COMITEE MU.ZEE

Association sans but lucratif


Dénomination : COMITEE MU.ZEE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 836.775.943

Publication

20/06/2011
ÿþ MOD 2.2

Luik. B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2011- Annexes du Moniteur belge

De ondergetekenden,

Paul Cruysberghs, Leuzestraat 8, 8510 BISSEGEM, rijksregistemummer 44.12.02-151.21 Griet Dupont, Groenedijkstraat 1, 8460 OUDENBURG, rijksregistemummer 51.05.24-170.22 Joost Fonteyne, St. Sebastiaanslaan 10, 8500 KORTRIJK, rijksregistemummer 64.09.910-331.97 Jan Leysen, André Devaerelaan 62 te 8500 KORTRIJK, rijksregistemummer 63.05.20-429.38 Laura Maes, Velodroomstraat 56 te 8400 OOSTENDE, rijksregistemummer 78.10.09-036.44 Paul Maeyaert, Kezeweide 55, 1730 ASSE, rijksregistemummer 59.12.28-011.84

Stefan Tanghe, Jan Declercqstraat 2a, 8400 OOSTENDE, rijksregistemummer 59.12.31-017.85

Lieven Vanden Abeele, Nieuwpoortsesteenweg 197, 8400 OOSTENDE, rijksregistemummer 57.04.30-: 079.52

, verklaren bij deze akte een Vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 (de VZW-wet) met de hierna volgende statuten.

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

llll llhl 11111 Illl 1l1l lll 11111 III 11 1Il

" 11091371"

Ondernemingsnr: o 3b_ 75.3'13

Benaming

(votuit): Comitee Mu.ZEE

:%ieaergelego ter griffie van ars rechtbank van koophandel Brugge - afdeling te Oostenoe

°p 0 7 JUNI 2011

Grime üe nr:tT)e'

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Nieuwpoortsesteenweg 197 te 8400 OOSTENDE

Onderwerp akte : OPRICHTING

STATUTEN

BENAMING :

Comitee MU.ZEE

RECHTSVORM:

Vereniging Zonder Winstoogmerk

ZETEL:

Nieuwpoortsesteenweg 197 te 8400 OOSTENDE

Statuten van de Vereniging zoals vastgesteld op 29/01/2011

Titel I : Naam  Zetel  Doel  Duur

Artikel 1 : NAAM VAN DE VERENIGING

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

1.1.De vereniging draagt de naam COMITEE Mu.ZEE Vereniging zonder Winstoogmerk, afgekort COMITEE Mu.ZEE

- 1.2.Deze naam moet steeds door de woorden "Vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "VZW" of in het Frans "association sans but lucratif" of de afkorting "ASBL" warden voorafgegaan of gevolgd.

Artikel 2 : ZETEL VAN DE VERENIGING

2.1.De vereniging is gevestigd te 8400 Oostende aan de Nieuwpoortsesteenweg 197. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brugge. Iedere verplaatsing van de zetel van de vereniging vereist een Besluit van algemene vergadering der leden overeenkomstig het quorum en de meerderheid vereist voor een statutenwijziging.

2.2.Alle stukken voorgeschreven door de VZW.-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

Artikel 3 : DOEL VAN DE VERENIGING

3.1.De vereniging stelt zich tot doel :

1 .een promotorsclub voor het Mu.ZEE te zijn. Het beter bekend maken en bijdragen tot de uitstraling van het Museum Mu.Zee. Het stimuleren van het bezoek en het bevorderen van de verzamelingen en werkzaamheden bij het publiek door deze te ondersteunen met o.a. tentoonstellingen, publicaties, conferenties, cursussen, jeugdateliers, door het verzorgen van informatieve publicaties en dergelijke. Het promoten van het Mu.ZEE op Vlaams en landelijk niveau.

Deze opsomming is niet beperkend doch louter aanwijzend ;

2. bij te dragen tot de verrijking van het Mu.Zee, tot de uitbreiding of restauratie van de verzameling, tot de verbetering van de inrichting en dit zowel door eigen middelen als door het aantrekken van giften en legaten.

3. de wetenschappelijke studie van de verzameling te bevorderen en de uitstraling van de verzameling te intensifiëren.

4. zij zal daarbij steeds handelen in respect voor de eigenheid van de thans bestaande vriendenverenigingen, die elk hun finaliteit nastreven; waar wenselijk zal zij streven naar samenwerking tussen de vriendenverenigingen.

3.2.De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen. De fondsenwerving zal ten goede komen aan de werking van het Mu.ZEE

ARTIKEL 4 : DUUR VAN DE VERENIGING

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL II : Lidmaatschap

ARTIKEL 5 : WERKELIJKE LEDEN, TOEGETREDEN LEDEN, ERELEDEN

5.1.De vereniging bestaat uit werkelijke leden en toegetreden leden. Gezamenlijk worden zij de leden genoemd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

5.2.De vereniging telt ten minste 3 werkelijke leden en 4 toegetreden leden.

5.3.De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkelijke leden en niet aan de toegetreden leden.

5.4.De toegetreden leden hebben enkel de rechten en verplichtingen hen toebedeeld door deze statuten. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

5.5.De vereniging kan aan voormalige leden ook de titel van "erelid" toekennen.

ARTIKEL 6 : VOORWAARDEN VOOR LIDMAATSCHAP

6.1.Als werkelijk lid kan tot de vereniging toetreden, eenieder die is voorgedragen door de Raad van Bestuur en die de doelstellingen van de vereniging nastreeft en actief wenst te ondersteunen.

6.2.AIs toegetreden lid kunnen tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de Raad van Bestuur als zodanig wordt aanvaard.

De Raad van Bestuur beslist discretionair over elk verzoek tot opneming. De Raad van Bestuur moet de toelating of weigering niet motiveren.

6.3.Verzoeken om toetreding dienen uitsluitend schriftelijk aan de Raad van Bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornamen en adres of indien het een rechtspersoon betreft naam, rechtsvorm en adres van de maatschappelijke zetel van de verzoeker en onder vermelding van de elementen waaronder verzoeker meent in aanmerking te komen als werkelijk lid of toegetreden lid.

6.4.0e oprichters zijn van rechtswege werkelijk lid van de vereniging.

6.5.0e raad van bestuur kan discretionair beslissen om een persoon of rechtspersoon het statuut van "erelid" te verlenen. Dit is een loutere titel en verleent geen rechten noch engageert dit plichten voor het erelid. Het erelid maakt geen deel uit van de vereniging.

ARTIKEL 7 : JAARLIJKS LIDGELD

Het jaarlijkse lidgeld voor werkelijke leden en toegetreden leden wordt gesteld op 15 ¬ per kalenderjaar voor wie jonger is dan 26 jaar en 50 ¬ per kalenderjaar voor de overigen. Het bedrag van het jaarlijkse lidgeld wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur.

ARTIKEL 8 : VERPLICHTINGEN VAN DE LEDEN

De leden van de vereniging zijn verplicht de statuten van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven ; de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

ARTIKEL 9 : ONTSLAG, UITSLUITING EN SCHORSING VAN EEN LID

9.1.EIk werkelijk lid of toegetreden lid kan ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een schrijven aan de Raad van Bestuur. Het ontslag heeft uitwerking vanaf de dag volgend op de eerstvolgende algemene vergadering. Een ontslagnemend lid is verplicht tot het betalen van het lidgeld van het lopend kalenderjaar.

Elk lid dat nalaat zijn lidgeld te betalen, wordt na 2 vergeefse ingebrekestellingen geacht ontslag te hebben genomen.

9.2.Een werkelijk lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen. Voor de uitsluiting te besluiten, zal de algemene vergadering het betrokken lid horen, zo het lid daarom schriftelijk verzoekt.

9.3.antslagnemende of uitgesloten werkelijke leden of toetredende leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL III : Raad van Bestuur

ARTIKEL 10 : SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

10.1.De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur bestaande uit minimum 3 bestuurders die lid van de vereniging zijn. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal werkelijke leden van de vereniging.

10.2.De bestuurders handelen als een college. Zij worden benoemd door de algemene vergadering bij

geheime stemming en zijn ten allen tijd door deze afzetbaar.

Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

De kosten die de bestuurders in het kader van de uitoefening van hun mandaat maken, kunnen worden

vergoed, mits goedkeuring van de algemene vergadering.

ARTIKEL 11 : DUUR VAN HET MANDAAT

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van 3 jaar en zijn herkiesbaar.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

ARTIKEL 12 : ORGANISATIE VAN DE RAAD VAN BESTUUR

12.1.De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, één of meer ondervoorzitters, een secretaris en een penningmeester.

Het voorzitterschap van de raad mag slechts gedurende 3 opeenvolgende jaren door dezelfde persoon worden waargenomen, tenzij de Raad van Bestuur hierover anders zou beslissen.

De bestuurders kunnen de bestuurstaken onder elkaar verdelen.

12.2.De voorzitter of de secretaris roepen de raad bijeen. De oproepingen gebeuren op schriftelijke wijze. De oproepingstermijn bedraagt minimum 5 dagen tenzij in geval van hoogdringendheid, welke moet worden gemotiveerd in de notulen van de desbetreffende vergadering van de Raad van Bestuur.

De oproepingsbrief bevat de agenda van de vergadering en in bijlage worden, indien mogelijk, alle stukken toegevoegd welke de bestuurders zullen toelaten om met kennis van zaken deel te nemen aan de vergadering.

De vergadering kan alleen beslissen over punten die in de agenda zijn opgenomen, tenzij alle bestuurders aanwezig zijn en ermee instemmen dat een punt wordt toegevoegd aan de agenda.

De vergadering heeft plaats op de zetel van de vereniging of op iedere andere plaats, aangegeven in de oproeping.

De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van afwezigheid wordt hij vervangen door de oudste aanwezige ondervoorzitter of bij gebrek aan ondervoorzitter, door de oudste aanwezige bestuurder.

12.3.0e raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien tenminste twee bestuurders aanwezige of vertegenwoordigd zijn.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid (= de helft + 1, onthoudingen worden niet meegeteld) van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of diegene die hem vervangt, doorslaggevend.

12.4.ledere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem te vertegenwoordigen op een vergadering van de Raad van Bestuur

12.5.De Raad van Bestuur kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie.

12.6.Van elke vergadering van de Raad van Bestuur worden notulen opgemaakt die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en die worden toegevoegd in een daartoe bestemd register. De uittreksels

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

die moeten worden overgelegd en alle andere akten worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

12.7.Indien een bestuurder een rechtstreeks of onrechtstreeks belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of verrichting die tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur behoort, dan moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vooraleer de Raad van Bestuur de beraadslaging en besluitvorming over dit agendapunt aanvat.

De bestuurder met het tegenstrijdig belang kan niet deelnemen aan de beraadslaging en besluitvorming met betrekking tot het betrokken agendapunt en zal de vergaderzaal verlaten.

ARTIKEL 13 : VERTEGENWOORDIGING VAN DE VERENIGING

13.1.De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle gelegenheid, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken,...

13.2.Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

13.3.De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meerdere bestuurders of zelfs aan een ander persoon, al dan niet lid van de vereniging.

Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de Raad van Bestuur . Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuurd wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon, belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

13.4.De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de Raad van Bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die desgevallend gezamenlijk optreden.

De bevoegdheid van de bovengenoemde persoon word precies afgebakend door de Raad van Bestuur die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur worden ingetrokken.

13.5.De Raad van Bestuur kan bijzondere volmachtdragers aanstellen die de vereniging kunnen vertegenwoordigen met betrekking tot bijzonder, beperkt opgesomde aangelegenheden. Deze volmachtdragers verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht, welke tegenwerpelijk zijn aan derden.

Titel IV : Algemene Vergadering

ARTIKEL 14 : SAMENSTELLING VAN DE ALGEMENE VERGADERING 14.1.De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkelijke leden.

14.2.De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door de oudste aanwezig ondervoorzitter, of bij afwezigheid van de voornoemde personen, door de oudste aanwezige bestuurder.

14.3.Elk werkelijk lid kan evenwel slechts over één ander werkelijk lid vertegenwoordigen. 14.4.Elk werkelijk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering .

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTIKEL 15 : BEVOEGDHEDEN VAN DE ALGEMENE VERGADERING

De algemene vergadering is uitsluitende bevoegd voor :

a.het wijzigen van de statuten ;

b.het benoemen en afzetten van de bestuurders

c.desgevallend de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

in geval een bezoldiging wordt toegekend ;

d.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

e.het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen ;

f.het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

g.het uitsluiten van een werkelijk lid;

h.het omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

i.in aile gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen;

j.het goedkeuren van een actieprogramma evenals van het werkingsverslag van de Raad van Bestuur

ARTIKEL 16 : ORGANISATIE VAN DE ALGEMENE VERGADERING

16.1.De algemene vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer één vijfde van de werkelijke leden erop vraagt.

Zij moet tenminste 3 maal per jaar worden bijeengeroepen, waaronder minstens 1 maal per jaar voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar, op een door de Raad van Bestuur te bepalen datum en plaats, die vóór 30 juni van het boekjaar van dat jaar valt.

16.2.AIle werkelijke leden wordén minstens acht dagen vóór de algemene vergadering schriftelijk uitgenodigd op de algemene vergadering. De oproeping tot de algemene vergadering kan desgevallend worden opgenomen in een nieuwsbrief, ledenblad of andere publicatie van de vereniging.

De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

16.3.De oproeping bevat de agenda die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. Een twintigste van de leden hebben het recht om de voorzitter te verzoeken om bijkomende punten op de agenda te plaatsen.

De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vernield staan of voorwaarde dat alle aanwezige of vertegenwoordigde werkelijke leden hiermee instemmen en minstens de helft van de werkelijke leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

ARTIKEL 17 : MEERDERHEDEN EN AANWEZIGHEIDSQUORUM

17.1.Met uitzondering van de aangelegenheden opgesomd sub 2 worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid (= de helft + 1, onthoudingen niet meegeteld) van de aanwezige en vertegenwoordigde werkelijke leden. Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering doorslaggevend.

17.2.In geval van uitsluiting van een werkelijk lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd. Bij de stemming omtrent een statutenwijziging of de ontbinding van de vereniging, worden onthoudingen geteld als tegenstem.

ARTIKEL 18 : NOTULEN

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder. Ze worden opgenomen in een bijzonder register.

TITEL V : Inzagerecht van de werkelijke leden

ARTIKEL 19 : INZAGERECHT VAN DE WERKELIJKE LEDEN

Behoudens wanneer de vereniging één of meer commissarissen heeft, kunnen alle werkelijke leden op de zetel van de vereniging het register van de werkelijke leden raadplegen, alsmede de notulen en beslissingen van de algemene vergadering , van de Raad van Bestuur en van de personen, welke al dan niet de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

hoedanigheid van bestuurder hebben, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

ARTIKEL 20 : HUISHOUDELIJK REGLEMENT

De algemene vergadering beslist over het desgevallend door de Raad van Bestuur voorgesteld huishoudelijk reglement. Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de Raad van Bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering.

Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van statuten, aile maatregelen worden getroffen ivm de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

TITEL VI : Begrotingen  Rekeningen  Controle

ARTIKEL 21 : JAARREKENING  BEGROTING

21.1.Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

21.2.De Raad van Bestuur bereidt de jaarrekening en begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en desgevallend de commissarissen.

21.3.De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW.wet vermelde stukken binnen de 30 dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel of indien de wet dit bepaalt, bij de Nationale Bank van België.

ARTIKEL 22 : COMMISSARISSEN

22.1.Indien de vereniging op grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van uit het oogpunt van de VZW.wet en de statuten van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt opgedragen aan één of meer commissarissen die worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren. De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast. De commissarissen worden benoemd voor een hemieuwbare termijn van 3 jaar.

22.2.De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over aile verrichtingen van de vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vereniging.

TITEL VII : Ontbinding  Vereffening

ARTIKEL 23 : ONTBINDING VAN DE VERENIGING

23.1.Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinden besluiten, op de wijze zoals bepaald in de VZW.wet.

Het voorstel tot ontbinding van de vereniging uitdrukkelijk opgenomen in de oproepingsbrief die naar de werkelijke leden wordt verzonden.

23.2.In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering of bij gebreke daarvan de

rechtbank één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de

ve reffe n i ng svoo rwa arden.

ARTIKEL 24 : BESTEMMINGS VAN HET VEREFFENINGSSALDO

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan het Mu.Zee.

Indien deze vereniging op het ogenblik van de bestemming van het vereffeningssaldo reeds zelf vereffend is, zal het vereffeningssaldo worden overgedragen aan een vereniging die een gelijkaardig doel nastreeft.

MOD 2.2

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

OVERGANGSBEPALINGEN

1.Afsluiting van het eerste boekjaar.

Het eerste boekjaar loopt van de dag van oprichting tat 31 december van het jaar van oprichting.

2.Datum van de eerste jaarvergadering.

De eerste jaarvergadering zal warden gehouden op 29 januari 2011.

3. De partijen komen bijeen in de eerste buitengewone algemene vergadering en treffen eenparig de volgende besluiten :

a.wordt tot de functie van bestuurder benoemd :

-Jan Leysen, voornoemd, in de functie van voorzitter,

-Lieven Van Den Abeele, voornoemd in de functie van secretaris,

-Stefan Tanghe, voomoemd, in de functie van penningmeester

b.de opdracht van de bestuurders zal een einde nemen onmiddellijk na de jaarvergadering van 2014

c.de opdracht van bestuurder is onbezoldigd

Opgemaakt in negen exemplaren en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de vergadering der oprichters gehouden te Oostende op 29 januari 2011.Tekst

~

E



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

23/04/2015
ÿþn Af. e

D- . '

ten " e

II

*15059557*

Ondernemingsnr : 0836.775.943 Benaming

(voluit) : COMITEE MU.ZEE

11111111111..._effl

Griffie Rechtbank Koophancte'

13 APR 1015

MOD 2.2

t..~.kleil In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akt - - " ' I 'e

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 8400 Oostende, Nieuwpoortsesteenweg 197

Onderwerp akte : ZETELVERPLAATSING EN BENOEMING BESTUURDER

Uit de notulen van de bijzondere algemene vergadering, d.d. 30/12/2013, blijkt dat de vergadering heeft beslist om de heer Lieven Vanden Abeele, wonende te 8400 Oostende, Nieuwpoortsesteenweg 197 te ontslaan als bestuurder-secretaris en dit met ingang vanaf 30/12/2013 en in zijn vervanging te voorzien door te benoemen als nieuwe bestuurder-secretaris met ingang vanaf 30/12/2013, mevrouw Monia Wamez, wonende te 8560 Wevelgem, Roeselarestraat 22.

Uit dezelfde notulen blijkt dat de vergadering heeft beslist om de zetel te verplaatsen naar het volgende adres en dit met ingang d.d, 01/01/2014:

Romestraat 11

8400 Oostende

Gedaan te Oostende, op 30/12/2013.

Getekend:

De heer Jan Leysen

Bestuurder

Mevrouw Monia Wamez

Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Srtaatsblad - 23/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
COMITEE MU.ZEE

Adresse
NIEUWPOORTSESTEENWEG 197 8400 OOSTENDE

Code postal : 8400
Localité : OOSTENDE
Commune : OOSTENDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande