BIKETEAM 2FAST4YOU ZEDELGEM

Association sans but lucratif


Dénomination : BIKETEAM 2FAST4YOU ZEDELGEM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 523.886.310

Publication

26/03/2013
ÿþ MQD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Vc behC aart Bel( Staal

*13098560*

i\v~irg^ tfi~n ter wifi,o t,^rri M;r2, recfittink Brugge  Ai~~~s : t''. t.)%eatalrá~i

oP 1 5 1pARi 2013

e CJre`Pr

Ondernemingsnr : © sou 8g ( 34

Benaming

(voluit) : Biketeam 2fast4you Zedelgem

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Loppemsestraat 1, 8210 Zedelgem

Onderwerp akte : Oprichting

Stichting en doel

Art. 1 Op 1 maart 2013 werd te Zedelgem een wielervereniging opgericht genoemd Biketeam 2fast4you Zedelgem alwaar de zetel gevestigd Is te Loppemsestraat 1, 8210 Zedelgem.

De zetel kan te allen tijde naar een andere plaats binnen de actiesector van de vereniging overgebracht worden bij eenvoudige beslissing van het Bestuur.

Voormelde vereniging is aangesloten bij de Wielerbond Vlaanderen (afgekort WBV) en bij de afdeling West-Vlaanderen.

Art. 2 Het doel van deze vereniging is, om met alle middelen, mede te werken met de WBV aan de ontwikkeling van de Vlaamse wielerbeweging, op sportief evenals op wielertoeristisch gebied.

Zij verbindt zich er toe om correct de statuten en reglementen van de WBV en de afdeling, die zij verklaart te kennen, na te leven. Zij ontzegt zich iedere inmenging van politieke of levensbeschouwelijke aard.

Samenstelling

Art. 3 De vereniging is samengesteld uit minstens 5 effectieve leden welke in het bezit zijn van een lidkaart WBV. Enkel deze leden hebben stemrecht en kunnen in het Bestuur verkozen worden.

Bestuur  Functie  Verkiezingen

Art. 4 De vereniging is samengesteld uit:

De Voorzitter: Hij roept de leden bijeen en leidt de vergaderingen. Hij houdt hen op de hoogte van alle genomen beslissingen. Hij verleent toestemming voor het betalen der rekeningen, nadat die werden nagezien. Deze functie wordt uitgevoerd door Kiliaan Van Daele.

De Secretaris: Hij stelt, na overleg met de Voorzitter, de agenda van de zittingen van het Bestuur op. Eerstgenoemde stelt de verslagen op. Hij is belast met de briefwisseling en verstrekt aan de betrokken afdeling of aan de WBV Commissies, alle nuttige inlichtingen omtrent de werkzaamheden van zijn vereniging. Deze functie wordt uitgevoerd door Wim Maes.

Penningmeester: Hij beheert de financiën van zijn vereniging en houdt de boeken bij. Hij int de ontvangsten, terwijl hij, na goedkeuring van de Voorzitter, alle betalingen doet. Op elk verzoek van laatstgenoemde brengt hij verslag uit over de financiële toestand, Deze functie wordt uitgevoerd door Brian Declerck.

Art. 5 De leden van het Bestuur worden gekozen voor een duur van 2 jaar. Bij het verstrijken van hun mandaat zijn de uittredende leden herkiesbaar.

De nieuwe kandidaturen worden ingediend, minstens 14 dagen voor de datum van de Algemene Vergadering, door een schrijven gericht aan de Voorzitter van de vereniging op zijn persoonlijk adres.

Elke wijziging in de samenstelling van het Bestuur, evenals een wijziging van de zetel/lokaal moet zo vlug mogelijk gemeld worden aan de Zetel van de Afdeling.

~ Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/03/2013 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

ti

4 (/ "

MOD 22

Luik B - Vervolg

Leden  Ereleden  Ontslagnamen

Art. 6 De personen die als effectieve leden wensen bij de vereniging aan te sluiten, dienen kennis te nemen van de statuten en verbinden er zich toe deze na te leven. Bij betalen een jaarlijkse bijdrage (lidgeld) en genieten van alle voordelen verstrekt door de vereniging en door de K.B.W.B. en de federaties die er deel van maken.

Art. 7 De titei van erelid kan toegewezen worden aan personen die door hun giften, hun functie of hun situatie aan de club diensten bewezen hebben of zouden kunnen verlenen.

Indien men ontslag wenst te nemen dient ieder ontslag, om in aanmerking genomen te worden, schriftelijk betekend te worden aan de Voorzitter, die het voorlegt tijdens de eerstvolgende zitting van het Bestuur.

Geen enkel ontslag zal aanvaard worden indien de ontslagnemer/neemster nog schulden heeft tegenover de vereniging.

Zittingen -- Algemene Vergadering

Art. 8 Het bestuur van de vereniging is verplicht tenminste 2 maal tijdens het boekjaar, dat aanvangt op 1 januari en eindigt op 31 december te vergaderen.

Art. 9 De leden moeten door het Bestuur in de maand maart uitgenodigd worden voor de Jaarlijkse Algemene Vergadering. De datum en de dagorde worden in het lokaal schriftelijk aangekondigd 14 dagen voor de vergadering,

Tijdens deze jaarlijkse Algemene Vergadering zal de Voorzitter verslag uitbrengen over het afgelopen boekjaar,

Bovendien zal de Penningmeester de balans van het voorbije boekjaar en het budgetvoorstel voor het komende jaar voorleggen.

Er zal tot de vernieuwing van het Bestuur overgegaan worden volgens de modaliteiten voorzien onder artikel 5.

Art. 10 Buitengewone Algemene Vergaderingen kunnen bijeengeroepen worden, hetzij op verzoek van de Voorzitter of op aanvraag van het bestuur of 1/5 van de effectieve leden.

Deze uitnodiging met de dagorde, moet aan alle ingeschreven leden, 30 dagen voor de datum van de Buitengewone Algemene Vergadering gestuurd worden.

Sancties

Art. 11 Elk lid dat, door zijn bewoordingen, zijn daden, zijn geschriften of zijn gedrag, schade berokkent aan de zedelijke of stoffelijke belangen van de vereniging, van de Provinciale Afdeling of van de WBV zal door middel van een aangetekend schrijven opgeroepen worden. Het Bestuur zal in buitengewone zitting, na een tegensprekelijke gedachte-wisseling en volgens de ernst van het geval, aan de schuldige één van de volgende sancties opleggen : de waarschuwing, de berisping, de blaam of de uitsluiting uit de vereniging,

Duur van de vereniging  Ontbinding

Art. 12 De vereniging wordt voor onbepaalde tijd opgericht met overname van de verbintenissen per 01/01/2013.

Art.13 De vereniging kan ontbonden worden door een Buitengewone Algemene Vergadering. De dagorde van deze Buitengewone Algemene Vergadering zal tenminste 30 dagen voor de datum dat deze vergadering plaats heeft, verstuurd worden.

Om geldig te zijn moet de ontbinding door ten minste twee derden van de aanwezige leden uitgesproken worden.

Art. 14 In geval van ontbinding za! het maatschappelijk vermogen (baargeld en verkochte bezittingen van welke aard ook) gestort worden ten bate van een officieel erkend liefdadig werk.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

ti

Slotbepalingen

Art. 15 De principes van het reglement van inwendige orde van de WBV zijn van toepassing. Voor de gevallen niet voorzien in deze bestaande statuten zal het Algemene Reglement van de Provinciale Afdelingen en/of van de WBV wettelijk van toepassing zijn.

Art. 16 Bij omvorming van de feitelijke vereniging in een wettelijke vereniging mogen, buiten de wettelijke bepalingen, geen afwijkingen aan de huidige statuten voorkomen,

Zedelgem, 1 maart 2013

De Secretaris De Voorzitter

Maes Wim Van Daele Kiliaan

Schatting 45 A Molenstraat 1

8210 Zedelgem 8210 Zedelgem

Voor-teopdeR aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
BIKETEAM 2FAST4YOU ZEDELGEM

Adresse
LOPPEMSESTRAAT 1 8210 ZEDELGEM

Code postal : 8210
Localité : Loppem
Commune : ZEDELGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande