ANIMATIEGROEP NIEUWSTAD VEURNE, AFGEKORT : ANV

Association sans but lucratif


Dénomination : ANIMATIEGROEP NIEUWSTAD VEURNE, AFGEKORT : ANV
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 546.993.094

Publication

11/03/2014
ÿþMOD 2.2

FL;il1j, In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Ondememingsnr : o 5 4 C q93 0 9k

Benaming

(voluit) : Animatiegroep Nieuwstad Veurne

(verkort) : ANV

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Tuiniersstraat 5, 8630 Veurne

Onderwerp akte : oprichtingsakte Animatiegroep Nieuwstad Veurne

De namen van de stichtende leden zijn de volgende:

Naam Voornamen Woonplaats

Derudder Marc Alfons Maurice Proostdijkstraat 1, 8630 Veurne

Lermytte Cari Heinz Tuiniersstraat 5, 8630 Veurne

Meijfroidt Bart Michel Maria Esdoornlaan 15, 8630 Veurne

Nieuwlaet Johan Maurice Cornelius Wulpendammestraat 150, 8630 Veurne 04-06-1964

VandammeTom Gaston Proostdijkstraat 3 B, 8630 Veurne 11-08-1969

TITEL 1 - NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Art 1 De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam "Animatiegroep Nieuwstad Veurne" (verkort ANV) en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Veurne.

Art 2 De zetel van de vereniging is gevestigd te 8630 Veurne,Tuiniersstraat 5. Hij kan worden verplaatst door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging, en worden bekend gemaakt in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Art 3 De vereniging heeft tot doel het leefklimaat en de sociale cohesie op de wijk te bevorderen en

initiatieven van derden te ondersteunen die hiertoe kunnen bijdragen. Dit kan ondermeer gebeuren door

- het inrichten van culturele, sociale, hulpverlenende en ontspanningsactiviteiten;

- ruimte te bieden voor reflectie, discussies, lezingen met betrekking tot de sociaal- culturele- en woonkwaliteit op de wijk;

- als overlegorgaan te fungeren met locale, provinciale en gewestelijke overheden;

- zich op een kritische en constructieve manier in te zetten voor de wijk.

De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het. realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen. De vereniging kan giften in: geld en natura ontvangen van derden die haar helpen voor het bereiken van haar doel. Primair blijft echter dat: ten alle tijde haar neutraliteit moet gevrijwaard worden, en dit ten opzichte van commerciële ondernemingen als; wel van politieke en/of levensbeschouwelijke organisaties.

Art 4 De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan ten alle tijde ontbonden worden. TITEL 2 - LIDMAATSCHAP

Art 5 Het aantal werkende leden is onbeperkt, maar moet ten minste 3 bedragen, Personen die willen toetreden tot de vereniging richten daartoe hun vraag schriftelijk aan de raad van bestuur. De raad van bestuur moet zijn beslissing tot toelating of weigering niet rechtvaardigen.

Art 6 De leden van de vereniging betalen geen bijdrage. Zij kunnen ook nooit aansprakelijk gesteld worden voor de door de vereniging aangegane verbintenissen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recta : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

I1'C~d~Cz~t~,I~ `s'tflxi l.t,rut<" ,k'" ,uy REt:H1193A]I,K VAN KOOPHANDEL

28 FEB. 2014

V:

bah(

aar

Bei!

Staa.

I llIl III III 111111111 iiui i no ü

*14060573*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Geb datum 23-06-1956 27-12-1965 27-05-1957

Geb plaats Tielt Brussel Izegem Veurne Roeselare

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2,2

Art 7 Het lidmaatschap van de leden eindigt van rechtswege bij overlijden. Het lidmaatschap eindigt eveneens indien schriftelijk ontslag wordt ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur, of indien de algemene vergadering beslist een lid uit te sluiten met een meerderheid van twee derden van de stemmen.

Art 8 Uittredende, ontslagnemende of ontslagen leden, alsook de erfgenamen van de overleden leden verzaken aan elke vermogensrechterlijke aanspraak op het maatschappelijk bezit van de vereniging. Ze kunnen evenmin de eventueel door hen zelf of door hun rechtsvoorganger uitgekeerde bedragen terugvorderen.

TITEL 3 - ALGEMENE VERGADERING

Art 9 De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden van de vereniging. Zij zal worden voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. De leden beschikken in de vergadering over één stem.

Art 10 De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

1, Het wijzigen van de statuten,

2, Het benoemen en afzetten van bestuurders.

3. De vrijwillige ontbinding van de vereniging.

4. Het aanvaarden en uitsluiten van de leden.

5. Het goedkeuren van begrotingen en rekeningen,

Art 11 De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging dit vereist. Zij moet minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

Art 12 De leden worden schriftelijk of per e-mail opgeroepen voor de algemene vergadering, De agenda van de algemene vergadering wordt opgesteld door de raad van bestuur. Elk schriftelijk voorstel van een lid moet op de agenda gebracht worden. De uitnodiging bevat plaats, dag en uur van de vergadering evenals de agenda en wordt tenminste 8 dagen voor de vergadering bezorgd,

Art 13 De besluiten van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige leden, tenzij over de aangelegenheden opgesomd in artikel 10, punt 1 en 3, De algemene vergadering kan hierover enkel geldig beraadslagen met een meerderheid van twee derde der stemmen.

Art 14 Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter of zijn plaatsvervanger en worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging bijgehouden register.

TITEL 4- RAAD VAN BESTUUR

Art 15 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie leden die lid zijn van de vereniging. Deze raad van bestuur wordt voor onbepaalde duur benoemd door de algemene vergadering,

Art 16 De raad van bestuur is bevoegd voor alle daden van bestuur en beschikking. Alle bevoegdheden welke niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering statutair of wettelijk zijn toegekend, behoren tot de raad van bestuur. Bij gerechtelijke handelingen wordt de vereniging vertegenwoordigd door een door de raad van bestuur aangeduide bestuurder, Bij buitengerechtelijke handelingen is de vereniging geldig vertegenwoordigd door

* ofwel de handtekening van de voorzitter of een ander lid van de raad,

* ofwel de handtekening van één bijzonder lasthebber.

Art 17 De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Meerdere functies kunnen door éénzelfde persoon worden waargenomen. Bij ontstentenis van de voorzitter worden zijn functies uitgeoefend door een ondervoorzitter.

Art 18 De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of op verzoek van één derde der bestuurders.

Art 19 De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen wanneer de helft plus één van de leden aanwezig is. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid. Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. De beslissingen van de raad van bestuur worden opgenomen in de notulen en ondertekend door de voorzitter of zijn plaatsvervanger.

Art 20 Voor alle administratieve verplichtingen hebben de voorzitter, de ondervoorzitter en de penningmeester onbeperkte en afzonderlijke volmacht. Voor alle financiële verplichtingen hebben de voorzitter, de ondervoorzitter en de penningmeester onbeperkte en afzonderlijke volmacht tot een bedrag van E 5000. Boven dit bedrag is de handtekening van twee bestuurders verplicht.

MOp 2.2

Luik B - Vervolg

TITEL 5 - BEGROTINGEN EN REKENINGEN

Art 21 Het boekjaar van de vereniging loopt van 01 januari tot en met 31 december. De raad van bestuur bereidt de jaarrekening en begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de sluiting van het lopend boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich uit over de kwijting aan de bestuurders. De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de vzw-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel.

TITEL 6 - ONTBINDING EN VEREFFENING

Art 22 De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid, in zover het aantal leden daardoor niet minder dan drie bedraagt. Zelfs in het geval er minder dan drie leden zijn, beschikt de vereniging over een regularisatietijd van zes maanden.

Art 23 Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze bepaald in de wet. Ingeval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden. Tot vrijwillige ontbinding van de vereniging kan door de algemene vergadering worden besloten wanneer twee derde van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn met een meerderheid van drie vierde van de stemmen. [n geval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgen op de eerste vergadering.

Art 24 in geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een s vereniging met een doel dat het maatschappelijk doel van de huidige vereniging benadert. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen,

TITEL 7 - ALGEMENE BEPALINGEN

Art 25 Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten zijn de beschikkingen van de V.Z.W.-wetgeving, waaronder de wet van 27juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Benoeming van de raad van bestuur:

Naam Voornamen Woonplaats Geb datum Geb plaats

Derudder Marc Alfons Maurice Proostdijkstraat 1, Veurne 23-06-1956 Tielt

Lermytte Carl Heinz Tuinierstraat 5, Veurne 27-12-1965 Brussel

Meljfroidt Bart Michel Maria Esdoornlaan 15, Veurne 27-05-1957 Izegem

Nieuwlaet Johan Maurice Cornelius Wulpendammestraat 150, Veurne 04-06-1964 Veurne

Vandamme Tom Gaston Proostdijkstraat 3 B, Veurne 11-08-1969 Roeselare

Deze hebben onder elkaar aangesteld als

Voorzitter en secretaris: Meijfroidt Bart

Ondervoorzitter: Derudder Marc

Penningmeester: Lermytte Carl

Gedaan te Veurne op 21 februari 2014

Voorzitter en secretaris Ondervoorzitter

Meijfroidt Bart Derudder Marc



Penningmeester

Lermytte Carl

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgiscl5

Staatsblad

º% E

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
ANIMATIEGROEP NIEUWSTAD VEURNE, AFGEKORT : A…

Adresse
TUINERSSTRAAT 5 8630 VEURNE

Code postal : 8630
Localité : VEURNE
Commune : VEURNE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande