CORPO VITAL

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : CORPO VITAL
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 553.495.163

Publication

02/06/2014
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van deze roerende en onroerende goederen

10. de leasing of huurfinanciering van onroerende goederen aan derden en/of vennootschappen van dezelfde groep

11. Het beheren en het oordeelkundig uitbreiden van het roerend en onroerend patrimonium van de vennootschap, alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving, of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten rechtspersonen en ondernemingen.

12. Het onderzoek, de ontwikkeling, de vervaardiging, of commercialisering van nieuwe of bestaande producten, technologieën en hun toepassingen in de meest brede zin van het woord;

13. Assistentie op het gebied van management en het voeren van consultingactiviteiten omvattende onder meer de uitvoering, studie, organisatie en het verlenen van advies inzake bedrijfseconomische- en financiële, sociale, juridische, fiscale, boekhoudkundige, informatica-, wetenschappelijke, en aanverwante aangelegenheden en meer in het bijzonder: het verrichten van marktstudies, het geven van marketingadvies, het doen aan productie en voorraadbeheer, het doorlichten van administratieve organisatie, de beheerscontrole en het financieel beheer;

14. Het verlenen van adviezen en hulp aan het bedrijfsleven en de overheid op gebied van planning, organisatie, efficiëntie en toezicht, het verschaffen van informatie aan de bedrijfsleiding in de meest ruime betekenis;

15. Het ontwikkelen, kopen, verkopen, beheren, in waarde stellen, in licentie nemen of geven van brevetten, octrooien, know how en andere intellectuele rechten;

16. Het besturen van vennootschappen, ongeacht hun doel, het deelnemen in en het directie voeren over ondernemingen, vennootschappen en andere rechtspersonen;

17. Het bevorderen van de oprichting van vennootschappen door inbreng, participaties of investering;

18. Het verwerven van participaties in eender welke vorm in alle bestaande of op te richten rechtspersonen en vennootschappen, het stimuleren, de planning, de coördinatie, de ontwikkeling van en de investering in rechtspersonen en ondernemingen waarin zij al of niet een participatie aanhoudt;

19. Het toestaan van leningen en kredieten aan rechtspersonen en ondernemingen of particulieren onder om het

even welke vorm.

De vennootschap kan zich in dit kader borg stellen of haar aval verlenen.

De vennootschap kan alle handels- en financiële operaties verrichten, dit in de meest ruime zin;

20. Managementactiviteiten van holdings: het tussenkomen in het dagelijks bestuur, het vertegenwoordigen van bedrijven op grond van het bezit van of controle over het maatschappelijk kapitaal en andere middelen;

21. Het uitvoeren van alle studies en onderzoek; het verrichten van marktonderzoek, promotie, raadgeving, prospectie, marketing, technoconsult, assistentie op het gebied van management, engineering en consulting; het verlenen van advies op technisch, commercieel, administratief, financieel en juridisch vlak;

22. In het algemeen zal de vennootschap alle commerciële, industriële, financiële, roerende en onroerende handelingen mogen verrichten in rechtstreeks en onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of die van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan te bevorderen of te vergemakkelijken. Bovenvermelde opsomming is niet beperkend.

De vennootschap mag daarenboven belangen nemen, hetzij door deelneming, inbreng, overname of elke andere wijze in alle vennootschappen, ondernemingen, syndicaten of groeperingen, bestaande of nog op te richten, zo in België als in het buitenland, die een gelijkluidend, soortgelijk of aanvullend doel nastreven, of die van aard zijn de ontwikkeling van haar onderneming te bevorderen.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zo in België als in het buitenland op alle wijzen en manieren die zij het best geschikt acht.

51>  Duur  overname van verbintenissen.

De vennootschap wordt opgericht voor een onbeperkte duur te rekenen van de datum van de neerlegging ter griffie van het uittreksel van de oprichtingsakte.

De oprichters verklaren dat de vennootschap, met toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, de verbintenissen overneemt die in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen vanaf 1 mei 2014 en dat deze overname slechts uitwerking zal hebben vanaf de datum van de neerlegging ter griffie van het uittreksel van onderhavige oprichtingsakte.

61>  Kapitaal  Maatschappelijk vermogen  Gestorte bedragen

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR).

Het wordt vertegenwoordigd door honderd (100) gelijke aandelen op naam zonder aanduiding van nominale

waarde, die ieder één/honderdste (1/100ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

De inschrijvers verklaren en erkennen dat ieder aandeel waarop door hen werd ingeschreven volledig volstort

is.

De inbrengen in geld werden voorafgaandelijk aan de oprichting, in toepassing van artikel 224 van het

Wetboek van Vennootschappen, gedeponeerd op een bijzondere rekening bij de KBC Bank te Galmaarden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

zoals blijkt uit het door voormelde financiële instelling op 26 mei 2014 afgeleverd bankattest. Dit wordt door de instrumenterende notaris, aan wie dit attest werd voorgelegd, bevestigd.

71' Bestuur en vertegenwoordiging  Controle  Benoeming van zaakvoerder

a) Bestuursorgaan.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoten.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Bestuursbevoegdheid.

Iedere zaakvoerder kan, afzonderlijk optredend, alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van Vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is.

De zaakvoerders kunnen de uitoefening van een deel van hun bevoegdheid ten titel van bijzondere volmacht opdragen aan een derde, al dan niet vennoot.

Indien er meerdere zaakvoerders zijn, dient deze volmacht gezamenlijk gegeven te worden.

Vertegenwoordigingsbevoegdheid.

Iedere zaakvoerder afzonderlijk, ook wanneer er meerdere zijn, vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

De vennootschap wordt tevens rechtsgeldig verbonden door de bovengemelde bij bijzondere volmacht aangestelde vertegenwoordiger.

b) Controle.

De controle op de financiele toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt indien wettelijk vereist, aan één of meer commissarissen opgedragen. De commissarissen worden benoemd door de algemene vergadering van vennoten, onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straf van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige reden door de algemene vergadering worden ontslagen.

Zolang de vennootschap evenwel kan genieten van de uitzonderingsbepaling conform artikel 141, 2° van het Wetboek van Vennootschappen, heeft iedere vennoot conform artikel 166 van het Wetboek van Vennootschappen individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

Niettemin heeft de algemene aandeelhoudersvergadering steeds het recht een commissaris te benoemen en dit ongeacht de wettelijke criteria. Indien geen commissaris werd benoemd kan iedere vennoot zich laten vertegenwoordigen door een accountant. De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar toestemming wordt benoemd, of indien deze vergoeding te haren laste werd gelegd krachtens een rechtelijke beslissing. In deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant medegedeeld aan de vennootschap.

c) Benoeming niet-statutaire zaakvoerder

Vervolgens hebben de oprichters beslist de heer Filip Tilleman voornoemd en de vennootschap onder firma  MOL-INGELBEEN , met maatschappelijke zetel te 8890 Moorslede (Dadizele), Ter Klippe 2, BTW BE0502.322.715 RPR Ieper, met als vaste vertegenwoordiger mevrouw Evelien Ingelbeen voornoemd, te benoemen tot eerste, niet-statutaire, zaakvoerders, en dit voor onbepaalde duur.

Zij aanvaarden, elk in hun gezegde hoedanigheid, dit mandaat. Het mandaat is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

81' Maatschappelijk Boekjaar.

Het boekjaar van de vennootschap begint op één oktober van ieder jaar en eindigt op dertig september van het volgend jaar.

91' Aanwending van de winst  wettelijke reserve.

Van de netto-winst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van een wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

101' Jaarvergadering  Buitengewone algemene vergadering.

De jaarvergadering zal jaarlijks gehouden worden op de eerste zaterdag van de maand maart om negentien uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de eerstvolgende werkdag plaats.

Een bijzondere of buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering mag bijeengeroepen worden telkens als het belang van de vennootschap zulks vereist.

Deze aandeelhoudersvergaderingen mogen bijeengeroepen worden door het bestuursorgaan of de commissarissen en moeten bijeengeroepen worden op aanvraag van de vennoten die ten minste één/twintigste

Luik B - Vervolg

van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. De aandeelhoudersvergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op iedere andere plaats in de oproepingsbrief meegedeeld.

111' Oproepingen  toelatingsvoorwaarden  uitoefening stemrecht

a) De vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de zaakvoerders en eventuele commissaris of commissarissen worden per aangetekende brief, ten minste vijftien dagen vóór de vergadering, uitgenodigd. De brief vermeldt de agenda.

De vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de zaakvoerders en eventuele commissaris of commissarissen die aan de vergadering deelnemen of er zich doen vertegenwoordigen, worden als regelmatig opgeroepen beschouwd. De voormelde personen kunnen er tevens voor of na de bijeenkomst van de algemene vergadering welke zij niet bijwoonden aan verzaken zich te beroepen op het ontbreken of de onregelmatigheid van de oproepingsbrief. Vervulling van de formaliteiten voor de bijeenroeping van de vergadering en voor de toelating tot de vergadering is evenwel niet vereist, wanneer alle vennoten aanwezig zijn en met eenparigheid van stemmen de agenda vaststellen waarover zij ter vergadering zullen beraadslagen en besluiten. De vervulling van deze formaliteit is evenmin vereist in geval van vertegenwoordiging.

b) Elke vennoot kan zich op de algemene aandeelhoudersvergadering doen vertegenwoordigen door een volmachtdrager, al dan niet vennoot. De volmachten dienen een handtekening te dragen (eventueel een digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk Wetboek).

De volmachten dienen schriftelijk ter kennis te worden gebracht per brief, telefax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek en worden neergelegd op het bureau van de vergadering. Daarenboven mag de zaakvoerder eisen dat zij op de door hem aangeduide plaats worden neergelegd minstens drie werkdagen voor de algemene vergadering.

Zaterdagen worden voor de toepassing van dit artikel niet als werkdagen beschouwd.

Alvorens aan de vergadering deel te nemen zijn de vennoten of hun volmachtdragers verplicht de aanwezigheidslijst, met aanduiding van de naam, voorna(a)m(en) en de woonplaats of de maatschappelijke benaming en de statutaire zetel van de aandeelhouders en van het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen, te ondertekenen.

c) Elk aandeel geeft recht op één stem.

Elke vennoot kan schriftelijk per brief, telefax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek volmacht geven, aan een al dan niet vennoot, om zich te laten vertegenwoordigen. Schriftelijk stemmen is toegelaten. In dit geval vermeldt de brief waarop de stem wordt uitgebracht elk punt van de agenda en de eigenhandig geschreven woorden  aanvaard of  verworpen , gevolgd door de handtekening; hij wordt aangetekend aan de vennootschap gestuurd en moet ten laatste daags voor de vergadering op de zetel toekomen.

121' Verdeling saldo na vereffening

Het batig saldo van de vereffening zal onder de aandeelhouders verdeeld worden in verhouding tot hun respectievelijk aandelenbezit, met dien verstande evenwel dat alle aandelen dezelfde rechten moeten hebben.

131' Begin en afsluiting eerste boekjaar

Het eerste boekjaar neemt een aanvang vanaf de neerlegging ter griffie van de Rechtbank van Koophandel van het uittreksel van de oprichtingsakte en zal worden afgesloten op dertig september tweeduizend vijftien.

141' Volmacht BTW / handelsregisterformaliteiten

De oprichters geven bij deze bijzondere volmacht aan LG Accountancy Comm.V., met maatschappelijke zetel te 8840 Oostnieuwkerke, Diksmuidsesteenweg 46 vertegenwoordigd door mevrouw Griet Logier, om met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, alle nuttige of noodzakelijke formaliteiten te vervullen voor de inschrijving van de vennootschap bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen en bij de BTW-administratie en om alle wijzigingen aan te brengen aan deze inschrijvingen en te dien einde alles te doen wat nuttig of noodzakelijk is.

VOOR BEREDENEERD UITTREKSEL

Bijlage:

- Uitgifte van de oprichtingsakte

Annelies GHESQUIERE,

Geassocieerd notaris.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
CORPO VITAL

Adresse
DADIZEELSESTRAAT 175 8890 MOORSLEDE

Code postal : 8890
Localité : MOORSLEDE
Commune : MOORSLEDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande