ARCHITECTENBUREAU IR. PATRICK SANTENS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ARCHITECTENBUREAU IR. PATRICK SANTENS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 878.170.296

Publication

27/03/2014
ÿþmati Ill

afl' ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

III IuhI IIuII RU ID IR

*14068264*

Griffie

Ondernemingsnr : 0878.170.296

Benaming (voluit) :Architectenbureau Ir. Patrick Santens

(verkort)

Rechtsvorm burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel Hoge VVieltjesgracht 9

8900 leper

Onderwerp akte :KAPITAALVERHOGING STATUTENWIJZIGING - AANNEMING VOLLEDIG NIEUWE TEKST VAN STATUTEN

Tekst

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

UI

1 4 MARI. 2014

Uit een akte verleden voor de ondergetekende Notaris Jan PLATTEAU te leper op 10 maart 2014 'Geboekt acht bladen geen verzending te IEPER de 11 maart 2014 Boek 182 bled 60 vak 8, Ontvangen ; vijftig euro (¬ 50), De E.A. Inspecteur ai (getekend) Jean-Pierre LEMAIRE'

Blijkt;

Dat er werd gehouden de buitengewone algemene vergadering der vennoten van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een bestolen vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Architectenbureau Ir. Patrick SANTENS", met zetel te 8900 leper, Hoge Wieltjesgracht 9;

Opgericht bij akte verleden voor ondergetekende Notaris Jan Platteau te leper op dertien december tweeduizend en vijf, gepubliceerd in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van vijf januari tweeduizend en zes onder nummer 06003077, ongewijzigd tot op heden.

De vergadering heeft achtereenvolgens volgende beslissingen genomen met eenparigheid van stemmen: EERSTE BESLUIT

De vergadering beslist tot uitkering van een tussentijds bruto-dividend ten belope van driehonderd en een duizend driehonderd euro (¬ 301.300,00), waarop tien procent (10%) roerende voorheffing verschuldigd is, hetzij dertigduizend honderddertig euro (¬ 30.130,00), en dit door onttrekking aan de beschikbare reserves, De dividenden werden toegekend aan de heer Patrick Santens voor een bruto-bedrag ten belope van driehonderd en een duizend driehonderd euro (¬ 301.300,00)

Deze dividenden werden betaalbaar gesteld op tien maart tweeduizend en veertien, door boeking van een te betalen schuld aan de respectieve vennoot.

TWEEDE BESLUIT

De voorzitter leest de in de agenda aangekondigde verslagen voor en de enige vennoot, aanwezig, verklaart sinds meer dan vijftien dagen een exemplaar van deze verslagen te hebben ontvangen, met name:

- het verslag opgesteld door de bedrijfsrevisor, de burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "BDO Bedrijfsrevisoren", bedrijfsrevisorenkantoor te 8800 Roeselare, Accent Business Park, Kwadestraat 153/5, vertegenwoordigd door de Heer Bruno Pouseele, bedrijfsrevisor, overeenkomstig artikel 313 van het Wetboek van Vennootschappen omtrent de kapitaalverhoging door niet-geldelijke inbreng, dat eindigt als volgt:

"5, BESLUIT

De inbreng in nature bij de kapitaalverhoging in de Burg. BVBA ARCHITECTENBUREAU IR. PATRICK SANTENS, bestaat uit de inbreng van de dividendvordering die de enige vennoot van de Burg. BVBA ARCHITECTFNBUREAU IR, PATRICK SANTENS zal verkregen hebben, mits goedkeuring door de algemene vergadering van de vooropgestelde uitkering van een tussentijds dividend van netto 271.170,00 EUR, voor een inbrengwaarde van 271.170,00 EUR

Bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden zijn wij, onder de opschortende voorwaarde van het uitkeren van het beschreven tussentijds dividend en van de opneming van het netto bedrag in het credit van een schuldrekening op naam van de enige vennoot, van oordeel:

a) dat de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut van de Bednifsrevisoren inzake inbreng in nature en dat het bestuursorgaan van de vennootschap verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de Inbreng in natura;

. _

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

mod 11.1

b) dat de beschnjving van de inbreng in nature beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

c) dat de voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden methoden van waardering bednifseconomisch verantwoord zijn en dat de waardebepalingen waartoe deze methoden van waardering leiden, tenminste overeenkomen met het aantal en de fractiewaarde en met het agio van de tegen de inbreng uit te geven aandelen, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is.

De vergoeding van de inbreng in nature bestaat uit 293 aandelen van de Burg. BVBA ARCHITECTENBUREAU IR. PATRICK SANTENS, zonder vermelding van nominale waarde.

Dit verslag wend opgesteld overeenkomstig artikel 313 van het Wetboek van vennootschappen in het kader van de voorgenomen inbreng in natura bij de kapitaalverhoging in de Burg. BVBA ARCHITECTENBUREAU IR. PATRICK SANTENS en mag niet voor andere doeleinden martien gebruikt.

Roeselare, 4 februari 2014 (getekend) BDO Bedriffsrevisoren Burg. Ven. CVBA

Vertegenwoordigd door Bruno Pouseele bedrijfsrevisor"

- het verslag opgesteld door de zaakvoerder overeenkomstig artikel 313 van het genoemde wetboek. Goedkeuring van deze beide verslagen.

Deze verslagen zullen neergelegd worden op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

DERDE BESLUIT

De vergadering beslist om het kapitaal van de vennootschap te verhogen met tweehonderd eenenzeventigduizend honderdzeventig euro (¬ 271.170,00) om het te brengen van twintigduizend euro (E 20.000,00) op tweehonderd eenennegentigduizend honderdzeventig euro (¬ 291.170,00), door inbreng in nature van één of meerdere rekening-couranten gecreëerd door uitkering van een tussentijds bruto-dividend, ten bedrage van driehonderd en een duizend driehonderd euro (E 301.300,00) onder aftrek van tien procent roerende voorheffing ten bedrage van dertigduizend honderddertig euro (¬ 30.130,00), hetzij aldus netto tweehonderd eenenzeventigduizend honderdzeventig euro (¬ 271.170,00), en dit in twee fases:

- Eerste fase:

I. Beslissing.

De vergadering beslist om het kapitaal te verhogen met achtenvijftigduizend zeshonderd euro (¬ 68.600,00) om het te brengen van twintigduizend euro (¬ 20.000,00) op achtenzeventigduizend zeshonderd euro (E 78.600,00), door inbreng in nature van één of meerdere rekening-couranten gecreëerd door voormelde uitkering van een tussentijds dividend.

De kapitaalverhoging gaat gepaard met de creatie van tweehonderd drieënnegentig (293) nieuwe aandelen van dezelfde aard, die dezelfde rechten en plichten bieden als de bestaande aandelen en die in de winsten zullen delen vanaf heden.

Op deze nieuwe aandelen zal worden ingeschreven tegen de prijs van negenhonderd vijfentwintig euro negenenveertig cent (¬ 925,49) per aandeel, waarvan:

- achtenvijftigduizend zeshonderd euro (¬ 58.600,00) zal geboekt worden als kapitaal;

- tweehonderd en twaalfduizend vijfhonderdzeventig euro (¬ 212.570,00) als uitgiftepremie.

Ieder nieuw aandeel en de daarbijhorende uitgiftepremie zal worden volgestort in kapitaal ten belope van honderd procent (100%).

Inbrenq

Is alhier tussengekomen

De heer Patrick Santens, voornoemd, die na voorlezing te hebben gehoord van al wat voorafgaat, verklaart volledig op de hoogte te zijn van de statuten der vennootschap en verklaart met zijn netto-aandeel in voormeld uitgekeerd dividend, te weten tweehonderd eenenzeventigduizend honderdzeventig euro (¬ 271.170,00), te willen intekenen op voormelde kapitaalverhoging, hetzij achtenvijftigduizend zeshonderd euro (E 58.600,00) kapitaal en tweehonderd en twaalfduizend vijfhonderdzeventig euro (¬ 212.570,00) uitgiftepremie, door inbreng van de credit rekening-courant op zijn naam in voormelde vennootschap zoals beschreven in het verslag van de bedrijfsrevisor en op heden nog openstaat voor tenminste hetzelfde bedrag;

De inbrenger verduidelijkt nogmaals dat voormeld ingeboekt credit-saldo van de door hem aangehouden rekening-courant tot stand is gekomen tengevolge van het tussentijds dividend toegekend door de voorgaande beslissing.

Ingevolge onderhavige inbreng wordt het netto-bedrag van voorschreven dividendenuitkering onmiddellijk in het kapitaal opgenomen.

III. Vergoeding voor de inbreng

Als vergoeding voor deze inbreng in nature worden tweehonderd drieënnegentig (293) nieuwe aandelen gecreëerd van dezelfde aard, die dezelfde rechten en plichten bieden ais de bestaande aandelen en die in de winsten zullen delen vanaf heden.

Deze tweehonderd drieënnegentig (293) nieuwe - volledig volstortte - aandelen, worden toegewezen aan de heer Patrick Santens, voornoemd, als vergoeding voor de gedane inbreng;

IV. Vaststellino kapitaalverhooing.

De vergadering stelt vast dat de voormelde kapitaalverhoging is verwezenlijkt en dat het kapitaal werkelijk werd

verhoogd tot achtenzeventigduizend zeshonderd euro (¬ 78.600,00).

VII. Uitoiftepremie.

De vergadering beslist de uitgiftepremie ten belope van tweehonderd en twaalfduizend vijfhonderdzeventig euro

(¬ 212.570,00) op een onbeschikbare rekening "Uitgiftepremies" te plaatsen,

- Tweede fase:

I. Beslissing.

De vergadering beslist om het kapitaal te verhogen met tweehonderd en twaalfduizend vijfhonderdzeventig euro

(E 212.570,00) om het te brengen van achtenzeventigduizend zeshonderd euro (E 78.600,00) op tweehonderd

eenennegentigduizend honderdzeventig euro (¬ 291..1 70,00), door incorporatie bij het kapitaal van de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

-a Voorbehouden

, aan het 1 Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

voormelde totale uitgiftepremie.

; De kapitaalverhoging gaat niet gepaard met de creatie en uitgifte van nieuwe aandelen.

11. Vaststelling kapitaalverhoging.

De vergadering stelt vast dat de voormelde kapitaalverhoging is verwezenlijkt en dat het kapitaal werkelijk werd

verhoogd tot tweehonderd eenennegentigduizend honderdzeventig euro (¬ 291.170,00).

VIERDE BESLUIT

De vergadering besluit tot actualisering van de statuten door aanneming van een volledig nieuwe tekst

overeenkomstig de te nemen besluiten en door schrapping van alle overbodige bepalingen.

Na elk artikel afzonderlijk te hebben besproken en goedgekeurd, besluit de vergadering dat de statuten van de

vennootschap voortaan zullen luiden als volgt: (bij uittreksel):

1-Naam

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met

beperkte aansprakelijkheid. Zij draagt de benaming "Architectenbureau Ir. Patrick SANTENS".

De naam van de vennootschap wordt steeds voorafgegaan of gevolgd door de woorden: "burgerlijke

vennootschap".

2-Zetel:

De zetel is gevestigd te 8900 leper, Hoge VVieftjesgracht 9.

Deze mag zonder statutenwijziging worden overgebracht naar iedere andere plaats in België, bij beslissing van

het bestuursorgaan, mits inachtneming van de taalwetgeving. Het verplaatsen van de zetel of het

ultbatingsadres moet onverwijld meegedeeld worden aan de raad van de provincie van de Orde van de

Architecten waar de zetel gevestigd was alsook aan de raad van de provincie van voormelde Orde waar de

nieuwe zetel gevestigd wordt. Wanneer de zetel gevestigd wordt in de Brusselse agglomeratie moeten zij naar

keuze warden voorgelegd aan de provinciale Raad van Brabant gebruik makend van het Nederlands of de

provinciale Raad van Brabant gebruik makend van het Frans.

De vennootschap mag zonder statutenwijziging, bij beslissing van het bestuursorgaan, in België of in het

buitenland een filiaal of bijkantoor oprichten. De oprichting van een filiaal of bijkantoor wordt gemeld aan de

provinciale raad van voormelde Orde in wiens rechtsgebied het gevestigd wordt, evenals aan de provinciale

raad van de zetel van de vennootschap.

3-Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

4-Kapitaal:

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt tweehonderd eenennegentigduizend honderdzeventig euro (¬

291.170,00).

Het wordt vertegenwoordigd door driehonderd drieënnegentig (393) aandelen op naam, zonder nominale

waarde, die ieder één/driehonderddrieënnegentigste van het kapitaal vertegenwoordigen,

5-Boekjaar:

Het boekjaar begint op één oktober en eindigt op dertig september van elk jaar.

6-Reserve - Winstverdeling -Vereffeningsoverschot

Jaarlijks houdt de algemene vergadering een bedrag in van ten minste een twintigste van de nettowinst voor de

vorming van een reservefonds; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds een

tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt.

Omtrent het overschot zal de jaarvergadering ieder jaar soeverein besluiten maar mits inachtneming van een

gelijk recht voor elk aandeel.

Elk aandeel geeft een gelijk recht bij de verdeling van het overschot na vereffening rekening houdend met hun

volstorting..

7-Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders-architecten te benoemen door de algemene

vergadering onder de vennoten voor de tijdsduur door haar vast te stellen.

De zaakvoerder moet het beroep van architect uitoefenen en derhalve ingeschreven zijn op de lijst van de Orde

van Architecten.

De architecten-vennoten vervullen in de vennootschap tevens een werkzaamheid en leidende functie van

dagelijks bestuur van technische aard.

Bevoegdheden

Ingeval er slechts één zaakvoerder is aangesteld, dan neemt deze aile beslissingen naar eigen inzicht.

Ingeval er twee zaakvoerders zijn aangesteld, dan vormen zij een college van zaakvoerders waarbij zij wel

gezamenlijk het bestuur voeren.

Zijn er drie of meer zaakvoerders aangesteld, dan vormen zij een college van zaakvoerders, dat beraadslaagt

en besluiten neemt volgens de algemene regels van de beraadslagende vergaderingen.

Het bestuursorgaan heeft de meest uitgebreide machten om in alle omstandigheden namens de vennootschap

alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot de verwezenlijking van het doel van de

vennootschap, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van Vennootschappen alleen de

algemene vergadering bevoegd is.

Taakverdeling tussen diverse zaakvoerders evenmin als kwalitatieve of kwantitatieve bevoegd heidsbeperkingen

die de algemene vergadering bij de benoeming zou opleggen zijn niet tegenwerpelijk aan of door derden.

Vertegenwoordiainasmacht

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder;

ook indien er meerdere zaakvoerders worden aangesteld, hebben zij het vermogen om ieder afzonderlijk op te

treden voor aile handelingen.

Het bestuursorgaan dat overeenkomstig het voorgaande de vennootschap vertegenwoordigt, kan

gevolmachtigden aanstellen voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Indien er meerdere zaakvoerders zijn, dient deze volmacht gezamenlijk gegeven te worden.

De gevolmachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerders in geval van overdreven volmacht.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van diegene die ondertekent worden vermeld.

8-Controle :

De controle op de vennootschap zal geschieden in zoverre zulks wettelijk vereist is ofwel indien de algemene vergadering hiertoe beslist door één of meer commissarissen.

Wordt geen commissaris benoemd, dan heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een accountant.

9-Doel 1

De burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft tot doel

De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland, het uitoefenen door de vennoten-architecten, voor rekening van de vennootschap, van het beroep van architect evenals van alle met het architectenberoep aanverwante en niet-onverenigbare disciplines.

De handelingen van architectuur in België moeten steeds voorbehouden worden aan personen die hier gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Behoudens de wettelijke of reglementaire voorziene beperkingen mag de vennootschap alle handelingen verrichten welke rechtstreeks of onrechtstreeks ln verband staan met haar maatschappelijk doet

De vennootschap mag op om het even welke wijze deelnemen aan alle verenigingen, vennootschappen en ondernemingen die een gelijkaardig maatschappelijk doel nastreven of die bijdragen tot de algehele of gedeeltelijke verwezenlijking van het maatschappelijk doel.

Mits inachtname van de deontologie mag de vennootschap aile commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende patrimoniumverrichtingen uitvoeren afhandelingen verrichten die in rechtstreeks of onrechtstreeks verband staan met haar maatschappelijk doel en, in het algemeen, alle handelingen verrichten die van aard zouden zijn de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel, geheel of ten dele, te vergemakkelijken, te bevorderen of te begunstigen,

10-Jaarvergadering:

De gewone algemene vergadering, ook jaarvergadering genoemd, heeft plaats op de eerste zaterdag van de maand maart om veertien uur; indien deze dag een wettelijke feestdag is op de eerstvolgende werkdag. De jaarvergadering wordt gehouden, behoudens andersluidende bijeenroeping, op de zetel van de vennootschap.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Onverminderd de regels betreffende de wettelijke vertegenwoordiging kan elke vennoot zich op een vergadering laten vertegenwoordigen door een lasthebber, al dan niet vennoot.

Schriftelijk stemmen is toegelaten. ln dit geval vermeldt de brief waarop de stem wordt uitgebracht elk punt van de agenda en de eigenhandig geschreven woorden "aanvaard" of "verworpen", gevolgd door de handtekening, hij wordt aangetekend aan de vennootschap gestuurd en moet ten laatste daags voor de vergadering op de zetel toekomen.

De vennoten kunnen éénparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden.

Het bestuursorgaan heeft het recht tijdens de zitting elke gewone, bijzondere of buitengewone algemene vergadering één enkele maal drie weken uit te stellen, tenzij de vergadering bijeengeroepen is op verzoek van één of meer vennoten die ten minste één vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen. Deze verdaging doet geen afbreuk aan de genomen besluiten, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent.

VIJFDE BESLUIT

De vergadering geeft hierbij volmacht aan de instrumenterende Notaris om de gecoördineerde statuten op te stellen en neer te leggen.

De vergadering geeft bij deze bijzondere volmacht aan bv BVBA BACKBONE, te 8900 leper, Maloulaan 30, evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, om aile noodzakelijke formaliteiten te vervullen bij de Griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel, de Kruispuntbank van Ondernemingen, de Ondernemingsloketten, de BTW-Administratie, de Administratie van de Directe Belastingen, de sociale verzekeringsfondsen, en om het even welke andere administratieve instanties. VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL

Tegelijk hiermede neergelegd: de expeditie van de akte statutenwijziging + bijzonder verslag van het bestuursorgaan + bijzonder verslag van de bedrijfsrevisor + gecoördineerde tekst der statuten,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2014 - Annexes du Moniteur belge











Notaris Jan PLATfEAU







Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(ert) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

25/03/2014 : ME. - JAARREKENING 30.09.2013, GGK 01.03.2014, NGL 19.03.2014 14068-0206-014
20/03/2013 : ME. - JAARREKENING 30.09.2012, GGK 02.03.2013, NGL 14.03.2013 13064-0182-014
27/12/2011 : ME. - JAARREKENING 30.09.2011, GGK 28.11.2011, NGL 20.12.2011 11644-0353-015
25/03/2011 : ME. - JAARREKENING 30.09.2010, GGK 05.03.2011, NGL 21.03.2011 11062-0195-015
16/03/2015 : ME. - JAARREKENING 30.09.2014, GGK 07.03.2015, NGL 09.03.2015 15059-0077-014
29/03/2010 : ME. - JAARREKENING 30.09.2009, GGK 06.03.2010, NGL 23.03.2010 10072-0478-014
26/03/2009 : ME. - JAARREKENING 30.09.2008, GGK 07.03.2009, NGL 23.03.2009 09084-0012-014
26/03/2008 : ME. - JAARREKENING 30.09.2007, GGK 01.03.2008, NGL 19.03.2008 08075-0160-013
13/03/2007 : ME. - JAARREKENING 30.09.2006, GGK 03.03.2007, NGL 12.03.2007 07071-4551-016

Coordonnées
ARCHITECTENBUREAU IR. PATRICK SANTENS

Adresse
HOGE WIELTJESGRACHT 9 8900 IEPER

Code postal : 8900
Localité : IEPER
Commune : IEPER
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande