CITY MOUNTAINBIKE CHALLENGE

Association sans but lucratif


Dénomination : CITY MOUNTAINBIKE CHALLENGE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 844.019.071

Publication

02/01/2015
ÿþMO¢' 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

3

ONITEUR

23 -12-

1500 880*

BELGISCH STe- A ISI ,

Ondernemingsnr : 0844.019.071

Benaming

(voluit) : CITY MOUNTAINBIKE CHALLENGE

NEERGELEGD

BELi:,?=. 20 OKT. 2011i

2U7 Rechtbank van KOOPHANDEL

Gent, afd. KORTRIJK



(verkort) ;

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : 8790 Waregem, Stationsstraat 118

Onderwerp akte : Kennisname uittreding f aanvaarding leden - Kennisname ontslag ! benoeming bestuurder(s) - Statutenwijziging - Benoeming gedelegeerd bestuurders Ivoorzitter raad van besstuur! machten

Uittreksel uit de notulen van raad van bestuur de dato 9 juli 2014 gehouden op de zetel van de vereniging:

De heer Wilfried BRUYNEEL [geboren te Oudenaarde op 13 oktober 1948, wonende te 9700 Oudenaarde, Boskant 10] en mevrouw Sylvia FLORYN [geboren te Waregem op 3 januari 1971, wonende te 8790 Waregem, Stationsstraat 1181 verklaren hun ontslag aan te bieden als lid van de vereniging en dit met ingang van heden, onder opschortende voorwaarde van aanvaarding door de raad van bestuur van minstens twee nieuwe leden

De raad van bestuur neemt kennis van het verzoek van de hierna volgende personen om toe te treden als

lid van de vereniging:

- Mevrouw Caroline Honoré C. DE ROOSE, [geboren te Gent op 31 mei 1971, wonende te 8790 Waregem,

Wortegemseweg 67];

De heer Lieven Miel L. BAERT, [geboren te Waregem op 16 januari 1958, wonende te 8790 Waregem,

Lepelboomstraat 1];

- Mevrouw Grete RAGOLLE, wonende te 8790 Waregem, Lepelboomstraat 1;

- Mevrouw Greet Maria L. DEPREZ, [geboren te Waregem op 28 oktober 1965, wonende te 8790 Waregem,

Guldensporeniaan 1].

Na kennisname van voormelde verzoeken en rekening houdende met de voorwaarden zoals omschreven in artikel 6 van de statuten, besluit de raad van bestuur, met ingang van heden, voormelde personen te laten toetreden als nieuwe leden van de vereniging.

De vereniging bestaat vanaf heden aldus uit volgende leden:

- De heer Kristoph Leopold V BRUYNEEL, [geboren te Oudenaarde op 6 september 1967, wonende te 8790

Waregem, Stationsstraat 118);

- Mevrouw Caroline DE ROOSE, voornoemd;

- De heer Lieven BAERT, voornoemd;

- Mevrouw Grete RAGOLLE, voornoemd;

- Mevrouw Greet DEPREZ, voornoemd.

Ingevolge voormelde toetreding van nieuwe leden is de opschortende voorwaarde voor de uittreding van de heer Wilfried BRUYNEEL en mevrouw Sylvia FLORYN als lid van de vereniging vervuld en zijn zij vanaf heden geen lid meer van de vereniging.

Uittreksel uit de notulen van bijzondere algemende vergadering gehouden op de zetel van de vereniging onmiddellijk na de voormelde raad van bestuurde dato 9 juli 2014:

De vergadering neemt kennis van het ontslag van mevrouw Sylvia FLORYN voornoemd, ter zitting aangeboden als bestuurder van de vereniging en dit onder opschortende voorwaarde van de benoeming van minstens twee nieuwe bestuurders, teneinde te voldoen aan de voorwaarden zoals voorzien in artikel 11 van de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

. ~ 1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

1A4A 22

statuten (de raad van bestuur is samengesteld uit ten minste drie personen indien de vereniging meer dan twee leden telt).

De vergadering besluit vervolgens voor onbepaalde tijd en met ingang van heden te benoemen tot nieuwe

bestuurders van de vereniging:

- Mevrouw Caroline DE ROOSE, voornoemd;

- De heer Lieven BAERT, voornoemd;

- Mevrouw Greet DEPREZ, voornoemd.

De raad van bestuur is aldus op heden als voigt samengesteld:

- De heer Kristoph BRUYNEEL, voornoemd;

- Mevrouw Caroline DE ROOSE, voornoemd;

- De heer Lieven BAERT, voornoemd;

- Mevrouw Greet DEPREZ, voornoemd.

Ingevolge de benoeming van voormelde bestuurders is de opschortende voorwaarde voor het ontslag van mevrouw Sylvia FLORYN als bestuurder vervuld zodat zij met ingang van heden geen bestuurder meeris.

ljittreksei uit de notulen van de buitengewone algemene vergadering de dato 9 juli 2014 en van de raad van bestuur gehouden onmiddellijk daarna op de zetel van de vereniging:

EERSTE BESLUIT

De vergadering besluit de naam van de vereniging te wijzigen in "CITY MOUNTAINBIKE".

TWEEDE BESLUIT

De vergadering besluit de vertegenwoordiging van de vereniging te wijzigen in die zin dat de vereniging vertegenwoordigd wordt in en buiten rechte door één gedelegeerd bestuurder afzonderlijk optredend.

DERDE BESLUIT

De vergadering besluit tot herformulering van de statutaire bepalingen inzake: het lidmaatschap van de vereniging; de jaarlijkse bijdrage; de bijeenkomst, samenstelling, bevoegdheid en werking van de raad van bestuur; de vertegenwoordiging van de vereniging; de benoeming en bezoldiging van bestuurders en commissarissen; de bijeenkomst en werking van en toelatingsvoorwaarden tot de algemene vergadering; de ontbinding en vereffening van de vereniging, dit alles zoals bepaald in het vijfde besluit hierna.

VIERDE BESLUIT

De vergadering besluit volledig nieuwe statuten aan te nemen en dit in overeenstemming met het voorgaande besluit, na actualisering van de tekst overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 betreffende de VZW's, de internationale VZW's en de stichtingen, laatst gewijzigd bij wet van 25 aprii 2014, aisook na schrapping van alle overbodig geworden bepalingen.

Na elk artikel afzonderlijk te hebben besproken en goedgekeurd, besluit de vergadering dat de statuten van de vereniging voortaan zullen luiden als volgt.

STATUTEN

TITEL I  BENAMING  ZETEL  DOEL  DUUR

AR11KEL-1-- NAAM

De vereniging draagt de naam "CITY MOUNTAINBIKE".

Aile akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken dle uitgaan van de vereniging zonder winstoogmerk, vermelden de naam van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzw", en het adres van de zetel van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MQD 22

Eenieder die in naam van een vereniging meewerkt aan een in het vorige lid vermeld stuk waarop één van deze vermeldingen niet is aangebracht, kan persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor alle of voor een gedeelte van de verbintenissen die de vereniging krachtens dit stuk heeft aangegaan.

ARTIKEL 2  ZETEL

De zetel van de vereniging is gevestigd te 8790 Waregem, Stationsstraat 118, gerechtelijk arrondissement Gent, afdeling Kortrijk.

De zetel van de vereniging mag verplaatst worden naar om het even welke plaats in het Vlaams of Brussels Hoofdstedelijk Gewest, bij enkel besluit van het bestuursorgaan, te publiceren in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 3 -- DOEL

De vereniging stelt zich tot doel, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, in België als in het buitenland:

- het organiseren, ontwerpen, ondersteunen, of op welkdanige andere wijze commercieel uitbaten van sportieve events, alsook het verzorgen van alle merchandising rond deze events;

- de invoer, distributie, verkoop, verhuur of op welkdanige andere wijze commercialiseren van sportartikelen, sportkleding, toebehoren, media, sportvoeding of voedingssupplementen, of producten die daar bij aansluiten; - het verlenen van diensten rond sportevents, het verwerven van commerciële en/of

intellectuele rechten hieromtrent en de exploitatie hiervan.

De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

ARTIKEL 4  DUUR

De vereniging bestaat voor onbepaalde duur. Zj kan ontbonden worden in overeenstemming met de wettelijke en/of statutaire bepalingen terzake.

TITEL II  LIDMAATSCHAP --AANVAARDING UITSLUITING

ARTIKEL 5 -- LEDEN

De oprichters waren de eerste werkende leden van de vereniging.

De raad van bestuur kan echter, met een eenvoudige meerderheid, beslissen tot het aanvaarden van nieuwe werkende leden.

De raad van bestuur beslist autonoom over elk verzoek tot opneming. Zij dient haar toelating of weigering niet te motiveren.

Het aantal werkende leden Is onbeperkt, doch mag niet minder dan drie bedragen.

De raad van bestuur kan ook toegetreden leden aanvaarden, omwille van de band die zij met de vereniging hebben. Iedereen die tot de vereniging toetreedt, wordt geacht zich aan de statuten en in voorkomend geval het huishoudelijk reglement te onderwerpen.

ARTIKEL 6 - LIDMAATSCHAPSBIJDRAGE

De jaarlijkse bijdrage voor de leden bedraagt maximaal vijftig euro

(E 50,00). De jaarlijkse bijdrage wordt bepaald door de raad van bestuur,

ARTIKEL 7  EINDE LIDMAATSCHAP

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

M40 2.2

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Hiertoe dient hij zijn ontslag schriftelijk te richten aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Het lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van het lid, of ingeval van een lid-rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

De uitsluiting van een lid kan door de algemene vergadering uitgesproken worden in overeenstemming met de wettelijke bepalingen terzake. Dit lid moet daarvan verwittigd worden en per aangetekend schrijven uitgenodigd worden op de algemene vergadering die over de al dan niet uitsluiting zal beslissen. Om geldig te zijn, moet de uitsluiting vermeld staan op de dagorde van de algemene vergadering en minstens twee derden van de stemmen verenigen. De beslissing zal door de raad van bestuur binnen de acht dagen aan de belanghebbende betekend worden,

ARTIKEL 8  VERMOGENSRECHTELIJKE AANSPRAKEN

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun eventuele rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

ARTIKEL 9  VERMOGEN

Het batig saldo van de vereniging mag niet aan de leden worden uitgekeerd doch blijft verworven voor de vereniging en wordt uitsluitend aangewend tot de verwezenlijking van haar doel, dit alles behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering en binnen de mogelijkheden toegestaan door de wetgeving.

ARTIKEL 10  AANSPRAKELIJKHEID

De leden van de vereniging kunnen in geen geval persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor de verbintenissen en de handelingen van de vereniging behalve voor wat betreft de in de wet gestelde uitzonderingen (artikel 3 § 2 en artikel 11 van de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals laatst gewijzigd bij wet van 25 april 2014).

TITEL I1I  CONTROLE BESTUUR

ARTIKEL 11 SAMENSTELLING RAAD VAN BESTUUR

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste drie bestuurders die al dan niet lid zijn van de vereniging. Als echter maar drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. Het aantal bestuurders muet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

De vaststelling van het aantal bestuurders en hun benoeming geschiedt door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen ongeacht het aantal aanwezige enlof vertegenwoordigde leden. Zij warden benoemd voor onbepaalde duur. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

De bestuurders kunnen te allen tijde door de algemene vergadering worden ontslagen of kunnen vrijwillig ontslag nemen.

Elke benoeming, ontslagneming of afzetting van een bestuurder dient te gebeuren en bekendgemaakt te worden in overeenstemming met de wettelijke bepalingen terzake.

De bestuurders nemen, in uitoefening van hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

ARTIKEL 12  VERGADERINGEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, eventueel één of meer ondervoorzitters, een secretaris en een penningmeester of iedere andere functie die de raad nuttig oordeelt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD22

In de mate er slechts twee of drie bestuurders zijn benoemd, worden deze functies door de bestuurders gecumuleerd.

De raad van bestuur vergadert telkens wanneer het belang van de vereniging het vereist op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders. De bijeenroeping van de raad is verplicht wanneer één derde van de leden van de algemene vergadering daarom vraagt.

De oproeping wordt ten minste twee dagen voor de vergadering aan de bestuurders verzonden, hetzij via de post, via fax of elektronisch bericht en vermeldt de agenda. De vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats aangeduid in de oproepingsbrief.

De agenda wordt vastgesteld door de voorzitter of door twee bestuurders, De vergadering kan alleen beraadslagen over punten die in de agenda opgenomen zijn, tenzij alle bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn en deze er unaniem mee instemmen dat over het niet-geagendeerde onderwerp toch beraadslaagd en gestemd mag worden door de raad van bestuur.

De raad van bestuur kan dan alleen geldig beraadslagen en beslissen wanneer de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Ingeval van staking van stemmen is het voorstel verworpen.

ledere bestuurder kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder op de vergaderingen van de raad van bestuur. Iedere bestuurder kan slechts één volmacht dragen.

In geval van hoogdringendheid, kunnen de bestuurders via een schriftelijke procedure beslissingen nemen. Hiertoe is vereist dat de beslissingen genomen worden bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders en dat er vooraf een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video- of telefoonconferentie.

Wanneer door ontslag of overlijden het aantal bestuurders terugvalt, zal dit geen weerslag hebben op de geldigheid van de beslissingen, voor zover het statutaire minimum aantal bestuurders niet is aangetast. Valt het aantal bestuurders terug onder het statutaire minimum, dan zal de raad van bestuur nog enkel de lopende zaken kunnen afhandelen en de algemene vergadering moeten bijeenroepen met het oog op nieuwe benoemingen.

ARTIKEL 13  BEVOEGDHEID

De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte,

De raad is bevoegd voor alle handelingen die niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten aan de algemene

vergadering zijn voorbehouden.

ARTIKEL 14  DAGELIJKS BESTUUR

De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken, overdragen aan één zijner leden.

De raad van bestuur mag het dagelijks bestuur opdragen aan één of meerdere personen, al dan niet bestuurders, die alleen of gezamenlijk optreden. De raad van bestuur beslist omtrent hun benoeming, ontslag, bezoldiging en bevoegdheden.

ARTIKEL 15  VERTEGENWOORDIGINGSBEVOEGDHEJD

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur, handelend met de meerderheid van haar leden, wordt de vereniging geldig vertegenwoordigd in en buiten rechte door een gedelegeerd-bestuurder, alleen optredend, die ten opzichte van derden geen bewijs van voorafgaande machtiging uitgaande van de raad van bestuur moet leveren.

Binnen het dagelijks bestuur kan de vereniging bovendien worden vertegenwoordigd door de hiertoe aangestelde(n), die alleen of gezamenlijk optreden zoals bepaald bij hun aanstelling.

ARTIKEL 16  NOTULEN

De beslissingen van de raad van bestuur worden vastgesteld in notulen die ondertekend worden door de aanwezige leden. De goedgekeurde notulen worden opgenomen in een daartoe bestemd register. Afschriften of uittreksels worden geldig ondertekend door de voorzitter of twee bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MO 2.2

ARTIKEL 17  CONTROLE

De controle op de vereniging wordt uitgeoefend door ten minste één commissaris, zo de wettelijke bepalingen de benoeming van een commissaris voorzien of wanneer de algemene vergadering tot deze benoeming besluit.

De commissaris wordt benoemd door de algemene vergadering voor de termijn van drie jaar. Zijn opdracht eindigt onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar waarin hij vervalt.

De bezoldiging van de commissaris wordt vastgesteld door de algemene vergadering, rekening houdend met de controlenormen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren. Deze bezoldiging bestaat in een vast bedrag, dat bij de aanvang en voor de duur van de opdracht wordt vastgelegd. Zij kan worden gewijzigd met instemming van de partijen. Buiten die bezoldiging mogen de commissarissen geen enkel voordeel, in welke vorm ook, van de vereniging ontvangen.

TITEL 1V ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 18  SAMENSTELLING

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

Zij wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen in de gevallen bepaald door de wet of de statuten of wanneer ten minste één vijfde van de leden het vraagt

Alle leden worden ten minste acht dagen tevoren voor de algemene vergadering opgeroepen, hetzij via de post, via fax of elektronisch bericht en vermeld de agenda. Elk voorstel ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht.

Een lid kan zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid, mits voorlegging van een onderhandse volmacht Een lid kan evenwel slechts één ander [id vertegenwoordigen.

ARTIKEL 18  BEVOEGDHEID

Tot de uitsluitende bevoegdheid van de algemene vergadering behoren:

1.het wijzigen van de statuten;

2.benoeming en afzetting van bestuurders en commissaris(sen) en het bepalen van hun bezoldiging ingeval

een bezoldiging wordt toegekend;

3.goedkeuring van de begroting en rekeningen;

4.het verlenen van kwijting aan de bestuurders en commissaris(sen);

5.ontbinding van de vereniging;

6.de uitsluiting van leden;

7.de omzetting van een vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

8.alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

ARTIKEL 20  JAARVERGADERING

Jaarlijks, binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar, wordt een algemene vergadering gehouden, hetzij op de zetel van de vereniging, hetzij in elke andere plaats aan te duiden in de oproepingsbrieven.

ARTIKEL 21-- STEMRECHT

Op de algemene vergadering heeft ieder werkend lid een gelijk stemrecht en worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in die gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen. In geval van staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

mon 22

Bij het nemen van besluiten mag niet van de agenda afgeweken worden, tenzij aile leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn op de vergadering en zij unaniem instemmen met de behandeling van dit niet voorziene punt op de agenda.

ARTIKEL 22  STATUTENWIJZIGING

Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer tenminste twee/derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Elke wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee/derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier/vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ingeval op een eerste vergadering minder dan twee/derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten, alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in voorgaande alinea's ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

ARTIKEL 23  UITSLUITING VAN EEN LID

De algemene vergadering kan tot de uitsluiting van een lid besluiten met een meerderheid van twee/derden der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

ARTIKEL 24 -- NOTULEN

De beslissingen van de algemene vergadering worden opgetekend in notulen, ondertekend door de voorzitter, alsook door de leden die zulks vragen, en bijgehouden in het bijzonder daartoe gehouden register op de zetel van de vereniging.

De werkende leden hebben het recht om inzage en/of een afschrift van de notulen te vragen. De afschriften of uittreksels worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

TITEL V  REKENINGEN EN BEGROTINGEN

ARTIKEL 25  BOEKJAAR

Het boekjaar begint op I oktober van elk jaar en eindigt op 30 september van het daarop volgende jaar,

teder jaar en ten laatste binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar, legt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar, alsook de begroting van het volgende boekjaar, ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Het batig saldo van de rekening komt de vereniging toe en wordt toegevoegd aan de reserves.

TITEL VI  ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 26  ONTBINDING

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding, kan de algemene vergadering slechts tot de ontbinding van de vereniging besluiten in overeenstemming met de bepalingen gesteld voor een wijziging van het doel van de vereniging.

ARTIKEL 27  VEREFFENAAR(S)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

rr,00 22

Ingeval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebreke daarvan door de rechtbank, een of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening van de schulden en van de tegeldemaking van de goederen vastgesteld.

ARTIKEL 28  BESTEMMING VAN HET NETTO-ACTIEF

Indien de vereniging ontbonden wordt, hetzij vrijwillig of gerechtelijk, is de vereffenaar gehouden het netto actief vermogen dat na de vereffening van de schulden en de aanzuivering van de lasten overblijft, te bestemmen ten voordele van een vereniging met een gelijkaardig of aanverwant doel na goedkeuring van de bestemming door de algemene vergadering.

De vereffenaar doet daartoe een of meer gemoveerde voorstelten van bestemming aan de algemene vergadering, aan te geven in de oproepingsbrief. Aile werkende leden dienen op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De bestemmingsbeslissing is slechts geldig wanneer zij door de op de vergadering aanwezige leden goedgekeurd wordt met een gewone meerderheid van de stemmen.

Zijn niet alle leden op de eerste vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden. Op de tweede vergadering kan rechtsgeldig beslist worden, welke het getal der aanwezige leden ook zij.

TITEL VII  OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

ARTIKEL 29  ALGEMENE BEPALING

Voor alles wat in de statuten niet uitdrukkelijk is bepaald, is de wetgeving aangaande de VZW van toepassing.

V1,1FDE BESLUIT

De vergadering geeft opdracht en volmacht aan de bestuurders tot uitvoering van de hiervoor genomen besluiten, De leden en de aldus benoemde bestuurders stellen de hierna genoemde personen aan als bijzondere gevolmachtigden, die elk afzonderlijk kunnen optreden en met de mogelijkheid tot in de plaats stelling, aan wie de macht verleend wordt om alle inschrijvingen, wijzigingen of doorhalingen in de Kruispuntbank van Ondernemingen te bekomen en/of de formaliteiten tegenover de griffie van de rechtbank van koophandel, de formaliteiten betreffende inschrijving, wijziging of stopzetting bij de administratie voor de Belasting over de Toegevoegde Waarde te vervullen en te dien einde ook alle stukken en akten te tekenen, inclusief alle benodigde documenten en formulieren tegenover één of meer erkende ondememingsloketten, met name de hierna volgende medewerkers van Deloitte. die woonstkeuze doen op het kantoor te 8800 Roeselare, Kwadestraat 151:

-Mevrouw Evefine Christiaens;

-Mevrouw Ellen Bonte

VERGADERING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De raad van bestuur gaat over tot de benoeming van mevrouw Caroline DE ROOSE, voornoemd, die

aanvaardt, tot gedelegeerd bestuurder.

De raad van bestuur bevestigt de benoeming van de heer Kristoph BRUYNEEL als gedelegeerd bestuurder

(voorheen genoemd afgevaardigd bestuurder).

De raad van bestuur gaat vervolgens over tot de benoeming van de heer Kristoph BRUYNEEL, voornoemd,

die aanvaardt, tot voorzitter van de raad van bestuur.

De vennootschap telt bijgevolg volgende gedelegeerde bestuurders;

-De heer Kristoph BRUYNEEL

-Mevrouw Caroline DE ROOSE

De vennootschap wordt aldus geldig vertegenwoordigd ais volgt.

Algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid

In overeenstemming met de statuten wordt de vennootschap in en buiten rechte vertegenwoordigd door de

meerderheid van de leden van de raad van bestuur, evenals door één gedelegeerd bestuurder, alleen

optredend.

MOD 2.2

" i R

Luik B - Vervolg

Dagelijks bestuur

Voor daden van dagelijks bestuur wordt de vennootschap geldig vertegenwoordigd door elke gedelegeerd bestuurder, alleen optredend,

Elke gedelegeerd bestuurder zal in deze hoedanigheid beschikken over alle machten van het dagelijks bestuur, zonder beperking van bedrag.

Naar banken en bedrijven die een openbare nutsvoorziening aanbieden behelst dit ondermeer; het openen van aile rekeningen bij de banken, op de geopende of te openen rekeningen alle verrichtingen doen en goedkeuren, de rekeningen opzeggen of afsluiten en het saldo innen, zonder beperking van bedrag, de vennootschap vertegenwoordigen voor alle verrichtingen bij de bedrijven die een openbare nutsvoorziening aanbieden, zoals spoorwegen, post, telefoon, water en andere, zonder beperking van bedrag.

Kristoph BRUYNEEL

Gedelegeerd bestuurder

Tegelijkertijd hiermee neergelegd:

- Notulen van de raad van bestuur de dato 9 juli 2014 en van de bijzondere algemene vergadering

gehouden onmiddellijk daana op de zetel van de vereniging;

- Notulen van de buitengewone algemene vergadering en van de raad van bestuur de dato 9 juli 2014

gehouden op de zetel van de vereniging;

- Gecoordineerde statuten van de vereniging.

Voor-

" behouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

13/03/2012
ÿþ MOP 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



iuu~~u~~um~~uuuu

«iaosasaa"

Vc behe aan Belç Staat

NR BELGE NEERGELEGD

2` ?n12 2.3, 02, 2012

5TAl!' ~If~TBANK KOOPHANDEL t le KdRi8I1IÇ ~~~

c1BLAi

MONITE 0f-

BELGISCH

015

Ondernemingsar : Benaming

(voluit) : 'CITY MOUNTAINBIKE CHALLENGE

(verkort)

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Stationsstraat 118, 8790 WAREGEM

Onderwerp akte : OPRICHTING - STATUTEN

De ondergetekenden,

1.De heer Kristoph BRUYNEEL, wonende te 8790 WAREGEM, Stationsstràat 118;

2.Mevrouw Sylvia FLORYN, wonende te 8790 WAREGEM, Stationsstraat 118;

3.De heerWilfried BRUYNEEL, wonende te 9700 OUDENAARDE, Boskant 10;

verklaren bij deze onderhandse akte een vereniging zonder winstoogmerk opgericht te hebben op 2 januari

2012, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921 (hierna de V.Z.W: wet), met de hiernavolgende statuten:

TITEL I: NAAM  ZETEL _ DOEL -- DUUR

Artikel 1

De vereniging draagt de naam "CITY MOUNTAINBIKE CHALLENGE". Deze naam moet steeds door de'

woorden "vereniging zonder winstoogmerk", of de afkorting "VZW" worden voorafgegaan of gevolgd.

Artikel 2

De zetel is gevestigd te 8790 WAREGEM, Stationsstraat 118. De vereniging ressorteert onder het:

gerechtelijke arrondissement KORTRIJK. Alle stukken voorgeschreven door de V.Z,W.-wet worden neergelegde

in het dossier bijgehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van het voornoemd gerechtelijke

arrondissement,

Artikel 3

De vereniging stelt zich tot doel, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, in België als in het;

buitenland:

-het organiseren, ontwerpen, ondersteunen, of op welkdanige andere wijze commercieel uitbaten van

sportieve events, alsook het verzorgen van alle merchandising rond deze events;

-de invoer, distributie, verkoop, verhuur of op welkdanige andere wijze commercialiseren van sportartikelen,

sportkleding, toebehoren, media, sportvoeding of voedingssupplementen, of producten die daar bij aansluiten;

-het verlenen van diensten rond sportevents, het verwerven van commerciële en/of intellectuele rechten.

hieromtrent en de exploitatie hiervan.

De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel;

rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is,

ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven,'

rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten

uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur,

TITEL Il: LIDMAATSCHAP

Artikel 5

De vereniging bestaat uit leden en toegetreden leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt

uitsluitend toe aan de leden en niet aan de toegetreden leden.

De vereniging telt tenminste drie leden.

Artikel 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de raad van

bestuur als zodanig wordt aanvaard. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden

aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudèlijke reglement.

Als toegetreden lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de

raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard omwille van de band die deze persoon met de vereniging heeft.;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

L MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/03/2012 - Annexes du Moniteur belge De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in, het huishoudelijk reglement.

Verzoeken om toelating tot het lidmaatschap dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornaam, adres, geboortedatum en nationaliteit van de verzoeker en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als lid. De raad van bestuur beslist omtrent de al dan niet toelating tot het lidmaatschap uiterlijk drie maanden nadat het verzoek hem heeft bereikt en geeft hieromtrent schriftelijk bericht aan de verzoeker. Indien hij de toetreding weigert, moet hij zijn motivering kenbaar maken aan de verzoeker. Tegen zijn beslissing staat beroep open bij de eerstvolgende algemene vergadering. Dit beroep moet worden ingediend bij de raad van bestuur binnen de maand na de kennisgeving van de weigering,

Artikel 7

Het jaarlijkse lidgeld is vastgesteld op maximum vijftig euro (¬ 50,00). De algemene vergadering bepaalt binnen voormelde grens, jaarlijks en op voorste! van de raad van bestuur, het lidgeld.

Artikel 8

De leden van de vereniging zijn verplicht

a.de statuten en het huishoudelijke reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven;

b.de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden;

.Artikel 9

Elk lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een aangetekend schrijven aan de raad van bestuur.

Een lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen,

In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon

a.die de verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 8, op ernstige wijze schendt;

b.die, ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen tegenover de vereniging na te komen.

De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken lid. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen, Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken lid al izijn lidmaatschapsrechten. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad. Het lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van het lid, of ingeval van een lidrechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen. Artikel 10

Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van de leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. Bovendien moeten alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van de leden door toedoen van de raad van bestuur in dat register worden ingeschreven binnen de acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

TITEL iII: RAAD VAN BESTUUR

Artikel 11

De raad van bestuur bestaat uit tenminste drie personen, al dan niet lid van de vereniging. Ais evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee leden. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. Alle bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de algemene vergadering, worden toegekend aan de raad van bestuur.

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering voor onbepaalde duur en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar,

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent,

Artikel 12

Ten aanzien van derden is de vereniging geldig verbonden door de handtekening van één bestuurder. Een bestuurder die namens de raad van bestuur optreedt, moet ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of enige machtiging.

Artikel 13

De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan één of meer afgevaardigde bestuurders. De duur van deze bevoegdheidsdelegatie wordt bepaald door de raad van bestuur en het mandaat kan te allen tijde en met onmiddellijk ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/03/2012 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

dagelijkse bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur

rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een

voorafgaand besluit onder hen moet leve

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 14

De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens

afwezigheid, door de oudste aanwezige bestuurder,

De leden kunnen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid,

Op de algemene vergadering heeft ieder lid een gelijk stemrecht.

Artikel 15

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1.de wijziging van de statuten

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders

3.de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend.

4.de kwijting"aan de bestuurders en de commissarissen

5.de goedkeuring van de begroting en van de rekening

6.de ontbinding van de vereniging -

7.de uitstuiting van een lid

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

Artikel 16

De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang

van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer één vijfde van de leden er om

vraagt. Aile leden worden tenminste acht dagen vocr de algemene vergadering opgeroepen. De agenda wordt

bij de oproepingsbrief gevoegd. Zij moet tenminste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het

goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar, op een door de

raad van bestuur te bepalen plaats en datum, ten laatste binnen de zes maanden na de afsluitingsdatum van

het boekjaar,

Artikel 17

De algemené vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda

vermeld staan op voorwaarde dat alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en

vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen. Bij staking van

stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

De besluiten van de algemene vergadering worden aan de leden en aan de belanghebbende derden ter

kennis gebracht bij gewone brief.

TITEL V: BEGROTING-REKENINGEN-CONTROLE

Artikel 18

Het boekjaar van de vereniging loopt van één oktober van elk jaar tot dertig september van het

daaropvolgende jaar.

De raad- van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de

algemene vergadering.

Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke

stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en, desgevallend, de commissaris.

Artikel 19

Indien de vereniging op grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de controle

op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid vanuit het oogpunt van de V.Z.W.-wet en

de statuten van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt opgedragen aan één of meer

commissarissen die worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut van

Bedrijfsrevisoren. De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast.

De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar,

De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle

verrichtingen van de vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de

notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vereniging,

TITEL VI: ONTBINDING  VEREFFENING

Artikel 20

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege, kan sleohts de

algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de V.Z.W.-wet.

ln geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank,

één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, evenals de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 21

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een

vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal

aanduiden aan welke vereniging het vereffeningsaldo wordt overgedragen.

, voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

TITEL VII: ALGEMENE BEPALING

Artikel 22

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de Wet van 27 juni 1921, of de wetgeving die

deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen,

het huishoudelijke reglement en de gebruiken terzake.

OVERGANGSBEPALINGEN

1.Afsluiting van het eerste boekjaar

Het boekjaar loopt van de dag van de oprichting tot en met dertig september van het jaar tweeduizend en

twaalf.

2.Datum van de eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en '

datum, ten laatste binnen de zes maanden na de afsluitdatum van het boekjaar, Le. ten laatste op éénendertig',

maart van het jaar tweeduizend en dertien.

EERSTE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

Nadat de vereniging opgericht is en de statuten van de vereniging aldus vastgesteld zijn, hebben de partijen

verklaard onmiddellijk in buitengewone algemene vergadering te willen bijeenkomen:

1° Met éénparigheid van stemmen, onder de opschortende voorwaarde van de neerlegging van het;

uittreksel uit deze akte op de bevoegde griffie van de rechtbank van koophandel, heeft de vergadering besloten '

? het aantal leden van de raad van bestuur op twee vast te stellen en tot deze functie, voor onbepaalde duur, te

benoemen:

1. de heer Kristoph BRUYNEEL, voornoemd.

2. mevrouw Sylvia FLORYN, voornoemd.

2° Er wordt voorlopig geen commissaris benoemd, gelet op de wettelijke en de statutaire bepalingen terzake.

BIJEENKOMST RAAD VAN BESTUUR  BENOEMINGEN

De aldus benoemde bestuurders zijn in raad verenigd en hebben met éénparigheid van stemmen besloten, onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, de heer Kristoph BRUYNEEL, voornoemd, te belasten met het dagelijks bestuur van de vereniging en hem te benoemen tot afgevaardigd bestuurder, die aanvaardde.

VOLMACHT

De raad van bestuur heeft tenslotte volmacht gegeven aan Sofia LANNAU, kantoor houdende te 8500 KORTRIJK, Kasteelstraat 29a, met de mogelijkheid tot in de plaats stelling, om:

- de formaliteiten inzake inschrijving, wijziging of stopzetting. bij de administratie van de Belasting over de Toegevoegde Waarde te vervullen, ten dien einde ook alle stukken en akten te tekenen;

- aile benodigde documenten en formulieren jegens de diverse administratieve instanties,

Voor éénsluidend uittreksel.

Kristoph BRUYNEEL

afgevaardigd bestuurder

Op de laatste biz, van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
CITY MOUNTAINBIKE CHALLENGE

Adresse
STATIONSSTRAAT 118 8790 WAREGEM

Code postal : 8790
Localité : WAREGEM
Commune : WAREGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande