ADVOCATENKANTOOR BUYZE - BECUWE

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : ADVOCATENKANTOOR BUYZE - BECUWE
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 524.693.289

Publication

29/03/2013
ÿþVoor-

behouder

aan het

Belgisch

Staatsblat

Ondernemingsnr : 5-0 653 LáJ

Benaming

(voluit) : Advocatenkantoor Buyze Becuwe

(verkort) :

(Rechtsvorm : VOF

Zetel : Zuidstraat 76 te 8800 ROESELARE

(volledig adres)

Onderwerp akte : oprichtingsakte

Statuten "Advocatenkantoor Buyze - Becuwe"

Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een vennootschap onder firma

Hoofdstuk 1: naam -- duur  zetel -- doel

Artikel 1:

De vennootschap is opgericht door mevrouw Joke Buyze, wonende te 8800 Roeselare, 't Hoog Stuk 35 en mevrouw Xandrine Becuwe, wonende te 8800 Roeselare, Prinses Josephine Charlottestraat 15, als burgerlijke vennootschap onder de vorm van een vennootschap onder firma onder de naam "Advocatenkantoor Buyze Becuwe".

In de vennootschapsbenaming komt -zonder dat de verplichting bestaat de naam van aile vennoten te vermelden- uitsluitend de naam van een of meerdere vennoten of overleden vennoten voor, eventueel aangevuld met "en vennoten".

Wei mag de naam van vennoten, die ere-advocaten geworden zijn en geen andere professionele activiteit uitoefenen, in de vennootschapsbenaming worden vermeld.

Artikel 2:

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd, te rekenen vanaf heden.

Behoudens bij gerechtelijke of arbitrale beslissing kan de vennootschap slechts worden ontbonden door een vergadering van de vennoten met inachtneming van de vereisten voor de statutenwijziging.

Artikel 3:

De vennootschap is gevestigd te 8800 Roeselare, Zuidstraat 76.

De zetel kan met éénparig goedvinden van de vennoten verplaatst worden in België.

De zaakvoerders zijn gemachtigd bijkantoren op te richten in België.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

mal Wald 11.1

In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1lIl111~au~111nuMi

Z 0. U. 2013

RECHTBANK Kt~O`r`'I-tE1NDEL GE~ItF~TFtI~'K

Tijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4:

Het doel van de vennootschap is de uitoefening voor gezamenlijke rekening van het beroep van advocaat, bemiddelaar m.i.v. schuldbemiddeling, juridisch consulent, gerechtelijke mandataris, alsmede van alle activiteiten die niet deontologisch onverenigbaar zijn met het beroep van advocaat.

De vennootschap mag alleen of met anderen, rechtstreeks of onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden, aile roerende, onroerende of financiële verrichtingen uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel of die de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen of vergemakkelijken.

Hoofdstuk 2: vermogen van de vennootschap

Artikel 5:

Het vermogen van de vennootschap bedraagt 1.000 @, vertegenwoordigd door 100 aandelen, volledig volgestort.

Het kapitaal werd gevormd door inbrengen in geld, waartoe de vennoten zich als volgt hebben verbonden:

- mevrouw Joke Buyze 500 ê

- mevrouw Xandrine Becuwe 500 @

Aan beide vennoten worden hiervoor 50 van de 100 aandelen toegekend.

Voor iedere vennoot mag een rekening-courant worden geopend waarin alle sommen die ter beschikking van de vennootschap gesteld zijn, gebracht worden, Zij zullen recht geven op een in overleg te bepalen intrest.

Wanneer de behoeften van de vennootschap een storting op deze rekening-courant nodig maken, zal deze storting door iedere vennoot worden gedaan in verhouding met het aantal aandelen in zijn bezit tenzij er anders over beslist wordt, De terugtrekking van de gedeponeerde fondsen kan enkel in gemeen overleg gebeuren.

Hoofdstuk 3: overgang en overdracht van een participatie

Artikel 6:

Een participatie in de vennootschap mag op straffe van nietigheid niet worden overgedragen onder levenden of overgaan wegens overlijden dan met éénparig goedvinden van alle vennoten.

Artikel 7:

In geval van overlijden van een vennoot zal de vennootschap niet van rechtswege ontbonden zijn doch voortgezet worden door de overlevende vennoot of vennoten, in voorkomend geval samen met de erfgenamen in rechte lijn van de overleden vennoot voor zover deze zelf ook advocaat zijn en door de vennoten als zodanig worden aanvaard.

In geval geen van de voornoemde erfgenamen deze hoedanigheid heeft, gaan de aandelen van de overleden vennoot bij voorrang over naar de andere vennoten in verhouding tot het aandeel in de vennootschap dat zij op dat ogenblik reeds bezitten. De rekening zal betaalbaar en eisbaar zijn in vijf jaar bij gelijke delen, waarvan de eerste betaling zal plaatsvinden binnen de zes maanden na datum overlijden.

Bij gebrek aan interesse van één of meerdere van de andere vennoten dienen de aandelen van de overleden vennoot bij voorkeur overgedragen te worden aan de geïnteresseerde andere vennoten.

Bij gebreke aan een akkoord over de waarde van de participatie zal deze worden vastgesteld door een bedrijfsrevisor, die wordt aangeduid door de stafhouder van de Orde van Advocaten bij de balie te Kortrijk.

Wanneer geen van de overlevende vennoten geïnteresseerd zijn kunnen de aandelen overgedragen worden aan een nieuwe vennoot, mits de overlevende vennoten met eenparigheid van stemmen hun goedkeuring verlenen wat de persoon van de nieuwe vennoot betreft.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap wordt van rechtswege ontbonden wanneer de overlevende vennoten bereid zouden zijn de participatie van de overleden vennoot over te nemen en geen andere geschikte overnemer werd gevonden.

In geval van ontbinding van de vennootschap worden de dossiers waarvan de overlevende vennoten dominus litis zijn aan hen toebedeeld, eveneens alle roerende goederen. De dossiers waarvan de overleden vennoot dominus litis was, worden toebedeeld aan de erfgenamen van de overleden vennoot die het nodige zullen doen om de dossier onverwijld over te laten aan een geschikt raadsman zodat de juridische dienstverlening gegarandeerd blijft.

In geen geval, op geen enkel tijdstip en om geen enkele reden, zullen de weduwe, weduwnaar of erfgenamen van een vennoot de zegels mogen laten leggen, een inventaris laten opmaken of de werkzaamheden van de vennootschap hinderen op welke wijze ook,

Artikel 8:

Elke vennoot is gerechtigd uit de vennootschap te treden.

In dit geval dient hij/zij zijn/haar participatie over te dragen bij voorrang aan de andere vennoten, in verhouding tot het aandeel in de vennootschap dat zij op dat ogenblik reeds bezitten.

Bij gebrek aan interesse van één of meerdere van de andere vennoten dient de overdrager zijn aandelen bij voorkeur over te dragen aan de geinteresseerde andere vennoten.

Bij gebreke aan een akkoord over de waarde van de participatie zal deze worden vastgesteld door een bedrijfsrevisor, die wordt aangeduid door de stafhouder van de Orde van Advocaten bij de balie te Kortrijk.

Wanneer geen van de andere vennoten geinteresseerd zijn kunnen de aandelen overgedragen worden aan een nieuwe vennoot, mits de andere vennoten met eenparigheid van stemmen hun goedkeuring verlenen wat de persoon van de nieuwe vennoot betreft.

De vennootschap wordt van rechtswege ontbonden wanneer de overige vennoten niet zouden bereid zijn de participatie over te nemen van de vennoot die wenst uit te treden en geen andere geschikte overnemer werd gevonden.

In geval van ontbinding van de vennootschap worden de dossiers toebedeeld aan de dominus litis, De overige goederen worden verdeeld tussen de vennoten in verhouding tot het aandeel in de vennootschap dat zij bezitten,

Hoofdstuk 4: bestuur

Artikel 9:

Iedere vennoot beschikt over de maatschappelijke handtekening, maar hij/zij zal er enkel gebruik van maken voor de zaken die het doel van de vennootschap uitmaken. Nochtans mogen de verbintenissen boven 1.500 E enkel worden aangegaan mits de handtekening van alle zaakvoerders-vennoten.

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meerdere zaakvoerders, die in naam van de vennootschap, afzonderlijk optredend alle handelingen mogen stellen die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel, evenwel rekening houdend met beperking van 1.500 E, waarvan hiervoor sprake,

De zaakvoerder-vennoot moet steeds advocaat aan de balie te Kortrijk zijn.

Tot zaakvoerders-vennoten worden voor de duur van de vennootschap benoemd:

- mevrouw Joke Buyze,

- mevrouw Xandrine Becuwe.

Artikel 10:

Aan de zaakvoerders-vennoot kan, onverminderd de vergoeding van zijn kosten een vaste wedde worden toegekend waarvan het bedrag door de vergadering van de vennoten elk jaar wordt vastgesteld en dat ten laste komt van de vennootschap.

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 11:

Iedere zaakvoerder-vennoot is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor alleen de vergadering van de vennoten bevoegd is.

De vennootschap wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door een zaakvoerder-vennoot.

Artikel 12:

De

zaakvoerder-vennoot kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzonder en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen zijn geoorloofd.

Artikel 13:

De vennoten zijn onbeperkt en hoofdelijk aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap,

Dit heeft onder meer tot gevolg dat de vennoot of de vennoten die een dossier hebben behandeld met de vennootschap hoofdelijk gehouden zijn voor de verbintenissen van de vennootschap tegenover de cliënt.

In het geval een cliënt een aansprakelijkheidsvordering zou instellen tegen de vennootschap, is de vennoot die de fout en/of nalatigheid heeft begaan die aan de oorzaak ligt van de vordering ligt, gehouden de vennootschap en de andere vennoten te vrijwaren zowel in hoofdsom, intresten als kosten.

Indien niet duidelijk is welke vennoot de fout en/of nalatigheid heeft begaan, of in het geval de fout en/of nalatigheid werd begaan door een medewerker die handelde in opdracht van de dominus litis, is de dominus litis gehouden de vennootschap en de andere vennoten te vrijwaren zowel in hoofdsom, intresten als kosten,

Hoofdstuk 5: toezicht

Artikel 14:

Iedere vennoot heeft het recht onbeperkt toezicht en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap. Hij/zij kan er ter plaatse inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap.

Hoofdstuk 6: vergadering van de vennoten

Artikel 15:

Een vergadering van vennoten, jaarvergadering genoemd, wordt ieder jaar bijeengeroepen de eerste zaterdag van mei om 10,00 uur.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerst volgende werkdag gehouden.

Tevens kan ten allen tijde een vergadering worden bijeengeroepen om over een wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

De vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap en worden voorgezeten door mevrouw Joke Buyze, of in haar afwezigheid, door de oudste van de aanwezige vennoten,

De oproeping geschiedt bij aangetekende brief, toegezonden aan de vennoten tenminste acht dagen voor de vergadering. De aangetekende oproepingsbrief dient de agenda te bevatten.

De vervulling van deze formaliteiten is evenwel niet vereist wanneer alle vennoten aanwezig zijn en met eenparigheid van stemmen de agenda vaststellen waarover zij ter vergadering zullen beraadslagen en besluiten,

leder aandeel heeft recht op één stem, maar in geval van staking van stemmen, is die van de voorzitter beslissend. De beslissingen worden bij enkele meerderheid genomen, behoudens afwijkende bepalingen in

" r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

huidige statuten, Wanneer op de eerste vergadering de meerderheid van de vennoten niet aanwezig is, zal de tweede vergadering regelmatig mogen beraadslagen en beslissen, welk ook het aantal aanwezige vennoten is. De vennoten mogen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een medevennoot. Geen enkele vennoot mag echter dragen zijn van meer dan één mandaat.

Artikel 16:

De vergadering is bevoegd om te beraadslagen en te besluiten ter zake van:

- de vaststelling van de jaarrekening,

- de bestemming van de beschikbare winst,

-het al dan niet aanleggen van een reservefonds, geheel of gedeeltelijk vooraf genomen op de winsten,

-het geheel of gedeeltelijk uitdelen van de gereserveerde winst uit de vorige jaren, hetzij bovenop de winst

van het afgestoten jaar hetzij bij gebrek aan winst,

- de wijziging van de statuten,

-de benoeming van de zaakvoerder-vennoot, de vaststelling van zijn salaris, het instellen van de

vennootschapsvordering tegen hem en het verlenen van kwijting,

- het aangaan van leningen,

-het vaststellen van de vaste wedde van de zaakvoerders-vennoot

Artikel 17:

Op deze vergadering hebben de vennoten stemrecht in verhouding tot hun gerechtigdheid.

Voor een statutenwijziging dient minstens gestemd worden voor 2/3 van de aandelen, waarbij een beslissing moet aangenomen worden met een 2/3 meerderheid.

Hoofdstuk 7: Inventaris  jaarrekening  winstverdeling - verliezen

Artikel 18:

Het boekjaar van de vennootschap gaat telkens in op 1 januari en eindigt op 31 december.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en geschriften afgesloten en maken de zaakvoerders de jaarrekening, minstens geven zij de opdracht hiertoe aan een boekhouder,

Artikel 19:

Het batig saldo dat de resultatenrekening aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit. De vergadering van de vennoten beslist jaarlijks over de verdere bestemming van dit saldo van de winst.

Hoofdstuk 8: ontbinding en vereffening

Artikel 20:

Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan is de zaakvoerder-vennoot die op het tijdstip van ontbinding in functie is, van rechtswege vereffenaar.

Indien de vennoten beroep wensen te doen op externe vereffenaars, dan zullen deze gekozen worden uit een lijst van zeven kandidaten, die door de Raad van de Orde bij de Balie te Kortrijk zal worden voorgelegd,

Artikel 21:

In geval van ontbinding van de vennootschap zullen de dossiers tussen de vennoten verdeeld warden waarbij de dossiers, behoudens uitdrukkelijk andersluidende wil van de cliënten, toegewezen worden aan de dominus litis.

Hoofdstuk 10: Overgángsbepáling

Artikel 22:

Het eerste boekjaar loopt vanaf 01.05.2013 tot 31,12.2014.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Artikel 23:

Alle verbintenissen die sinds 01.01.2013 door mevrouw Joke Buyze en/of Xandrine Becuwe werden aangegaan in het kader van de oprichting van de vennootschap, worden overgenomen en bekrachtigd door de vennootschap.

Verbintenissen aangegaan namens de vennootschap in oprichting worden geacht in naam en voor rekening te zijn aangegaan van de vennootschap.

Aldus overeengekomen te Roeselare op 15.03.2013 en opgesteld in drie exemplaren.

Joke BUYZE Xandrine BECUWE

zaakvoerder zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ADVOCATENKANTOOR BUYZE - BECUWE

Adresse
ZUIDSTRAAT 76 8800 ROESELARE

Code postal : 8800
Localité : ROESELARE
Commune : ROESELARE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande