AXVA

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : AXVA
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 560.759.572

Publication

09/09/2014
ÿþ Md 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

be a

BE.

Sta

MON ITEU

02 -09 BELGISCH S

Ondernemingsnr : 0 560, «q5S, Sqie Benaming

(vola): AXVA

R BELGE

NEERGELEGD

- 2014 2 Z JULI 2014

RechtbAnh.van KOOPHANDEL

YAATSBLAD Gélitrreift. KORTRIJK -

11111R!.1111118

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz.

Rechtsvorm: Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel Leynseelstraat 152 te 8580 Avelgem

Onderwerp akte OPRICHTING

Bit een akte verleden voor Meester Bernard Denys, notaris ter verblijfplaats Avelgem, notaris zaakvoerder van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Notaris Bernard Denys" met zetel te Avelgem, Oudenaardsesteenweg 141 (RPR 0874.747.285) de zeventien juli twee duizend veertien, blijkt dat:

De Heer Piet Vantieghem, als vertegenwoordiger van de gesplitste vennootschap Erik Vantieghem nv met zetel te 8580 Avelgem, Leynseelstraat 154 - ondernemingsnummer 0441.709.492 - , stelt vast dat ten gevolge van de-zer overdracht en boekhoudkundige bestemming, de vennootschap vanaf heden over een kapitaal van achttien duizend vijf honderd vijftig euro nul cent (18.550,00-E) beschikt, Dit kapitaal is volledig volgestort en: wordt vertegenwoor-digd door duizend twee honderd vijftig (1.250) aandelen zonder nominale waarde, genummerd van 1 tot 1.250. Elk aandeel vertegenwoordigt een gelijk deel van het kapitaal en biedt dezelfde rechten en voordelen.

De geplitste vennootschap maakt gebruik van de mogelijkeid o te splitsing door overdracht van een deel van het gehele vermogen, zowel de rechten als de verplichtingen aan een door haar op te richten vennootschap, de vennootschap heeft tot splitsing besloten ingevolge de beslissing van de buitengewone algemene vergadering, vastgesteld in de notullen opgesteld door notaris Bernard Denys te Avelgem op zeventien juif twee duizend veertien.

Bijgevolg wordt een deel van het vermogen van deze vennootschap overeenkomstig voornoemd splitsingsvoorstel overgedagen aan de op te richten vennootschap AXVA.

Deze aandelen worden, zoals hierboven gezegd, aan de aandeelhouders van de gesplitste vennootschap Erik Vantieg hem ais volgt uitgereikt:

-De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Gilva" met zetel te 8580 Avelgem, Leynseelstraat 152- ondernemingsnummer 04714.764.052: duizend twee honderd veertig (1.240) aandelen.

-De heer Piet Vantieghem, geboren te Kortrijk de tien juni negentien honderd één en zeventig, wonende te

8580 Avelgem, Leynseelstraat 154: tien (10) aandelen.

Na deze vaststelling verklaart zij de statuten van de vennootschap als volgt vast te leggen:

NAAM

De vennootschap neemt de vorm aan van een Besloten Ven-nootschap met Be-perkte Aansprakelijkheid.

Haar naam luidt: "AXVA".

Die benaming moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekend-'makingen, brieven, orders

en websites en andere stukken, al dan niet in elektronische vorm die van de vennootschap uitgaan, gevolgd

door de rechtsvorm.

MAATSCHAPPELIJKEZETEL

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 8550 Avelgem, Leynseelstraat 152.

DOEL

De vennootschap heeft tot doel:

De aan- en verkoop, de in- en uitvoer van aile vaste en vloeibare brandstoffen; de aan- en verkoop, de in-

en uitvoer van aile oliën en smeermiddelen; de controle en het onderhoud van verwarmingsinstallaties met

vloeibare brandstoffen; het vervoer over de weg, zowel nationaal als internationaal.

De vennootschap mag in België en in het buitenland, aile commerciële, industriële, financiële, roerende of,

onroerende verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel en alle:

handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen.

Zij zal daarenboven rechtstreeks of onrechtstreeks mogen deelnemen aan de werking van andere:

vennootschappen of bedrijven met eenzelfde, gelijkaardig of verwant doel, of die een dergelijke activiteit

uitoefenen dat samenwerking met deze vennootschap nuttig kan zijn en dit door inbreng, versmelting,

samenwerking, participatie of op gelijk welke andere wijze.

De vennootschp a mag leningen verrichten aan derden of waarborgen stellen ten voordele van derden.

. _ - --

van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/09/2014 - Annexes du Moniteur belge 7k. DUUR

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur.

MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL

Bij de oprichting, is het maatschappelijk kapitaal vastgesteld op achttien duizend vijf honderd vijftig euro nul cent (18.b50,00-¬ ).

Het kapitaal wordt vertegenwoordigd door duizend twee honderd vijftig (1.250) aandelen met stemrecht, zonder ver-melding van nominale waarde, met een fractiewaarde van één/duizend twee honderd vijftigste (1 .250ste) van het maat-schappelijk kapitaal.

ALGEMENE VERGADERING

De jaarvergadering zal gehouden worden op de laatste vrijdag van de maand december om negentien uur. Valt de hierboven bepaalde datum op een zondag of een wettelijke feestdag dan wordt de algemene vergadering verschoven naar de eerstvolgende werkdag.

BESTUUR

Zolang de vennootschap slechts één vennoot telt, wordt zij bestuurd hetzij door de enige vennoot, hetzij door een of meer personen, al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking in de tijd, hetzij in de statuten hetzij door de enige vennoot handelend als algemene vergadering.

Telt de vennootschap meerdere vennoten, dan wordt zij bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke perso-nen of rechtspersonen, al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking van duur en die, indien zij worden benoemd in de statuten, de hoedanigheid van statutair zaakvoerder kunnen hebben.

De algemene vergadering die de zaakvoerder(s) benoemt bepaalt hun aantal, de duur van hun opdracht en, indien er meerdere zaakvoerders zijn, hun bevoegdheid. Bij gebrek aan bepaling van de duurtijd, wordt hun mandaat geacht van on-bepaalde duur te zijn.

De gewone zaakvoerders zijn herroepbaar ad nutum bij besluit van de algemene vergadering, zonder dat hun herroe-ping recht geeft op enige vergoeding.

De duur van het mandaat van deze zaakvoerder is onbeperkt, en zijn afzetting zal slechts uitgesproken worden hetzij met eenparigheid van stemmen van alle vennoten, hetzij om gewichtige redenen wanneer de algemene vergadering hiertoe besluit met inachtneming van de vereisten voor een statutenwijziging.

BEVOEGDHEDEN

Als er slechts één zaakvoerder is, is het geheel van de bevoegdheden van de zaakvoerders aan hem toegekend, met de mogelijkheid een deel van deze bevoegdheden te dele-,geren.

Indien er verscheidene zaakvoerders zijn, besturen zij de vennootschap ais college voor:

-de aan- en verkoop van onroerende goederen van de vennootschap en/of de vestiging van een hypotheek;

-het afsluiten van contracten;

-enige rechtshandeling die de vennootschap verbindt voor een bedrag van meer dan twaalf duizend vijf honderd euro nul cent (12.500,00-¬ ).

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap je-gens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

Hij kan bijzondere machten toekennen aan elke mandata-ris.

CONTROLE VAN DE VENNOOTSCHAP

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt aan één of meer commissa-rissen opgedragen. De commissarissen worden benoemd door de algemene vergadering van vennoten, onder de leden, natuur-lijke personen of rechtspersonen, van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straf van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige reden door de algemene vergadering worden ontslagen.

Zolang de vennootschap evenwel kan genieten van de uitzonderingsbepaling voorzien bij artikel 141, 20 van het Wetboek van Vennootschappen, heeft iedere vennoot conform artikel 166 van het Wetboek van Vennootschappen individueel de onderzoeks en controlebevoegdheid van een commissaris..

Niettemin heeft de algemene vergadering van vennoten steeds het recht een commissaris te benoemen en dit ongeacht de wettelijke criteria. Indien geen commissaris werd benoemd, kan iedere vennoot zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een accountant. De vergoeding van de accoun-tant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar toestemming wordt benoemd, of indien deze vergoeding te ha-ren laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslis-sing. In deze gevallen worden de opmerkingen van de accoun-tant meegedeeld aan de vennootschap.

BOEKJAAR

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één juli en eindigt op dertig juni van het volgende jaar.

Op het einde van elk boekjaar maakt het bestuursorgaan een inventaris, alsmede de jaarrekening bestaande uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting op. Deze documenten worden overeenkomstig de wet opgesteld en neer-gelegd bij de Nationale Bank van België.

De jaarrekeningen worden met het oog op hun neerlegging geldig ondertekend door een zaakvoerder.

Het bestuursorgaan stelt bovendien jaarlijks een verslag op overeenkomstig artikel 95 en 96 van het Wetboek van Vennootschappen. Het bestuursorgaan is evenwel niet gehouden tot het opstellen van een jaarverslag zolang de vennootschap beantwoordt aan de voorwaarden gesteld door artikel 94, eerste lid, 10 van het Wetboek van Vennootschappen.

BESTEMMING VAN DE WINST - RESERVES

k

Voorbehouden , aa? het Belgisch Staatsblad

Van de jaarlijkse nettowinst, wordt minstens vijf ten honderd (5%) voorafgenomen voor de wettelijke reserve; deze deze voorafname houdt op verplicht te zijn wanneer het wettelijk reservefonds één tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, maar herleeft indien het reservefonds om enige reden aangetast is.

De aanwending van het saldo der winsten wordt bepaald door de algemene vergadering, op voorstel van de zaakvoerder(s), waarbij elk aandeel recht geeft op een gelijk dividend.

BEPALINGEN VAN TOEPASSING INGEVAL DE VENNOOTSCHAP SLECHTS EEN VENNOOT TELT.

Indien geen zaakvoerder benoemd is, heeft de enige vennoot van rechtswege aile rechten en verplichtingen van een zaakvoerder. Zowel de enige vennoot als een derde kunnen tot zaakvoerder benoemd worden.

Indien een derde tot zaakvoerder is benoemd, zelfs in de statuten en zonder beperking van duur, kan deze te allen tijde ontslagen worden door de enige vennoot tenzij hij benoemd is voor een bepaalde duur of voor onbepaalde duur mits opzegging.

Indien er tegenstrijdigheid van belangen ontstaat bij de uitvoering van een verrichting of een beslissing, moet men zich schikken naar artikel 260 en 261 van het wetboek van vennootschappen.

SLOT- EN (OF) OVERGANGSBEPALINGEN

1.Eerste boekjaar en eerste algemene vergadering

Het eerste boekjaar gaat in de dag van de neerlegging ter griffie van een uittreksel van deze akte en wordt , . afgesloten op dertig juni twee duizend vijftien.

De eerste algemene vergadering heeft plaats op de laatste vrijdag van.cle rnaand december twee duizend



vijftien om negentien uur.

2. Benoeming van zaakvoerder

De oprichters hebben met éénparigheid van stemmen beslist te benoemen tot eerste, niet-statutaire zaakvoerder, en dit voor onbepaalde duur:

-de Heer Piet Vantieghem, voornoemd,

Zijn mandaat is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de alge-Jmene vergadering. 3.Bekrachtiging handelingen gesteld in naam van de vennootschap in oprichting

Onder de opschortende voorwaarde van de verkrijging van de rechtspersoonlijkheid door de vennootschap,

, worden - in toepassing van artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen - alle handelingen gesteld in ; naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting bij deze bekrachtigd en overgenomen door de vennootschap en dit voor de periode vanaf één januari twee duizend veertien.

4. Volmachten

Er wordt een bijzondere volmacht verleend aan de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Leadservice te Waregem, Stations-straat 173, evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, alsook aan ondergetekende notaris om, de formaliteiten inzake KBO en BTW middels het ondernemingsloket te verzekeren,

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL.





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Tegelijk hiermee neergelegd:

-expeditie van de oprichtingsakte afgeleverd voor registratie teneinde de neeriegging te bekomen.

Bernard DENYS, notaris













Op de laatste blz. van Luik B vermetden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perst:4)nen)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
AXVA

Adresse
LEYNSEELSTRAAT 152 8580 AVELGEM

Code postal : 8580
Localité : AVELGEM
Commune : AVELGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande