CAPITAL & IDEAS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : CAPITAL & IDEAS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 538.838.859

Publication

02/10/2013
ÿþMod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

V. SUIVI

beh. aai Bel

Staa

r_._...._.__.-~--------------------- _

Ondernemingsnr : 0538

5 3 _ ~ .. _ 838 859

Benaming

(voluit) : CAPITAL & IDEAS

(verkort) :

Rechtsvoren : Coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Kruisstraat 12, 8020 Hertsberge

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Uit een akte verleden voor notaris Peter Verstraete, met standplaats te Roeselare, op 20 september 2013,

neergelegd ter registratie, blijkt dat

1/ De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid 3x "FAST' CONSULTING, met zetel te 8020

Herteberge, Kruisstraat 12, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Brugge onder nummer BTW BE-

0459.982.017.

2/ De Heer CRACCO Pieter-Jan-Michiel Beau, ongehuwd, geboren te Roeselare op 10 juni 1995, wonende

te 8531 Hulste, Distelbosstraat, 2C.

3/ De Heer BONAMIE Lieven Raymond, geboren te Eeklo op 14 juni 1978, ongehuwd, wonende te 9032

Gent, Molenstraat 247.

4/ De Heer VERMEERSCH Pedro Roger, ongehuwd, geboren te Menen op 11 juli 1980, wonende te 8930

Menen, Stoelmakersstraat 34.

een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid hebben opgericht, met de benaming

"CAPITAL & IDEAS", met zetel te 8020 Hertsberge, Kruisstraat 12.

Een uittreksel uit de akte en de statuten luidt als volgt

TITEL I - NAAM - DUUR - ZETEL - DOEL

Artikel 1 - Rechtsvorm en naam

De vennootschap is een vennootschap die de vorm aanneemt van een coöperatieve vennootschap met

beperkte aansprakelijkheid. Haar naam luidt: "CAPITAL & IDEAS".

Artikel 2 - Duur

De vennootschap is opgelicht voor onbepaalde duur.

Artikel 3 - Zetel

pe zetel van de vennootschap is gevestigd te 8020 Hertsberge, Kruisstraat 12.

Deze zetel kan bij eenvoudig besluit van de raad van bestuur worden verplaatst.

Artikel 4 - Doel

De vennootschap heeft tot doel het functioneren als een beleggingsvennootschap en daartoe de door haar

aangetrokken middelen te beleggen.

De vennootschap kan, met het oog op de realisatie van haar doel, alle verrichtingen stellen die, rechtstreeks

of onrechtstreeks, betrekking hebben om het maken, beheren, het opvolgen, het valoriseren en het te gelde

maken van, in de meest ruime betekenis, beleggingen in aandelen, in aan aandelen gerelateerde instrumenten

of rechten, in andere financiële instrumenten of rechten, in leningen, in obligaties en in andere

schuldinstrumenten of aan schuld gerelateerde rechten. Zonder beperking aan de algemeenheid van het

voorgaande kan de vennootschap steeds termijnbeleggingen of liquide middelen houden.

Het doel van de vennootschap omvat verder, in het kader van haar beleggingen en zonder dat dit

beperkend dient te worden gelezen, alle volgende activiteiten:

" De deelname, rechtstreeks of onrechtstreeks, aan de oprichting, het management, het bestuur, de bestuursorganen, de bedrijfsvoering, de controle en de vereffening van vennootschappen, ondernemingen, bedrijvigheden, verenigingen en personen waarin zij al dan niet een belang, participatie, deelneming of investering heeft;

" Het verlenen van advies en bijstand, op aile mogelijke vlakken, met betrekking tot de bedrijfsactiviteiten, het management, het bestuur en de bestuursorganen van vennootschappen, ondernemingen, bedrijvigheden, verenigingen en personen waarin zij al dan niet een belang, participatie, deelneming of investering heeft, en in het algemeen het stellen van aile handelingen die geheel of gedeeltelijk, rechtstreeks of onrechtstreeks, inherent zijn aan de activiteiten van een beleggingsfonds in de meest ruime zin;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

NEERGELEGD ter GRIFFIE dei

RECHTBANK VAN KOOPF;ANDEL iE

3RU3GE (Aide4ing Seinas)

2 3 SEP. 2a13

Grimm

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

" Het verstrekken van onderpand of andere financiële zekerheden en garanties ten voordele van andere vennootschappen, ondernemingen, bedrijvigheden, verenigingen en personen, of het garanderen van hun verplichtingen, het optreden als hun agent of hun vertegenwoordiger, het toestaan van voorschotten, kredieten, leningen of andere financieringsvormen, evenals het verlenen van hypotheken of andere zekerheden.

De vennootschap zal zich onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet. De vennootschap mag in geen geval aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen zoals bedoeld en gereglementeerd in de bijzondere financiële wetgeving en uitvoeringsbesluiten terzake,

TITEL Il KAPITAAL EN AANDELEN - VENNOTEN

Artikel 5 - Maatschappelijk kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap is deels vast en deels veranderlijk. Het vaste kapitaal bedraagt dertigduizend euro (E 30.000,00). Het wordt vertegenwoordigd door dertig (30) aandelen zonder nominale waarde samengesteld uit twintig (20) aandelen categorie A en tien (10) aandelen categorie B. Het vaste kapitaal kan enkel verhoogd of verminderd worden bij besluit van de algemene vergadering.

Het veranderlijke kapitaal wordt verhoogd, respectievelijk verminderd, door toetreding, respectievelijk uittreding of uitsluiting van vennoten, bij storting of terugneming van inbrengen. Deze verrichtingen geschieden zonder dat de statuten gewijzigd hoeven te worden. Het veranderlijk kapitaal wordt vertegenwoordigd door aandelen die de categorie C-aandelen vormen.

De onderscheiden rechten van de categorieën A, B en C worden vastgelegd in huidige statuten en in het interne reglement.

Op deze aandelen werd volledig in geld ingeschreven; deze aandelen werden volstort ten belope van dertigduizend euro (E 30.000,00), zoals blijkt uit het bankattest dat aan de instrumenterende notaris werd voorgelegd.

- de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid 3x "FAST' CONSULTING, voornoemd, heeft ingeschreven op 10 aandelen categorie A, dewelke zij volstort door inbreng van een bedrag van ¬ 10.000,00;

- de heer CRACCO Pieter Jan, voornoemd, heeft ingeschreven op 10 aandelen categorie A, dewelke hij volstort door inbreng van een bedrag van ¬ 10.000,00;

- de heer BONAMIE Lieven, voornoemd, heeft ingeschreven op 5 aandelen categorie B, dewelke hij volstort door inbreng van een bedrag van ¬ 5.000,00;

- de heer VERMEERSCH Pedro, voornoemd, heeft ingeschreven op 5 aandelen categorie B, dewelke hij volstort door inbreng van een bedrag van ¬ 5.000,00.

De vennootschap heeft aldus een bedrag tot haar beschikking van dertigduizend euro (¬ 30.000,00).

TITEL III - BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Artikel 17 - Bestuur - Benoeming

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit minimaal drie en maximaal vier leden door de algemene vergadering verkozen onder de vennoten uit een lijst van kandidaten voorgedragen door de A-, B- en C-aandeelhouders, waarvan twee kandidaten worden voorgedragen door de A-aandeelhouders, één kandidaat door de B-aandeelhouders en één kandidaat door de C-aandeelhouders (wanneer C-aandelen door de vennootschap werden uitgegeven), voor een duur bepaald door de algemene vergadering. Na het verstrijken van het mandaat zijn de bestuurders herbenoembaar.

Behoudens een hiermee strijdige beslissing door de algemene vergadering, wordt het mandaat van iedere bestuurder kosteloos uitgeoefend.

Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot bestuurder, benoemt deze onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger (natuurlijke persoon) die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Deze vertegenwoordiger moet aan dezelfde voorwaarden voldoen en is burgerrechtelijk aansprakelijk en strafrechtelijk verantwoordelijk alsof hij zelf de betrokken opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou volbrengen, onverminderd de hoofdelijke aansprakelijkheid van de rechtspersoon die hij vertegenwoordigt. Deze laatste mag zijn vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Indien de plaats van bestuurder openvalt, mogen de overblijvende bestuurders in een voorlopige vervanger voorzien; in dit geval dient de algemene vergadering op de eerstkomende bijeenkomst te voorzien in de definitieve verkiezing van een bestuurder. De bestuurder die aldus wordt benoemd verwerft het mandaat van de titularis die hij vervangt.

Artikel 19 - Bevoegdheden

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen van beheer en beschikking te stellen die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet of de statuten alleen de algemene vergadering bevoegd is.

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vennootschap opdragen aan een bestuurder.

De raad van bestuur is gemachtigd bijzondere lasthebbers aan te stellen voor welbepaalde opdrachten. Artikel 20 - Externe vertegenwoordigingsmacht

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte als college.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, wordt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder geldig vertegenwoordigd door:

- de voorzitter van de raad van bestuur en een bestuurder, waarvan , zonder dat zij een voorafgaand besluit van de raad van bestuur tegenover derden moeten leveren;

- de gedelegeerd bestuurder voor zaken die behoren tot het dagelijks bestuur;

C Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/10/2013 - Annexes du Moniteur belge - bijzonder gevolmachtigden.

TITEL V - ALGEMENE VERGADERING

Artikel 24 - Dag, uur en plaats

De algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, zal ieder jaar worden

bijeengeroepen op de laatste vrijdag van oktober om 16 uur; indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de

vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

De algemene vergadering komt verder bijeen telkens als het belang van de vennootschap het vereist of op

verzoek van de vennoten die één/vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen.

De algemene vergadering wordt gehouden op de zetel van de vennootschap, of op een andere plaats

aangewezen in de oproeping.

Artikel 26 - Vertegenwoordiging van vennoten

Elke vennoot kan op de vergadering vertegenwoordigd worden door een gevolmachtigde die zelf vennoot

van dezelfde aandelencategorie moet zijn. Sterkmaking voor een afwezige vennoot, en handelen bij wijze van

zaakwaarneming of naamlening, zijn niet geoorloofd.

Artikel 31  Schriftelijke besluitvorming

De vennoten kunnen eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene

vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden.

TITEL VI - INVENTARIS - JAARREKENING - WINSTVERDELING

Artikel 32 - Boekjaar jaarrekening

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één juli en eindigt op dertig juni van ieder jaar.

Artikel 33 - Winstverdeling

Jaarlijks wordt tenminste vijf procent (5 %) van de nettowinst, na aftrek van de gebeurlijk overgedragen

verliezen, vooraf genomen tot vorming van de wettelijke reserve en dit tot zolang en in de mate waarin dit

wettelijk verplicht is.

De algemene vergadering beslist tot de uitkering en de verdeling van de winst, volgens de verdeelsleutel

vervat in het interne reglement, en rekening houdend met de statuten.

De betaling van dividenden geschiedt op het tijdstip dat de raad van bestuur aanduidt. Er mogen door de

raad van bestuur tussentijdse dividenden uitbetaald worden.

TITEL VII - ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 36 - Benoeming van vereffenaars

in geval van ontbinding van de vennootschap om gelijk welke reden en op gelijk welk ogenblik, benoemt de

algemene vergadering één of meer vereffenaars, bepaalt hun machten en vergoedingen en de wijze van

vereffening, rekening houdend met de bepalingen voorzien in het interne reglement.

De aanstelling van de vereffenaar of vereffenaars dient te worden goedgekeurd door de bevoegde

rechtbank van koophandel.

Artikel 37 - Liquidatieboni

De opbrengst van de vereffening wordt in de volgende volgorde aangewend:

betaling van de schulden van de venncotschap aan haar schuldeisers, met uitsluiting van de vennoten en

van de vereffeningskosten;

betaling van de schulden van de vennootschap aan haar vennoten;

- terugbetaling aan de vennoten van hun deel in het kapitaal.

Na betaling van alle schulden en lasten van de vennootschap, wordt het saldo verdeeld onder de vennoten

op de wijze zoals voorzien in het interne reglement.

VERKLARINGEN VAN DE VERSCHIJNERS

Eerste boekjaar en jaarvergadering

1/ Het eerste boekjaar vangt aan op heden en zal eindigen op 30 juni 2015.

2/ De eerste jaarvergadering zal plaatsvinden op de laatste vrijdag van de maand oktober van het jaar 2015.

Overname verbintenissen

Alle in naam van de in oprichting zijnde vennootschap aangegane verbintenissen sinds 1 juli 2013, inclusief

deze opgenomen in onderhavige akte, worden thans door de vennootschap, onder de opschortende

voorwaarde van het bekomen van de rechtspersoonlijkheid als gevolg van de neerlegging van het uittreksel uit

onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, uitdrukkelijk

overgenomen en bekrachtigd.

De verbintenissen aangegaan tussen de oprichting en de neerlegging van het uittreksel dienen, eens de

vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

BENOEMINGEN

BESTUURDERS

Tot bestuurders worden benoemd:

1/ de heer CRACCO Philiep, voornoemd, bij voordracht van de A-aandeelhouders;

2/ de heer CRACCO Pieter Jan, voornoemd, bij voordracht van de A-aandeelhouders;

3/ de heer BONAMIE Lieven, voornoemd, bij voordracht van de B-aandeelhouders.

De aldus benoemde bestuurders verklaren het hen toegekende mandaat te aanvaarden en verklaren niet

getroffen te zijn door enige verbodsbepaling voor het uitoefenen van dit mandaat.

De bestuurders worden benoemd vanaf heden, met dien verstande, dat zij vanaf heden tot op de datum van

de neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van

koophandel, zullen optreden ais volmachtdragers van de gezamenlijke aandeelhouders en dat zij vanaf het

Voorbehouden Kaan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

ogenblik van de neerlegging zullen optreden als orgaan van de vennootschap in overeenstemming met de bepalingen van de statuten en de wet.

COMMISSARIS

De algemene vergadering beslist unaniem om geen commissaris te benoemen.

VOLMACHTEN

De verschijners en de aldus benoemde bestuurders stellen, onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, de hierna genoemde personen aan als bijzondere gevolmachtigden, die elk afzonderlijk kunnen optreden en met de mogelijkheid tot in de plaats stelling, aan wie de macht verleend wordt om alle formaliteiten inzake inschrijving, wijziging of stopzetting bij het ondernemingsloket en de Kruispuntbank met name de heer Pedro Vermeersch, voornoemd, Accountant, met mogelijkheid van indeplaatsstelling.

VOOR GELIJKLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL

Notaris Peter Verstraete.

Gelijktijdige neerlegging :

- het afschrift van de oprichtingsakte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

03/02/2016 : ME. - JAARREKENING 30.06.2015, GGK 30.12.2015, NGL 28.01.2016 16034-0015-015

Coordonnées
CAPITAL & IDEAS

Adresse
KRUISSTRAAT 12 8020 HERTSBERGE

Code postal : 8020
Localité : Hertsberge
Commune : OOSTKAMP
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande