AMEDIS

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : AMEDIS
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 635.589.431

Publication

26/08/2015
ÿþmod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

i eiji,1.1 1121 Lm i BI

355E

Ondememingsnr: 06

Benaming (voluit) :AMEDIS

(verkort) *

Rechtsvorm : besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Elizabetlaan 216/0024

8300 Knokke-Heist

Onderwerp akte :BVBA: oprichting

Er blijkt uit een akte (ter registratie neergelegd) verleden voor meester Frank DESMET, notaris met standplaats te Eeklo, vervangende zijn ambtgenote meester Julie LEROY, geassocieerd notaris te Maldegem, wettelijk belet, op 13 augustus 2015.

ZIJN VERSCHENEN:

1) De heer VAGENENDE Tim Willy Lucienne Jozef, ongehuwd, geboren te Bornem op 3 november 1977, [Rijksregister nummer 77.11.03-187.591, wonende te 8301 Knokke-Heist (Heist-aanZee), Elizabetlaan 216/0024.

2) De burgerlijke professionele vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten

vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "TIM VAGENENDE", met maatschappelijke zetel te 8301 Knokke-Heist, Elizabetlaan 216/0024, ingeschreven in de Kruispuntbank der Ondernemingen met nummer 0837.677.350.

Opgericht blijkens akte verleden voor notaris Kathleen De Rop te Maldegem op 20 juni 2011, gepubliceerd in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 20 juli daarna, onder nummer 2011-0720/0112035.

Waarvan de zetel werd verplaatst bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder de dato 1 december 2001, gepubliceerd in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 19 maart 2012, onder nummer 2012-03-19/0058760.

Alhier vertegenwoordigd, overeenkomstig artikel 13 van de statuten, door haar statutair zaakvoerder, te weten: de heer VAGENENDE Tim, voornoemd; hiertoe benoemd krachtens voormelde oprichtingsakte.

Die ons, ondergetekende notaris, gevraagd hebben bij authentieke akte de oprichting en de statuten vast te stellen van de hierna genoemde vennootschap.

TITEL 1: OPRICHTING.

RECHTSVORM - BENAMING - ZETEL.

De vennootschap wordt opgericht onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en met de naam "AMEDIS".

De maatschappelijke zetel wordt voor het eerst gevestigd te 8301 Knokke-Heist, Elizabetlaan 21610024.

KAPITAAL - AANDELEN - VOLSTORTING.

Het maatschappelijk kapitaal is volledig geplaatst en bedraagt achttien duizend zeshonderd euro (E 18.600,00).

Het is vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen op naam, zonder nominale waarde, die ieder één/honderdste (1/100ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Comparanten verklaren dat op de honderd (100) kapitaalaandelen onmiddellijk in geld werd ingeschreven, als volgt:

- door de heer Tim Vagenende, voornoemd, ten belope van negenennegentig (99) aandelen;

- door de burgerlijke professionele vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "TIM VAGENENDE", voornoemd, ten belope van één (1) aandeel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

ELEG D

Griffie Rechtbank Koophandel

17 AUG 2015

Gent Afttipg Brugge

mod 11.1



Totaal: honderd (100) aandelen.

BANKATTEST.

De inbreng in geld werd voorafgaandelijk aan de oprichting, in toepassing van artikel 224 van het Wetboek van vennootschappen, gedeponeerd op een bijzondere rekening met nummer BE56 0689 0326 0488 bij Belfius Bank, zoals blijkt uit een door voormelde financiële instelling op 5 augustus 2015 afgeleverd bankattest, hetwelk door de notaris in het vennootschapsdossier wordt bewaard.

De inschrijvers verklaren en erkennen dat ieder aandeel waarop door hen werd ingeschreven, volledig volstort is.

De vennootschap beschikt bijgevolg over een bedrag van achttien duizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00).

DUUR.

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur en begint te werken vanaf de datum van de neerlegging ter griffie van het uittreksel uit de oprichtingsakte.

FINANCIEEL PLAN - QUASI INBRENG - OPRICHTINGSKOSTEN

In toepassing van het Wetboek van Vennootschappen werd voorafgaandelijk aan de oprichting van de vennootschap door de oprichters aan de optredende notaris een financieel plan overhandigd, waarbij zij het bedrag van het maatschappelijk kapitaal van de op te richten vennootschap verantwoorden, gedagtekend van 28 mei 2015.

Dit stuk wordt door mij, notaris, in ontvangst genomen en ne varietur ondertekend, om door mij bewaard te worden overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

De oprichters erkennen:

dat de Notaris hem toelichting verstrekt heeft over de beschikkingen van het Wetboek van vennootschappen betreffende het financieel plan en betreffende de verantwoordelijkheid van de oprichter van een vennootschap wanneer deze opgericht wordt met een kennelijk ontoereikend kapitaal (215 van het Wetboek van vennootschappen).

- te weten dat omtrent enig, aan een oprichter, aan een zaakvoerder of aan een vennoot toebehorend vermogensbestanddeel dat de vennootschap zou overwegen binnen twee jaar te rekenen van de oprichting te verkrijgen tegen een vergoeding van tenminste één/tiende deel van het geplaatst kapitaal, een verslag dient te worden opgemaakt door een bedrijfsrevisor, die wordt aangewezen door de zaakvoerder, alsmede een bijzonder verslag door het bestuursorgaan en dat deze verkrijging vooraf de goedkeuring van de algemene vergadering behoeft (artikels 220, 221 en 222 van het Wetboek van Vennootschappen);

- te weten dat het bedrag van de kosten en de lasten die ten laste van de vennootschap komen bij benadering duizend honderd en twaalf euro (¬ 1,112,00), te verhogen met de belasting op de toegevoegde waarde, bedraagt.

TITEL 2 - STATUTEN

L: BENAMING  MAATSCHAPPELIJKE ZETEL - DOEL  DUUR

Artikel I - Naam

De vennootschap is een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Haar benaming luidt: AMEDIS.

Aile akten, facturen, brieven, aankondigen, bekendmakingen, orders en andere stukken uitgaande van de vennootschap, vermelden deze naam, die wordt onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid" of "BVBA", gevolgd door de nauwkeurige aanwijzing van de zetel van de vennootschap, het ondernemingsnummer, het woord "rechtspersonenregister" of de afkorting "RPR", gevolgd door de vermelding van de zetel van de rechtbank van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Artikel 2 - Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8301 Knokke-Heist, Elizabetlaan 216/0024.

De zetel kan worden overgebracht naar iedere andere plaats in België, bij eenvoudig besluit van het bestuursorgaan dat bekendgemaakt wordt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad, voor zover deze zetelverplaatsing geen wijziging veroorzaakt inzake het op de vennootschap toepasselijke taalregime.

De vennootschap kan, bij eenvoudig besluit van het bestuursorgaan, in België of in het buitenland administratieve zetels, bedrijfszetels, kantoren, bijhuizen en agentschappen oprichten, alsook handelsvertegenwoordigers aanwijzen.

Artikel 3 - Doel

De vennootschap heeft tot doel voor eigen rekening of voor rekening van derden, of door deelname van deze:

" De uitbating van een medisch secretariaat en prikcentra voor de afname van medische stalen;

" Het inrichten van algemene diensten en een medisch secretariaat in het bijzonder,

die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van de activiteiten van artsen en tandartsen;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-faehouden aan het Belgisch Staatsblad mod 11.1



" Het ter beschikking stellen van alle nodige middelen, inclusief personeel, in dit kader;

" Het aankopen, het huren en/of leasen van alle medische apparatuur en begeleidende accommodaties in dit kader;

" Het verzorgen van alle administratie in het kader van een medisch secretariaat;

" Het occasioneel verstrekken van onderwijs en het geven van lezingen over medische onderwerpen, het schrijven en laten publiceren van medische artikels en boeken, het optreden als stagebegeleider;

" het begeleiden in, voorzien in, aanbieden en nakijken van boekhouding, personeelszaken; rechtsbijstand, de aankoop, verkoop, stockage, verhuur, onderhoud, vervanging, beheer van roerende en onroerende goederen voor deze vennootschap, andere natuurlijke personen, andere vennootschappen en eenmanszaken;

" handel te drijven in roerende en onroerende goederen, voor zover de vereiste vergunningen hiervoor aanwezig zijn;

" het verwerven en aanhouden van participaties, in eender welke vorm, in alle bestaande of op te richten, industriële, commerciële, financiële, landbouw- of immobiliënvennootschappen of -ondernemingen; het stimuleren, de planning en coördinatie van de ontwikkeling van de vennootschappen en ondernemingen, waarin ze een participatie aanhoudt; het deelnemen aan hun beheer, bestuur, vereffening en toezicht alsmede het verlenen van technische, administratieve en financiële bijstand aan deze vennootschappen en ondernemingen.

Deze opsomming is niet limitatief en de termen vermogensbeheer of advies in deze statuten vermeld zijn activiteiten andere dan deze bedoeld door de wet van zes april negentienhonderdvijfennegentig inzake de secundaire markten, het statuut van en het toezicht op de beleggingsondernemingen, de bemiddelaars en de beleggingsadviseurs.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere Belgische en buitenlandse vennootschappen of ondernemingen.

De vennootschap mag alle commerciële, industriële of financiële en alle onroerend en roerend goed verrichtingen stellen, die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel of die kunnen bijdragen tot haar ontwikkeling.

De vennootschap mag in België en In het buitenland aile verrichtingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.

De vennootschap mag betrokken zijn en belangen nemen in, bij wijze van inbreng in speciën of natura, fusie, onderschrijving, deelneming, financiële tussenkomst of anderszins, In bestaande of op te richten ondernemingen of vennootschappen, in België of in het buitenland, die een gelijkaardig doel hebben en die nuttig zijn voor de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap mag zich voor deze onderneming of vennootschap borg stellen of aval verlenen, voorschotten en kredieten toestaan, hypothecaire of andere waarborgen verstrekken. Artikel 4 - Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

Behoudens gerechtelijke ontbinding, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een buitengewone algemene vergadering met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging. De vennootschap wordt echter niet ontbonden door het overlijden, de onbekwaamverklaring, het faillissement of het kennelijk onvermogen van een vennoot.

MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL

Artikel 5 - Kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00), vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen zonder nominale waarde die een gelijk deel van het kapitaal vertegenwoordigen, volledig volstort.

Het maatschappelijk kapitaal mag verhoogd of verminderd worden bij beslissing van de algemene vergadering onder de voorwaarden voorzien door het Wetboek van vennootschappen. Artikel 6 - Voorkeurrecht bij kapitaalverhoging door inbreng in speciën

Behoudens hetgeen bepaald is in onderhavige statuten in geval de vennootschap slechts één vennoot telt, gelden de volgende regels.

Ingeval van kapitaalverhoging door inbrengen in geld, hebben de vennoten de voorkeur in te schrijven naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd, conform de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen,















Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2015 - Annexes du Moniteur belge











Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

Dit voorkeurrecht kan worden uitgeoefend gedurende een termijn van ten minste vijftien dagen te rekenen van de dag van de openstelling van de inschrijving. De termijn za! bepaald worden door de algemene vergadering.

De datum van de openstelling voor de inschrijving alsook de tijdspanne waarin dat kan worden uitgeoefend, wordt aangekondigd in een bericht dat bij aangetekende brief ter kennis wordt gebracht aan de vennoten.

Op aandelen waarop niet werd ingeschreven zoals bepaald in de voorafgaande alinea's, kan slechts worden ingeschreven door de in het Wetboek van vennootschappen genoemde personen, behoudens instemming van tenminste de helft van de vennoten die ten minste drie vierde van het kapitaal bezitten.

III : AANDELEN

Artikel 7 - Aard van de aandelen

Alle aandelen zijn en blijven op naam. De eigendom van de aandelen blijkt uitsluitend uit de inschrijving in het register van aandelen. Van die inschrijving worden certificaten afgegeven aan de houders van aandelen op naam. Elke aandelenoverdracht zal slechts effect hebben na inschrijving in het register van aandelen van de verklaring van overdracht, gedateerd en getekend door de overdrager en de overnemer, of hun vertegenwoordigers, of na het vervullen van de wettelijke formaliteiten.

Artikel 8 - Overdrachten van aandelen onder levenden

Overdrachten van aandelen kunnen niet vrij plaatsvinden en zijn derhalve steeds onderworpen aan de statutaire bepalingen opgenomen.

§1. Vriie overdrachten onder levenden

De volgende overdrachten van aandelen kunnen evenwel steeds vrij plaatsvinden en zijn derhalve niet onderworpen aan de hierna volgende statutaire bepalingen opgenomen: 1)elke overdracht door een vennoot aan één of meer van zijn bloedverwanten in rechte nederdalende lijn;

2) elke overdracht door een vennoot aan diens echtgeno(o)t(e) of wettelijk samenwonende partner;

3)elke overdracht door een vennoot aan een andere vennoot;

4)elke overdracht aan een dochtervennootschap van een vennootschap-vennoot; 6)elke overdracht aan een rechtspersoon waarvan een vennootschap-vennoot zelf een dochtervennootschap (moedervennootschap) is;

6)elke overdracht aan een andere dochtervennootschap van de rechtspersonen bedoeld sub 4 (zustervennootschap van een vennootschap-vennoot).

Onder "moeder- en dochtervennootschap" dient verstaan te worden voor de toepassing van dit artikel respectievelijk iedere vennootschap die een controle uitoefent over een andere vennootschap of iedere vennootschap ten opzichte waarvan een controle wordt uitgeoefend.

Onder "controle over een vennootschap" dient verstaan te worden voor de toepassing van dit artikel de bevoegdheid, in rechte of in feite, om een beslissende invloed uit te oefenen op de aanstelling van de meerderheid van haar bestuurders of zaakvoerders of op de oriëntatie van haar beleid.

De overdrager dient het bestuursorgaan van deze vrije overdracht op schriftelijke wijze in te lichten binnen een termijn van één maand na de betrokken overdracht.

Overdracht aan andere personen zal wel dienen te gebeuren volgens de hierna volgende bepalingen.

§2. Goedkeuringsclausule bil overdrachten onder levenden

Een vennoot, hierna eveneens genoemd de "overdrager", kan alle of een deel van zijn aandelen, behoudens overeenstemming tussen alle vennoten, slechts overdragen mits naleving van de statutaire bepalingen opgenomen.

Indien de vennootschap slechts uit twee vennoten bestaat, zal de overdracht van aandelen slechts toegestaan zijn mits uitdrukkelijke, bijzondere en geschreven toestemming van de andere vennoot. Zo de vennootschap meer dan twee leden telt, zullen de vennoten, zelfs aan een medevennoot, hun aandelen niet mogen overdragen, geheel noch gedeeltelijk, zonder de voorafgaandelijk goedkeuring van de algemene vergadering beslissend met een gewone meerderheid), na aftrek van de rechten waarvan de overdracht is voorgesteld.

Weigering van toestemming tot overdracht blijft zonder verhaal.

Indien een vennoot onbekwaam wordt verklaard of zich in staat van faillissement of onvermogen bevindt, is deze verplicht zijn aandelen over te dragen aan zijn medevennoten, overeenkomstig de bepalingen van onderhavige statuten.

Artikel 9- Overdrachtsprocedure

De overdrager die alle of een deel van zijn aandelen wenst over te dragen, richt hiertoe een aangetekend schrijven aan het bestuursorgaan, waarin hij mededeelt: (i) welke aandelen hij wenst over te dragen (de "betrokken aandelen"), (ii) de identiteit van de potentiële verkrijger (iii) de wijze

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

mod 11.1



van overdracht en (iv) tegen welke prijs en welke voorwaarden de betrokken aandelen zullen worden overgedragen aan de potentiële verkrijger. Het in dit lid bedoelde schrijven wordt hierna de "mededeling" genoemd.

Indien de vennootschap slechts uit twee vennoten bestaat, zal het bestuursorgaan de

mededeling, binnen de vijftien dagen na ontvangst ervan, overmaken aan de andere vennoot. Deze zal zijn beslissing inzake de goedkeuring dan wel de weigering van de overdracht, vermeld in de mededeling, via een ter post aangetekende brief aan de overdrager meedelen binnen de dertig dagen na ontvangst van de mededeling,

Indien de vennootschap uit meer dan twee vennoten bestaat, dient het bestuursorgaan, overeenkomstig onderhavige statuten, een algemene vergadering bijeen te roepen die dient te beraadslagen en te besluiten omtrent de goedkeuring dan wel de weigering van de overdracht, vermeid in de mededeling. Deze algemene vergadering dient bijeen te komen binnen een termijn van dertig dagen na ontvangst van de mededeling, Deze algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over de mededeling indien alle vennoten, andere dan de overdrager, aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De algemene vergadering beslist over de mededeling bij éénparigheid van stemmen en zij dient deze beslissing per aangetekend sohrijven aan de overdrager en het bestuursorgaan mee te delen binnen een termijn van vijftien dagen na datum waarop de beslissing werd genomen. Indien de algemene vergadering geen beslissing neemt binnen de gestelde termijn en/of haar beslissing niet meedeelt binnen de gestelde termijn, wordt de overdracht geacht te zijn geweigerd door alle vennoten.

ingeval van weigering van de overdracht, vermeld in de mededeling, door de algemene vergadering, kunnen de betrokken aandelen niet worden overgedragen aan de potentiële verkrijger,. Bij weigering van toestemming verplichten de vennoten, die zich tegen de overdracht verzetten, zich ertoe de aandelen aan te kopen tegen de prijs vastgesteld overeenkomstig onderhavige statuten. De andere vennoten mogen, indien zij zulks verlangen, aan deze koop deelnemen. De verdeling zal dan geschieden a rato van het aantal aandelen dat elke vennoot bezit. De vennoten die zich niet verzetten, kunnen evenwel een kleiner aantal aandelen dan gezegd pro rata overnemen,

Ingeval van goedkeuring van de overdracht, vermeld in de mededeling, door het bestuursorgaan, dienen de betrokken aandelen te worden overgedragen aan de potentiële verkrijger tegen de in de mededeling vermelde voorwaarden binnen een termijn van dertig dagen na datum waarop de beslissing van de algemene vergadering werd genomen, bij gebreke waaraan de procedure van dit artikel opnieuw moet worden gevolgd.

Artikel 10 - Overdrachtsprijs

De prijs waartegen de aandelen tussen vennoten worden overgedragen, wordt door hen in onderling overleg bepaald. Komen zij niet tot overeenstemming, dan geldt de prijs zoals die door de jaarvergadering, zoals voorzien in onderhavige statuten, werd bepaald. Deze prijs wordt vastgesteld op voorstel van het bestuursorgaan waarbij wordt aangenomen dat er rekening is gehouden met zowel waardeverhogende als waardedrukkende factoren. Indien de jaarvergadering voorafgaand aan de overdracht niet tot een effectieve prijsvaststelling is overgegaan dan wordt de prijs vastgesteld door één deskundige, lid van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten of van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren. Deze deskundige wordt, behoudens indien deze wordt aangesteld in gemeen overleg tussen de overdrager en de andere vennoten binnen een termijn van vijftien dagen na de beslissing van de algemene vergadering inzake de overdracht van de aandelen, aangesteld door het bestuursorgaan binnen de dertig dagen na de beslissing van de algemene vergadering inzake de overdracht van aandelen. Indien het bestuursorgaan niet tot een beslissing kan komen, wordt voornoemde deskundige, op eenvoudig verzoekschrift van de meest gerede partij, aangesteld door de Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel tot welker rechtsgebied de vennootschap behoort. De deskundige zal de prijs bepalen binnen de dertig dagen na zijn aanstelling. De kosten van de deskundige verbonden aan de aanstelling ervan zullen door de overdrager en alle andere vennoten worden gedragen in verhouding tot hun aandelenbezit.

De overdrager heeft een inkeerrecht en is bijgevolg bevoegd af te zien van de overdracht mits dit geschiedt binnen dertig dagen nadat hem bekend is gemaakt tegen welke prijs hij de aandelen, waarop de mededeling betrekking heeft, dient over te dragen aan zijn medevennoten. Dit inkeerrecht geldt mutatis mutandis ook voor de vennoten die zich niet verzetten tegen de overdracht.

Artikel 11 - Overdrachten ingevolge overlijden

Overdrachten van aandelen ingevolge overlijden kunnen niet vrij plaatsvinden en zijn derhalve steeds onderworpen aan de bepalingen van §2.

§1. Vrije overdrachten ingevolge overliiden

De volgende overdrachten van aandelen kunnen evenwel steeds vrij plaatsvinden en zijn derhalve niet onderworpen aan de bepalingen van §2:

1) elke overdracht door een vennoot aan één of meer van zijn/haar bloedverwanten in rechte nederdalende lijn;

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

Voor-

gehouden aan het Belgisch

Staatsblad

2) elke overdracht door een vennoot aan een andere vennoot;

3) elke overdracht door een vennoot aan diens echtgeno(o)t(e) of wettelijk samenwonende partner, voor zover de overdracht enkel betrekking heeft op het vruchtgebruik.

De overdrager dient het bestuursorgaan van deze overdracht op schriftelijke wijze in te lichten binnen een termijn van één maand na het overlijden van de vennoot.

Overdracht aan andere personen zal wel dienen te gebeuren volgens de bepalingen van §2. §2. Goedkeuringsclausule bij overlieden - overdrachtspriis

De bepalingen van artikel 8, 9 en 10 zijn mutatis mutandis van toepassing, met dien verstande dat:







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2015 - Annexes du Moniteur belge - onder de "overdrager" dient te worden begrepen: de persoon aan wie aandelen van de overleden vennoot zijn vererfd of gelegateerd;

- onder de "betrokken aandelen" dient te worden begrepen: de aandelen van de overleden vennoot die aan de overdrager zijn vererfd of gelegateerd;

- de overdrager "de mededeling" dient te versturen binnen een termijn van één maand na het overlijden van de vennoot;

- de algemene vergadering die beslist over de mededeling slechts geldig kan beslissen indien alle overlevende vennoten aanwezig of vertegenwoordigd zijn;

- het inkeerrecht zoals voorzien in artikel 9 geldt enkel voor de vennoten die zich niet verzetten tegen de overdracht bij overlijden.

Artikel 12 - Betaling prijs

De prijs van de aandelen, vastgesteld overeenkomstig onderhavige statuten, toekomende aan de overdrager, aan de niet-aanvaarde erfgenamen, legatarissen en rechthebbenden van de overleden vennoot is, behoudens andersluidende overeenkomst, betaalbaar binnen één jaar met ingang van de dag van overdracht of van overlijden van de vennoot.

De jaarlijkse interesten op bedoelde sommen zullen berekend worden tegen de Euribor (12 maanden) zoals van toepassing op het einde van de maand waarin tot de weigering van de overdracht is besloten, verhoogd met twee (2) procent.

Nochtans zullen de aldus door de overnemende of overblijvende vennoten opgekochte aandelen door hen niet mogen afgestaan worden alvorens volledige betaling aan de overdrager, erfgenamen, legatarissen en rechthebbenden van de overleden vennoot.

De overnemers zullen steeds het recht hebben om vooruit te betalen hetzij door verhoogde voorschotten, hetzij door een volledige afbetaling van de prijs.

Artikel 13 - Ondeelbaarheid

De aandelen zijn ondeelbaar ten aanzien van de vennootschap.

De mede-eigenaars, de pandschuldenaars en pandschuldeisers, kortom alle personen die door één of andere oorzaak samen in één zelfde aandeel gerechtigd zijn, kunnen de rechten uit hoofde van een aandeel slechts uitoefenen door één gemeenschappelijke vertegenwcordiger. Zolang tegenover de vennootschap geen gemeenschappelijke vertegenwoordiger, tevens vennoot, is aangewezen, blijven alle aan de betrokken aandelen verbonden rechten geschorst.

Kan tussen de gerechtigden geen overeenstemming bereikt worden, dan kan de bevoegde rechter op verzoek van de meest gerede partij een voorlopige bewindvoerder benoemen om de betrokken rechten uit te oefenen in het belang van de gezamenlijke gerechtigden. Alle oproepingen, betekeningen en andere kennisgevingen door de vennootschap aan de verschillende rechthebbenden op één aandeel geschieden geldig en uitsluitend aan de aangewezen gemeenschappelijke vertegenwoordiger.

Wanneer het aandeel toebehoort aan blote eigenaars en vruchtgebruikers, worden alle rechten uitgeoefend door de vruchtgebrulker(s), behoudens uitdrukkelijke aanwijzing van een gemeenschappelijke vertegenwoordiger.

Artikel 14 - Rechtverkrijgenden

Het bezit van een aandeel brengt van rechtswege de instemming met de statuten en de beslissingen en beraadslagingen van de algemene vergadering mede.

De erfgenamen, legatarissen, schuldeisers of andere rechthebbenden van een vennoot of van een zaakvoerder, kunnen onder geen enkel beding tussenkomen in het bestuur van de vennootschap, noch inventaris doen opmaken van de maatschappelijke goederen en waarden, noch het leggen van zegels op de goederen en waarden van de vennootschap uitlokken, noch de in vereffeningstelling van de vennootschap en de verdeling van haar vermogen nastreven. Ze moeten zich voor de uitoefening van hun rechten houden aan de jaarrekeningen, balansen en inventarissen van de vennootschap en zich schikken naar de beslissing van de algemene vergadering en het bestuursorgaan.

TITEL IV : BESTUUR TOEZICHT

Artikel 15- Samenstelling bestuursorgaan

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoten.









Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1



Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders, leden van de directieraad of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Pe zaakvoerders worden benoemd door de vennoten voor de tijdsduur door haar vast te stellen.

Pe aftredende zaakvoerders zijn herkiesbaar. Het mandaat van de uittredende zaakvoerders verstrijkt onmiddellijk na de gewone algemene vergadering van vennoten, die tot de nieuwe benoeming is overgegaan.

in de mate de zaakvoerders benoemd worden door de vennoten zonder vaststelling van tijdsduur, wordt de benoeming geacht te zijn voor onbepaalde duur tot aan de herroeping van het mandaat door de vennoten.

en statutaire zaakvoerder kan slechts ontslagen worden bij eenparigheid van stemmen van de vennoten, met inbegrip van de stem van de zaakvoerder indien hij vennoot is, of wegens ernstige redenen wanneer de algemene vergadering hiertoe besluit met inachtneming van de vereisten voor een statutenwijziging, onverminderd een mogelijk rechterlijke toetsing.

Artikel 16  College van Zaakvoerders - Voorzitterschap

Indien er meer dan één zaakvoerder benoemd is, vormen deze het college van zaakvoerders.

Indien er een college van zaakvoerders is, benoemt dit college van zaakvoerders onder haar leden een voorzitter. Bij ontstentenis van benoeming of bij afwezigheid van de voorzitter, wordt het voorzitterschap waargenomen door de oudste in jaren van de aanwezige zaakvoerders.

Artikel 17 - Vergoedingen - Kosten en uitgaven

Het mandaat van zaakvoerder is principieel onbezoldigd. De algemene vergadering kan echter beslissen om hiervan af te wijken en beslissen over het al dan niet vergoeden van de opdracht van zaakvoerder door het toekennen van een vaste of variabele bezoldiging. In voorkomend geval wordt het bedrag ervan door de algemene vergadering vastgesteld en komt ten laste van de algemene kosten van de vennootschap.

Normale en gerechtvaardigde uitgaven en kosten, welke de zaakvoerder(s) doen gelden ais gedaan in de uitoefening van hun mandaat, zullen worden vergoed en onder de algemene kosten in rekening worden gebracht.

Artikel 18 - Belangenconflict

Wanneer één of meer zaakvoerders rechtstreeks of onrechtstreeks een belang hebben van vermogensrechterlijke aard dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van het bestuursorgaan, zullen zij zich gedragen naar de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 19 - Machten - Bevoegdheden en delegatie van bevoegdheden

Iedere zaakvoerder heeft de meest uitgebreide macht om alle daden van beschikking en van bestuur, te stellen die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de statuten en het Wetboek van vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Het bestuursorgaan mag welbepaalde bevoegdheden in een bijzondere volmacht overdragen aan elke persoon die zij bekwaam zou achten.

0e algemene vergadering kan een zaakvoerder ad hoc benoemen in de zin van het Wetboek van vennootschappen. Die zaakvoerder ad hoc beschikt over dezelfde bevoegdheden als een zaakvoerder, in geval van belangenconflict tussen hem en de vennootschap.

Artikel 20 - Vertegenwoordigingsbevoegdheid - Akten en rechtsvorderingen

0e vennootschap wordt, ten overstaan van derden, in en buiten rechte, in aile rechtshandelingen en ekten, met inbegrip van die akten die de tussenkomst vereisen van een openbaar ambtenaar, geldig vertegenwoordigd door een zaakvoerder.

0e vennootschap is gebonden door de rechtshandelingen welke door een zaakvoerder worden verricht, zelfs indien deze handelingen buiten het vennootschapsdoel vallen, tenzij zij aantoont dat de derde wist dat de handeling de grenzen van dit doel overschreed of hiervan, gezien de omstandigheden, niet onkundig kon zijn. Bekendmaking van de statuten alleen is echter geen voldoende bewijs.

Binnen het kader van hun mandaat is de vennootschap geldig vertegenwoordigd door bijzondere gevolmachtigden.

Pe vennootschap wordt in het buitenland vertegenwoordigd door iedere persoon daartoe uitdrukkelijk aangesteld door het bestuursorgaan.

Artikel 21 - Verantwoordelijkheid

Als eenvoudige gelastigde van de vennootschap wordt door een zaakvoerder, wegens zijn functie, geen persoonlijke verplichtingen aangegaan betreffende de verbintenissen van de vennootschap. Een zaakvoerder is slechts verantwoordelijk voor de ontvangen lastgeving.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

mod 11.1

Voor-

llehouden aan het Belgisch

Staatsblad

"

Artikel 22 - Overlijden - Uittreden

Het overlijden of het uittreden van een zaakvoerder, om welke reden ook, brengt de ontbinding van de vennootschap niet teweeg, zelfs als hij vennoot is. Zo gaat het eveneens ingeval van rechterlijke onbekwaamverklaring, faling, of onvermogen van een zaakvoerder.

Het ontstaan van één of andere van die gebeurtenissen stelt onmiddellijk en van rechtswege een einde aan de functie van een zaakvoerder. Wanneer wegens overlijden of om één of andere reden een zaakvoerder zijn functie neerlegt, moet door de vennoot die de meeste aandelen bezit, de algemene vergadering bijeengeroepen worden binnen de maand na het neerleggen van de functie om in de vervanging te voorzien.

Artikel 23 - Controle

Indien het Wetboek van vennootschappen dit vereist, wordt het toezicht op de vennootschap toevertrouwd aan één of meerdere commissarissen die worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren,

De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast.

De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straf van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige redenen door de algemene vergadering worden ontslagen.

Ook als de wettelijke normen terzake daartoe niet verplichten, kan de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen beslissen om toch een commissaris te benoemen.

Ingeval geen commissaris benoemd werd, heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris en kan hij zich te dien einde laten bijstaan of vertegenwoordigen door een externe accountant De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar toestemming wordt benoemd of indien deze vergoeding te haren laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing. In deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant meegedeeld aan de vennootschap.

TITEL V : ALGEMENE VERGADERINGEN

Artikel 24 - Gewone, bijzondere en buitengewone algemene vergadering

De algemene vergadering van vennoten, zo zij regelmatig is samengesteld, vertegenwoordigt de algeheelheid van vennoten. Zij heeft geen andere bevoegdheden dan binnen de door het Wetboek van vennootschappen of de statuten bepaalde grenzen. Al haar beslissingen zijn bindend voor alle vennoten, ongeacht hun eventuele afwezigheid en de wijze waarop zij gestemd hebben.

De gewone algemene vergadering, ook jaarvergadering genoemd, wordt van rechtswege gehouden op tweede vrijdag van de maand juni om zestien (16.00) uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de vergadering de volgende werkdag plaats.

Telkens het belang van de vennootschap het vereist, kan een bijzondere of buitengewone algemene vergadering bijeengeroepen worden. Algemene vergaderingen van vennoten mogen bijeengeroepen worden door een zaakvoerder of door de commissaris(sen) en moeten bijeengeroepen worden op aanvraag van de vennoten die, alleen of gezamenlijk, één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen,

De gewone, bijzondere en buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op een andere plaats, aangewezen in de oproeping.

Artikel 25  Oproeping

De oproepingsbrieven voor de vergaderingen worden vijftien dagen op voorhand door een bij de post aangetekende brief aan de vennoten gestuurd, behalve zo laatstgenoemden het bestuursorgaan ervan uitdrukkelijk en schriftelijk vrijstellen.

De oproeping vermeldt steeds de agenda. De agenda moet eventueel de vaststelling van de prijs van de aandelen bepaald overeenkomstig onderhavige statuten behelzen.

Samen met de oproeping wordt aan de vennoten, aan het bestuursorgaan en aan de commissaris(sen) een afschrift toegezonden van de stukken, die hen overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen moeten ter beschikking worden gesteld.

De personen die krachtens het Wetboek van vennootschappen tot een algemene vergadering dienen opgeroepen te worden en die aan een vergadering deelnemen of er zich doen vertegenwoordigen, worden als regelmatig opgeroepen beschouwd. Dezelfde personen kunnen tevens, v66r of na een algemene vergadering, welke zij niet bijwoonden, verzaken zich te beroepen op het ontbreken of de onregelmatigheid van de oproeping.

Artikel 26 - Vertegenwoordiging

Elke vennoot mag zich op een algemene vergadering doen vertegenwoordigen door een volmachtdrager, al dan niet vennoot,

Rechtspersonen worden vertegenwoordigd door het krachtens hun statuten met de vertegenwoordiging belast orgaan, of door een persoon al dan niet vennoot, aan wie een schriftelijke volmacht is gegeven.

De volmacht moet bij brief, telefax of elk ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek dat zijn handtekening draagt (met inbegrip van de digitale handtekening), gegeven worden







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2015 - Annexes du Moniteur belge









Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso{o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-t,?ehouden aan het Belgisch Staatsblad mod 11.1

en moet worden neergelegd op het bureau van de vergadering. Het bestuursorgaan kan de tekst van deze volmachten vastleggen en eisen dat deze uiterlijk vijf werkdagen véôr de datum van de vergadering worden neergelegd op de zetel van de vennootschap.

Artikel 27  Bureau

Iedere algemene vergadering wordt voorgezeten door de enige zaakvoerder of de voorzitter van het bestuursorgaan, of, bij afwezigheid van de enige zaakvoerder of voorzitter van het bestuursorgaan, door een lid van de algemene vergadering door deze laatste aangeduid, De voorzitter duidt de secretaris aan, die buiten de vennoten mag gekozen worden. Indien het aantal aanwezige personen het toelaat, duidt de vergadering één of twee stemopnemers aan, op voorstel van de voorzitter.

Artikel 28 - Aanwezigheidslijst - Notulen

Alvorens aan een algemene vergadering deel te nemen, zijn de vennoten of hun

volmachthouders verplicht de aanwezigheidslijst, met vermelding van het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen, te ondertekenen.

De notulen van de algemene vergaderingen worden ondertekend door de leden van het bureau en door de vennoten die erom verzoeken. Volmachten worden gehecht aan de notulen van de vergadering voor dewelke ze zijn gegeven.

Deze notulen worden ingelast in een bijzonder register.

Afschriften of uittreksels die bij een rechtspleging of anderszins moeten worden voorgelegd, worden ondertekend door één zaakvoerder.

Artikel 29 - Verdaging van de vergadering

De enige zaakvoerder of de voorzitter van het college van zaakvoerders heeft het recht, tijdens de zitting, de beslissing met betrekking tot de goedkeuring van de jaarrekening drie weken uit te stellen. Deze verdaging doet geen afbreuk aan de andere genomen besluiten, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent. De volgende vergadering heeft het recht de jaarrekening definitief vast te stellen.

De zaakvoerder of de voorzitter van het college van zaakvoerders moet de algemene vergadering opnieuw bijeenroepen met dezelfde agenda binnen de termijn van drie weken.

De formaliteiten die vervuld werden om aan de eerste vergadering deel te nemen, met inbegrip van de eventuele neerlegging van aandelen of volmachten, blijven geldig voor de tweede algemene vergadering. Volmachthouders van vennoten die aan de eerste vergadering niet hebben deelgenomen, worden tot de tweede vergadering toegelaten, mits zij de door de statuten bepaalde formaliteiten hebben vervuld.

De verdaging kan slechts één keer gebeuren. De tweede algemene vergadering beslist definitief over de uitgestelde agendapunten,

Artikel 30 - Beraadslaging

De algemene vergadering kan enkel beraadslagen over de onderwerpen die op de agenda voorkomen.

Over niet in de agenda begrepen punten kan slechts worden beraadslaagd in een vergadering waarin alle aandelen aanwezig of vertegenwoordigd zijn en mits daartoe met eenparigheid van stemmen besloten wordt.

Behoudens in de gevallen voorzien in het Wetboek van vennootschappen, kan de algemene vergadering geldig beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde aandelen. Artikel 31 - Stemrecht

Elk aandeel geeft recht op één stem, onder de voorwaarden bepaald in het Wetboek van vennootschappen,

Aile stemmingen ter vergadering geschieden door handopsteken of bij naamafroeping, tenzij de voorzitter een schriftelijke stemming gewenst acht of de algemene vergadering er met eenvoudige meerderheid van de uitgebrachte stemmen véér de stemming om verzoekt. Schriftelijke stemming geschiedt bij ongetekende, gesloten briefjes.

ledere vennoot kan eveneens per brief stemmen door middel van een formulier, opgesteld door het bestuursorgaan, dat volgende vermeldingen inhoudt: (i) identificatie van de vennoot, (ii) het aantal stemmen waartoe hij gerechtigd is en (iii) voor elke beslissing die overeenkomstig de agenda door de algemene vergadering moet worden genomen de melding "ja", "neen" of "onthouding".

Is een aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan wordt de uitoefening van het aan dit aandeel verbonden stemrecht uitgeoefend door de vruchtgebruiker, behoudens uitdrukkelijke aanwijzing van een gemeenschappelijke vertegenwoordiger. Het stemrecht verbonden aan aandelen die in pand zijn gegeven, wordt door de titularis-pandgever uitgeoefend. Aandelen zonder stemrecht krijgen stemrecht in de door het Wetboek van vennootschappen voorziene gevallen.

Artikel 32 - Besluitvorming

Behalve in de door het Wetboek van vennootschappen bepaalde gevallen, worden de beslissingen ongeacht het aantal van de op de vergadering aanwezige of vertegenwoordigde aandelen, genomen bij meerderheid van stemmen. De wijziging van de statutaire bepalingen







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2015 - Annexes du Moniteur belge











Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

Voor-iehouden aan het Belgisch Staatsblad

aangaande de benoeming en het ontslag van de statutaire zaakvoerders vereist evenwel steeds de unanieme beslissing van aile vennoten.

Behalve in de door het Wetboek van vennootschappen bepaalde gevallen, worden de onthoudingen, blanco en ongeldige stemmen geacht niet te zijn uitgebracht.

Met uitzondering van de beslissingen welke moeten worden genomen door een buitengewone algemene vergadering, kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren. Daartoe zal door het bestuursorgaan een rondschrijven per brief, telefax of e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar aile vennoten, zaakvoerder(s), commissaris(sen), met de vraag aan de vennoten om de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen een termijn van twintig dagen na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld. Is binnen deze periode de goedkeuring van alle vennoten niet ontvangen, dan wordt de beslissing geacht niet genomen te zijn.

TITEL VI : BOEKJAAR - JAARREKENING  WINSTVERDELING  DIVIDENDEN

Artikel 33 - Boekjaar - Jaarrekening - Jaarverslag

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van hetzelfde kalenderjaar.

Op het einde van elk boekjaar wordt de boekhouding afgesloten en maakt het bestuursorgaan overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen, de inventaris en de jaarrekening op. De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting, en vormt één geheel..

De jaarrekening wordt met het oog op haar neerlegging, geldig ondertekend door één zaakvoerder of door een persoon hiertoe uitdrukkelijk gevolmachtigd door het bestuursorgaan.

Behoudens onder de voorwaarden gesteld door het Wetboek van vennootschappen stelt het bestuursorgaan een jaarverslag op, overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 34 - Winstverdeling

Het batig saldo van de resultatenrekening vormt de te bestemmen winst van het boekjaar. Van deze winst wordt tenminste vijf ten honderd voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen totdat deze één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt. Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

Artikel 35 - Dividenden

De betaling van de dividenden gebeurt jaarlijks op de tijdstippen en op de plaatsen die door het bestuursorgaan wordt aangeduid. Dividenden die niet geind zijn, verjaren door verloop van vijf jaar, tenzij het Wetboek van vennootschappen er anders over beschikt.

De algemene vergadering mag, overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen, een tussentijds dividend uitkeren.

Dit tussentijds dividend betreft een uitkering van gereserveerde winsten, vastgesteld door een eerder gehouden algemene vergadering en heeft betrekking op een reeds afgesloten boekjaar.

Dit tussentijds dividend wordt betaald op de plaats en de tijdstippen te bepalen door het bestuursorgaan.

Elke uitkering van dividenden die gebeurde in strijd met de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen dient door de vennoot die dergelijke uitkering heeft ontvangen, te worden terugbetaald indien de vennootschap bewijst dat de vennoot wist dat de uitkering in strijd met de voorschriften was of daarvan, gezien de omstandigheden, niet onkundig kon zijn.

TITEL VII : BEPALINGEN INGEVAL DE VENNOOTSCHAP SLECHTS ÉÉN VENNOOT TELT Artikel 36  Vertegenwoordiging

Indien de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan deze niet overdragen.

De beslissingen van de enige vennoot die handelt in plaats van de algemene vergadering, worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

Artikel 37 - Toepassing

Alle bovenstaande bepalingen zijn eveneens van toepassing wanneer de vennootschap slechts één vennoot zou tellen, in zoverre ze niet strijdig zijn met de hierna gestelde regels betreffende de éénhoofdigheid.

Artikel 38 - Overdracht van aandelen

Tot overdracht van alle of van een gedeelte van zijn aandelen onder levenden, wordt door de enige vennoot alleen beslist.

Indien de enige vennoot overlijdt en zijn aandelen op geen enkele gerechtigde overgaan, is de vennootschap van rechtswege ontbonden en worden de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen toegepast.

Indien de enige vennoot overlijdt en hij erfgenamen nalaat, wordt de vennootschap niet ontbonden. Tot op de dag van de verdeling van de aandelen of tot het afleveren van de legaten met





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2015 - Annexes du Moniteur belge













Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1



betrekking tot deze aandelen, worden de aan deze aandelen verbonden rechten uitgeoefend door de regelmatig in bezit getreden of in het bezit gestelde erfgenamen of legatarissen, naar evenredigheid met hun gestelde erfgenamen of legatarissen, naar evenredigheid met hun rechten in de nalatenschap.

TITEL VIII : ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 39 - Ontbinding - vereffening

De vennootschap blijft na ontbinding, ongeacht of deze door een uitspraak van de rechter dan wel besluit van een buitengewone algemene vergadering plaatsgrijpt, van rechtswege als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening tot de sluiting ervan.

Artikel 40 - Benoeming van vereffenaar(s).

Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan is het bestuursorgaan van rechtswege de vereffenaar. De algemene vergadering kan ten allen tijde bij gewone meerderheid, de vereffenaars benoemen of afzetten overeenkomstig de toepasselijke bepalingen van het Wetboek van vennootschappen.

De vereffenaar(s) zal/zullen pas in functie treden nadat zijn/hun benoeming door de bevoegde rechtbank van koophandel is gehomologeerd.

Artikel 41 - Bevoegdheden van vereffenaars

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in het Wetboek van

vennootschappen, tenzij de algemene vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen, anders besluit.

Artikel 42 - Wijze van vereffening

Na betaling van alle schulden, lasten en kosten van de liquidatie, worden de netto - activa eerst aangewend om in geld of effecten het afbetaalde bedrag van de aandelen dat niet werd gedelgd terug te betalen.

Indien niet aile aandelen in dezelfde mate werden afbetaald, herstellen de vereffenaars voor de verdeling het evenwicht, door alle aandelen op gelijke voet te plaatsen, hetzij door bijkomende opvragingen van stortingen ten laste van de aandelen die onvoldoende werden afbetaald hetzij door voorafgaande terugbetalingen in geld voor de aandelen die vonr een groter gedeelte werden afbetaald. Het saldo wordt eveneens tussen alle aandelen verdeeld.

Aandelen zonder stemrecht geven in geval van vereffening recht op een terugbetaling van de inbreng eventueel vermeerderd met de uitgiftepremie vooraleer er uitkering wordt gedaan aan de aandelen met stemrecht en ongeacht hun recht in het vereffeningsaldo waarvan het bedrag niet kleiner mag zijn dan dat uitgekeerd aan houders van aandelen met stemrecht.

TITEL IX : ALGEMENE SCHIKKINGEN

Artikel 43 - Scheidsrechtelijk beding

Alle moeilijkheden en geschillen die zich, betreffende de uitvoering, van onderhavige statuten zouden voordoen, hetzij tussen de vennoten, hetzij tussen de vennoten en erfgenamen, legatarissen of rechthebbenden van een overleden vennoot, zullen verplichtend geregeld worden door scheidsrechtersam bt.

Elke partij zal een scheidsrechter aanduiden, Deze scheidsrechters zullen gebeurlijk een bijkomende scheidsrechter kiezen, zodat het scheidsrechterscollege steeds uit een onpaar aantal scheidsrechters zal bestaan. In geval van onenigheid over de aanduiding zal de laatste scheidsrechter gekozen worden door de voorzitter van de Rechtbank van eerste Aanleg van de vennootschapszetel.

Hetzelfde zal geschieden op aanvraag van de meest gerede partij, zo één der partijen haar scheidsrechter niet heeft gekozen binnen een termijn van tien dagen na aanzegging van het beroep op de scheidsrechters. De partijen samen kunnen ook één scheidsrechter aanduiden die dan alleen zal beslissen.

De scheidsrechters zullen als opdracht hebben de bedoelde geschillen, evenals alle punten die er rechtstreeks verband mee hebben, en welke partijen zullen gemeend hebben te moeten voorleggen, te beslechten. Bij het ontstaan van het geschil en na de aanstelling van de scheidsrechters kunnen de partijen aan de scheidsrechters de opdracht verlenen om als bemiddelaar op te treden. De uitspraak zal moeten bekendgemaakt worden binnen de twee maand, na de samenstelling van het scheidsrechterscollege. Nochtans, in geval het nodig is, en op beslissing van de meerderheid van de leden van dit college, zal de bovengenoemde termijn met ten hoogste één maand verlengd worden. De beslissing zal aan de partijen door een bij de post aangetekende brief moeten betekend worden ; deze betekening geldt als uitspraak.

Zij zal tussen de partijen met een in laatste aanleg uitgesproken vonnis gelijk staan. De onkosten van het scheidsrechtersambt zullen door de verliezende partij gedragen worden. Ingeval één der partijen zich niet naar de uitspraak gedraagt, zal deze voor exequatur neergelegd worden, overeenkomstig de voorschriften van artikel 586 van het Gerechtelijk Wetboek, en aile hoegenaamde kosten, voor registratie, taksen en andere, zullen moeten gedragen worden door de partijen die de neerlegging van de beslissing zal nodig gemaakt hebben.

TITEL X- ALGEMENE BEPALINGEN

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-I?ehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

mad 11.1

Artikel 44 - Keuze van woonplaats

De vennoten, obligatiehouders, zaakvoerder(s), directeurs, commissarissen en vereffenaars, die in het buitenland wonen, doen voor de uitvoering van de statuten, keuze van woonplaats op de maatschappelijke zetel, waar hun geldig alle kennisgevingen, aanmaningen, dagvaardingen en betekeningen kunnen worden gedaan.

Artikel 45 - Nietigheden

Bepalingen in onderhavige statuten van de vennootschap, die strijdig zouden zijn of worden met dwingende wettelijke bepalingen, zullen als niet geschreven worden aanzien, en zullen geenszins de nietigheid van deze statuten of andere bedingen ervan tot gevolg hebben.

Artikel 46 - Bevoegde rechtbank

Voor alle twistpunten tussen de vennootschap, haar aandeelhouders, zaakvoerders, commissarissen en vereffenaars betreffende de vennootschapszaken en de uitvoering van deze statuten, is uitsluitende bevoegdheid toegemeten aan de rechtbanken van de maatschappelijke zetel, tenzij de vennootschap er uitdrukkelijk van afziet.

TITEL 3.- SLOT EN OVERGANGSBEPALINGEN

IERSTE BOEKJAAR

De vennootschap zal in toepassing van artikel 2, paragraaf 4 van het Wetboek van vennootschappen rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig met artikel 68 van het Wetboek van vennootschappen.

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op de dag van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel en zal worden afgesloten op 31 december 2016.

DATUM EERSTE JAARVERGADERING

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar 2017.

OVERNAME VERBINTENISSEN

De comparanten verklaren, bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen, dat de vennootschap aile verbintenissen overneemt die zijn aangegaan voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting, te rekenen vanaf 1 januari 2015.

Deze overneming zal evenwel slechts gevolg hebben wanneer de vennootschap rechtspersoonlijkheid zal hebben verworven en met name vanaf de neerlegging van het uittreksel uit de statuten op de griffie van de bevoegde rechtbank. De verbintenissen intussen aangegaan dienen, overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen, eveneens bekrachtigd te worden eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

BENOEMING VAN DE N1ET-STATUTAIRE ZAAKVOERDER(S)

Onmiddellijk hebben de oprichters met éénparigheid van stemmen beslist te benoemen tot eerste, niet-statutaire, zaakvoerder, en dit voor onbepaalde duur:

De heer VAGENENDE Tim Willy Lucienne Jozef, ongehuwd, geboren te Bornem op 3 november 1977, [Rijksregister nummer 77.11.03-187.59], wonende te 8301 Knokke-Heist (Heisi-aan-Zee), Elizabetlaan 216/0024.

Die verklaart het hem toegekende mandaat te aanvaarden.

Zijn mandaat is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

COMMISSARIS

De comparanten-oprichters verklaren, dat uit te goeder trouw verrichte schatting blijkt dat de vennootschap voor het eerste boekjaar niet valt onder de voorwaarden waardoor de aanstelling van een of meer commissarissen verplicht wordt en zij geen commissaris wensen te benoemen zodat geen afzonderlijk orgaan van controle ingesteld. De vennoot bezit derhalve individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

VOLMACHT VOOR ADMINISTRATIEVE FORMALITEITEN

Hierbij wordt bijzondere volmacht verleend voor het vervullen van de noodzakelijke administratieve formaliteiten (o.a. Ondernemingsloket, rechtspersonenregister, BTW-nummer) aan Alaska Antwerpen - Waasland, burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, accountants en belastingconsulenten met zetel te Harnme, Zwaarveld 41 d, evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, in casu de heer Cedric Claes, met mogelijkheid van indeplaatsstelling.

GETUIGSCHRIFT.

De instrumenterende notaris bevestigt

a) Dat de identiteit van de natuurlijke personen hem werd aangetoond aan de hand van hogervermelde bewijskrachtige identiteitsbewijzen.

b) Om te voldoen aan de verplichtingen opgelegd door de Hypotheekwet, en op zicht van uittreksels uit de registers van de burgerlijke stand dat de namen, voornamen, datum en plaats van geboorte van de natuurlijke personen overeenkomen met onderhavige vermelding.

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

4\./7

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

y b

e

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

.\\;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

NOTARIS Frank Desmet

Met standplaats te Eeklo

Samen neergelegd:

° afschrift van de akte dd. 13 augustus 2015

mod 11.1

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
AMEDIS

Adresse
ELIZABETLAAN 216, BUS 0024 8300 KNOKKE-HEIST

Code postal : 8300
Localité : Knokke
Commune : KNOKKE-HEIST
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande