WILLOW CREEK BELGIUM, AFGEKORT WILLOW, WCB

Association sans but lucratif


Dénomination : WILLOW CREEK BELGIUM, AFGEKORT WILLOW, WCB
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 846.704.585

Publication

29/06/2012
ÿþM1 MOD 2.2

7.1> ' In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie



Neergeiegd têt gfif%

Rechtbank van Ko©" ,.

te i_erlveri`; de

pacc,, ~~ ~~~~UNI rí~i~~~/ER

" Ondernemingsnr : 84 . 109 Sâ J

Benaming

(voluit) : Willow Creek Belgium

(verkort) : Willow, WCB

Rechtsvorm : vzw

Zetei : Kapeilestraat 86, 3070 Kortenberg

Onderwerp akte : Oprichtingsstatuten, benoeming bestuurders

I. OPRICHTINGSSTATUTEN

Ondergetekenden, 1. Klein, Johan Joseph, wonende te 3070 Kortenberg, Kapellestraat 86,

2. Vervueren, Jeanine, wonende te 3078 Everberg, Kruisstraat 72.

3. Winston, Janet, Mel wonende te 1120 Bruxelles, Clos des Trigonelles 41.

4. Kamphorst, Jeroen, Michiel, wonende te 3070 Kortenberg, Kapellestraat 74.

5. Klein, Sophie, Andrée M., wonende te 3070 Kortenberg, Kapellestraat 74.

6. Griindier, Karin, Marfa, L. wonende te 3070 Kortenberg, Kapellestraat 86.

7, Nesbitt, Hal, wonende te 7060 Soignies, Rue Clairbois 71.

8. ABC-Ministries vzw, Herfstraat 27 bus 18, 3221 Nieuwrode, ond.nr. 0881.840.757,

verklaren bij deze onderhandse akte op 29 mei tweeduizend en twaalf een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 en van 2 mei 2002 met de hiernavolgende statuten:

TITEL I: NAAM, HISTORISCHE TOELICHTING, ZETEL

Artikel 1, Naam: De vereniging heet: "Willow Creek Belgium" vzw en kan verkort in de omgang aangeduid worden als "Willow" vzw of als "WCB" vzw.

Artikel 3, Zetel: De zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Leuven te 3070 Kortenberg, Kapellestraat 86.

TITEL Il: GRONDSLAG, DOEL, ACTIVITEITEN, MIDDELEN, DUUR

Artikel 4, Grondslag: De vereniging neemt als haar grondslag de zesenzestig boeken van de bijbel, die geheel door God geïnspireerd zijn en waarin God zich openbaart als onfeilbaar en gezaghebbend over het handelen van de mens.

Deze grondslag dient als oriëntering voor de inhoud, de werkwijze en de afbakening van haar activiteiten en wordt uitgewerkt in het huishoudelijk reglement van de vereniging.

Zij kan uitsluitend op basis van haar grondslag en van de daaruit voortvloeiende ethiek activiteiten organiseren, en zal binnen dat kader ieders identiteit, achtergrond en specificiteit respecteren.

Artikel 5, Doel: De doelstellingen van de vereniging zijn onlosmakelijk verbonden met de grondslag en kunnen er niet mee in tegenspraak zijn.

De vereniging richt zich prioritair op wie zich kan identificeren met de grondslag van voorgaand artikel vier en in het bijzonder op leidinggevenden, verantwoordelijken en leden van kerken, gemeenschappen, bedrijven en organisaties.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Voor 1

behoud

aan hi

Balgis

Staatsti

*iaiis3es"

11111



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Luik B - Vervolg

Met respect voor ieders identiteit, achtergrond en specificiteit wil zij zowel in België als wereldwijd talenten, competenties en functioneren op geestelijk, sociaal en maatschappelijk vlak bevorderen door deze mensen te ondersteunen, te dynamiseren en hun functioneren te optimaliseren; individueel en in groepen; in antwoord op een specifieke vraag of op eigen initiatief.

Artikel 6, Activiteiten: Om deze doelen te bereiken biedt de vereniging eigentijdse, kwalitatieve en integrale vorming aan op organisatorisch, sociaal, cultureel, kerkelijk en geestelijk vlak.

De activiteiten kunnen de vorm aannemen van samenkomsten, workshops, conferenties, studieuitstappen, studieweekenden, de uitgave of verspreiding van literatuur of audiovisuele media. Zij kan voorzien in documentatie, aduies, begeleiding, vorming, evaluatie en hulp. Zij kan eik type activiteit voeren dat binnen het bereik van de doelstellingen ligt en die helpt te realiseren.

Zij kan de activiteiten zelf organiseren en uitvoeren, ze doen uitvoeren of daarvoor ondersteuning bieden.

De activiteiten kunnen zowel het karakter van vrijwilligerswerk dragen als dat van betaalde dienstverlening of van een handelsdaad. Zij moeten rechtstreeks of onrechtstreeks gericht blijven op het realiseren van het statutaire doel. In die zin kan de vereniging op bijkomstige wijze eveneens optreden als tussenpersoon voor diensten of producten van derden.

De opsommingen in dit artikel dienen ten voorbeeld en kunnen in geen geval beperkend geïnterpreteerd worden.

Artikel 8, Duur. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL III: LEDEN

Artikel 9, Soorten leden: De vereniging heeft gewone en reglementaire leden.

Artikel 10, Gewone leden: Het aantal gewone leden van de vereniging is onbeperkt, maar mag niet minder zijn dan drie. De oprichters van de vereniging zijn de eerste gewone leden.

Gewone leden bezitten alle wettelijke rechten en verplichtingen om de vereniging te beheren. Zij kunnen die uitoefenen zodra zij als gewoon lid aanvaard zijn.

Elk gewoon lid kan met één stem deelnemen aan de besluitvorming in elke Algemene Vergadering.

Artikel 11, Toetreding gewoon lidmaatschap: De Raad van Bestuur nodigt natuurlijke personen of rechtspersonen uit om voor een termijn van vier jaar gewoon lid te worden. Door deze uitnodiging te aanvaarden, verklaren kandidaat-leden uitdrukkelijk akkoord te gaan met de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging.

De Algemene Vergadering aanvaardt de kandidaat-leden op voorstel van de Raad van Bestuur door een stemming met een gewone twee derden meerderheid.

Noch de Raad van Bestuur noch de Algemene Vergadering kunnen verplicht worden zich te verantwoorden over de uitslag van deze beraadslagingen.

Een lid waarvan het mandaat de bepaalde termijn heeft bereikt, kan door de Algemene Vergadering herverkozen worden.

Artikel 12, Einde gewoon lidmaatschap: Het gewoon lidmaatschap neemt een einde door het mandaat dat zijn termijn heeft bereikt, door ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur, door het overlijden van het lid of door uitsluiting.

Gewone leden die ongemotiveerd afwezig zijn op drie achtereenvolgende Algemene Vergaderingen, worden geacht ontslag te nemen.

Elk lid kan uitgesloten worden als diens levenswijze afbreuk doet aan het doel of de goede naam van de vereniging en haar getuigenis schaadt.

De criteria en de te volgen procedures voor ontslag en uitsluiting zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

De Algemene Vergadering neemt het besluit tot uitsluiting op voordracht van de Raad van Bestuur door een stemming met een absolute twee derden meerderheid.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

MOD22

Luik B - Vervolg

Noch de Raad van Bestuur noch de Algemene Vergadering kunnen verplicht worden zich te verantwoorden over de uitslag van deze beraadslagingen.

Artikel 13, Reglementaire leden: Reglementaire leden ontwikkelen een band met de vereniging door regelmatig ' deel te nemen aan activiteiten.

De Raad van Bestuur legt de criteria voor elk soort reglementair lidmaatschap vast en beheert de praktische uitwerking voor toetreding, de rechten en plichten, evenals de uittreding. Hij kan niet verplicht worden zich te verantwoorden over de uitslag van die beraadslagingen.

Reglementaire leden hebben geen stem in de Algemene Vergadering, en kunnen niet daartoe gevoimachtigd worden door een gewoon lid.

Artikel 14, Einde reglementair lidmaatschap: Het reglementair lidmaatschap wordt geacht administratief beëindigd te worden als het lid binnen de zes maanden na eenvoudig verzoek door de Raad van Bestuur zich niet in regel gesteld heeft met de criteria van het lidmaatschap.

Elk reglementair lid kan ook uitgesloten worden als zijn levenswijze afbreuk doet aan het

doel of de goede naam van de vereniging en haar getuigenis schaadt.

De Raad van Bestuur neemt het besluit tot uitsluiting op voordracht vanwege een bestuurder of een activiteitsverantwoordelijke door een stemming met een twee derden meerderheid. Noch de Raad van Bestuur noch de Algemene Vergadering kunnen verplicht worden zich te verantwoorden over de administratieve beëindiging of over de uitsluitingen van het reglementair lidmaatschap.

Artikel 16, Diversen: De gewone leden van de vereniging kunnen niet verplicht worden tot het betalen van enige bijdrage.

Zij hebben geen persoonlijke aansprake)ijkhe)d voor de verbintenissen van de vereniging.

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 17, Bevoegdheid: De Algemene Vergadering is het hoogste gezag van de vereniging en bestaat uit de gewone leden van de vereniging.

Reglementaire leden kunnen de vergadering alleen bijwonen indien zij daarvoor specifiek worden uitgenodigd. Zij hebben slechts spreekrecht als hun dat specifiek verleend wordt. Zij kunnen geen stem uitbrengen in de Algemene Vergadering, noch daartoe gevolmachtigd worden door een gewoon lid.

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd tot:

de wijziging van de statuten

» de goedkeuring van het huishoudelijk reglement en de latere wijzigingen daaraan de benoeming en het ontslag van de bestuurders en de commissarissen en de bepaling van hun eventuele bezoldiging

de benoeming en het ontslag van de werknemers en de bepaling van hun bezoldiging

» de goedkeuring van de rekeningen en de begrotingen

de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

de uitsluiting van leden

de ontbinding van de vereniging

» de omvorming van de vereniging naar een andere rechtspersoon.

Ai de beslissingen die de grenzen overschrijden van de bevoegdheid van de Raad van Bestuur bepaald door de wet of door de statuten, behoren eveneens tot het gezag van de Algemene Vergadering.

Artikel 18: Bijeenroeping: De Algemene Vergadering komt elk jaar samen v66r dertig april en verder zo vaak de belangen van de vereniging dit vereisen. Ze wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur, op verzoek van de voorzitter, of als minstens één vijfde van de gewone leden de Raad van Bestuur daarom schriftelijk verzoeken.

Alle gewone leden moeten schriftelijk worden uitgenodigd met vermelding van datum, uur en plaats van de vergadering, evenals de dagorde. Deze wordt tenminste acht dagen voor de vergadering aan elk lid overhandigd of verstuurd per gewone post, elektronische

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

"

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOR 2.2

Luik B - Vervolg

post, fax of enig ander communicatiemiddel dat toelaat de documenten schriftelijk te reproduceren.

De uitnodiging is ondertekend door wie de vergadering bijeenroept.

Samen met de uitnodiging worden aile documenten nodig voor een behoorlijke

besluitvorming ter beschikking van de leden gesteld.

Elk voorstel, ondertekend door ten minste een twintigste van de gewone leden wordt op de agenda geplaatst ais het uiterlijk voor het begin van de vergadering aan de Raad van Bestuur wordt overhandigd,

Artikei 22, Verslagen en uittreksels: De besluiten voor de wijziging van de statuten, de ontbinding van de vereniging, de benoeming of afzetting van de bestuurders, commissarissen en gevolmachtigden worden binnen de maand in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad bekend gemaakt.

De notulen van de Algemene Vergadering worden bijeengehouden in een kaft, voorzien van een volgnummer en bijgehouden op het secretariaat van de vereniging. Zij worden ondertekend door de voorzitter of diens plaatsvervanger en een andere bestuurder. Zij kunnen worden opgevraagd door de leden.

TITEL IV: RAAD VAN BESTUUR

Artikel 23, Samenstelling en mandaten: De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit minimum 3 leden en benoemd door de Aigemene Vergadering. Als de Algemene Vergadering Is samengesteld uit drie gewone leden, bestaat de Raad van Bestuur uitzonderlijk uit twee personen.

Zij worden voor onbepaalde duur door de Algemene Vergadering benoemd op basis van kwalificaties waaraan verantwoordelijken en leiders in de bijbel moeten voldoen. Volgens de procedures bepaald in het huishoudelijk reglement wordt de functionering van elke bestuurder om de vier jaar geëvalueerd, zonder dat die evaluatie automatisch de beëindiging van het mandaat inhoudt. De Algemene Vergadering zal gepast gevolg gegeven aan de besluiten die uit de evaluatie vooertviceien.

De Algemene Vergadering kan te allen tilde een bestuursmandaat beëindigen.

Als het aantal bestuurders is teruggevailen beneden het minimum, roepen de overblijvende bestuurders binnen de drie maanden een Algemene Vergadering bijeen om nieuwe bestuurders te verkiezen,

De mandaten worden in de regel niet vergoed.

Artikel 25, Vergaderingen en besluitvorming: De Raad van Bestuur is wettig samen en kan geldig beslissen als de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Bestuurders kunnen zich niet laten vertegenwoordigen.

Hij vergadert minstens twee keer per jaar, op verzoek van de voorzitter of op vraag van twee bestuurders.

Hij beraadslaagt en besluit te allen tijde als college.

De schriftelijke oproeping vermeldt: datum, uur en plaats van de vergadering evenals de dagorde en is ondertekend door wie de vergadering bijeenroept.

Zij worden ten minste één week voor de vergadering aan elke bestuurder overhandigd of verstuurd per gewone post, elektronische post, per fax of met enig ander communicatiemiddel dat toelaat de documenten schriftelijk te reproduceren.

De vergaderingen kunnen hoogstens twee maal per jaar telefonisch of via een ander telecommunicatiesysteem verlopen. In dat geval dient een volledig verslag binnen de acht dagen aan alle bestuurders bezorgd te worden. De bestuurders die aan deze vergadering op afstand hebben deelgenomen, dienen het verslag uitdrukkelijk en schriftelijk te bekrachtigen.

Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter, worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter.

Beslissingen van de Raad van Bestuur zijn slechts geldig en bindend als ze genomen worden met een gewone meerderheid van de stemmen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

r--

Elke bestuurder heeft één stem.

In geval van staking van stemmen wordt het punt voor een definitieve beslissing verwezen naar de eerstvolgende vergadering. Indien zich opnieuw een staking van stemmen voordoet, is de stem van de voorzitter of van zijn vervanger doorslaggevend.

Artikel 27, Bevoegdheden: De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide macht om alle beheersdaden te stellen, met uitzondering van wat bij wet of de statuten is voorbehouden aan de Algemene Vergadering.

Hij is tevens bevoegd de beslissingen van de Algemene Vergadering omtrent de indienstnemingen of het ontslag van personeel uit te voeren.

Bij alle uitzonderlijke aangelegenheden die het dagelijks beheer overstijgen, zal de zin van de te nemen beslissingen bepaald worden door de Algemene Vergadering.

Voor alle administratieve handelingen volstaat de enkele handtekening van de voorzitter of diens plaatsvervanger, of die van een persoon die daartoe gemachtigd is door de Raad van Bestuur. De vereniging is door deze handtekeningen wettelijk gebonden.

Voor het financieel en materieel beheer volstaat de enkele handtekening van de penningmeester of van een persoon die gemachtigd is te handelen tot een bedrag per verrichting dat de Raad van Bestuur bepaalt. Daarboven is een bijkomende handtekening van de voorzitter of diens plaatsvervanger vereist. Dit bedrag kan door de Raad van Bestuur op een van haar vergaderingen aangepast worden. Deze beslissing wordt opgenomen in het verslag van de vergadering.

De Raad van Bestuur stelt een huishoudelijk reglement op en legt het ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering dat daarover stemt volgens de bepalingen van artikel 21.

De Raad van Bestuur houdt een register van het actuele ledenbestand bij, verzorgt de wettelijk verplichte publicaties en administratieve neerleggingen zoals bepaald door de wet.

Artikel 28, Dagelijks bestuur en vertegenwoordiging: De Raad van Bestuur kan het dagelijks beheer van de vereniging in opdracht geven aan een of meer door haar aangestelde personen of aan een dagelijks bestuur, met gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit beheer verbonden. Zij stelt de bevoegdheden vast.

Elke gevolmachtigde treedt voor de Raad van Bestuur op als college bij de vertegenwoordigingen en in de handelingen die namens de vereniging gesteld worden, in en buiten rechte, als aanlegger of als verweerder.

TITEL VII: ONTBINDING, VEREFFENING, SLOTBEPALINGEN

Artikel 30, Ontbinding: Bij vrijwillige ontbinding duidt de Algemene Vergadering twee vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid.

Zowel bij vrijwillige als bij rechterlijke ontbinding, op welk ogenblik en door welke oorzaak zij zich ook voordoet, wijst de Algemene Vergadering het netto overblijvend actief toe aan een of meer verenigingen die gelijkaardige activiteiten voeren of die zich verbinden ze te zullen voeren, met dien verstande dat een minimum aan versnippering van het netto overblijvend actief moet beoogd worden.

Il. BENOEMINGEN BESTUURDERS

De Algemene Vergadering heeft tijdens de oprichtingsvergadering op 29 mei 2012 met unanimiteit de volgende gewone bestuurders aangesteld:

a. Gründler Karin Marfa L., geboren te Arbon (Zwitserland) op 11-09-1963, wonende te 3070 Kortenberg, Kapellestraat 86, als gewoon bestuurder in de funtcie van voorzitter-secretaris, volledig bevoegd om met haar enkele handtekening namens de vereniging als college op te treden en haar in elk opzicht te vertegenwoordigen.

b. Heyman, Herman Marc Frank, geboren te Berchem op 15-03-1958, wonende te 3221 Nieuwrode, Hertstraat 27 bus 18, als gewoon bestuurder in de fucntie van ondervoorzitter-penningmeester, volledig bevoegd om met diens enkele handtekening namens de vereniging als college op te treden en haar in elk opzicht te vertegenwoordigen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor- Luik B Vervolg

behouden c. Klein Johan Joseph M., geboren te Elisabethvilte (Belg.Congo) op 05-07-1962, wonende te 3070 Kortenberg, Kapellestraat 86, als gewoon bestuurder, volledig bevoegd om met diens enkele handtekening namens de vereniging als college op te treden en haar in elk opzicht te vertegenwoordigen.

aan het d. Kamphorst, Jeroen Michiel, geboren te Sijkenisse (Nederland) op 23-07-1978, wonende te 3070 Kortenberg, , Kapellestraat 74, als gewoon bestuurder, volledig bevoegd om met diens enkele handtekening namens de vereniging ais college op te treden en haar in elk opzicht te vertegenwoordigen.

Belgisch Ondertekend op 29 mei 2012 door:

Staatsblad Grandier Karin, bestuurder

Heyman, Herman, bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2012 - Annexes du Moniteur belge







Op de Laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

20/05/2015
ÿþMOI) 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

o,z1a1111111111

RECHTBANK

KOOPHANDEL

0 8 -05- 71115

LEb ritiid

;-- :

 7

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : O~j~ b 5 8

Benaming

(voluit) : Willow Creek Belgium

(verkort) : Willow, WCB

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Kapellestraat 86, 3070 Kortenberg

Onderwerp akte : Ontslag bestuurder

De leden bijeen in de Gewone Algemene Vergadering van 0l apeil 2015, aanvaarden het ontslag als bestuurder van Herman Marc Frank Heyman, geboren te Berchem op 15 maart 1958, wonende te 3221Nieuwrode, Hertstraat 27 bus 18.

Er wordt kwijting verleend voor het gevoerde beleid.

Ondertekend: Grundler Karin, voorzitter-secretaris

t-- -

Qo de laatstptalz, ~arî l.ûik-8 vormald®n : ri-qpta, ~anmIZRplmejqt-et,,qp,Ag"jnpe`ument,rande nataris, Wfiljxuar&Fle.eilrfi4o)çi(gM

v ~ º% ; '1 ..,J

Coordonnées
WILLOW CREEK BELGIUM, AFGEKORT WILLOW, WCB

Adresse
KAPELLESTRAAT 86 3070 KORTENBERG

Code postal : 3070
Localité : KORTENBERG
Commune : KORTENBERG
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande