BARSSO

NV


Dénomination : BARSSO
Forme juridique : NV
N° entreprise : 448.063.883

Publication

08/07/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 16.06.2014, NGL 03.07.2014 14267-0093-014
28/11/2013
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*13307194*

Neergelegd

25-11-2013



Griffie

Ondernemingsnr : 0448.063.883

Benaming (voluit): BARSSO

(verkort):

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel : 8550 Zwevegem, Wulfsbergstraat(Z) 6

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: UITKERING TUSSENTIJDS DIVIDEND 

KAPITAALVERHOGING - STATUTENWIJIZGING

Uit een akte verleden voor notaris Dirk Declercq te Zwevegem op zes november tweeduizend en dertien, neergelegd ter registratie, en waarvan hier een ontledend uittreksel volgt, blijkt dat de algemene vergadering met eenparigheid van stemmen beslist heeft tot:

EERSTE BESLUIT

De algemene vergadering stelt vast dat de belaste reserves zoals die ten laatste op 31 maart 2013 zij goedgekeurd door de algemene vergadering van de Vennootschap, twee miljoen tweehonderd zeventigduizend negenhonderd éénenveertig euro tien cent (2.270.941,10 EUR) bedragen, zoals blijkt uit de goedgekeurde jaarrekening van het boekjaar 2011, afgesloten per 31 december 2011.

TWEEDE BESLUIT

De algemene vergadering stelt vast dat het uitkeerbaar bedrag, rekening houdende met de bepalingen van artikel 537 en 617 van het Wetboek van Vennootschappen twee miljoen tweehonderd zeventigduizend negenhonderd éénenveertig euro tien cent (2.270.941,10 EUR) bedraagt.

DERDE BESLUIT

De algemene vergadering beslist over te gaan tot de onmiddellijke uitkering van een tussentijds dividend voor een bedrag van twee miljoen tweehonderd vijftigduizend euro (2.250.000,00 EUR). De vergadering stelt vast dat ingevolge deze beslissing elk van de aandeelhouders een schuldvordering heeft op de Vennootschap ten belope van zijn deel in het tussentijdse dividend.

Elk van de aandeelhouders afzonderlijk verklaart deze schuldvordering overeenkomstig artikel 537 WIB onmiddellijk te willen inbrengen in het kapitaal van de Vennootschap mits inhouding en doorstorting van een roerende voorheffing ten bedrage van tien procent (10%) van het tussentijdse dividend.

VIERDE BESLUIT

De voorzitter stelt vast dat de inhoud van de verslagen voormeld onder punt 4 van de agenda, overeenstemt met de vereisten van het Wetboek van Vennootschappen. De aandeelhouders erkennen dat zij van voormelde bijzondere verslagen kennis hebben genomen door er voorafgaandelijk een kopij van ontvangen te hebben. De algemene vergadering ontslaat de voorzitter ervan voorlezing voorlezing te geven van de verslagen voormeld onder punt 1 van de agenda.

Het verslag van de bedrijfsrevisor besluit als volgt:

 Ingevolge het ingestelde onderzoek overeenkomstig de controlenormen van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren, bij de kapitaalverhoging met inbreng in natura bij de NV BARSSO door inbreng in natura van een vordering die zal worden toegekend aan de heer Joost Dheedene en mevrouw Anne-Marie De Neve naar aanleiding van de voorgenomen dividenduitkering bij de inbrenggenietende vennootschap, kan ik besluiten dat :

1. De kapitaalverhoging werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut van de Bedrijfsrevisoren inzake kapitaalverhoging door inbreng in natura en dat de raad van bestuur van de vennootschap verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van de als tegenprestatie verstrekte vergoeding.

2. De beschrijving van de inbreng aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid voldoet. De voorbeschreven inbreng in natura betreft een inbreng onder de opschortende voorwaarde van het voorafgaandelijk bekomen van een formele goedkeuring van de voorgenomen dividenduitkering door de algemene vergadering van de inbrenggenietende vennootschap.

3. De voor de kapitaalverhoging door inbreng in natura door de partijen weerhouden methoden van waardering bedrijfseconomisch verantwoord zijn en dat de waardebepalingen waartoe deze methoden van waardering leiden tenminste overeenkomen met het aantal en de toename van de fractiewaarde van de bestaande aandelen, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is.

Ik dien een principieel voorbehoud te formuleren voor eventuele kosten voortvloeiend uit bodemverontreiniging daar mij onvoldoende gegevens bekend zijn betreffende de onroerende goederen eigendom van de NV BARSSO.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Verder dien ik een principieel voorbehoud te formuleren nopens de waarde van de voorraad opgenomen in de staat van actief en passief per 31 december 2012 (ad 728.524,00 EUR) aangezien ik niet in de mogelijkheid was om een fysische voorraadcontrole uit te voeren vermits ik mijn opdracht pas verkreeg na balansdatum. De waarde van de voorraad lijkt mij aannemelijk in het licht van de aard van de activiteiten en rekening houdende met de onderliggende voorraadrotatie.

Wij merken op dat het niet creëren van nieuwe aandelen n.a.v. de voorgenomen kapitaalverhoging door inbreng in natura weliswaar, in de gegeven omstandigheden, juridisch mogelijk wordt geacht door hoogstaande rechtsleer terzake doch in gaat tegen het advies van de Raad van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren.

4. De als tegenprestatie verstrekte vergoeding voor de inbreng in natura bestaat uit een toename van de fractiewaarde van de huidige aandelen ten belope van 2.025.000,00 EUR.

Wij willen er tenslotte aan herinneren dat mijn opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en de billijkheid van de verrichting.

De waarden opgenomen in onderhavig verslag kunnen slechts aangewend worden in het kader van de operatie waarin dit verslag werd opgesteld.

Wevelgem op 11 oktober 2013

BVBA Bedrijfsrevisorenkantoor Dujardin,

Vertegenwoordigd door de BV BVBA Piet Dujardin,

Vertegenwoordigd door dhr. Piet Dujardin, bedrijfsrevisor.

Getekend

Na bespreking van deze verslagen en de conclusie van de bedrijfsrevisor besluit de algemene vergadering deze verslagen goed te keuren. Een exemplaar van alle verslagen zal worden neergelegd ter griffie van de rechtbank van Koophandel, samen met een expeditie van onderhavig proces-verbaal.

VIJFDE BESLUIT

De algemene vergadering besluit om het kapitaal van de vennootschap te verhogen met met twee miljoen en vijfentwintigduizend euro (2.025.000,00 EUR) om het kapitaal te brengen van honderd negentigduizend euro (190.000,00 EUR) naar twee miljoen tweehonderd vijftienduizend euro (2.215.000,00 EUR).

De kapitaalverhoging werd verwezenlijkt door inbreng in natura van negentig procent van de vaststaande en opeisbare vorderingen van de vennoten afkomstig uit de dividenduitkering overeenkomstig artikel 537 van het Wetboek van vennootschappen ingevoerd door de Programmawet van 28 juni 2013, uitgekeerd bij beslissing van de algemene vergadering op heden bij het derde besluit van deze vergadering.

De kapitaalverhoging geschiedt zonder creatie van nieuwe aandelen, maar door verhoging van de fractiewaarde van de bestaande aandelen.

ZESDE BESLUIT

Alle bestaande vennoten verklaren, na lezing gehoord te hebben van wat voorafgaat, volledig kennis te hebben van de statuten en financiële toestand der vennootschap en inbreng te doen van de volle eigendom van negentig procent van hun vaststaande en opeisbare vorderingen afkomstig uit voormelde dividenduitkering van heden. Deze inbreng in natura geschiedt overeenkomstig artikel 537 van het Wetboek van vennootschappen. De vennoten verklaren in te brengen:

- de heer Dheedene Joost verklaart inbreng te doen van de volle eigendom van negentig procent van zijn vaststaande en opeisbare vorderingen afkomstig uit voormelde dividenduitkering van heden ter waarde van één miljoen twaalfduizend vijfhonderd euro;

- mevrouw De Neve Anne-Marie verklaart inbreng te doen van de volle eigendom van negentig procent van zijn vaststaande en opeisbare vorderingen afkomstig uit voormelde dividenduitkering van heden ter waarde van één miljoen twaalfduizend vijfhonderd euro;

De algemene vergadering besluit, na te zijn ingelicht door ondergetekende notaris van het advies van de Raad van het Instituut van Bedrijfsrevisoren, als vergoeding voor deze volledige gestorte inbreng geen nieuwe aandelen uit te geven. De vergadering stelt immers vast dat de verhouding in het aandelenbezit van de aandeelhouders ingevolge deze kapitaalverhoging ongewijzigd is gebleven alsmede de verhouding in het kapitaal van de vennootschap.

ZEVENDE BESLUIT

De vergadering stelt vast en verzoekt ondergetekende notaris te akteren dat ingevolge voornoemde besluiten de kapitaalverhoging definitief is, waarbij het kapitaal daadwerkelijk op twee miljoen tweehonderd vijftienduizend euro (2.215.000,00 EUR) werd gebracht.

De vergadering besluit artikel 5 van de statuten aan te passen aan dit nieuwe kapitaal en te vervangen als volgt:  Het maatschappellijk kapitaal bedraagt twee miljoen tweehonderd vijftienduizend euro (2.215.000,00 EUR) vertegenwoordigd door honderd aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk één/honderdste deel van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

ACHTSTE BESLUIT

De vergadering bevestigt de wijziging van het huisnummer van de zetel van de vennootschap sedert achttien april tweeduizend en zeven van nummer C2 naar 6 ingevolge beslissing van het College van Burgemeester en Schepenen van de gemeente Zwevegem en besluit de eerste zin van artikel 2 van de statuten te schrappen en te vervangen als volgt :

"De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te 8550 Zwevegem, Wulfsbergstraat 6. NEGENDE BESLUIT

De vergadering besluit artikel 41 en 42 van de statuten met betrekking tot de ontbinding van de vennootschap te wijzigen om deze in overeenstemming te brengen met de huidige wetgeving, en deze artikelen te vervangen door volgende tekst:

 Artikel 41 : Benoeming van vereffenaars.

Bij ontbinding met vereffening worden desgevallend één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering.

Luik B - Vervolg

De benoeming van de vereffenaar(s) moet aan de Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel ter bevestiging worden voorgelegd, overeenkomstig artikel 184 §2 van het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 42 : Bevoegdheden van de vereffenaars.

De vereffenaars beschikken over alle machten genoemd in de artikels 186 en 187 van het Wetboek van vennootschappen, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan evenwel ten alle tijde deze bevoegdheden bij gewone meerderheid beperken.

TIENDE BESLUIT

De vergadering besluit machtiging te verlenen aan de Raad van Bestuur en aan ondergetekende notaris, tot uitvoering van de genomen besluiten en tot coördinatie der statuten met recht van indeplaatsstelling alsook bijzondere volmacht om in naam van de vennootschap alle wettelijk verplichte en andere formaliteiten te vervullen.

VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL

Getekend : Dirk Declercq, Notaris te 8550 Zwevegem.

Neergelegd samen met een uitgifte en een coördinatie der statuten.

Een exemplaar van het revisoraal verslag wordt opgestuurd naar de griffie van de rechtbank van Koophandel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

02/07/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 15.06.2013, NGL 28.06.2013 13233-0302-014
17/07/2012
ÿþMod POF 11.1

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de ak eN E MONITEUR BELCE

10 -07- 2012 GISCH STAATSBLAC

27. 06. 2012

RECHTBANK KOOPHANDEL

KORTRIJK

Gri ie

fl11 I11111I11 1IIIII11\11\ BE!

" iaizeo~s*

Ondernerningsnr : 0448.063.883

Benaming (voluit) : BARSSO

(verkort):

Rechtsvorm Naamloze vennootschap

Zetel : Wulfsbergstraat 6, 8550 Zwevegem, België

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte :Benoeming bestuurder

Tekst :

Uit het verslag van de Raad van Bestuur dd.18/06/2012 blijkt de benoeming van de heer BLAUWBLOMME Romanique, wonende te Kapel Milanendreef 17 te 8550 Zwevegem, als bestuurder, dit vanaf l juli 2012 en dit tot de algemene vergadering van 2015.

DHEEDENE Joost

Gedelegeerd Bestuurder

Op de laatste blz_ van E.ûik B verrneldën Étectó : Naam én h iedanigh.old van de instruménter'eride nótarls, Hetzij vdri dë perso(ó)n(on)

bevoegd de rechtspersoon ton aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

26/06/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 15.06.2012, NGL 21.06.2012 12198-0262-014
24/06/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 15.06.2011, NGL 23.06.2011 11185-0502-014
07/07/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 15.06.2010, NGL 28.06.2010 10259-0386-014
08/07/2009 : ME. - JAARREKENING 31.12.2008, GGK 15.06.2009, NGL 03.07.2009 09349-0032-015
18/06/2008 : ME. - JAARREKENING 31.12.2007, GGK 15.06.2008, NGL 17.06.2008 08230-0265-015
29/02/2008 : KO127470
05/07/2007 : KO127470
28/06/2006 : KO127470
21/06/2005 : KO127470
09/07/2004 : KO127470
01/03/2004 : KO127470
09/07/2003 : KO127470
26/06/2003 : KO127470
26/06/2003 : KO127470
13/07/2000 : KO127470
05/10/1994 : KO127470
07/05/1993 : KO127470

Coordonnées
BARSSO

Adresse
WULFSBERGSTRAAT 6 8550 ZWEVEGEM

Code postal : 8550
Localité : ZWEVEGEM
Commune : ZWEVEGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande