CLUB LUC MOMMER KOKSIJDE, AFGEKORT : CLMK

Association sans but lucratif


Dénomination : CLUB LUC MOMMER KOKSIJDE, AFGEKORT : CLMK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 600.978.445

Publication

18/03/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ten jare tweeduizend vijftien,

De vierde maart,

Te Koksijde, Doornhofstraat 6,

Zijn verschenen :

1) De Heer Philip Maria Jozef Joannes Avonds, geboren te Turnhout op 24 oktober 1958, wonende te 8670 Koksijde, Doornhofstraat 6, Belg, ID Kaart Nr 591-9778213-36, RR Nr 58.10.24-319.55

2) De Heer Guido Leon Camiel Vanelverdinghe, geboren te Nieuwpoort op 3 maart 1952, wonende te 8620 Nieuwpoort, Leistraat 16, Belg, ID Kaart Nr 591-7654510-51, RR Nr 52.03.03-451.87

3) De Heer Jeroen Emilius Kamiel Paepe, geboren te Oostende op 21 juli 1979, wonende te 8670 Koksijde, Nieuwpoortsteenweg 63, Belg, ID Kaart Nr 591-0622601-60, RR Nr 79.07.21-119.86

4) De Heer Elwin Van Herck, geboren te Veurne op 7 maart 1978, wonende te 8670 Koksijde, Houtsaegerlaan 4, Belg, ID Kaart nr 591-9453672-57, RR Nr 78.03.07-115.73

Welke verklaren in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921, betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, als gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen, de vereniging zonder winstoogmerk Club Luc Mommer Koksijde op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

TITEL I: BENAMING - ZETEL

Artikel 1

De naam van de vereniging zonder winstoogmerk luidt Club Luc Mommer Koksijde of afgekort CLMK. Alle akten, facturen, aankondigingen, publicaties en alle andere stukken uitgaande van de V.Z.W. moeten de maatschappelijke benaming vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door 'Vereniging zonder Winstoogmerk' of afgekort "V.Z.W." en van de aanduiding van de zetel.

Artikel 2

De maatschappelijke zetel is gevestigd aan de Doornhofstraat 6 te Koksijde 8670 in het gerechtelijk arrondissement West-Vlaanderen. De zetel kan worden overgebracht naar elke andere plaats in België bij beslissing door de raad van bestuur. Iedere verandering van zetel moet binnen de maand worden bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

Statuten

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Club Luc Mommer Koksijde

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : CLMK

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Doornhofstraat(Kok) 6

*15304661*

Luik B

8670

België

0600978445

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Koksijde

Griffie

Neergelegd

16-03-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

TITEL II: DUUR

MOD 2.2

Artikel 3

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL III: DOEL

Artikel 4

De vereniging heeft tot doel:

-Al haar leden de mogelijkheden te bieden en hun belangen te behartigen tot het beoefenen van de modelluchtvaartsport in al haar vormen in overeenstemming met de geldende wettelijke voorschriften. -Het beheren van een infrastructuur en het inrichten van diensten met als doel de beoefening van de modelluchtvaartsport.

TITEL IV: LEDEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

De vereniging zonder winstoogmerk mag alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks tot de verwezenlijking van haar voormelde ideële niet winstgevende doelstellingen bijdragen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de wettelijk toegelaten grenzen. De opbrengsten van dergelijke activiteiten dienen onmiddellijk en volledig te worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen en de werking van V.Z.W. CLMK.

Aangaande het doel, zelfs onrechtstreeks, mag de vereniging roerende en onroerende goederen bezitten, hetzij in volle eigendom, hetzij in vruchtgebruik, en alle sommen en waarden in ontvangst nemen, beheren en bestemmen.

Aanvaarding van het lidmaatschap gebeurt door ondertekening door het lid van een schriftelijke verklaring inhoudende zijn kennisneming en akkoordverklaring met de statuten, het huishoudelijk reglement en het vliegreglement van de vereniging en medeondertekend wordt door de voorzitter en secretaris.

AFDELING I: TOETREDING

Artikel 5

De vereniging is samengesteld uit leden. Het aantal leden van de vereniging is niet beperkt. Alle leden zijn toegetreden leden met uitzondering van diegenen benoemd tot vast lid. Uitoefening van een functie in het bestuur impliceert vast lidmaatschap. Het vast lidmaatschap verleent het lid stemrecht op de algemene vergadering. Een toetredend lid bezit geen stemrecht.

De aanvraag van het lidmaatschap wordt bekend gemaakt aan de raad van bestuur die beslist zowel over de hoedanigheid van het lidmaatschap als over de aanwerving en aanvaarding en dit met 2/3 meerderheid van stemmen. Tegen haar beslissing, die niet met redenen omkleed moet worden, is geen beroep mogelijk.

AFDELING II: ONTSLAG - SCHORSING - ONTZETTING

Artikel 6

Het ontslag, de schorsing en de uitsluiting van de leden geschieden op de wijze bepaald door de wet op de VZW

van 27 juni 1921 en door deze statuten.

Indien er geen ernstige fouten worden gemaakt is de duur van het lidmaatschap onbepaald.

Artikel 7

Het lidmaatschap eindigt:

1. door het overlijden van het lid.

2. door opzegging van het lid.

3. door schorsing van het bestuur

4. door uitsluiting.

Het lidmaatschap vangt aan na de aanvaarding en na de ontvangst van het verschuldigd lidgeld. Het wordt automatisch verlengd na tijdige vereffening van het lidgeld voor het komende werkingsjaar.

Een toegetreden lid kan zich te allen tijde kandidaat stellen voor een functie in de vereniging. De raad van bestuur beslist over de opportuniteit en de opname als vast lid.

Artikel 8

Bij het overlijden, de ontslagname, de schorsing of uitsluiting van een lid hebben deze noch hun rechthebbenden of erfgenamen enig recht op de activa van de vereniging en kunnen onder geen enkel beding terugbetaling eisen van de betaalde lidgelden of van enige andere sommen betaald of geschonken aan de vereniging. Zij kunnen noch opgave of overlegging van rekening, noch zegels, noch inventaris eisen of vorderen.

Artikel 9

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Ieder lid kan ten allen tijde zijn lidmaatschap opzeggen. Een vast lid met bestuurlijke functie kan enkel ontslag nemen mits een schriftelijke melding aan de raad van bestuur. Deze brief moet ten minste één maand voor het einde van het boekjaar van de vereniging ontvangen worden. Het ontslag wordt effectief op het einde van het boekjaar. Wanneer een lid weigert of nalaat om zijn lidgeld te betalen, dan heeft de raad van bestuur het recht om deze weigering als een ontslag van het lid te beschouwen behalve voor de vaste leden die zich dienen te schikken naar de bepalingen hierna onder artikel 23.

Artikel 10

De raad van bestuur kan een lid schorsen:

a. indien een lid zijn verplichtingen jegens de vereniging niet nakomt;

b. indien een lid zich gedraagt op een manier die onverenigbaar is met de realisatie van het doel van de vereniging;

c. wanneer de voorwaarden zoals voorzien in zijn toelating tot de vereniging niet naleeft en/of die het doel van de vereniging niet behartigt.

De schorsing wordt beslist via een 2/3 meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. De beslissing van de raad van bestuur over de schorsing van een lid, wordt ter kennis gegeven aan het lid via een aangetekende brief met een gecertificeerde kopie van de beslissing als inhoud. De schorsing is effectief op de datum aangeduid in de kennisgeving. Vanaf het moment dat de raad van bestuur een lid geschorst heeft, roept ze de algemene vergadering bijeen die de handhaving van de schorsing vaststelt. Het geschorste lid, heeft het recht om de middelen voor zijn verdediging aan te brengen voor de algemene vergadering. Dit kan gebeuren, via een geschrift, vooraleer de algemene vergadering samenkomt om deze schorsing vast te stellen, of mondeling op de algemene vergadering zelf. De beslissing van de algemene vergadering met betrekking tot de schorsing van een lid is definitief en moet niet gemotiveerd zijn. De beslissing wordt gemeld aan het lid via een aangetekende brief met een gecertificeerde kopie van de beslissing als inhoud. De raad van bestuur kan op elk moment de schorsing opheffen, waarvan de algemene vergadering het behoud had beslist. In dit geval, roept zij de algemene vergadering samen, opdat deze de opheffing van de schorsing bevestigt, indien haar dat opportuun lijkt.

Artikel 11

Uitsluiting geschiedt tevens door de algemene vergadering op voorspraak van de raad van bestuur en kan slechts plaatsvinden indien een lid in strijd met de statuten, reglementen of besluiten van de vereniging handelt, of de vereniging op onredelijke wijze benadeelt.

De raad van bestuur stelt het lid in kennis van het voorstel van uitsluiting via aangetekende brief. Het lid, die het voorwerp uitmaakt van een uitsluiting, heeft het recht om de middelen voor zijn verdediging aan te brengen voor de algemene vergadering. Dit kan gebeuren via een geschrift, vooraleer de algemene vergadering samenkomt om deze uitsluiting vast te stellen, of mondeling op de algemene vergadering zelf. De algemene vergadering beslist over de uitsluiting van een lid volgens de vormen en voorwaarden voorzien in de wet. Het lid dat het voorwerp uitmaakt om uitgesloten te worden mag niet deelnemen aan de stemming met betrekking tot zijn uitsluiting en zijn aanwezigheid wordt niet in aanmerking genomen voor de berekening van het quorum. De beslissing van de algemene vergadering met betrekking tot de uitsluiting van een lid is definitief en moet niet gemotiveerd zijn.

De beslissing wordt gemeld aan het lid via een aangetekende brief met een gecertifieerde kopie van de beslissing als inhoud. De uitsluiting is effectief op de datum aangeduid in de kennisgeving.

AFDELING III: BIJDRAGE

Artikel 12

De jaarlijkse bijdrage door de leden te betalen wordt door de jaarlijkse algemene vergadering vastgesteld. Het

maximumbedrag van de toetredingsbijdrage wordt gesteld op 200,00 euro.

AFDELING IV: REGISTER VAN DE LEDEN

Artikel 13

De raad van bestuur houdt via de secretaris een register van de vaste leden bij. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden, of ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. Alle beslissingen betreffende de toetreding, schorsing of uitsluiting van leden worden door toedoen van de secretaris, of diens plaatsvervanger bij afwezigheid, in dit register ingeschreven binnen de acht dagen nadat deze in kennis gesteld werd van de beslissing.

Luik B - vervolg MOD 2.2

TITEL V: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 14

De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden.

Artikel 15

De algemene vergadering bezit de machten die haar uitdrukkelijk zijn toegekend door de wet of door de

onderhavige statuten.

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid:

1) de wijzigingen van de statuten;

2) de benoeming en afzetting van de bestuurders;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

3) de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4) kwijting aan de bestuurders en commissarissen;

5) de goedkeuring van de begrotingen en van de rekeningen;

6) de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

7) de schorsing en uitsluiting van leden;

8) de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

9) alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Artikel 16

De algemene vergadering moet minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen. De jaarlijkse algemene vergadering wordt telkens gehouden op de eerste zaterdag van de maand februari om 14.00 uur in de maatschappelijke zetel. Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen door een beslissing van de raad van bestuur of op vraag van een eenvoudige meerderheid van de vaste leden. Iedere buitengewone algemene vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping. Alle leden moeten er op worden uitgenodigd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 17

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur bij gewone of elektronische brief, ondertekend door de secretaris in naam van de raad van bestuur, die minstens acht dagen voor de vergadering aan ieder lid wordt gestuurd. De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht. Behalve in de bij de wet voorziene gevallen, kan de vergadering geldig beraadslagen over de punten die niet op de agenda vermeld zijn.

Artikel 18

Ieder lid heeft het recht de vergadering bij te wonen. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een ander lid van

de vereniging. Ieder lid kan slechts één enkel ander lid vertegenwoordigen.

Artikel 19

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij afwezigheid of ontstentenis van deze laatste door de ondervoorzitter, bij afwezigheid of ontstentenis van deze laatste door de oudste der aanwezige bestuurders.

Artikel 20

In de algemene vergadering hebben alle vaste leden een gelijk stemrecht en ieder vast lid beschikt over één stem. De beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen genomen behoudens andersluidende bepaling in de wet of in deze statuten. Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee/derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee/derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier/vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee/derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Bij staking van stemmen, geeft de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt de doorslag.

Artikel 21

De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over de ontbinding van de vereniging of wijziging van de

statuten indien de wettelijke bepalingen ter zake worden nageleefd.

Artikel 22

De beslissingen van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en een bestuurder. Dit register wordt bewaard in de zetel, waar alle leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen. De beslissingen van de algemene vergadering zijn bindend voor alle leden, zelfs voor de afwezigen of zij die tegenstemden. Alle leden of derden die van een belang doen blijken kunnen uittreksels vragen die worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en door een bestuurder. Iedere wijziging van de statuten moet binnen de maand van haar dagtekening worden bekendgemaakt in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad. Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder.

TITEL VI: BEHEER - DAGELIJKS BESTUUR - RAAD VAN BESTUUR

Artikel 23

De vereniging wordt beheerd door een raad samengesteld uit ten minste drie bestuurders, natuurlijke of

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

rechtspersonen, vaste leden van de vereniging. Als evenwel maar drie personen vast lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat vast lid is van de vereniging De leden van de raad van bestuur worden gekozen door de algemene vergadering, voor een termijn bepaald door de algemene vergadering, die steeds door haar afzetbaar zijn. Indien geen termijn werd bepaald worden de leden van de raad van bestuur geacht te zijn verkozen voor een duur van drie jaar stilzwijgend hernieuwbaar voor een zelfde periode indien hun ontslagname niet minstens één maand voor het verstrijken van de eindtermijn ter kennis werd gebracht aan de overige leden van de raad van bestuur.

Elk bestuurslid van de vereniging is vrij om op elk moment zijn ontslag in te dienen, via een aangetekende brief aan de secretaris. In geval dat de secretaris zijn ontslag wilt indienen moet hij dit schriftelijk meedelen aan de rest van het bestuur. Een bestuurslid kan zijn mandaat, alsook zijn lidmaatschap met onmiddellijke ingang beëindigen indien van het lid redelijkerwijs niet verlangd kan worden het lidmaatschap te laten voortduren alsmede binnen een maand nadat hem:

-een besluit is meegedeeld tot omzetting van de vereniging in een andere rechtsvorm of tot fusie of splitsing; -een besluit is meegedeeld of bekend geworden waarbij zijn rechten zijn beperkt of verplichting zijn verzwaard. Een bestuurslid is niet bevoegd zijn lidmaatschap met onmiddellijk ingang op te zeggen in het geval van wijzing van geldelijke rechten en verplichtingen.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 24

In geval van vacature tijdens een mandaat, wordt een voorlopig bestuurder door de raad van bestuur benoemd. Hij voltooit in dit geval het mandaat van de bestuurder die hij vervangt. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Artikel 25

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een penningmeester, en een secretaris. Een lid van de raad kan één of meer van deze functies vervullen. In geval de voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de oudste der aanwezige bestuurders.

Artikel 26

De raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter en/of de secretaris, zo dikwijls als de belangen van de vereniging het vereisen en minstens éénmaal per jaar. De vergaderingen worden gehouden op de plaats die in de oproepingsbrieven wordt vermeld. Hij kan slechts beslissen indien de meerderheid van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Iedere verhinderde of afwezige bestuurder kan schriftelijk volmacht verlenen aan een andere bestuurder om hem op de vergadering te vertegenwoordigen en in zijn plaats rechtsgeldig te stemmen. De opdrachtgever wordt in dit geval geacht aanwezig te zijn. Met een besluit van de raad van bestuur wordt gelijkgesteld een gedagtekend stuk dat door alle bestuurders is ondertekend en waarvan melding is gemaakt in het notulen register. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt de doorslag. Van de beslissingen worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en ingeschreven worden in een speciaal register. De notulen worden aan alle bestuurders toegezonden. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden door de voorzitter en de secretaris ondertekend. Ingeval van verhindering van de voorzitter, door twee leden van de raad van bestuur.

Artikel 27

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide macht voor het beheer en het bestuur van de vereniging. De raad van bestuur legt binnen de zes maand na het afsluiten van het boekjaar de rekeningen van het voorbije boekjaar en de begroting voor het komende boekjaar voor ter goedkeuring aan de algemene vergadering. Enkel de handelingen die krachtens de wet of deze statuten tot de exclusieve bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, zijn uit de bevoegdheid van de raad van bestuur gesloten.

Artikel 28

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging, alsook de vertegenwoordiging wat dat bestuur aangaat, opdragen aan één of meer afgevaardigd bestuurder(s) of volmachtigde(n) van dewelke hij de machten en gebeurlijk het salaris of bezoldiging vaststelt. De raad van bestuur kan te allen tijde de afgevaardigd bestuurder(s) afzetten en/of vervangen en de volmachten intrekken.

Artikel 29

De raad van bestuur vertegenwoordigt, als college, de VZW in alle handelingen in en buiten rechte.

De handelingen die de vereniging verbinden, andere dan deze betreffende het dagelijks bestuur, worden,

behoudens bijzondere delegatie door de raad van bestuur, ondertekend door twee bestuurders die ten overstaan

van derden geen staving van hun machten dienen te geven, behoudens wettelijk voorzien.

Artikel 30

Door de bestuurders worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan omwille van hun functie, hun

aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht.

Artikel 31

De secretaris, en bij diens afwezigheid de voorzitter, is gemachtigd, ten voorlopige of definitieve titel, de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

vrijgevigheden te aanvaarden die aan de vereniging worden gedaan en alle nodige formaliteiten te vervullen voor de verkrijging ervan.

TITEL VII: CONTROLE

Artikel 32

Overeenkomstig artikel 17 paragraaf 5 van de wet op de vereniging zonder winstoogmerk en zolang de vereniging beantwoordt aan de criteria van de "kleine vereniging" zoals bepaald in voormeld artikel, dient geen commissaris aangeduid te worden.

Wanneer de vereniging echter niet meer beantwoordt aan voormelde criteria, dient de controle toevertrouwd te worden aan één of meer commissarissen, benoemd door de algemene vergadering.

TITEL VIII: HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Het eerste boekjaar loopt vanaf de oprichtingsakte tot 31 december 2015. Het vangt verder telkenjare aan op één januari om te eindigen op éénendertig december.

Artikel 37

Alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk voorzien werd, zal worden geregeld volgens de toepasselijke wet.

Artikel 33

De raad van bestuur kan aan de algemene vergadering een huishoudelijk reglement voorstellen. Dit reglement kan enkel door de raad van bestuur worden gewijzigd middels een twee/derde meerderheid. Deze wijziging is onderworpen aan de goedkeuring door de algemene vergadering bij een zelfde twee/derde meerderheid.

TITEL IX: ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 34

Het boekjaar van de vereniging loopt van de eerste dag van de eerste maand (01/01) van ieder jaar tot de laatste

dag van de laatste maand (31/12) van hetzelfde jaar.

Artikel 35

De rekeningen van het verlopen jaar en de begroting van het volgende jaar zullen jaarlijks onderworpen worden

aan de goedkeuring van de jaarlijkse algemene vergadering.

Artikel 36

In geval van ontbinding van de vereniging benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid en de bestemming die aan de netto-activa van het patrimonium moet worden gegeven. Deze bestemming moet zoveel mogelijk overeenkomen met het doel waarvoor de vereniging zonder winstoogmerk werd opgericht.

Deze beslissingen en de naam, het beroep en het adres van deze vereffenaar(s) worden bekendgemaakt in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

TITEL X: SLOTBEPALINGEN.

Artikel 38

Voor alles wat hierboven niet uitdrukkelijk werd gestipuleerd wordt verwezen naar de wetgeving terzake en in het bijzonder naar artikels 5,8,12 en 20 van de wet inzake vzw van 27/06/1921, aangepast door de wet van 02/05/2002 en 16/01/2003 en het KB van 02/04/2003.

Coordonnées
CLUB LUC MOMMER KOKSIJDE, AFGEKORT : CLMK

Adresse
DOORNHOFSTRAAT 6 8670 KOKSIJDE

Code postal : 8670
Localité : KOKSIJDE
Commune : KOKSIJDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande