WIJKSPORTRAAD LANGDORP

Association sans but lucratif


Dénomination : WIJKSPORTRAAD LANGDORP
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 848.278.559

Publication

07/09/2012
ÿþ MOD 2,2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouder

aan het

Belgisch

Staatsbla

I1II

illi

Neergelegd ter grife der

Rechtbank van Koophand'

te Leuven, de 2 9 AUG. 2012 DE GRIFFIER,

Griffie

Ondernemingsnr : OEI " QV$ " 6S9

Benaming

(voluit) : WIJKSPORTRAAD LANGDORP

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : TESTELTSESTEENWEG 31

B-3201 LANGDORP

Op de Laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Onderwerp akte :

Statuten van de vzw Wijksportraad Langdorp

A. Algemene gegevens.

Art. 1:De vzw draagt de naam 'Wijksportraad Langdorp". Tot de oprichting is beslist op de vergadering van 13 december 2010.

Art. 2:De Wijksportraad is gehuisvest in het achterliggend gebouw van 'Huis Verdonck', Testeltsesteenweg 31, 3201 Langdorp, in het gerechtelijk arrondissement Leuven. Het correspondentieadres is Beekbeemdenstraat 20, 3200 Aarschot.

Art. 3:De Wijksportraad stelt zich tot doel met alle passende middelen elke inwoner van de deelgemeente, zowel kwantitatief als kwalitatief, zonder ideologische, sociale of financiële discriminatie, tot de voor zijn (haar) persoon best geschikte individuele en / of collectieve sportbeoefening te brengen. De Wijksportraad wil dus in eerste instantie een werkgroep zijn die Sport-voor-Allen-acties stimuleert met eigen initiatieven of in samenwerking met andere sportclubs of sociaal-culturele verenigingen. Hij waakt erover dat binnen het sportverenigingsleven van Langdorp, Gijmel en Wolfsdonk voldoende sportactiviteiten worden ontwikkeld. Belangrijk stimulerend facet is logistieke ondersteuning aan de sportorganisaties van aangesloten clubs of sociaal-culturele verenigingen.

De Wijksportraad stelt een kalender op die alle georganiseerde activiteiten met betrekking tot sport in de drie deelgemeenten en omliggende opneemt.

De Wijksportraad organiseert acties in samenspraak en met de medewerking van de Stedelijke Sportraad.

De Wijksportraad is adviserend orgaan voor de Stedelijke Sportraad in verband met sportaccommodaties en subsidiëring van sport.

De Wijksportraad verleent advies zowel op eigen initiatief als op verzoek van de Stedelijke Sportraad of de Gemeenteraad over ieder probleem dat de lokale sportbeoefenaar betreft.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 4:De geïnteresseerde deelnemers worden geïnformeerd over de activiteiten via website en andere publiciteit- en communicatiekanalen (mail, pers, affiches, huis-aan-huis bedeling, ...},

Art. 5:De Wijksportraad is eigenlijk ontstaan uit Sportplus Langdorp en de plaatselijke afdeling van de Fietsersbond. Volgende personen kunnen als stichters beschouwd worden:

-Laeremans Patrick wonende Grote Meur 39 te 3201 Langdorp;

-Van Nerunn Rudy wonende Echostraat 13 te 3201 Langdorp;

-Kinable Hilde wonende Poortveldenplein 19110 te 3200Aarschot;

-Vranken Guido wonende Beekbeemdenstraat 20 te 3200 Aarschott

Art. 6: De Wijksportraad wordt opgericht voor onbepaalde duur.

B. Lidmaatschap.

Art. 7: De Wijksportraad heeft twee categorieen van leden: de vaste leden en de toegetreden leden.

Art, 8: De vaste leden zijn vooral personen die actief waren in Sportplus Langdorp of de plaatselijke afdeling van de Fietsersbond en afgevaardigden van sociaal-culturele verenigingen, scholen, woonkernen, ... van Langdorp, Wolfsdonk en Gijmel die doelgroepen vertegenwoordigen. Om vast lid te worden van de Wijksportraad moet men aanvaard worden door se Raad van Bestuur en de statuten onderschrijven. Het register met de vaste leden wordt door de secretaris bijgehouden.

Art. 9: Het lidmaatschap als vast lid eindigt door vrijwillig ontslag, door uitsluiting of door overlijden. Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief gericht aan de Raad van Bestuur. Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de Algemene Vergadering met twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden,

Art, 10: Iedere Langdorpse recreatiesportclub, sociaal-culturele vereniging of organisatie die Sport-voor-Allen-activiteiten aanbiedt en die zich in de doelstellingen van de Wijksportraad terugvindt, kan toegetreden lid worden.

Ait 11:Om toegetreden lid te worden moet aan volgende voorwaarden worden voldaan;

-het aansluitingsformulier moet ingevuld worden en moet afgegeven worden ten laatste op de jaarlijkse Algemene Vergadering;

-één vertegenwoordiger en één plaatsvervanger moet aangeduid worden voor de jaarlijkse Algemene Vergadering;

-de vertegenwoordiger of plaatsvervanger moet verplicht aanwezig zijn op de Algemene Vergadering; -Sport-voor-Allen-activiteiten moeten ontwikkeld worden voor het brede publiek of voor een bepaalde doelgroep.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 12:Tijdens het lopende werkjaar kan een vereniging, voorzover nog haalbaar, toegetreden lid worden van de Wijksportraad mits schriftelijke aanvraag bij de Raad van Bestuur en indien gevolg wordt gegeven aan de voorgaande criteria.

Art, 13:Een (sport)vereniging die aangesloten is bij de Wijksportraad geniet volgende voordelen:

-opname van de Sport-voor-Allen-werking in de kalender, die een chronologisch overzicht van de sportmogelijkheden bevat;

-aankondiging van sportactiviteiten in publicaties van de stad;

-behandeling van problemen in de Wijksportraad;

-logistieke hulp van de Wijksportraad;

-bekers, aandenkens, medailles bij grote sportactiviteiten;

-basistoelage per aangesloten (sport)vereniging, in zoverre de vereniging niet geniet ván andere toelagen van de stad Aarschot;

-clubs worden opgenomen in het adressenbestand van de Stedelijke sportdienst en worden op de hoogte gehouden van initiatieven en evoluties binnen het Aarschotse sportgebeuren,

Art. 14: Het lidmaatschap als toegetreden lid eindigt door vrijwillig ontslag, door uitsluiting of door ontbinding. Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief gericht aan de Raad van Bestuur, Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de Algemene Vergadering met twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

At15:Er wordt geen lidgeld of jaarlijkse bijdrage gevraagd. Voor deelname aan een activiteit kan wel een bijdrage worden gevraagd, bedoeld als deelname in de onkosten.

Art,16:De leden hebben geen recht op winst. Indien de Wijksportraad wordt ontbonden, moet het vermogen worden bestemd voor een doel dat aansluit bij het doel van de Wijksportraad.

C. Raad van Bestuur

Art. 17:De Wijksportraad wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie leden.

Art. 18:De Raad van Bestuur wordt gekozen onder de vaste leden en is minstens samengesteld uit een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Zo daartoe aanleiding bestaat, worden ook andere functies verkozen.

De leden van de Raad van Bestuur worden verkozen door de Algemene Vergadering voor een periode van drie jaar. Hun mandaat is hernieuwbaar. Aan het mandaat van de leden wordt een einde gesteld door:

-Het verstrijken van de termijn van drie jaar;

-Het schriftelijk ontslag van de bestuurden

-Het verzoek van twee derden van de Algemene Vergadering.

"

w " Moo2.2

Art. 19:De Raad van Bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt de vereniging in aile gerechtelijke handelingen. Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene vergadering worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

Art. 20:De Raad van Bestuur komt samen in vaste vergaderingen (ter voorbereiding van clubwerking en eenmalige activiteiten) en gelegenheidsvergaderingen (op verzoek van minstens twee bestuursleden).

Art. 21:De Raad van Bestuur streeft naar een gezond geldelijk beleid en beoogt geen winsten.

Art. 22:De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid een huishoudelijk reglement op te stellen.

Art. 23: De Raad van Bestuur mag zijn bevoegdheden voor handelingen van dagelijks bestuur overdragen aan één of meerdere bestuurders.

Art. 24:Ten aanzien van derden is de vereniging slechts gebonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

Art. 25:Volgende personen zijn aangesteld als bestuurder:

.Voorzitter: Patrick Laeremans;

.Voorzitter: Rudy Van Nerum;

Secretaris: Hilde Kinable;

,Penningmeester: Guido Vranken

D. Algemene Vergadering.

Art. 26:De Algemene Vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging, vaste en toegetreden. Ieder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen, maar een vertegenwoordiger mag over niet meer dan één volmacht beschikken.

Art. 27:De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-De goedkeuring van de begroting en van de rekening;

-De benoeming en de afzetting van bestuurders;

-De uitsluiting van een lid;

-De wijziging van de zetel;

-De wijziging van de statuten;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg



-De ontbinding van de vereniging.

Art. 28:Normaal vergadert de Algemene Vergadering éénmaal per jaar. Op aanvraag kunnen bijkomende vergaderingen worden georganiseerd. Alle leden worden uitgenodigd met een gewone brief of e-mail, ten minste acht dagen voor de vergadering. De uitnodiging vermeld dag, uur, plaats en agenda van de vergadering.

Art, 29:De notulen van de Algemene Vergadering worden opgesteld door de secretaris en alle leden kunnen er inzage van nemen na het maken van een afspraak met de secretaris.

E. Begroting en rekeningen.

Art. 30:Het boekjaar vangt aan op 1 september en eindigt op 31 augustus.

Art. 31:Op het einde van elk boekjaar wordt door de penningmeester de jaarrekening opgesteld. Het dagelijks bestuur controleert deze rekening en maakt de begroting voor het volgend boekjaar op. De jaarrekening en de begroting worden ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering voorgelegd.

F. Diverse bepalingen.

Art, 32:Als recreatiewijksportraad is de Wijksportraad met twee personen afgevaardigd in de Stedelijke Sportraad.

Art. 33:Voor alles wat in deze statuten niet is geregeld is de wet van 27 juni 1921 toepasselijk.

De Voorzitters, De Secretaris, De Penningmeester,

Patrick Laeremans Rudy Van Nerum Hilde Kinable Guido Vranken

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch

5taatsbiad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
WIJKSPORTRAAD LANGDORP

Adresse
TESTELSESTEENWEG 31 3201 LANGDORP

Code postal : 3201
Localité : Langdorp
Commune : AARSCHOT
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande