ARCHITECTENBUREAU BOUCIQUE REGI

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ARCHITECTENBUREAU BOUCIQUE REGI
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 462.653.079

Publication

22/07/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 07.06.2013, NGL 18.07.2013 13319-0584-011
18/12/2012
ÿþOndernemingsnr : Benaming

(voluit) : Architectenbureau Regi Bouciqué

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met, beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 8930 Menen, Kardinaal Cardijnlaan 45

Onderwerp akte : statutenwijziging

Uit een proces-verbaal opgemaakt voor geassocieerd notaris Filip Logghe te Menen op 8 november 2012;

(neergelegd voor registratie), blijkt het volgende:

De buitengewone algemene vergadering heeft unaniem de volgende besluiten genomen:

EERSTE BESLUIT - MONETAIRE OMZETTING

De algemene vergadering beslist om het bestaande maatschappelijk kapitaal om te zetten in euro, namelijk,

van 750.000 frank naar 18.592,01 E.

TWEEDE E3ESLUIT  AFSCHAFFING NOMINALE WAARDE

De algemene vergadering beslist om de bestaande nominale waarde van de aandelen van 1.000 frank of

24,79 ¬ af te schaffen. Elk aandeel vertegenwoordigt bijgevolg een gelijk deel van het maatschappelijk kapitaal.

DERDE BESLUIT  HERFORMULERING STATUTAIRE BEPALINGEN

De algemene vergadering neemt kennis van onder meer

- het Wetboek van Vennootschappen,

- de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect, zoals' gewijzigd door de wet van 15 februari 2006 betreffende de uitoefening van het beroep van architect in het kader van een rechtspersoon en artikel 169 en 170 van de programmawet (1) van 20 juli 2006,

- de Aanbeveling van 28 november 1997 betreffende de uitoefening van het beroep van architect in het kader van een vennootschap of associatie, goedgekeurd door de Nationale Raad in de zitting van 27 april 2007.

De vergadering besluit tot herformulering van de statutaire bepalingen inzake: de zetel van de vennootschap; de uitoefening van het voorkeurrecht bij kapitaalverhoging in geld; de volstorting van het kapitaal; de aflossing van het kapitaal; de uitoefening van de rechten verbonden aan aandelen in onverdeeldheid; de bijeenkomst, samenstelling, bevoegdheid en werking van het bestuursorgaan; de benoeming en bezoldiging van het bestuursorgaan en commissarissen; de bijeenkomst en werking van en toelatingsvoorwaarden tot de algemene vergadering; de winstverdeling; de ontbinding en vereffening en de geschillenbeslechting.

VIERDE BESLUIT  AANNEMING NIEUWE STATUTEN

De algemene vergadering beslist om volledig nieuwe statuten aan te nemen en dit in overeen-stemming met de voorgaande wetgeving en bepalingen, na actualisering van de tekst, alsook na schrapping van alle overbodig geworden bepalingen en na verwijdering van alle verwijzingen naar (de artikelen van) de: gecoordineerde wetten op de handelsvennootschappen/de vennootschappenwet.

De volgende elementen uit de bestaande statuten blijven ongewijzigd:

- de maatschappelijke benaming.

- de maatschappelijke rechtsvorm.

- de duur van de vennootschap.

- de maatschappelijke zetel.

- het maatschappelijke doel.

- de looptijd van het maatschappelijk boekjaar.

- de datum van de jaarvergadering,

- het maatschappelijk kapitaal.

Na elk artikel afzonderlijk te hebben besproken en goedgekeurd, besluit de vergadering dat de statuten van

de vennootschap voortaan zullen luiden als volgt:

De nieuwe statuten worden bij uittreksel gepubliceerd;

'1. De rechtsvorm van de vennootschap en haar naam:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naamen handtekening.

Mod Word 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD

-" 5 12, 2012

6iBANK KOOPHANDEL KORTRIJK

0462.653.079

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een burgerlijke vennootschap opgericht onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap reet beperkte aansprakelijkheid en draagt de naam "Architectenbureau Regi Bouciqué"

2. De nauwkeurige aanduiding van de zetel van de vennootschap:

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te 8930 Menen, Kardinaal Cardijnlaan 45.

3. Het bedrag van het maatschappelijk kapitaal, de samenstelling van het maatschappelijk kapitaal (in voorkomend geval, de conclusies van het verslag van de bedrijfsrevisor met betrekking tot de inbrengen in natura), het gestorte bedrag, de venncten die hun inbreng nog niet volledig hebben volgestort niet het bedrag van de nog niet volgestorte inbrengen, het bedrag van het eventueel toegestane kapitaal:

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 18.592,01 en wordt vertegenwoordigd door 750 aandelen, op naam en zonder nominale waarde, die een gelijk aandeel van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

4. Net begin en het einde van het boekjaar

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar.

5. De bepalingen betreffende het aanleggen van reserves, de verdeling van de winst en de verdeling van het na vereffening overblijvende saldo:

De nettowinst van het boekjaar wordt bepaald overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

Jaarlijks wordt van de nettowinst een bedrag van ten minste 1/20ste afgenomen voor de vorming van een reservefonds; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds 1/10de van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, maar moet worden hernomen, zodra, om eender welke reden, aan het reservefonds wordt geraakt.

Omtrent de bestemming van de winst beslist de jaarvergadering, op voorstel van de zaakvoerder, waarbij elk aandeel recht geeft op een gelijk dividend.

Geen winstuitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief; goals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, en verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 320 van het Wetboek van Vennootschappen.

Buiten de wettelijke bepalingen inzake ontbinding, kan de vennootschap slechts ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering die beraadslaagt zoals bij een wijziging der statuten.

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake de lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren:

De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn m.b.t, de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

Wanneer de algemene vergadering beslist om een of meerdere vereffenaars aan te duiden, bepaalt zij hun bevoegdheden en vergoedingen, stelt zij vast op welke wijze zij de vennootschap kunnen verbinden en vertegenwoordigen en geeft aan hoe de vereffenaars de vereffening tot een goed einde moeten brengen.

Zolang wettelijk vereist, treden de vereffenaars pas in functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming door de algemene vergadering.

Zijn geen vereffenaars benoemd, dan worden de zaakvoerders als vereffenaars beschcuwd.

Alle vereffenaars zijn natuurlijke personen die ertoe gemachtigd werden het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De vereffenaar beschikt te dien einde over de meest uitgebreide bevoegdheden zoals bepaald bij artikel 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

De algemene vergadering bepaalt, indien nodig, de vergoedingen die toekomen aan de veref-fe naar.

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening of consignatie van de nodige sommen om die te voldoen en, indien er aandelen zijn die niet zijn volgestort, na herstelling van het evenwicht tussen de aandelen, hetzij door bijkomende volstorting te eisen lastens de niet voldoende volgestorte aandelen, hetzij door voorafgaande terugbetalingen te doen in het voordeel van die aandelen die in een grotere verhouding zijn volgestort, wordt het netto actief verdeeld onder aile vennoten naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten en worden de goederen die nog in natura voorhanden zijn, op dezelfde wijze verdeeld.

6. fee aanwijzing van de personen die gemachtigd zijn de vennootschap te besturen en te ver-binden, de omvang van hun bevoegdheid en de wijze waarop zij deze uitoefenen, hetzij alleen, hetzij gezamenlijk, hetzij als college:

Zolang de vennootschap slechts één vennoot telt, wordt zij bestuurd, hetzij door de enige ven-noot, hetzij door een cf meer personen, al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking in de tijd, hetzij in de statuten hetzij door de enige vennoot handelend als algemene vergadering.

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Telt de vennootschap meerdere vennoten, dan wordt zij bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking van duur en die, indien zij war-den benoemd in de statuten, de hoedanigheid van statutair zaakvoerder kunnen hebben.

De algemene vergadering die de zaakvoerder(s) benoemt, bepaalt hun aantal, de duur van hun opdracht en, indien er meerdere zaakvoerders zijn, of zij al dan niet als college handelen. Bij gebrek aan bepaling van de duurtijd, wordt hun mandaat geacht van onbepaalde duur te zijn, Het mandaat van gewone zaakvoerder is herroepbaar ad nutum bij besluit van de algemene vergadering, zonder dat hun herroeping recht geeft op enige vergoeding.

Alle zaakvoerders zijn natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Een stagiair kan zaakvoerder zijn indien zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten het beroep van architect samen met hem in de vennootschap uitoefent.

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van 6 maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die inge-schreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv. het ontslag van de zaakvoerder, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zat optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke ais een rechtspersoon zijn.

Wordt benoemd als statutaire zaakvoerder, voor onbepaalde duur

De heer BOUCIQUÈ Regi, wonende te 8930 Menen, Kardinaal Cardijnlaan 45.

7. De aanwijzing van een commissaris:

Zolang de vennootschap evenwel kan genieten van de uitzonderingsbepaling voorzien bij artikel 141, 2 ° van het Wetboek van Vennootschappen, heeft iedere vennoot conform artikel 166 van het Wetboek van Vennootschappen individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

8. De nauwkeurige omschrijving van het doel:

De vennootschap heeft tot doel:

Het uitvoeren van alle opdrachten die door de wetgeving voorbehouden zijn aan het beroep van architect, het beoefenen van aile aanverwante activiteiten voor zover deze niet onverenigbaar zijn met het reglement van beroepsplichten van de orde van architecten, het uitvoeren van studie en ontwerpen voor stabiliteit en bijzondere technieken (elektriciteit, sanitair, wege-niswerken, ...), het uitvoeren van expertisen.

Een vennootschap van architecten tot stand te brengen voor haar vennoten architecten, - ingeschreven op een tabel van de orde van architecten  die daartoe hun volledige persoonlijke activiteit als architect uitoefenen voor rekening van de vennootschap.

De architect is ertoe gehouden het beroep van architect binnen het kader van de vennootschap uit te oefenen overeenkomstig de regels van de behoorlijke beroepsuitoefening en is persoonlijk aansprakelijk voor eventuele beroepsfouten.

De vennootschap zal door middel van inbreng, fusie, inschrijving of om het even welke andere wijze mogen deelnemen aan alle ondernemingen, verenigingen en vennootschappèn, die een gelijksoortig of bijbehorend doel nastreven of die eenvoudig nuttig zijn tot de algehele of gedeeltelijke verwezenlijking van haar doel.

In het algemeen is de vennootschap bevoegd op een niet-commerciële wijze alle financiële, roerende of onroerende handelingen te verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk verband met haar doel, of die van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken of uit te breiden.

De vennootschap mag al deze verrichtingen uitvoeren in België of in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden, in de meest uitgebreide zin.

9. De plaats, de dag en het uur van de jaarvergadering van de vennoten, alsook de voorwaarden voor de toelating tot de vergadering en voor de uitoefening van het stemrecht:

De jaarlijkse vergadering wordt gehouden op de eerste vrijdag van de maand juni om 10u.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, zal de vergadering gehouden worden op de eerstvolgende werkdag.

De zaakvoerder moet een buitengewone of bijzondere algemene vergadering bijeenroepen telkens het belang van de vennootschap dit vereist en telkens wanneer dit gevraagd wordt door vennoten die minstens 115de van het kapitaal vertegenwoordigen en telkens dit gevraagd wordt door een Architect-Vennoot. De vennoten die minstens 115de van het kapitaal vertegenwoordigen, respectievelijk de Architect-Vennoot, geven in hun verzoek de agendapunten aan. De zaakvoerder zal de algemene vergadering bijeenroepen binnen de vijftien dagen na het verzoek hiertoe.

Elke gewone, bijzondere en de buitengewone algemene vergadering wordt gehouden op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats aangeduid in de oproeping.

Elke vennoot kan zich op de algemene vergaderingen, gewone, buitengewone en bijzondere algemene vergaderingen slechts laten vertegenwoordigen door een volmachtdrager die zelf stemgerechtigd vennoot is.

~ . IM

ré r A

Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen ; slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te cefenen,

Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep,

De oproeping tot de algemene vergadering wordt gedaan overeenkomstig de wettelijke voorschriften. Iedere persoon kan aan deze oproeping verzaken, en zal in elk geval aanzien worden als zijnde regelmatig opgeroepen indien hij op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is.

Elke gewone of bijzondere algemene vergadering kan door de zaakvoerder tijdens de zitting worden verdaagd met 3 weken. Deze verdaging annuleert elke genomen beslissing. De tweede vergadering zal beraadslagen over dezelfde agenda en beslist definitief.

Ieder aandeel geeft recht op 1 stem

De gewone en de bijzondere algemene vergadering beraadslagen en besluiten op geldige wijze ongeacht het aantal vertegenwoordigde aandelen.

In de gewone en in de bijzondere algemene vergadering worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen,

Na elke algemene vergadering worden notulen opgemaakt.

De buitengewone algemene vergadering moet worden gehouden ten overstaan van een notaris; zij kan over een voorgestelde statutenwijziging slechts dan op rechtsgeldige wijze beraadslagen en besluiten, wanneer zij die aan de vergadering deelnemen ten minste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Een wijziging van de statuten is alleen dan aangenomen, wanneer zij 3/4den van de stemmen verbonden aan de aanwezige aandelen heeft verkregen.

Wijziging van de statuten mag slechts gebeuren nadat de voorgenomen wijzigingen door de bevoegde Raad van de Orde van Architecten goedgekeurd zijn.

Elke architect-vennoot kan, overeenkomstig de wet, een algemene vergadering bijeenroepen waarvan hij zelf de agenda samenstelt.

VIJFDE BESLUIT  OPDRACHT EN VOLMACHT TOT COORDINATIE VAN DE STATUTEN EN TOT UITVOERING VAN DE GENOMEN BESLUITEN

De algemene vergadering geeft opdracht en volmacht

- aan de instrumenterende notaris om over te gaan tot het opmaken, ondertekenen en neerleggen op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van de gecoördineerde tekst van de statuten.

- aan het bestuursorgaan, evenals zijn medewerkers, aangestelden en lasthebbers, met recht om afzonderlijk te handelen, om alle nuttige of noodzakelijke formaliteiten te vervullen inzake inschrijving, wijziging of stopzetting bij het ondernemingsloket en de Kruispuntbank van Ondernemingen alsmede bij de administratie voor de Belasting over de Toegevoegde Waarde en te dien einde ook aile stukken en akten te tekenen, inclusief aile benodigde documenten en formulieren jegens de bevoegde instanties en de rechtbank van koophandel.

Voor-

behouden

" aan het

Belgisch

Staatsblad

o

Opgemaakt te Menen op 8 november 2012. Geassocieerd notaris Filip Logghe te Menen

Hierbij ook neergelegd;

- historiek en coördinatie van de statuten,

- afschrift van de akte.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

06/09/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 01.06.2012, NGL 31.08.2012 12531-0197-013
29/09/2011 : KOT000619
05/07/2011 : KOT000619
06/09/2010 : KOT000619
07/07/2009 : KOT000619
29/08/2008 : KOT000619
07/09/2007 : KOT000619
04/09/2006 : KOT000619
28/07/2005 : KOT000619
09/07/2004 : KOT000619
07/08/2003 : KOT000619
24/08/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 30.06.2015, NGL 19.08.2015 15442-0475-010
18/09/2002 : KOT000619
06/10/2001 : KOT000619
13/07/2000 : KOT000619
29/07/1999 : KOT000619
03/07/1999 : KOA016702
07/03/1998 : KOT619
04/07/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 03.06.2016, NGL 30.06.2016 16250-0472-009

Coordonnées
ARCHITECTENBUREAU BOUCIQUE REGI

Adresse
KARDINAAL CARDIJNLAAN 45 8930 MENEN

Code postal : 8930
Localité : MENEN
Commune : MENEN
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande