VRIENDENKRING MANNEN VAN HET JAAR 1971, AFGEKORT : MANNEN VAN '71

Association sans but lucratif


Dénomination : VRIENDENKRING MANNEN VAN HET JAAR 1971, AFGEKORT : MANNEN VAN '71
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 833.935.031

Publication

04/08/2014
ÿþMOD 2.2

Ift_l_b7à4 ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte - " ', ie

IIII

*14149371*

l

bel ar Be Sta

 à

2 4 JUL,f 2014

Griffie Rechtbank van Koophandel

te

Ondernemingsnr : 0833.935.031

Benaming

(voluit) : Vriendenkring Mannen van het jaar 1971

(verkort) : Mannen van '71

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Molstraat 17, 3000 Leuven

Onderwerp akte : Wijziging Raad van Bestuur

Tijdens de algemene vergaderingen van 8 februari 2013 en 23 januari 2014 werden volgende wijzigingen aan

het bestuur goedgekeurd : Volgende personen maken niet langer deel uit van het bestuur

Wino Feremans, zelfstandige, geboren op 28/4/71 en overleden op 27/1/12.

Hij ontvangt postuum de titel ere-feestleider,

Ronny Vanden Eynde, zelfstandige, wonende te 3360 Korbeek-Lo, Nieuwstraat 27 en geboren op 27/5/71

Koen Vertinden, bediende, wonende te 3000 Leuven, Cardenberch 20 en geboren op 11/2/71

Zij worden vervangen door

Kurt Vanbeneden, ambtenaar, wonende te 3360 Bierbeek, Brugstraat 8 en geboren op 3/1/71

Bjtim van Staeyen, bediende, wonende te 3012 Wilsele, Puttebroekstraat 46 A en geboren op 12/10/71

Omar Arouj, wonende te 3000 Leuven, Beursgang 1/24 en geboren op 19/10/71

Carl Van Ravensteyn, zelfstandige, wonende te 3010 Leuven, Tiensesteenweg 163 en geboren op 24/7/71

Ronald Verheyden, bediende, wonende te 3110 Rotselaar, Steenweg op Holsbeek 35 en geboren op 20/5/71

Samenstelling Raad van Bestuur 2014

Joel Hoylaerts - Voorzitter

Kurt Vanbeneden - Ondervoorzitter

Bji rn van Staeyen - Penningmeester

Filip Bastien - Secretaris

Omar Arouj - Feestleider

Cari Van Ravensteyn - Bestuurslid

Ronald Verheyden - Bestuurslid

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

04/03/2011
ÿþ110022

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



f I1IiI 11N fl10 IIN M1 IJ11 11M IO !11 "

" iioasaae" *r.4fl

Leuven, da 2 2 FEB, 2011 DE 60lFFf¬ e

Griffie

Vriendenkring Mannen van het jaar 1971

Mannen van 71

Vereniging zonder Winstoogmerk

Molstraat 17, 3000 Leuven

Oprichting

Oncerrherningsnr Benaming

(voluit)

(verkort)

Rechtsvorm :

Zetel :

Onderwerp akte :

STATUTEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Tussen ondergetekenden :

1, Joel Noylaerts, bediende, wonende te 3000 Leuven, Prosper Poulletlaan 8/203

2. Filip Bastien, bediende, wonende te 3000 Leuven, Molstraat 17

3. Koen Vertinden, ambtenaar, wonende te 3000 Leuven, Cardenberch 20

4. Wino Feremans, zelfstandige, wonende te 3020 Winksele, Vilvoordsebaan 40

5. Ronny Vanden Eynde, zelfstandige, wonende te 3360 Korbeek-Lo, Nieuwstraat 27

Allen van Belgsiche nationaliteit, wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten als volgt worden vastgesteld :

TITEL I.  Benaming, zetel, doel, duur.

Artikel 1. Tussen de ondergetekenden wordt een vereniging zonder winstoogmerk opgericht onder de benaming "Vriendenkring Mannen van het jaar 1971 vzw." De vereniging behoudt zich het recht voor om in al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging op elke manier, inclusief elektronisch, de verkorte benamingen "Mannen van `71 vzw" of "MV71 vzw" te gebruiken.

Artikel 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijke arrondissement Leuven. Ten titel van inlichting en zonder hieraan enig statutair karakter te verlenen geldt als volledig adres Molstraat 17, 3000 LEUVEN. De algemene vergadering is bevoegd om het adres van de maatschappelijke zetel te wijzigen binnen de grenzen van hetzelfde gerechtelijk arrondissement De raad van bestuur kan ervoor kiezen een ander adres, dan 1. het adres van de maatschappelijke zetel, te hanteren als correspondenbeadres voor de vzw. In voorkomend geval zal de raad van bestuur deze beslissing laten bekrachtigen door= de algemene vergadering.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging is aansprakelijk voor de misgrepen, die kunnen toegeschreven worden, hetzij aan haar

aangestelden, hetzij aan organen, waardoor haar wil wordt uitgevoerd.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel verbroedering en kameraadschap onder de mannen geboren in 1971 te bevorderen. Alle politieke, religieuze of filosofische stellingen, uitingen of manifestaties, onder welke vorm ook, worden door de vereniging ten strengste geweerd. Evenwel kan de vereniging op verzoek van derden deelnemen aan dergelijke manifestaties indien dit de vereniging of zijn leden niet schaadt en indien deze deelname door de de Raad van Bestuur is goedgekeurd. Ook mag er geen standenverschil onder de leden te bekennen vallen. Bij overtreding van deze bepalingen door een lid zal bij een eerste inbreuk de raad van bestuur een vermaning uitspreken. Bij herhaling kan de raad van bestuur aan de algemene vergadering de uitsluiting of het ontslag van het lid voorstellen. De algemene vergadering beslist hierover bij een meerderheid van twee derden der stemmen der aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

Om het doel omschreven in het eerste lid te bereiken kan de vereniging alle initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dat doel te maken hebben en/of dit doel kunnen bevorderen. Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met voormeld doel en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. De raad van bestuur kan een intern reglement (huishoudelijk reglement) opstellen dat de goede gang van zaken regelt binnen de vereniging.

Artikel 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL Il.  Lidmaatschap.

Artikel 5. Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen.Tot de vereniging kan als effectief lid toetreden elke natuurlijke persoon die door de raad van bestuur aanvaard wordt. Deze toetreding kan op elk moment gebeuren door een mondeling of schriftelijk verzoek of in elektronische vorm aan een effectief lid. Dit effectief lid draagt de kandidatuur voor op de eerstvolgende bestuursvergadering. De raad van bestuur controleert de kandidatuur op de vereiste toetredingsvoorwaarden. Het kandidaat-effectief lid dient te voldoen aan de volgende toetredingsvoorwaarde(n) :

1. voorgedragen worden door één of meerdere van de effectieve leden,

2. in 1971 geboren zijn,

3. van eerbaar gedrag zijn,

4. van het mannelijk geslacht zijn.

Als de kandidatuur voldoet aan de toetredingsvoorwaarden, wordt de persoon opgenomen in de vereniging als kandidaat-effectief lid. Het kandidaat effectief lid wordt effectief lid van de vereniging indien hij als effectief lid aanvaard wordt op de eerstvolgende (bijzondere) algemene

vergadering.

De kandidaat-effectieve leden onderschrijven bij hun toetreding de statuten, in het bijzonder de bepalingen onder artikel 3, in voorkomend geval het huishoudelijk reglement en de goedgekeurde verslagen van de maandelijkse ledenvergaderingen. De kandidaat-effectieve leden en de effectieve leden zullen zich in hun gedragingen door deze principes laten leiden en ze verbinden er zich toe geen daden te stellen die strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging of de vereniging op enigerlei wijze schade toe te brengen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MoD 2.2

Artikel 6. De raad van bestuur kan op door haar te bepalen voorwaarden ook steunende leden, ereleden en marrainen tot de vereniging toelaten. Deze personen bezitten echter niet de rechten van de effectieve leden. Ze verwerven het statuut van toegetreden lid.

Artikel 7. Het bedrag van de jaarlijkse bijdrage voor de kandidaat-effectieve leden en de effectieve leden wordt jaarlijks in de maand oktober vastgesteld door de raad van bestuur voor het daaropvolgende kalenderjaar. Deze basisbijdrage is ondeelbaar. De bijdrage dient betaald bij toetreding tot de vzw of in geval van jaarlijkse hernieuwing voor 01 maart van het betreffende jaar.

Deze bijdrage geldt voor het lidmaatschap voor één kalenderjaar. De basisbijdrage is ondeelbaar.

Artikel 8. Een percentage van voormelde bijdragen, door de raad van bestuur jaarlijks te bepalen in de maand december, zal geplaatst worden op één of meerdere bijzondere bankrekeningen voor de organisatie van festiviteiten naar aanleiding van het 10 jarig bestaan van de vereniging. Bij uitzonderlijke omstandigheden kan een beroep gedaan worden op deze bijzondere gelden, dit na beslissing tijdens een algemene vergadering en bij twee derde meerderheid van stemmen der aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden.

Artikel 9. Het lidmaatschap van de effectieve leden eindigt van rechtswege bij het overlijden van het lid. Het lidmaatschap eindigt eveneens indien schriftelijk of elektronisch (vrijwillig) ontslag wordt ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur, of indien het lid zijn bijdrage niet betaalt volgens artikel 7, of indien de algemene vergadering, op voordracht van de raad van bestuur, beslist een lid uit te sluiten met een meerderheid van twee derden der stemmen der aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden. Dit kan gebeuren bij :

1. indien het lid niet langer voldoet aan de beschikkingen van artikel 5 van deze statuten;

2. indien een lid zich niet gedraagt volgens de bepalingen van artikel 3 van deze statuten.

Artikel 10. De uittredende, ontslagnemende of ontslagen effectieve leden, alsook hun erfgenamen of de erfgenamen van de overleden effectieve leden verzaken aan elke vermogensrechtelijke aanspraak op het maatschappelijk bezit van de vereniging. Ze kunnen evenmin de 'eventueel door hen zelf of door hun rechtsvoorganger uitgekeerde bedragen terugvorderen. De door de vereniging voorziene bedragen die ten dele voor een lid worden bewaard, komen bij bovengenoemd verzaken automatisch terug toe aan het doel van de vereniging.

TITEL III.  Algemene vergadering.

Artikel 11. De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering vertegenwoordigt al de effectieve leden. De effectieve leden beschikken in de vergadering over één stem elk. Elk effectief lid kan zich door een ander effectief lid laten vertegenwoordigen. Elk effectief lid kan slechts één ander effectief lid vertegenwoordigen. Indien volmacht wordt gegeven moet deze schriftelijk zijn of bekomen via e-mail en bij aanvang van de vergadering worden voorgelegd. Stemming gebeurt bij handopsteking, tenzij het over personen gaat, die zijn steeds geheim.

Artikel 12. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor :

1. het wijzigen van de statuten;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

2. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

3. aanvaarden en uitsluiten van een effectief lid;

4. de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

5. het benoemen en afzetten van de bestuurders;

6. het benoemen en afzetten van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

7. het verlenen van kwijting aan de bestuurders en commissarissen;

8. het goedkeuren van begrotingen en rekeningen;

9. alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Artikel 13. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter die toeziet op het ordelijk verloop van de vergadering. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter. Is ook de ondervoorzitter verhinderd, dan wordt de vergadering voorgezeten door de secretaris. Is ook de secretaris verhinderd, dan wordt de vergadering voorgezeten door het oudste aanwezige bestuurslid.

Artikel 14. par. 1. Elk kalenderjaar wordt er minstens één algemene vergadering gehouden.

par. 2. Bijzondere algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer één vijfde van de effectieve leden daarom verzoeken. In dit laatste geval dient de raad van bestuur binnen de maand gevolg te geven aan het verzoekschrift.

par. 3. De effectieve leden worden door de raad van bestuur opgeroepen voor de algemene vergadering door middel van een gewoon schrijven of via elektronische weg. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris. Deze oproepingsbrief dient de effectieve leden tenminste acht dagen voor de vergadering te bereiken. De postdatum of verzenddatum geldt als bewijs.

par. 4. De algemene vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats aangeduid in de oproepingsbrief die via gewoon schrijven of via elektronische weg wordt verstuurd.

par. 5. Deze oproepingsbrief bevat de agenda. De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur; eveneens moet elk voorstel dat ondertekend is door één/twintigste van de effectieve leden op de agenda gezet worden. De vergadering kan slechts geldig beraadslagen over de punten die op de agenda staan. Voor punten die niet op de agenda staan kan de algemene vergadering slechts beraadslagen indien twee derde van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden daarmee akkoord gaan.

Artikel 15. par. 1. De besluiten van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid (de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden, tenzij over de aangelegenheden opgesomd in artikel 12 punten 1 tot en met 4. De algemene vergadering kan hierover enkel geldig beraadslagen dan met een meerderheid van twee derde der stemmen der aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden, afgerond naar het cijfer voor de komma. Onthoudingen worden niet meegeteld. Over het ontbinden van de vereniging en het wijzigen van statuten kan evenwel slechts beraadslaagd worden indien ten minste twee derde van de effectieve leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en indien deze wijziging op de agenda voorkomt en in de uitnodiging werd toegelicht, dit onverminderd het bepaalde van art. 8 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

par. 2. De effectieve leden die minder dan één jaar effectief lid zijn van de vereniging zijn niet stemgerechtigd voor de aangelegenheden opgesomd in artikel 12 punten 1 tot en met 7.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MdD22

par. 3. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend.

Artikel 16. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen door de secretaris of zijn adjunct in een ter zetel van de vereniging bijgehouden register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering. Elk effectief lid van de vergadering beschikt over een inzagerecht in de notulen. De effectieve leden kunnen op hun verzoek een afschrift (volledige kopij) of een uittreksel (gedeeltelijke kopij) krijgen van de notulen.

TITEL IV.  Raad van bestuur.

Artikel 17. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste twee

bestuurders die tevens effectief lid moeten zijn van de vereniging. De bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd voor een hernieuwbare termijn van 3 jaar. Ten einde de continuïteit van de werking te waarborgen, vervalt jaarlijks, na 2013, het mandaat van één derde van de bestuurders. Bij tussentijdse verkiezingen wordt de termijn beperkt tot de resterende tijd van het vrijgekomen mandaat. Cumulatie van mandaten kan hierdoor optreden. De mandaten van voorzitter, secretaris en penningmeester kunnen nooit met elkaar gecumuleerd worden, behalve als de raad van bestuur samengesteld is uit slechts twee bestuurders. Ongeacht het aantal gecumuleerde mandaten dat hij bekleedt behoudt het effectieve lid maar één stem. Het effectieve [id dat meerdere mandaten cumuleert, stelt de gecumuleerde mandaten, met uitzondering van het mandaat dat hij wenst te blijven bekleden, bij de eerstvolgende algemene vergadering verkiesbaar. De algemene vergadering moet deze keuze bekrachtigen. Indien de alzo vrijgekomen mandaten niet worden ingevuld door de algemene vergadering, worden deze mandaten geschorst totdat de algemene vergadering op een volgende zitting een geschikte kandidaat voor de geschorste mandaten benoemd. Aan de bestuurders kan geen vergoeding uitgekeerd worden.

De bestuurders kunnen te allen tijde hun ontslag schriftelijk of via elektronische weg indienen bij de voorzitter van de vereniging. Deze zal het ontslag meedelen in de eerstvolgende bestuursvergadering waarbij het ontslag dan ingaat en tevens in de notulen wordt vermeld. Het vrijgekomen mandaat kan (moet voor de mandaten van voorzitter, secretaris en penningmeester) in dezelfde vergadering in cumul overgedragen worden aan een ander bestuurslid. De algemene vergadering kan te allen tijde de bestuurders ontheffen van hun mandaat. Bij het ontslag van het voltallige bestuur wordt in dezelfde (bijzondere) algemene vergadering dan een nieuw bestuur gevormd. Het oudste aanwezige effectieve lid neemt dan het voorzitterschap van de vergadering waar.

Artikel 18. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. De raad van bestuur is bevoegd om alle daden van bestuur te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad van bestuur kan op zijn verantwoordelijkheid zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één der bestuurders. Deze bestuurders die namens de raad optreden moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enige beraadslaging of machtiging. Degene die een deel of het geheel van de bevoegdheid van de raad van bestuur gedelegeerd krijgt, is uitsluitend verantwoording verschuldigd aan die raad. De raad van bestuur treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen. Geen enkel bestuurder kan verbintenissen aangaan t.o.v. derden zonder voorafgaandelijk akkoord van de meerderheid van de overige leden van de raad van bestuur.

Artikel 19. De raad van bestuur bestaat steeds uit een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Deze raad van bestuur kan verder aangevuld worden met de functies van ondervoorzitter, adjunct-secretaris ,een adjunct-penningmeester, een feestleider, een adjunct-feestleider en een public-relations verantwoordelijke. Bij gewone beslissing van de raad van bestuur kunnen hier nog functies aan toegevoegd worden. Alle nieuw-toegevoegde functies

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

moeten op de eerstvolgende (bijzondere) algemene vergadering bekrachtigd worden door de algemene vergadering. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de raad van bestuur voorgezeten door de ondervoorzitter. Is ook de ondervoorzitter verhinderd, dan wordt de raad van bestuur voorgezeten door de secretaris. Is ook de secretaris verhinderd, dan wordt de raad van bestuur voorgezeten door het oudste aanwezige bestuurslid. De voorzitter is het voorbeeld voor de vereniging en moet er zich ook naar gedragen. De voorzitter heeft de taak het voortbestaan van de vereniging te bestendigen, vergaderingen voor te zitten en is gelast met de vertegenwoordiging van de vereniging bij openbare aangelegenheden en manifestaties. Hij vertegenwoordigt de vereniging in raden en vergaderingen waaraan de vereniging moet deelnemen. De ondervoorzitter staat de voorzitter bij in het uitoefenen van zijn mandaat De secretaris is gelast met alle geschriften van de vereniging en het archiveren ervan, o.a. de oproepingsbrieven en uitnodigingen naar de leden, het opstellen van de verslagen van de raden van bestuur, de (bijzondere) algemene vergadering en de gewone ledenvergaderingen. Tevens brengt hij regelmatig beknopt verslag uit over de werking van de vereniging. De adjunct-secretaris staat de secretaris bij in het uitoefenen van zijn mandaat. De penningmeester is gelast met alle geldverhandelingen, o.a. het inzamelen van de bijdragen van de leden en het bijhouden van de rekeningen. Hij brengt hierover verslag uit op de raad van bestuur en op de algemene vergadering. Hij zorgt voor een voorzichtig financieel beheer. De adjunct-penningmeester staat de penningmeester bij in het uitoefenen van zijn mandaat. Voor aile afhandelingen van gelden zijn twee handtekeningen of goedkeurende e-mails vereist voor bedragen tot 500,00 euro. Voor bedragen groter dan 500,00 euro zijn er 3 handtekeningen of goedkeurende e-mails nodig. Naast de handtekening of e-mail van de penningmeester of de adjunct-penningmeester dien(t)(en) de handtekening(en) of goedgekeurde e-mail(s) aanwezig te zijn van hetzij de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris, de adjunct-secretaris, de penningmeester, de adjunct-penningmeester, de feestleider, de adjunct-feestleider of de public-relations-verantwoordelijke. Indien één van hen de betaling vordert, kan hij deze niet tekenen noch goedkeuren. De opdrachten tot betaling kunnen aan de financiële instelling bezorgd worden via conform getekend overschrijvingsformulier, per conform getekende fax of via conform goedkeurende e-mail. Ingeval van e-mail wordt de opdracht in kopie aan minstens vier bestuursleden gestuurd. De feestleider en de adjunct-feestleider zorgen o.a. voor de organisatie van en de medewerking aan manifestaties, stoeten, feesten, reizen en dergelijke, waarbij zij beroep kunnen doen op de andere leden van de vereniging.

Artikel 20. De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De raad van bestuur komt in principe iedere eerste dinsdag van de maand bijeen. De raad kan uitzonderlijk bijeenkomen op verzoek van twee bestuurders of van de voorzitter.

Artikel 21. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college : de raad van bestuur vergadert slechts geldig als ten minste de helft van het totaal aantal bestuurders aanwezig is en de beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid (= de helft plus één,

onthoudingen worden niet meegeteld) van stemmen van het totaal aantal bestuurders aanwezig. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter, of van zijn plaatsvervanger, doorslaggevend. De beslissingen van de raad van bestuur worden overgemaakt aan elke bestuurder. De goedgekeurde notulen warden opgenomen in een daartoe bestemd register.

TITEL V.  Inzagerecht

Artikel 22.

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede de notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen te vragen. Zij doen dit door een schriftelijk of elektronisch verzoek te richten aan de voorzitter van de vereniging.

TITEL VI.  Ontbinding en vereffening.

Artikel 23. De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een effectief lid, in zover het aantal effectieve leden daardoor niet minder dan drie bedraagt. Zelfs in dat geval beschikt de vereniging over een regularisatietermijn van drie maanden.

De vereniging kan vrijwillig ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering overeenkomstig het artikel 20 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, door een gerechtelijke beslissing of door intrede van de ontbindende voorwaarde.

Artikel 24. Ingeval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebreke daarvan door de rechtbank, één of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening der schulden en van de legeldemaking der goederen vastgesteld.

Artikel 25. Indien de vereniging ontbonden wordt, hetzij vrijwillig, gerechtelijk of door intrede van de voorwaarde, is (zijn) de vereffenaar(s) gehouden het netto actief vermogen te bestemmen ten voordele van een sociaal doel. De vereffenaar(s) moet(en) een of meer gemotiveerde voorstellen van bestemming aangeven in een oproepingsbrief voor een bijzondere algemene vergadering die hij(zij) bijeenroep(t)(en). Twee derde van alle effectieve leden dienen op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De bestemmingsbeslissing is slechts geldig wanneer zij door de ter vergadering aanwezige effectieve leden met vier vijfde meerderheid goedgekeurd wordt. Zijn niet twee derde van alle effectieve leden op de eerste vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden. Op deze tweede vergadering kan rechtsgeldig beslist worden, welk het getal der aanwezige effectieve leden ook zij. De vereffenaar(s) zorg(t)(en) voor de executie van de genomen beslissingen.

TITEL VII.  Slotbepalingen.

Artikel 26. Onverminderd het bepaalde in de artikels 4, 4° en 20 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, met betrekking tot de bevoegdheid van de algemene vergadering om de vereniging te ontbinden zijn de bepalingen van de artikels 1, 3 en 5 van deze statuten niet voor afschaffing, noch voor enige vorm van wijziging vatbaar.

Het wijzigingsverbod geldt evenwel onverminderd het recht de statuten aan te vullen indien deze de in het

vorige lid vermelde artikels naar inhoud en draagwijdte niet aantasten.

Artikel 27. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de gebruiken in zake verenigingen van overeenkgmstige toepassing.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Anou 2.2

Raad van Bestuur

Aanstelling van de eerste raad van bestuur

Onmiddellijk na de oprichting van de vereniging zonder winstoogmerk "vriendenkring Mannen van het jaar 1971 vzw" met zetel te Molstraat 17 te 3000 Leuven, zijn de stichters in buitengewone algemene vergadering bijeengekomen en hebben in uitvoering van artikel 17 e.v. van de statuten van voormelde vereniging voor de eerste maal als leden van de raad van bestuur aangesteld en dewelke hun mandaat hebben aanvaard:

De heren Hoylaerts Joel, Bastien Filip, Verlinden Koen, Feremans Wino en Ronny Vanden Eynde

Raad van Bestuur

De leden van de Raad van Bestuur, onmiddellijk na hun aanstelling in vergadering bijeengekomen, hebben overeenkomstig artikel 19 van voormelde statuten onder elkaar als voorzitter aangesteld :

De heer Hoylaerts Joel, dewelke zijn functie aanvaardt. Als secretaris de heer Bastien Filip, als

penningmeester de heer Verlinden Koen, als feestleider de heer Feremans Wino en als adjunct-feestleider de heer Vanden Eynde Ronny, dewelke hun functies hebben aanvaard.

De raad van bestuur geeft opdracht aan de secretaris om het nodige te doen ter publicatie van de oprichtingsakte en de benoemingen- van de leden van de raad van bestuur in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Leuven, 5 november 2010

Coordonnées
VRIENDENKRING MANNEN VAN HET JAAR 1971, AFGE…

Adresse
MOLSTRAAT 17 3000 LEUVEN

Code postal : 3000
Localité : LEUVEN
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande