ACTINIA DUIKERS MIDDELKERKE, AFGEKORT : A.D.M. MIDDELKERKE

Association sans but lucratif


Dénomination : ACTINIA DUIKERS MIDDELKERKE, AFGEKORT : A.D.M. MIDDELKERKE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 417.660.224

Publication

05/07/2011
ÿþ MOD 2.2

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Ondememingsnr : 0417.660.224

Benaming

(voluit) : Actinia Duikers Middelkerke

(verkort) : A.D.M.

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Pelikaanstraat 4 - 8620 Nieuwpoort

Onderwerp akte : Aanpassing Statuten" en-Raad van Bestuur

De Algemene Vergadering van 23 maart 2011 heeft, overeenkomstig artikel 8 van de Wet van 27 juni 1921 betreffende de.verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003 (hierna de Wet genaamd) beslist de statuten van de vereniging zonder winstoogmerk (hierna VZW genaamd) "Actinia Duikers Middelkerke°, zoals aangenomen op 04 oktober 1977 met identificatienummer 10396/77 en laatst gewijzigd bij Algemene Vergadering op 07 november 2001, te wijzigen en te vervangen als volgt :

TITEL I : NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR.

Art.1 De vereniging draagt de naam : Actinia Duikers Middelkerke.

ln haar betrekking met derden mag zij ook gebruik maken van de vertaling : "Actinia Diving Club Middelkerke" afgekort "A.D.C. Middelkerke".

Art. 2 De zetel van de vereniging is gevestigd te Middelkerke, en ressorteert aldus onder het gerechtelijk

arrondissement Brugge.

Hij kan warden overgeplaatst naar een andere plaats van deze agglomeratie bij besluit

van de Algemene Vergadering.

Heden is hij gevestigd te 8434 Middelkerke, Leliënstraat 7.

Art. 3 De vereniging heeft tot doel alle onderwateractiviteiten, en ermee gepaard gaande aanverwanten, te beoefenen en te bevorderen.

Art. 4 De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde worden ontbonden.

TITEL II : LEDEN.

Art. 5 Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste drie effectieve leden bedragen.

Art. 6 §1 Als effectief lid kan tot de vereniging toetreden, eenieder natuurlijk persoon die de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt, hiertoe een (mondelinge of schriftelijke) kandidatuurstelling indient bij de

voorzitter en door de Raad van Bestuur als zodanig wordt toegelaten.

§2 Ieder effectief lid die toetreedt tot de vereniging, aanvaard de statuten en het huishoudelijk reglement.

§3 Enkel effectieve leden behoren tot de Algemene Vergadering en zijn stemgerechtigd. Effectieve leden die niet tot de algemene Vergadering wensen te behoren kunnen een schriftelijke aanvraag indienen bil de voorzitter om geschrapt te worden als effectief lid en verder als toegetreden lid tot de vereniging blijven behoren. Zij moeten hierna niet meer deelnemen aan de Algemene Vergadering en verliezen hierdoor hun stemrecht. Verder verandert er niets en kunnen zij blijven deelnemen aan alle activiteiten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voc- Il1 Il1l llI Ifl 11IL liI 1lll lL1 1 II1

behot aan I Belgi *11101616*

Staals

11~3L+`liixl.+'lgi'ru.11-1 '. s:rr gax.û" .~

RECST$ANK. VAN gOOMANDEI+

2 3 1liN1 2011

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MD>) 2.2

§4 Minderjarige natuurlijke personen kunnen enkel als "toegetreden lid" aanvaard worden tot de vereniging. Bij eenvoudige mondelinge vraag, door hun ouders of voogden, bij de voorzitter kunnen zij als zodanig door de Raad van Bestuur worden toegelaten.

§5 Jeugdduiken : Ieder kindfjongere met als leeftijd minimum 8 jaar en maximum 14 jaar kan als toegetreden lid tot de vereniging toetreden binnen de groep "jeugdduiker'. Vanaf de leeftijd van 14 jaar schakelen zij over van het jeugdduiken naar het gewone duiken maar blijven tot de leeftijd van 18 jaar bereikt wordt als toegetreden lid bij de vereniging behoren.

§6 leder toegetreden lid binnen zowel de groep "jeugdduiken" alsook de minderjarige jongeren bij het "gewone duiken", evenals hun ouders of voogden, aanvaard(en) eveneens de statuten en het huishoudelijk reglement met inbegrip van het "bijvoegsel voor het jeugdduiken".

Art. 7 Andere personen kunnen als ereleden aanvaard worden door de Raad van Bestuur. Ereleden behoren bij de groep "toegetreden leden", behoren niet tot de Algemene Vergadering en hebben geen stemrecht.

Art. 8 De jaarlijkse bijdrage van de effectieve én toegetreden leden bedraagt maximum 250 Euro en is niet terugvorderbaar gedurende het werkjaar.

Art. 9 §1 Elk effectief en toegetreden lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Ontslag tijdens het

" werkjaar wordt door effectieve leden per aangetekende brief aan de Raad van Bestuur ter kennis gebracht. Toegetreden leden dienen dit enkel mondeling ter kennis mee te delen. Een lid (effectief en/of toegetreden) dat weigert de bijdrage te betalen, wordt geacht ontslag te nemen.

Door het betalen van het lidgeld worden de leden (effectieve en toegetreden) automatisch aangesloten bij de federatie "Befos" (Liga "Netos") waarbij de vereniging is aangesloten.

§2 De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de Algemene Vergadering, met meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, worden uitgesproken. Wanneer door de Raad van Bestuur wordt vastgesteld dat een effectief lid de goede gang van zaken verstoord of, op gelijk welke manier ook, de club schade toebrengt, kan door het bestuur beslist worden om een Bijzonder Algemene Ledenvergadering bijeen te roepen om dit effectieve lid uit te sluiten.

§3 Indien toegetreden leden de goede gang van zaken verstoren of de club schade toebrengen, kunnen zij bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur uitgesloten worden.

Art 10 §1 Uittredende of uitgesloten leden (effectieve én toegetreden) en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van, of vergoeding voor, gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

§2 De effectieve leden hebben het recht, bij algemene mistevredenheid tegenover eender welk effectief lid of bestuurslid, om een Algemene Vergadering samen te roepen. Hiertoe is de handtekening van 1/5° van de effectieve leden vereist. Zij dienen het document, voorzien van voldoende rechtsgeldige handtekeningen, in bij de voorzitter (of diens plaatsvervanger) of bij de secretaris (of zijn plaatsvervanger) die het nodige doet om de Algemene Vergadering bijeen te roepen.

Indien de beklaagde een effectief lid of een bestuurslid is, zal de Algemene Vergadering (of een Bijzondere Algemene Vergadering) hierover een maatregel of beslissing nemen. Indien de aangeklaagde een toegetreden lid is, dan moet enkel de Raad van Bestuur, in overeenstemming met het huishoudelijk reglement, een maatregel treffen.

TITEL II1 : RAAD VAN BESTUUR.

Art. 11 De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie leden. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. De duur van het bestuursmandaat bedraagt 3 jaar.

Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit

Art. 12 §1 Om tot bestuurder verkozen te kunnen worden moet men wel degelijk een effectief lid zijn van de vereniging.

§2 Toegetreden leden, noch ouders of voogden die zelf geen effectief lid zijn, kunnen nooit tot bestuurder verkozen worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§3 Verkiezingsprocedure :

De procedure om de verkiezing van de bestuurders te organiseren wordt bepaald en

uitgevoerd zoals beschreven in het huishoudelijk reglement.

Art. 13 Een bestuurder kan in de loop van zijn/haar mandaat tot vrijwillig ontslag besluiten, doch dient dit schriftelijk kenbaar te maken bij de voorzitter (of diens plaatsvervanger) of bij de secretaris (of zijn plaatsvervanger).

In geval van vacature tijdens een mandaat, wordt een voorlopige bestuurder door de Algemene Vergadering benoemd.

Art. 14 §1 De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris, en een penningmeester. De overige functies worden bepaald volgens het huishoudelijk reglement.

§2 De raad vergadert éénmaal per maand. Normaal de tweede dinsdag van de maand, tenzij uitdrukkelijk in de bestuursvergadering een andere datum voor de volgende vergadering wordt bepaald.

§3 De voorzitter zit de raad voor en leidt deze.

Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de raad voorgezeten door de secretaris of de

penningmeester.

§4 De Raad van Bestuur beslist als een college. De beslissingen in de raad worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van degene die hem vervangt.

§5 Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris, of door twee beheerders.

§6 De notatie van de beslissingen van de bestuursvergadering worden, na deze vergadering, door de aanwezige leden van de Raad van Bestuur ondertekend. De notulen worden in de eerstvolgende vergadering terug voorgelegd aan de aanwezige bestuursleden (een kopie wordt hen overhandigd).

§7 Ieder lid van de Raad van Bestuur dient minimum 7 vergaderingen per jaar bij te wonen.

§8 leder lid van de Raad van Bestuur dient zijn toegewezen mandaat en taak (beschreven in het huishoudelijk reglement) naar behoren uit te voeren.

§9 Indien leden van de Raad van Bestuur niet voldoen aan §7 en §8 zal, na overleg in de Raad van Bestuur, dit in de eerstvolgende algemene vergadering (of in een bijzondere algemene vergadering) ter kennis gebracht worden en kan, overeenkomstig deze statuten, tot afzetting besloten worden.

Art. 15 §1 De bevoegdheden van de Raad van Bestuur omvatten :

I Intern : De vereniging leiden, het opmaken van de rekeningen, begrotingen en inventarissen.

II Er op toezien dat de club optimaal kan functioneren. Bij enig probleem met effectieve leden, of kandidaat-effectieve leden die zouden willen aansluiten, kan de Raad van Bestuur zich, in het belang van de werking van de club, beroepen op artikel 9 §2 van deze statuten en een Algemene Vergadering bijeenroepen die kan besluiten tot uitsluiting of weigering van betrokken effectieve leden of kandidaat-effectieve leden.

Toegetreden leden kunnen volgens artikel 9 §3 van deze statuten uitgesloten of geweigerd worden door de Raad van Bestuur.

III Uitvaardiging van alle huishoudelijke reglementen die hij nodig acht.

IV Vertegenwoordiging bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling.

V De Raad van Bestuur is verder voor alles bevoegd dat niet tot de bevoegdheden van de Algemene Vergadering behoort.

VI Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter of de secretaris, die alleen kunnen handelen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§2Privacybeleid :

De Raad van Bestuur verbindt er zich toe de ledengegevens te beschermen overeenkomstig de Europese wetgeving inzake bescherming van de persoonlijke levenssfeer. Hiertoe houden zij zich aan volgende bepalingen

I Doel van verwerking van de ledengegevens.

De ledengegevens worden opgenomen in het ledenbestand van Duikclub/-school Actinia Middelkerke met als enig doel een degelijke clubwerking en een correct ledenbeheer te kunnen voeren. Correct ledenbeheer houdt tevens in dat de ledengegevens ook aan de Federatie (BEFOS) - Liga (NELOS) worden overgemaakt omdat "lid zijn van Actinie" automatisch inhoudt dat men lid is van de Federatie (BEFOS) - Liga (NELOS).

Il Veiligheid en vertrouwelijkheid.

De Raad van Beheer verbindt er zich toe de ledengegevens niet aan derden bekend te maken. De Raad zal tevens al het mogelijke doen om te verhinderen dat de ledengegevens op onrechtmatige manier door derden worden geraadpleegd ; verspreid ; gewijzigd of vernietigd.

III Inzage- en correctierecht.

Overeenkomstig de wet heeft ieder lid het recht de eigen gegevens in te zien en te corrigeren. Ieder lid kan steeds (op schriftelijk, gedateerd én ondertekend verzoek mét toevoeging van bewijs van identiteit) een overzicht van de eigen gegevens bekomen die kunnen worden gecorrigeerd indien blijkt dat ze onvolledig en/of onjuist zijn.

Ieder lid dat zich registreert op de "Nelos-website" kan ook steeds de eigen gegevens online raadplegen.

TITEL IV : ALGEMENE VERGADERING.

Art 16 §1 De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Bij afwezigheid van de voorzitter wordt deze taak waargenomen door de secretaris of de penningmeester.

§2 Toegetreden leden noch ouders of voogden die zelf geen effectief lid zijn, kunnen geen deel uitmaken van de Algemene Vergadering.

Art. 17 Bevoegdheden van de Algemene Vergadering :

- het wijzigen van de statuten

- het benoemen en afzetten van de bestuurders

- het benoemen en afzetten van de eventuele commissarissen en het bepalen van de

eventuele bezoldiging

- het verlenen van kwijting aan bestuurders en commissarissen

- het goedkeuren van de rekeningen en begrotingen

- het ontbinden van de vereniging

- het uitsluiten van de leden

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

- alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

Art. 18 §1 De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens ais het doel of het belang van de vereniging zulks vereist.

Zij moet telkens één maal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgende jaar, in de loop van de maand maart.

§2 De Raad van Bestuur is bovendien verplicht, wanneer een vijfde van de leden daarom verzoekt, een Buitengewone Algemene Vergadering samen te roepen.

De oproeping geschiedt met een gewoon schrijven aan de leden, ten minste acht dagen váôr de Algemene Vergadering.

Art. 19 De besluiten van de Algemene Vergadering worden bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de

aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden genomen.

Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of secretaris.

Tot vrijwillige ontbinding van de vereniging kan slechts door de Algemene Vergadering worden besloten, wanneer 2/3 (twee derden) van haar effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en een 2/3 (twee derden) meerderheid der stemmen wordt behaald.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Als het aanwezigheidsquorum niet wordt gehaald, is een tweede algemene vergadering mogelijk, die geldig beslist ongeacht het aantal aanwezigen en/of vertegenwoordigden. 2/3 (twee derden) meerderheid der stemmen blijft wel vereist. Tussen de eerste en tweede algemene vergadering moeten minstens 15 dagen liggen.

Art. 20 Van elke Algemene Vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de voorzitter en secretaris.

Alle effectieve leden hebben het recht inzage te hebben in de notulen.

Beslissingen van de Algemene Vergadering worden meegedeeld aan de effectieve leden en belanghebbende derden door middel van publicatie op de website van de vereniging en/of affichering in het clublokaal.

TITEL V : REKENINGEN EN BEGRÓTÎNGÉN.

Art. 21 Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en de begrotingen voor en legt ze ter

goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

TITEL IV : ÔNTBINDING EN VEREFFENING.

Art. 22 In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging benoemt de Algemene Vergadering (of bij gebrek daaraan, de rechtbank) een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

Art. 23 In geval van ontbinding worden de activa, ne aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een doel dat het meest overeenstemt met het doel van de huidige vereniging.

Art. 24 §1 De Raad van Bestuur neemt alle mogelijke maatregelen om ongevallen te voorkomen. De Raad van Bestuur, noch andere leden (effectieve en/of toegetreden), alsook de lesgevers en mededuikers zijn onder geenenkel voorwendsel verantwoordelijk voor ook maar enig ongeval overkomen aan een effectief en/of toegetreden lid tijdens het duiken, zowel in het zwembad als in open wateren, waarbij de oorzaak volledig bij betrokken duiker zelf ligt.

§2 Bij het huren van duikmateriaal is de huurder geheel en alleen verantwoordelijk voor alle schade,

ongevallen en/of verlies die uit de huurovereenkomst kunnen voortvloeien.

Art. 25 Geenenkel lid van de Raad van Bestuur kan strafrechterlijk en burgerlijk aansprakelijk gesteld worden door nalatigheid van een ander effectief en/of toegetreden lid bij het stellen van een handelsdaad door dit effectief en/of toegetreden lid, wanneer deze handelsdaad niet door de Raad van Bestuur werd voorzien en goedgekeurd.

Art. 26 Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921 -gewijzigd door de wet van 2 mei 2002- toepasselijk.

Aldus opgemaakt en aangenomen op de Algemene Ledenvergadering gehouden te Middelkerke op 23 maart 2011.

Te Middelkerke, op 23 maart 2011

Freddy Bluekens, voorzitter en secretaris

MOD 22

Luik B - Vervolg

Aanpassing Raad van Bestuur

Ontslagnemingen :

De Vos Katrien, Pelikaanstraat 4 - 8620 Nieuwpoort

verkozen op 05-05-1999 nam ontslag op 24-04-2002 Cailemin Eddy, Nieuwpoortsesteenweg 548 - 8400 Oostende

verkozen op 29-03-2000 nam ontslag op 24-04-2002 Ooms Jan, Oude Nieuwpoortstraat 13 - 8434 Middelkerke

verkozen op 29-03-2000 nam ontslag op 24-04-2002 Kermarrec Morgane, Prinsenvelddreef 51 - 8434 Middelkerke

verkozen op 09-05-2001 nam ontslag op 06-06-2003

Huidige Raad van Bestuur

Bluekens Freddy, Leliënstraat 7 - 8434 Middelkerke

verkozen op 14-03-1995, aangesteld tot voorzitter op 08-04-1997 en tot waarnemend

secretaris op 24-04-2002

Coudeville Ronny, Gelijkheidstraat 6 - 8400 Oostende

verkozen op 13-02-2008 en aangesteld als penningmeester én als

clubhuisverantwoordelijke op 13-02-2008

Houck Ronny, Loskaaistraat 33 - 8430 Middelkerke

verkozen op 12-03-1997, aangesteld als materiaalmeester op 11-042000 en als

duikschoolleider op 06-10-2010

Bonne Dirk, Oostendelaan 169 - 8430 Middelkerke

verkozen op 06-10-2010 en aangesteld als commissaris op 12-10-2010

Aldus opgemaakt en aangenomen op de Algemene Ledenvergadering gehouden te Middelkerke op 23 maart 2011_

Te Middelkerke, op 23 maart 2011

Freddy Bluekens, voorzitter en secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden 1e vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
ACTINIA DUIKERS MIDDELKERKE, AFGEKORT : A.D.…

Adresse
PELIKAANSTRAAT 4 8620 NIEUWPOORT

Code postal : 8620
Localité : NIEUWPOORT
Commune : NIEUWPOORT
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande