ALTIJD IN ONS HART WOUTER DEWILDE

Association sans but lucratif


Dénomination : ALTIJD IN ONS HART WOUTER DEWILDE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 546.988.344

Publication

11/03/2014
ÿþ ivS0D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IYIMNYIIIm~IM WVWI~III

*190605b7*

r

Vc w V

behc aar Bali Staag

,veatiiyeseet rtif4z un Cie

rechtbank van koophandel

3ru  afdelina te Oos

° 2 8 FEB. 2014

iffie 1~Ylfl%ar

Ondernemingsnr Benaming

(voluit) : "ALTIJD IN ONS HART WOUTER DEWILDE"

©-StiG Sgg 31Y-

(verkort) :

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK Zetel : BRUGGESTRAAT 175 8820 TORHOUT Onderwerp akte : OPRICHTING VZW

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art.2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Brugge. Ten titel van inlichting en zonder hieraan enig statutair karakter te verlenen geldt ais volledig adres Bruggestraat 175 ,8820 Torhout. De raad van beheer is bevoegd om het adres van de maatschappelijke zetel te wijzigen binnen de grenzen van hetzelfde gerechtelijk arrondissement.

Titel 1,Benaming, zetel, doel en duur

Art.1. Tussen de ondergetekenden wordt een vereniging zonder winstoogmerk opgericht onder de benaming "ALTIJD IN ONS HART WOUTER DEWILDE". De vereniging behoudt zich het recht voor om in alle akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging de verkorte benaming : vzw ALTIJD IN ONS HART WOUTER DEWILDE te gebruiken.

Art.3. De vereniging heeft tot doel het fietsen als sport te promoten, als mede de bevordering van het beoefenen van het fietsen of wielrennen, zowel recreatief als in competitieverband. Onder deze doelstelling dient ondermeer begrepen te worden : het nemen van initiatieven of verlenen van ondersteuning aan initiatieven van derden die eveneens tot doel hebben het fietstoerisme, fietsen en het wielrennen in de breedste zin van het woord te promoten , de beoefening ervan bevorderen,zoals door (niet-limitatieve opsomming) : organiseren van toeristentochten ,inrichten van wielerwedstrijden.. Om dit doel zoals omschreven in het eerste lid te bereiken kan de vereniging alle initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dat doel te maken hebben en/of dit doel te bevorderen.

De vereniging is eveneens bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken.

Art.5. Het aantal werkende leden is onbeperkt maar moet minstens drie bedragen. De oprichters van de vereniging zijn de eerste werkende leden. Tot de vereniging kan als werkend lid toetreden elk natuurlijk persoon of rechtspersoon, die door de raad van beheer aanvaard wordt. De raad van beheer beslist autonoom over elk verzoek tot opneming. Zij dient haar toelating of weigering niet te motiveren. De kandidaat werkend lid dient te voldoen aan de volgende toetredingsvoorwaarden:

a)Voorgedragen worden door minstens één van de oprichters van de vereniging of door één van de werkende leden.

b)Interesse hebben voor het fietsen , wielrennen in het algemeen,actief willen meewerken aan alle projecten van de vereniging, actief meewerken aan de voorbereiding en steeds aanwezig zijn op de eigen evenementen.

OPRICHTINGSAKTE

VZW "ALTIJD IN ONS HART WOUTER DEWILDE"

Met maatschappelijke zetel te

Bruggestraat 175

8820 TORHOUT

Art.4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL 2.Lidmaatschap

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

ti

y r &

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

De leden zullen zich in hun gedragingen door deze principes laten leiden en ze verbinden zich ertoe geen daden te stellen die strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging of de vereniging op enigerlei wijze schade toe te brengen.

Art.6. Van de werkende leden kan er geen bijdrage in de vorm van lidgeld gevorderd worden.

Art.7. Het lidmaatschap van de werkende leden eindigt van rechtswege bij het overlijden van het lid. Het lidmaatschap eindigt eveneens indien schriftelijk ontslag wordt ingediend bij de voorzitter van de raad van beheer of indien de algemene vergadering beslist een lid uit te sluiten met een meerderheid van twee derde der stemmen.

Art.8.De uittredende, ontsfagnemende of ontslagen leden, als ook hun erfgenamen of erfgenamen van de overleden leden verzaken aan elke vermogensrechtelijke aanspraak op het maatschappelijk bezit van de

vereniging, -

Ze kunnen evenmin de eventueel voor hen zelf of door hun rechtsvoorganger -uitgekeerde bedragen

terugvorderen,

TITEL 3.Algemene Vergadering

Art.9. De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering vertegenwoordigt al de werkende leden. De werkende leden beschikken in de vergadering over één stem,

Art,10. De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn

1.Het wijzigen van de statuten.

2.Het benoemen en afzetten van de beheerders.

3.De vrijwillige ontbinding van de vereniging.

4.Het uitsluiten van de leden.

i .Het goedkeuren van begrotingen en rekeningen.

Art.11. De algemene vergadering kiest onder haar leden een voorzitter.

Dij afwezigheid van de voorzitter wordt de algemene vergadering voorgezeten door het aanwezige !id met

de hoogst ononderbroken lidmaatschapsanciënniteit,

Art.12 .Elk jaar wordt minstens één algemene vergadering gehouden. Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer één vijfde van de leden daarom verzoeken. In dit laatste geval dient de raad van beheer binnen de maand gevolg te geven aan het verzoekschrift, De leden worden door middel van een gewoon schrijven opgeroepen voor de algemene vergadering door de raad van beheer. De oproepingsbrief dient de leden tenminste 8 dagen voor de vergadering te bereiken, De postdatum geldt als bewijs, De algemene vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats aangeduid op de oproepingsbrief.

De oproepingsbrief bevat steeds de agenda. De agenda wordt vastgesteld door de voorzitter maar één twintigste van de leden hebben het recht bijkomende punten op de agenda te plaatsen.

Art.13. De besluiten van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige leden tenzij :

Over de aangelegenheden zijnde het wijzigen van statuten;de vrijwillige ontbinding van de vereniging;het uitsluiten van de leden.

De algemene vergadering kan hierover enkel geldig beraadslagen dan met een meerderheid van twee derde der stemmen.

Over het wijzigen van statuten kan even wel slechts beraadslaagd worden indien deze wijziging op de agenda voorkomt en de uitnodiging wordt toegelicht , dit onverminderd het bepaalde van artikel 8 van de wet van 27 juni 1921. Elk lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid doch het aantal volmachten per aanwezig lid is beperkt tot 1,

staking van stemmen, is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend. De vergadering kan alleen beraadslagen over punten die in de agenda opgenomen zijn , tenzij alle aanwezige leden van de vergadering ermee instemmen dat het niet geagendeerd onderwerp toch behandeld wordt.

Art.14. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging

bijgehouden register en ondertekend door de voorzitter of zijn plaatsvervanger.

Elk lid van de vergadering beschikt over een inzagerecht in de notulen.

De leden kunnen op hun verzoek een afschrift krijgen van de notulen.

TITEL 4.Beheer

Art.15. De vereniging wordt beheerd door de raad van beheer samengesteld uit ten minste twee beheerders, die tevens lid moeten zijn van de vereniging. De beheerders worden door de algemene vergadering benoemd voor een hernieuwbare termijn van zes jaar. Het aantal hernieuwingen is niet beperkt.

MOD 2.2

3

a

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art.16. De beheerders worden niet bezoldigd.

Art.17, De raad van beheer leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. De raad is bevoegd om alle daden van beheer te stellen niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De raad kan op zijn verantwoordelijkheid zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één der beheerders , aan de leden van de vereniging of zelfs aan een derde niet lid van de vereniging. Deze beheerders of derden die namens de raad optreden moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enige beraadslaging of machtiging . Diegene die en deel of het geheel van de bevoegdheid van de raad, van beheer gedelegeerd krijgt, is uitsluitend verantwoording verschuldigd aan die raad. De raad kan evenéens, én of méér

" afgevaardigde-beheerders aanduiden die met het dagelijks bestuur worden belast. `

Art,18.De raad kan onder zijn leden een voorzitter , een secretaris en een ondervoorzit er'benoemen. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de raad voorgezeten door de ondervoorzitter. Is ook de ondervoorzitter verhinderd dan wordt de raad voorgezeten door aanwezige beheerder met de hoogste ononderbroken beheersaanzienlijkheid.

Art.19.Onder dagelijks bestuur worden ondermeer begrepen de lopende zaken en briefwisseling.

Art.20. De Raad van beheer wordt samengeroepen door de voorzitter of door 2 beheerders. De oproepingsbrief wordt tenminste 8 dagen voor de vergadering schriftelijk aan alle beheerders met de post verzonden. De vergadering wordt gehouden op dag ? Uur en plaats aangeduid in de oproepingsbrief.

De oproepingsbrief bevat eveneens de agenda. De agenda wordt vastgesteld door de voorzitter.

De vergadering kan alleen beraadslagen over punten die in de agenda opgenomen zijn , tenzij alle beheerders aanwezig zijn en deze er unaniem mee instemmen dat over het niet-geagendeerde onderwerp toch beraadslaagd en gestemd mag worden door de raad van beheer.

Art.21. Indien de voorzitter van de raad van beheer het opportuun acht kan de raad van beheer een voorstel goedkeuren door de ondertekening voor akkoord van een rondschrijven dat het voorstel bevat door alle leden van de raad van beheer. In dat geval dient de raad van beheer niet samengeroepen te worden om geldig te beraadslagen. Het rondschrijven bevat de volgende vermeldingen:

1.Vermelding dat het gaat om een voorstel van beslissing van de raad van beheer.

2.Vermelding dat enkel de ondertekening van het voorstel door alle leden van de raad van beheer de goedkeuring van het voorstel tot gevolg heeft.

3,Vermelding dat alle leden van de raad van beheer het stuk ondertekend terug moeten zenden met daarbij de eigenhandig geschreven woorden "goedgekeurd voor beslissing van de raad van beheer"

4.Vermelding dat het voorstel niet geamendeerd kan worden en dat er geen voorbehoud kan gemaakt worden door de leden.

5.Vermelding dat het ondergetekende rondschrijven binnen de 10 dagen teruggestuurd moet worden naar de maatschappelijke zetel

Art.22. De raad van beheer vergadert slechts geldig als tenminste de helft van de beheerders aanwezig zijn.

De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Bij staking van de stemmen is deze van de voorzitter doorslaggevend. De goedgekeurde notulen worden opgenomen in een daartoe bestemd register.

Titel 5. Rekeningen en begrotingen

Art.23, Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Rekeningen en begrotingen worden door de Raad van Beheer voorbereid en ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering.

Op deze vergadering zal ook gestemd worden over de kwijting van de bestuurders van het desbetreffend werkingsjaar.

Titel 6. Ontbinding en vereffening

Art.24. De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid, in zover het aantal leden daarover niet minder dan drie bedraagt. Zelfs in dat geval beschikt de vereniging over een regularisatietermijn van drie maanden. De vereniging kan vrijwillig ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering overeenkomstig het in artikel 20 van de wet van 27 juni 1921 bepaalde , door een gerechtelijke beslissing of door intrede van de ontbindende voorwaarde.

Art.25. In geval van vrijwillige ontbinding wordt door de algemene vergadering , en bij gebrek daarvan door de rechtbank , één of méér vereffenaars benoemd . Hun bevoegdheid bepaalt en de wijze van vereffening en de schulden en van de te gelde making der goederen vastgesteld.

Art.26. Indien de vereniging ontbonden wordt , hetzij vrijwillig , gerechtelijk of door intreden van de voorwaarde , is de vereffenaar gehouden het netto actief vemicgen te bestemmen ten voordele van ontbonden

~"

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

wordt , hetzij vrijwillig , gerechtelijk of door intreden van de voorwaarde , is de vereffenaar gehouden het netto actief vermogen te bestemmen ten voordele van een vereniging die zoveel mogelijk aanleunt bij het doel waarvoor deze vereniging werd opgericht. De vereffenaar kan één of méér gemotiveerde voorstellen van een bestemming aangeven in een bijeenroepingsbrief. Alle werkende leden dienen op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De bestemmingsbeslissing Is slechts geldig wanneer zij door de ter vergadering aanwezige leden bij twee derde meerderheid goedgekeurd wordt.

Titel 7. Slotbepalingen

Art.27, Voor alles waarin hier niet nadrukkelijk is voorzien , blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake vereniging van overeenkomstige toepassing.

RAAD VAN BEHEER

De volgende beheerders werden tijdens de oprichtingvergadering d.d 4 februari 2014 benoemd als : Voorzitter : DESCHUYTTER Filip ; militair , Gistelsteenweg 623 , 8490 Jabbeke ;-Belg

Secretaris  penningmeester : NAUWYNCK Stijn; leerkracht , Ten Boomgaarde 1, 8210 Zédelgem , Belg Ondervoorzitter : DECLERCQ Wouter; zelfstandige , Torhoutsestraat 241A, 8020 Oostkamp , Belg

DESCHUYTTER FILIP NAUWYNCK STIJN DECLERCQ WOUTER

VOORZITTER SECRETARIS-PENNINGMEESTER ONDERVOORZITTER

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

"'-Voor:' behouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
ALTIJD IN ONS HART WOUTER DEWILDE

Adresse
BRUGGESTRAAT 175 8820 TORHOUT

Code postal : 8820
Localité : TORHOUT
Commune : TORHOUT
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande