BRUSSELLE

Divers


Dénomination : BRUSSELLE
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 544.342.521

Publication

23/01/2014
ÿþMod Word 11.1

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondememingsnr : Benaming

(voluit) : Brusselle

(verkort) :

Rechtsvorm : Landbouwvennootschap

Zetel : 8490 Jabbeke (Varsenare), Westernieuwweg 98

(volledig adres)

Onderwerp akte ; Oprichting

Uit een akte opgemaakt voor geassocieerd notaris Dominique Hendryckx te Menen op 27 december 2013 (neergelegd vóór registratie), blijkt de volgende oprichting:

1. De rechtsvorm van de vennootschap en haar naam:

De vennootschap is opgericht onder de rechtsvorm van een landbouwvennootschap met de naam;

"Brusselle".

2. De nauwkeurige aanduiding van de zetel van de vennootschap:

De maatschappelijke zetel wordt voor het eerst gevestigd te 8490 Jabbeke (Varsenare), Westernieuwweg

98.

3. De duur van de vennootschap:

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur.

4. De nauwkeurige opgave van de identiteit van de oprichters:

a) De heer BRUSSELLE Michel Hector Charles Joseph Marie, geboren te Brugge op 7 augustus 1942, en zijn echtgenote, mevrouw DE VLIEGHERE Christa Pelagie Sylvie, geboren te Brugge op 22 maart 1948, samenwonende te 8377 Zuienkerke (Houtave), Westernieuwweg Zuid 26.

b) De heer BRUSSELLE Pascal Geert Maurice, geboren te Brugge op 5 juli 1972, niet gehuwd, wonende te 8490 Jabbeke (Varsenare), Westemieuwweg 98.

De beherende vennoten zijn voor de duur van de vennootschap :

de heer BRUSSELLE Pascal Geert Maurice, wonende te 8490 Jabbeke (Varsenare), Westernieuwweg 98.

De beherende vennoten staan onbeperkt in voor de verbintenissen van de vennootschap.

De stille vennoten zijn voor de duur van de vennootschap:

- de heer BRUSSELLE Michel Hector Charles Joseph Marie, wonende te 8377 Zuienkerke (Houtave), Westemieuwweg Zuid 26,

- mevrouw DE VLIEGHERE Christa Pelagie Sylvie, wonende te 8377 Zuienkerke (Houtave), Westemieuwweg Zuid 26,

De stille vennoten zijn alleen verbonden tot beloop van de inbreng die zij hebben toegezegd, De stille < vennoten kunnen door derden gedwongen worden de hen uitgekeerde intresten en dividenden terug te betalen: indien deze niet genomen zijn uit de werkelijke winst van de vennootschap; is er in dat geval bedrog, kwade= trouw of grove nalatigheid van de beherende vennoten, dan kunnen de stille vennoten hen vervolgen tot betaling van wat zij hebben moeten teruggeven.

5. Het bedrag van het maatschappelijk kapitaal, de samenstelling van het maatschappelijk kapitaal (iW voorkomend geval, de conclusies van het verslag van de bedrijfsrevisor met betrekking tot de inbrengen in: natura), het gestorte bedrag, de vennoten die hun inbreng nog niet volledig hebben volgestort met het bedrag: ' van de nog niet volgestorte inbrengen, het bedrag van het eventueel toegestane kapitaal:

Het maatschappelijk kapitaal is volledig geplaatst en bedraagt 468.000,00 E.

Het is vertegenwoordigd door 4.680 aandelen, op naam, zonder nominale waarde, die ieder een gelijk deel;

van het maateippl efijkvermogen vertegenwoordigen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perse(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

E-EIiCELEGD TER Golf-r E VAN DE

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE

201k BRUGGE (AFDELING BRUGGE)

op;

4,,. : ,, 31 DEC..2ngrifffer.

MONITEUR BELC`` N

16 -01-

LGISCH ST

Griffie

et'

r

111111111111110

*14023473*

VU

IV BE

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

054 43

ti

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op alle kapitaalaandelen wordt in geld ingetekend als volgt:

- de heer Michel Brusselle, voornoemd, heeft ingetekend op 638 aandelen voor 63.766,65 ¬ , welk bedrag

volgestort is ten belope van 63.766,65 E.

- mevrouw Christa De Vlieghere, voornoemd, heeft ingetekend op 638 aandelen voor 63.766,65 ¬ , welk

bedrag volgestort is ten belope van 63.766,65 E.

- de heer Pascal Brusselle, voornoemd, heeft ingetekend op 3.404 aandelen voor 340.466,70 ¬ , welk

bedrag volgestort is ten belope van 340.466,70 E.

De heer Michel Brusselle heeft zijn aandelen volstort door een inbreng in natura van de volle eigendom van de roerende bedrijfsactiva, zoals beschreven in het verslag overeenkomstig artikel 797 van het Wetboek van Vennootschappen, en gewaardeerd op een bedrag van 63.766,65 E.

Mevrouw Christa De Vlieghere heeft haar aandelen volstort door een inbreng in natura van de voile eigendom van de roerende bedrijfsactiva, zoals beschreven in het verslag overeenkomstig artikel 797 van het Wetboek van Vennootschappen, en gewaardeerd op een bedrag van 63.766,65 ¬ .

De heer Pascal Brusselle heeft zijn aandelen volstort door een inbreng in natura

- van de voile eigendom van de roerende bedrijfsactiva.

- van de bestaande gebouwen en werken betreffende het bestaande jongveestal, op perceel gelegen te 8490 Jabbeke (Varsenare), Westemieuwweg +98, bekend volgens het kadaster in de vierde afdeling, sectie A, nummer 2331H, met een grondoppervlakte van 06a 00ca (zijnde 40 meter x 15 meter), die afgesplitst worden krachtens het zakelijk recht van opstal dat tevens bij de oprichtingsakte wordt gevestigd.

En dit zoals beschreven in het verslag overeenkomstig artikel 797 van het Wetboek van Vennootschappen, en gewaardeerd op een bedrag van 340.466,70 E.

Het gestort kapitaal bedraagt zodoende 468.000,00 E.

6. Het begin en het einde van het boekjaar:

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Het eerste maatschappelijk jaar begint vanaf de datum van het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid en

zal eindigen op 31 december 2014.

7. De bepalingen betreffende het aanleggen van reserves, de verdeling van de winst en de verdeling van

het na vereffening overblijvende saldo:

De verdeling van de bedrijfsresultaten geschiedt als volgt

1. Met goedkeuring van de beherende vennoten kan de algemene vergadering besluiten het batig saldo, na toewijzing van de beloning aan de beherende vennoten volgens artikel 11 van de statuten, geheel of gedeeltelijk reserveren.

2. Ingeval het batig saldo niet geheel wordt gereserveerd overeenkomstig het voorgaand lid, wordt het aan de aandelen toebedeeld tot beloop van ten hoogste de wettelijke intrest op het gestort kapitaal,

3. De rest wordt in voorkomend geval aan de beherende vennoten ter vergoeding van hun arbeid en aan de aandelen toebedeeld in een verhouding van het aantal aandelen dat ieder bezit.

8, De aanwijzing van de personen die gemachtigd zijn de vennootschap te besturen en te verbinden, de omvang van hun bevoegdheid en de wijze waarop zij deze uitoefenen, hetzij alleen, hetzij gezamenlijk, hetzij als college:

Het intern bestuur van de vennootschap behoort aan de beherende vennoten. Zij kunnen alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn voor de vennootschap behoudens die waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is. Het besluit tot aangaan van leningen mag echter slechts worden genomen met toestemming van de algemene vergadering van de stille vennoten.

Het ontbreken van zulke toestemming kan niet aan derden worden tegengeworpen,

De beherende vennoot is de vertegenwoordiger van de vennootschap jegens derden en in rechte.

Indien er meerdere beherende vennoten zijn, zijn de beherende vennoten als college bevoegd om de vennootschap te vertegenwoordigen jegens derden en in rechte.

De beherende vennoten zijn voor de duur van de vennootschap :

de heer BRUSSELLE Pascal Geert Maurice, wonende te 8490 Jabbeke (Varsenare), Westernieuwweg 98. De beherende vennoten staan onbeperkt in voor de verbintenissen van de vennootschap.

9, De voorwaarden waaronder de beherende vennoten kunnen toetreden en uittreden en waaronder de aandelen kunnen worden overgedragen

Kunnen slechts als beherende vennoten toetreden, zij die in een akte van statutenwijziging de verbintenis aangaan de arbeid te verrichten die vereist is voor de exploitatie van het landbouwbedrijf van de vennootschap en daaraan ten minste 50 % van hun arbeidstijd besteden teneinde daarmede tenminste 50 % van hun arbeidsinkomen te verdienen en indien zij als zodanig aangenomen worden met toestemming van alle vennoten.

V

4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

De beherende vennoten kunnen als zodanig vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke opzegging te betekenen aan alle vennoten met een opzeggingstermijn van 2 jaar.

De vennootschap kan van die termijn afstand doen door een besluit dat genomen wordt, enerzijds door de andere beherende vennoten bij eenparigheid van stemmen, en anderzijds door de stille vennoten met meerderheid van stemmen volgens de bepalingen van artikel 24 van deze statuten.

De aftredende beherende vennoot blijft stille vennoot met de aandelen die hij in het maatschappelijk kapitaal heeft.

De opdracht van een beherende vennoot kan slechts herroepen worden om zwaarwichtige redenen door een besluit van de andere beherende vennoten en van de stille vennoten beraadslagend overeenkomstig artikel 24 van de statuten.

De aandelen zijn op naam. De aandelen waarin het maatschappelijk kapitaal is verdeeld kunnen slechts overgaan bij overlijden of overgedragen worden onder levenden aan één vennoot, aan de echtgenoot van de overdrager, aan de bloedverwanten in de rechte opgaande lijn, aan de bloedverwanten in de rechte nederdalende lijn en hun echtgenoot met inbegrip van de adoptieve kinderen en de kinderen van de echtgenoot.

Zij kunnen aan andere dan in het voorgaand lid bedoelde personen slechts overgaan of aangedragen worden met toestemming van alle beherende vennoten enerzijds en van de meerderheid van de stille vennoten anderzijds, volgens de regels bepaald in artikel 24 van deze statuten omtrent de algemene vergadering van de stille vennoten.

In geen geval kan een aandeel door een rechtspersoon worden verkregen.

Indien op grond van de voorgaande alinea's de overdracht van aandelen wordt geweigerd of bij overlijden de hoedanigheid van vennoot wordt ontzegd, moeten de vennoten die zich tegen de overdracht of de overgang verzetten deze aandelen overnemen.

Indien verscheidene vennoten in aanmerking komen voor de overname van die aandelen en onder voorbehoud van de uitoefening van het recht van voorkoop van de beherende vennoten zoals bepaald in het volgend artikel van de statuten, worden de aandelen verdeeld in verhouding tot het getal van de aandelen die aan de verkrijgende vennoten toebehoren,

De overname van de aandelen geschiedt, bij gebreke aan minnelijke overeenkomst tegen de prijs en betalingsmodaliteiten vastgesteld door de rechter met inachtneming van het vermogen en het rendement van de vennootschap. De rechter kan voor de betaling geen langere termijn toestaan dan één jaar. De verkrijger van de aandelen kan deze niet overdragen zolang de prijs van de overgenomen aandelen niet volledig is betaald.

Elke overdracht onder de levenden is onderworpen aan het recht van voorkoop van de beherende vennoten. Onverminderd de vrije overdracht van de aandelen binnen de perken van artikel 12 van deze statuten, moet de vennoot die aandelen wenst over te dragen, de beherende vennoten bij aangetekende brief in kennis stellen van de voorgenomen overdracht en de voorwaarden ervan. Het recht van voorkoop moet worden uitgeoefend binnen twee maanden na de kennisgeving bedoeld in het voorgaande lid.

Indien verscheidene beherende vennoten in aanmerking komen voor de afkoopwaarde van de aandelen, worden deze aan de betrokken vennoten toegewezen in verhouding tot hun deelneming in het maatschappelijk kapitaal,

Indien het recht van voorkoop niet werd uitgeoefend voor het geheel of een deel van de betrokken aandelen, kan de voorgenomen overdracht van de niet in voorkoop genomen aandelen op geldige wijze plaats hebben met toestemming van de meerderheid van de stille vennoten en onder de voorwaarden bepaald in artikel 13 van deze statuten. Bij gebruikmaking van het recht van voorkoop worden de prijs en de wijze van betaling vastgesteld overeenkomstig artikel 12 van deze statuten.

10, De aanwijzing van een commissaris:

Zolang de vennootschap kan genieten van de uitzonderingsbepaling voorzien bij artikel 141, 2° van het Wetboek van Vennootschappen, wordt er geen commissaris aangesteld.

De stille vennoten hebben het recht tweemaal in het jaar ter plaatse inzage te nemen van de boeken en bescheiden van de vennootschap. Zij mogen schriftelijk vragen stellen omtrent het beheer waarop schriftelijk moet worden geantwoord.

Dit recht wordt in het midden en aan het einde van het boekjaar uitgeoefend. De stille vennoten kunnen zich laten bijstaan door een deskundige. Deze kan niet optreden zonder instemming van de beherende vennoten; wordt die instemming niet verkregen, dan wordt de deskundige, op verzoek van de stille vennoten, aangewezen door de voorzitter van de rechtbank. Deze beslissing behoeft niet te worden betekend aan de vennootschap en is niet vatbaar voor enig rechtsmiddel. "

De beherende vennoten bezorgen bovendien iedere stille vennoot tenminste vijftien dagen voor de vergadering een schriftelijk verslag over de bedrijfsresultaten dat voldoende gegevens bevat om aan de stille vennoten een inzicht te verschaffen in de financiële toestand van het bedrijf en in de bedrijfsresultaten. Iedere stille vennoot kan aan de beherende vennoot nadere inlichtingen vragen betreffende dat verslag.

11. De nauwkeurige omschrijving van het doel:

Het doel van de vennootschap is de exploitatie van een landbouw- of tuinbouwbedrijf dat aan de vennoten in volle eigendom toebehoort, alsmede mogelijk van andere onroerende goederen die de beherende vennoten in eigendom of in pacht zouden verkrijgen.

r t S

12. De plaats, de dag en het uur van de jaarvergadering van de vennoten, alsook de vaarwaarden voor de toelating tot de vergadering en voor de uitoefening van het stemrecht

De gewone algemene vergadering of jaarvergadering moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de eerste vrijdag van de maand juni om 20u uur ter maatschappelijke zetel en dit voor de eerste maal in 2015.

Indien een aandeel aan verscheidene eigenaars toebehoort of met vruchtgebruik is bezwaard, wordt de uitoefening van de rechten die eraan verbonden zijn, geschorst totdat een enkele persoon is aangewezen om als eigenaar ten aanzien van de vennootschap op te treden. In geval van betwisting wordt er een mandataris aangesteld door de rechtbank.

Indien het aandeel door de eigenaar in pand gegeven is, blijft deze zijn stemrecht uitoefenen.

De algemene vergaderingen worden bijeengeroepen door de beherende vennoten op eigen initiatief of op verzoek van enige andere vennoot met opgaaf van de punten waaromtrent hij beraadslaging verlangt. De agenda wordt bij de uitnodiging gevoegd.

De stille vennoten kunnen zich laten vertegenwoordigen door een gevolmachtigde. De gevolmachtigde moet vennoot zijn en mag niet meer dan één vennoot vertegenwoordigen.

De vergaderingen worden voorgezeten door de oudste in leeftijd van de aanwezige beherende vennoten. Zij .' beraadslaagt en besluit volgens de regels van behoorlijke vergadertechniek.

13. Verbintenissen namens de vennootschap in oprichting:

Overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen worden ter gelegenheid van de oprichting, de rechten en de verplichtingen die voortvloeien uit de verbintenissen die namens de vennootschap in oprichting zijn verricht tussen 1 november 2013 en de ondertekening van de oprichtingsakte, overgenomen door de vennootschap, en dit onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van de oprichtingsakte bij de rechtbank van koophandel.

14. Volmacht formaliteiten;

De oprichters geven bij deze bijzondere volmacht aan "SBB Accountants AdviseursA, te 8200 Brugge (Sint-Michiels), Wittemolenstraat 45 bus 1, vertegenwoordigd door de heer Bart Vanden Abeele, evenals haar medewerkers, aangestelden en lasthebbers, met recht om afzonderlijk te handelen en met recht van indeplaatsstelling, om alle nuttige of noodzakelijke formaliteiten te vervullen voor de inschrijving van de vennootschap bij de Kruispuntbank van de Ondernemingen en voor de aanvraag van een BTW-nummer.

Opgemaakt te Menen op 27 december 2013.

Geassocieerd notaris Dominique Hendryckx te Menen.

Hierbij ook neergelegd:

- afschrift van de akte.

- het waarderingsverslag overeenkomstig artikel 797 van het Wetboek van Vennootschappen.

r

. ~ Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BRUSSELLE

Adresse
WESTERNIEUWWEG 98 8490 VARSENARE

Code postal : 8490
Localité : Varsenare
Commune : JABBEKE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande