ARTBEAT

Association sans but lucratif


Dénomination : ARTBEAT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 597.748.444

Publication

17/02/2015
ÿþ MOD2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Art6 - Men kan lid worden van de vereniging wanneer 2/3 van de algemene vergadering zijn goedkeuring tot toetreding geeft.

y.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

MONITEUR BELGE

BELG SCH STAATS BLA89-02-2015D ff ent, atd. K

o: .f r: r BERGCC,D Rechtbank vanL,

111.111113.111111

Ondernemingsnr : 0 7 94 y y i Benaming

(voluit) : VZW Artbeat

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Wolvenhofstraat 111 8870 te Izegem

Onderwerp akte : Oprichting

Op heden 3 januari 2015 te Kortrijk, werd tussen de ondergetekenden, Stijn Ottevaere, Hendrik Deievoie en Kenneth De Bue allen van Belgische nationaliteit, de vereniging zonder winstoogmerk genaamd "VZW Artbeat"; opgericht. Deze vereniging za! werken onder de volgende statuten.

HOOFDSTUK 1 - Algemene bepaling

Arti - De vereniging draagt als naam: VZW Artbeat

Heeft als hoofdzetel: Wolvenhofstraat 1/1 8870 te Izegem en valt onder het gerechtelijk arrondisement

West-Vlaanderen.

Art2 - De vereniging is opgericht met de volgende doeleinden:

1. Het aanbieden van feestelijkheden & culturele activiteiten zoals fuiven, festivals, concerten.

2. Het aanbieden van vormende workshops en dergelijke educatieve activiteiten inzake ontwikkeling van de vlaame jeugd en bevordering jeugdcultuur

3. Het aanbieden van socio-culturele activiteiten in de breedste zin van het woord.

4. Het promoten van beoefenaars van muzikale, artistieke en sportieve kunsten.

5. Het mede-organiseren en/of ondersteunen van evenementen voor andere organisatoren, (jeugd)verenigingen, klassen van scholen alsook het aanbieden van haar verworven kennis. De vereniging mag tevens ook fungeren als tussenpersoon bij het boeken van artistieke aangelegenheden.

6. Het ter beschikking stellen van medewerkers en diverse aangeworven materialen

7. Het aanbieden van eetgelegenheden met of zonder dans activiteit.

8. Het organiseren van groepsverplaatsingen, reizen of uitstapjes naar dergelijke bestemmingen met educatief, cultureel of ontspannend doel zoals beurzen, pretparken, snowboardreizen, sportevenementen,

concerten etc.. "

9. De vereniging mag ook op bijkomstige wijze economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst uitsluitend besteed wordt aan het doel en zal handelen volgens een basisdemocratische opvatting.

Art3 - De vereniging is opgericht voor een onbepaalde duur en kan te alle tijde ontbonden worden. Bij ontbinding van de vereniging worden de fondsen en bezittingen geschonken aan een caritatieve instelling. De uittredende beheerraad beslist in deze.

HOOFDSTUK 2 - De leden

Art4 - Het aantal leden is onbepaald maar mag niet minder bedragen dan 3.

Arts - Volgende personen zijn lid bij de oprichting:

Stijn Ottevaere, Wolvenhofstraat 1/1, 8870 Izegem geboren te Izegem op 10/11/1994

Hendrik Delevoie, Burgemeester Vercruysselaan 19, Kortrijk geboren te Kortrijk op 19/07/1984

Kenneth De Bue, Burgemeester Thiersstraat 10A, 8501 Bissegem geboren te Kortrijk op 24/10/1991

Alle leden hebben de Belgische nationaliteit.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art? - Toegetreden leden hebben enkel de rechten en verplichtingen die bepaald worden in een huishoudelijk reglement.

Art8 - Toegetreden leden mogen de algemene vergaderingen bijwonen maar hebben echter geen stemrecht,

Art9 -De hoedanigheid van lid gaat verloren

- door vrijwillig ontslag, dat aan de voorzitter van de vereniging wordt meegedeeld en dat ten allen tijde kan

gebeuren;

- door overlijden, of rechtsonbekwaamheid van het lid- natuurlijk persoon;

- door ontbinding, fusie, splitsing of failissement van het lid - rechtspersoon;

- door uitsluiting door de Algemene Vergadering bij aanwezigheid van de helft van de leden via een

meerderheidsbeslissing van 213de.

De beslissing moet niet worden gemotiveerd.

Art10 - Een lid kan worden uitgesloten wanneer de algemene vergadering dit beslist met een stemming. 2/3 van de aanwezige leden dient zich uit te spreken voor de uitsluiting van een lid.

Art11 - De leden zijn een lidgeld verschuldigd dat jaarlijks wordt vastgelegd door de beheerraad en zal tussen de 0 en 700euro per jaar bedragen.

HOOFDSTUK 3 - De algemene vergadering

Art12 - Ieder lid maakt deel uit van de algemene vergadering.

Art13 - Iedereen die lid is van de algemene vergadering kan punten op de agenda plaatsen door deze op voorhand te communiceren met de voorzitter.

Art14 - De algemene vergadering wordt minstens 1x per jaar bijeengeropen. De bijeenroeping gebeurt op voorhand door de voorzitter.

Art15 - Wanneer men een lid of een beheerder wil afzetten moet de beheerraad een buitengewone algemene vergadering warden samengeroepen. Minima 1/3 van de leden moeten hierom verzoeken.

Art16 - Een statutenwijziging kan enkel worden goedgekeurd door een buitengewone algemene vergadering. Deze wordt samengeroepen door de beheerraad.

Art17 - De buitengewone algemene vergadering is slechts in aantal wanneer 2/3 van de leden aanwezig is.

Art18 - Wanneer de buitengewone algemene vergadering niet in aantal is dient een nieuwe buitengewone algemene vergadering te worden belegd. Deze vergadering is stemgerechtigd, ongeacht het aantal aanwezige leden.

Art19 - Wanneer 1/3 van de leden van de algemene vergadering erom verzoekt is de beheerraad verplicht een algemene vergadering samen te roepen. Wanneer de beheerraad geen vergadering belegd binnen die periode, dan kunnen de verzoekers zelf een vergadering beleggen.

Hiervoor dienen alle leden te worden opgeroepen via e-mail. Bij gebrek hieraan is de vergadering niet reglementair samengeroepen en dus niet geldig.

HOOFDSTUK 4 - De beheerraad

Art20 - De beheerraad bestaat uit minimum 3 leden. De beheerraad kan ten allen tijde worden uitgebreid met meerdere bestuurders. Deze moeten worden voorgedragen door de beheerraad en in een algemene vergadering worden aanvaard met een absolute meederheid

Art21 - De beheerraad wordt samengesteld door en uit de leden benoemd onder 'arts'. Tijdens de

oprichtingsvergadering werd de beheerraad ais volgt samengesteld :

Stijn Ottevaere (bestuurder)

Kenneth De Bue (bestuurder)

Hendrik Delevoie (bestuurder)

Art22 - Een beheerder kan slechts worden afgezet wanneer een buitengewone algemene vergadering met 2/3 meerderheid het zo beslist. Tijdens dergelijke buitengewone algemene vergadering moet 2/3 van de leden aanwezig zijn.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Art23 - Een beheerder kan zijn mandaat vacant stellen. Hiervoor dient hij een mail te richten aan de voorzitter waarin het ontslag als beheerder wordt ingediend. De beheerraad spreekt zich uit over het al dan niet aanvaarden van het ontslag.

Art24 - Wanneer er een positie binnen de beheerraad vacant wordt, hetzij daar afzetting/vrijwillig ontslagbeëindiging mandaat, dan stelt de beheerraad een vervanger aan. Deze vervanger dient te worden bekrachtigd door een algemene vergadering met minstens 2/3 van de leden aanwezig.

Art25 - Wanneer de algemene vergadering de aanstellingen, zoals in 'Art24' vermeld, verwerpt, moet de beheerraad een andere kandidaat voorstellen. Dit zolang de algemene vergadering deze aanstelling bekrachtigd, zoals voorgeschreven in 'Art24',

Art26 - De beheerraad wordt samengeroepen door de voorzitter. Maar oak kunnen de verzoekers zelf een beheerraad samenroepen. Hiertoe dienen alle leden van de beheerraad te worden uitgenodigd via e-mail.

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

HOOFDSTUK 5 - Financiën

Art27 - Elk jaar legt de secretaris een gedetailleerde financieel verslag ter goedkeuring voor, eerst aan de beheerraad en daarna aan de algemene vergadering. Dit verslag moet voor de afsluiting van het boekjaar worden voorgelegd.

Art28 - De secretaris houdt de boekhouding bij. Het eerste boekjaar van de vereniging looft vanaf de oprichtingsdatum t.e.m. 31 december 2015. Daarna beslaat het boekjaar telkens 1 kalenderjaar.

Art29 - leder lid van de vereniging kan de boekhouding inkijken. Hiervoor kan hij zich wenden tot de secretaris. De secretaris is verplicht binnen de 5 dagen na verzoek dit voor te leggen aan het verzoekende lid,

HOOFDSTUK 6 - Statutenwijziging

Art30 - De statuten kunnen gewijzigd worden door de algemene vergadering. Daartoe dient een stemming te worden gehouden waarbij 2/3 van de meerderheid moet toestemmen met het wijzigen van de statuten.

Art31 - Om geldig te kunnen stemmen moet tijdens algemene vergadering, die over een statutenwijziging beraatslaagt, minstens 2/3 van de leden fysisch aanwezig zijn. Tijdens een algemene vergadering, die over een statutenwijziging beraadslaagt , kan niet worden gestemd bij volmacht.

Art32 - De statutenwijziging samen met de nummers van de artiekets die voor wijziging in aanmerking komen, moet expliciet worden vermeld op de agenda van de algemene vergadering, die bij de uitnodiging is gevoegd.

HOOFDSTUK 7 - Administratieve Bepalingen

Art33 - Tijdens de eerste beheerraad wordt een reglement van inwendige orde opgesteld. Dit reglement wordt aan alle leden ter kennis gebracht en ondertekend.

Art34 - De wet op de v.z.w. van 2 mei 2002 is van toepassing op deze statuten. Aldus overeengekomen te Kortrijk op 3 Januari 2015

Tergelijkertijd hiermee neergelegd

statuten

getekend Stijn Ottevaere

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
ARTBEAT

Adresse
WOLVENHOFSTRAAT 1/1 8870 IZEGEM

Code postal : 8870
Localité : IZEGEM
Commune : IZEGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande