ASCRAWAT ADVOCATEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ASCRAWAT ADVOCATEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 543.478.033

Publication

03/01/2014
ÿþ MOd Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

~







Vo

beho aan Belg

Staat

*140035 6*

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : ASCRAWAT ADVOCATEN

(verkort):

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de vorm van een vennootschap onder firma

Zetel : Kaaiplaats 10 - 8630 VEURNE

(volledig adres)

Onderwerp akte oprichting

OPRICHTINGSAKTE VAN EEN BURGERLIJKE VENNOOTSCHAP ONDER DE VORM VAN EEN VENNOOTSCHAP ONDER FIRMA

OPRICHTING  STATUTEN  BENOEMINGEN.

Het jaar 2013, op 20 december

Ondergetekenden,

1, Meester Rik ASCRAWAT, advocaat, wonende te 8630 VEURNE, Kaaiplaats 10

2. Meester Ruth VERMEERSCH, advocaat, wonende te 8600 DIKSMUIDE, Koekelarestraat 25

3. Meester Karolien SEYS, advocaat, wonende te 8020 OOSTKAMP, Brugsestraat 19

Zijn verschenen en verklaren bij deze via een onderhandse overeenkomst een Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Vennootschap onder Firma op te richten.

(.BENAMING  ZETEL  DOEL - DUUR

Artikel 1

Bij deze wordt tussen de verschijners een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een vennootschap onder firma opgericht onder de benaming ASCRAWAT ADVOCATEN.

Artikel 2

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 8630 Veurne, Kaaiplaats 10 en kan verplaatst worden naar elk ander adres bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerders.

De zaakvoerders zijn gemachtigd bestuurszetels, bijhuizen, agentschappen, zowel in België als in het buitenland, op te richten.

I ~I

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 3

De vennootschap heeft tot doel:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

De gezamenlijke uitoefening van het beroep van advocaat, door tussenkomst van de zaakvoerders-'advocaten, ingeschreven op het tableau van de Orde der Advocaten aan de Balie te Veurne en Brugge, dit alles in overeenstemming met de toepasselijke wetten, deontologie en beroepsverplichtingen, eigen aan het beroep van advocaat waaronder doch niet beperkt tot het optreden als scheidsrechter in arbitragegeschillen, gerechtelijk mandataris, deskundige, bestuurder, vereffenaar, curator, schuldbemiddelaar; het uitoefenen van gerechtelijke opdrachten in de meest ruime zin van het woord, het geven van cursussen en voordrachten en het publiceren van artikels en boeken, met uitsluiting van iedere handelsactiviteit.

De vennootschap mag, hetzij alleen, hetzij in samenwerking met anderen, hetzij rechtstreeks, hetzij onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden, alle roerende, onroerende of financiële verrichtingen uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met het beroep van advocaat en met al wat de ontwikkeling van de activiteiten van de vennootschap kan bevorderen of vergemakkelijken, waaronder doch niet beperkt tot de aankoop, bouw, verbouwing, afbraak of verhuring van onroerende goederen alsook het aangaan van andere overeenkomsten met derden in verband met hun gebruik en genot.

De vennootschap mag studiedagen, seminaries, conferenties, werklunches, recepties, diners en soortgelijke activiteiten organiseren ten behoeve van cliënten en andere relaties van de vennootschap.

De vennootschap mag tevens roerende en onroerende goederen als investering verwerven en in dit verband alle daden van beheer en beschikking stellen, zelfs als deze noch rechtstreeks, noch onrechtstreeks verband houden met de uitoefening van het beroep van advocaat, doch zonder dat dit evenwel een handelsactiviteit mag uitmaken.

Zij mag zich voor deze vennootschappen borg stellen of hun aval verlenen, voorschotten en krediet toestaan, hypothecaire of andere waarborgen verstrekken.

De vennootschap en de vennoten zullen alle verplichtingen opgelegd krachtens de Reglementen van de Nationale Orde van Advocaten, Orde van Vlaamse Balies en de Orde van Advocaten te Veurne en Brugge dienen na te leven.

De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de Wet van 06.04.1995 op het vermogensbeheer en het beleggingsadvies.

Artikel 4

De vennootschap wordt aangegaan voor onbepaalde duur en neemt een aanvang op 31.12.2013. Onverminderd de wettelijke gronden van ontbinding kan de vennootschap slechts ontbonden worden bij beslissing van de algemene vergadering, beraadslagend zoals inzake wijziging van de statuten.

Verbintenissen aangegaan namens de vennootschap in oprichting worden geacht in naam en voor rekening te zijn aangegaan van de vennootschap.

II. MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL

Artikel 5

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 1.200 euro, vertegenwoordigd door 100 aandelen, waarvan telkens

1/3 toebehoort aan elke comparant,

Het kapitaal wordt volledig volgestort,

III. VENNOTEN

Artikel 6

Voormelde comparanten zijn de vennoten en ieders aandeel in de vennootschap is gelijk,

Zij zijn hoofdelijk aansprakelijk voor alle verbintenissen namens de vennootschap aangegaan. De professionele aansprakelijkheid van elke vennoot blijft evenwel individueel. De professionele verzekeringskosten zijn niettemin lastens de vennootschap.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 7

Andere vennoten kunnen slechts na schriftelijke toestemming van alle mede-vennoten toetreden; zij moeten steeds de vereiste kwalificaties hebben om met de overige vennoten aan de gezamenlijke beroepsuitoefening deel te nemen. Stagiairs kunnen slechts toegelaten worden mits goedkeuring door de Raad van de Orde.

Buiten de toestemming van alle medevennoten mogen de vennoten hun rechten in de vennootschap niet overdragen, noch opdracht geven aan een derde om hen in de vennootschap te vertegenwoordigen.

De vennoten mogen hun aandelen slechts na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van alle medevennoten overdragen of afstaan, en uitsluitend aan advocaten ingeschreven op het tableau.

Er is een voorkooprecht ten gunste van de medevennoten.

De medevennoten beschikken over een termijn van twee maanden, die ingaat op de datum van het aangetekend schrijven waardoor zij door de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen verwittigd worden, om zich uit te spreken over het aanbod dat hen wordt gedaan.

Deze aankoop geschiedt in verhouding tot het aantal aandelen dat elke vennoot bezit.

Bij gebrek aan antwoord binnen de hiervoor vermelde termijn, wordt de betrokken medevennoot geacht zijn recht van voorkoop niet uit te oefenen. In geval één of meerdere vennoten hun recht van voorkoop niet uitoefenen, zijn de andere medevennoten, die hun recht op voorkoop wel uitoefenen, verplicht de resterende door de overdrager aangeboden aandelen, hetzij zelf aan te kopen in verhouding hierboven aangeduid, of in elke andere verhouding die zij onderling bij overeenkomst tussen hen bepalen, hetzij door een derde, die de hoedanigheid van advocaat heeft, te laten aankopen volgens de regels hierna uiteengezet.

De algemene vergadering die over de overdracht van aandelen aan derden moet beraadslagen, zal bijeengeroepen worden door de zaakvoerders, op verzoek van de vennoot die aandelen wenst over te dragen, De vergadering zal gehouden worden binnen de maand na de aanvraag. De beslissingen moeten per aangetekende brief aan de vennoot die aandelen wenst over te dragen medegedeeld worden binnen de vijftien dagen na de vergadering.

De afwezigheid van een vennoot op een dergelijke algemene vergadering  tenzij hij schriftelijk zou stemmen of geldig zou vertegenwoordig zijn -- impliceert zijn instemming. Hetzelfde geldt voor elke blanco stemming.

Bij weigering van toestemming, hebben de belanghebbenden de verhaalmogelijkheid overeenkomstig artikel 251 van het Wetboek van Vennootschappen.

IV, BESTUUR -- VERTEGENWOORDIGING -- CONTROLE

Artikel 8

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere al dan niet statutaire zaakvoerders, die vennoot moeten zijn, en die bijgevolg ook de hoedanigheid van advocaat, ingeschreven op het tableau, hebben.

Tot statutaire zaakvoerders worden voormelde comparanten benoemd, die verklaren het mandaat te aanvaarden.

Wanneer een rechtspersocn tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Artikel 9

Iedere vennoot beschikt over de maatschappelijke handtekening, maar hij zal er enkel gebruik mogen van maken voor de zaken die het doel van de vennootschap uitmaken.

Nochtans mogen de verbintenissen boven 1.000 EUR enkel worden aangegaan mits de handtekening van twee zaakvoerders.

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meer zaakvoerders, afzonderlijk optredend, die in naam van de vennootschap alle handelingen mogen stellen die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel, evenwel rekening houdend met de beperking van duizend euro, waarvan hiervoor sprake.

Worden tot zaakvoerder benoemd voor de duur van de vennootschap:

-De Heer Rik ASCRAWAT

-Mevrouw Ruth VERMEERSCH

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

-Mevrouw Karolien SEYS

Artikel 10

Iedere vennoot afzonderlijk heeft alle onderzoek- en controlebevoegdheid, waardoor hij onder meer het recht heeft te allen tijde ter plaatse inzage te nemen van de boeken, brieven, notulen en in het algemeen alle documenten en geschriften van de vennootschap.

ArtiKel 11

De vennoten zullen al hun tijd en al hun zorgen aan de maatschappelijke zaken besteden. Zolang de vennootschap duurt, zullen zij zich onthouden van elke rechtstreekse of onrechtstreekse deelneming aan enige handels- of nijverheidsondememing van dezelfde of een andere aard, tenzij in gemeen overleg met al de vennoten en mits schriftelijke toelating.

V. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 12

De jaarvergadering van de vennoten wordt gehouden de eerste van de maand maart om 14.30 uur.

Indien deze dag op een zondag of wettelijke feestdag valt, wordt de vergadering op de eerstvolgende

werkdag gehouden.

De algemene vergadering, rechtsgeldig samengesteld, vertegenwoordigt alle vennoten. De algemene vergadering beslist onder meer over:

- aanvaarding van nieuwe vennoten

goedkeuring van de jaarrekening, aanwending van de winst

- wijziging van de statuten

Artikel 13

De beslissingen van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen. Wijzigingen aan de statuten kunnen evenwel slechts met eenparigheid van stemmen van de aanwezige vennoten worden goedgekeurd.

ArtiKel 14

Iedere vennoot heeft recht op één stem.

Artikel 15

Iedere vennoot heeft het recht de vergadering van vennoten bijeen te roepen. Daartoe moet hij al zijn medevennoten uitnodigen per aangetekende brief die hij ten laatste acht dagen vóór de vergadering in de post afgegeven moet hebben.

Deze brief moet de agenda vermelden.

Deze vergadering, net als de jaarlijkse algemene vergadering, zal worden voorgezeten door Rik Ascrawat, in zijn afwezigheid, door de oudste van de aanwezige vennoten. Zij zal gehouden worden ten maatschappelijke zetel.

Iedere aandeel heeft recht op één stem, maar in geval van staking van stemmen, is die van de voorzitter beslissend. De beslissingen worden bij enkele meerderheid genomen, behoudens afwijkende bepalingen in huidige statuten, Wanneer op de eerste vergadering de meerderheid van de vennoten niet aanwezig is, zal de tweede vergadering regelmatig mogen beraadslagen en beslissen, welk ook het aantal aanwezige vennoten is.

De vennoten mogen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een medevennoot; geen enkele vennoot mag echter drager zijn van meer dan één mandaat.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

" BOEKJAAR  JAARREKENING - RESULTAAT

Artikel 16

Ieder boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van hetzelfde jaar.

Het eerste boekjaar zal [open vanaf 31 december 2013 tot 31 december 2014.

leder jaar maakt de zaakvoerder een inventaris op en op dezelfde datum wordt de jaarrekening opgemaakt overeenkomstig de terzake wettelijke bepalingen.

Artikel 17

De nettowinst wordt tussen de vennoten verdeeld in dezelfde verhouding als het aantal aandelen in zijn bezit. De vennoten mogen bij enkele meerderheid van stemmen beslissen een reservefonds te vormen, geheel of gedeeltelijk vooraf genomen op de winsten. Zij zullen eveneens, bij enkele meerderheid van stemmen, mogen beslissen dat de gereserveerde winst uit de vorige jaren geheel of gedeeltelijk zal worden uitgedeeld, hetzij bovenop de winst van het afgesloten jaar, hetzij bij gebrek aan winst.

De aan de vennoten bij wijze van bezoldiging uitgekeerde bedragen worden onder de algemene onkosten geboekt.

Artikel 18

De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden in dezelfde evenredigheid als deze die voorzien is voor de verdeling van de winsten,

Artikel 19

Voor iedere vennoot mag een rekening-courant geopend worden waarin alle sommen die ter beschikking van de vennootschap gesteld zijn, gebracht worden. Zij zullen recht geven op een interest berekend tegen de wettelijke rentevoet, betaalbaar om de zes maanden.

Wanneer de behoeften van de vennootschap een storting op deze rekening-courant nodig maken, zal deze storting door iedere vennoot gedaan worden in verhouding met het aantal aandelen in zijn bezit, tenzij er anders over beslist wordt. De terugtrekking van de gedeponeerde fondsen kan enkel in gemeen overleg gebeuren.

VI. ONTBINDING  OVERLIJDEN - TERUGTREKKING VAN EEN VENNOOT

Artikel 20

De ontbinding van de vennootschap zal door elke vennoot aangevraagd kunnen worden.

In dat geval echter kunnen de andere vennoten de vereffening vermijden door het deel van het uittredende

lid over te nemen, zoals bepaald in artikel 7.

De vennootschap wordt ontbonden door een besluit van de algemene vergadering volgens de regels die

voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

Artikel 21

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden van een vennoot.

Zij blijft voortbestaan onder de overlevende vennoten.

De aandelen van de overleden vennoot dienen door de erfgenamen te warden overgedragen waarbij de

overlevende vennoten het voorkooprecht genieten.

De bepalingen van artikel 7 zijn van toepassing.

Wat de waardering van de aandelen betreft, zullen de erfgenamen van de overledene het deel dat aan de overledene toekomt volgens de laatste balans die opgemaakt werd vóór het overlijden enkel in speciën kunnen opeisen. Voor de berekening van de waarde wordt rekening gehouden zowel met winst, reserves, de goodwill en de waardeverhogingen, als met de eventuele verliezen en waardeverminderingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Daarenboven zullen zij deel hebben in de winsten of de verliezen van het lopende jaar na sluiting van de eerste balans na het overlijden.

Hierbij wordt alleen rekening gehouden met de tijd gedurende welke de overledene nog deel uitmaakte van de vennootschap. De rekening zal betaalbaar en eisbaar zijn in vijf jaar per vijf gelijke delen, waarvan de eerste betaling zal plaatsvinden binnen de drie maanden volgend op het opmaken van de eerste balans na het overlijden. De intresten op bedoelde sommen zullen berekend worden tegen de wettelijke rentevoet.

Indien de vennootschap slechts twee vennoten telt, zal, bij het overlijden van één van hen, over deze aanvaarding beslist worden door de overlevende vennoot en deze beslissing zal aan de belanghebbenden moeten meegedeeld worden per aangetekende brief binnen de drie maanden na het overlijden.

De overlevende vennoot zal naar eigen goeddunken over de aanvaarding van een nieuwe vennoot mogen beslissen, vooraleer zich uit te spreken over de aanvaarding van de legatarissen.

Blijven er na het overlijden van de vennoot meerdere vennoten over, dan wordt binnen de drie maanden na het overlijden, door de zaakvoerder(s) een algemene vergadering bijeengeroepen.

De beslissingen worden aan de belanghebbende meegedeeld per aangetekend schrijven binnen de vijftien dagen na de vergadering.

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet het gevolg dat de vennootschap worden ontbonden.

De erfgenamen en/of legatarissen van de enige vennoot dienen binnen de termijn van zes maanden, te rekenen vanaf het overlijden, de aandelen die de overledene bezat over te dragen aan één of meerdere advocaten, die bevoegd zijn hun praktijk in België uit te oefenen, of de erfgenamen dienen de vennootschap in vereffening te stellen.

De door de overnemende of overlevende vennoten opgekochte aandelen mogen door hen niet overgedragen of afgestaan worden alvorens volledige betaling aan de overdragende vennoten, erfgenamen, legatarissen en rechthebbenden,

Artikel 22

In geen geval, op geen enkel tijdstip en om geen enkele reden, zullen de weduwe, weduwnaar of erfgenamen van een vennoot de zegels mogen laten leggen, een inventaris laten opmaken of de werkzaamheden van de vennootschap hinderen op welke wijze ook.

Artikel 23

De vennootschap wordt niet ontbonden door het ontslag, de uitsluiting, de werkonbekwaamheid, de onbekwaamverklaring, de professionele (tuchtrechtelijke) afzetting of schorsing van een vennoot. De vennootschap wordt wel ontbonden indien de algemene vergadering daartoe beslist met een meerderheid van twee derde der aanwezige stemmen.

Elke vennoot die ophoudt het beroep van advocaat uit te oefenen, dient uiterlijk bij stopzetting van zijn activiteiten als advocaat, zijn aandelen over te dragen conform art. 7.

Artikel 24

Wanneer een vennoot wettelijk onbekwaam is of om een ernstige reden, onomkeerbaar, verhinderd is, kan de algemene vergadering beslissen dat hij zal ophouden deel uit te maken van de vennootschap. Zij voorziet in zijn vervanging in de bijzondere functies die hem waren toevertrouwd. De rechten van de aldus uitgesloten vennoot worden bepaald overeenkomstig artikel 22,

Artikel 25

In geval van ontbinding van de vennootschap zal de vereffening toevertrouwd worden aan de vennoten, vereffenaar(s) aangesteld overeenkomstig artikelen 184 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen. De bevoegdheid van de vereffenaars wordt door deze voornoemde wetsbepalingen geregeld,. Bovendien zullen zij het maatschappelijk vermogen in andere vennootschappen mogen inbrengen, zonder dat zij daartoe de instemming van de algemene vergadering hoeven te vragen.

De vereffenaar dient een advocaat te zijn.

Artikel 26

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

. 'Belgisch Staats blad.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de netto-opbrengst van de vereffening zullen de vennoten hun inbrengen terugnemen. Het saldo zal'

worden verdeeld volgens de verhoudingen bepaald in artikel 18.

Het eventueel nettoverlies zal volgens dezelfde verhouding verdeeld worden onder de vennoten.

Slot- en overgangsbepalingen.

Artikel 27

Tussen de vennoten zal een interne regeling getroffen worden waarin zullen worden vastgesteld:

- werkverdeling

- verlofregeling

- wachtregeling

-vervanging bij tijdelijke afwezigheid, ziekte en verlof

-aanleg van dossiers en vaststelling van een uniforme regeling hiervoor

-aanvaardbare kosten ten laste van de vennootschap

-werking van het secretariaat en regeling van andere administratieve aangelegenheden -organisatie van de boekhouding

artikel 28

Voor al wat niet voorzien is in deze statuten, wordt verwezen naar de terzake geldende wettelijke bepalingen en in het bijzonder naar het Wetboek van Vennootschappen.

Eerste boekjaar.

Het eerste boekjaar begint op heden en eindigt op 31 december 2014,

Eerste jaarvergadering.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden op de eerste dag van de maand maart van het jaar 2014

Aldus opgemaakt te Veume op datum van 20.12.2013 in vier exemplaren, waarvan ieder partij erkent één exemplaar te hebben ontvangen, het vierde bestemd voor de registratie.

Meester Rik Ascrawat Meester Ruth Vermeersch Meester Karolien Seys

Coordonnées
ASCRAWAT ADVOCATEN

Adresse
KAAIPLAATS 10 8630 VEURNE

Code postal : 8630
Localité : VEURNE
Commune : VEURNE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande