ANNIMON

Société en commandite simple


Dénomination : ANNIMON
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 632.691.705

Publication

03/07/2015
ÿþ Mod Word 111

p-1 ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte





NEERGELEGD TER GRIFFIE' Rechtbank van Koanh~ndel Gent

VI JUNI 2015

Griffie

Ondernemingsnr

Benaming

(voluit) : ANNIMON (verkort) :

Rechtsvorm : Gewone Commanditaire Vennootschap

Zetel : Robert Vandammestraat 22, 8670 KOKSIJDE

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Op heden, 17 juni 2015, zijn samengekomen te 8670 KOKSIJDE, Robert Vandammestraat 202, volgende personen:

-Dhr. Nico VANSTEENKISTE, wonende te 8670 KOKSIJDE, Robert Vandammestraat 202, beherend vennoot en inschrijver op 99 aandelen voor een bedrag van 99 ¬

en

-Mevr. Ann DE WILDE, wonende te 8670 KOKSIJDE, Robert Vandammestraat 202, stille vennoot en inschrijver op 1 aandeel voor een bedrag van 1 E.

Zij beslissen een Gewone Commanditaire Vennootschap op te richten bij onderhandse akte waarvan de statuten de volgende zijn:

STATUTEN

ARTIKEL 1  NAAM

De vennootschap is opgericht als een gewone commanditaire vennootschap met als naam: ANNIMON.

Alle documenten uitgaande van de vennootschap zullen vermelden: de maatschappelijke benaming, de

rechtsvorm (eventueel in het kort Comm, V.), de nauwkeurige aanwijzing van de maatschappelijke zetel en het

ondernemingsnummer.

ARTIKEL 2  MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 8670 KOKSIJDE, Robert Vandammestraat 202, Hij mag naar elke andere plaats in België, in hetzelfde taalgebied of in het tweetalige gebied Brussel-Hoofdstad worden overgebracht door eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s) of door een beslissing van de vennoten welke daarover beslissen met unanimiteit.

Iedere verandering van maatschappelijke zetel wordt door de zorgen van de zaakvoerder(s) in de bijlagen van het Belgische Staatsblad bekendgemaakt.

De vennootschap kan, bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s) bijkantoren en agentschappen vestigen in België en in het buitenland.

ARTIKEL 3  DOEL

De vennootschap heeft tot doel, zo in België als in het buitenland, hetzij rechtstreeks, hetzij als tussenpersoon, alle activiteiten als holding, patrimoniumvennootschap, beheermaatschappij, managementvennootschap, financier, adviseur op alle domeinen waarin zij competent is, en waarin zij actief mag zijn in overeenstemming met de wettelijke reglementeringen, dit alles ter uitsluiting van de activiteiten inzake beleggingsadvies en vermogensbeheer die overeenkomstig de wet van vier december

- negentienhonderd negentig en latere uitvoeringsbesluiten aan een wettelijk erkennings- en inschrjvingsrggime

Op de laatste blz. van luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

o 3.2 9A 1~5

Afdeling" al" Ek1RNE

Bijlagen Tiij he Bé1gisdi Stïafsb1 d = 03707720f5 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

onderworpen zijn, en voor zover daartoe geen erkenning en inschrijving werd bekomen, en ter uitsluiting van alle andere activiteiten wettelijk voorbehouden aan erkende financiële instellingen en andere tussenpersonen.

Deze activiteiten betreffen onder meer:

" De aankoop, verkoop en ruiling, het beheer en de valorisatie van haar eigen roerend patrimonium, bestaande uit onder meer waardepapieren, aandelen, obligaties, staatsfondsen en van alle roerende goederen en rechten, inbegrepen handelszaken;

" Het verwerven en beheren van participaties, in eender welke vorm, in alle bestaande of op te richten vennootschappen, cndernemingen, economische samenwerkingsverbanden, beroepsverenigingen of groeperingen, evenals het verlenen van alle managementbijstand en het uitoefenen van alle bestuursmandaten, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar en het ter beschikking stellen van personen gespecialiseerd in het adviseren en/of besturen van ondernemingen, dit alles in de meest ruime zin;

" Het stimuleren, de planning en coördinatie van de ontwikkeling van vennootschappen en ondernemingen; het deelnemen aan het beheer, bestuur en toezicht van alsmede het verlenen van technische, administratieve en financiële bijstand aan vennootschappen en ondernemingen waarin zij rechtstreeks of onrechtstreeks enig belang heeft;

" In het raam van haar thesauriebeheer, het rechtstreeks uitvoeren of door toedoen van vestigingen in België of in het buitenland van trading- en deviezenoperaties en de tussenkomst in de emissie en plaatsing van aandelen, obligaties en allerhande effecten;

" Alle verbintenissen van borgtocht, aval of van eender welke garanties; het verstrekken van leningen, voorschotten of borgstellingen. De vennootschap mag ten voordele van derden tevens waarbcrgen toestaan, alle roerende waarden verpanden en alle onroerende goederen met hypotheek bezwaren

" Het beheren van een eigen onroerend patrimonium en het valoriseren van dit patrimonium vooral door beheersdaden, zoals onroerende goederen verwerven, laten bouwen en verbouwen, laten opschikken, laten uitrusten, ombouwen, verfraaien, in huur geven of nemen, in leasing geven of nemen, verkavelen, onderhouden, ontwikkelen en uitbaten, urbaniseren, vervreemden en ruilen met het oog op beheer, wederbelegging en opbrengst;

Zij zal echter niet de activiteit van vastgoedmakelaar mogen uitoefenen

De vennootschap zal alle burgerlijke, industriële, commerciële, financiële, rcerende en onroerende handelingen mogen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar doel, die van aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken of uit te breiden, en die daartoe noodzakelijk, nuttig of zelfs alleen maar bevorderend zijn.

De algemene vergadering van de aandeelhouders kan het doel van de vennoctschap uitleggen, verklaren en uitbreiden, mits zich te schikken naar de wettelijke regels ter zake.

ARTIKEL 4  DUUR

De vennootschap is opgericht voor een onbepaalde duur te rekenen vanaf de neerlegging van de

oprichtingsakte bij de bevoegde griffie van de Rechtbank van Koophandel.

De vennootschap kan ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering genomen met unanimiteit van de uitgebrachte stemmen.

Het overlijden van één van de vennoten heeft niet automatisch de vereffening van de vennootschap tot gevolg.

ARTIKEL 5  KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal werd bij oprichting van de vennootschap vastgesteld op 100 ¬ , vertegenwoordigd door 100 aandelen zonder nominale waarde. Indien documenten het bedrag van het maatschappelijk kapitaal vermelden, moet dit het volgens de laatste balans gestorte kapitaal zijn. Blijkt daaruit dat het gestorte kapitaal niet meer gaaf is, dan moet melding worden gemaakt van het netto-actief zoals dit uit de jongste balans blijkt.

ARTIKEL 6  GELIJKHEID VAN RECHTEN VAN AANDELEN

De aandelen zijn op naam. Ze zijn ingeschreven in het register der vennoten dat in de maatschappelijke

zetel wordt gehouden en dat bevat:

-de nauwkeurige aanwijzing van elke vennoot en van het getal der hem toebehorende aandelen;

-de vermelding van de gedane stortingen;

-de overdracht en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer in geval van overdracht onder levenden, door de zaakvoerder en de rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Elke vennoot of belanghebbende derde mag van dit reg ister inzage nemen. De overdrachten en overgangen gelden ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van hun publicatie in bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 7  VOLSTORTING

Het maatschappelijk kapitaal kan verhoogd of verlaagd worden bij beslissing van de algemene vergadering van de vennoten, die daarover beslissen met unanimiteit.

Bij elke kapitaalverhoging door inbreng in geld worden de nieuwe aandelen het eerste aangeboden aan de vennoten, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandeel vertegenwocrdigd. Wordt dit voorkeurrecht niet geheel uitgecefend, dan worden de overblijvende aandelen in dezelfde evenredigheid aangeboden aan de andere vennoten, die reeds van hun recht gebruik hebben gemaakt, Op de aandelen waarop overeenkomstig het voorgaande niet werd ingeschreven, kan door om het even welke natuurlijke of rechtspersoon, inclusief de In artikel 126, tweede lid van de vennootschapswet genoemde personen, slechts worden ingeschreven mits instemming van alle reeds bestaande vennoten.

ARTIKEL 8  ONDEELBAARHEID VAN DE AANDELEN

De aandelen zijn ondeelbaar, zijn er verscheidene eigenaars van een ondeelbaar aandeel, dan heeft de vennootschap het recht de uitoefening van de daaraan verbonden rechten te schorsen totdat een enkele persoon is aangewezen als eigenaar van het aandeel ten aanzien van de vennootschap.

De rechten die verbonden zijn aan de in vruchtgebruik en blote eigendom toebehorende aandelen zullen door de vruchtgebruiker uitgeoefend worden behoudens andersluidend akkoord tussen de vruchtgebruiker en de blote eigenaar of verzet ingediend door deze laatste. In geval van verzet zijn de rechten geschorst tot na akkoord van de belanghebbenden of na gerechtelijke uitspraak.

ARTIKEL 9  ONVERHANDELBAARHEID VAN DE AANDELEN

De aandelen van een vennoot mogen, op straf van nietigheid, niet worden afgestaan onder levenden noch overgaan wegens overlijden, zowel in volle eigendom als in blote eigendcm en vruchtgebruik, ten bezwarende titel of kosteloos, dan met toestemming van aile reeds bestaande vennoten.

Deze toestemming is evenzeer vereist wanneer de aandelen overgedragen worden of overgaan:

1,aan een andere vennoot;

2.aan de echtgenoot van de overdrager of de erflater;

3.aan bloedverwanten in de recht opgaande of in de recht neerdalende lijn.

ARTIKEL 10 - GRENS VAN OVERDRAAGBAARHEID VAN DE AANDELEN

Elke overdracht of overgang van maatschappelijke aandelen aan personen, die niet zonder de voormelde toestemming vennoot kunnen worden, zal ter kennis gebracht worden van de vennootschap bij aangetekend schrijven.

De vennoten dienen zich uit te spreken over de toestemming binnen de maand na de aanvraag. De beslissing van de vennoten wordt ten spoedigste aan de belanghebbenden bekendgemaakt door de zaakvoerder en dit bij aangetekend schrijven.

ARTIKEL 11  AFSTAND VAN AANDELEN ONDER LEVENDEN PROCEDURE VAN TOELATING

Wordt de voormelde toestemming niet verleend dan hebben de belanghebbende vennoten en verkrijgers het recht de afkoop van de aandelen te vragen bij aangetekend schrijven, ge-richt tot de zaakvoerders, die er de vennoten in kennis van brengen. Deze hebben dan drie maanden tijd om de kopers te vinden, bij gebreke waarvan zij gehouden zijn de aandelen zelf te kopen of het verzet op te heffen, Voor de afkoop geldt dezelfde volgorde van voorkeur als voor de intekening bij kapitaalsverhoging.

De prijs en de voorwaarden worden, behoudens minnelijke schikking, vastgesteld door twee deskundigen, waarvan een door elke partij benoemd wordt, in geval een der partijen in gebreke blijft haar deskundige te benoemen binnen de vijftien dagen van de ingebrekestelling door de andere partij, zal deze laatste de benoeming van een deskundige mogen vragen door eenvoudig verzoekschrift of dagvaarding, gericht aan de voorzitter van de Rechtbank van Koophandel waar de vennootschap gevestigd is, De deskundigen zullen rekening houden met aile elementen die de waarde van de aandelen kunnen beïnvloeden en met de bestaansmogelijkheid van de vennootschap.

Over meningsverschillen tussen de twee deskundigen beslist een derde deskundige die, op verzoek van een der partijen door de heer Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel zal worden aangesteld, tegen de beslissing van de derde deskundige staat geen rechtsmiddel open. De uitbetaling

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

moet geschieden binnen de 6 maanden.

ARTIKEL 12  TOESTAND VAN DE ERFGENAMEN EN LEGATARISSEN VAN EEN OVERLEDEN VENNOOT

Bij overdracht van aandelen wegens overlijden zijn de erfgenamen en legatarissen van een overleden vennoot ertoe gehouden, binnen de kortst mogelijke termijn na het overlijden aan de medevennoot of zo er meerdere zijn aan de vennootschap hun naam, voornaam, beroep en woonplaats te laten kennen evenals de verhouding van hun erfelijke rechten hetzij ten algemene titel, hetzij ten bijzondere titel en dit door voorleggen van een authentieke akte.

Zij zullen eventueel één onder hen aanduiden om hen tegenover de vennootschap als gemeenschappelijke lasthebber te vertegenwoordigen zoals hierboven vermeld.

Zolang de rechtverkrijgenden van de overledenen van hun rechten zoals hoger bepaald niet hebben doen blijken, zullen zij tegenover de overlevende vennoten geen rechten die aan de overledene toebehoorden mogen doen gelden.

De vennootschap zal dan de betaling van dividenden op de aandelen van de overledenen en de intresten en kapitalen van schuldvorderingen en rekeningen-courant van de overledene schorsen zolang aan voormelde voorwaarden niet is voldaan.

De erfgenamen en legatarissen van de overledenen mogen zich onder geen voorwendsel inlaten met daden van maatschappelijk bestuur.

Voor de uitoefening van hun rechten zullen zij zich moeten houden aan de inventarissen, rekeningen, jaarrekeningen, en documenten van de vennootschap, evenals aan de regelmatig genomen beslissingen van de algemene vergadering.

De erfgenamen en legatarissen die zijn ertoe gehouden de procedure van toetreding na te leven zoals hoger vermeld sub artikel 11 en zullen wat deze procedure betreft een ondeelbaar geheel vormen,

ARTIKEL 13  AFKOOP VAN DE AANDELEN

De erfgenamen en legatarissen die geen vennoot worden, hetzij omdat zij niet toegelaten worden, hetzij omdat het maximum aantal vennoten is bereikt hebben recht op de waarde van de door hen verplicht overgelaten aandelen.

De prijs van de overgedragen aandelen wordt bepaald overeenkomstig de procedure uitgewerkt in artikel 11 voormeld.

ARTIKEL 14  BENOEMING VAN ZAAKVOERDER(S)

Dhr. Nico VANSTEENKISTE is beherend vennoot en in die functie onbeperkt en hoofdelijk verantwoordelijk,

Hij is statutaire zaakvoerder van de vennootschap.

De andere vennoot, mevr. Ann DE WILDE, eveneens voornoemd, is stille vennoot die slechts haar inbreng verbindt.

De beherende vennoot die aandelen bezit, kan alle rechten uitoefenen aan deze aandelen verbonden, zoals de aandeelhouders-stille vennoten.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders. In alle akten die de aansprakelijkheid van de vennootschap inhouden moet de handtekening van de optredende zaakvoerder onmiddellijk worden voorafgegaan door de woorden "Voor de COMM. V. de (een) zaakvoerder". Deze woorden mogen met een stempel warden afgedrukt,

De zaakvoerders mogen zich van deze handtekening enkel bedienen voor zaken die de vennootschap aanbelangen, op straffe van afzetting en schadevergoeding zo misbruik van de maatschappelijke handtekening schade berokkend heeft aan de vennootschap.

ARTIKEL 15 -- OVERLIJDEN, WETTELIJKE ONBEKWAAMHEID OF VERHINDERING VAN ( ÉÉN VAN) DE ZAAKVOERDER(S)

De vennootschap wordt niet ontbonden wanneer een zaakvoerder overlijdt, wettelijk onbekwaam of anderszins verhinderd is.

f

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Indien één van de zaakvoerders overlijdt, wettelijk onbekwaam of anderszins verhinderd is, zal het bestuur voor de toekomst waargenomen worden door de overblijvende zaakvoerder(s) die alle machten zal/zullen uitoefenen.

Indien alle zaakvoerders overleden, wettelijk onbekwaam of anderszins verhinderd zijn, zullen de aandeelhouders een voorlopige bewindvoerder aanstellen. De voorlopige bewindvoerder wordt aangesteld met unanimiteit van de uitgebrachte stemmen. De voorlopige bewindvoerder mag enkel dringende zaken van louter beheer verrichten zoals voorzien door artikel 208 van de vennootschappenwet. Bovendien zal hij binnen de maand na zijn aanstelling een algemene vergadering bijeenroepen die een nieuwe zaakvoerder zal aanduiden die, een beherend vennoot moet zijn.

ARTIKEL 16  BEVOEGDHEID VAN DE ZAAKVOERDER(S)

Elke zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het doel van de vennootschap, behoudens die welke de wet aan de algemene vergadering voorbehoudt en iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of verweerder.

De bevoegdheid van de zaakvoerder houdt o.m. in dat hij alleen alle postverrichtingen mag stellen, en dus onder meer het openen en beheren van een postcheckrekening, het in ontvangst nemen van aangetekende zendingen, postmandaten en dergelijke en dus in 't algemeen alle handelingen die worden uitgevoerd door de Regie der Posterijen.

De zaakvoerder(s) hebben het recht voor bepaalde handelingen of functies volmacht te geven aan één of meer van hen of aan een derde met het recht om afzonderlijk op te treden.

ARTIKEL 17  VERGOEDING VAN DE ZAAKVOERDER(S)

Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd tenzij anders beslist wordt door de algemene vergadering.

Reis- en andere onkosten door de zaakvoerder gedaan in dienst van de vennootschap worden door deze laatste terugbetaald op vertoon van een door de zaakvoerder echt verklaarde staat,

De vergoeding en de onkosten waarvan hoger sprake worden begrepen onder de algemene onkosten.

ARTIKEL 18  AFZETTING VAN EEN ZAAKVOERDER

De voor onbepaalde duur statutair benoemde zaakvoerders kunnen slechts afgezet worden mits éénparig

akkoord van alle vennoten.

ARTIKEL 19  TOEZICHT

In de gevallen door de wet vereist zal de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, opgedragen worden aan één of meer commissarissen, die benoemd worden door de algemene vergadering van aandeelhouders onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt de bezoldiging vast. Wordt geen commissaris benoemd dan heeft ieder vennoot individueel de onderzoek- en controlebevoegdheid van een commissaris,

Hij kan te allen tijde ter plaatse inzage nemen van de boeken, brieven, notulen en in het algemeen van alle documenten en geschriften van de vennootschap, Hij kan zich hiertoe laten bijstaan of vertegenwoordigen door een accountant.

De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straffe van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om welke redenen door de algemene vergadering worden ontslagen.

ARTIKEL 20 JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING

De jaarlijkse algemene vergadering zal telkens plaatsvinden de derde zaterdag van juni om 9u.

De algemene vergadering mag worden bijeengeroepen telkens het belang van de vennootschap dit vereist en op de wijze voorgeschreven door de wet voor een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid tenzij de aandeelhouders anders overeenkomen,.

De beslissingen van de algemene vergadering gebeuren steeds bij unanimiteit.

ARTIKEL 21  INVENTARIS -- JAARREKENING

Voor-behóuden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

y

Het maatschappelijk jaar begint op een januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar, Op 31 december van ieder jaar maken de zaakvoerders een resultatenrekening.

ARTIKEL 22  WINSTVERDELING

Het batig saldo van de balans, na aftrek van de algemene onkosten maakt de nettowinst van de

vennootschap uit.

Op deze winst wordt jaarlijks afgenomen:

-vijf procent voor de wettelijke reserve tot wanneer deze reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal

bereikt en zolang deze bereikt is,

-een eventueel door de algemene vergadering bepaald bedrag dat aan één of ander reservefonds wordt

aangewend.

Het saldo, zo er één is, wordt verdeeld onder de vennoten a rato van hun aantal aandelen. De uitbetaling van dividenden gebeurt jaarlijks op de tijdstippen bepaald door de algemene vergadering.

Alle niet uitbetaalde dividenden verjaren in voordeel van de vennootschap vijf jaar na de voor uitbetaling bepaalde datum. Bij gebrek aan unanimiteit om de winst te reserveren of desgevallend over te dragen worden deze dus verdeeld.

ARTIKEL 23 -- ONTBINDING

De vennootschap kan ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering genomen met unanimiteit van de uitgebrachte stemmen. De vennootschap wordt ontbonden door het faillissement of de onbekwaamverklaring van een vennoot.

De vennootschap wordt niet ontbonden door de dood van een vennoot.

ARTIKEL 24 -- VERZEGELING

In geen geval en onder geen enkel voorwendsel mogen de vennoten, de schuldeisers, erfgenamen of

rechthebbenden van een vennoot de zegels doen leggen op de goederen en waarden van de vennootschap.

ARTIKEL 25 -- WOONSTKEUZE

Alle vennoten, zaakvoerders en commissarissen verklaren woonst te kiezen ter maatschappelijke zetel voor

al wat de uitvoering van deze statuten betreft, zo zij geen andere woonstkeuze in België kunnen aanbrengen,

OVERGANGSBEPALINGEN

Alle rechten en verplichtingen aangegaan door Dhr. Nico VANSTEENKISTE worden door de vennootschap

overgenomen en dit vanaf 1 juni 2015.

Het eerste maatschappelijk jaar begint te lopen op de datum van de neerlegging ter Griffie van de Rechtbank van Koophandel van de oprichtingsakte en eindigt op 31 december 2016.

Nico VANSTEENKISTE

Zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ANNIMON

Adresse
ROBERT VANDAMMESTRAAT 22 8670 KOKSIJDE

Code postal : 8670
Localité : KOKSIJDE
Commune : KOKSIJDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande