4DH-PRODUCTIONS, AFGEKORT : 4DH

Association sans but lucratif


Dénomination : 4DH-PRODUCTIONS, AFGEKORT : 4DH
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 504.965.271

Publication

20/02/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

4DH-PRODUCTIONS vzw in oprichting

Albert Servaeslaan 52 bus 704

8790 Waregem

Artikel 1

Artikel 2

Artikel 3

Verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd bij de wet van 2 mei 2002, gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad van 11 december 2002, hierna de wet genoemd, met de hiernavolgende statuten.

TITEL 1 : NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

De vereniging draagt als naam  4DH-PRODUCTIONS . Deze naam moet steeds zijn voorafgegaan of gevolgd worden door de woorden  vereniging zonder winstoogmerk  of de afkorting  VZW  . De vereniging behoudt zich het recht om in al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging de verkorte benaming  4DH  te gebruiken

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Albert Servaeslaan 52 bus 704, 8790 Waregem. De vereniging ressorteerd onder het gerechtelijk arrondisement Waregem. Alle stukken voorgeschreven door de vzw-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondisement.

ERIC KABONGO , albert servaeslaan 52/704 , 8790 Waregem, geboren op 21 mei 1984, te Kinshasa. PEGUS vof vertegenwoordigd door WESLEY LORREZ, Stientjesstraat 3a, 8570 Anzegem, geboren op 04 oktober 1978, te Kortrijk

INGE PEIRENS PERENS, albert servaeslaan 52/704 , 8790 Waregem, geboren 15 juni 1985, te Waregem.

De ondergetekenden, oprichtende leden,

De vereniging stelt zich tot doel :

De vereniging 4DH-PRODUCTIONS vzw heeft tot doel zijn passie voor Diversiteit, Wereldmuziek en

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : For Da Homiez

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13301144*

(afgekort) : 4DH

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Albert Servaeslaan 52

0504965271

8790

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Waregem

Griffie

Neergelegd

15-02-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

aansluitende muziekgenres te delen met een zo breed mogelijk en zo multicultureel mogelijk publiek. Mensen samenbrengen en de positieve boodschap van muziek en kunst overbrengen en promoten door het organiseren van evenementen, festivals, forums, producties, exposities, benefieten, workshops, in samenwerken met andere organisaties en vzw's.

De vereniging tracht het omschreven doel ondermeer te bereiken door het aanbieden van begeleide inleeftrips, workshops, voordrachten, educatieve schoolprogramma s, dans en muziek.

De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldende overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van haar doel kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

Artikel 6

Artikel 7

Artikel 8

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Jaarlijks zal de Raad van Bestuur het lidgeld bepalen voor de toegetreden leden en de effectieve leden. Het maximum bedrag wordt vastgesteld op 50 euro. De algemene vergadering bepaald binnnen voormelde grens, jaarlijks en op voorstel van de raad van bestuur het verschuldigde lidgeld

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde worden ontbonden.

TITEL 2 : LEDEN

Artikel 5

Als effectief lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon ( of rechtspersoon ) die door de algemene vergadering als zodanig wordt aanvaard. De raad van bestuur zal bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Om aanvaard te worden als effectief lid dient men zich schriftelijk kandidaat te stellen bij de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur aanvaard effectieve leden bij gewone meerderheid, waarop bekrachtiging volgt door de algemene vergadering.

Effectievel leden kunnen ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk ter kennis worden gebracht bij de raad van bestuur. Uitgetreden leden, effectieven en toegetreden leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van of vergoeding voor gestorte bijdaragen of gedane inbreng vorderen.

De vereniging telt effectieve leden en toegetreden leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden.

De toegetreden leden hebben enkel die rechten en plichten die ze hebben op basis van de wet of van de besluiten genomen in uitvoering van de wet.De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegestreden leden worden gewijzigd. Bij huishoudelijk reglement kunnen bijzondere voorwaarden aan het lidmaatschap worden gesteld.

De vereniging telt minstens drie wettelijke leden,

Waar de notie  leden  vermeld staat in deze statuten worden de wettelijke leden bedoeld.

De leden van de vereniging zijn verplicht:

De statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven.De belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.Te handelen naar de vooropgestelde doelstellingen omschreven in artikel 3.

Artikel 9

Elk lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een schrijven aan de raad van bestuur.

Toegetreden leden die in strijd handelen met de doelstellingen van de VZW, omschreven in artikel 3, kunnen door eenzijdig besluit van de raad van bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

TITEL 3 : RAAD VAN BESTUUR

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Artikel 10

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie bestuurders, gekozen onder de leden van de algemene vergadering. Als evenwel maar drie personen lid zijn van de vereninging, bestaat de raad van bestuur uit twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging. De mandaten van bestuurders worden onbezoldigd uitgeoefend. Zij kunnen wel een terugbetaling van kosten ontvangen.

Artikel 11

De bestuurders handelen als een college. Zij worden benoemd door de algemene vergadering voor onbepaalde termijn en zij zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Zo door vrijwillig ontslag, of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijke minimum, dan blijven de bestuurders in functie tot dat in hun vervanging is voorzien. Een bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door dit schriftelijk mede te delen aan de Raad van Bestuur. De algemene vergadering dient te worden samengeroepen om een nieuwe bestuurder te benoemen.

Artikel 12

Artikel 13

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

De Raad van Bestuur kiest uit haar leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter of de secretaris roepen de raad bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor, bij afwezigheid door de secretaris of een bestuurder. De Raad van bestuur beslist als een college. Zij kan slechts geldig beslissen wanneer ten minste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit quorum niet bereikt is, kan een nieuwe Raad worden bijeengeroepen met de zelfde agenda, die geldig zal kunnen beraadslagen indien teminste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen met een gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of degene die hem vervangt doorslaggevend.Iedere bestuurder kan op schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op de Raad van Bestuur te vertegenwoordigen. Van elke vergadering worden notulen gemaakt , die ondertekend worden door de secretaris en ingeschreven in het daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten overlegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.De Raad van Bestuur kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie. De algemene principes van het beraadslagen blijven van kracht.In uitzonderlijke gevallen, wanneer het belang van de vereniging dit vereist kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, fax of electronisch zijnde email.

a. De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemenen vergadering zijn voorbehouden. De Raad kan zelfs daden van beschikking stellen stellen met inbegrip van onder meer, het vervreemden, zelfs om niet van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels-en bankverrichtingen, het lichten van hypotheken. De opsomming is niet beperkt.

c. De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de Raad van Bestuur

bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meerdere personen, al dan niet besturder, die, afzonderlijk of gezamelijk kunnen optreden. De bevoegdheden van de bovenvernoemde personen wordt precies afgebakend door de Raad van Bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaald. Het mandaat kan ten allen tijde met onmiddelijke ingang door de Raad van Bestuur worden ingetrokken. Een bestuurder kan ten allen tijde vrijwillig afstand doen van zijn functie door schriftelijke melding aan de Raad van bestuur en wordt definitief bekrachtingd door de algemene vergadering, die een nieuwe bestuurder aansteld.

b. De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor dagelijks bestuur zijn bevoegdheden overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders, of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt kan niet langer zijn dan vier jaar en het mandaat kan ten allen tijde met onmiddelijke ingang worden ingetrokken door de Raad van Bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijkse bestuur wordt belast , wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijkse bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

d. De algemene vergadering beslist over het door de Raad van bestuur voorgesteld huishoudelijk reglement. Wijzigingen aan het reglement kunnen worden opgesteld door de Raad van Bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergaderin. Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen. Tevens kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

wordt geacht.

TITEL 4 : DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 14

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, de secretaris of een

bestuurder.

Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Elk lid kan evenwel slechts één ander lid

vertegenwoordigen.

Elk wettelijk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Artikel 15

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor de volgende items:

Artikel 16

ARTIKEL 17

ARTIKEL 18

ARTIKEL 19

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Alle leden of belanghebbende derden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Het wijzigen van de statutenDe benoeming en de afzetting van de bestuurdersDesgevallend de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval er één wordt toegekend.De kwijting van de bestuurders en commissarissenHet goedkeuren van de begroting en de jaarrekeningenHet vrijwillig ontbinden van de verenigingHet uitsluiten van een lidDe omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerkAlle gevallen waarin onderheavige statuten dit vereisen.

De Raad van Bestuur roept de algemene vergadering bijeen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist. De vergadering moet worden samengeroepen telkens wanneer één vijfde van de leden er om vraagt. Zij moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de jaarrekening van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar. De Raad van Bestuur bepaald plaats en datum. Deze vergadering moet vallen voor 30 juni.Alle leden worden bij gewone brief uitgenodigd minstens acht dagen voor de algemene vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter en secretaris. Ze vermeld dag, uur en plaats van de algemene vergadering.De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

in gewone gevallen worden de besluiten genomen bij een eenvoudige meerderheid van de aanwezige en

vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter dooslaggevend.in gevallen van uitsluiting van een lid,van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd. Bij de stemming omtrent statutenwijzigen of ontbinding worden onthoudingen geteld als tegenstem.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris of een bestuurder en ze worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

TITEL 5: INZAGERECHT LEDEN

TITEL 6/ BEGROTINGEN-REKENINGEN-CONTROLE

ARTIKEL 20

het boekjaar van de vereniging loopt van 1 Januari tot 31 december.De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en desgevallend de commissarissen.

ARTIKEL 21

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

indien de vereniging op de grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid vanuit het oogpunt van de vzw-wet en de statuten van de verrichting weer te geven in de jaarrrekeing, wordt opgedragen aan één of meer commissarissen die worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het instituut van bedrijfsrevisoren. De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare periode van drie jaar.De commissarissen hebben,gezamelijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle verrichtingen van de verreniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vereniging.

TITEL 7: ONTBINDING-VEREFFENING

ARTIKEL 22

ARTIKEL 23

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze bepaald in de wet.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, zijn de vzw wet en de besluiten genomen en toepassing er van toepassing, alsook de algemene wettelijke bepaling, het huishoudelijk regelement en de gebruiken inzake.

Waregem, 12 december 2012

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging met belangloze doelstelling die een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

De oprichtende leden

Eric Kabongo Wesley Lorrez Inge Peirens

in naam van Pegus vof

06/02/2015
ÿþMOF} 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 0504.955,271

Benaming

(voluit) : For Da' Homiez Productions

(verkort) : 4DH-Productions

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Albert Servaesiaan 52 bus 704, 8790 Waregem

Onderwerp akte : Wijziging zetel

Vanaf 01/01/2015 wordt de zetel van 4Dhl vzw gewijzigd van Albert Servaeslaan 52 bus 704, 8790, Waregem, naar Abdijstraat 19, 8792 Desselgem

Yg30t4 lila

PAIsTuU K0e.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

RIB! III

MONITEUR BELGr

29 01- 205

BELGISCI

NEERGELEGD

2 0 MAN, 2015

Rechtbank van KOOPHANDEL

GegeKORTRUK

I STNti FSS1_n r

Coordonnées
4DH-PRODUCTIONS, AFGEKORT : 4DH

Adresse
ALBERT SERVAESLAAN 52, BUS 704 8790 WAREGEM

Code postal : 8790
Localité : WAREGEM
Commune : WAREGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande