ZVC PETROL MALDEREN 2010, AFGEKORT : ZVC PETROL MALDEREN

Association sans but lucratif


Dénomination : ZVC PETROL MALDEREN 2010, AFGEKORT : ZVC PETROL MALDEREN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 837.749.705

Publication

22/07/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Hill ll 1111111 Ulflhi I IlHhlHI1l

*11112960*

be a

St_

,L449,105

Onylernemingsnr : Benaming

(voluit) : ZVC Petrol Malderen 2010

(verkorf : ZVC Petrol Malderen

Rech svorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Zwaluwstraat 30, 1840 Malderen

Onderwerp akte : Uittreksel statuten

I.Naam  zetel  doel  duur

Art. 1a:De naam van de vereniging luidt voluit 'ZVC Petrol Malderen 2010 vzw', afgekort 'ZVC Petrol Malderen vzw'.

Art. 1b:Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting 'vzw', met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Art. 2:De oprichtingsdatum van de vereniging is 7 mei 2010.

De bestaansduur van de vereniging is onbepaald.

De vereniging kan te allen tijde ontbonden worden.

Art. 3:De stichters van de vereniging en hun respectievelijke adressen zijn:

-Davy CASAERT: Steenhuffeldorp 49 - bus 3 te 1840 Steenhuffel, België

-Gianni CLAESSENS: Wijnhuizestraat 103 te 9620 Zottegem, België

-Roald WILLEMS: Zwaluwstraat 30 te 1840 Malderen, België

Art. 4:De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Zwaluwstraat 30 te 1840 Malderen. Het gerechtelijke arrondissement met betrekking tot de vereniging is Brussel.

Art. 5:De vereniging is opgericht als een vereniging zonder winstoogmerk op grond van de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en stichtingen.

Art. 6:Het doel van de vereniging is het uitoefenen van de zaalvoetbalsport. Om dit doel te verwezenlijken kan de vereniging zich aansluiten bij een overkoepelende zaalvoetbalbond om competitief zaalvoetbal te spelen en/of kan ze vriendschappelijke wedstrijden organiseren. Eveneens kan de vereniging deelnemen aan officiële of vriendschappelijke toernooien.

De personen die zich als lid aansluiten bij deze vereniging streven bij het verwezenlijken van het doel naar een vriendschappelijke en respectvolle omgang met andere leden van de eigen vereniging en personen daarbuiten.

Art. 7:De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijke doel, en mag daartoe alle nodige roerende of onroerende goederen in huur of gebruik nemen, verwerven, bezitten en vervreemden.

Art. 8:De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zeker economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengsten daarvan uitsluitend besteed warden aan het hoofddoel.

Art. 9:De vereniging aanvaardt de statuten en de reglementen van de zaalvoetbalbond waarbij zij aangesloten is in hun geheel.

Op de laatste biz. van Luik 13 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

EI. Leden

Art. 10:Het aantal leden is onbeperkt, met een minimum van drie. De eerste leden zijn de stichters, die ondertekenen.

Art. 11a:Er wordt binnen de verenging een onderscheid gemaakt tussen twee soorten leden, nl. vaste leden en toegetreden leden.

Art. 11b:Als vast lid wordt eenieder beschouwd die zowel:

-de minimumleeftijd van 23 jaar bereikt heeft; als

-akkoord gaat met de statuten en het huishoudelijke reglement van de vereniging; als

-aanvaard wordt door de Raad van Bestuur krachtens artikel 14; als

-lidgeld betaalt aan de vereniging zoals vastgelegd in het huishoudelijke reglement van het desbetreffende

dienstjaar; als

-lid is van de Raad van Bestuur of een door de Raad van Bestuur toegedragen functie uitoefent binnen de

vereniging

Art. 11 c:De rechten en plichten van de vaste leden zijn door de Wet vastgelegd.

Art. 11 d:Als toegetreden lid wordt eenieder beschouwd die zowel:

-de minimumleeftijd van 18 jaar bereikt heeft; als

-akkoord gaat met de statuten en het huishoudelijke reglement van de vereniging; als

-aanvaard wordt door de Raad van Bestuur krachtens artikel 14; als

-lidgeld betaalt aan de vereniging zoals vastgelegd in het huishoudelijke reglement van het desbetreffende dienstjaar

Art. 11e:Een toegetreden lid heeft niet dezelfde rechten ais een vast lid. Een toegetreden lid kan:

-punten agenderen op de Algemene Vergadering

-aanwezig zijn op de Algemene Vergadering in geval de agenda gewag maakt van de benoeming van een functie binnen de Raad van Bestuur

-punten agenderen op de vergaderingen van de Raad van Bestuur

-uitgenodigd worden door de Raad van Bestuur om het geagendeerde punt te komen toelichten maar heeft hierover geen stemrecht. De Raad van Bestuur heeft de plicht het lid in te lichten over het resultaat van de beslissing betreffende het geagendeerde punt

-zich evenzeer kandidaat stellen voor een vacante plaats binnen de Raad van Bestuur indien de minimumleeftijd van 23 jaar bereikt is op het moment van de kandidatuur

Art. 12:Er zal jaarlijks onder de actieve spelers een spelersverantwoordelijke gekozen worden. Deze persoon zal de status van vast lid krijgen en zal als vertegenwoordiger van de spelersgroep zetelen in de Algemene Vergadering. Deze functie is niet verenigbaar met een functie als bestuurslid. De Raad van Bestuur beslist per twee derde meerderheid, zonder mogelijkheid tot beroep, welke kandidaat deze functie toegewezen krijgt.

Art. 13a:Het lidmaatschap is geldig voor een periode van één jaar, gelijklopend met deze van het dienstjaar.

Art. 13b:Het lidmaatschap kan vroegtijdig beëindigd worden door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden.

Art. 13c:Een (kandidaat) lid dat zijn lidgeld niet betaalt vóór het verstrijken van de door de Raad van Bestuur vastgelegde datum wordt geacht ontslag te nemen.

Art. 14:Het aanvaarden van nieuwe leden wordt beslist door de Raad van Bestuur, bij twee derde meerderheid van stemmen, zonder mogelijkheid tot beroep. Een eventuele weigering dient schriftelijk aan de afgewezen kandidaat te worden medegedeeld. De toetreding tot de vereniging houdt in dat het kandidaat-lid zich akkoord verklaart met de statuten en het huishoudelijke reglement door ondertekening van een overeenkomst.

Art. 15:Het ontslag van een lid, gericht aan de Raad van Bestuur, kan nooit worden geweigerd. Het lid dient hiervoor een ondertekend schriftelijk verzoek per post tot de Raad van Bestuur te richten. De goedkeuring tot ontslag zal eveneens per post warden medegedeeld aan het ontslagnemende lid en dit uiterlijk 30 dagen na de postdatum van het schriftelijke verzoek tot ontslag. Het ontslag gaat pas in vanaf de postdatum van de goedkeuring tot ontslag.

Art. 16a:De uitsluiting van een vast lid kan enkel gebeuren door de Algemene Vergadering en dit bij twee derde meerderheid van de stemmen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 16b:De uitsluiting van een toegetreden lid kan enkel gebeuren door de Raad van Bestuur en dit bij twee derde meerderheid van de stemmen.

Art. 17:De leden hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en zowel de leden alsook de erfgenamen van een overleden lid, kunnen bij ontslagname of uitsluiting dan ook geen teruggave of vergoeding eisen voor gestorte bedragen of gedane ingaven.

Art. 18:De Raad van Bestuur bepaalt jaarlijks het bedrag van het lidgeld. Dit mag het maximumbedrag van 50¬ niet overschrijden.

Art. 19:De leden zijn in geen geval verantwoordelijk voor de door de vereniging aangegane verbintenissen. lll_Raad van Bestuur

Art. 20a:De Raad van Bestuur dient samengesteld te zijn uit drie leden met elk hun eigen functie, met name een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Deze functies zijn onverenigbaar.

Art. 20b:De stichters vormen de eerste Raad van Bestuur.

Art. 20c:ln geval de vereniging zich aansluit bij een bondsorganisatie teneinde competitief zaalvoetbal te spelen, dient eveneens de taak van gerechtigd correspondent vastgelegd te worden. Deze functie kan worden opgenomen door één van de leden van de Raad van Bestuur of door een door de Raad van Bestuur hiervoor aangesteld lid.

Art. 21a:De voorzitter is de eerste persoon in lijn om de vertegenwoordiging van de vereniging op zich te nemen bij officiële bijeenkomsten en manifestaties die uitgaan van de eigen vereniging. Hij roept de vergaderingen bijeen, zit de vergaderingen voor en heeft de eindverantwoordelijkheid bij de beslissingen die door de Raad van Bestuur genomen worden. De voorzitter tekent, samen met de secretaris, de briefwisseling en tekent samen met of geeft de volmacht van tekenen aan de penningmeester wat betreft de betalingsmandaten.

Art. 21 b:De voorzitter dient aangesloten te zijn bij de vereniging als lid. Hij wordt voor onbepaalde tijd in zijn functie benoemd. De stemming gebeurt in de Algemene Vergadering. Indien in de loop van het mandaat de plaats van voorzitter vrijkomt, kan de eerstvolgende Algemene Vergadering een lid benoemen in de functie van voorzitter. De richtlijnen die gelden bij de stemming zijn ais volgt:

-hef lid dat de functie van voorzitter ambieert, heeft in deze zaak geen stemrecht.

-in geval er slechts één kandidaat is om de functie van voorzitter op zich te nemen, volstaat een volstrekte meerderheid van stemmen. Indien de vereiste volstrekte meerderheid niet wordt behaald, wordt een tweede maal gestemd. Wanneer ook dan de vereiste volstrekte meerderheid niet wordt behaald, wordt het voorzitterschap automatisch toegekend aan het toegetreden lid met het langst durende lidmaatschap en vervolgens de ouderdom. Indien deze persoon de functie van voorzitter niet op zich wenst te nemen, zat de oorspronkelijke kandidaat in de functie van voorzitter benoemd worden, zonder mogelijkheid tot beroep.

-in geval er meerdere kandidaten zijn voor de functie van voorzitter wordt er gestemd met een twee derde meerderheid van stemmen. Indien de vereiste twee derde meerderheid niet wordt behaald, wordt een tweede maal gestemd onder de twee kandidaten die de meeste stemmen hebben behaald. In geval van staking van stemmen krijgt de kandidaat met het langst durende lidmaatschap en vervolgens de ouderdom de voorkeur.

-indien er gestemd dient te worden over meerdere vacante plaatsen in de Raad van Bestuur wordt het voorzitterschap als eerste behandeld.

Een lid dat reeds de functie van voorzitter uitgeoefend heeft, kan voor deze functie niet herverkozen worden.

Art. 22a:De secretaris is verantwoordelijk voor het correct uitschrijven van de officiële documenten die uitgaan van de Raad van Bestuur. De secretaris neemt nota tijdens de vergaderingen en brengt de andere leden van de Raad van Bestuur op de hoogte van de notulen bij wijze van verslag.

Art. 22b:De secretaris dient aangesloten te zijn bij de vereniging als lid. Hij wordt voor onbepaalde tijd in zijn functie benoemd. De stemming gebeurt in de Algemene Vergadering. Indien in de loop van het mandaat de plaats van secretaris vrijkomt, kan de eerstvolgende Algemene Vergadering een lid benoemen in de functie van secretaris. De richtlijnen die gelden bij de stemming zijn als volgt:

-het lid dat de functie van secretaris ambieert, heeft in deze zaak geen stemrecht.

-in geval er slechts één kandidaat is om de functie van secretaris op zich te nemen, volstaat een volstrekte meerderheid van stemmen, indien de vereiste volstrekte meerderheid niet wordt behaald, wordt een tweede maal gestemd. Wanneer ook dan de vereiste volstrekte meerderheid niet wordt behaald, wordt de functie van secretaris automatisch toegekend aan het toegetreden lid met het langst durende lidmaatschap en vervolgens de ouderdom. Indien deze persoon de functie van secretaris niet op zich wenst te nemen, zal de oorspronkelijke kandidaat in de functie van secretaris benoemd worden, zonder mogelijkheid tot beroep.

-in geval er meerdere kandidaten zijn voor de functie van secretaris wordt er gestemd met een twee derde meerderheid van stemmen. Indien de vereiste twee derde meerderheid niet wordt behaald, wordt een tweede

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

maal gestemd onder de twee kandidaten die de meeste stemmen hebben behaald. In geval van staking van stemmen krijgt de kandidaat met het langst durende lidmaatschap en vervolgens de ouderdom de voorkeur.

-indien er gestemd dient te worden over meerdere vacante plaatsen in de Raad van Bestuur wordt de functie van secretaris behandeld na deze van voorzitter en vô& deze van penningmeester.

Een lid dat reeds de functie van secretaris uitgeoefend heeft, kan voor deze functie niet herverkozen worden.

Art. 23a:De penningmeester beheert de financiële situatie en verzorgt de boekhouding van de vereniging. De penningmeester is verantwoordelijk voor de financiële opdrachten die de vereniging dient te vervullen volgens aangegane overeenkomsten en voor de financiële opdrachten die hem opgedragen worden door de Raad van Bestuur.

Art. 23b:De penningmeester dient aangesloten te zijn bij de vereniging als lid. Hij wordt voor onbepaalde tijd in zijn functie benoemd. De stemming gebeurt in de Algemene Vergadering. Indien in de loop van het mandaat de plaats van penningmeester vrijkomt, kan de eerstvolgende Algemene Vergadering een lid benoemen in de functie van penningmeester. De richtlijnen die gelden bij de stemming zijn als volgt:

-het lid dat de functie van penningmeester ambieert, heeft in deze zaak geen stemrecht.

-in geval er slechts één kandidaat is om de functie van penningmeester op zich te nemen, volstaat een volstrekte meerderheid van stemmen. Indien de vereiste volstrekte meerderheid niet wordt behaald, wordt een tweede maal gestemd. Wanneer ook dan de vereiste volstrekte meerderheid niet wordt behaald, wordt de functie van penningmeester automatisch toegekend aan het toegetreden lid met het langst durende lidmaatschap en vervolgens de ouderdom. Indien deze persoon de functie van penningmeester niet op zich wenst te nemen, zal de oorspronkelijke kandidaat in de functie van penningmeester benoemd worden, zonder mogelijkheid tot beroep.

-in geval er meerdere kandidaten zijn voor de functie van penningmeester wordt er gestemd met een twee derde meerderheid van stemmen. Indien de vereiste twee derde meerderheid niet wordt behaald, wordt een tweede maal gestemd onder de twee kandidaten die de meeste stemmen hebben behaald. In geval van staking van stemmen krijgt de kandidaat met het langst durende lidmaatschap en vervolgens de ouderdom de voorkeur.

-indien er gestemd dient te worden over meerdere vacante plaatsen in de Raad van Bestuur wordt de functie van penningmeester behandeld na deze van secretaris.

Een lid dat reeds de functie van penningmeester uitgeoefend heeft, kan voor deze functie niet herverkozen worden.

Art. 24:De bestuursleden zijn slechts verantwoordelijk voor de uitvoering van hun mandaat. Zij zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging. Tegenover de vereniging en derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun toegedragen opdracht in overeenstemming met het gemeen recht, het bepaalde in de Wet en in de statuten. Ze kunnen eveneens niet verantwoordelijk of aansprakelijk worden gesteld voor de daden die hun leden uitvoeren en de daaraan gekoppelde (financiële) gevolgen.

Art. 25a:De leden van de Raad van Bestuur worden niet gehonoreerd. Zij kunnen wel vergoed worden voor

eventuele kosten bij uitoefening van de hun toevertrouwde functie(s). Kosten die in aanmerking komen voor

vergoeding zijn:

- telefoonkosten

-vervoerskosten

-administratieve kosten

Art. 25b:De Raad van Bestuur beslist bij eenparigheid van stemmen tot het toekennen van deze vergoedingen.

Art. 26a:De Raad van Bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de Algemene Vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

Art. 26b:Voor rechtshandelingen is de vereniging slechts gebonden door de gezamenlijke handtekening van de voorzitter en de secretaris. De rechtsvorderingen, zowel als eiser dan als verweerder, worden in naam van de vereniging gevoerd door de voorzitter en de secretaris.

Art. 27:De Raad van Bestuur kan toelagen, schenkingen en legaten aanvaarden of weigeren, beschikken over alle overschotten, leningen of ontvangsten nodig voor zijn werking.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 28:De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle handelingen die behoren tot het bestuur van de vereniging en dit in de ruimste zin genomen en die niet volgens de wetgever of volgens de statuten toebehoren aan de Algemene Vergadering.

Art. 29:De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht.

Art. 30:De Raad van Bestuur kan elke bevoegdheid aan eender welk lid van zijn keuze opdragen. De gevolmachtigde zal echter blijk dienen te geven van een behoorlijk geschreven opdracht, ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Art. 31:De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter, of bij ontstentenis van de voorzitter door de secretaris, telkens het belang van de vereniging dit vereist, of op verzoek van twee bestuursleden. De uitnodiging gebeurt tenminste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats en agenda.

Art. 32a:De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter, of bij ontstentenis door de secretaris en daarna door het oudste aanwezige bestuurslid.

Art. 32b:De Raad van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen wanneer de meerderheid van zijn leden of tenminste de helft aanwezig of vertegenwoordigd is. Ieder bestuurslid kan in elk geval van afwezigheid geldig vertegenwoordigd worden door een ander bestuurslid mits schriftelijke procuratie. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken.

Art. 32c:De besluiten worden genomen bij twee derde meerderheid van stemmen. Ieder bestuurslid beschikt over één stem. Bij staking of gelijkheid der stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art. 32d:Van elke vergadering van de Raad van Bestuur wordt door de secretaris een verslag opgemaakt dat door de voorzitter ondertekend wordt en aan de bestuurders bezorgd wordt, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

Art. 33:De Raad van Bestuur houdt het ledenregister bij.

IV.Algemene Vergadering

Art, 34:De Algemene Vergadering bestaat uit het geheel der vaste leden. Toegetreden leden kunnen niet

aanwezig zijn doch punten agenderen op deze vergadering maar ze hebben verder geen stemrecht. De

Algemene Vergadering is het soevereine gezag van de vereniging. De beslissingen die zij in overeenstemming

met de statuten treft, zijn rechtsgeldig en bindend voor alle leden. Vallen onder haar bevoegdheid:

-het benoemen en ontslaan van de leden van de Raad van Bestuur

-de kwijting aan de leden van de Raad van Bestuur

-het wijzigen van de statuten

-het goedkeuren van begrotingen en rekeningen

-het vrijwillig ontbinden van de vereniging

-het uitsluiten van leden

Art. 35:De Algemene Vergadering moet tenminste éénmaal per jaar gehouden worden, voor de eerste maal op 7 mei 2010.

Art. 36a:De Raad van Bestuur mag te allen tijde de Algemene Vergadering bijeenroepen. Hij is evenzeer daartoe verplicht op verzoek van één vijfde van alle vaste leden. Dit verzoek moet de punten omvatten die aan de vergadering dienen voorgelegd te worden. Alle vaste leden moeten ertoe uitgenodigd worden volgens de procedure voorzien in artikel 37 van de statuten. De vergaderingen worden gehouden op dag, uur en plaats zoals deze in de oproepingsbrief zijn aangeduid.

Art. 36b:Buitengewone Algemene Vergaderingen kunnen bijeengeroepen worden op initiatief van de Raad van Bestuur of op verzoek van tenminste één vijfde van alle vaste leden.

Art. 37:De bijeenroepingen worden door de Raad van Bestuur per gewone omzendbrief of per elektronische post aan elk vast lid gericht, tenminste acht dagen vóór de vergadering en dit zowel voor de Algemene als de Buitengewone Algemene Vergaderingen.

Art. 38:De Algemene Vergadering mag slechts de punten behandelen die geagendeerd staan en die in de oproepingsbrief vermeld zijn. De Raad van Bestuur moet elk onderwerp op de agenda plaatsen dat minstens vijftien dagen vóór de vergadering schriftelijk aangebracht wordt door minstens één twintigste van de leden. De volgorde der punten is echter niet bindend. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij ontstentenis door de secretaris en daarna door de oudste van de leden van de Raad van Bestuur, tenzij de voorzitter zijn plaatsvervanger aanduidt. De voorzitter duidt tevens de verslaggever aan.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOO 2.2

Art. 39:leder vast lid heeft één stem en heeft het recht op de Algemene Vergadering een ander lid af te vaardigen die dan drager moet zijn van een schriftelijke volmacht. Niemand kan drager zijn van meer dan één volmacht.

Art. 40:Behoudens andersluidende bepalingen, in de Wet en de statuten voorzien, zal de Algemene Vergadering geldig mogen beraadslagen welke ook het aantal van de aanwezige en vertegenwoordigde vaste leden is. De beslissingen worden genomen bij twee derde meerderheid van geldig uitgebrachte stemmen. Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art. 41:Bij afwijking van art. 40 worden de besluiten van de Algemene Vergadering, die wijziging brengen aan de statuten, die uitsluiting van leden voorzien, of vrijwillige ontbinding van de verenging, genomen in overeenstemming met bijzondere voorwaarden, voorzien in de art. 8 en 20 van de Wet van 27 juni 1921.

Art. 42:De besluiten van de Algemene Vergadering worden vastgelegd in notulen, getekend door de voorzitter en secretaris en door min. één of max. twee vaste leden die het verlangen. De notulen worden veilig bewaard door de Raad van Bestuur in een notulenregister. Dit register is ter inzage van alle leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen in overeenstemming met de in art. 9 van het KB van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten. De notulen zullen niet verplaatst worden van de plaats van bewaring.

V.Middelen, begroting en berekeningen

Art. 43:Het dienstjaar loopt van 1 juli van het jaar X tot en met 30 juni van het jaar X+1.

Art. 44:De geldmiddelen en het vermogen van de vereniging bestaan uit bijdragen van leden, leningen, legaten, schenkingen, inkomsten en baten uitsluitend ten gebruik van het maatschappelijk doel.

Art. 45:Elk jaar wordt de balans van het verlopen dienstjaar vastgelegd en wordt de begroting opgemaakt voor het volgende dienstjaar. Beide worden voorgelegd aan de Raad van Bestuur voor het einde van de maand april en onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering ten laatste op 30 juni van datzelfde jaar. Tijdens deze Algemene Vergadering dient de balans te worden goed- of afgekeurd en dient beraadslaagd te worden over de kwijting te geven aan de bestuursleden voor hun uitgevoerd mandaat.

VI.Ontbinding van de vereniging

Art. 46:De vrijwillige ontbinding van de vereniging kan enkel gebeuren in de Algemene Vergadering. Om op een geldige wijze een beslissing te kunnen nemen, moet ten minste twee derde van de vaste leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Indien dat niet het geval is, kan een tweede Algemene Vergadering bijeengeroepen worden, die niet binnen een termijn van vijftien dagen kan worden gehouden. Deze tweede vergadering kan een beslissing nemen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Art. 47:De beslissing moet worden genomen bij vier vijfde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde vaste leden.

Art. 48:In geval van vrijwillige ontbinding dient de vereniging één of meerdere vereffenaar(s) aan te stellen die tot taak hebben het passief van de vereniging aan te zuiveren en het actief ervan te gelde te maken. Het resterende patrimonium wordt aangewend ten dienste van een vereniging die de promotie van sport bij de jeugd bevordert.

VIJ. Diverse

Art. 49:Alle (on)roerende goederen die aangekocht worden door de vereniging zijn eigendom van de vereniging.

Art. 50:Voor alles wat door deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de Wet van 27 juni 1921 van toepassing.

MOD 2.2

" Voor- Luik B - Vervolg

behouden Raad van Bestuur:

aan het

Belgisch

Staatsblad Voorzitter

Gianni Claessens, Wijnhuizestraat 103, 9620 Zottegem

Secretaris

Davy Casaert, Steenhuffeldorp 49 bus 3, 1840 Steenhuffel

Penningmeester

Roald Willems, Zwaluwstraat 30, 1840 Malderen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste btz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting o¬ organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Coordonnées
ZVC PETROL MALDEREN 2010, AFGEKORT : ZVC PET…

Adresse
ZWALUWSTRAAT 30 1840 MALDEREN

Code postal : 1840
Localité : Malderen
Commune : LONDERZEEL
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande