BOURY INVEST

Société en commandite simple


Dénomination : BOURY INVEST
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 555.719.829

Publication

08/07/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

- Het uitvoeren en verfraaien van binnenhuisinrichtingen van gebouwen.

- Het optreden als tussenpersoon in de aankoop en verkoop en verhuring van onroerende goederen toebehorende aan derden.

- De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg te stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak. Ook kan de vennootschap middelen voorschieten of leningen toestaan aan derden.

- Het beleggen van beschikbare middelen in roerende en onroerende goederen en waarden; het verwerven, te gelde maken, inbrengen, afstaan en verhandelen door uitgiften of andere middelen van alle soorten marktwaarden, aandelen of obligaties, van participaties of belangen onder gelijke welke vorm in Belgische of buitenlandse vennootschappen, bestaande of op te richten.

- De vennootschap heeft eveneens tot doel het verstrekken van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privépersonen en instellingen, onder meer op het vlak van het management, marketing, productie, ontwikkeling, processing en besturen van vennootschappen in de meest ruime zin; - het verlenen van diensten aan bedrijven, privépersonen en instellingen, onder meer maar geenszins beperkt tot diensten op het vlak van management, IT, boekhouding, algemeen bedrijfsbeheer, administratief beheer, fiscale ,milieu en sociale wetgeving,...

- het ontwikkelen, kopen, verkopen, in licentie nemen of geven van merken, patenten, octrooien, brevetten, knowhow en aanverwante immateriële duurzame activa;

Deze opsomming is niet limitatief en de termen vermogensbeheer of advies in deze statuten vermeld zijn activiteiten andere dan deze bedoeld door de wet van zes april negentienhonderd vijfennegentig inzake de secundaire markten, het statuut van en het toezicht op de beleggingsondernemingen, de bemiddelaars en de beleggingsadviseurs.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

- De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

- De vennootschap mag ook samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

- De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele vergemakkelijken.

De vennootschap zal bevoegd zijn alle handelingen zonder uitzondering te verrichten, die daartoe noodzakelijk, nuttig of zelfs maar bevorderlijk zijn. Zij zal zelfs deel mogen nemen aan de bedrijvigheid van andere vennootschappen met hetzelfde een gelijkaardig of aanverwant doel en dit door inbreng, versmelting of hoe dan ook.

Zij kan voor derden borg staan en het mandaat als bestuurder of vereffenaar waarnemen in andere vennootschappen, alle roerende en onroerende beleggingen doen tot beheer van haar patrimonium, met inbegrip van het onderhoud, de verbouwing en bebouwing ervan.

Kapitaal - Inbrengen

Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt DRIEHONDERDNEGENENZEVENTIGDUIZEND VIJFHONDERD EURO (¬ 379.500,00) vertegenwoordigd door 1.012 gelijke aandelen, zonder nominale waarde, elk voor een fractiewaarde van een/duizend en twaalfde van het maatschappelijk kapitaal, hetzij 1.000 aandelen van de categorie A, en 12 aandelen van de categorie B.

Inbreng in natura:

Een totaal bedrag van DRIEHONDERDVIJFENZEVENTIGDUIZEND EURO (¬ 375.000,00), waarvoor 1.000 aandelen van categorie A worden toegekend, en dit als volgt:

-Mevrouw Ann Boury: honderd en acht/tweehonderd achtendertigsten volle eigendom in de hierna beschreven onroerende goederen, voor een inbrengwaarde van honderdzeventigduizend honderdachtenzestig euro zeven cent (¬ 170.168,07).

-De heer Frank Delobelle en mevrouw Ann Boury: honderd dertig/tweehonderd achtendertigsten volle eigendom in de hierna beschreven onroerende goederen, voor een inbrengwaarde van tweehonderd en vierduizend achthonderd eenendertig euro drieënnegentig cent (¬ 204.831,93). Gemeente WEVELGEM, tweede afdeling, Roeselarestraat 11 en 11A

Een handelshuis op en met grond, bekend volgens titel en thans ten kadaster sectie B, perceelnummers 652/L/5 en 652/M/5, met een oppervlakte volgens titel en kadaster van één are vierenzeventig centiaren (1a 74ca). (Conform kadastrale legger 4 maart 2014).

Kadastraal inkomen : 2.032 EUR

Verslag van de bedrijfsrevisor :

Het revisorenkantoor  BVBA LELIEUR, VAN RYCKEGHEM & C° , burgerlijk vennootschap die de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft aangenomen,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

kantoor houdende te 8790 Waregem, Keizerstraat 18, vertegenwoordigd door de heer Vanryckeghem Geert, bedrijfsrevisor, heeft een verslag opgesteld met betrekking tot voormelde inbreng in natura:

 5. Besluiten

De inbreng in natura tot oprichting van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  BOURY INVEST bestaat uit de inbreng in natura voor een bedrag van 375.000,00 ¬ van de volle eigendom van een onroerend goed gelegen te Wevelgem, Roeselarestraat 11 en 11A eigendom van mevrouw Ann Boury en de heer en mevrouw Frank Delobelle  Ann Boury.

Bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden, zijn wij van oordeel dat:

1. De verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en dat de oprichters van de vennootschap verantwoordelijk zijn voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura;

2.De beschrijving van elke inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid.

3.de voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden methoden van waardering bedrijfseconomisch verantwoord zijn en dat de waardebepalingen waartoe deze methoden van waardering leiden, rekening houdende met het hogervermeld voorbehoud, tenminste overeenkomen met het aantal en de factiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen.

De vergoeding van de inbreng in natura bestaat uit 1.000 aandelen zonder nominale waarde voor een kapitaal van 375.000,00 ¬ van de gewone commanditaire vennootschap BOURY INVEST. We willen er tenslotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting.

Waregem, 04 juli 2014.

Geert Van Ryckeghem

Bedrijfsrevisor

Vennoot in de burg. Venn. ovv. Bvba Lelieur, Van Ryckeghem & C°

Inbreng in geld.

De comparanten verklaren en erkennen een inbreng in geld te doen voor een totaal bedrag van VIERDUIZEND VIJFHONDERD EURO (¬ 4.500,00), waarvoor 12 aandelen van categorie B worden toegekend, en dit als volgt:

-door mevrouw Ann Boury, voor een bedrag van tweeduizend tweehonderdvijftig euro (¬ 2.250,00). -door de heer Frank Delobelle voor een bedrag van tweeduizend tweehonderdvijftig euro (¬ 2.250,00).

Het deel van het kapitaal waarop in geld wordt ingetekend, wordt op heden niet volstort.

Vergoeding.

Als vergoeding voor deze inbrengen in natura en in geld ten bedrage van

DRIEHONDERDNEGENENZEVENTIGDUIZEND VIJFHONDERD EURO (379.500 EUR) wordt aan de inbrengers 1.012 aandelen zonder aanduiding van nominale waarde toegekend, dewelke zij verklaren te aanvaarden in volgende verhouding:

- Aan mevrouw Ann Boury: 454 aandelen van categorie A, ter vergoeding van haar inbreng in natura, welke in haar eigen vermogen zullen vallen.

- Aan de heer Frank Delobelle en mevrouw Ann Boury, beiden voornoemd: 546 aandelen van categorie A, ter vergoeding van hun inbreng in natura, en 12 aandelen van categorie B, ter vergoeding van hun inbreng in geld, waarvan de vermogenswaarde in de huwgemeenschap zal vallen, en de lidmaatschapsrechten zullen toekomen als volgt:

a) 46 aandelen van categorie A, en 6 aandelen van categorie B op naam van Ann Boury, en

b) 500 aandelen van categorie A, en 6 aandelen van categorie B op naam van Frank Delobelle. Ondeelbaarheid van de effecten.

Ten opzichte van de vennootschap zijn de aandelen ondeelbaar. De onverdeelde eigenaars moeten zich ten opzichte van de vennootschap door één enkel persoon laten vertegenwoordigen ; zolang dit niet gebeurd is worden de rechten die aan deze aandelen verbonden zijn, opgeschort. Kan tussen de gerechtigden geen overeenstemming bereikt worden, dan kan de bevoegde rechter op verzoek van de meest gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoemen om de betrokken rechten uit te oefenen in het belang van de gezamenlijke gerechtigden.

Wanneer het aandeel toebehoort aan naakte eigenaars en vruchtgebruikers worden alle rechten, inbegrepen het stemrecht, uitgeoefend door de vruchtgebruiker(s).

Vennoten:

De rechten en verplichtingen van vennoten en erfgenamen.

a) Gecommanditeerde vennoten: De gecommanditeerde vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap.

b) Stille vennoten: De stille vennoten staan voor de schulden en verliezen van de vennootschap slechts in tot beloop van hun inbreng, op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

verrichten, zelfs niet krachtens volmacht. De stille vennoten mogen zich niet mengen in het bestuur van de vennootschap, maar zullen het recht hebben op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van alle registers en maatschappelijke geschriften en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap.

Bestuur - benoeming - Ontslag.

De leiding van de vennootschap berust bij één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoten. Een zaakvoerder kan slechts worden ontslagen om wettige redenen door een besluit van de algemene vergadering genomen met inachtneming van de regels geldend voor wijziging der statuten. Is er slechts één zaakvoerder, dan treft hij besluiten naar eigen inzicht. Zijn er twee zaakvoerders, dan dienen zij beiden akkoord te gaan om geldig te besluiten. De zaakvoerders zijn bevoegd om alles te doen wat nodig is of nuttig kan zijn om het doel van de vennootschap te realiseren, met uitzondering van die verrichtingen of besluiten waarvoor krachtens de wet of de statuten alleen de algemene vergadering van de vennoten bevoegd is.

Is er slechts één zaakvoerder aangesteld, dan vertegenwoordigt hij de vennootschap in alle

handelingen in en buiten rechte. Zijn er twee zaakvoerders aangesteld, dan dienen zij gezamenlijk te handelen om namens de vennootschap te handelen in en buiten rechte. Zijn er drie of meer zaakvoerders aangesteld, dan vertegenwoordigt het college van zaakvoerders als college de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte. Het handelt door de meerderheid van zijn leden.

De zaakvoerder van de vennootschap kan het dagelijks bestuur toevertrouwen aan een directiecomité of aan één of meer directeuren die onder het toezicht en volgens de richtlijnen van dit bestuur aan wie de verantwoording verschuldigd is, handelen binnen de perken van de hen toevertrouwde machten.

De zaakvoerders en/of directeuren kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

Gewone, bijzondere en buitengewone algemene vergadering.

De jaarvergadering wordt gehouden op de laatste maandag van de maand maart om 14 uur, of indien die dag een wettelijke feestdag is, op de eerstvolgende werkdag. De bijzondere of buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden op de dag en uur aangewezen in de uitnodigingen.

Stemrecht.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Boekjaar  Jaarrekening  winstverdeling  reservevorming - verliezen.

Het boekjaar begint op 1 oktober en eindigt op 30 september daarna.

Op het einde van elk boekjaar wordt door toedoen van de zaakvoerder de inventaris van het vermogen van de vennootschap opgesteld, wordt de jaarrekening opgemaakt over het voorbije boekjaar en wordt de boekhouding afgesloten.

De zuivere winst blijkt uit de balans, na aftrek van de algemene onkosten en van de afschrijvingen. Over de winstverdeling en reservevorming zal beslist worden door de algemene vergadering. Het eenparig akkoord van de stille vennoten wordt vereist. De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden volgens dezelfde verhouding als deze die voorzien is voor de verdeling van de winsten. Nochtans zal de bijdrage in de verliezen van de stille vennoten nooit hun inbreng mogen overtreffen.

Benoeming van vereffenaars.

In geval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden of op welk tijdstip ook, geschiedt de vereffening door de vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. Bij gebreke van dergelijke benoeming geschiedt de vereffening door de zaakvoerders, handelend in de hoedanigheid van een vereffeningscomité. Behoudens andersluidend besluit, treden de vereffenaars gezamenlijk op. OVERGANGSBEPALINGEN

Eerste algemene vergadering - eerste boekjaar.

Het eerste boekjaar loopt vanaf de neerlegging op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van een uittreksel van de oprichtingsakte en zal eindigen op 30 september 2015.

De eerste algemene vergadering zal gehouden worden in het jaar 2016.

Overname van verbintenissen

Overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen verklaren de oprichters dat de vennootschap alle verbintenissen bekrachtigt door één van hen aangegaan in naam en voor rekening van onderhavige vennootschap in oprichting en alle verbintenissen en verplichtingen die daaruit voortvloeien overneemt.

Commissaris.

De comparanten stellen vast dat de vennootschap niet onderworpen is aan de verplichting één of

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

meer commissarissen aan te stellen, daar zij de bij de wet gestelde criteria niet overschreden heeft. Zij gaan bijgevolg niet over tot de aanstelling van een commissaris.

Benoeming zaakvoerder.

De oprichters hebben beslist te benoemen tot eerste, niet-statutaire, zaakvoerder, dit voor onbepaalde duur en met volledige externe vertegenwoordigingsbevoegdheid: mevrouw Ann Boury, voornoemd. Haar mandaat is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

Volmacht administratie.

Er wordt volmacht gegeven aan Fibo Consult Fiduciaire, met zetel te 8500 Kortrijk, Engelse Wandeling 2 K11G, evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, voor het vervullen van alle administratieve formaliteiten voor de inschrijving, wijziging en schrapping in de kruispun­tenbank voor ondernemingen en activering BTW nummer.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL afgeleverd voor registratie teneinde neerlegging op de rechtbank van koophandel.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Notaris PASCAL DENYS Avelgemstraat, 59/B 8550 ZWEVEGEM

Tegelijk hiermee neergelegd : -expeditie van de akte dd. 4/07/2014 -verslag van de bedrijfsrevisor

Coordonnées
BOURY INVEST

Adresse
EUROPAPLEIN 28, BUS 1703 8670 OOSTDUINKERKE

Code postal : 8670
Localité : Oostduinkerke
Commune : KOKSIJDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande