BEDRIJFSREVISOR JP LOOTS, AFGEKORT : BRJPL

Divers


Dénomination : BEDRIJFSREVISOR JP LOOTS, AFGEKORT : BRJPL
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 547.987.939

Publication

27/03/2014
ÿþ Mod Word 11.1

1-Lje. In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffue van de akte





"

MIIMME111

NEERGELEGDTER GR1FF1E VAN DE

RECHTBANK VAN KOOPHANDELTE

BRUME (PEDELANG BRUME)

11 4 Me Jr9flie De griffier.

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondememingsnr Benaming

(voluit) : BEDRIJFSREVISOR JP Loots

(verkort) : BRJPL

Rechtsvorm: Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap

Zetel Langestraat 5 bus 301 - 8420 De Haan Wenduine

(volledig adres)

Onderwerp akte Oprichting

Bij onderhandse akte de dato 24 februari 2014 heeft de heer Jean-Paul Loots, wonende te 8420 De Haan - Wenduine, Langestraat 5 bus 301, samen met een stille vennoot, een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap opgericht.

uittreksel uit de voornoemde oprichtingsakte

Artikel 1: Benaming

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire

vennootschap en draagt de naam 'Bedrijfsrevisor JP Loots', afgekort 'BRJPL Comm. V'

Artikel 2: Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8420 De Haan - Wenduine, Langestraat 5 bus 301..

Artikel 3: Doel

De vennootschap heeft als doel

-Het uitoefenen van het beroep van bedrijfsrevisor, alleen of samen of met medewerking van andere bedrijfsrevisoren, en in het bijzonder de uitoefening van revisorale opdrachten met betrekking tot financiële staten van ondernemingen verricht in toepassing van of krachtens de wet.

-Het uitoefenen van alle werkzaamheden die verenigbaar zijn met de hoedanigheid van bedrijfsrevisor zoals het geven van advies en bijstand aan ondernemingen, het maken van waardebepalingen van ondernemingen, het uitvoeren van gerechtelijke opdrachten, het geven van onderwijs, het publiceren van artikelen en boeken.

De vennootschap kan eveneens deelnemen in en samenwerken met andere professionele of interprofessionele vennootschappen, voor zover deze werkzaamheden niet onverenigbaar zijn met de hoedanigheid van bedrijfsrevisor en in overeenstemming zijn met de plichtenleer die geld voor het beroep van bedrijfsrevisor.

De vennootschap kan in het algemeen alle financiële, roerende en onroerende handelingen verrichten zoals de verkoop, aankoop en beheer van roerende en onroerende goederen die verworven kunnen worden in voile eigendom, tijdelijk vruchtgebruik of blote eigendom, en alle mogelijke noodzakelijke rechten ter zake, die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel ten dele te vergemakkelijken, voor zover deze verrichtingen niet onverenigbaar zijn met de hoedanigheid van bedrijfsrevisor en deze activiteiten niet de vorm aannemen van aanvullende commerciële activiteiten,

De vennootschap kan bij de uitoefening van het beroep van bedrijfsrevisor uitsluitend handelen door haar: vennoten en/of zaakvoerder(s) die zijn ingeschreven ln het openbaar register van het Instituut van de' Bedrijfsrevisoren of die in een ander land een hoedanigheid bezitten die gelijkwaardig is met deze van bedrijfsrevisor en die zich onderwerpen aan de toepasselijke regels van het Instituut.

Indien geen enkele vennoot deze hoedanigheid nog bezit, dient beslist te worden tot doelwijziging of ontbinding van de vennootschap, tenzij de aandelen vooralsnog worden overgedragen een één of meer vennoten die wel de voormelde hoedanigheid bezitten mits naleving van de voorwaarden hierna voorzien.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

Artikel 4: Duur

De vennootschap bestaat voor een onbeperkte duur vanaf haar oprichting.

Artikel 5: Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt tienduizend euro (10.000 EUR) en is vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde. die elk één/honderdste (1/100 ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel 6 : Aandelen

De aandelen zijn op naam. De 100 uit te geven aandelen worden opgedeeld in 10 aandelen Categorie A en

90 aandelen Categorie B.

Op de maatschappelijke zetel van de vennootschap wordt een register van de aandelen gehouden.

Artikel 7: Vennoten

Er zijn twee soorten vennoten: Gecommanditeerde en commanditaire vennoten,

De heer Jean-Paul Loots wonende te 8420 De Haan - Wenduine, Langestraat 5 bus 301, is de gecommanditeerde vennoot Voor de duur van de vennootschap. Hij staat hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk in voor alle verbintenissen van de vennootschap,

De overige vennoot treedt op als commanditaire of stille vennoot Hij staat slechts in voor de schulden en verliezen van de vennootschap ten beloop van zijn inbreng, op voorwaarde dat hij geen enkele daad van bestuur treft.

Artikel 8: Bestuur van de vennootschap

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvcerders, die gecommanditeerde of beherende vennoot moet zijn. Zij worden benoemd door statuten of door de algemene vergadering die de duur van hun opdracht bepaalt.

Is tot statutaire zaakvoerder benoemd voor de ganse duur van de vennootschap: de heer Jean-Paul Laats wonende te 8420 De Haan - Wenduine, Langestraat 5 bus 301.

Zijn mandaat kan niet zonder wettigie reden herroepen worden zolang de vennootschap duurt, en enkel door een besluit van de algemene vergadering genomen met inachtname van de statutaire regels betreffende statutenwijziging.

Bij overlijden van de statutaire zaakvoerder of in geval van zijn permanente onbeschikbaarheid voor de uitvoering van zijn mandaat, zal zijn mandaat van rechtswege een einde nemen en zal de heer Patrick Kilian van rechtswege in hoedanigheid van statutaire zaakvoerder worden benoemd.

De enige zaakvoerder afzonderlijk optredend, en in geval er meerdere zijn, de zaakvoerders samen optredend, heeft/hebben de meest uitgebreide bevoegdheid om alle daden van beschikking, van beheer en bestuur, die de vennootschap aanbelangen, te stellen, in het kader van het doel van de vennootschap.

Indien er slechts één zaakvoerder is, is deze, afzonderlijk optredend, bevoegd om de vennootschap in en buiten rechte te vertegenwoordigen. Indien er meerder zaakvoerders zijn vormen deze een college dat beraadslaagt en besluiten neemt volgens de algemene regels van beraadslagende vergaderingen. Dan zijn twee zaakvoerders, samen optredend, bevoegd om de vennootschap in en buiten rechte te vertegenwoordigen.

De enige zaakvoerder/de meerderheid van de zaakvoerders moeten de hoedanigheid hebben van wettelijke auditor en/of auditkantoor. Wanneer een auditkantoor zaakvoerder is, wordt dit kantoor vertegenwoordigd overeenkomstig artikel 132 van het Wetboek van vennootschappen, door een natuurlijke persoon die erkend is als wettelijk auditor.

Telkens wanneer een revisorale opdracht wordt toevertrouwd aan de vennootschap is deze ertoe gehouden onder haar vennoten een vaste vertegenwoordiger natuurlijke persoon te benoemen die de hoedanigheid heeft van bedrijfsrevisor, Deze vertegenwoordiger moet aan dezelfde voorwaarden voldoen en is tuchtrechtelijk aansprakelijk alsof hij zelf de betrokken opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou volbrengen,

onverminderd de hcofdelijke aansprakelijkheid van de vennootschap die hij vertegenwoordigt. De

vennootschap mag haar vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen. Voor de benoeming en de beëindiging van de functie van de vaste vertegenwoordiger geiden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor rekening zou vervullen.

Artikel 10: Algemene vergadering van vennoten

De algemene vergadering komt samen telkens het belang van de vennootschap dit vereist, op verzoek van

een zaakvoerder.

" Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

"

"

,

"

"

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aali het

Belgisch

Staatsblad

De gewone algemene vergadering wordt gehouden op derde donderdag van de maand juni om 18u00. Indien deze dag een feestdag is, wordt de vergadering de eerst volgende werkdag, op hetzelfde uur gehouden.

Op elke algemene vergadering wordt een aanwezigheidslijst bijgehouden.

Elk aandeel Categorie B geeft recht op één stem. Schriftelijk stemmen is toegelaten. In dit geval vermeldt de brief waarop de stem wordt uitgebracht elk punt van de agenda en de eigenhandig geschreven woorden "aanvaard" of "verworpen", gevolgd door de handtekening ; hij wordt aangetekend aan de vennootschap gestuurd en moet ten laatste daags voor de vergadering op de zetel toekomen.

De vergadering beslist geldig ongeacht het gedeelte van het vertegenwoordigd kapitaal en de beslissingen worden genomen bil eenvoudige meerderheid van de stemmen.

De beraadslagingen van de algemene vergadering worden opgenomen in de processen-verbaal door de leden van het bureel en de vennoten welke zulks zouden vragen, ondertekend; de uittreksels van deze processen-verbaal worden door een zaakvoerder ondertekend.

De aandelen Categorie A, waarop de stille vennoten inschrijven, hebben geen stemrecht op de algemene vergadering.

Artikel 11: Boekjaar

Het boekjaar gaat in op I januari en eindigt op 31 december.

Artikel 12: Winstverdeling

Over de winstverdeling en reservevorming zal beslist worden door de algemene vergadering.

Het mandaat van statutair zaakvoerder is onbezoldigd.

Artikel 13: Ontbinding-Vereffening

In geval van ontbinding, benoemt de algemene vergadering bij gewone meerderheid de vereffenaar(s). De vereffenaar(s) zal/zullen pas in functie treden nadat zijn/hun benoeming door de bevoegde rechtbank van koophandel is bevestigd of gehomologeerd.

Het vennootschapsvermogen zal eerst dienen om de schuldeisers te voldoen en de kosten van de vereffening te dekken, welke verdeling vooraf door dé bevoegde rechtbank van koophandel moet worden goedgekeurd.

Het saldo na sluiting van de vereffening wordt verdeeld onder de vennoten volgens de verhouding van ieders aandelenbezit

OVERGANGSBEPALINGEN

Aanvang eerste boekjaar:

-Het eerste boekjaar vangt aan bij de oprichting van de vennootschap en zal afgesloten worden 31

december 2015.

-De eerste algemene vergadering zal plaatsvinden op 16 juni 2016.

Overname verbintenissen

-Alle in naam van de in oprichting zijnde vennootschap aangegane verbintenissen worden thans door de

vennootschap, onder de opschortende voorwaarde van het bekomen rechtspersoonlijkheid als gevolg van de

neerlegging van het uittreksel uit de onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van

koophandel, uitdrukkelijk overgenomen en bekrachtigd,

VOLMACHTEN

Er wordt volmacht verleend, met recht van indeplaatsstelling, aan Ade Consultants bvba, Miksebaan 244 gv links, 2930 Brasschaat, vertegenwoordigd door Mevrouw Ellen Loots teneinde:

- inschrijving te nemen in het rechtspersonenregister, alsook om aile latere wijzigingen of schrappingen uit te voeren;

namens de vennootschap alle nodige administratieve handelingen te verrichten tegenover het Ondememingsloket van de vennootschap;

- namens de vennootschap aile handelingen te verrichten tegenover de BTW-administratie.

Betreffende voorgaande punten kan deze volmacht houder aile formaliteiten vervullen, alle documenten ondertekenen en in het algemeen alles doen wat noodzakelijk of nuttig is om de oprichting en de latere wijzigingen van de vennootschap te volbrengen, zoals onder meer het aanvragen van vergunningen.. Dit mandaat is kosteloos.

Opgemaakt te Wenduine, 24 februari 2014

Getekend: Jean-Paul Loots, statutair zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)r(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Coordonnées
BEDRIJFSREVISOR JP LOOTS, AFGEKORT : BRJPL

Adresse
LANGESTRAAT 5, BUS 301 8420 DE HAAN

Code postal : 8420
Localité : DE HAAN
Commune : DE HAAN
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande