ASASENSE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ASASENSE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 507.969.697

Publication

08/01/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

06-01-2015

Griffie

*15300379*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0507969697

Ondernemingsnummer :

Benaming

(voluit) :

ASAsense

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Er blijkt uit een akte verleden voor geassocieerd notaris Francis Moeykens met zetel te Brugge (Sint-Kruis) op 5 januari 2015, ter registratie, dat:

1/ De heer BOTTELDOOREN, Dick Bert Michel, geboren te Oudenaarde op elf januari negentienhonderd drieënzestig, wonende te 9840 De Pinte, Begonialaan 16.

2/ De heer DE COENSEL, Bert, geboren te Zottegem op vier augustus negentienhonderd negenenzeventig, wonende te 9050 Gent (Ledeberg), Jenny Tanghestraat 6/0105.

3/ De Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "LUNAHRA", met zetel te 8000 Brugge, Spanjaardstraat 4, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Gent, afdeling Brugge onder het nummer BTW BE 0444.662.945,

een Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid onder de naam  ASAsense met zetel te 8000 Brugge, Spanjaardstraat 4 hebben opgericht.

Het kapitaal, waarvan het vaste gedeelte achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR) bedraagt, wordt vertegenwoordigd door achttienduizend zeshonderd (18.600) aandelen A. Het kapitaal (vast en variabel) wordt vertegenwoordigd door een veranderlijk aantal aandelen met een nominale waarde van één euro (¬ 1,00) per aandeel.

Op de achttienduizend zeshonderd (18.600) aandelen A, ter vertegenwoordiging van het vaste gedeelte van het kapitaal wordt door de verschijners als volgt ingeschreven:

1. De heer BOTTELDOOREN Dick, voornoemd, schrijft in op zesduizend tweehonderd (6.200) aandelen categorie A, dewelke hij gedeeltelijk volstort door inbreng van een bedrag in geld ten bedrage van tweeduizend honderd (¬ 2.100,00) euro, hij dient dus nog te volstorten vierduizend honderd (¬ 4.100,00) euro.

2. De heer DE COENSEL Bert, voornoemd, schrijft in op zesduizend tweehonderd (6.200) aandelen categorie A, dewelke hij gedeeltelijk volstort door inbreng van een bedrag in geld ten bedrage van tweeduizend honderd (¬ 2.100,00) euro, hij dient dus nog te volstorten vierduizend honderd (¬ 4.100,00) euro.

3. LUNAHRA BVBA, met zetel te 8000 Brugge, Spanjaardstraat 4, voornoemd, schrijft in op

zesduizend tweehonderd (6.200) aandelen categorie A, dewelke hij gedeeltelijk volstort door inbreng

van een bedrag in geld ten bedrage van tweeduizend honderd (¬ 2.100,00) euro, hij dient dus nog te

volstorten vierduizend honderd (¬ 4.100,00) euro.

De verschijners verklaren en erkennen dat tot gedeeltelijke volstorting van elk van de aldus

ingeschreven aandelen een bedrag van zesduizen driehonderd (¬ 6.300,00) euro werd gestort.

Het geheel van de inbreng in specien werd gedeponeerd op een bijzondere rekening bij ING Bank.

De statuten luiden als volgt:

Artikel één - NAAM

De vennootschap is opgericht onder de rechtsvorm van een coöperatieve vennootschap met

beperkte aansprakelijkheid. Haar naam luidt ASAsense.

Artikel twee - MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 8000 Brugge, Spanjaardstraat 4.

Onderwerp akte :

Spanjaardstraat 4 8000 Brugge

Oprichting

Coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Deze mag zonder statutenwijziging worden verplaatst naar iedere andere plaats in België, bij beslissing van de raad van bestuur, mits inachtneming van de taalwetgeving.

De vennootschap mag, bij beslissing van de raad van bestuur, exploitatiezetels, administratieve zetels, filialen, agentschappen en depots in België of het buitenland oprichten.

Artikel drie - DOEL

De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland, hetzij rechtstreeks, hetzij als tussenpersoon, alle hierna vermelde activiteiten. Deze activiteiten kunnen uitgevoerd worden zowel voor eigen rekening, als voor rekening van derden, tenzij hierna anders vermeld, en betreffen onder meer :

" Het aanbieden van services en producten gebaseerd op meetnetwerken en de intelligente verwerking en interpretatie van de meetresultaten en dit in de breedste zin, waaronder:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

1. Het opzetten van meetnetwerken bestaande uit zowel vaste als mobiele meettoestellen;

2. Het ontwikkelen en vervaardigen van de toestellen die toelaten de omgeving te bemonsteren, onder andere geluid en trillingen, luchtverontreiniging, aanwezigheid van mensen, atmosferische condities, enz...;

3. Het commercialiseren, verkopen, verhuren, in licentie geven van meettoestellen, de bijbehorende applicaties en diensten;

4. Het adviseren met betrekking tot de perceptie van de omgeving door mensen;

5. Het ontwikkelen van software-applicaties voor het capteren van de perceptie via bevragingen in elke digitale vorm evenals het bio-monitoren;

6. Het ontwikkelen en/of commercialiseren van software-applicaties voor het beheer van grote data volumes en de extractie van kennis (data-mining) uit deze gegevens;

7. Het ontwikkelen en/of commercialiseren van software-applicaties voor het samenbrengen van verschillende vormen van gegevens (data-fusion) zowel naar aard als naar locatie met het oog op het afleiden van onderlinge verbanden, het detecteren van de bron of oorzaak van de waarneming;

8. Het ontwikkelen en/of commercialiseren van software-applicaties voor het detecteren van afwijkingen en anomalieën in die afwijkingen met het oog op het detecteren van onder andere veiligheidsrisico s.

9. Het geven van opleidingen en het schrijven van handleidingen en cursussen voor het gebruik en de interpretatie van de gegevens en het destilleren van kennis.

10. Het verlenen en verhandelen van octrooien en andere vormen van intellectueel eigendom, inclusief het verlenen van al of niet exclusieve licenties;

" Het verrichten van alle activiteiten van IT service provider;

" De verkoop, verhuur (met inbegrip van de toekenning van licenties), de creatie en ontwikkeling, de installatie, het onderhoud en de herstelling van applicaties voor data-acquisitie, databeheer per computer (software en hardware) voor privé of publieke ondernemingen, hierin begrepen alle consultancy opdrachten in het domein van het databeheer per computer, de ontwikkeling, installatie, ondersteuning en onderhoud van informaticasystemen voor databeheer, alle verkopen van informatica-materiaal (met inbegrip van zowel computers als de daarbij horende programma s en applicatie) en alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met deze activiteiten verband houden.

" Het ontwikkelen en programmeren van software-applicaties en diensten om informatie uit te wisselen en data beschikbaar te stellen;.

" Het analyseren, ontwerpen, programmeren en uitgeven van gebruiksklare software-applicaties en systemen.

De vennootschap zal alle burgerlijke, industriële, commerciële, financiële, roerende en onroerende handelingen mogen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar doel, die van aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken of uit te breiden, en die daartoe noodzakelijk, nuttig of zelfs alleen maar bevorderend zijn. De vennootschap mag daarenboven belangen nemen hetzij door deelneming, inbreng of elke andere wijze, in alle vennootschappen, ondernemingen, economische samenwerkingsverbanden, beroepsverenigingen of groeperingen, bestaande of op te richten, zowelin België als in het buitenland, die een gelijkluidend, aanvullend of soortgelijk doel nastreven, of die van aard zijn de ontwikkeling van haar onderneming te bevorderen. De vennootschap is bevoegd deel te nemen, onder gelijk welke vorm, aan de oprichting, uitbreiding, omzetting, fusie, opslorping, het bestuur en de controle van de ondernemingen met gelijkaardige, aanverwante of aanvullende activiteiten. Ze kan verder alle hulp verlenen aan ondernemingen waarin ze belang stelt onder meer in de vorm van leningen, voorschotten of borgstellingen, alsook bij wijze van bijstand inzake bestuur en/of administratie. De vennootschap mag ten voordele van derden, tevens alle waarborgen toestaan, alle roerende goederen verpanden, alle onroerende goederen met hypotheek bezwaren. Al het voorgaande in zoverretoegelaten door de wet of voor zover de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

vennootschap hiervoor aan de wettelijke vereisten voldoet. Deze opsomming is exemplatief.

Artikel vier - DUUR

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd, vanaf het verkrijgen van de

rechtspersoonlijkheid.

Artikel vijf - KAPITAAL

Het maatschappelijke kapitaal is onbeperkt en vertegenwoordigt de door de vennoten verrichte

inbrengen. Het omvat een vast gedeelte en een veranderlijk gedeelte.

Het aanvangskapitaal bij oprichting bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR). Het

vaste gedeelte van het kapitaal is gelijk aan achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR).

Het kapitaal is zonder wijziging van de statuten veranderlijk voor het bedrag dat het vaste gedeelte

van het kapitaal overtreft.

Voor een verhoging of vermindering van het veranderlijk kapitaal is geen statutenwijziging vereist.

Het veranderlijk gedeelte wordt verhoogd, respectievelijk verminderd, telkens nieuwe vennoten

toetreden of intekenen op een of meer aandelen of telkens vennoten uittreden of uitgesloten worden

zonder dat een nieuwe of andere vennoot in de plaats treedt, of wanneer de vennoten nieuwe

inbrengen verrichten of terugnemingen verrichten op de door hen gestorte inbrengen, dit alles mits

inachtneming van de statutaire bepalingen terzake.

Artikel zes - AANDELEN

Het maatschappelijke kapitaal wordt vertegenwoordigd door een veranderlijk aantal aandelen.

Het vast gedeelte van het kapitaal wordt vertegenwoordigd door achttienduizend zeshonderd

(18.600) aandelen A. Er zal steeds op een met het vast gedeelte van het maatschappelijk kapitaal

overeenkomend aantal aandelen moeten ingeschreven zijn.

De aandelen zijn onderverdeeld in twee categorieën, als volgt:

" Categorie A (aandelen A) : deze aandelen hebben een nominale waarde van één euro (1 EUR) per aandeel. Op deze aandelen kan enkel worden ingeschreven door de oprichters van de vennootschap en, tijdens de duur van de vennootschap, door de natuurlijke- of rechtspersonen die, conform de toetredingsvoorwaarden van artikel 10 van de statuten, door de houders van categorie A aandelen met unanimiteit van stemmen als houders van categorie A aandelen toegelaten worden.

" Categorie B (aandelen B) : deze aandelen hebben een nominale waarde van één euro (1 EUR) per aandeel. Op deze aandelen kan worden ingeschreven door de natuurlijke- of rechtspersonen die conform de toetredingsvoorwaarden van artikel 10 van de statuten door de houders van categorie A aandelen met unanimiteit van stemmen en door een meerderheid van alle aandelen.

Elk aandeel moet minstens voor één vierde worden volgestort.

Buiten de aandelen die een inbreng vertegenwoordigen, mag geen enkele andere soort effecten, ongeacht hun naam, worden uitgegeven die maatschappelijke rechten vertegenwoordigen of recht geven op een deel van de winst.

Een aantal aandelen overeenstemmend met het vaste kapitaal moet steeds onderschreven zijn; het gedeelte van het kapitaal moet volgestort zijn ten belope van zesduizend driehonderd euro (6.300,00 EUR).

Buiten de aandelen van de vennootschap waarop werd ingeschreven ter gelegenheid van de oprichting (aandelen A), mogen tijdens haar bestaan andere aandelen worden uitgegeven (aandelen A en aandelen B), onder meer in het kader van de opneming van nieuwe vennoten of van een verhoging van inschrijvingen. De algemene vergadering van vennoten bepaalt de uitgifteprijs, het bij de inschrijving te storten bedrag en, in voorkomend geval, de tijdstippen voor de opvraging van de nog te storten bedragen en de rente verschuldigd op die bedragen.

Van de aandelen waarop de stortingen niet werden uitgevoerd, wordt het stemrecht opgeschort zolang de regelmatig opgevraagde en eisbare stortingen niet hebben plaatsgevonden.

...

Artikel acht- VORM VAN DE AANDELEN

De aandelen zijn op naam; ten opzichte van de vennootschap zijn ze ondeelbaar. De raad van bestuur heeft het recht in geval van onverdeeldheid de rechten verbonden aan de aandelen op te schorten tot de erkenning van één enkele mede-eigenaar als de eigenaar ten opzichte van de vennootschap.

Zijn de aandelen bezwaard met een vruchtgebruik, dan bezit de vruchtgebruiker in alle gevallen het stemrecht.

...

TITEL VIER - BESTUUR EN CONTROLE

Artikel achttien - BESTUUR VAN DE VENNOOTSCHAP

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur die samengesteld is uit één of meer bestuurders, al dan niet vennoten, door deze statuten of door de algemene vergadering van de vennoten benoemd.

Er zijn drie (3) statutaire bestuurders:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

1. De heer BOTTELDOOREN, Dick Bert Michel, geboren te Oudenaarde op elf januari negentienhonderd drieënzestig, wonende te 9840 De Pinte, Begonialaan 16.

2. De heer DE COENSEL, Bert, geboren te Zottegem op vier augustus negentienhonderd negenenzeventig, wonende te 9050 Gent (Ledeberg), Jenny Tanghestraat 6/0105.

3. De BVBA Lunahra voornoemd, die als vaste vertegenwoordiger aanduidt:

De heer SPRUYTTE Vincent Maurice Daniel Germaine Elodie, geboren te Brugge op elf maart negentienhonderd vijfenzestig, wonende te 8000 Brugge, Spanjaardstraat 4....

De overige bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd, waarbij de vennoten van categorie A het recht hebben om kandidaten voor te dragen voor de invulling van de meerderheid van de bestuursmandaten. Indien een mandaat van statutair bestuurder vrijkomt hebben enkel de vennoten van categorie A het recht om kandidaten voor te dragen voor de invulling van dat mandaat. Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vast vertegenwoordiger, natuurlijk persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van bestuurder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Van de bestuurders die de algemene vergadering benoemt, stelt de algemene vergadering vrijelijk de duur van het mandaat vast. Ze mag hen op elk tijdstip zonder reden of vooropzegging ontslaan. De statutaire bestuurders kunnen evenwel slechts ontslagen worden door een beslissing van de algemene vergadering, genomen met een meerderheid van stemmen die nodig is voor een statutenwijziging.

Uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

De algemene vergadering mag het mandaat van bestuurder bezoldigen en de bestuurders vaste en/of veranderlijke emolumenten evenals presentiegeld toekennen.

Binnen acht dagen na hun benoeming/ontslag moeten de bestuurders het door de wet voorgeschreven uittreksel van hun benoemings- of ontslagakte neerleggen op de griffie van de rechtbank van koophandel.

Artikel negentien - RAAD VAN BESTUUR

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en een ondervoorzitter.

De raad komt bijeen na oproeping door de voorzitter of de ondervoorzitter evenals zo dikwijls als het belang van de vennootschap dat vergt. Hij moet ook worden samengeroepen wanneer een bestuurder daarom verzoekt.

De raad komt bijeen in de zetel van de vennootschap of in elke andere plaats opgegeven in het oproepingsbericht.

Behoudens in dringende gevallen te verantwoorden in de notulen van de bijeenkomst, geschieden oproepingen per gewone brief of per e-mail, met opgave van de agenda, ten minste vijf volle dagen vóór de vergadering. De Raad van Bestuur kan alleen geldig beraadslagen als ten minste de helft plus één van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Als echter een eerste bijeenkomst van de raad niet in aantal is, mag een nieuwe bijeenkomst met dezelfde agenda worden opgeroepen. Deze zal dan geldig kunnen beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid. Beslissingen over de hierna vermelde punten worden evenwel genomen met unanimiteit van de bestuurders:

" Investeringen met een waarde van meer dan vijfentwintigduizend (¬ 25.000,00) Euro;

" Beslissingen of contracten die de vennootschap verbinden voor meer dan HONDERDDUIZEND (¬ 100.000,00) Euro.

Een bestuurder mag, door middel van een stuk dat zijn handtekening draagt (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk Wetboek) waarvan kennis is gegeven per brief, telefax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek, aan een andere bestuurder opdracht geven hem op de bijeenkomst te vervangen en in zijn plaats zijn stem uit te brengen.

De beraadslagingen en stemmingen van de raad worden genotuleerd en getekend door de meerderheid van de aanwezige bestuurders.

De afschriften of uittreksels van die notulen worden getekend door de voorzitter of door de ondervoorzitter.

...

Artikel eenentwintig - BEVOEGHEDEN

De raad van bestuur bezit de meest uitgebreide bestuurs- en beschikkingsbevoegdheden die stroken met het doel van de vennootschap. Alles wat niet expliciet door de wet, de statuten wordt voorbehouden aan de algemene vergadering of aan de vennoten van de vennootschap behoort tot

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

haar bevoegdheid.

Het mag onder meer alle roerende en onroerende goederen huren of verhuren, aankopen of vervreemden; leningen aangaan behoudens bij uitgifte van obligaties; alle goederen van de vennootschap in pand geven of hypothekeren; met afstand van alle hypothecaire rechten, voorrechten en het recht de ontbinding te eisen, zelfs zonder verantwoording van betaling, handlichting geven van alle hypothecaire en andere inschrijvingen, overschrijvingen, beslag en andere beletselen van gelijk welke aard; de vennootschap als eiser of verdediger voor de rechtbanken vertegenwoordigen; schikkingen treffen en in ieder geval een scheidsrechterlijke beslissing in verband met alle belangen van de vennootschap inroepen.

Artikel tweeëntwintig - BEVOEGDHEDEN TOT DELEGEREN

De Raad van Bestuur mag het dagelijkse bestuur van de vennootschap toevertrouwen aan één of meer bestuurders met de titel van gedelegeerd bestuurder. Verder mag hij voor bepaalde taken bevoegdheden toekennen aan derden.

De Raad van Bestuur zal de emolumenten vaststellen die gehecht zijn aan de toegekende delegaties.

Artikel drieëntwintig - VERTEGENWOORDIGING VAN DE VENNOOTSCHAP

Afgezien van bijzondere delegaties wordt de vennootschap tegenover derden en in rechte geldig vertegenwoordigd door twee bestuurders samen handelend of door een gedelegeerd bestuurder, alleen handelend.

Artikel vierentwintig - CONTROLE

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt aan één of meer commissarissen opgedragen. De commissarissen worden benoemd door de algemene vergadering van vennoten, onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straf van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige reden door de algemene vergadering worden ontslagen.

Zolang de vennootschap evenwel kan genieten van de uitzonderingsbepaling voorzien bij artikel 141, 2° van het Wetboek van vennootschappen, heeft iedere vennoot conform artikel 166 van het Wetboek van vennootschappen individueel de onder­zoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

Niettemin, heeft de algemene vergadering van vennoten steeds het recht een commissaris te benoemen en dit ongeacht de wettelijke criteria. Indien geen commissaris werd benoemd kan iedere vennoot zich laten bijstaan of vertegenwoordigen door een accountant. De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar toestemming wordt benoemd, of indien deze vergoeding te haren laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing. In deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant medegedeeld aan de vennootschap. TITEL VIJF - ALGEMENE VERGADERING

Artikel vijfentwintig - SAMENSTELLING EN BEVOEGDHEID

De regelmatig samengestelde vergadering vertegenwoordigt alle vennoten. Haar beslissingen zijn bindend voor allen, ook voor de afwezigen of dissidenten.

ze bezit de bevoegdheden die de wet en deze statuten haar toekennen.

Ze mag de statuten aanvullen en hun toepassing regelen door middel van huishoudelijke reglementen waaraan de vennoten, louter door het feit van hun toetreding tot de vennootschap, zijn onderworpen.

De algemene vergadering kan deze reglementen evenwel alleen invoeren, wijzigen of opheffen met inachtneming van de voorwaarden van aanwezigheid voorgeschreven voor wijzigingen in de statuten.

Artikel zesentwintig  OPROEPING  DATUM ALGEMENE VERGADERING

De algemene vergadering wordt opgeroepen door het orgaan dat instaat voor het bestuur waarvan sprake in artikel 19. Dat moet geschieden per gewone brief of per e-mail, met opgave van de agenda, ten minste vijftien volle dagen vóór de datum van de bijeenkomst aan de vennoten verstuurd.

De algemene vergadering moet eenmaal per jaar worden opgeroepen binnen de zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, meer bepaald iedere 1ste dinsdag van de maand december om 19.00 uur, om zich onder meer uit te spreken over de jaarrekening van het voorbije boekjaar en over de kwijting aan de bestuurders en in voorkomend geval aan de commissaris(sen) of aan de vennoten belast met de controle.

Als die dag een feestdag is, komt de vergadering bijeen op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals hierna uiteengezet in deze statuten, dient de vennootschap het rondschrijven met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit, getekend en goedgekeurd door alle vennoten, ten laatste te ontvangen op de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

statutair bepaalde dag voor het houden van de jaarvergadering.

De vergadering kan ook in buitengewone zitting worden opgeroepen. Dat moet geschieden op verzoek van vennoten met ten minste een vijfde van alle aandelen in hun bezit of in voorkomend geval van een commissaris. Ze moet dan binnen de maand na het verzoek worden bijeengeroepen. De algemene vergaderingen komen bijeen in de zetel van de vennootschap of in elke andere plaats opgegeven in het oproepingsbericht.

De algemene vergadering wordt naargelang van het geval voorgezeten door de voorzitter of de ondervoorzitter van de Raad van Bestuur en zoniet door de bestuurder daartoe door de raad aangewezen.

Artikel zevenentwintig - VOLMACHTEN

Een vennoot mag, door middel van een stuk dat zijn handtekening draagt (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk Wetboek) waarvan kennis is gegeven per brief, telefax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek, aan een ander vennoot volmacht geven hem op een algemene vergadering te vervangen en in zijn plaats zijn stem uit te brengen.

Artikel achtentwintig - BESLISSINGEN

Behoudens de uitzonderingen voorzien door de wet of door deze statuten is een beslissing van de algemene vergadering pas geldig als ze met een meerderheid van alle geldig uitgebrachte stemmen en met een meerderheid van alle aandelen van categorie A wordt goedgekeurd, zonder rekening te houden met de onthoudingen en ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vennoten. De stemming geschiedt bij handopsteken of naamafroeping, tenzij de vergadering daarover anders beslist.

De verkiezing van bestuurders en commissarissen geschiedt principieel bij geheime stemming. Wanneer de vergadering zich dient uit te spreken over een wijziging in de statuten of het opmaken of de wijziging van een huishoudelijk reglement moeten, opdat ze geldig zou kunnen beraadslagen, de oproepingen het voorwerp van de beraadslagingen vermelden en moet ten minste de helft van de aandelen met stemrecht op de vergadering vertegenwoordigd zijn.

Wordt deze laatste voorwaarde niet vervuld, dan dient een nieuwe vergadering met dezelfde agenda te worden bijeengeroepen, minstens 10 dagen na de 1e vergadering. Deze zal dan geldig beraadslagen, ongeacht het aantal vertegenwoordigde aandelen. Een beslissing over een wijziging van de statuten is pas geldig als ze met drie vierden van alle geldig uitgebrachte stemmen en met unanimiteit van alle aandelen van categorie A wordt goedgekeurd. Een beslissing over een wijziging van het maatschappelijk doel is pas geldig als ze met vier vijfden van alle geldig uitgebrachte stemmen en met unanimiteit van alle aandelen van categorie A wordt goedgekeurd.

Een en ander onder voorbehoud van de toepassing van de bijzondere wettelijke bepalingen met betrekking tot de wijziging van de vorm van de coöperatieve vennootschap en de omzetting van vennootschappen.

Behoudens in verantwoorde dringende gevallen zal de algemene vergadering alleen over de agendapunten geldig kunnen beraadslagen.

Artikel negenentwintig - STEMRECHT

Ieder aandeel geeft recht op één stem. Van de aandelen waarop de opgeëiste stortingen niet werden uitgevoerd, wordt het stemrecht opgeschort.

...

TITEL ZES  BALANS EN WINSTVERDELING

Artikel tweeëndertig - BOEKJAAR

Het boekjaar begint op één juli en eindigt op dertig juni van het daaropvolgend jaar.

Artikel drieëndertig - JAARVERSLAG

Aan het eind van elk boekjaar stelt het orgaan dat instaat voor het bestuur waarvan sprake in artikel 19, overeenkomstig de bepalingen toepasselijk ter zake, de inventaris en de jaarrekening op die aan de algemene vergadering moeten worden overgelegd.

Eén maand vóór de algemene vergadering overhandigt dit orgaan de documenten, samen met een verslag, aan de commissaris(sen) of de vennoot (vennoten) belast met de controle.

Hij (zij) zal (zullen) een verslag over hun controleopdracht opstellen. Vijftien dagen vóór de vergadering worden de jaarrekening, bestaande uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting, de verslagen van de bestuurders en commissarissen (of vennoten belast met de controle) ter beschikking van de vennoten neergelegd op de zetel van de vennootschap.

Artikel vierendertig - WINSTVERDELING

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één tiende van het vast gedeelte van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van de raad van bestuur beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

TITEL ZEVEN - ONTBINDING  VEREFFENING

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel vijfendertig - VEREFFENING

Bij ontbinding met vereffening worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene

vergadering.

De vereffenaars treden pas in functie na bevestiging door de Rechtbank van Koophandel van de

benoeming door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 184 van het Wetboek van

vennootschappen.

De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide bevoegdheden toegekend door de artikels

186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel zesendertig - SLOTAFREKENING

Na betaling van de schulden en kosten van de vennootschap zal het saldo in de eerste plaats

worden aangewend voor de terugbetaling van de stortingen uitgevoerd voor de volstorting van de

aandelen.

Als op alle aandelen niet in eenzelfde mate stortingen werden uitgevoerd, zullen de vereffenaars het

evenwicht onder de aandelen vanuit het standpunt van de volstorting herstellen hetzij door een

opvraging, hetzij door gedeeltelijke terugbetalingen.

De resterende activabestanddelen worden in gelijke mate onder de aandelen verdeeld.

...

BEGIN EN AFSLUITING VAN HET EERSTE BOEKJAAR.

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum van heden en zal worden afgesloten op dertig juni

tweeduizend zestien.

EERSTE JAARVERGADERING.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in de maand december tweeduizend zestien.

...

BENOEMING VAN DE VOORZITTER EN ONDERVOORZITTER VAN DE RAAD VAN BESTUUR

EN VAN DE GEDELEGEERD BESTUURDER.

De personen die tot statutair bestuurder benoemd zijn hebben eenparig volgende besluiten

genomen, onder opschortende voorwaarde dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid verkrijgt:

De heer Dick Botteldooren die verklaart te aanvaarden, wordt benoemd tot voorzitter van de raad van

bestuur.

De heer Vincent Spruytte die verklaart te aanvaarden, wordt benoemd tot ondervoorzitter van de

raad van bestuur.

De heer Bert De Coensel die verklaart te aanvaarden, wordt benoemd tot gedelegeerd bestuurder,

die wordt belast met het dagelijks bestuur.

Voor beredeneerd analytisch uittreksel

Geassocieerd notaris Annelies Vanquathem

Bijlage:

-Afschrift oprichtingsakte

Coordonnées
ASASENSE

Adresse
SPANJAARDSTRAAT 4 8000 BRUGGE

Code postal : 8000
Localité : BRUGGE
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande