ARCHERY CATS IEPER, AFGEKORT : ACI

Association sans but lucratif


Dénomination : ARCHERY CATS IEPER, AFGEKORT : ACI
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 847.422.979

Publication

25/07/2012
ÿþ

L,e03 113 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



V beh

aa

Bel Staa

IN i 1111111 II 1I1 Uh ~ IV

*12131521*

84 7 - 2 979

Ondernemingsar.

Benaming Archery Cats leper (voluit) :

(afgekort) : ACI

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Koolmeeslaan 5, 8900 leper

Onderwerp akte : Oprichting

De ondergetekenden:

" Dhr. Dehouk Jeroen Luc Valere, Koolmeeslaan 5, 8900 leper

" Mevr, Dehouk Marjan Maria Cecile, Nonnebossen Zuid 12, 8980 Zonnebeke

" Dhr. Devos Jan Marcel Lea, Sint-Bertinusstraat 33, 8970 Poperinge

" Dhr. Verolleman Franky Rudy Cornelius, Sint Omerlaan 15, 8900 leper zijn overeengekomen onder elkaar en met allen die later zullen toetreden, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003, onder de hierna volgende voorwaarden.

STATUTEN:

Titel I Naam  Zetel  Doel Duur

Artikel 9 - Naam

De vereniging draagt de naam "Arch ry çats leper", Vereniging Zonder Winstoogmerk. In haar betrekkingen met derden mag'zij ook gebruik maken van de afkorting "ACI" vzw.

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting 'vzw', met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2 - Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd in West-Vlaanderen, en mag naar elk adres binnen deze grenzen overgebracht worden. Bij publicatie is deze gevestigd te: 8900 leper, Koolmeeslaan 5

De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement "leper".

Alle stukken, voorgeschreven door de VZW-wet, worden neergelegd in het dossier bijgehouden op

de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

Enkel de Algemene Vergadering kan overgaan tot een wijziging van de zetel. Artikel 3 - Doef

Op de laatste blz. van Luik B ver lelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

,.:00 7e

- vervolg

De vereniging promoot en bevordert de beoefening van de boogsport, meer bepaald het doelschieten, ais een sport met een maatschappelijke en sociale betekenis, die zich uitstekend leent voor de vervolmaking van het individu, en die zowel recreatief als op topsportniveau kan bedreven worden tot eenieders voldoening, dit door een zo breed mogelijk publiek in de meest kwaliteitsvolle omstandigheden.

Activiteiten: ledenwerving door initiaties, trainingen, wedstrijden, vormingen, infodagen,...

De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe aile nodige roerende of onroerende goederen in huur of gebruik nemen, verwerven, bezitten en vervreemden

De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zeker economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengsten daarvan uitsluitend besteed worden aan het hoofddoel.

Voor-

behouden aan het Belgisch ets

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4 - Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden door de Algemene Vergadering.

Om de vereniging te ontbinden moeten minstens 213e van de leden aanwezig zijn, en moet een meerderheid van stemmen bereikt worden.

Titel il Leden

Artikel 5 - Leden

De leden van de vereniging zijn de ondergetekende stichters en de leden aanvaard krachtens artikel 6.

De vereniging bestaat uit effectieve leden en toegetreden leden.

De term "leden" slaat hieronder zowel op effectief als toegetreden.

Het aantal leden is onbeperkt, met een minimum van vijf fysieke personen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectief leden en niet aan de toegetreden leden.

De toegetreden leden hebben de rechten en de plichten hen toebedeeld door de statuten. De bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

Artikel 6 - Toetreding

Een persoon kan lid worden van de vereniging door een schriftelijk verzoek tot toetreding tot de raad van bestuur te richten. De kandidaat dient te vermelden: naam, voornaam, adres, geboortedatum en elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als lid.

Minderjarigen kunnen lid worden mits toestemming van een ouder of wettelijke voogd

De raad van bestuur beslist omtrent de al dan niet toelating tot de vereniging, uiterlijk drie maanden nadat het verzoek hem heeft bereikt geeft hieromtrent schriftelijk bericht aan de verzoeker. Enkel bij een weigering moet een motivering kenbaar gemaakt worden aan de verzoeker. Tegen de beslissing staat, enkel voor verzoeker, beroep open bij de eerstvolgende algemene vergadering. Dit beroep moet worden ingediend bij de raad van bestuur binnen de maand na kennisgeving van de weigering.

Om effectief lid te worden dient men akkoord te gaan met de statuten van de vereniging, door de raad van bestuur aanvaard te worden, zijn lidgelden betaald te hebben en op de eerstvolgende algemene vergadering door stemming van meerderheid aanvaard te worden.

Een toegetreden lid is een lid die zijn lidgelden betaald heeft, in afwachting is tot zijn toelating door de Algemene Vergadering.

Artikel 7 - Lidgeld

De algemene vergadering bepaalt elk jaar het bedrag waartoe de effectief en toegetreden leden

J

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

ats61

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

r.,00 a 2

j1 çer,- vervolg

verplicht zijn. Het jaarlijks lidgeld bedraagt maximum 1000 euro_

Zie huishoudelijk reglement.

Artikel 8 - Plichten

De leden van de vereniging zijn verplicht:

" de statuten, het huishoudelijk reglement en de besluiten van haar organen, na te leven;

" de belangen van de vereniging en haar organen niet te schaden;

Artikel 9 - Ontslag, uitsluiting, schorsing

" De leden kunnen ten alten tijde ontslag nemen uit de vereniging door het indienen van een schriftelijke ontslagbrief bij de bestuurders.

" Voor bestuurders geldt een opzeggingstermijn van 30 kalenderdagen.

" Een lid dat zijn lidgeld niet betaalt, wordt geacht ontslag te nemen,

" Een lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

" Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, alsook de erfgenamen van een overleden lid, kunnen betaalde bijdragen niet terugvorderen en hebben geen aanspraak op het bezit van de vereniging.

Titel III Algemene vergadering

Artikel 10 - Samenstelling van de Algemene Vergadering

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden vermeld in Artikel 6 van deze statuten.. Wanneer zij dit wensen, kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevende stem.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of de oudste aanwezige bestuurder. Elk effectief lid kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een ander lid om hem op de algemene vergadering te vertegenwoordigen. Een lid kan echter slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Elk effectief lid beschikt over één stem op de algemene vergadering. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn vervanger doorslaggevend.

Artikel 11 Bevoegdheden van de Algemene Vergadering

De algemene vergadering is bevoegd voor:

" de wijzigen van de statuten;

" de benoeming en afzetting van de bestuurders;

" de goedkeuring van de begrotingen en rekeningen;

" de stemming van voorgedragen agendapunten;

" de kwijting aan de bestuurders;

" de aanvaarding of uitsluiting van een lid;

" de ontbinding van de vereniging.

Voor een wijziging van de statuten, uitsluiting van een lid en de ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Voor een wijziging van de statuten en de ontbinding van de vereniging worden onthoudingen geteld als tegenstemmen. Inzake aile andere aangelegenheden worden besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden (onthoudingen worden niet meegeteld). Als er minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen, die kan beslissen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Deze tweede vergadering moet gehouden worden ten minste vijftien dagen na de eerste vergadering.

Op de laatste blz. ven Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

~uiii - vervolg

Artikel 12 - Bijeenroeping, agenda van de Algemene Vergadering

" De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist of telkens wanneer minstens een vijfde van de leden er om vraagt. Zij moet minstens éénmaas per jaar warden samengeroepen voor de goedkeuring van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar, dit op de laatste vrijdag van september.

" Alle effectief leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per email, tenminste acht dagen vaór de vergadering. De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd door de raad van bestuur.

" Toegetreden leden mogen op de algemene vergadering aanwezig zijn, maar hebben geen stemrecht.

" Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door één twintigste van de leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld.

" De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over onderwerpen die niet op de agenda vermeld staan, op voorwaarde dat tenminste twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblac

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 13 - Notulen, inzagerecht

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt. Deze worden op de eerstvolgende vergadering goedgekeurd, ondertekend door de secretaris of zijn vervanger en ze worden opgenomen in een bijzonder register. Ze kunnen ook bij de secretaris opgevraagd worden.

Leden en belanghebbende derden hebben recht tot inzage en/of een afschrift van de notulen van de algemene vergadering te vragen.

Alle effectief leden kunnen op simpele vraag aan een lid van het bestuur het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen (al dan niet met bestuursfunctie) die bij de vereniging een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Titel IV Raad van Bestuur

Artikel 14 - Bestuurders

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, bestaande uit tenminste twee en maximaal vier fysieke leden. Elke bestuurder beheerst de Nederlandse taal in spraak en schrift. De bestuurders handelen ais een college. Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. De bestuurders vervullen hun mandaat kosteloos.

Artikel 15 - Benoeming van de Raad van Bestuur

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van onbepaalde duur.

Het mandaat eindigt bij overlijden, ontslag of door afzetting door de algemene vergadering. Het ontslag van leden van de raad van bestuur geschiedt conform Artikel 9.

Wanneer een mandaat van een lid van de raad van bestuur tussentijds vacant wordt, kan de algemene vergadering een opvolger aanduiden, die het mandaat van zijn voorganger voltooit. De algemene vergadering kiest, onder zijn leden, een voorzitter die ten minste 21 jaar is bij de benoeming.

De voorzitter draagt de andere kandidaten voor, waaronder een secretaris en een penningmeester, ter benoeming door de algemene vergadering. Bij verwerping moet de voorzitter een andere samenstelling voorleggen.

De functies in de raad van bestuur worden, onderling, in consensus verdeeld. De raad van bestuur kan bepaalde bestuurstaken delegeren aan andere leden van de algemene vergadering.

Artikel 16 - Werking van de Raad van Bestuur

" De raad van bestuur vergadert minstens een maal per jaar.

J _

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

l ?elk - vervolg

" De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De oproeping gebeurt schriftelijk, tenminste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats en agenda

" De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet bereikt is, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig kan besluiten indien ten minste twee bestuurders aanwezig zijn.

" De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen (de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld). Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter, of zijn vervanger, doorslaggevend.

" Iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering te vertegenwoordigen. Een bestuurder kan echter slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

" De raad van bestuur kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie, Bovengenoemde punten zijn dan overeenkomstig van toepassing.

" In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging dit vereisen, kan de raad van bestuur besluiten nemen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit kan per brief, telegram, telefax of e-mail.

" Van elke vergadering van de raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris of penningmeester en aan de bestuurders bezorgd wordt, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

Deze verslagen worden bewaard in het daartoe bestemde register. Ook andere akten worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Voorbehouden aan het Belgisch aatsbJa

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 17 - Bevoegdheden van de Raad van Bestuur

" De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij heeft de meest uitgebreide bevoegdheden betreffende bestuur, organisatie en beheer van de vereniging, met uitzondering van de bevoegdheden die uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

" Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

" De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die desgevallend gezamenlijk optreden.

" De raad van bestuur bepaalt precies de bevoegdheid van deze personen, evenals de duur van het mandaat.

" Wijzigingen aan het Huishoudelijk Reglement worden voorgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging voorgelegd aan de algemene vergadering. Bij dit Huishoudelijk Reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de wetsvoorschriften en de statuten, aile maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechthebbenden alles worden opgedragen wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

" De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, bestaande uit één of meer bestuurders of zelfs een ander lid van de algemene vergadering. De termijn van dit mandaat loopt af met deze van de raad en kan ten alle tijde met onmiddellijke ingang ingetrokken worden door de raad van bestuur.

Titel V Begroting en rekeningen

Artikel 18 - Boekjaar

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 september tot 31 augustus.

Artikel 19 - Begroting en rekeningen

" De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. Er worden twee meerderjarige leden als verificateurs

L J

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

L i],í E  vervolg

aangeduid. Deze onderzoeken de rekeningen, afgesloten eind augustus en brengen hierover verslag uit. De raad van bestuur legt de rekeningen van het voorgaande jaar en de begroting van het lopende jaar ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering, in principe op de laatste vrijdag van september, maar zeker binnen de zes maand na het afsluiten van het boekjaar.

" Hierna spreekt de Algemene Vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

s I

Artikel 20 - Neerlegging van de begroting en jaarrekening

De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel.

Titel VI Ontbinding en vereffening

Artikel 21 - Ontbinding

Tot de ontbinding van de vereniging zal beslist worden door de algemene vergadering op de wijze vastgelegd door de wet.

In geval van ontbinding van de vereniging wordt het overblijvend actief, na het vereffenen van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgedragen aan een gelijkaardig doel, aan te duiden door de algemene vergadering.

Artikel 22

Voor alles wat door deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de Wet van 27 juni 1921 van toepassing.

Na goedkeuring van deze statuten gaat de algemene vergadering over tot de aanduiding van de hiernavolgende bestuurders van de vereniging :

" Dehouk Jeroen

" Dehouk Marjan

" Devos Jan

" Verolleman Franky

De Raad van Bestuur heeft onder zijn leden aangesteld tot

Voozitter ; Dehouk Jeroen

Penningmeester ; Verolleman Franky

Secretaris ; Dehouk Marjan

Opgemaakt in drie exemplaren te leper, op02/12012

De secretaris De voorzitter

De penningmeester

Op de laatste blz. van Luik B versmelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ARCHERY CATS IEPER, AFGEKORT : ACI

Adresse
KOOLMEESLAAN 5 8900 IEPER

Code postal : 8900
Localité : IEPER
Commune : IEPER
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande