BLUE MOVEMENT VLAANDEREN

Association sans but lucratif


Dénomination : BLUE MOVEMENT VLAANDEREN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 538.803.425

Publication

24/09/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 1

Artikel 2

Artikel 3

Tom Feryn, Sneppendreef 2, 8200 Sint-Michiels

Pascale De Paepe, Sneppendreef 2, te 8200 Sint-Michiels

Luc De Laere, Mortierstraat 22, 8000 Brugge

Niels Gheyle, Stormvogelstraat 31 te 8380 Lissewege

Kim De Laere Wantestraat 98 te 8310 Assebroek

verklaren bij deze een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd bij de wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen, waarvan zij de statuten als volgt vaststellen:

De vereniging is opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "vzw" genoemd) op grond van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd bij de wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen (hierna de vzw-wet genoemd).

De raad van bestuur kan kantoren en centra van werkzaamheid oprichten waar het dit nuttig zou achten. Het werkingsgebied van de vereniging betreft alle gemeenten van het Vlaams gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De vereniging kan activiteiten ontplooien op lokaal, provinciaal, gewestelijk, federaal en internationaal niveau.

De maatschappelijke zetel is gevestigd in de Sneppendreef 2 te 8200 Sint-Michiels in het gerechtelijk arrondissement Brugge.

De zetel van de vereniging mag overgebracht worden naar een andere plaats in Vlaanderen bij besluit van de algemene vergadering.

De ondergetekenden:

De vereniging draagt de naam Blue Movement Vlaanderen. In alle publicaties en voor alle activiteiten mag deze naam afgekort worden tot BMV.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Blue Movement Vlaanderen

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13305404*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Sneppendreef 2

0538803425

8200

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Brugge (Sint-Michiels)

Griffie

Neergelegd

20-09-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Artikel 4

Luik B - vervolg

De vereniging heeft tot doel:

1. De vzw Blue Movement Vlaanderen heeft oog voor de psychosociale problemen van de patiënten met een coloncarcinoom en hun directe omgeving. De vzw zal ondersteuning verlenen aan de patiëntenverenigingen via het organiseren van themamomenten voor de doelgroep en zal zo bijdragen tot het krachtiger maken van de patiënten en hun omgeving.

2. De vzw Blue Movement Vlaanderen zal het brede publiek informeren en bewust maken over gastro-enterologische en proctologische aandoeningen via campagnes.

3. De vzw Blue Movement Vlaanderen zal meehelpen aan het organiseren van bijscholingen en symposia voor de gezondheidswerkers.

4. De bovenstaande lijst is een loutere opsomming en zeker niet beperkend.

Artikel 6

Artikel 7

Artikel 8

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

De vereniging zal de bovenvermelde doelstellingen nastreven door middel van het ter beschikking stellen van deskundigen, informatie, advies, documentatie, educatieve programma s en producten, publicaties, materialen, technieken of uitrusting en door het ten dienste staan van en samenwerken met andere organisaties, instellingen en individuen. De vzw kan eigen activiteiten ontplooien die rechtstreeks en onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van de doelstellingen binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten altijd en volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van diezelfde doelstellingen.

Effectieve leden zijn de stichters van de vereniging en de personen die op voorstel van minstens twee effectieve leden, als effectief lid worden aanvaard bij besluit van de algemene vergadering genomen met een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

Toegetreden leden zijn mensen die een lidkaart van de vereniging aanschaffen. Iedereen die wenst toegetreden lid te worden, moet een aanvraag indienen bij de raad van bestuur. De raad van bestuur onderzoekt de kandidatuur tijdens haar eerstvolgende bijeenkomst. Tegen haar beslissing, die niet met redenen omkleed moet worden, is geen beroep mogelijk. De beslissing wordt schriftelijk ter kennis van de kandidaat gebracht. Diegene die niet werd aangenomen kan zich slechts één jaar na de datum van de beslissing opnieuw kandidaat stellen.

De raad van bestuur kan de effectieve leden die zich aan een zware overtreding van de statuten of van de normen van eer en welvoeglijkheid schuldig hebben gemaakt, schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering. Het lid dat ontslag neemt of dat uitgesloten wordt, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en kan geen teruggave vorderen van de betaalde bijdragen. Het lid dat ontslag neemt of dat uitgesloten wordt, kan geen vergoeding eisen voor geleverde prestaties. Hetzelfde geldt ten aanzien van de rechthebbenden van een overleden lid. Een ontslagnemend of uitgesloten lid of de rechthebbenden van een overleden lid kunnen geen inzage vorderen van de rekeningen van de vereniging noch zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

De effectieve en de toegetreden leden kunnen op ieder ogenblik uittreden uit de vereniging mits schriftelijk ontslag gericht aan de raad van bestuur.

De vereniging kan bestaan uit effectieve en toegetreden leden. Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar bestaat uit minstens 3 leden.

De rechten en plichten van de toegetreden leden kunnen worden uitgewerkt in het huishoudelijk reglement.

Het effectief of toegetreden lid dat de door hem verschuldigde bijdrage niet heeft betaald binnen de maand na de herinnering die hem bij per post aangetekende brief werd toegezonden, wordt geacht ontslag te nemen.

De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Artikel 9

De door de effectieve leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage, bepaald door de algemene vergadering, mag niet hoger zijn dan 2500 Euro.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Artikel 11

Minstens één maal per jaar wordt door de raad van bestuur een algemene vergadering bijeen geroepen. De effectieve leden worden opgeroepen door een brief of een e-mail van de raad van bestuur die minstens 8 dagen op voorhand met de post of via email verstuurd wordt. Deze brief bevat minstens de agenda, plaats, uur en alle nodige documenten ter voorbereiding van de algemene vergadering.

Elk voorstel, ondertekend door minstens één twintigste van de effectieve leden, wordt op de agenda gezet. Dit onderwerp moet door het één twintigste van de leden ondertekend zijn en tenminste twee dagen voor de vergadering aan de raad van bestuur overhandigd zijn.

De vergadering kan niet geldig beraadslagen en besluiten over de punten die niet op de agenda vermeld zijn, behalve wanneer alle effectieve leden aanwezig zijn of vertegenwoordigd zijn en zij met eenparigheid akkoord gaan de agenda uit te breiden.

Artikel 14

Artikel 15

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Alle beslissingen van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van uitgebrachte stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, tenzij de vzw-wet of de statuten dit anders bepalen. Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Een verslag van de algemene vergadering wordt ten laatste een maand na de vergadering aan alle effectieve leden bezorgd. De besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en een bestuurder. Dit register wordt bewaard in de zetel van de vereniging waar alle leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen.

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien twee derde van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derde der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen worden besloten.

- het wijzigen van de statuten,

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

- de uitsluiting van een lid van de vereniging,

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

- alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

- het oprichten van werkgroepen en studiegroepen. Ze stelt daarbij een effectief lid aan als voorzitter van de werkgroep. De werkgroepen en studiegroepen blijven steeds onderworpen aan de beslissingen van de algemene vergadering.

- het goedkeuren van een huishoudelijk reglement (evenals de wijzigingen) om de werking van de vereniging verder te regelen. Hierin kan onder meer bepaald worden welke procedures moeten gevolgd worden voor het oprichten van werkgroepen en studiegroepen, wat de minimale voorwaarden zijn om werkgroepen of studiegroepen op te richten en welke voorwaarden aan toegetreden leden kunnen opgelegd worden.

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

Alle leden of derden, die van een belang doen blijken, kunnen inzage vragen in de notulen.

Artikel 16

De raad van bestuur kan, telkens het dit nodig acht, een bijzondere algemene vergadering bijeenroepen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Artikel 19

De vereniging wordt geleid door een raad van bestuur benoemd door de algemene vergadering. Een bestuurder kan ten allen tijde door de algemene vergadering worden afgezet. Deze raad van bestuur is samengesteld uit minstens 3 leden en maximum 10 leden die verkozen zijn voor onbepaalde duur. Indien de algemene vergadering slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

Om verkozen te worden, is op de algemene vergadering een meerderheid van de stemmen vereist van twee derde in de eerste stemronde of van de helft plus één in de volgende stemronde.

Artikel 21

Artikel 22

Artikel 23

Artikel 24

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Indien een mandaat van bestuurder vacant wordt tijdens de lopende legislatuur en hierdoor het wettelijk minimum aantal bestuurders niet meer gehaald wordt, moet de raad van bestuur binnen een periode van 3 maanden een algemene vergadering samenroepen. De algemene vergadering zal dan een nieuwe bestuurder kiezen die de vacature zal opvullen.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De raad van bestuur kan een huishoudelijk reglement opstellen dat, na goedkeuring door de algemene vergadering, bindend is voor alle effectieve en toegetreden leden voor die punten die voor hen van belang zijn.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door één bestuurder, die alleen kan handelen. Deze moet ten aanzien van derden geen blijk geven van enig besluit van de raad van bestuur of van enige machtiging.

De raad van bestuur beraadslaagt en beslist als een college. De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de vzw het vereist of op vraag van minstens twee bestuurders. De raad van bestuur is geldig samengesteld wanneer minstens de helft plus één van zijn leden aanwezig is. Hij wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door de vice-voorzitter. Bij afwezigheid van de voorzitter en de vice-voorzitter wordt de raad van bestuur vergadering voorgezeten door de oudste aanwezige bestuurder.

De beslissingen van de raad van bestuur worden bij voorkeur in consensus genomen of anders bij gewone meerderheid van uitgebrachte stemmen. Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter of die hem vervangt beslissend.

Wanneer ten aanzien van één van de leden van de raad van bestuur een belangenconflict zou rijzen, zal deze zich onthouden van deelname aan de beraadslaging en de stemming. Hij zal dit voorafgaandelijk melden aan de overige leden van de vergadering.

Artikel 31

In geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering der schulden, overgedragen worden aan een vereniging, stichting of instituut die een gelijkaardig belangeloos doel als de heden opgerichte vereniging nastreeft.

De algemene vergadering heeft tot bestuurders benoemd:

Tom Feryn, algemeen chirurg, Sneppendreef 2 te 8200 Sint-Michiels, Brugge. Geboren op 14 december 1969 te

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

8000 Brugge.

Pascale De Paepe, anatoom-pathologe, Sneppendreef 2 te 8200 Sint-Michiels, Brugge. Geboren op 24 mei 1971

te 3920 Lommel.

Luc De Laere, oncologisch gespecialiseerd verpleegkundige, Mortierstraat 22, 8000 Brugge. Geboren op 4 juni

1962 te 8000 Brugge.

Niels Gheyle, Master in de economische wetenschappen, Stormvogelstraat 31 te 8380 Lissewege. Geboren op

18 mei 1990 te 8000 Brugge.

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend.

Te Sint-Michiels

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Aldus opgemaakt op de stichtingsvergadering van 12/09/2013,

Voorzitter: Tom Feryn, algemeen chirurg, Sneppendreef 2 te 8200 Sint-Michiels, Brugge. Geboren op 14 december 1969 te 8000 Brugge.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door één bestuurder, die alleen kan handelen. Deze moet ten aanzien van derden geen blijk geven van enig besluit van de raad van bestuur of van enige machtiging.

Tom Feryn Voorzitter

Ondervoorzitter: Pascale De Paepe, anatoom-pathologe, Sneppendreef 2 te 8200 Sint-Michiels, Brugge. Geboren op 24 mei 1971 te 3920 Lommel.

Secretaris: Luc De Laere, oncologisch gespecialiseerd verpleegkundige, Mortierstraat 22, 8000 Brugge. Geboren op 4 juni 1962 te 8000 Brugge.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

De raad van bestuur heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd:

Penningmeester: Niels Gheyle, Master in de economische wetenschappen, Stormvogelstraat 31 te 8380 Lissewege. Geboren op 18 mei 1990 te 8000 Brugge.

Luc De Laere Secretaris

Coordonnées
BLUE MOVEMENT VLAANDEREN

Adresse
SNEPPENDREEF 2 8200 SINT-MICHIELS

Code postal : 8200
Localité : Sint-Michiels
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande