WATERLEAU USA

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : WATERLEAU USA
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 631.681.123

Publication

03/06/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*15309079*

Neergelegd

01-06-2015

Griffie

0631681123

Ondernemingsnummer :

Benaming

(voluit) :

Waterleau USA

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Zetel :

Uit een akte, verleden voor meester Fabienne HENDRICKX, notaris ter standplaats Beringen, vervangende haar ambtsgenoot, meester Marij HENDRICKX, geassocieerd notaris, vennoot van de burgerlijke vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  Marij Hendrickx & Leen Van Bree­dam, geassocieerde notarissen , met zetel te Heusden-Zolder (Zolder), Koeltorenlaan 11, wettig belet, op 27 mei 2015, blijkt onder meer:

I/- 1) Er werd een naamloze vennootschap opgericht, onder de maatschappelijke benaming  Wa­terleau USA , met maatschappelijke zetel te 3150 Wespelaar, Nieuwstraat 26.

2) Als oprichters zijn opgetreden:

a) De vennootschap  Waterleau Group , naamloze vennootschap waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te 3150 Wespelaar, Nieuwstraat 26, BTW BE 0473.254.189, rechtsgebied Leuven.

b) De vennootschap  NewEnergy , besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te 3150 Wespelaar, Nieuwstraat 26, BTW BE 0848.352.496; rechtsgebied Leuven.

3) De vennootschap heeft tot doel in België en in het buitenland, in eigen naam, als lasthebber en voor rekening van derden:

" Werkzaam te zijn op het gebied van de energievoorziening, waaronder het onderzoeken en bestuderen, het oprichten, het uitbaten, het onderhouden, herstellen van elektrische installaties en systemen tot opwekken van duurzame energie; het bieden van technische ondersteuning terzake, het verstrekken van deskundig advies op het vlak van duurzame energie, watervoorziening, afval en milieu evenals andere diensten inzake de installaties, de onderdelen en de technologie, het produceren, en transporteren van duurzame energie;

" Haalbaarheidsstudie van energiebesparende ecologisch verantwoorde energieprojecten en het ontwikkelen van deze projecten;

" Consulting in energieprojecten, inbegrepen generatie; participaties in bestaande en nieuwe energieprojecten en investeringen;

" De investering, de inschrijving, de vaste overname, de belegging, de verkoop, de aankoop en het verhandelen van aandelen, deelbewijzen, obligaties, certificaten, kredieten, munten en andere roerende waarden, al dan niet uitgegeven door Belgische of buitenlandse vennootschappen en/of overheden, of deze nu al dan niet een (semi)publiek juridisch statuut hebben.

" Het beheer van de investeringen en de deelnemingen in dochtervennootschappen, de uitoefening van beheersfuncties, het verschaffen van adviezen, management en andere diensten gelijkaardig aan de activiteiten van de vennootschap.

" Leningen en voorschotten toestaan onder gelijk welke vorm en voor gelijk welke door, aan elke verbonden vennootschappen en aan die vennootschappen waarin zij een deelneming bezit, evenals alle verbintenissen van dezelfde vennootschappen garanderen;

" De vennootschap mag octrooien, licenties, handelsmerken, auteursrechten en andere

(volledig adres)

Onderwerp akte :

Rechtsvorm :

(verkort) :

Nieuwstraat(WSP) 26

3150 Haacht

Oprichting

Naamloze vennootschap

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

intellectuele eigendomsrechten verwerven, overdragen of ter beschikking stellen, die rechtsreeks of onrechtreeks met haar doel of activiteiten verband houden en die bijdragen tot haar ontwikkelingen. De vennootschap heeft verder tot doel:

De bevordering van het wetenschappelijk en technologisch onderzoek en de ontwikkeling en de commercialisering van technieken en technologieën met betrekking tot de verbetering van de vier klassieke basiselementen: water, aarde, lucht en energie (vuur).

De technieken en technologieën omvatten onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

1. waterzuivering, waterbehandeling, ontzilting van brak water en zeewater, slibontwa­tering, slibverwerking en slibbehandeling;

2. reiniging van verontreinigde gronden, bodemverbetering, optimalisatie van landbouwgrond, bestrijding van bodemerosie;

3. luchtzuivering, luchtbehandeling, rookgas- en uitlaatgaszuivering;

4. rationalisering van energieverbruik, alternatieve energiebronnen, groene energie;

de engineering, bouw, constructie, technische bijstand en exploitatie van installaties van de hiervoor beschreven technieken en technologieën.

Het onderzoek, de ontwikkeling, ontwerp, engineering, levering, montage, in bedrijf name, financiering en exploitatie van uitrusting, apparaten en installaties voor de behandeling, inclusief recyclage, met of zonder herwinning van energie van allerlei afvalstromen, secundaire grondstoffen, verontreinigde stoffen, en emissies, en meer bepaald voor de behandeling van waterzuiveringsslib, industrieel slib, suspensies, vloeibare afvalstromen en rookgassen.

Alle verrichtingen met betrekking tot het onderzoek en de ontwikkeling, de studie, het ontwerp en de engineering, de constructie en de bouw, zowel als hoofd- als onderaannemer, het onderhoud en de exploitatie van technische installaties.

De verkoop van technologieën en technische oplossingen voor technische installaties.

Alle mechanische, elektrische en elektronische constructies, ontwerp, levering, uitvoering en onderhoud van luchtbehandelingssystemen, industriële elektriciteitsinstrumentatie- en automatiseringswerken, industriële buisleidingen en mechanische constructies.

Het leveren en verhuren van diensten en uitrustingen inzake biotechnologie, milieusanering, waterbehandeling en chemische procestechniek.

Met dit oogmerk zal de vennootschap in deze gebieden alle diensten, materialen en uitrustingen mogen aanbieden, ter beschikking stellen, verkopen, in huur nemen of geven (daar inbegrepen onder vorm van leasing), zoals het opmaken van ontwerpen, studies, technische no­ta s, volledige engineering van het houden van toezicht op de bouw en de constructie van, het leveren van assistentie bij aankoop van materialen, en uitrusting voor, en van de in­dienstname van private en openbare werken in hogergenoemde gebieden en het optreden als algemeen aannemer en/of coördinator van hogergenoemde werken.

De vennootschap kan onderzoekscontracten en samenwerkingsakkoorden afsluiten met universiteiten en technologische instituten in verband met onderzoek en ontwikkeling van nieuwe technologieën op het vlak van de vier basiselementen (water, lucht, bodem, groene energie). De vennootschap kan doctoraat- en thesisstudenten opleiden en begeleiden, milieuadvies en milieuopleiding verschaffen. De vennootschap kan een ondersteunend milieulaboratorium opzetten en uitbaten.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in ondernemingen van allerlei aard, filialen oprichten in het binnen- en buitenland, alle verbintenissen aangaan, kredieten en leningen toestaan, zich voor derden borgstellen, haar goederen in hypotheek of in pand geven.

De vennootschap kan beurzen uitreiken, licenties nemen en geven, merken deponeren, octrooien aanvragen, dit zowel in het binnen- als in het buitenland. De vennootschap kan cursussen, trainingen en opleidingen inrichten en geven, tentoonstellingen en vakbeurzen inrichten en alle initiatieven nemen om haar activiteiten en de problematiek van het leefmilieu in het algemeen bekend te maken bij specialisten en bij het grote publiek.

De vennootschap kan functies van bestuurder en vereffenaar van vennootschappen waarnemen. Zij mag in het algemeen alles doen wat verband houdt met bovengenoemd doel of kan bijdragen tot de realisatie ervan.

4) De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

5) Het geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt één miljoen tweehonderd vijftigduizend euro (¬ 1.250.000,00), vertegenwoordigd door één miljoen tweehonderd vijftigduizend aandelen zonder vermelding van waarde, met elk een fractie-waarde van één/ één miljoen tweehonderd vijftigduizendste van het geplaatst kapitaal.

Het werd samengesteld door geldelijke inbrengen, voorafgaandelijk door alle oprichters volledig afbetaald, behalve voor wat betreft de naamloze vennootschap  Waterleau Group voornoemd, wiens inbreng nog ten belope van vijfhonderdduizend euro moet volgestort worden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

6) Het batig overschot der resultatenrekening na aftrek van de algemene kosten, lasten en afschrijvingen, zoals blijkt uit de goedgekeurde jaarrekeningen, maakt de nettowinst uit.

Van deze winst wordt tenminste één/twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen totdat deze één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Het saldo wordt als dividend onder de aandeelhouders verdeeld naar verhouding van ieders aantal aandelen en de daarop verrichte stortingen. Nochtans kan de algemene vergadering besluiten, dat de winst of een deel ervan, zal worden gereserveerd.

De betaling van de dividenden geschiedt op de tijdstippen en plaatsen door de raad van bestuur aangeduid.

De raad van bestuur kan, op eigen verantwoordelijkheid, een interimdividend op het resultaat van het boekjaar uitkeren en de datum van betaalbaarstelling bepalen.

Na betaling van alle schulden, lasten en kosten van vereffening of na consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars het netto-actief onder de aandeelhouders naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten.

7) Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december van

elk jaar.

Het eerste maatschappelijk boekjaar eindigt op eenendertig december tweeduizend zestien.

8) De gewone algemene vergadering van de aandeelhouders, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de tweede dinsdag van de maand mei om 13.30 uur, en voor de eerste maal op 9 mei 2017, in de zetel van de vennootschap of in een andere plaats in het Vlaams of Brussel Gewest aangewezen in de oproeping.

De aandeelhouders of hun vertegenwoordigers ondertekenen de aanwezigheidslijst. Niemand kan aan de beraadslaging of stemming deelnemen indien hij deze lijst niet van tevoren heeft ondertekend.

Onverminderd de regels van de wettelijke of statutaire vertegenwoordiging, en met name van de wederzijdse vertegenwoordiging van gehuwden, kan elke aandeelhouder op de vergadering vertegenwoordigd worden door een lasthebber, al dan niet aandeelhouder, mits hijzelf of de lasthebber de bij de statuten bepaalde formaliteiten heeft vervuld om tot de vergadering te worden toegelaten. Om geldig te zijn moet de volmacht de agenda bevatten en bij geschrift gegeven zijn voor de gehele duur van een bepaalde vergadering en met inbegrip van een tweede vergadering waarop de aangekondigde agenda zal worden afgewerkt.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Nochtans, zolang de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortingen niet gedaan zijn, is de uitoefening van het stemrecht dat aan de betrokken aandelen toekomt, geschorst.

Wanneer één of meer aandelen toebehoren aan verscheidene personen, aan een rechtspersoon met een collegiaal orgaan van vertegenwoordiging, dan kunnen de daaraan verbonden rechten ten aanzien van de vennootschap slechts uitgeoefend worden door één enkele persoon die daartoe schriftelijk aangewezen is door alle gerechtigden.

Zolang zodanige aanwijzing niet gedaan is, blijven alle aan de aandelen verbonden rechten geschorst.

9) De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste drie bestuurders, al dan niet aandeelhouders van de vennootschap.

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen van beheer en beschikking te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Wanneer op een algemene vergadering van aandeelhouders is vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, mag de vergadering besluiten dat de raad van bestuur slechts zal bestaan uit twee leden, en dit tot de dag van de gewone algemene vergadering die volgt op de vaststelling, door alle middelen, dat er meer dan twee aandeelhouders zijn.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, is zij verplicht één of meer natuurlijke personen aan te duiden die individueel dan wel gezamenlijk bevoegd zullen zijn om haar te vertegenwoordigen voor alle handelingen die dit bestuur betreffen.

10) Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, wordt de vennootschap in en buiten rechte geldig vertegenwoordigd door twee bestuurders die samen optreden of door een gedelegeerd-bestuurder, alleen optredend.

De raad van bestuur mag het dagelijks bestuur, alsmede de vertegenwoordiging wat dat bestuur aangaat, toevertrouwen:

-aan één of meer bestuurders, alsdan gedelegeerd-bestuurder genoemd, gekozen binnen de raad; -aan één of meer directeurs, gekozen buiten de raad;

die, binnen het kader van het dagelijks bestuur, individueel, gezamenlijk of als college moeten optreden volgens het besluit van de raad van bestuur.

Tot daden van dagelijks bestuur worden gerekend alle handelingen die dag aan dag worden verricht om de normale gang van zaken van de vennootschap te verzekeren en die, hetzij wegens hun

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijld besluit te nemen, het optreden van

de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

II/- Overgangsbepalingen.

A. Algemene vergadering:

Na oprichting der vennootschap hebben de aandeelhouders, in algemene vergadering

bijeengekomen, besloten wat volgt:

1) Het aantal bestuurders wordt vastgesteld op twee.

Overeenkomstig artikel 518 § 2 van het Wetboek van Vennootschappen zijn benoemd als eerste bestuurders, de volgende personen:

- de heer GOEDSEELS Bart Jan Victor, geboren te Leuven op 6 december 1967

(rijksregis­ternummer 67.12.06 117-30), wonende te 3550 Heusden-Zolder, De Drij Dreven 30; die aanvaard heeft.

- de heer GILS Willy Jules Paul, geboren te Koersel op 17 februari 1960, (rijksregisternum­mer: 60.02.17 249-30), wonende te 3000 Leuven, Bankstraat 97.

Overeenkomstig artikel 21 der statuten wordt de vennootschap in en buiten rechte geldig vertegenwoordigd door twee bestuurders die samen optreden of door een gedelegeerd-bestuurder, alleen optredend.

2) Er werd geen commissaris benoemd.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL, afgeleverd vóór registratie, om in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

Tegelijk hiermee neergelegd:

-fotografisch afschrift van de oprichtingsakte.

Coordonnées
WATERLEAU USA

Adresse
NIEUWSTRAAT 26 3150 WESPELAAR

Code postal : 3150
Localité : Wespelaar
Commune : HAACHT
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande