ATEFKO

Association sans but lucratif


Dénomination : ATEFKO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 840.966.046

Publication

24/11/2011
ÿþVoorbehoudt aan he Betgisc Staatsbh

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neer! ing van de akte ter griffie

MONITEUR -

~~~Ç7-tCN "c~~~_

! EERGELEGD

111

.iJSCH SIAArLIRsi3 Cl 2011

7, 11,

" 111,~42~"

Ondernemingsnr : dep Q 94. c4f4

Benaming

(voluit) : Atefko

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Slachthuisstraat 43, 8500 Kortrijk

Onderwerp akte : Oprichting Atefko VZW

1. De Heer Atef Hamaideh, zonder beroep, Jordanië, geboren te Jeftek op 18/02/1962, echtgenoot van' Hanan Hamaideh hierna vermeld, wonende te Kortrijk, Slachthuisstraat 43.

2. Mevrouw Hanan Hamaideh, zonder beroep, Jordanië, geboren te Irbid op 27/12/1975, echtgenote van; Atef Hamaideh wonende te Kortrijk, Slachthuisstraat 43.

3. Mevrouw Maha Abu Jaber, Irak geboren te Bagdad, rr. 93.00.00-0174.36, wonende te Kortrijk,; Slachthuisstraat 43.

Zijn overeengekomen een VZW op te richten op 04/11/2011, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, met: volgende statuten:

ARTIKEL 1

De vereniging draagt de naam Atefko. Al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken: uitgaande van de vereniging moeten haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan door de woorden; "vereniging zonder winstgevend doel" of v.z.w.

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Kortrijk, Slachthuisstraat 43. De zetel kan naar een ander adres:

binnen de gemeente worden overgebracht bij eenvoudige beslissing van de Raad van Beheer.

ARTIKEL 3

De vereniging heeft tot doel het inzamelen van gebruikte kleding en andere zoals huishoudtinnen, lakens,' handtassen, schoenen enz. , elektronische toestellen die nog in goede staat zijn alsook de ambulante handel in' deze produkten. Dit geschiedt met humanitaire doeleinden en tegelijk wordt het hergebruik van textiel: gestimuleerd zodat het milieu en de directe omgeving er dankbaar voor zijn. Zij kan alle activiteiten verrichten: die helpen bij de realisatie van de doelstellingen. Handelsdaden mogen enkel gesteld worden voorzover ze in! relatie staan tot het doel van de vereniging en de opbrengst ervan wordt gebruikt voor de realisatie van dit doel. ;

ARTIKEL 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 5

De vereniging is samengesteld uit effectieve en uit toetredende leden. Het getal van de leden is niet beperkt.;

Het aantal van de effectieve leden mag evenwel niet minder bedragen dan drie.

ARTIKEL 6

De effectieve leden zijn:

A. de ondertekenaars van onderhavige akte

b. de personen die op voorstel van ten minste twee effectieve leden, als effectief lid worden aanvaard bij,

besluit van de Algemene Vergadering genomen met een meerderheid van twee derde van de aanwezige

effectieve leden.

ARTIKEL 7

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De kandidaat die toetredend lid wenst te worden van de vereniging, moet een aanvraag indienen bij de Raad van Beheer, De nieuwe leden worden aanvaard na beraadslaging en beslissing hierover met gewone meerderheid in de Raad van Beheer.

De beslissing tot toetreding dient niet gemotiveerd te worden en er is geen verhaal tegen mogelijk.

ARTIKEL 8

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag wordt per brief aan de Raad van Beheer meegedeeld. Het lid dat weigert zijn bijdrage te betalen binnen een periode van vier maanden worden geacht ontslag te hebben genomen. Het uitsluiten van een lid is slechts mogelijk bij beslissing van de Algemene Vergadering en dit met een meerderheid van 2/3 van de aanwezige leden.

ARTIKEL 9

De jaarlijkse ledenbijdrage wordt bepaald door de Algemene Vergadering, maar mag niet meer bedragen

dan 250 euro.

ARTIKEL 10

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden.

ARTIKEL 11

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor het benoemen en ontslaan van de beheerders, het

uitsluiten van leden, het goedkeuren van rekeningen en begrotingen, het wijzigen van de statuten, het vrijwillig

ontbinden van de vereniging.

Alle andere bevoegdheden worden waargenomen door de Raad van Beheer.

ARTIKEL 12

De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Beheer bijeengeroepen telkens het belang van de vereniging dit vereist. Zij vergadert minstens éénmaal per jaar voor de goedkeuring van rekeningen en begroting. De Raad van Beheer moet de Algemene Vergadering bijeenroepen als één/vijfde van het aantal leden daarom verzoekt.

ARTIKEL 13

Ieder effectief lid heeft het recht de vergadering bij te wonen. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber die ook een effectief lid moet zijn van de vereniging. Ieder effectief lid kan slechts één enkel ander lid vertegenwoordigen.

ARTIKEL 14

De leden worden schriftelijk uitgenodigd, minstens veertien dagen voor de bijeenkomst. De agenda staat op de uitnodiging vermeld. Alle agendapunten die schriftelijk door minstens één/derde van de leden worden aangevraagd, moeten aan de agenda worden toegevoegd. De Algemene Vergadering kan slechts geldig beraadslagen als ten minste de meerderheid van de leden aanwezig is. Wordt dit aantal niet bereikt, dan wordt op basis van dezelfde agenda een nieuwe bijeenkomst samengeroepen waar dan geldig wordt beslist met de aanwezige leden. Alle leden zijn op gelijke wijze stemgerechtigd. Behoudens de gevallen die de wet en de statuten bepalen, worden aile beslissingen genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter of van de beheerder die hem vervangt de doorslag.

De beslissingen worden opgenomen in notulen en bijgehouden in een daartoe bestemd regsiter dat kan worden ingezien door al wie een wettig belang kan doen blijken.

ARTIKEL 15

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Beheer, die ten minste uit drie leden bestaat. De beheerders worden voor onbepaalde duur verkozen door de Algemene Vergadering. De beheerders zijn ten allen tijde door de Algemene Vergadering afzetbaar. Het mandaat van beheerder is onbezoldigd.

ARTIKEL 16

De Raad van Beheer kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter roept de Raad samen en zit de bijeenkomsten voor. Ingeval de voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de oudste der aanwezige beheerders. De Raad van Beheer kan slechts geldig beraadslagen als drie van de leden aanwezig zijn. Beslissingen worden genomen met gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter of van de beheerder die hem vervangt de doorslag. De besluiten van de Raad van Beheer worden opgenomen in de notulen die in een daartoe bestemd register worden bijgehouden.

ARTIKEL 17

De Raad van Beheer vertegenwoordigt en verbindt de vereniging zonder machtiging van de Algemene Vergadering. In alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen en dit voor alles wat niet tot de uitdrukkelijke bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoort. De Raad van Beheer kan alle handelingen

MOD 2.2

Voor- d`

bcouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

van beheer verrichten en bovendien alle daden van beschikking stellen. Tegenover derden volstaat, opdat de vereniging geldig zou vertegenwoordigd zijn, de gezamenlijke handtekening van de voorzitter en de secretaris zonder dat deze van enige beraadslaging of machtiging blijk moet geven. De Raad van Beheer kan bepaalde bevoegdheden delegeren aan door haar aangestelde personen. Voor alle verschijningen voor notaris en openbaar bestuur is de vereniging geldig vertegenwoordigd door twee leden van de Raad die daartoe afgevaardigd worden. De Raad van Beheer vaardigt alle reglementen van inwendige orde uit die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk worden geacht.

ARTIKEL 18 "

Door de beheerders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulliing van de hun gegeven opdracht

ARTIKEL 19

Het boekjaar van de vereniging loopt van 4 november tot 4 november van het volgend jaar. De Raad van " Beheer bereidt de rekeningen en de begrotingen voor, en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

ARTIKEL 20

ln geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars, waarvan zij

ook de bevoegdheden bepaalt.

Bij ontbinding wordt het vermogen van de vereniging overgedragen aan een instelling met gelijkaardige

doelstellingen. De keuze van deze instelling wordt gemaakt door de Algemene Vergadering.

De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van een lid, in zover het aantal

effectieve leden daardoor niet minder dan drie bedraagt.

ARTIKEL 21

Het wijzigen van het doel van de vereniging kan slechts beslist worden in de Algemene Vergadering bij éénparigheid van stemmen, en bij een aanwezigheid van 2/3 van het aantal leden. Tot een statutenwijziging kan slechts worden overgegaan bij beslissing in de Algemene Vergadering. In de oproepingsbrief tot de Algemene Vergadering moet deze statutenwijziging warden aangekondigd. De wijziging van de statuten dient te gebeuren bij aanwezigheid van 2/3 van het aantal leden en met 2)3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Voor alles wat niet uitdrukkelijk door de statuten wordt bepaald, geldt de wet van 27 juni 1921.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/11/2011- Annexes du Moniteur belge

BIJZONDERE BEPALINGEN

A. Alle voormelde stichters van de vereniging zonder winstoogmerk Atefko zijn na de oprichting bijeengekomen in Algemene Vergadering op 02 november 2011 te Kortrijk en beslissen met éénparigheid van stemmen:

1. het aantal beheerders te bepalen op 3

2. worden aangesteld tot beheerder voor onbepaalde termijn, ingaand op heden:

- De heer Atef Hamaideh, wonende te Kortrijk, Slachthuisstraat 43

- Mevrouw Hanan Hamaideh, wonende te Kortrijk, Slachthuisstraat 43

- Mevrouw Maha Abu Jaber, wonende te Kortrijk, Slachthuisstraat 43

B. De aangeduide beheerders zijn vervolgens bijeengekomen in Raad van Beheer met als enige

agendapunt het benoemen van dagelijkse bestuurders.

Na beraadslaging gaat de Raad van Beheer, telkens bij afzonderlijke stemming en telkens met éénparigheid

van stemmen, over tot de benoeming van de leden van het dagelijks bestuur:

- voorzitter: De heer Atef Hamaideh

penningmeester: Mevrouw Hanan Hamaideh

- secretaris: Mevrouw Maha Abu Jaber

De heer Atef Hamaideh wordt tot gedelegeerd bestuurder benoemd, als dusdanig belast met het dagelijks

: bestuur van de vereniging en heeft het gebruik van de maatschappelijke handtekening van dit beheer.

"

De Gedelegeerd Bestuurder.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ATEFKO

Adresse
SLACHTUISSTRAAT 43 8500 KORTRIJK

Code postal : 8500
Localité : KORTRIJK
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande