BRASSERIE DU BORD DE MER

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : BRASSERIE DU BORD DE MER
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 567.964.791

Publication

01/12/2014
ÿþ~~~ r Mod 2.1

(nn~ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

11

" 14215250"

Ondernemingsnr : 0 S Benaming

(voluit) : BRASSERIE DU BORD DE MER

Rechtsvorm : Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid.

Zetel : Plantenstraat 17, 8400 Oostende,

Onderwerp akte : Oprichting

Er blijkt uit een akte verseden voor notaris Luc Nobels te De Haan op 06 november 2014, te registeren, dat

1) De Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid BELGIAN BEER COMPANY, met zetel te 2900 Schoten, André Ullenslei 29, met ondernemingsnummer 0540.639.002 en

2) De Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid DEMEIJ-ROTSAERTmet zetel te 8400 Oostende, plantenstraat 17, met ondernemingsnummer 0865.956.909

een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid hebben opgericht, onder de benaming "BRASSERIE DU BORD DE MER"

Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8400 Oostende, Plantenstraat 17.

Doel

De vennootschap heeft als immaterieel doel om het product "Belgisch bier" in de ruimste zin van het woord te promoten.

De vennootschap heeft tevens als doel het brouwen, kopen, verkopen en produceren van bier.

De vennootschap heeft tevens tot doel, zowel in België als in het buitenland, het verstrekken van adviezen aan ondernemingen, vennootschappen, natuurlijke-en rechtspersonen op het vlak van marketing, sales, personeelszaken, logistiek, organisatie, planning, administratieve-, financiële- en logistieke opvolging, projectmanagement, het begeleiden van outsourcing en de ontwikkeling zowel van software, hardware evenals andere producten en diensten, alsook het voorbereiden en geven van trainingen, seminaries, lessen en het organiseren van evenementen in de ruimste zin van het woord. De vennootschap kan alle voormelde verrichtingen stellen zo in eigen naam als voor rekening van derden, zo alleen als in samenwerking met derden.

De vennootschap heeft tevens tot doel, zowel in België als in het buitenland, het aan- en verkopen van roerende en onroerende goederen, het beheren en oordeelkundig uitbreiden in de ruimste zin van het woord van een patrimonium, bestaande uit roerende en onroerende, alsook materiële en immateriële goederen. Binnen het kader van haar maatschappelijk doel zal de vennootschap mogen overgaan tot aankopen en verkopen, opschikken, uitrusten, valoriseren, bouwen, laten bouwen en verbouwen, zakelijke rechten verlenen of afsluiten, in huur nemen of verhuren van onroerende goederen, bebouwd of onbebouwd, gemeubeld of ongemeubeld. De vennootschap mag aan haar bedrijfsleiders en/of werknemers gratis woonst verlenen, dit ter compensatie van de door hen uitgevoerde verrichtingen ten voordele van de vennootschap.

De vennootschap mag voorts deelnemen in, het voeren van het beheer over en het financieren en samenwerken met andere ondernemingen, vennootschappen rechtspersonen, groeperingen, organisaties of verenigingen, De vennootschap mag voor eigen rekening en/of voor rekening van derden alle commerciële, industriële, roerende en onroerende handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk, verband houden met haar maatschappelijk doel, en die van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken of uit te breiden.

De vennootschap mag tevens de activiteit van het verwerven, in portefeuille houden en verkopen van participaties in gelijk weke vennootschap of onderneming uitoefenen. Alsook het deelnemen aan het bestuur in gelijk welke vennootschappen, al dan niet middels het uitoefenen van bestuursopdrachten. De vennootschap kan alle verrichtingen uitvoeren die nodig of dienstig zijn tot de verwezenlijking van haar doel,

De vennootschap kan tevens de functies en opdrachten van lasthebber, zaakvoerder, bestuurder, kaderlid of expert, lid van het directie- of enig ander comité, toezichthouder, (voorlopig) bewindvoerder, sekwester of vereffenaar van andere

De vennootschap heeft verder tot doel:

1 Het uitbaten van een horecagelegenheid.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

NEERGELEGD

Griffie Rechtbank Koophandel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

2 De verkoop van dranken voor, in het algemeen, consumptie ter plaatse, eventueel in combinatie met enigerlei vorm van amusement door cafés, bierhallen, enz.

3 De verkoop aan de toog van eetwaren en dranken die ter plaatse verbruikt worden en, in het algemeen, in een wegwerpverpakking aangeboden worden in tearooms, ijssalons en dergelijke.

4 Het brouwen, produceren, kopen en verkopen van bier en aanverwanten  groot- en kleinhandel in bier en aanverwanten  marketing en aanverwante diensten.

De vennootschap mag onder andere alle roerende en onroerende goederen, materialen en installaties kopen, huren, verhuren, leasing contracten aangaan, ruilen, oprichten, doen oprichten.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken op om het even welke manier en op de wijze die haar geschikt lijkt. Zij mag in het algemeen, zowel in België, als in het buitenland alle commerciële, industriële, financiële, burgerlijke, roerende en onroerende bewerkingen doen, die rechtstreeks of onrechtstreeks geheel of gedeeltelijk betrekking hebben op haar doel.

ZIJ zal onder meer mogen deelnemen in andere vennootschappen en ondernemingen, in België, als in het buitenland alle commerciële, industriële, financiële, burgerlijke, roerende en onroerende bewerkingen doen, die eenzelfde doel,

Deze opsomming van de doelstellingen van de vennootschap wordt uitsluitend beperkt door de exclusieve bevoegdheden die de wet aan andere personen voorbehoudt. De hierboven vermelde activiteiten waarvoor een vergunning/attest nodig is of aan nog andere voorschriften moet voldaan zijn zullen bijgevolg slechts mogen uitgeoefend worden nadat de vereiste vergunning/attest ter beschikking zal zijn of aan de desbetreffende voorschriften zal zijn voldaan.

Duur.

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur op 6 november 2014,

De vennootschap verkrijgt rechtspersoonlijkheid vanaf de datum van de neerlegging van de oprichtingsakte ter griffie van de rechtbank van koophandel.

Onverminderd de gerechtelijke ontbinding kan zij slechts ontbonden worden door de buitengewone algemene vergadering met inachtneming van de vereisten voor de statutenwijziging..

Maatschappelijk kapitaal.

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt VIJFENTWINTIGDUIZEND EURO (¬ 25.000,00).

Het is verdeeld in honderd (100) gelijke maatschappelijke aandelen zonder vermelding van nominale waarde, die elk een honderste (11100ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Het kapitaal is volledig geplaatst en afbetaald in geld bij de oprichting minstens ten belope van het wettelijk minimum,

Algemene vergadering.

De gewone algemene vergadering van de vennoten (jaarvergadering) zal gehouden worden op de voorlaatste donderdag van de maand maart om 14 uur. Indien die dag een wettelijke feestdag is, zal de jaarvergadering plaatsvinden op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur.

Te allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen, om te beraadslagen en te besluiten over een aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijziging van de statuten inhoudt.

Te allen tijde kan ook een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen, om over een wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

De zaakvoerders en de commissarissen, indien er zijn, zijn bevoegd om een algemene vergadering bijeen te roepen. ZIJ moeten die bijeenroepen binnen een termijn van één maand, wanneer het gevraagd wordt door vennoten die één vijfde (115de) van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, De algemene vergadering wordt voorgezeten door de oudste zaakvoerder.

De oproeping tot de algemene vergadering geschiedt bij aangetekende brief, per gewone brief of per email, ten minste vijftien dagen voor de algemene vergadering.

De gewone algemene vergaderingen (jaarvergaderingen) en de bijzondere algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of op een andere plaats in de gemeente waar de zetel gevestigd is, aangeduid in de bijeenroepingen.

De buitengewone algemene vergaderingen dienen gehouden te worden in hetzelfde taalgebied van de zetel en voor een Belgische notaris.

Alle eigenaars van aandelen, gekend in het aandelenregister, worden toegelaten op de algemene vergadering. Elke overdracht van aandelen in het aandelenregister wordt gedurende een periode van zeven dagen vôôr de algemene vergadering geschorst.

De houders van obligaties of certificaten, die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, mogen de algemene vergadering bijwonen, doch slechts met raadgevende stem,

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan die bevoegdheid niet overdragen.

De beslissingen van de enige vennoot, die handelt als algemene vergadering, worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

Wanneer de vennoten en overige op te roepen personen verklaren dat aan de verplichtingen inzake bijeenroeping, informatie en andere voorschriften is voldaan, kunnen zij zich later niet meer beroepen op enige tekortkoming daaraan. Deze verklaring kan worden afgelegd voor, tijdens of na de algemene vergadering.

De vennoten kunnen eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden. De algemene vergadering wordt gedateerd op de dag waarop de vennoot, die als laatste zijn handtekening heeft geplaatst, de notulen heeft ondertekend. Indien niet alle vennoten de notulen willen ondertekenen, worden aile

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/12/2014 - Annexes du Moniteur belge ~ voorgestelde besluiten geacht niet genomen te zijn. Hetzelfde geldt indien bepaalde voorstellen van besluit wel doch andere niet de eenparige goedkeuring van de vennoten hebben gekregen.

Bestuur van de vennootschap.

De vennootschap wordt bestuurd door een of meer zaakvoerders, natuurlijke personen of rechtspersonen, vennoten of niet.

De algemene vergadering kan niet-statutaire zaakvoerders benoemen bij eenvoudige meerderheid van stemmen, voor een door haar te bepalen termijn. Deze benoemingen zijn te allen tijde door haar herroepbaar. Deze zaakvoerders zijn herbenoembaar. Tenzij de algemene vergadering anders beslist, is het mandaat van de niet-statutaire zaakvoerders onbezoldigd.

Het mandaat van de aftredende zaakvoerder/s is beëindigd onmiddellijk na de algemene vergadering die overgegaan is tot de benoeming van de vervangende zaakvoerder/s.

Machten van de zaakvoerder/s.

ledere zaakvoerder heeft de uitgebreidste macht om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor, volgens de wet, de algemene vergadering van de vennoten bevoegd is.

De handelingen van één zaakvoerder afzonderlijk zijn beperkt tot verbintenissen en/of verrichtingen met een maximumwaarde van vijfduizend (5.000,00 ¬ ).

Vertegenwoordiging.

Onverminderd de regels betreffende de wettelijke vertegenwoordiging en met name van de wederzijdse vertegenwoordiging van gehuwden, behoudens indien de vennootschap slechts één vennoot telt, kan elke vennoot zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een bijzondere lasthebber, die zelf vennoot moet zijn.

Maatschappelijk boekjaar.

Het boekjaar van de vennootschap vangt aan op 1 oktober en eindigt op 30 september van het jaar daarna. Winstverdeling

Het overschot van de balans, na aftrek van de lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en de noodzakelijke afschrijvingen, maakt de netto-winst van de vennootschap uit.

Van deze winst wordt jaarlijks minstens vijf ten honderd (5 %) voorafgenomen voor het aanleggen van een wettelijk reservefonds. Die voorafneming is niet meer verplichtend wanneer de wettelijke reserve één tiende (1/10de) van het maatschappelijk kapitaal bereikt, indien er, om de een of andere reden door de wet toegelaten, voorafnemingen gedaan worden op de wettelijke reserve, die aldus deze reserve op minder zouden brengen dan tien ten honderd (10 %) van het maatschappelijk kapitaal, dan zouden de jaarlijkse voorafnemingen van vijf ten honderd (5 %) op de netto-winst opnieuw dienen gedaan totdat de wettelijke reserve terug tien ten honderd (10 %) van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Het deel van de winst, dat volgens de wettelijke voorzieningen mag uitgekeerd worden, zal tussen de vennoten verdeeld worden volgens het aandeel van hun maatschappelijke aandelen, mits toekenning aan ieder aandeel van een gelijkaardig recht. Evenwel mogen de vennoten in algemene vergadering beslissen dat geheel of een gedeelte van het overschot van de winst op het volgend boekjaar zal warden overgedragen of dienen zal voor het aanleggen van een buitengewoon reservefonds, of voor vergoedingen aan de zaakvoerder/s.

Ontbinding en vereffening.

De vennootschap zal ontbonden worden in de bij de wet bepaalde gevallen.

Bij beslissing van de buitengewone algemene vergadering, kan er tot vervroegde ontbinding worden overgegaan. Ingeval van ontbinding, zal de vereffening door de zaakvoerder/s verwezenlijkt worden, ten ware de algemene vergadering van de vennoten een of meerdere vereffenaars benoemt met vaststelling van hun machten en van hun bezoldiging.

De machten van de algemene vergadering blijven behouden gedurende de vereffening.

Het batig saldo van de vereffening zal, na betaling van de schulden en lasten van de vennootschap, tussen de vennoten gelijk verdeeld worden volgens het aantal van hun respectievelijke aandelen.

Overgangsbepalingen.

1) De comparanten stellen vast dat aan de vereisten van artikelen 214, 216 en 223 van het Wetboek van vennootschappen (vereisten inzake oprichting) is voldaan.

2) Als overgangsmaatregel:

- zal het eerste boekjaar aanvangen vanaf de datum van verkrijging van rechtspersoonlijkheid, en een einde

nemen op 30 september 2016;

- zal de jaarvergadering voor de eerste maal bijeenkomen in het jaar 2017;

3) De comparanten verklarent dat de vennootschap, bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen, de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan, ook deze onder persoonlijk ondernemingsnummer. Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen, De verbintenissen, aangegaan in de periode tussen de oprichting en de neerlegging op de rechtbank van koophandel, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd binnen de twee maanden na het bekomen van de rechtspersoonlijkheid.

Benoemingen.

Worden aangesteld als niet-statutaire zaakvoerder voor onbepaalde duur: de Heer DESCHEPPER Jim Patrick, en Mevrouw DEMEIJ Vanessa Sofie Frieda Jean Louis, voornoemd, die verklaren te aanvaarden en de

d. .

daartoe voorgeschreven hoedanigheden te bezitten. Deze opdrachten worden verleend voor onbepaalde duur. Er wordt geen commissaris benoemd.

Voor gelijkvormig analytisch uittreksel, afgeleverd voor registratie in toepassing van art. 170, 1° van het wetboek van Registratierechten, met als enig doel de neerlegging ter griffie en de publicatie in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. Gelijktijdig hiermee neergelegd: uitgifte van de oprichtingsakte.

Luc Nobels, Notaris

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden e Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BRASSERIE DU BORD DE MER

Adresse
PLANTENSTRAAT 17 8400 OOSTENDE

Code postal : 8400
Localité : OOSTENDE
Commune : OOSTENDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande