BRUGS CENTRUM VOOR ONDERWATERSPORT, AFGEKORT : B.C.O.S.

Association sans but lucratif


Dénomination : BRUGS CENTRUM VOOR ONDERWATERSPORT, AFGEKORT : B.C.O.S.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 408.704.649

Publication

14/05/2012
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

IM: 11131 ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



1111 YI~III I~I~Ill~hl IY

" iaoaea3e*

bel*

ae

Be Star

IVI

Ne.E.F3ELEGfg Ret1MAFJKVAN lfiOQi111%1NRE1 -rl:

BRUGGE (Aftjf?ljflo ui41gC1e)

.n. '

Ondernemingsnr : 408.704.649

Benaming

(voluit) : Brugs Centrum voor Onderwatersport

(verkort) : BCOS

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Astridlaan 27 8310 Assebroek Onderwerp akte : Statuten

Verschenen in de bijlage van het Belgisch Staatsblad van 8 januari 1970. Gewijzigd door de bijlagen van het Belgisch Staatsblad van 8 april 1986, 7 september 1989, 18 januari 2000, 7 november 2002 en 22 februari 2005.

TITEL 1: NAAM  ZETEL -- DOEL  DUUR

Art.1 De vereniging zonder winstgevend doel wordt opgericht voor een onbepaalde duur en zal de benaming dragen van: "Brugs Centrum voor Onderwatersport, B.C.O.S."

Art.2 De zetel van de vereniging is gevestigd te 8310 Assebroek Astridlaan 27, met dien verstande, dat de zetel verplaatst kan worden door eenvoudige beslissing van de raad van bestuur met eenvoudige meerderheid, onder voorbehoud van de wettelijke bepaling. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brugge.

Art.3 Het doel van de vereniging bestaat in het aanmoedigen, het uitoefenen en het bevorderen van de duiksport en aanverwante activiteiten in de breedste en ruimste zin. Daarbij wordt o.a. bedoeld: clubactiviteiten in het binnen- en buitenland, het organiseren van initiaties in om het even welk zwembad, het opleiden van [eden tot jeugdduiker en of duiker volgens de regels van het NELOS duikonderricht, in de Nederlandse taal.

TITEL Il: LEDEN

Art.4 De vereniging is samengesteld uit een onbeperkt aantal leden, zonder dat dit aantal minder dan vijf zal mogen zijn.

Art.5 De leden worden ingedeeld in ereleden, effectieve en toegetreden leden.

Art.6 leder natuurlijke persoon of rechtspersoon, mag zich als lid laten aansluiten bij de vereniging, die door de raad van bestuur als zodanig wordt toegelaten.

Art.7 Om als lid van de vereniging aangenomen te worden, moeten de kandidaten hun vraag richten aan het secretariaat van de vereniging. Zij moeten meerderjarig of ontvoogd zijn. Zoniet dient een schriftelijke toelating van de ouders, voogd of van de persoon die wettelijk toezicht op de minderjarige uitoefent, voorgelegd te worden. Personen beneden de leeftijd van acht jaar kunnen niet tot de vereniging toegelaten worden.

Art.8 leder nieuw aangenomen lid zal zijn identiteitskaart moeten voorleggen en een verplicht medisch onderzoek moeten ondergaan. Bij het betalen van het lidgeld betuigt hij zijn algehele toestemming met de statuten en het reglement van inwendige orde. De aanneming van een kandidaat beperkt zich tot een eerste stage als "schoollid". Eerst na de beslissing van de raad van bestuur, zonder mogelijkheid van beroep en zonder motivering over de toelating van het nieuwe lid, genomen met een meerderheid van de drie vierden der stemmen van de aanwezige leden of vertegenwoordige stemmen, kan het "schoollid", hetzij volledig als "clublid" opgenomen worden, hetzij uitgesloten worden. Personen die reeds bij een andere duikvereniging in Neios-verband ais eerste lid aangesloten zijn kunnen als tweede lid bij de vereniging aangenomen worden mits

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2,2

vereffening van het lidmaatschap. Zij genieten van de bepalingen van de statuten met uitzondering van lid van de raad van bestuur,

Art.9 Het bedrag van het lidmaatschap zal ieder jaar in de algemene vergadering herzien en vastgelegd worden, telkens voor één jaar. Zij mag niet meer dan ¬ 100 bedragen, de ingang tot het zwembad en de Nelosbijdrage niet inbegrepen.

Art.10 Ieder lid kan zich te allen tijde uit de vereniging terugtrekken, mits zijn ontslag schriftelijk aan te bieden aan de raad van bestuur, Wanneer een lid zijn lidmaatschap voor een lopend sportjaar niet hernieuwt, wordt hij ambtshalve uit de ledenlijst geschrapt en maakt hij geen deel meer uit van de vereniging met terugwerkende kracht op datum van aanvang van het sportjaar. De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering en met meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen worden uitgesproken, dit volgens art. 12 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Art.11 Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen nooit teruggave van of vergoeding voor gestorte bijdrage of gedane inbrengsten vorderen.

TITEL III: RAAD VAN BESTUUR

Art.12 De vereniging wordt bestuurd door een raad, waarvan de leden en hun aantal door de algemene vergadering worden benoemd voor een termijn van drie jaar.

Art.13 Om tot bestuurder verkozen te kunnen worden moet men eerste lid zijn van de vereniging en voldoen aan de hierna volgende voorwaarden:

1. Een schriftelijke aanvraag, voorzien van vijf handtekeningen van eerste clubleden, richten aan de voorzitter.

2. Tenminste drie jaar eerste lid zijn van de vereniging.

3. De kandidaturen moeten minstens acht dagen voor de algemene vergadering ter kennis gebracht worden van de voorzitter van de raad van bestuur.

Art.14 Indien het aantal leden van de raad van bestuur om welke reden ook, zou verminderen, dan blijft de raad van bestuur geldig zijn taken uitoefenen, tot de eerstvolgende algemene vergadering die een nieuwe bestuurder zal verkiezen voor de open gevallen plaats, De bestuurder, verkozen ter vervanging van een ontslagnemende, overleden of afgezette bestuurder, vervult diens mandaat slechts voor de overblijvende periode.

Art.16 §1 De raad van bestuur kan onder zijn leden overgaan tot de verkiezing van een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een schatbewaarder, een materiaalmeester en één of meerdere commissarissen. De instructeurs duiden een verantwoordelijke aan voor het duikonderricht. Deze zetelt niet in de raad van beheer als hij niet verkozen is door de algemene vergadering. Indien het noodzakelijk zou blijken mogen meerdere functies gecumuleerd worden.

§2 De voorzitter, (de ondervoorzitter of een bestuurder) roept de raad bijeen en zit de vergadering voor. In geval hij belet of afwezig is wordt de vergadering voorgezeten dcor de oudste van de aanwezige bestuurders. De raad vergadert slechts geldig indien de meerderheid van de bestuurders (of tenminste de helft van de bestuurders) aanwezig is. Wanneer een lid bij de raad van bestuur drie achtereenvolgende malen zonder aanvaardbare reden of verontschuldiging op de vergaderingen van de raad afwezig blijft wordt hij ambtshalve uit zijn functie ontslagen. Elk jaar wordt de raad van bestuur voor een derde vernieuwd.

§3 Elke beslissing dient met een absolute meerderheid van stemmen van de aanwezige leden genomen worden. Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter of de persoon die hem vervangt, doorslaggevend.

§4 De beslissingen worden opgenomen in een proces-verbaal dat geschreven en bijgehouden wordt In een bijzonder register, die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders.

§5 Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen, maar niemand mag meer dan één volmacht dragen.

Art.16 De raad van bestuur heeft de meest uitgestrekte macht voor het stellen van daden van bestuur en beschikking die verband houden met het vooropgestelde maatschappelijk voorwerp en doel. Hij kan aile daden stellen, behalve diegene die aan de algemene vergadering voorbehouden zijn volgens de wet of krachtens onderhavige standregelen. Onverminderd de machten die hem bij de wet verleend worden kan de raad namelijk en zonder dat de hiernavolgende opsomming beperkend weze, aile roerende en onroerende goederen vervangen of verkopen, leningen aangaan, hypotheken aangaan, of andere waarborgen aanvaarden of toestaan, met beding van dadelijke uitwinning, aan hypothécaire rechten en voorrechten verzaken, alsook aan ontbindende vorderingen, de opheffing toestaan van hypothecaire inschrijving met of zonder afbetaling, gedingen voeren hetzij als eiser of als verweerder, aile beslissingen, uitspraken, vonnissen en arresten verkrijgen en doen uitvoeren, dadingen treffen, berusten en compromissen ondertekenen. Benoemt en stelt af,

a MoD2.2

onder eigen verantwoordelijkheid, al het personeel in dienst van de vereniging, bepaald hun bevoegdheden en stelt hun bezoldigingen vast.

Art.17 De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid heel of gedeeltelijk de machten of bevoegdheden van een of meer van zijn bestuurders overdragen aan derde personen, leden of niet-leden.

Art.18 De vorderingen voor het gerecht, zowel in eis als in verdediging, worden aangespannen in naam van de vereniging, door de vervolgingen en de benaarstigingen van de voorzitter, ondervoorzitter en secretaris of iemand daartoe gemachtigd door de raad van bestuur.

Art.19 Behoudens bijzondere opdracht door de raad van bestuur worden alle akten betreffende de vereniging en beslist door de raad, geldig ondertekend door twee raadsleden. De daden van dagelijkse dienst, de briefwisseling, telegraaf, bestelkantoren, vervoerdiensten, worden geldig ondertekend door een bestuurder of de daartoe gemachtigde persoon van de raad van bestuur. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

Art.20 De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of door de oudste van de aanwezige bestuurders. Het minimum aantal leden van de algemene vergadering bedraagt 10 en er moet mee rekening gehouden worden dat het aantal leden groter moet zijn dan het aantal bestuurders. Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Ieder lid kan niettemin slechts houder van één enkele volmacht zijn. Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Art.21 De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het benoemen en ontslaan van bestuurders, het uitsluiten van een lid, het goedkeuren van begroting en rekeningen en het vrijwillig ontbinden van de vereniging. Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de raad van bestuur,

Art.22 De algemene vergadering wordt samengeroepen minstens één maal per jaar en telkens wanneer de raad van bestuur het nodig acht of wanneer één vijfde van de effectieve leden per aangetekende brief, gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur, het vraagt. In dit laatste geval wordt door de raad van bestuur binnen de maand een datum bepaald voor de algemene vergadering. De oproeping, die plaats, dag en uur van de algemene vergadering vermeldt, alsook de dagorde bevat moet minstens acht dagen voor de algemene vergadering bekend gemaakt worden.

Art.23 De dagorde wordt samengesteld door de raad van bestuur die daarin nochtans elk voorstel moet opnemen, dat ondertekend is door ten minste één vijfde van de effectieve leden en dat gericht is aan de voorzitter van de raad van bestuur, minstens veertien dagen voor de datum van de vergadering.

Art.24 §1 De algemene vergadering kan slechts beslissen over punten die op de dagorde staan.

§2 Met uitzondering van de door de wet en door de statuten voorziene gevallen, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

§3 Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging op de oproeping is vermeld en indien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt dit geval niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit kan nemen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Dit besluit tot wijziging moet door de Rechtbank van Eerste Aanleg worden bekrachtigd. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derden der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede vergadering, Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met éénparigheid van de stemmen worden besloten.

§4 Tot vrijwillige ontbinding van de vereniging kan slechts door de algemene vergadering worden besloten wanneer twee derden van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een besluit tot vrijwillige ontbinding kan slechts worden genomen met een twee derden meerderheid der stemmen. Indien er geen twee derden van de leden aanwezig is, dient een tweede vergadering te worden samengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezigen maar wel dient een twee derden meerderheid bereikt. Dit besluit moet evenwel door de Rechtbank van Eerste Aanleg bekrachtigd worden.

TITEL V: BEGROTINGEN EN REKENINGEN

Art.25 Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van oprichting tot 12 december 1970. De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering,

TITEL VI: ONTBINDING EN VEREFFENING

" +,

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

"

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Art.28 In geval van vrijwillige ontbinding duidt de algemene vergadering, of bij gebrek daaraan de Rechtbank, één of meerdere vereffenaars aan en bepaalt tevens hun bevoegdheden en vereffeningsvoorwaarden.

Art.27 ln geval van ontbinding van de vereniging, welke ook de oorzaak weze, zal de vereffening gebeuren door de daaromtrent te houden algemene vergadering, die aan de nog bestaande bezittingen en vermogens een bestemming zal geven dat zoveel mogelijk het doel zal benaderen, waarvoor de vereniging werd opgericht.

ArL28 Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 van toepassing.

Aldus opgemaakt in één exemplaar en aangenomen met eenparigheid van stemmen op de algemene statutaire vergadering gehouden op 28 januari 1991 en na goedkeuring aangepast met eenparigheid van stemmen door de algemene statutaire vergadering gehouden op 25 januari 1999 en na goedkeuring aangepast met eenparigheid van stemmen door de algemene vergadering gehouden op 19 januari 2004 en na goedkeuring aangepast met eenparigheid van stemmen door de algemene vergadering gehouden op 22 januari 2007.

RAAD VAN BESTUUR 2012

Erevoorzitter: Fernand Vandamme

Voorzitter: Marc Blomme

Ondervoorzitter: Frank Dehens

Schatbewaarder: Marnix Lagast

Secretaris: Patrick Meere

Duikonderricht: Frederic Roose

Commissaris Johan Bostoen

Commissaris: Kurt Sissau

Commissaris: Mario Van Turtelboom

Commissaris: Frank De Langhe

Commissaris: Patriek Couckuyt

Meere Patrick Roose Frederic

Secretaris Duikonderricht

Luik B - Vervolg

MOD 2,2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BRUGS CENTRUM VOOR ONDERWATERSPORT, AFGEKORT…

Adresse
ASTRIDLAAN 27 8310 ASSEBROEK

Code postal : 8310
Localité : Assebroek
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande