BUJINKAN DOJO OOSTKAMP

Association sans but lucratif


Dénomination : BUJINKAN DOJO OOSTKAMP
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 844.308.982

Publication

28/03/2012
ÿþMOD 2.2

i,t ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

reERGE.E_PO.J7 ten- GRIFFIE dei MONITE R SELGERECHTBANK VAN KOOPHANDEL

ii

BRUGGE (Afdeling Bru i.e)

imelgoim 2 0 _~ " 2012 ap:01. IÀAR12012

EELGISCH'TAATSI3LAr. ne eme,

Griffie

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) :

Bujinkan Dojo Oostkamp

30

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Hertsvelde 12 bus 4, 8200 Sint-Andries

Onderwerp akte : Oprichting

Op vrijdag 2 maart 2012 kwamen te 8200 Sint-Andries, Hertsvelde 12, bus 4 volgende personen bijeen:

Brecht Beheydt, Blekerstraat 6, 8000 Brugge

Koen Bekaert, Zwijnaardsesteenweg 760, 9000 Gent

Dirk Desmet, Molenlaan 28, 8810 Lichtervelde

Jean-Luc Lakiere, Hugo Verriesstraat 9, 8020 Oostkamp

Christophe Timbremont, Graaf van Hoomestraat 56, 9850 Nevele

Ruben Vandenheede, Elisalaan 15 Bus E0403, 8620 Nieuwpoort

Wim Winderickx, Hertsvelde 12 bus 4, 8200 Sin-Andries

allen van Belgische nationaliteit.

Zij besloten tot het oprichten van de vzw Bujinkan Dojo Oostkamp, volgens onderstaande statuten,

Statuten vzw Bujinkan Dojo Oostkamp

Goedgekeurd op de algemene vergadering van 2 maart 2012

Art 1.

De vereniging draagt de naam "Bujinkan Dojo Oostkamp".

Art 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te 8200 Sint-Andries, Herstvelde 12 bus 4, en ressorteert onder het gerechterlijk arrondissement Brugge, Deze zetel mag slechts verplaatst worden op beslissing van de algemene vergadering.

Art 3

De vereniging heeft tot doel het activeren van de krijgskunst als vrijetijdsbesteding en het belichten van de; Oosterse culturele aspecten , dit alles ter bevordering van het algemeen welzijn van de menselijke persoon, Zij kan ten alle tijde aile verrichtingen uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel en kan haar medewerking verlenen aan elke gelijkaardige bedrijvigheid.

Zij kan ook in deze zin , doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen , enkel voor zover de; opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht,

Art 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden bij beslissing,

van de algemene vergadering.

Art 5

Het aantal leden is onbeperkt , maar moet minstens 3 zijn. De ondergetekende oprichters zijn de eerste actieve leden , De vereniging teit actieve en toetredende leden, wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden.

De volheid van het lidmaatschap , met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering komt toe aan de actieve leden . De artikelen 6 tot en met 9 zijn hierbij van toepassing.

Art 6

Op de laatste blz. van kuik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Faam en hanritekeninn

Mo0 2.2

n

,*

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

r

Actieve leden zijn : de leden van de algemene vergadering , Zij staan in voor de goede werking van de vereniging ,

Toetredende leden zijn : de leden die hun jaarlijkse bijdrage aan lidgelden betalen en in ruil voor hiervoor mogen deelnemen aan de verschillende activiteiten van de club . Zij hebben geen stemrecht.

Art 7

Leden kunnen worden aanvaard of ontslagen via schriftelijk verzoek aan de voorzitter van de raad van bestuur. De algemene vergadering beslist over aanvaarding of uitsluiting van een lid, op voorstel van de raad van bestuur. Het ontslag van een lid gaat in één maand na het schriftelijk verzoek, tenzij het aantal leden onder het wettelijk minimum daalt.

Art 8

Aile leden zijn ertoe gehouden een jaarlijkse bijdrage te betalen. Deze wordt jaarlijks vastgesteld door de algemene vergadering en mag nooit meer dan 500 EUR bedragen. Gedeeltelijke of gehele vrijstelling van betaling van het lidgeld is mogelijk bij tweederde van stemmen van de algemene vergadering. De leden zijn in geen gevat persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Art 9

Het staat de actieve leden vrij op elk tijdstip hun ontslag te nemen , mits de voorzitter van de raad van bestuur hiervan schriftelijk in kennis te stellen . Is geacht ontslagnemend te zijn , het actieve lid dat zijn lidgeld niet betaalt binnen de maand in dewelke hij hiertoe per aangetekend schrijven werd aangezegd. Kan worden uitgesloten : het actief lid dat de statutaire of regelende voorschriften niet naleeft , De uitsluiting van een actief lid kan slechts met meerderheid van tweederde van de aanwezigen in de algemene vergadering worden uitgesproken.

Art 10

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvofgers hebben geen deel in het vermogen van de

vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbreng vorderen.

Art 11

De algemene vergadering is samengesteld uit aile actieve leden . Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of de secretaris.

Ieder actief lid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander actief lid. Een actief lid han slechts voor één ander actief lid volmachtdrager zijn.

De algemene vergadering bezit de macht de statuten te wijzigen , de bestuurders te ontslaan en te benoemen, kwijting te geven aan de bestuurders, de jaarlijkse rekeningen en de begroting goed te keuren , de vereniging vervroegd te ontbinden , leden te aanvaarden en uit te sluiten en in het algemeen , alle beslissingen te nemen die de perken van de wettelijke en statutaire macht van de raad van bestuur overschrijden.

Art 12

De algemene vergadering vergadert minstens één maal per jaar. De oproep voor de algemene vergadering wordt schriftelijk (per aangetekende, gewone of elektronische post) verstuurd door de voorzitter en bevat plaats, dag en uur, en de agenda, vastgelegd door de raad van bestuur.

Er wordt eveneens een algemene vergadering samengeroepen wanneer één vijfde van de actieve leden erom vraagt per aangetekende brief aan de voorzitter van de raad van bestuur met vermelding van de te behandelen agendapunten. ln dit geval verstuurt de voorzitter een uitnodiging om de vergadering binnen de 15 werkdagen samen te roepen met vermelding op de agenda van de gevraagde punten,

in aile gevallen wordt de agenda minstens 8 dagen voor de vergadering verstuurd.

Wanneer minimum de helft van de aanwezige leden akkoord gaat met een wijziging van de agenda, kan over deze gewijzigde agenda geldig beslist worden.

Tevens dient eik voorstel dat ondertekend wordt door 1120ste van de actieve leden op de agenda geplaatst te worden.

De algemene vergadering moet minstens uit de helft van de actieve leden bestaan . Indien de helft van de actieve leden of hun vertegenwoordiging niet aanwezig is , wordt een tweede vergadering bijeengeroepen . Deze kan dan beslissen welke dan ook het aantal actieve leden is die aanwezig of vertegenwoordigd zijn

Art 13

Op de algemene vergadering heeft ieder actief lid een gelijk stemrecht en worden de besluiten genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

De beslissingen van de algemene vergadering worden genotuleerd en achteraf aan aile actieve leden toegestuurd. Op de volgende raadszitting worden zij ter goedkeuring voorgelegd. Tevens worden zij in een register ingeschreven en ondertekend door de voorzitter en de secretaris , alsook de actieve leden die hierom verzoeken.

Dit register wordt bewaard op de zetel van de vereniging en kan worden ingekeken door belanghebbende derden, na schriftelijk verzoek aan de raad van bestuur, waarna datum en uur van inzage kunnen worden afgesproken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mala 2.2

Art 14

Over statutenwijziging en over de uitsluiting van een lid van de vereniging kan de algemene vergadering alleen op een geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de actieve leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Een wijziging van de statuten of een uitsluiting van een lid kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer een wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ook voor beslissing over de ontbinding van de vereniging is een viervijfde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden noodzakelijk.

Indien op een eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, kan een tweede aigemene vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de vereiste meerderheden, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste gehouden worden.

Art 15

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur , minstens uit drie bestuurders samengesteld , allen actieve leden . benoemd voor onbepaalde duur door de aigemene vergadering. Zij kunnen ten allen tijde door de algemene vergadering worden afgezet.

Het aantal bestuurders moet steeds lager zijn dan het aantal leden van de aigemene vergadering.

Bij het openvallen van een mandaat wordt een voorlopig bestuurder benoemd om het mandaat van diegene die hij vervangt, te beëindigen.

Het mandaat van de leden van de raad van bestuur eindigt bij overlijden, ontslag of uitsluiting door de algemene vergadering. Het ontslag van een bestuurder wordt door de bestuurder schriftelijk gemeld aan de voorzitter. Het gaat in één maand na dit schrijven, mits het aantal bestuurders daardoor niet onder het minimumaantal duit,

De voorzitter roept de raad bijeen en zit de raad voor. Indien hij belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de (een) ondervoorzitter.

Art 18

De bestuurders zijn persoonlijk niet gebonden door de verbintenissen van de vereniging . Hun verantwoordelijkheid is beperkt tot de uitvoering van de ontvangen lastgeving Zij zijn niet bezoldigd. Zij zijn ook niet verantwoordelijk voor verbintenissen die eventuele andere leden individueel zouden aangegaan hebben in naam van de vereniging , zonder dat die leden daarvoor de daadwerkelijke opdracht voor ontvangen hebben.

Art 17

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en een secretaris . De functie van penningmeester valt onder de bevoegdheid van de secretaris . Opsplitsing van deze bevoegdheden kan beslist worden door de raad van bestuur bij tweederde van de stemmen.

Art 18

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of zijn secretaris , per gewone brief . Hij mag slechts geldige beslissingen nemen indien de meerderheid van de leden aanwezig is . De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen . Bij gelijkheid van stemmen is die van de voorzitter beslissend.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend zijn door de voorzitter en de secretaris ( of twee bestuurders ). op de volgende raadszitting worden zij ter goedkeuring voorgelegd, Tevens worden zij ingeschreven in een daartoe bestemd register. Dit register wordt bewaard op de zetel van de vereniging en kan worden ingekeken door de actieve leden, na schriftelijk verzoek aan de raad van bestuur, waarna datum en uur van inzage kunnen worden afgesproken.

Art 19

De raad van bestuur werkt als college en bezit de meest uitgebreide macht voor het stellen van alle daden van het bestuur of van beschikking . Hij is bevoegd tot het stelten van aile daden die niet uitdrukkelijk voorbehouden zijn aan de algemene vergadering, op grond van de wet of van de statuten,

Art 20

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging afvaardigen samen met het gebruik van het maatschappelijk handteken voor dat bestuur , aan één of meer tussen zijn leden gedelegeerde bestuurders die als college optreden, wiens omvang van bevoegdheden door hem vastgesteld en openbaar gemaakt worden . Hij kan eveneens bijzondere machten toekennen aan aile lasthebbers van zijn keuze.

Art 21

MOD 22

Luik B - Vervolg

De rechtsvorderingen zowel als eisende dan als verwerende partij , worden in naam van de vereniging door de raad van bestuur gevoerd ap vervolging en benaarstiging van zijn voorzitter of van een hiertoe gedelegeerde bestuurder.

Art 22

Me akten waarbij de vereniging verbonden is , aile machten en lastgevingen worden door de voorzitter en twee bestuurders getekend , die tegenover derden geen rechtvaardiging moeten geven van een vooraf ' genomen beslissing van de raad van bestuur.

Art 23

Een huishoudelijk reglement kan door de raad van bestuur aan de algemene vergadering voorgelegd worden. Wijzigingen kunnen door de algemene vergadering aan dit reglement aangebracht worden met een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigende stemmen.

Art 24

Het boekjaar begint op 1 april en eindigt op 31 maart. De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting voor het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd, die gehouden wordt binnen de zes maand na het afsluiten van het boekjaar. De jaarrekening wordt nadien neergelegd in het verenigingsdossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel.

Art 25

De algemene vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van de voorstellen met betrekking tot ontbinding voorgelegd door de raad van bestuur of door minimum één vijfde van alle actieve leden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in deze statuten.

In geval van ontbinding van de vereniging , benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars , stelt de machten vast en beslist aangaande de bestemming van het netto actief . Die bestemming moet op verplichte wijze gedaan worden ten voordele van een liefdadig werk of sportvereniging(en) of een gelijkaardige vereniging , stichting of inrichting die hetzelfde doel als deze vereniging nastreeft.

De Algemene vergadering benoemt tevens volgende leden in de Raad van Bestuur.

Christophe Timbremont: voorzitter

Brecht Beheydt: penningmeester

Wim Windericx: secretaris

Ruben Vandenheede: bestuurder

Getekend

'Voor-

n behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Christophe Timbremont Wim Winderickx Brecht Beheydt Ruben Vandenheede bestuurder.

bestuurder bestuurder bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

25/06/2015
ÿþ~ MDD 2,2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de Laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Vc rgn " tiaam An hanrlfekeninn

NEERGELEGD

Griffie Rechtbank Koophandel

12 JUN 2015

Gent Afdeling egge

De griffier

Ondernemingsnr : 844.308.982

Benaming

(voluit) : Bujinkan Dojo Oostkamp

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Hertsvelde 12 bus 4, 8200 Sint-Andries

Onderwerp akte : wijziging maatschappelijke zetel

De algmene vergadering van de vzw Bujinkan Dojo Oostkamp heeft op datum van 23 april 2015 beslist om de maatschappelijke zetel te verplaatsen. Daarvoor wordt de eerste zin van artikel 2 van de statuten als volgt:

" De zetel van de vereniging is gevestigd te 8460 Oudenburg, Vissersstraat 14B."

Getekend

Christophe Timbremont Bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

INORM

bel ai Be Sta

Coordonnées
BUJINKAN DOJO OOSTKAMP

Adresse
HERTSVELDE 12, BUS 4 8200 SINT-ANDRIES

Code postal : 8200
Localité : Sint-Andries
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande