WORLD-CHILDREN-UNITY-DANCE, AFGEKORT : WCU-DANCE

Association sans but lucratif


Dénomination : WORLD-CHILDREN-UNITY-DANCE, AFGEKORT : WCU-DANCE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 825.680.925

Publication

06/08/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behoude

aan he

Belgisc

Staatsbl

i" 1213 iin luil197*ila ii hi

8



Neergelegd ter gritife der

Rechtb,Ank van I<otghEn et nniq te Legven. DE GAIFFIgl-1, L

Griffie

Ondernemingsnr " 0825.680.925

Benaming

(voluit) : WORLD-CHILDREN-UNITY-DANCE

(verkort) " WCU-DANCE

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Naamsestraat 148/1, 3000 Leuven

Onderwerp akte Adreswijziging, wijziging statuten.

Op de algemene vergadering van 12/05/2012 werd beslist om de statuten in hun geheel te wijzigen als volgt:

NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

Artikel 1:

De vereniging zonder winstoogmerk heeft als benaming

"WORLD-CHILDREN-UNITY- DANCE " VZW afgekort

VZW 'WOU-DANCE"

Artikel 2:

De zetel van de vereniging is gevestigd Irisweg 2, 3140 Keerbergen, in het gerechtelijk arrondissement LEUVEN. De zetel mag naar elke andere plaats in Belgie worden overgebracht door een beslissing van de algemene vergadering.

Artikel 3:.

De vereniging heeft tot doel:

" het opzetten van een werking die een motor, katalysator kan zijn om diverse projecten rond straatkinderen overal ter wereld een stimulans en een stevige groeikans te geven ;

" het organiseren van evenementen, projecten en workshops met en voor kinderen en volwassenen door middel van diverse dansvormen, lichaamsexpressie, massage en aanverwanten;

" de aan- en verkoop van producten welke de projecten ten goede komen ;

" het inzamelen van sponsorgelden voor de verwezenlijking van de evenementen en projecten

" het inschakelen van vrijwilligers en van bezoldigde mede-werkers voor al deze activiteiten.

deze opsomming is exemplarisch, niet limitatief,

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen.

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn niet het doel omschreven in het eerste lid en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan; alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of' verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, met expliciet inbegrip van verzekeringspolissen, goederen in huur nemen, dit zowel in binnen- ais in buitenland.

Zij kan individuele overeenkomsten zowel met privé- als met rechtspersonen afsluiten, om welke redenen ook, subsidies verwerven, zcwel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en; vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto , Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting ot organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Artikel 4:

De vereniging werd opgericht voor onbepaalde tijd.

LEDEN

Artikel 5:

Het aantal leden is niet beperkt, maar de vereniging mag niet minder dan drie effectieve leden tellen.

De vereniging telt effectieve en toegetreden leden.

De effectieve leden zijn diegene die op de algemene vergadering effectief stemrecht hebben en wiens rechten en plichten uitdrukkelijk door de wet en door de statuten worden geregeld.

De toegetreden leden zijn diegene die geen stemrecht hebben op de algemene vergadering en wiens rechten en plichten worden geregeld via een huishoudelijk reglement. Ze zijn enkel aangesloten of 'toegetreden' om te genieten van de activiteiten die door de VZW worden ingericht.

Toetreden als effectief lid kan elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, die na schriftelijk verzoek aan de raad van bestuur aanvaard wordt door de algemene vergadering met een gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Tegen de beslissing van de algemene vergadering is geen beroep mogelijk.

Artikel 6:

De door de effectieve leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet hoger zijn dan 100 euro.

De raad van bestuur stelt jaarlijks de door de effectieve leden verschuldigde bijdrage vast, Deze bijdrage is

door de raad van bestuur opeisbaar veertien dagen nadat zij door deze raad is vastgesteld.

De toegetreden leden worden tot geen bijdrage verplicht.

Artikel 7:

Elk effectief lid kan te allen tijde, mits hij er één maand vooraf schriftelijk kennis van geeft, uit de vereniging treden, doch niet alvorens hij de opeisbaar geworden bijdragen heeft betaald. Het ontslag dient aangetekende brief aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Het effectief lid dat weigert de jaarlijkse bijdrage, overeenkomstig artikel 6 van deze statuten, te betalen, wordt geacht ontslag te nemen.

Tot uitsluiting van een effectief lid kan alleen door een algemene vergadering worden besloten, met tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het effectief lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Uittredende of uitgesloten leden en de rechtverkrijgenden van overleden leden hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding van gestorte bijdragen, van aanbrengsten of van andere prestaties vorderen, behoudens hetgeen in deze statuten uitdrukkelijk anders is bepaald.

Het lid dat goederen of waarden aanbrengt kan evenwel bedingen dat het aangebrachte, ingeval de vereniging ophoudt te bestaan of ingeval het lid van rechtswege of door uitsluiting ophoudt van de vereniging deel uit te maken, kan warden teruggevorderd.

In geen geval kan een uitgetreden of uitgesloten lid inzage, mededeling of afschrift van rekeningen, verzegeling van de goederen der vereniging of het opmaken van een inventaris verlangen.

ALGEMENE VERGADERING

Artikel 8:

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden. Ieder effectief lid heeft één stem. Een effectief lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid, voorzien van een schriftelijke volmacht.

De toegetreden leden kunnen eveneens de algemene vergadering bijwonen. Zij hebben geen stemrecht en zij worden niet meegeteld voor het vaststellen van het aanwezigheidsquorum.

De algemene vergadering is het hoogste gezag van de vereniging.

Aan haar bevoegdheid worden expliciet voorbehouden:

1)Het wijzigen van de statuten;

2)De benoeming, afzetting en bezoldiging van de bestuurders;

3)De benoeming, afzetting en bezoldiging van commissarissen;

4)De goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

5)De kwijting van de bestuurders en de commissarissen;

6)De beslissing over de ontbinding van de vereniging en over de bestemming van bezittingen in geval van

ontbinding;

7)Het opnemen en uitsluiten van effectieve leden en ereleden;

MOD 2.2

, -p

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

8)De omzetting van de VZW in een vennootschap met sociaal oogmerk;

9)De beslissing over aangelegenheden die wettelijk of statutair buiten de bevoegdheid van de raad van

bestuur vallen.

Artikel 9:

De effectieve leden worden minstens éénmaal per jaar door de raad van bestuur samengeroepen bij middel van een oproepingsbrief die dag, uur, plaats en agenda van de vergadering vermeldt.

Deze kennisgeving dient minstens 8 dagen voor de bijeenkomst van de algemene vergadering te geschieden. Dit geschiedt schriftelijk, met vermelding van de agenda.

De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandeling worden genomen op voorstel van zowel de voorzitter als van de gedelegeerd bestuurder. Er wordt door de algemene vergadering zelf in het begin van de algemene vergadering en bij gewone meerderheid van stemmen over de toevoeging van deze punten gestemd.

Elk voorstel ondertekend door minstens 1120ste van de leden moet aan de orde komen, op voorwaarde dat het schriftelijk minstens één maand voor de vergadering wordt gemeld aan de raad van bestuur.

Artikel 10 :

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de gedelegeerd bestuurder, of, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van de raad van bestuur niet beschikbaar, afwezig of belet is en twee stemopnemers.

Artikel 11:

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

Beslissingen betreffende (i) wijzigingen aan statuten of (ii) uitsluiting van een lid kunnen slechts worden getroffen wanneer minstens twee derden van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en bovendien van deze tweederde aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden er minstens tweederden ook akkoord gaan met de beslissing. Voor beslissingen betreffende (iii) Wijziging doel of (iv) vrijwillige ontbinding van de vereniging dient er naast twee derden aanwezigheid van de effectieve leden een vier vijfden meerderheid der stemmen te bestaan.

Artikel 12:

De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ten zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de effectieve leden die het wensen. Afschriften en uittreksels worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

Het register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel, waar alle effectieve leden er kennis kunnen van nemen zonder verplaatsing van het register.

De besluiten van de algemene vergadering worden de effectieve leden en belanghebbende toegetreden leden mondeling of bij gewone brief ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

BESTUUR

Artikel 13 :

De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum drie bestuurders, die effectief lid zijn van de vereniging. Het aantal bestuurders dient steeds kleiner te zijn dan het aantal effectieve leden. De raad van bestuur mag echter uit slechts twee leden bestaan als de algemene vergadering uit maximum drie leden bestaat. De leden van de raad van bestuur worden benoemd door de algemene vergadering.

Zijn alleen benoembaar, effectieve leden van de vereniging die door de raad van bestuur in functie werden voorgedragen of hun kandidatuur minstens acht dagen váór de algemene vergadering bij de raad van bestuur hebben ingediend.

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur. Hun opdracht eindigt evenwel van rechtswege door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap.

Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Iedere bestuurder kan ook te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van een bestuurder, zomede elk einde van een mandaat van rechtswege, moeten binnen één maand in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad worden bekendgemaakt.

Bestuurders wiens mandaat van beperkte duur is, moeten voor het verstrijken ervan het initiatief' nemen om de algemene vergadering te laten bijeenroepen om nieuwe bestuurders te benoemen. Indien zij in gebreke blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te vervullen tot in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim mocht zijn veroorzaakt.

[ o " MOD 2.2

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Indien er meer dan drie bestuurders zijn kiest de raad van bestuur uit zijn leden eveneens een ondervoorzitter. De voorzitter, de ondervoorzitter en de secretaris zijn automatisch voorzitter, ondervoorzitter en secretaris van de algemene vergaderingen.

Artikel 14

De raad van bestuur kan aile handelingen van beheer en bestuur verrichten, daaronder begrepen maar niet beperkt tot het benoemen, ontslaan en bezoldigen van het personeel, alsmede het uitvaardigen van huishoudelijke reglementen. De raad kan bovendien alle daden van beschikking verrichten die niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden, en onder meer: koop, verkoop en ruil van roerende en onroerende goederen, het ondertekenen van huur- en verhuurovereenkomsten zonder beperking van duur, alsmede alle andere overeenkomsten, zelfs minnelijke schikkingen, dadingen, compromissen en arbitragebedingen; het aanvaarden van gelden, aangaan van leningen, verlenen van hypotheken en van alle zakelijke waarborgen; voorts afstand doen van alle rechten en rechtsvorderingen, opheffing en machtiging tot doorhaling, met of zonder kwijting, van elke inschrijving, beslag en verzet.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Artikel 15 :

De raad benoemt uit zijn leden een gedelegeerd bestuurder, die, behalve met de hem door de raad van bestuur gegeven bijzondere opdrachten, met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van de gedelegeerd bestuurder.

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen, waaronder de gedelegeerd bestuurder.

Bestuurders die namens de raad optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of enige machtiging.

Is echter voor het verrichten van de voorgenomen handeling machtiging van de algemene vergadering vereist, dan moet van die machtiging blijk worden gegeven.

De gedelegeerd bestuurder kan te allen tijde ontslagen worden door de raad van bestuur.

Artikel 16 :

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De raad van bestuur vergadert minstens eenmaal per jaar en moet worden samengeroepen wanneer één/derde der bestuurders erom verzoekt.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter of, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de gedelegeerd bestuurder, of bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; ten minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register; zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering. Uittreksels en afschriften worden ondertekend door de voorzitter van de raad en de secretaris.

BEGROTINGEN, REKENINGEN

Artikel 17:

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgende jaar op. Deze worden aan de jaarvergadering, ten laatste 6 maanden na afsluiting van het boekjaar, ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

ONTBINDING, VEREFFENING

Artikel 18:

De algemene vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen met betrekking tot de ontbinding voorgelegd door de raad van bestuur of door minimum 1/5 van aile leden. De samenroeping en de agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in artikel 9 van deze statuten.

De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid vereist zoals bepaald door artikel 11 van deze statuten. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de vereniging steeds dat

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Luik B - Vervolg

zij VZW in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 van de Wet van 02 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de algemene vergadering een vereffenaar waarvan zij de opdracht zal omschrijven.

Artikel 19

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging, stichting of inrichting, die hetzelfde doel als deze vereniging nastreeft. Zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden. Zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de Wet van 02 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Artikel 20:

Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de Wet van 02 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, en de gebruiken inzake de verenigingen zonder winstoogmerk van overeenkomstige toepassing.

Eensgezind beslist de algemene vergadering als bestuurders te herbenoemen:

-de heer DANIELS GERT, Irisweg 2, 3140 Keerbergen

-mevrouw NAUWELAERS MAGGIE, Irisweg 2, 3140 Keerbergen

-de heer BOEDT LIEVEN RAJU, Paalstraat 68, bus 3, 2900 Schoten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto ' ;aam en hoedanighe ici vaan de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoeod de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handlekenind

Gelet op het feit dat de raad van bestuur geldig is samengesteld, verklaren de bestuurders geldig in vergadering bijeengekomen te zijn om over te gaan tot de benoeming van gedelegeerd bestuurder, voorzitter, penningmeester en secretaris.

Met éénparigheid van stemmen worden opnieuw aangewezen tot volgende ambten:

-Gedelegeerd bestuurder: de heer DANIELS GERT, Irisweg 2, 3140 Keerbergen

-Voorzitter: mevrouw NAUWELAERS MAGGiE, Irisweg 2, 3140 Keerbergen

-Penningmeester: de heer DANIELS GERT, lrisweg 2, 3140 Keerbergen

-Secretaris: de heer BOEDT LIEVEN RAJU, Paalstraat 68, bus 3, 2900 Schoten.

die allen verklaren te aanvaarden.

(get.)

Gert Daniels

Maggie Nauwelaers

Lieven Raju Boedt

" r

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Srtea'tsblá?i

Bijlagen bij 7ïét Belgisch Staatsblad - 06/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
WORLD-CHILDREN-UNITY-DANCE, AFGEKORT : WCU-D…

Adresse
NAAMSESTRAAT 148, BUS 1 3000 LEUVEN

Code postal : 3000
Localité : LEUVEN
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande