BASISSCHOOL GEMEENSCHAPSONDERWIJS ARNOLDUS OUDERCOMITE, AFGEKORT : B.S.G.O. ARNOLDUS O.C.

Association sans but lucratif


Dénomination : BASISSCHOOL GEMEENSCHAPSONDERWIJS ARNOLDUS OUDERCOMITE, AFGEKORT : B.S.G.O. ARNOLDUS O.C.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 455.554.065

Publication

13/12/2012
ÿþVoor-

behouder aan het Belgisch

Staatsbias

1 f lagen bi T el Belgisch Staatsblad -13/12/2612 - Annexes du Moniteur belge

MOU 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 0455.554.065

Benaming

(voluit) : Basisschool Gemeenschapsonderwijs Arnoldus Oudercomité

(verkort) : B.S.G.O. Arnoldus O.C.

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Brouwerijstraat 8 te 8460 Oudenburg

Onderwerp akte

Vereniging zonder winstoogmerk (vzw)

Basisschool Gemeenschapsonderwijs Amoldus Oudercomité,

afgekort : « B.S.G.O. Amoldus O.C. »

Brouwerijstraat 8

8460 Oudenburg

Identificatienummer : 12710/95

Ondernemingsnummer 0455.554.065

GEWIJZIGDE STATUTEN

Op de bijzondere algemene vergadering van 08 november 2012 is met meer dan vier vijfden van de stemmen beslist om de statuten aan te passen, Tevens is beslist om de hierna vernielde statuten te beschouwen als de geconsolideerde versie tussen de bestaande statuten en de aangebrachte wijzigingen van de bijzondere algemene vergadering van 08 november 2012.

TITEL I. -- Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging draagt de naam Basisschool Gemeenschapsonderwijs Amoldus Oudercomité, afgekort : « B.S.G.O. Amoldus O.C. ».

Telkens de term "school" wordt gebruikt in deze statuten, wordt er uitsluitend verwezen naar de Basisschool Gemeenschapsonderwijs te Oudenburg, die thans ook de alias "Amoldusschool" draagt.

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te 8460 Oudenburg, Brouwerijstraat 8. (Gerechtelijk Arrondissement Brugge)

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

Voor alle geschillen wordt woonstkeuze gedaan door aile leden ten maatschappelijke zetel van de vereniging.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel de samenwerking tussen gezin, kind en school te bevcrderen op maatschappelijk, pedagogisch en onderwijskundig gebied ongeacht de ideologische gerichtheid.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

Indien één of ander feit zou tussenkomen, waardoor de vereniging haar rechtspersoonlijkheid zou verliezen, kunnen de leden van de vereniging beslissen als feitelijke vereniging verder te werken.

TITEL Il.  Leden

Nedergelegd ter griffie van os rechtbank van koophandel Brugge - afdeling te Oostenae

°p 04

201krifiie

go-r-7,-, feu-.

Op da laatste Diz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art, 5_ De vereniging kent twee soorten leden: vaste leden en toegetreden leden. De toegetreden leden

hebben hetzelfde maatschappelijk streven ais datgene omschreven in het doel van de vereniging

Het aantal vaste leden mag niet minder dan drie bedragen.

De oprichters zijn de eerste vaste leden,

De directeur van de "school", of diegene die in deze functie is aangesteld omwille van langdurige

afwezigheid van de titularis, is een vast lid.

Met de term lid" in deze statuten, wordt uitsluitend "vaste leden" bedoeld, tenzij anders vermeld,

Om als vast lid deel te kunnen uitmaken, moet de persoon in kwestie of de partner, ouder zijn van een kind

dat school loopt in de school zoals omschreven in artikel 1.

Iedere fysische persoon kan om toetreding verzoeken en heeft recht om aan alle activiteiten van de vereniging deel te nemen. Dit verzoek tot toetreding wordt door de raad van bestuur voorgelegd aan de algemene vergadering, die hierover soeverein beslist.

Om als vast lid aangenomen te worden, moet men vooraf de hoedanigheid van toegetreden lid hebben en moet men door de algemene vergadering warden toegelaten. De algemene vergadering beslist hiertoe zoals voorzien in artikel 25 van deze statuten.

Art. 6 Register van de leden

De raad van bestuur is belast met de opstelling van het register, Deze verplichting een register op te stellen, heeft enkel betrekking op de vaste leden. De toegetreden leden moeten er niet in worden opgenomen. Dit register wordt bijgehouden op de zetel van de vereniging.

Het register van de leden is een chronologische lijst met de naam, voornamen en woonplaats van de

leden, of als het rechtspersonen betreft, de naam van de vennootschap, de rechtsvorm en het adres van de zetel. De raad van bestuur moet wijzigingen in de lijst van de leden in het register inschrijven binnen de acht dagen volgend op het tijdstip waarop de raad hiervan in kennis is gesteld.

Het is één van de taken van de secretaris om het register op de hiervoor vernoemde wijze bij te werken. Alle leden kunnen het register van de leden op de zetel van de vereniging raadplegen.

Art. 7. De maximum ledenbijdrage bedraagt 125 euro.

Art. 8. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de

raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde:

1. Wanneer het vast lid of de partner geen kind meer heeft dat school loopt in de school aangeduid in artikel

1

2. Bij ontslag, dat altijd kan geschieden mits het betrokken lid er de raad van bestuur minstens één maand op voorhand van in kennis stek, maar zonder dat de inmiddels opeisbaar geworden bijdragen daardoor kwijtgescholden zijn.

De weigering van een lid om de bijdrage te vereffenen wordt ais ontslag van ambtswege beschouwd. Het betrokken lid kan niet meer opnieuw als lid worden aangenomen dan mits betaling van de achterstallige bijdragen en mits een gunstige beslissing van de algemene vergadering.

3, in geval van overlijden van het betrokken lid

4, Door de uitsluiting, die kan worden uitgesproken ten aanzien van een lid, dat de statuten niet naleeft of indien het lid door zijn gedragingen of bewoordingen de belangen van de vereniging schaadt of tegen de beginselen ervan werkt.

Deze besitsstng vast uitslatting vaordt genomen daas de algemene vesge,desing en op de in het huishaudellik reglement voorziene wijze voor wat betreft de wijze van stemming en de vormen van rechtspleging, die in dit verband moeten vervuld zijn.

Art. 9. Ingeval het lidmaatschap een einde heeft genomen, kan het gewezen lid zelf, of zijn rechthebbenden, geenszins aanspraak maken op het maatschappelijk vermogen van de vereniging, noch volledig noch voor een deel, noch terugbetaling vorderen van gestorte bijdragen, aanbrengsten, giften of andere prestaties, noch mededeling of afschrift van stukken, bescheiden, brieven of rekeningen vorderen en evenmin zegellegging of boedelbeschrijving eisen

TITEL Iil.Raad van bestuur

Art, 10. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie vaste leden. De directeur, zoals omschreven in artikel 5 maakt altijd deel uit van de Raad van Bestuur.

Art, 11. Het mandaat van de bestuurders is van onbepaalde duur en eindigt bovendien van rechtswege ingeval de betrokken bestuurder de hoedanigheid van lid, overeenkomstig de bepalingen van vorig artikel, verliest of indien hij onbekwaam of in staat van faillissement wordt verklaard

in geval van een vacature van een mandaat vormen de blijvende bestuurders tot de aanduiding van een vervanger een raad van bestuur met dezelfde volmachten als voorheen de voltallige raad van bestuur.

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Elke bestuurder, die aangeduid wordt om tussentijds een opengevallen mandaat uit te oefenen, wordt

slechts aangeduid om de nog overblijvende duur van het mandaat te voleindigen.

Na verloop van hun mandaat zijn de bestuurders onmiddellijk herkiesbaar,

Art. 12. De leden van de raad van bestuur worden benoemd door de algemene vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. De leden van de raad van bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit. Benoeming, herkiezing, ontslag, aftreden en afzetting van de leden van de raad van bestuur worden binnen de maand nadat hiertoe is besloten, ingediend bij het Bestuur van het Belgisch Staatsblad ter publicatie.

Art. 13, De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is.

De directeur van de school, zoals bepaald in artikel 5, kan geen enkele van deze functies opnemen. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Art. 14. De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van degene die hem vervangt doorslaggevend.

Art. 15. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register, De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

Art. 16. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door dé wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of zelfs mits machtiging van de algemene vergadering aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging.

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, een afgevaardigde-bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling

In de bevoegdheid van de raad van bestuur is ook begrepen

het ondertekenen van alle kwijtsctnitten, van ontlastingen, van cheques en van handelspapieren op alle

banken en financiële instellingen, evenals van postcheques, postwissels en postoverschrijvingen; het

ontvangen en innen van sommen, van schuldvorderingen, van winstaandelen, van dekkingswissels, van

lastbrieven, van alle colli's van verzekerde of aangetekende stukken,

-het betalen van schulden;

-het opstellen van het huishoudelijk reglement;

-het uitvoeren van de besluiten van de algemene vergadering;

-het vaststellen van de machten en bevoegdheden;

-de samenwerking met andere verenigingen.

Deze opsomming dient als voorbeeld en is niet beperkend.

Art, 17. Voor de rechtshandelingen van dagelijks bestuur, waarbij de vereniging zich ten overstaan van derden verbindt, is de handtekening van minstens twee bestuurders vereist.

De rechtshandelingen, in het bijzonder de betalingen, zijn geldig namens de vereniging tegenover het Bestuur der postcheques, de openbare en private bankinstellingen en alle andere, instellingen, onder de volgende voorwaarden:

-Voor een bedrag van minder dan 2.500 euro is alleen de handtekening van de penningmeester vereist. Bij zijn afwezigheid is de gezamenlijke handtekening van de voorzitter en de directeur van de school nodig.

-Voor een bedrage van 2.500 euro en meer, is de gezamenlijke handtekening van de penningmeester en de directeur van de school nodig. in geval van afwezigheid van de penningmeester is de gezamenlijke handtekening van de voorzitter en de directeur van de school nodig.

TITEL IV.  Algemene vergadering

Art. 18. De algemene vergadering is samengesteld uit aile vaste leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen, Elk lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

In een huishoudelijk reglement kan voorzien worden dat de toegetreden leden kunnen worden uitgenodigd op de algemene vergadering evenwel zonder stemrecht.

Art. 19. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het benoemen en het ontslaan van de bestuurders, het goedkeuren van de rekeningen en de begrotingen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging en het uitsluiten van een lid.

Art. 20. De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

Tevens kan de raad van bestuur een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen, telkens als het doel of het belang van de vereniging zoiets vereist

Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen om kwijting te verlenen aan de bestuurders, voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting voor het komend jaar, in de loop van het eerste kwartaal.

Art. 21, De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer één vijfde van de vaste leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit bij aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de maand met vermelding op de agenda van de door het één vijfde van de vaste leden gevraagde agendapunten.

Art. 22. De oproepingen tot de algemene vergadering moeten, om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter of twee bestuurders. Alle vaste leden moeten worden opgeroepen bij gewone brief of bij aangetekende brief of bij email met ontvangstbevestiging ten minste zeven werkdagen vóór de vergadering.

Art. 23. De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur, Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door één twintigste van de vaste leden, moet eveneens op de agenda worden vernield. Dit onderwerp moet uiteraard door het één twintigste van de leden ondertekend zijn en ten minste twee werkdagen vóór de vergadering aan de voorzitter van de raad van beller overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

Art. 24. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige, meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

Art, 25. Voor de algemene vergaderingen tot wijziging van de statuten is in de wet bepaald dat als er minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, een tweede algemene vergadering kan worden bijeengeroepen, die kan beslissen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden,

Deze tweede vergadering moet evenwel worden gehouden ten minste vijftien dagen na de eerste vergadering.

Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met vier vijfden van stemmen worden besloten.

Art. 26. Een meerderheid van twee derde der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt: eveneens op de agenda voorkomen en moet het !id worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Art. 27. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en dé secretaris, en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

TITEL V. Rekeningen, begrotingen

Art, 28. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december.

Bij het einde van elk boekjaar worden de rekeningen van het afgelopen boekjaar, de inventaris en de balans

afgesloten door de penningmeester,

Hij stelt ook de begroting op voor het volgend boekjaar.

Na onderzoek door de raad van bestuur zullen al deze verrichtingen voor goedkeuring in de algemene

vergadering worden voorgelegd.

Het batig saldo van het boekjaar komt aan de vereniging toe. Het batig saldo Kan onder geen beding bij

wijze van dividenden, hoe dan ook genaamd, aan de leden uitgekeerd worden.

" %.

r

Voor" behouden aan hot Belgisch Staatsblad

..

-,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B _ Vervolg

De algemene vergadering kan een Ykascommissie gelasten met het onderzoek van de rekeningen, de inventaris, de balans en de begroting voor het volgend jaar, vooraleer deze goed te keuren. Deze commissie kan mededeling eisen van alle bescheiden, stukken en inlichtingen, die ze hiervoor nuttig acht.

TITEL VI. -- Ontbinding, vereffening

Art. 29. Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten. Om op geldige wijze een beslissing te kunnen nemen, moet tenminste twee derde van de leden van de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Indien dat niet het geval is, kan een nieuwe algemene vergadering worden bijeengeroepen, die niet binnen een termijn van 15 dagen mag worden gehouden. Deze tweede vergadering kan een beslissing nemen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden,

De beslissing van de algemene vergadering moet worden genomen met vier vijfde van de stemmen

- van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, á één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een feitelijke vereniging of een vereniging zonder winstoogmerk dat zich belangeloos inzet voor de school beschreven in artikel 1.

Art. 30, Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921

toepasselijk.

Raad van bestuur

De algemene vergadering heeft overeenkomstig de statuten tot bestuurders benoemd:

" Finaut lise

" Robbens Kristel

" Saerens Liesbet

" Vera Verlinde - in haar hoedanigheid van directeur van de school (zie artikel 5)

Dezen hebben onder elkaar aangesteld tot :

Voorzitter : Saerens Liesbet

Secretaris : Finaut Ilse

Schatbewaarder : Rob bens Kristel

Oudenburg, 08 november 2012,

Saerens Liestiet, voorzitter Finaut Ilse, secretaris

, MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BASISSCHOOL GEMEENSCHAPSONDERWIJS ARNOLDUS O…

Adresse
BROUWERIJSTRAAT 8 8460 OUDENBURG

Code postal : 8460
Localité : OUDENBURG
Commune : OUDENBURG
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande