CHARITY FOR FLANDES

Association sans but lucratif


Dénomination : CHARITY FOR FLANDES
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 560.844.201

Publication

03/09/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 1. Oprichting

De ondergetekenden, zijn op 01/09/2014 overeengekomen, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, zoals gewi jzigd door de wet van 02 mei 2002, betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de inter nationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk VZW CHARI TY FOR FLANDERS op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

Gegevens oprichters:

Mevr.Seeuws Evelyne Geboren in Gent op 01/04/1981

Adres: Kortrijkstraat 75 bus1 te 8580 Avelgem

Rijksregister: 81.04.01-172.72

Mevr.Carine Capon Geboren in Moeskroen

Adres: Meersstraat 9 Te 8580 Avelgem

Rijksregister:58.10.03-374.48

Art. 2. Benaming en Maatschappelijke Zetel van de Vereniging.

De Vereniging draagt de naam VZW CHARITY FOR FLANDERS. De maatschappelijke Zetel van de Vereniging i

s gevestigd in Vlaanderen, te Avelgem, Meerstraat 6 en valt onder het Gerechtelijk Arrondissement Kortrijk.

STATUTEN  VZW CHARITY FOR FLANDRES

De Maatschappelijke Zetel kan slechts verplaatst worden door de Algemene Vergadering, mits deze bovendien d e regels in acht neemt zoals vereist voor een Statutenwijziging en beschreven in deze Statuten.

Hoofdstuk 1. Naam  Zetel - Doel 1. Ondernemingsnummer:

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : charity for flandes

Onderwerp akte : Oprichting

Mevr. Twiggy Brack Geboren in: Antwerpen

Adres: Otegemstraat 171 zwevegem

Rijksregister: 80.07.30.354-87

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Meersstraat 6

*14307720*

Luik B

8580

België

0560844201

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Avelgem

Griffie

Neergelegd

30-08-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Art. 3. Doel vereniging.

De vereniging heeft tot doel: Mensen in nood te helpen met gratis kledij, voedingspakketten, huishoudelijk materi

aal, meubels, het organiseren van rommelmarkten en activiteiten. Deze opsomming is niet limitatief.

In ondergeschikte orde is zij bevoegd handelsdaden te stellen, voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roere nde en onroerende goederen, die zij voor de verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en e r alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer, overeenkomsten afsluiten, perso neel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zow el in binnen  als in buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegen woordigers uitzenden in binnen  en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Art. 4. Duur VZW: De VZW wordt opgericht voor onbepaalde tijd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Hoofdstuk 2 Lidmaatschap: voorwaarden tot toelaten en uittreden van leden.

De Vereniging zal minstens 5 effectieve leden tellen

Aangestelde leden.

- Mevr.Evelyne Seeuws

- Mevr. Capon Carine

- Mevr.Brack Twiggy

- Dhr. Van Strydonck Ronny

- Dhr. Debeaussaert Philippe

Art. 5. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitslui tend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn die diegenen die bij de oprichting deze statuten onderteken en en diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister, die jaarlijks wordt neergelegd op de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement Kortrijk. De ettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselij k. De rechten en de plichten van de toegetreden leden worden beschreven in een huishoudelijk reglement.

Art. 6. De maximum bijdrage voor effectieve leden bedraagt 5 Euro.

De door de niet werkende leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage, mag niet hoger zijn dan 5 Euro. De Raad van B

estuur stelt jaarlijks de door de niet werkende leden verschuldigde bijdrage vast.

De Raad van Bestuur stelt jaarlijks de door de werkende of effectieve leden verschuldigde bijdrage vast.

Art. 7. Het lidmaatschap van de effectieve leden eindigt, van rechtswege, door overlijden, door het niet betalen v an het lidgeld volgens aanvraag, van het lopende jaar, door ontslag of door faling. Tevens in geval van verklarin g van onbekwaamheid, van verlengde minderjarigheid, of gesteld onder voorlopig bewind.

De Vereniging telt werkende en niet werkende leden. De oprichters zijn de eerste effectieve leden van de Verenig ing. De niet werkende leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de Statuten en e ventueel op te stellen huishoudelijk reglement worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht in de Algemene Ver gadering.

Wie effectief lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating, schriftelijk te richten aan de Raad van Bestuur. Dit sc hriftelijk verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

De Raad van Bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding. De Algemene Vergadering beslist de aanvaardin g tot toetreding als effectief lid.

Kunnen tot de vergadering toetreden, elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, die door de Raad van Bestuur, als zodanig, worden toegelaten.

Het zelf genomen ontslag, kan te allen tijde en moet bij gewoon schrijven of e-

mail, één maand vooraf, ter kennis worden gegeven aan de voorzitter van de raad van bestuur. Tot uitsluiting wo rdt enkel beslist door de algemene vergadering met een meerderheid van 2/3 van de op de vergadering aanwezi ge of vertegenwoordigde leden.

Hoofdstuk 3. Raad van bestuur.

Art. 8. De vereniging wordt beheerd door de raad van bestuur, bestaande uit minimum 3 leden. Deze worden ver kozen uit en door de algemene vergadering en voor een periode van 5 jaar en zijn herbenoembaar bij aftreden. De mandaten worden kosteloos uitgeoefend . De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secr etaris en een penningmeester. De andere personen die deel uitmaken van deze raad zijn bestuurders. Zo, door v rijwillig ontslag, afzetting of door welke reden dan ook, het aantal bestuurders is teruggevallen, dan blijven de be stuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de voor zitter van de raad van bestuurder kennis gebracht worden. De bestuurders kunnen te allen tijde afgezet worden d oor de algemene vergadering. De bestuurders gaan uit hoofde van de verbintenissen van de vereniging geen pe rsoonlijke verplichting aan.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

De raad kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bes tuurders. Door de bestuurders worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tek ortkomingen in hun bestuur.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bevoegdheden raad van bestuur.

Art. 9. De raad van bestuur leidt als college de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten re chte en kan daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden van roerende en onro erende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels en bankverrichtingen, het lichten van hyp otheken. Zij is bevoegd als college voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Zij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedin gen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. De raad van bestuur benoemt en ontslaat de l eden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad van bestuur als college kan zijn bevoegdheden v oor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of zelfs mits machtiging van de algemene vergadering aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur, als college, kan, indien zij dit nodig oordeelt, een afgevaardigde bestuurder of directeur benoe men, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzogt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling e n tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaark as en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van de gedelegeerde bestuurder. Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bij zondere opdrachten vallen, is de vereniging slecht verbonden door de handtekening van 2 bestuurders samen, waaronder de gedelegeerde bestuurder.

Art. 10. De raad van bestuur vergadert volgens het stelsel der beraadslagende vergadering en wordt bijeengeroe pen door de voorzitter of door 2 bestuurders, per brief of per e-

mail, met vermelding van de agenda. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens afwe zigheid, of ontstentenis, door de secretaris, en bij diens afwezigheid of ontstentenis, door de oudste van de aanw ezige bestuurders. De helft der leden moet aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meer derheid, in open stemming, door de aanwezige leden. Iedere bestuurder kan schriftelijke volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbij horend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan 1 volmacht. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend. De bijeenroeping gebeurd per gewone brief of e-

mail, die aan ieder effectief lid van de raad van bestuur wordt gestuurd, minstens acht dagen voor de vooropgest elde datum. Het register met de beraadslagingen van de raad van bestuur wordt bijgehouden op de zetel van de vereniging, waar het ter inzage ligt voor de belanghebbenden.

Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurd er tot het mandaat verstreken is.

Bestuurders wier mandaat van beperkte duur is, moeten voor het verstrijken ervan het initiatief nemen om de alg emene vergadering te laten bijeenroepen, om nieuwe bestuurders te benoemen. Indien zij in gebreke blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te vervullen tot in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aanspra kelijkheid voor de schade, die door hun verzuim mocht zijn veroorzaakt.

De bestuurders worden benoemd voor een periode van 5 jaar. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het ver strijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatsc hap. Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Ieder e bestuurder kan ten allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

Hoofdstuk 4. Dagelijks bestuur.

Het dagelijks bestuur mag op dezelfde wijze in de statuten bepaalt worden en mag opgedragen worden aan één of meerdere personen, al dan niet bestuurder of lid, die ofwel alleen, ofwel gezamenlijk, ofwel als college optrede n.

De opdracht van de gedelegeerde bestuurder eindigt door overlijden, ontslag aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap. De gedelegeerde bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur en kan eveneens te allen tijde door de raad van bestuur ontslagen worden.

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeeste r. Deze aangestelden zijn automatisch ook voorzitter, ondervoorzitter en secretaris van de algemene vergadering.

Hoofdstuk 5. Algemene Vergadering.

Art. 11. De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzit ter van de raad van bestuur, of door de oudste van de aanwezige bestuurders. De leden van de algemene verga dering zijn diegenen welke ingeschreven zijn op de laatste neergelegde lijst op de Rechtbank van Koophandel va n het betrokken arrondissement Kortrijk.

Bevoegdheden van de algemene vergadering.

Art. 12. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

- Het wijzigen van de statuten.

- Het benoemen en het ontslaan van de bestuurders en commissarissen.

- Het bepalen van hun bezoldiging, ingeval een bezoldiging wordt toegekend m.b.t.

commissies.

- Het goedkeuren van de jaarlijkse rekeningen en begroting en geeft kwijting aan zijn

bestuurders en commissarissen.

- De ontbinding van de vereniging.

- De uitsluiting van een lid.

13/05/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 1

De vereniging draagt de naam: charity for flandes

ARTIKEL 2

ARTIKEL 3

Wijziging van de maatschappelijk zetel

De maatschappelijk zetel van de onderneming/vereniging wordt overgebracht vanaf 11/04/2015 naar het volgende adres :

8580 - Avelgem, gemeente van Avelgem, Kortrijkstraat 75 1. Wijziging statuten (vertaling, coördinatie, overige wijzigingen, ...) Uittreksel uit de statuten:

De algemene vergadering van 11 april 2015 heeft in haar zitting besloten om nieuwe statuten aan te nemen als volgt:

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutswijziging en beschreven in deze statuten.

De zetel van de vereniging is gevestigd te Kortrijkstraat 75 bus 1, 8580 Avelgem en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement West-Vlaanderen (griffie te Kortrijk).

De vereniging mag alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan

Uittreksels uit de aktes :

De vereniging heeft tot doel mensen in nood te helpen met kledij, voedingspakketten, huishoudelijk materiaal, meubels, het organiseren van rommelmarkten en activiteiten. Deze opsomming is niet limitatief.

Ondernemingsnr :

Onderwerp akte : Maatschappelijke zetel,Ontslagen, Benoemingen,Wijziging statuten

*15308105*

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Benaming

(voluit) : charity for flandes

Zetel :

0560.844.201

8580

Meersstraat 6

België

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Avelgem

Griffie

Neergelegd

11-05-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

het doel waarvoor zij werd opgericht.

ARTIKEL 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, maar kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

ARTIKEL 5

De vereniging kan zowel effectieve als toegetreden leden tellen.

De effectieve leden zijn de stemgerechtigden op de bijeenkomsten van de algemene vergadering. Hun gegevens worden vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Hun minimumaantal is bepaald op vijf.

ARTIKEL 8

ARTIKEL 9

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Hun rechten en plichten kunnen worden vermeld in een huishoudelijk reglement.

Met de term 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden. ARTIKEL 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk (per brief of per e-mail) worden ingediend bij de raad van bestuur.

ARTIKEL 12

De bestuurders worden benoemd voor een periode van vijf jaar en zijn opnieuw herkiesbaar.

ARTIKEL 13

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

ARTIKEL 14

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval) of door overlijden.

De leden zijn tot een jaarlijkse bijdrage van maximum 5 euro verplicht. De jaarlijkse te betalen bijdrage wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De leden worden jaarlijks door de raad van bestuur aangemaand hun bijdrage binnen een bepaalde termijn te betalen. Het lid dat niet betaalt binnen dertig dagen na afloop van de bepaalde termijn, wordt geacht ontslagnemend te zijn.

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet per brief of per mail aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Dit ontslag gaat één maand na dit schrijven in.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Elk lid kan te allen tijde worden uitgesloten door een beslissing van de algemene vergadering, conform de bepalingen in artikel 32 van de statuten.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen. De ontslagnemende bestuurder is gehouden diens mandaat aan te houden tot in zijn vervanging wordt voorzien.

ARTIKEL 15

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

Op de bijeenkomsten van de raad van bestuur kan een bestuurder zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Hierbij kan een bestuurder maximaal één andere bestuurder vertegenwoordigen.

ARTIKEL 18

ARTIKEL 19

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 20

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere van de bestuurders of mits machtiging door de algemene vergadering aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur benoemt uit zijn bestuurders een voorzitter en een secretaris en kan daarnaast elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet in de beoordeling meegerekend. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college wordt de vereniging in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijke optreden van twee bestuurders.

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt en legt deze reglementen, samen met alle wijzigingen ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. De reglementen of wijzigingen gaan van kracht na goedkeuring door de algemene vergadering.

Elke bestuurder kan geldig tekenen namens de vereniging tegenover bpost (zoals bijvoorbeeld voor het in ontvangst nemen van aangetekende zendingen).

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b) door afzetting door de raad van bestuur.

De voor bijzondere opdrachten aangestelde gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur.

ARTIKEL 21

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Het dagelijks bestuur wordt omschreven als de handelingen of verrichtingen die door het dagelijks leven van de vereniging hoogdringend worden vereist of die zowel wegens hun gering belang als wegens de noodzakelijkheid van een snelle oplossing de tussenkomst van de raad van bestuur zelf niet rechtvaardigen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a) op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b) door afzetting door de raad van bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur worden op intern vlak steeds genomen in collegiaal overleg. Voor de externe vertegenwoordiging wat het dagelijks bestuur betreft, kan een dagelijks bestuurder alleen handelen.

ARTIKEL 23

ARTIKEL 24

ARTIKEL 25

ARTIKEL 26

ARTIKEL 27

ARTIKEL 28

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering komt samen na een beslissing door de raad van bestuur telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

De beslissingsbevoegdheid is voorbehouden aan de raad van bestuur, de uitvoeringsbevoegdheid wordt gedelegeerd aan een door de raad van bestuur aan te duiden persoon.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar, voor het goedkeuren van de begroting van het komend jaar en om zich uit te spreken over de kwijting van de bestuurders.

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5e van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. De raad van bestuur moet binnen 21 dagen na het verzoek voorzien in de bijeenroeping van de algemene vergadering, die uiterlijk de 40e dag na het verzoek moet georganiseerd worden.

De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20e van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet door het 1/20e van de leden ondertekend zijn en tenminste twee dagen voor de vergadering aan de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

- het wijzigen van de statuten,

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend,

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

- de uitsluiting van een lid van de vereniging,

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

- alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend of verzonden worden door een door de raad van bestuur aan te duiden persoon. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per mail of per aangetekende brief tenminste acht dagen voor de vergadering.

De jaarlijkse algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

ARTIKEL 33

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

ARTIKEL 35

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3e van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5e meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3e van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5e meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardige doelstelling, aangeduid door de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Wijzigingen inzake raad van bestuur :

DEFRAEYE Andy, Kortrijkstraat 75 0001, 8580 Avelgem, geboren op 27/01/1973, te Roeselare (met ingang van 24/01/2015)

Brack Twiggy, Otegemstraat 171, 8550 Zwevegem, geboren op 30/07/1980, te Antwerpen Seeuws Evelyne, Kortrijkstraat 75 bus 1, 8580 Avelgem, geboren op 01/04/1981, te Gent Van Strydonck Ronny, Otegemstraat 171, 8550 Zwevegem, geboren op 13/11/1984, te Schoten Defraeye Andy, Kortrijkstraat 75 bus 1, 8580 Avelgem, geboren op 27/01/1973, te Roeselare Goderis Florinda, Zilverberkenlaan 42, 8552 Moen, geboren op 09/11/1982, te Kortrijk

Bij beslissing van 11/04/2015 wordt de stopzetting van de activiteiten van volgende bestuurders aangenomen :

CAPON Carine, Meersstraat 6, 8580 Avelgem, geboren op 03/10/1958, te Moeskroen (reden : ontslag op datum van 17/01/2015)

VAN STRYDONCK Ronny, Otegemstraat(Z) 171, 8550 Zwevegem, geboren op 13/11/1984, te Schoten (met ingang van 24/01/2015)

De raad van bestuur is bijgevolg als volgt samengesteld :

De algemene vergadering heeft daarnaast op 24 januari 2015 tot nieuwe bestuurder benoemd:

Kints Rita, Nijverheidstraat 103, 8791 Beveren-Leie, geboren op 30/05/1952, te Kortrijk

De algemene vergadering is op 11 april 2015 tot ontslag als bestuurder overgegaan van: Kints Rita, Nijverheidstraat 103, 8791 Beveren-Leie, geboren op 30/05/1952, te Kortrijk

Bevoegdheden van de raad van bestuur :

Bij beslissing van 11/04/2015 worden de volgende personen tot bestuurder benoemd :

GODERIS Florinda, Zilverberkenlaan(M) 42, 8552 Zwevegem (Moen), geboren op 09/11/1982, te Kortrijk

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

Gemachtigden (bevoegdheden van de gemachtigden en de wijze van uitoefenen ervan) :

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

De raad van bestuur van 11/04/2015 heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in functie benoemd :

niet van toepassing

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college wordt de vereniging in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijke optreden van twee bestuurders.

Andere benoemingen :

Bij beslissing van 11/04/2015 wordt de stopzetting van de activiteiten van volgende personen aangenomen :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

DEBEAUSSAERT Philippe, Meersstraat 6, 8580 Avelgem, geboren op 11/05/1958, te Kortrijk (mandaat : vertegenwoordiger (niet bestuurder) , op datum van 17/01/2015)

VAN STRYDONCK Ronny, Otegemstraat(Z) 171, 8550 Zwevegem, geboren op 13/11/1984, te Schoten (mandaat : vertegenwoordiger (niet bestuurder) , op datum van 24/01/2015)

Ronny Van Strydonck oefent het mandaat uit als bestuurder.

Neergelegd door Malisse Thijs, Lasthebber

Coordonnées
CHARITY FOR FLANDES

Adresse
MEERSSTRAAT 6 8580 AVELGEM

Code postal : 8580
Localité : AVELGEM
Commune : AVELGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande