BRAND MACHINE

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : BRAND MACHINE
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 806.656.849

Publication

30/04/2014 : ME. - JAARREKENING 30.09.2013, GGK 15.03.2014, NGL 29.04.2014 14101-0454-015
14/03/2014
ÿþ mod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte







NEERGELEGD

-4, 03. 2014









*14062257





#it~C~hTOar,~r;

KOOPHANDEL



_.._ ~.ïi~IçC~~II~





Ondememingsnr: 0806.656.849

Benaming (voluit): 12)QAND MF?C{IlNE

(verkort) :

Rechtsvorm : besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Rekkemstraat 58

8930 Menen (Lauwe)

Onderwerp akte :KAPITAALVERHOGING-WIJZIGING STATUTEN

Uit de notulen van buitengewone algemene vergadering, opgemaakt door notaris Amold Vermeersch te Oudenburg op negentien februari tweeduizend veertien, blijkt dat met eenparigheid van stemmen volgende besluiten genomen werden

EERSTE BESLUIT.

De voorzitter geeft lezing van artikel 537 van het Wetboek van Inkomstenbelastingen, zoals gewijzigd door, de Programmawet van achtentwintig juni tweeduizend dertien (Belgisch Staatsblad van een jull tweeduizend dertien, editie 2).

De algemene vergadering erkent dat zij gewezen werd op de voorwaarden voor de toepassing en het behoud en onder meer op

- de bepaling die voorziet In een bijzondere aanslag bij wijziging van de dividendpolitiek ten opzichte van de 5 belastbare tijdperken voorafgaand aan deze kapitaalverhoging.

- de bepaling die een kapitaalvermindering binnen 4 of 8 jaar na de laatste inbreng in kapitaal overeenkomstig artikel 537 van het Wetboek van Inkomstenbelastingen, gelijkstelt met een dividendtoekenning met betaling van roerende voorheffing.

TWEEDE BESLUIT

De vergadering stelt vast dat het boekjaar op één oktober begint en eindigt op dertig september,

Om de toepassing van artikel 537 van het Wetboek van Inkomstenbelastingen te bekomen, heeft de vennootschap op een bijzondere algemene vergadering de dato tien februari tweeduizend veertien beslist om een tussentijds dividend toe te kennen ten belope van een brutobedrag van drie miljoen driehonderd drieënzestigduizend euro (¬ 3.363.000,00).

Om de toepassing van artikel 537 van het Wetboek van Inkomstenbelastingen te bekomen, besluit de vergadering thans tijdens het laatste belastbaar tijdperk dat afsluit op dertig september tweeduizend veertien, om het bestaande kapitaal te verhogen met minstens het netto-verkregen bedrag uit de gedane vermindering van reserves.

Lezing wordt gegeven van het bijzonder verslag van de zaakvoerder de dato heden negentien februari en het verslag van Derycke, Catry & C° bedrijfsrevisoren, vertegenwoordigd door de heer Martin Derycke, bedrijfsrevisor te Kortrijk de dato heden negentien februari over de beschrijving van de inbreng in natura en de toegepaste methoden van waardering waarvan het besluit luidt als volgt

"De inbreng in natura tot kapitaalverhoging bij de BVBA BRAND MACHINE" met zetel te 8930 Lauwe, Rekkemstraat 58 (ingeschreven in het rechtspersonenregister te Kortrijk onder nummer 0806.656.849) bestaat uit een schuldvordering in rekening-courant ontstaan uit dividenduitkeringen ten bedrage van £ 3.363.000,00 onder afhouding van 10% roerende voorheffing conform artikel 537 van het Wetboek van de Inkomstenbelastingen (WIB92), waarbij het nettobedrag ¬ 3.026.700,00 zal bedragen en er geen nieuwe'' aandelen, ter vergoeding van de inbreng, zullen worden uitgegeven.

Ondergetekende, Martin Derycke, bedrijfsrevisor - kantoorhoudende te 8500 Kortrijk, President' Kennedypark 6 bus 11, is bij het beëindigen van de controlewerkzaamheden, van oordeel dat:

" de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut van de Bedrsrevisoren inzake inbreng in natura en dat het bestuursorgaan van de vennootschap verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen, voor de bepaling van de verhoging van de fractiewaarde van de aandelen van de vennootschap aangezien er geen nieuwe aandelen worden uitgegeven ter vergoeding van de inbreng in natura, alsook voor de naleving van de fiscale regels met betrekking tot de procedure voor uitkering van reserves met inhouding van een roerende voorheffing van 10 %;



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

" de beschrijving van de inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

" de voor de inbreng in natura door de zaakvoerder weerhouden methode van waardering in de gegeven omstandigheden bedrijfseconomisch verantwoord is en dat de waardebepeingen waartoe deze methoden van waardering leiden ten minste overeenkomen met de voorgestelde kapitaalverhoging, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is;

" er overeenkomstig bepaalde rechtsleer, onder voorbehoud van bepaalde voorwaarden (met name het unanieme akkoord van de vennoten, evenals het feit dat het respectieve gewicht (percentage) van iedere vennoot niet door de kapitaalverhoging wordt gewijzigd zodanig dat geen enkele vennoot wordt benadeeld of bevoordeeld en tot slot dat de bestaande aandelen zonder aanduiding van nominale waarde dienen te zijn), geen aandelen worden uitgegeven ter vergoeding van deze inbreng.

Door de inbreng in natura zal het bestaand kapitaal worden verhoogd met ¬ 3.026.700, 00 om het te brengen van ¬ 18.600,00 op ¬ 3.045.300,00.

Wij willen er tenslotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting.

Dit controleverslag werd opgesteld in uitvoering van de ons toevertrouwde wettelijke opdracht en mag geenszins voor andere doeleinden worden aangewend."

De vergadering neemt het besluit van dit verslag aan en besluit dat het geplaatst kapitaal verhoogd wordt van achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) tot drie miljoen vijfenveertigduizend driehonderd euro (¬ 3.045.300,00) door inbreng van de rekeningen-courant die de vennoten hebben in de vennootschap, afkomstig van de boeking van de uitkering van het netto-dividend door de vennootschap voortkomend van belaste en beschikbare reserves voor een totale waarde van drie miljoen zesentwintigduizend zevenhonderd euro (¬ 3.026.700,00), zonder creatie en toekenning van nieuwe aandelen.

- De vennoten zijn akkoord dat er geen nieuwe aandelen worden gecreëerd en uitgegeven. - Het gewicht van de vennoten in het maatschappelijk kapitaal wordt niet gewijzigd.

- de bestaande aandelen zijn zonder aanduiding van nominale waande,

- er bestaan geen aandelen zonder stemrecht.

En onmiddellijk wordt deze kapitaalverhoging volledig onderschreven en geplaatst als volgt :

1) de heer Stefaan Bettens verklaart de rekening-courant die hij heeft in de vennootschap heeft naar

aanleiding van voormelde uitkering van het netto-dividend ten belope van twee miljoen negenhonderd

zesennegentigduizend vierhonderddrieëndertig euro (¬ 2.996.433,00) in zelfde vennootschap in te brengen.

, 2) S.&R.B. bvba, vertegenwoordigd zoals voormeld, verklaart de rekening-courant die hij heeft in de

vennootschap heeft naar aanleiding van voormelde uitkering van het netto-dividend ten belope van dertigduizend tweehonderd zevenenzestig euro (¬ 30.267,00) in zelfde vennootschap in te brengen.

Hetzij in totaal een inbreng van drie miljoen zesentwintigduizend zevenhonderd euro (¬ 3.026.700,00). DERDE BESLUIT

- Artikel 5 der statuten wordt vervangen door volgende tekst :

"Het geplaatst maatschappelijk kapitaal bedraagt drie miljoen vijfenveertigduizend driehonderd euro (¬ 3.045.300,00) en is verdeeld in honderd (100) aandelen zonder vermelding van waarde, die elk één/honderdste (1/100) van het kapitaal vertegenwoordigen."

VIERDE BESLUIT

De vergadering besluit om de overdraagbaarheid van de aandelen aan te passen in de statuten.

- Artikel 7 der statuten wordt vervangen door volgende tekst :

"a) De aandelen van een vennoot mogen, op straffe van nietigheid, niet afgestaan worden onder de levenden, noch overgedragen worden wegens overlijden, dan met de voorafgaande bijzondere en geschreven toestemming van aile vennoten.

Deze instemming is tevens vereist wanneer de aandelen van een vennoot worden overgedragen onder de levenden of overgaan wegens overlijden aan een vennoot, aan de echtgenoot van de overdrager of van de erflater, en/of diens bloedverwanten in rechte opgaande of in rechte nederdalende lijn.

In afwijking van voorgaande alinea's zal geen enkele toestemming vereist zijn, wanneer een vennoot zijn aandelen geheel of gedeeltelijk overdraagt onder de levenden of wanneer zijn aandelen overgaan wegens zijn ' overlijden aan de heer Stefaan Bettens, de bloedverwanten in rechte opgaande of in rechte nederdalende lijn van de heer Stefaan Bettens of aan de echtgenote van de heer Stefaan Bettens.

b) De vennoot die een of meer aandelen wil overdragen onder levenden moet van zijn voornemen aan de zaakvoering kennis geven bij een aangetekende brief, waarin hij de identiteit van de voorgestelde overnemers meedeelt, alsook het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen en de daarvoor bedongen prijs. De zaakvoering maakt kopij van deze kennisgeving zonder verwijl over aan de vennoten.

Bij overgang wegens overlijden moeten de erfgenamen of legatarissen de vennoten binnen de zes maand na het overlijden van de vennoot bij aangetekend schrijven inlichten hoe de nalatenschap vererfd is. Zij moeten tevens de identiteit van de rechtsverkrijgenden alsook hun respectieve erfrechten meedelen.

Indien de vennoten in gebreke blijven binnen een maand te antwoorden op het verzoek tot toelating vande overdracht van de overdracht of overgang zullen ze geacht worden hun instemming geweigerd te hebben. De beslissing van de vennoten wordt ten spoedigste door de zaakvoerders betekend aan de belanghebbenden.

c) Tegen de weigering van de toelating van een overdracht onder de levenden kan niet worden opgekomen. De vennoot die de toestemming voor de overdracht niet heeft bekomen kan noch de aankoop van zijn aandelen noch om die enkele reden de ontbinding van de vennootschap eisen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

d) In geval van overgang wegens overlijden van één der vennoten, hebben de erfgenamen of legatarissen aan wie de aandelen van de overledene toekomen en die geen vennoot kunnen worden, omdat zij niet als vennoot zijn toegelaten, recht op de waarde van de overgegane aandelen.

Te dien einde mogen zij de afkoop daarvan vragen bij een per post aîngetekende brief, die gericht wordt aan het bestuursorgaan van de vennootschap en waarvan deze onmiddellijk een afschrift aangetekend

toezendt aan de onderscheiden vennoten. "

Anderzijds mogen de aandelen toekomende aan deze rechthebbenden ambtshalve teruggekocht worden, bij gebrek door deze gerechtigden hun aanvraag tot aanvaarding als vennoot ingediend te hebben binnen de zes maanden na het overlijden of ingeval van verwerping van deze aanvraag, bij gebrek de terugkoop van hun aandelen aangevraagd te hebben binnen de drie maanden van deze verwerping.

De terugkoop van de aandelen kan geschieden zoals hierna vermeld, hetzij door de overblijvende vennoten en deze die van rechtswege vennoot geworden zijn als gevolg van het overlijden, hetzij door één of meer derde kopers die vooraf door de vennoten aanvaard werden, hetzij door de vennootschap zelf.

Behoudens andersluidend akkoord tussen partijen zal de aankoopprijs van de aandelen gelijk zijn aan hun waarde volgens het netto-actief van de vennootschap, na winstverdeling, blijkend uit de laatste goedgekeurde jaarrekening vádr de overgang die het terugkooprecht deed ontstaan, zoals deze waarde vastgesteld zal worden door een bedrijfsrevisor of door een ander deskundige, te benoemen bij gebrek aan akkoord over zijn aanstelling op vordering van de meest gerede partij door de bevoegde rechtbank binnen wiens ambtsgebied de zetel van de vennootschap zich bevindt.

De deskundige zal bij de schatting het criterium van de intrinsieke waarde hanteren.

De kosten van de expertise zijn voor de helft ten laste van de overdragers en voor de helft ten laste van de ovememers en ten laste van elk hunner naar rato van het aantal afgestane of overgenomen aandelen. Het verslag van de deskundige moet worden meegedeeld binnen de veertig dagen na zijn benoeming.

De vennoten zijn verplicht op straf van verval van hun recht tot aankoop, binnen de dertig dagen na het bekomen van het akkoord over de waarde of volgend op de ontvangst van het deskundig verslag, aan de zaakvoering of aan de tegenpartij indien er slechts twee vennoten zijn, bekend te maken hoeveel aandelen zij wensen te kopen.

Indien meerdere vennoten de aangeboden aandelen wensen te kopen worden deze, behoudens andersluidend akkoord, tussen belanghebbenden, onder hen verdeeld door de zorgen van de zaakvoering, in verhouding tot het aantal aandelen waarvan elk van hen reeds eigenaar is op dat ogenblik ten opzicht van het totaal der aandelen toebehorende aan de vennoten die hun recht op afkoop uitoefenen. Meerdere aankoopbeurten zullen eventueel gehouden worden volgens dezelfde prorataregel tussen de gegadigde vennoten wanneer niet alle aandelen werden aangekocht bij de eerste beurt. Bij elke supplementaire beurt dient een termijn te worden voorzien van minimum vijftien dagen om het antwoord te laten kennen.

Integendeel, indien de aankoopverbintenissen van de vennoten niet slaan op de geheelheid van de overgedragen aandelen, mogen de overblijvende aandelen teruggekocht worden tegen dezelfde prijs en binnen een bijkomende termijn van dertig dagen na de laatste beurt tussen de vennoten, hetzij door de vennootschap zelf, mits eerbiediging van de wettelijke bepalingen, hetzij door één of meerdere derde kopers vooraf aanvaard door de vennoten met uitsluiting van de rechthebbenden van de overleden vennoot waarvan de aandelen dienen overgenomen te worden.

De terugkoop der aandelen van de gerechtigdenis slechts mogelijk wanneer al de over te nemen aandelen het voorwerp hebben uitgemaakt van aankoopverbintenissen onderschreven door één of meerdere vennoten of aangenomen derde kopers of door de vennootschap zelf.

De prijs van de aandelen is betaalbaar bij het ondertekenen van de overdracht in het register van aandelen dat moet plaats hebben binnen de veertien dagen na de datum waarop de zaakvoering de belanghebbenden kennis gegeven heeft van de terugkoop van de aandelen. Eigendom en genot gaan pas over naar de koper na integrale betaling.

Indien echter de prijs te betalen door een aankoper vijfentwintigduizend euro nul eurocent (25.000,00 EUR) overtreft, heeft deze de mogelijkheid zijn schuld te betalen door een storting van vijfentwintigduizend euro nul eurocent (25.000, 00 EUR) op de dag van de ondertekening van de overdracht en van het saldo binnen de zestig (60) daaropvolgende maanden volgend op het ondertekenen van de overdracht.

Het verschuldigd blijvend gedeelte van de prijs brengt interest op berekend tegen de wettelijke interest in voege op het ogenblik van de overname, te rekenen vanaf de aankoop, interesten die betaalbaar zijn samen met de aflossing in kapitaal.

De teruggekochte aandelen zijn niet overdraagbaar zolang zij niet volledig betaald zijn.

Wanneer een niet aangenomen erfgenaam of legataris de afkoop van zijn aandelen heeft aangevraagd en bij het verstrijken van een termijn van drie maanden volgend op de notificatie door de zaakvoering van de afkooppas van de aandelen, de aankoopverbintenissen uitgaande van de vennoten of van derde kopers, of desgevallend van de vennootschap, niet de geheelheid van de bedoelde aandelen betreft, zijn deze verbintenissen als nietig te beschouwen en mag de gerechtigde de ontbinding van de vennootschap vorderen.

A fortiori mag de ontbinding van de vennootschap in rechte worden gevorderd bij stilzitten van de zaakvoering wanneer zelfs geen prijs wordt bepaald."

VIJFDE BESLUIT

De vergadering besluit om een nieuw artikel 7bis in te voegen in de statuten inzake ondeelbaarheid der aandelen als volgt :

"Elk aandeel geeft een gelijk recht bij de verdeling der winsten en der opbrengsten van de vennootschap. De aandelen zijn ten opzichte van de vennootschap ondeelbaar.

Op de laatste blz. van Luik S vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

-voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

mort 11.1

Behoort een aandeel aan verscheidene personen toe, dan wordt de uitoefening van de daaraan verbonden rechten van rechtswege geschorst totdat één enkele persoon schriftelijk als gemeenschappelijke volmachtdrager aangesteld is door alle gerechtigden.

Wordt er daaromtrent geen overeenkomst bereikt, blijven deze recljten geschorst totdat de bevoegde rechtbank in deze aanstelling heeft voorzien en dit op verzoek van de meest gerede partij.

Wanneer een aandeel gesplitst werd voor de blote eigendom en het vruchtgebruik worden, behoudens andersluidende overeenkomst, de aan het aandeel verbonden rechten uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

Indien één of meer aandelen in pand gegeven zijn, dan blijft de pandgevende schuldenaar het stemrecht uitoefenen."

ZESDE BESLUIT

De algemene vergadering geeft opdracht aan notaris tot coördinatie van de statuten.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Notaris A. Vermeersch

Tegelijk hiermee neergelegd

- expeditie van de akte;

- verslag zaakvoerder;

-verslag revisor;

gecoördineerde tekst der statuten;

cheque : 23 4967

rekeningnummer: 384-0221826-70

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

02/05/2013 : ME. - JAARREKENING 30.09.2012, GGK 31.03.2013, NGL 30.04.2013 13102-0011-014
02/04/2012 : ME. - JAARREKENING 30.09.2011, GGK 17.03.2012, NGL 30.03.2012 12074-0236-014
08/04/2011 : ME. - JAARREKENING 30.09.2010, GGK 19.03.2011, NGL 06.04.2011 11078-0328-015
01/04/2010 : ME. - JAARREKENING 30.09.2009, GGK 20.03.2010, NGL 29.03.2010 10076-0228-015

Coordonnées
BRAND MACHINE

Adresse
REKKEMSTRAAT 58 8930 LAUWE

Code postal : 8930
Localité : MENEN
Commune : MENEN
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande