de rekening betrekking heeft, uit over de vaststelling van de jaarrekening, en bezorgt deze aan de commissaris, vermeld in §1 van artikel 52 van deze statuten.

Als de algemene vergadering bezwaren heeft tegen bepaalde verrichtingen, formuleert hij een advies over de aansprakelijkheid van de actoren die betrokken zijn bij die verrichtingen. Dat advies wordt als bijlage bij de jaartekening gevoegd. Een afschrift van dat advies wordt bezorgd aan de betrokken actoren.

Artikel 49.

Jaarlijks beslist de algemene vergadering over de aan de bestuurders te verlenen kwijting, na goedkeuring van de rekeningen. Die kwijting is alleen rechtsgeldig als de ware toestand van Vlabra'ccent vzw niet wordt verborgen door enige weglating of onjuiste opgave in de rekeningen of in de rapportering betreffende de uitvoering van samenwerkingsovereenkomst

HOOFDSTUK V111, STATUTENWIJZIGING EN VEREFFENING

Artikel 50.

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten, indien die wijziging gedetailleerd op de agenda van de algemene vergadering is vermeld en indien 2/3de van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is Wordt de meerderheid niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3de van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering.

Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5de van de stemmen worden besloten,

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoürdineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffe van de rechtbank van koophandel.

De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen ais minstens de provincie vertegenwoordigd is.

Artikel 51.

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen

van het doel van de vereniging toegepast.

Artikel 52.

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3de van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 de meerderheid akkoord is om de vereniging te ontbinden. Het voorstel tot ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 213de van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 de meerderheid akkoord gaat om de vereniging te ontbinden,

In geval van ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan de provincie Vlaams-Brabant.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

13e algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen als minstens de provincie vertegenwoordigd is.

HOOFDSTUK IX  RECHTSOPVOLGING

Artikel 53.

IDe rechten en verplichtingen van de provincie Vlaams-Brabant en de nadere bepalingen in verband met de

rechtsopvolging in het algemeen, worden zo nodig geregeld in bijzondere door Vlabra'ccent vzw en de provincie'

Vlaams-Brabant te sluiten overeenkomsten.

De algemene vergadering heeft op 18 juni 2014 kennis genomen van het ontslag als bestuurder van:

Guido Joseph Hendrik Van Den Troost, Pastinakenstraat 63, 1730 Asse, geboren op 08/07/1958, te

Vilvoorde

Cecilia Regina Renata Cuypers, Bergstraat 32, 3360 Bierbeek, geboren op 15/02/1962, te Geel

1

MOD2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Johan Henri Jules De Clercq, Rijkestraat 16, 3020 Herent, geboren op 16/02/1947, te Deinze

De algemene vergadering heeft op 18 juni 2014 tot nieuwe bestuurders benoemd:

Jacques Julien Louis Pijpen, Brusselsesteenweg 48, 1560 Hoeilaart, geboren op 02/08/1952, te Leuven

Jos Eugené Jan Stulens, Privaatweg 9, 3018 Wijgmaal, geboren op 0110911961, te Hasselt

Kristel Veerle Octavia Theodora Roefs, Gemeentestraat 175, 3010 Kessel-Lo, geboren op 1910711967, te

Turnhout

Nico Louis Francis Creces, Diestsesteenweg 623, 3202 Aarschot, geboren op 27/01/1977, te Diest

Sophie Stone-Wimès, Saf lertaan 19, 1640 Sint Genesius-Rode, geboren op 15!0111975, te Elsene

Christina Godelieve Van Bockstal, Jozef Wielemansstraat 28, 1652 Alsemberg, geboren op 04/03/1962, te

Gent

Yves Georges Simon Gasia, Groeneweg 119, 3001 Leuven, geboren op 11/01/1958, te Hoegaarden

Ilse Maria Emilia Machielsen, Krabbesheidestraat 4, 3360 Bierbeek, geboren op 05/05/1960, te Mortsel

Dirk Rosa Jan Vande Cauter, Drogenberg 1, 3090 Overijse, geboren op 0610811954, te Leuven

Hendrik Marcel Edward Dehandschutter, Statiestraat 118, 1570 Tollembeek, geboren op 19/04/1954, te

Tollembeek

Marc De Coster, Dorekensveld 49, 1501 Buizingen, geboren op 0811011967, te Halle

Katleen Bury, Oude Postweg 4 , 1600 Sint-Pieters-Leeuw , geboren op 14/10/1983 , te Oostende

De huidige samenstelling van de raad van bestuur is hierdoor als volgt

Eddy Maria Louis Franciscus Frans, Crijnemstraat 9, 1570 Vollezele, geboren op 15/03/1955, te Mechelen

Anne-Marie Louise Constance Sobrie, Bosstraat 158b, 1640 Sint-Genesius-Rode geboren op 0310511952, te

Dendermonde

Tom Paul Luc Dehaene, Provincieplein 1, 3010 Leuven, geboren op 0510311969, te Brugge

Jacques Julien Louis Pijpen, Brusselsesteenweg 48, 1560 Hoeilaart, geboren op 02/08/1952, te Leuven

Jos Eugené Jan Stulens, Privaatweg 9, 3018 Wijgmaal, geboren op 0110911961, te Hasselt

Kristel Veerle Octavia Theodora Roefs, Gemeentestraat 175, 3010 Kessel-Lo, geboren op 19/07/1967, te

Turnhout

Nico Louis Francis Creces, Diestsesteenweg 623, 3202 Aarschot, geboren op 27/01/1977, te Diest

Sophie Stone-Wimès, Saffierlaan 19,1640 Sint-Genesius-Rode, geboren op 15/01/1975, te Elsene

Christina Godelieve Van Bockstal, Jozef Wielemansstraat 28, 1652 Alsemberg, geboren op 0410311962, te

G ent

Yves Georges Simon Gasia, Groeneweg 119, 3001 Leuven, geboren op 11/01/1958, te Hoegaarden

Ilse Maria Emilia Machielsen, Krabbesheidestraat 4, 3360 Bierbeek, geboren op 0510511960, te Mortsel

Dirk Rosa Jan Vande Cauter, Drogenberg 1, 3090 Overijse, geboren op 06/08/1954, te Leuven

Hendrik Marcel Edward Dehandschutter, Statiestraat 118, 1570 Tollembeek, geboren op 1910411954, te

Tollembeek

Marc De Coster, Dorekensveld 49,1501 Buizingen, geboren op 0811011967, te Halle

Katleen Bury, Oude Postweg 4 , 1600 Sint-Pieters-Leeuw , geboren op 14110/1983 , te Oostende

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf onder zijn leden elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht,

MOD2.2

Luik B - Vervolg

De raad van bestuur heeft onder zijn leden de gemachtigden functies van voorzitter en ondervoorzitter' verleend aan:

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Voorzitter: Tom Paul Luc Dehaene, T=ikstraat 83, 1981 Hofstade, geboren op 05/03/1963, te Brugge

Ondervoorzitter: Eddy Maria Louis Franciscus Frans, Crijnemstreat 9, 1570 Vollezete, geboren op 15/03/1955, te Mechelen

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de vereniging in rechte en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijke optreden van de voorzitter en van de ondervoorzitter.

Te Leuven, op 18juni 2014

Dehaene Tom Frans Eddy

Voorzitter Ondervoorzitter











Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

*

23/09/2013
ÿþ MOD 2.2

[ tt' Ize I ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

*131448 6

1

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank Van Koophandel

te Leuven, de 1 2 SEP, 2013

DE GRIFFIER,

Griffie

Op de laatste blz. van Luik B, vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Ondememingsnr : 0864.977.803 Benaming

(Voluit) : (verkort) :

Rechtsvoml: vzw

Zetel: Provincieplein 1 -3010 Leuven

Onderwerp akte : Statutenwijziging - wijzigingen raad van bestuur en gemachtigden

Uittreksel uit de akten:

De algemene vergadering van 10 juni 2013, geldig bijeengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten te wijzigen als volgt:

ARTIKEL 5 wordt gewijzigd als volgt:

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste tien bedragen. De vereniging telt enkel effectieve leden met stemrecht op de algemene vergadering. Hun gegevens worden vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden.

ARTIKEL 11 wordt gewijzigd als volgt:

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste negen bestuurders die, al dan niet, lid zijn van de vereniging. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

Elk van de effectieve leden van de vereniging is evenredig vertegenwoordigd binnen de raad van bestuur.

In relatie tot een minimum van 9 zetels voor de raad van bestuur beschikken de cultuur- en gemeenschapscentra over 5 mandaten, de vzw De Rand over 1 mandaat en het provinciebestuur van de Provincie Vlaams-Brabant over 3 mandaten. De gedeputeerde voor cultuur van de provincie Vlaams-Brabant is van ambtswege bestuurder.

ARTIKEL 18 wordt gewijzigd als volgt:

De raad van bestuur vaardig; aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, een afgevaardigd-bestuurder of coördinator benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Onder het dagelijks bestuur worden de spoedeisende handelingen begrepen die tegelijk van dagdagelijkse aard of van geringe betekenis zijn voor de werking van de vzw. De dagelijkse bestuurder tekent geldig namens de vereniging tegenover bpost, de openbare en private bankinstellingen en aile andere instellingen.

Het mandaat als dagelijks bestuur kan te allen tijde worden ingetrokken door de raad van bestuur of vrijwillig worden opgegeven door een bevestigend schrijven hiertoe aan de raad van bestuur.

Vlabra'ccent

ro MOD 2.2

ARTIKEL 20 wordt gewijzigd als volgt:

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur kiest uit zijn bestuurders een secretaris en een ondervoorzitter en kan daarnaast elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a)op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht warden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

DL

De gedeputeerde voor cultuur van de provincie Vlaams-Brabant is van ambtswege voorzitter van de raad van bestuur en treedt ook als voorzitter op van de algemene vergadering.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de vereniging in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijke optreden van de voorzitter en van de ondervoorzitter.

e

De voor bijzondere opdrachten aangestelde gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk uit.

ARTIKEL 21 wordt gewijzigd als volgt:

De vereniging kan commissarissen benoemen wanneer de algemene vergadering hieromtrent rechtsgeldig

c een beslissing heeft genomen.

Zij is evenwel wettelijk verplicht één of meer commissarissen te benoemen wanneer zij voldoet aan de Mcriteria ingevolge art. 17, § 5 van de vzw-wet.

De commissarissen worden benoemd onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren.

et De algemene vergadering kan ook steeds beslissen tot de benoeming en afzetting van rekeningtoezichters.

-o-b

et

et

-o-b

el De algemene vergadering heeft op 10 juni 2013 kennis genomen van het einde van het mandaat van de te

rm volgende bestuurders:

DL

°' Alfons Jozef Rousseau, G. Kurthstraat 10, 1730 Asse, geboren op 06109/1937, te Asse Elke Zelderloo, Keerstraat 27, 1700 Dilbeek, geboren op 01/07/1975, te Asse

eI Johan Jozef Alfons Marie Rombouts, Koning Leopold II-laan 154, 9000 Gent, geboren op 22/11/1963, te

:ri Genk

Miranda Suzanne Camille van Kerk, Broekstraat 58, 1700 Dilbeek, geboren op 04/0611974, te Anderlecht,

ontslagnemend sinds 1 december 2012 22111/1963, te Genk

DL

et

1:

De algemene vergadering heeft op 10 juni 2013 tot nieuwe bestuurder benoemd:

Tom Paul Luc Dehaene, Eikstraat 83, 1981 Hofstade, geboren op 05/03/1963, te Brugge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De algemene vergadering heeft op 10 juni 2013 tot bestuurders herbenoemd:

Johan Henri Jules De Clercq, Rijkestraat 16, 3020 Herent, geboren op 16/02/1947, te Deinze

Eddy Maria Louis Franciscus Frans, Konijnenstraat 106, 1602 Vlezenbeek, geboren op 15/03/1955, te

Mechelen

Anne-Marie Louise Constance Sobrie, Leopoldstraat 30 bus 0101, 3000 Leuven, geboren op 03/05/1952, te

Dendermonde

Guido Joseph Hendrik Van Den Troost, Pastinakenstraat 63, 1730 Asse, geboren op 08/07/1958, te

Vilvoorde

Cecilia Regina Renata Cuypers, Bergstraat 32, 3360 Bierbeek, geboren op 15/02/1962, te Geel

In afwachting van nieuwe bestuurdersmandaten om te voldoen aan de vereisten van de statuten, is de raad van bestuur voorlopig als volgt samengesteld:

Johan Henri Jules De Clercq, Rijkestraat 16, 3020 Herent, geboren op 16/02/1947, te Deinze

Eddy Maria Louis Franciscus Frans, Konijnenstraat 106, 1602 Vlezenbeek, geboren op 15/0311955, te

Mechelen

Anne-Marie Louise Constance Sobrie, Leopoldstraat 30 bus 0101, 3000 Leuven, geboren op 03/05/1952, te

Dendermonde

Guido Joseph Hendrik Van Den Troost, Pastinakenstraat 63, 1730 Asse, geboren op 08/07/1958, te

Vilvoorde

Cecilia Regina Renata Cuypers, Bergstraat 32, 3360 Bierbeek, geboren op 15/02/1962, te Geel

Tom Paul Luc Dehaene, Eikstraat 83, 1981 Hofstade, geboren op 05/0311963, te Brugge

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf onder zijn leden elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

De raad van bestuur heeft onder zijn leden de gemachtigden functies van voorzitter en ondervoorzitter verleend aan:

Voorzitter: Tom Paul Luc Dehaene, Eikstraat 83, 1981 Hofstade, geboren op 05/03/1963, te Brugge

Ondervoorzitter: Johan Henri Jules De Clercq, Rijkestraat 16, 3020 Herent, geboren op 16/02/1947, te Deinze

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur ais college, wordt de vereniging in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijke optreden van de voorzitter en van de ondervoorzitter.

Te Leuven, op 10juni 2013

Dehaene Tom De Clercq Johan

Voorzitter Ondervoorzitter



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

r, rt Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad









Coordonnées
VLABRA'CCENT

Adresse
PROVINCIEPLEIN 1 3010 KESSEL-LO

Code postal : 3010
Localité : Kessel Lo
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande