CONFRERIE VAN ONZE-LIEVE-VROUW VAN DE POTTERIE

Association sans but lucratif


Dénomination : CONFRERIE VAN ONZE-LIEVE-VROUW VAN DE POTTERIE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 890.689.038

Publication

17/07/2012
ÿþ .31#; M01:1 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Jvttr 1 Lct,.0 t. tzKIFFIE de RECHTBANK VAN KOOPHANDEL T

BRUGGE (Afdeling baffle,

op: a 6 Juu 281Le..

Griffie

i lvii ll UIlIH IiI iii

*12126299*

F:

Ondernemingsar : 0890.689.038

Benaming

(voluit) : VZW Confrérie van Onze-Lieve-Vrouw van de Potterie

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Potterierei 79 A 8000 BRUGGE

Onderwerp akte : 1. wijziging statuten 2.akte betreffende de raad van bestuur

3. akte betreffende de personen gemachtigd om de vereniging te

vertegenwoordigen

1, de statuten worden als volgt gewijzigd:

Confrérie van Onze-Lieve-Vrouw van de Potterie vzw

Potterierei 79A

8000 Brugge

Onderneming snummer: 0890.689.038

STATUTEN

De algemene vergadering van 10 mei 2012, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige

aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten als volgt te

wijzigen:

HOOFDSTUK I: NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR

ART. 1

De vereniging wordt genoemd: "Confrérie van Onze-Lieve-Vrouw van de Potterie". Ze werd gesticht in

1751, De juridische vorm is een vereniging zonder winstoogmerk (vzw),

ART. 2

De zetel van de vereniging is gevestigd in het klooster van de Zusters Augustinessen, Potterierei 79 A

te 8000 Brugge, in het gerechtelijk arrondissement Brugge.

ART. 3

Het doel van de confrérie bestaat erin, de traditie van de verering van Onze-Lieve-Vrouw van de

Potterie voort te zetten, zoals dit door de pottenbakkers der Reye werd gedaan in de middeleeuwen

(bron: A. Maertens: "Onze-Lieve-Vrouw van de Potterie").

De gedragscode veronderstelt dat;

1) elke confrater er naar streeft minstens één maal per maand aanwezig te zijn in de plechtige hoogmis;

2) elke confrater in de mate van het mogelijke meewerkt aan het behoud van de confrérie, één van de oudste van de stad Brugge en deelneemt aan de H. Bloedprocessie, indien zijn fysieke conditie het toelaat;

3) elke confrater meewerkt aan de jaarlijkse ontvangst van de Blindekensprocessie op 15 augustus;

4) elke confrater zich inzet voor de verering van de Zalige ldesbald in de kerk van de Potterie en daarbuiten;

5) elke confrater, binnen zijn mogelijkheden, hulp en bijstand verleent aan Mevrouw de overste,

de Eerwaarde Zusters en Eerwaarde heer Rector, als er om gevraagd wordt;

2

6) elke confrater in gedrag en houding steeds getuigt van een christelijke inspiratie met als

uiterlijke kenmerken: vormen van respect, verdraagzaamheid en broederlijkheid.

Het doel van de vereniging kan gewijzigd worden door een beslissing van minstens 4/5e van de leden

van de algemene vergadering.

ART 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Bij beëindiging van de confrérie moet het

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

~ ra r Moo 2.2

,^~ s maatschappelijk fonds geschonken worden aan kerkelijke instellingen of aan een

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/07/2012 - Annexes du Moniteur belge kloostergemeenschap, die instaan voor de Mariaverering. De algemene vergadering is ter zake

bevoegd.

HOOFDSTUK LEDEN

ART, 5

De confrérie bestaat uit:

1) De effectieve leden, zijnde Eerwaarde Heer Rector en Mevrouw de overste van de zusters Augustinessen van het klooster ter maatschappelijke zetel ambtshalve, de confraters en de confrateremeriti;

2) De steunende leden, zijnde diegenen die door een jaarlijkse vrijwillige bijdrage het doel van de vzw steunen.

Het aantal confraters bedraagt minstens 3 en maximum 22 personen. De confrateremeriti, de Rector en Mevrouw de Overste zijn niet inbegrepen in dit aantal,

ART. 6

Alle personen die door Eerwaarde heer Rector, Mevrouw de overste of een confrater worden voorgedragen kunnen de status van (kandidaat )confrater bekomen.

De kandidaat-confrater onderschrijft de doelstellingen van de confrérie, hij spreekt een

intentieverklaring uit voor de raad van bestuur en verbindt zich ertoe actief mee te werken aan de activiteiten van de confrérie. De raad van bestuur beslist over zijn aanvaarding, na advies van de effectieve leden.

Het ambiëren of uitoefenen van een politiek mandaat is echter onverenigbaar met de status van confrater.

ART. 7

Tijdens een proefperiode van ongeveer één jaar wordt de kandidaat-confrater aspirant genoemd. Hij neemt deel aan de activiteiten van de confrérie en draagt de epitoga maar geen gewaad. Hij mag de algemene vergadering bijwonen, als waarnemer.

Na de proefperiode kan de aspirant ais confrater worden opgenomen in de confrérie tijdens de plechtige hoogmis waarin hij een gelofte uitspreekt.

De datum van opneming wordt bepaald door de raad van bestuur. De nieuwe confrater ontvangt een oorkonde van de opneming in de confrérie als effectief lid.

3

ART. 8

De steunende leden betalen jaarlijks een bijdrage. De raad van bestuur kan een minimumbedrag bepalen. Ook de effectieve leden en de aspirant(en) verbinden zich er toe jaarlijks een bijdrage te betalen, voor het volgend kalenderjaar, ten laatste tegen 31 december in het lopend kalenderjaar. Het bedrag van deze bijdrage wordt jaarlijks vastgesteld door de raad van bestuur en mag niet meer bedragen dan 1.000 euro. De penningmeester nodigt de confraters uit de bijdrage te storten op het rekeningnummer van de confrérie. Niet-betaling kan aanleiding geven tot ontzetting ais confrater en effectief lid,

ART. 9

Iedere confrater kan uit de confrérie treden door het indienen van zijn ontslag bij de deken. Dit hoeft niet gemotiveerd, maar wel schriftelijk te gebeuren. Indien de deken zijn ontslag geeft, moet hij dit indienen bij de secretaris die onverwijld de effectieve leden hiervan op de hoogte brengt.

ART. 10

Indien een confrater zichzelf niet meer psychisch of fysisch in staat acht om geregeld aan de activiteiten deel te nemen kan hij de status van confrateremeritus aanvragen en bekomen. Hij behoudt zijn stemrecht op de algemene vergadering maar kan geen verkiesbaar mandaat in de raad van bestuur verkrijgen.

Indien hij dit verkiest kan hij zijn gewaad en epitoga inleveren bij de materiaalmeester. In de plaats hiervan ontvangt hij een aangepaste epitoga. Dit gebeurt tijdens de plechtige hoogmis op een datum die door de raad van bestuur wordt bepaald. De confrateremeritus hoeft geen jaarlijkse bijdrage te betalen.

ART. 11

Een confrater kan ontzet worden uit de confrérie, wanneer hij één of meerdere statutaire

verplichtingen niet of onvoldoende nakomt, wanneer zijn persoonlijk gedrag binnen of buiten de confrérie niet te verzoenen is met de christelijke levenswaarden, moraliteit of geloofsovertuiging of wanneer hij de confrérie of de zustergemeenschap in ernstige mate heeft geschaad.

De beslissing tot ontzetting wordt genomen door de algemene vergadering. Een meerderheid van 2/3e van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden is vereist. De ontzetting is onherroepelijk en zonder verhaal en wordt door de secretaris aangetekend toegezonden aan de betrokken confrater. Het gevolg hiervan is dat het gewaad en de epitoga moeten ingeleverd worden bij de materiaalmeester en dat de ontzette confrater niet meer mag deelnemen aan de activiteiten van de confrérie.

ART. 12

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

De ontslagnemende, ontzette of overleden effectieve leden en de erfgenamen ervan, kunnen geen aanspraak maken, noch op de terugbetaling van de betaalde bijdragen, noch op een deel of het geheel van het maatschappelijk fonds van de confrérie.

ART. 13

4

Enkel de effectieve leden hebben inzagerecht in het ledenregister, de verslagen van de algemene vergadering en van de raad van bestuur, en van de boekhouding. Belanghebbende derden hebben inzagerecht in de notulen van de algemene vergadering.

Om het inzagerecht te kunnen uitoefenen moeten de effectieve leden of belanghebbende derden een schriftelijk verzoek richten aan de raad van bestuur met wie zij een datum en uur van raadpleging van de documenten en stukken overeenkomen. Deze kunnen niet worden verplaatst. Het inzagerecht betreft geen kopieerrecht, meeneemrecht of publicatierecht. De notulen van de algemene vergaderingen worden door de secretaris wel aan alle effectieve leden toegezonden.

HOOFDSTUK Ill: DE RAAD VAN BESTUUR

ART. 14

De raad van bestuur bestaat uit de voornoemde Rector en de overste van de zusters Augustinessen ambtshalve en drie confraters die verkozen werden en aangesteld respectievelijk als deken, secretaris en penningmeester.

De voornoemde Rector en Mevrouw de overste worden voor onbepaalde tijd benoemd. De ambtstermijn van de deken, secretaris en penningmeester bedraagt vier jaar.

Bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering en zijn te allen tijde door de algemene vergadering afzetbaar. Een beslissing tot afzetting kan genomen worden met een 2/3e meerderheid der stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden.

De Rector en overste van de zusters kunnen niet afgezet worden. Het verlies van de hoedanigheid van Rector of overste van de zusters betekent automatisch ontslag als lid van de raad van bestuur. De leden van de raad van bestuur kunnen hun ontslag indienen per brief gericht aan de deken. De deken zelf kan zijn ontslag indienen bij de secretaris.

De leden van de raad van bestuur zijn afzetbaar door de algemene vergadering.

Onder de confraters worden door de algemene vergadering tevens de volgende functies toegewezen: cantor, materiaalmeester, ceremoniemeester, lector en acoliet(en). De algemene vergadering kan deze functies opnieuw intrekken. Degene die de functie uitoefenen kunnen deze steeds naast zich neerleggen, door schriftelijk een ontslag in te dienen,

ART. 15

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op ais eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

ART. 16

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vzw in en buiten rechte en dit als college. Om binnen de raad van bestuur geldig te kunnen beslissen moet de meerderheid aanwezig zijn en moet een meerderheid van de aanwezigen akkoord gaan. Een bestuurder die zich laat verontschuldigen en volmacht geeft aan een andere bestuurder wordt als aanwezig beschouwd. Elke bestuurder kan een

5

volmacht aan een andere bestuurder geven. Elke bestuurder kan slechts houder zijn van één volmacht.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de deken, die alleen kan handelen.

ART. 17

De functie van deken, secretaris en penningmeester zijn verkiesbare functies binnen de raad van bestuur.

De verkiezing wordt gehouden om de vier jaar tijdens de jaarlijkse algemene vergadering. De plaats, datum en uur worden bepaald door de raad van bestuur. Elke confrater is verkiesbaar en stemgerechtigd. Mevrouw de overste, Eerwaarde Heer Rector en de confrateremeriti zijn stemgerechtigd maar niet verkiesbaar.

De verkiezing wordt geleid door de secretaris. De stemming gebeurt schriftelijk en is geheim. ledere confrater neemt deel aan de verkiezing. De functie wordt toegewezen aan diegene die de meeste stemmen behaalt. Voor de deken is minstens de helft van de stemmen van de aanwezige effectieve leden + 1 noodzakelijk. De verkozen confrater kan het mandaat aanvaarden of weigeren. De procedure van de verkiezing kan verder worden uitgewerkt in het huishoudelijk reglement, De mandaten van de in de functies verkozen confraters gaan in op 1 juli na de verkiezing, tenzij de algemene vergadering het anders bepaalt.

ART, 18

Indien de deken, de secretaris of de penningmeester, omwille van omstandigheden zijn functie niet

MOD 2.2

kan uitoefenen voorziet de algemene vergadering in een tijdelijke vervanging. De waarnemende MOD 2.2

confrater vervult zijn functie ad interim zonder uiterlijke tekenen.

Bij voortijdige definitieve beëindiging van een verkiesbare functie (eventueel overlijden) wordt in de

vervanging voorzien door herverkiezing door de algemene vergadering. De tussentijds verkozen

confrater vervolledigt het lopende mandaat.

Van de dit artikel verkozen confrater gaat het mandaat in op de eerste zondag na de verkiezing, tenzij

de algemene vergadering het anders bepaalt.

ART. 19

Een lid van de raad van bestuur en de andere effectieve leden dienen bij hun functieoverdracht alle

bescheiden over te dragen aan hun opvolger.

HOOFDSTUK IV: ALGEMENE VERGADERING

ART_ 20:

De algemene vergadering is samengesteld uit aile effectieve leden,

6

Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een

lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

De besluiten worden genomen bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige en/of

vertegenwoordigde leden, ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden, tenzij de

statuten of de wetgeving anders bepalen.

ART. 21

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

- het wijzigen van de statuten,

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

ingeval een bezoldiging wordt toegekend,

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

- de uitsluiting van een lid van de vereniging,

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

- alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

ART. 22

De algemene vergadering vindt jaarlijks plaats in het tweede kwartaal op een datum, uur en plaats

bepaald door de raad van bestuur. De secretaris, in opdracht van de deken, nodigt alle effectieve

leden per post of elektronisch uit op de genoemde vergadering en dit minstens acht dagen vooraf.

Deze uitnodiging vermeldt naast datum, uur en plaats tevens de agendapunten.

Aile effectieve leden kunnen altijd schriftelijk of elektronisch agendapunten voor de eerstvolgende

vergadering indienen bij de secretaris en dit ten laatste drie dagen voor de vergadering. De secretaris

beslist of er toezending van een aangepaste agenda noodzakelijk is.

HOOFDSTUK V: ALGEMEENHEDEN

ART. 23

Het boekjaar valt samen met het kalenderjaar en loopt van 1 januari tot 31 december.

ART. 24

Functieomschrijving van de deken: De deken

-kan de confrérie in en buiten rechte vertegenwoordigen;

-vertegenwoordigt de confraters en de leden bij alle publieke manifestaties i.v.m. de confrérie;

-staat in voor de leiding en de dagelijkse werking en coördinatie binnen de confrérie;

-is voorzitter van de algemene vergadering en de plenaire vergaderingen;

-zorgt voor een goede samenwerking met de Rector en de Zusters Augustinessen;

-stelt de activiteitenkalender samen in overleg met de secretaris;

-is gevolmachtigde samen met de penningmeester van het maatschappelijk fonds van de confrérie.

7

Voor belangrijke schenkingen uit het fonds aan derden of door derden aan de confrérie, dienen de

effectieve leden met een gewone meerderheid hun toestemming te geven.

ART. 25

Functieomschrijving van de secretaris: De secretaris

-stelt de periodieke mededelingen op en bezorgt ze aan de effectieve leden;

-maakt de verslagen op van de vergaderingen;

-stelt de uitnodigingen op voor de activiteiten van de confrérie;

-verzorgt de briefwisseling i.v.rn. de publieke relaties;

-leidt de verkiezingen;

-stelt de kalender op in overleg met de deken;

-bewaart alle mededelingen aan de confraters en de verslagen van de vergaderingen;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

CP MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/07/2012 - Annexes du Moniteur belge -vervult de administratieve verplichtingen van de vzw.

ART. 26

Functieomschrijving van de penningmeester: De penningmeester

-voert het financieel beleid van het maatschappelijk fonds van de confrérie en houdt de boekhouding bij.

-houdt het ledenregister bij en int de bijdragen van de effectieve en steunende leden; -beoordeelt de gemaakte kosten door de confraters;

-stelt het jaarlijks kasverslag op, brengt het voor op de algemene statutaire vergadering ter

ondertekening door ten minste 3 confraters;

-houdt de inventaris bij van het patrimonium van de confrérie;

-vervult de boekhoudkundige verplichtingen van de vzw.

De bankverrichtingen worden jaarlijks nagezien door twee effectieve leden, aangeduid door de

algemene vergadering.

ART. 27

Functieomschrijving van de materiaalmeester: De materiaalmeester

-neemt de leiding bij het uitstallen en wegbergen van de liturgische gebruiksvoorwerpen en ornamenten bij diverse vieringen en diensten;

-staat in voor de collectes in de kerk van Onze-Lieve-Vrouw van de Potterie;

-staat in voor de zorg van de kerk van Onze-Lieve-Vrouw van de Potterie;

-draagt zorg voor de gewaden van de confraters;

-zorgt voor de opleiding van de hulpmateriaalmeester(s), aangeduid door de raad van bestuur.

ART. 28

Functieomschrijving van de cantor: De cantor

-neemt de leiding bij het verzorgen van de liturgische gezangen, in samenwerking met de

organist;

-dirigeert de samenzang tijdens de liturgische plechtigheden.

ART. 29

8

Functieomschrijving van de ceremoniemeester: De ceremoniemeester

-waakt over het stijlvol optreden van de confraters bij deelname aan manifestaties in het

algemeen, zowel binnen als buitenhuis en tijdens de religieuze plechtigheden in het bijzonder;

-ziet toe op het correct dragen van het gewaad en de epitoga;

-adviseert de deken en de raad van bestuur i.v.m, het dragen van gewaad en epitoga.

ART. 30

Functieomschrijving van de lector: De lector

-neemt deel aan de voorbereiding van de teksten die in de plechtige hoogmis gelezen worden en verricht de lezingen tijdens de religieuze vieringen in samenspraak met de celebrant.

ART. 31

Functiebeschrijving van de acoliet(en);

-hij (zij)helpt(helpen) de celebrant bij de voorbereiding en de uitvoering van de religieuze diensten. ART. 32

Voor elk initiatief dat de confrérie neemt, is er een verantwoordelijke, die zorgt voor de organisatie en de coördinatie. De confraters wenden zich uitsluitend tot deze verantwoordelijke i.v.m. aanwezigheid, loyale medewerking of informatie.

ART. 33

Vermits de confrérie de juridische vorm heeft van een vzw zijn de confraters niet hoofdelijk verantwoordelijk voor de kosten die gemaakt worden voor de werking ervan, Indien een confrater uitgaven moet doen, dient hij de toestemming te vragen aan en te krijgen van de deken en de penningmeester.

ART. 34

Eventuele financiële baten mogen niet leiden tot persoonlijke verrijking van de confraters, maar spijzen het maatschappelijk fonds van de confrérie. Aile functies binnen de vzw zijn onbezoldigd. ART. 35

Iedere confrater beschikt over een eigen gewaad (mantel, scapulier, das, hoofddeksel,

handschoenen) en een epitoga. De mantel en het scapulier worden gedragen boven een donkere broek, donkere sokken, zwarte schoenen, wit hemd en bruine das samen met het hoofddeksel en de handschoenen. Bij ontslag wordt het gewaad terugbezorgd aan de materiaalmeester.

Het gewaad blijft in de kast van het confrérielokaal en mag slechts in uitzonderlijke omstandigheden meegenomen worden naar huis. Over dit laatste beslist de materiaalmeester.

Wanneer voor een plechtige hoogmis geen gewaad is voorgeschreven wordt de epitoga gedragen. De epitoga wordt eveneens gedragen bij manifestaties binnen- of buitenhuis wanneer de

ceremoniemeester, in overleg met de deken dit wenselijk acht. Het gewaad en de epitoga zijn en blijven eigendom van de confrérie_

9

MOD 2.2

Luik B - Vervolg



- ART. 36

Het gewaad wordt zowel binnen- als buitenhuis gedragen bij gelegenheden die door de raad van bestuur worden bepaald. De ceremoniemeester heeft hier een adviserende functie. De gelegenheden waarvan sprake worden nader omschreven in het huishoudelijk reglement

ART, 37

Elk jaar, ter gelegenheid van het feest van Onze-Lieve-Vrouw Geboorte, zal er dagelijks, van de zondag voor, tot de zondag na het feest, een H. Mis ter ere van Onze-Lieve-Vrouw opgedragen worden voor de intenties van alle effectieve en steunende leden.

ART. 38

Bij het overlijden van een effectief of steunend lid heeft hij of zij recht op een plechtige gezongen mis op zondag in de kerk van de Potterie. Hiertoe dient de familie de secretaris te contacteren. ART. 39

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3e van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen, Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 213e der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering, Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5e van de stemmen worden besloten. Onthoudingen en ongeldige stemmen hebben de waarde van een tegenstem. Aldus opgemaakt en aangenomen op de algemene vergadering van ,,.1.,.L...

Te Brugge, 10 mei 2012

Dirk François

Deken

2. AKTE BETREFFENDE DE RAAD VAN BESTUUR;

De algemene vergadering heeft op 10 mei 2012 de huidige samenstelling van de raad van bestuur als volgt beslist:

EZ. JODTS Alice, Potterierei 79 A, 8000 Brugge, geboren op 17/06/1936 te Ruddervoorde FRANCOIS Dirk, Fort Lapin 39, 8000 Brugge, geboren op 22/04/1957 te Brugge

GOOSSENS Patrick, Zwanehoek 36, 8000 Brugge, geboren op 25/06/1957 te Brugge

ORNELIS Arthur, August Vermeylenstraat 9, 8000 Brugge, geboren op 01/05/1947 te Knesselare

3. AKTE BETREFFENDE DE PERSONEN GEMACHTIGD OM

DE VERENIGING TE VERTEGENWOORDIGEN:

Door de algemene vergadering van 10 mei 2012 werden volgende bevoegdheden toegekend binnen de raad van bestuur:

Voorzitter Deken:

FRANCOIS Dirk, Fort Lapin 39, 8000 Brugge, geboren op 22/04/1957 te Brugge

Secretaris:

GOOSSENS Patrick, Zwanehoek 36, 8000 Brugge, geboren op 25/06/1957 te Brugge

Penningmeester:

ORNELIS Arthur, August Vermeylenstraat 9, 8000 Brugge, geboren op 01/05/1947 te Knesselare

Zij vormen het dagelijks bestuur van de vereniging.

Zij oefenen als college hun bevoegdheden uit.

Dirk François Patrick Goossens

Voorzitter-Deken Secretaris.

Op de laatete blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

.-tbehohren

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
CONFRERIE VAN ONZE-LIEVE-VROUW VAN DE POTTER…

Adresse
POTTERIEREI 79A 8000 BRUGGE

Code postal : 8000
Localité : BRUGGE
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande