COXY CYCLING

Association sans but lucratif


Dénomination : COXY CYCLING
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 635.488.966

Publication

14/08/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR.

Artikel 1 - Naam

De vereniging draagt de naam "COXY CYCLING"

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en

andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden  vereniging

zonder winstoogmerk of door de afkorting  VZW , met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2 - Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 8670 Koksijde  Westendestraat 12

De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Veurne.

De zetel kan verplaatst worden en bijkomende afdelingen kunnen opgericht worden door een beslissing van de

algemene vergadering mits deze de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven

in deze statuten.

Artikel 3 - Duur

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel ten allen tijde ontbonden worden.

Artikel 4 - Doel

De vereniging stelt zich tot doel het wielertoerisme in groepsverband te promoten.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch

slechts op bijkomende wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het

doel waarvoor zij werd opgericht.

Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de

De ondergetekenden:

1. De heer COELUS Dirk, geboren te Rabat (Marokko) op 18 mei 1964 (nationaal nummer 64.05.18-255.02), wonende te Louise Hegerplein 13  8670 Koksijde, echtgenoot van mevrouw MEIRPOEL Bianka.

2. De heer VERHAEGHE Pieter, geboren te Tielt op 15 november 1985 (nationaal nummer 85.11.15-085.66), wonende te Tennislaan 64/201  8670 Koksijde, ongehuwd.

3. De heer DEKIEN Frank, geboren te Veurne op 08 februari 1967 (nationaal nummer 67.02.08-241.67), wonende te Tennislaan 21  8670 Koksijde echtgenoot van mevrouw DENDOOVEN Annick.

4. De heer SCHOOLAERT Ronny, geboren te Nieuwpoort op 24 januari 1952 (nationaal nummer 52.01.24353.26), wonende te Driedistelweg 14  8660 De Panne, echtgenoot van mevrouw D Hulster Francine.

5. Mevrouw PLAETINCK Linda, geboren te Veurne op 26 mei 1959 (nationaal nummer 59.05.26-248.54), wonende te Molenwal 2  8670 Koksijde, wettelijk samenwonend met de heer Dezutter Hugo.

6. De heer DAWYNDT Dirk, geboren te Veurne op 08 augustus 1955 (nationaal nummer 55.08.08-309.80), wonende te Marie-Joséstraat 83  8670 Koksijde, echtgenoot van mevrouw Houtsaeger Véronique.

hebben besloten een vereniging zonder winstoogmerk op te richten onder hen en al de personen die er later deel van zullen uitmaken, waarvan de statuten luiden als volgt:

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Coxy Cycling

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Westendestraat(Kok) 12

*15313409*

Luik B

8670

België

0635488966

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Koksijde

Griffie

Neergelegd

12-08-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

verwezenlijking van voormelde niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen.

TITEL II: LEDEN.

Artikel 5 - Effectieve en toegetreden leden

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens 3 bedragen. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De oprichters zijn de eerste effectieve leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. Met de term  lid in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw, en mogelijk sporadisch een handje toe te steken bij het organiseren van activiteiten van de vereniging. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering.

Artikel 6 - Toetreding leden

Iedere natuurlijke persoon, rechtspersoon en organisatie kan zich Kandidaat stellen als effectief lid. Kandidaat-leden dienen een gemotiveerd gewoon schrijven ten richten aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur of kunnen voorgedragen worden door een lid van de algemene vergadering. Bij voordracht van een Kandidaat-lid door een lid van de algemene vergadering, zal het Kandidaat-lid uitdrukkelijk zijn akkoord dienen te betuigen met zijn kandidatuur als lid van de algemene vergadering. De kandidatuur wordt voorgelegd aan de algemene vergadering. De aanvaarding van een lid door de algemene vergadering kan alleen gebeuren met een meerderheid van ten minste twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden van de algemene vergadering. Een negatieve beslissing moet niet met redenen worden omkleed. De beslissing van de algemene vergadering zal door de Voorzitter van de Raad van Bestuur bij gewoon schrijven aan het Kandidaat-lid worden meegedeeld.

Het effectief lidmaatschap houdt de aanvaarding in van de statuten van de vereniging alsook het reglement van inwendige orde.

Iedere natuurlijke persoon, rechtspersoon en organisatie, kan bij de Raad van Bestuur een aanvraag indienen om toegetreden lid te worden.

De Raad van Bestuur beslist of een kandidaat al dan niet wordt aanvaard als toegetreden lid.

Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven.

De toegetreden leden hebben geen stemrecht.

Artikel 7 - Ontslag

Ieder lid kan ten allen tijde ontslag nemen. Het ontslag moet schriftelijk aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur ter kennis gebracht worden. Het ontslag is aanvaard na uitschrijving in het ledenregister door de Raad van Bestuur.

Artikel 8 - Uitsluiting en einde lidmaatschap

De uitsluiting van een lid wordt door de algemene vergadering beslist. De uitsluiting van een lid door de algemene vergadering kan slechts worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen. Het lid moet worden uitgenodigd op de algemene vergadering om in zijn verdediging te kunnen voorzien. De beslissing tot uitsluiting van een lid wordt daarna via een aangetekend schrijven aan de betrokkene meegedeeld. In dit schrijven wordt de reden van uitsluiting vermeld. In afwachting van de beslissing van de algemene vergadering kan de Raad van Bestuur de rechten en plichten van het lidmaatschap schorsen van het effectief lid die zich schuldig heeft gemaakt aan een ernstige inbreuk op de statuten, het reglement van inwendige orde of op de wetten en gebruiken met de eer en welwillendheid of die, ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft zijn financiële of administratieve verplichtingen tegenover de vzw na te komen. De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken lid. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaats gevonden.

Toegetreden leden kunnen uitgesloten worden door een eenvoudig besluit van de algemene vergadering genomen bij gewone meerderheid.

Het lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon, of ingeval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Artikel 9 - Verval van vordering

Noch de ontslagnemende noch de uitgesloten leden, noch hun rechthebbenden kunnen aanspraak maken op het bezit van de vereniging. Evenmin kunnen zij mededelingen of afschriften van rekeningen, verzegeling van goederen of het opmaken van een inventaris eisen.

Artikel 10 - Verval van vordering

Onverminderd de artikelen 3, §2 en 11 van de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 3 mei 2002 en latere wetswijzigingen, gaan de leden in hun hoedanigheid geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat. Hun verantwoordelijkheid beperkt zich tot de uitvoering van hun gegeven mandaat.

Artikel 11 - Lidgeld

De leden betalen jaarlijks een lidmaatschapbijdrage die jaarlijks zal worden vastgelegd door de algemene vergadering en die maximum 200,00 euro zal bedragen.

Artikel 12 - Register van leden

Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam,

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

de rechtsvorm en het adres van de zetel. Bovendien moeten alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden door toedoen van de Raad van Bestuur in dat register worden ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de Raad van Bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuurdersfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

De VZW moet toegang verlenen tot haar ledenregister aan alle overheden, administraties en diensten, met inbegrip van de parketten, de griffies van de hoven en van alle rechtscolleges, de leden van de rechterlijke machten en de daartoe wettelijk gemachtigde ambtenaren. Deze instanties kunnen bovendien afschriften en uittreksels opvragen wanneer zij dat nodig achten.

TITEL III: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 13 - De Algemene Vergadering

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden. Wanneer de effectieve leden dat beslissen, kunnen ook de toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij hebben geen stemrecht. De toegetreden leden zullen in dat geval enkel een raadgevende functie bezitten.

De algemene vergadering is bevoegd voor:

1) De wijziging van de statuten;

2) De benoeming en de afzetting van bestuurders;

3) De benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4) De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5) De goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6) De ontbinding van de vereniging;

7) De uitsluiting van een lid:

8) De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk:

9) Alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

Artikel 14 - Bijeenroeping

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de Raad van Bestuur en dit ten minste acht dagen voor de voorgestelde datum via gewone brief of e-mail.

Er wordt eveneens een algemene vergadering samengeroepen telkens wanneer de omstandigheden of het doel van de vereniging dit vereisen en in elk geval wanneer één vijfde van de leden daarom verzoeken. In dit laatste geval roept de raad van bestuur de algemene vergadering bijeen binnen de eenentwintig dagen na het verzoek tot bijeenroeping. De algemene vergadering dient uiterlijk gehouden te worden op de veertigste dag na dit verzoek.

De algemene vergadering wordt tenminste eenmaal per jaar bijeengeroepen en dit binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komende jaar.

De uitnodiging vermeldt de datum, het uur, de plaats en de agenda. De agendapunten dienen duidelijk te worden vermeld.

De uitnodiging dient te worden ondertekend door de Voorzitter en door de secretaris.

Elk voorstel ondertekend door ten minste één twintigste van de leden wordt op de agenda geplaatst.

Artikel 15 - Vergaderingen

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Indien deze afwezig is, wordt de algemene vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Ieder effectief lid van de vereniging heeft het recht deel te nemen aan de beraadslagingen van de algemene vergadering in persoon of door tussenkomst van een schriftelijk aangeduide lasthebber, die echter zelf effectief lid moet zijn van de vereniging. Ieder effectief lid beschikt over één stem. De lasthebber mag over hoogstens twee stemmen, de zijne inbegrepen, beschikken.

Op de algemene vergadering hebben alle leden een gelijk stemrecht. De besluiten worden genomen bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen. Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter beslissend. Bij het nemen van besluiten mag niet van de agenda worden afgeweken.

Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met een meerderheid van twee derden van de stemmen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Van iedere vergadering wordt een verslag gemaakt dat aan de leden wordt overgemaakt via gewone brief of email binnen de twee weken na de bijeenkomst van de algemene vergadering. Het verslag wordt tevens

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

bijgehouden op de zetel van de vereniging en wordt ondertekend door de Voorzitter en de secretaris van de Raad van Bestuur.

Alle leden en eveneens de belanghebbende derden hebben het recht op inzage van alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoördineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

TITEL IV: BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Artikel 16 - Samenstelling Raad van Bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die ten minste uit drie leden bestaat. Dit kunnen leden zijn van de algemene vergadering of iedere ander persoon die wegens een bijzondere band met de vereniging of wegens verdienstelijkheid in aanmerking komt. Indien de algemene vergadering slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

Artikel 17 - Benoeming bestuurders - duur mandaat - bezoldiging

De Raad van Bestuur wordt verkozen uit en door de leden van de algemene vergadering. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een Voorzitter. De Raad van Bestuur kiest eveneens een Secretaris en een Schatbewaarder.

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur. De Voorzitter, de Secretaris en de Schatbewaarder worden benoemd voor onbepaalde duur. Zij handelen als college. De bestuurders zijn opnieuw verkiesbaar. De kandidaat-bestuurders maken via gewone brief of e-mail hun kandidatuur over aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. De kandidatuur wordt voorgelegd aan de algemene vergadering die over de benoeming zal beraadslagen.

Artikel 18 - Ontslag en afzetting bestuurders

De bestuurders kunnen ten allen tijde ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Hun ontslag wordt aanvaard in de vergadering van de Raad van Bestuur.

De bestuurders zijn ten allen tijde afzetbaar door de algemene vergadering. Hiertoe wordt beslist bij gewone meerderheid van stemmen van het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Dit moet uitdrukkelijk vermeld zijn op de agenda van de algemene vergadering.

Mocht door afzetting, einde ambtstermijn of vrijwillig ontslag hun aantal onder het minimum vallen, dan blijven de betrokken bestuurders in functie tot in hun vervanging wordt voorzien. Daartoe zal de Raad van Bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering dienen bijeen te roepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien. De betrokken bestuurder dient hiervan schriftelijk in kennis te worden gesteld. Artikel 19 - Einde mandaat bestuurders

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval), door overlijden of in geval van wettelijke onbekwaamheid.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Artikel 20 - Bijeenroeping Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of door twee bestuurder. De bijeenroeping wordt gedaan door de initiatiefnemer(s) ten minste acht dagen voor de voorgestelde datum via gewone brief of e-mail. De uitnodiging vermeldt de datum, het uur, de plaats en de agenda. De uitnodiging dient te worden ondertekend door de initiatiefnemer(s).

Artikel 21 - Vergaderingen

De vergaderingen van de Raad van Bestuur worden voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders. Bij aanvang van elke bestuursvergadering wordt een Secretaris aangesteld die notuleert. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die worden ondertekend door de Voorzitter van de Raad van Bestuur en de Secretaris. Het verslag wordt aan de leden overgemaakt via gewone brief of e-mail binnen de week na de bijeenkomst van de Raad van Bestuur. Het verslag wordt tevens bijgehouden op de zetel van de vereniging. Alle leden en eveneens de belanghebbende derden hebben het recht op inzage van alle notulen en beslissingen van de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Indien minder dan de helft van de bestuurders aanwezig zijn op de eerste vergadering, dient binnen de maand een nieuwe vergadering met dezelfde agenda te worden belegd. Deze vergadering kan beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige bestuurders.

De beslissingen worden genomen als college en bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de Voorzitter van de Raad van Bestuur of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend. De stemming gebeurt door handopsteking tenzij een lid van de Raad van Bestuur om een geheime stemming vraagt.

Iedere bestuurder kan een schriftelijke volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de Raad van Bestuur te vertegenwoordigen.

Artikel 22 - Bevoegdheden

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden die op basis van de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

mei 2002 en latere wetswijzigingen of door de statuten niet uitdrukkelijk worden voorbehouden aan de algemene vergadering. De Raad van Bestuur treedt op als eiser en verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen, is verantwoordelijk voor het personeelbeleid en bepaalt hun statutaire toestand. De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

Artikel 23 - Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid, conform artikel 13, 4° lid van de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen, overdragen aan één of meerdere van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De Raad van Bestuur benoemt uit zijn bestuurders een Voorzitter, Secretaris en Schatbewaarder zoals bepaald in artikel 17 van onderhavige statuten. De Raad van Bestuur kan tevens uit zijn bestuurders elke functie, die noodzakelijk is voor de goede werking van de vereniging, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden:

1. Op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur

2. Door afzetting door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de Raad van Bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene. De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen moet neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moet binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit over de zaken waarin zij de vzw vertegenwoordigen.

Artikel 24 - Dagelijks bestuur

Het dagelijkse bestuur van de vereniging, alsook de vertegenwoordiging van de vereniging wat het bestuur aangaat, mogen opgedragen worden aan één of meer personen, al dan niet bestuurder of lid, die ofwel alleen, ofwel gezamenlijk, ofwel als college optreden. Het dagelijks bestuur kan daartoe aan één of meer personen, al dan niet bestuurder of lid opgedragen worden door de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur kan, indien hij dit nuttig oordeelt, een afgevaardigd bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze beslissing is tegenwerpbaar aan derden onder de voorwaarden bepaald in artikel 26novies, §3 van de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen.

De benoeming van de dagelijkse bestuurders gebeurt door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze dagelijkse bestuurders kan geschieden:

1. Op vrijwillige basis door de dagelijkse bestuurder zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur

2. Door afzetting door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de Raad van Bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene. De dagelijkse bestuurders verzorgen de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekenen geldig namens de vereniging tegenover het Bestuur de Postchecks, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen.

Het dagelijks bestuur vergadert op initiatief van de directeur of van de afgevaardigd bestuurder of van twee andere leden van het dagelijkse bestuur. De bijeenroeping wordt gedaan door de initiatiefnemer(s) ten minste 8 dagen voor de voorgestelde datum via gewone brief of e-mail. De uitnodiging vermeldt de datum, het uur, de plaats en de agenda. De agendapunten moeten duidelijk vermeld worden. De uitnodiging dient ondertekend te worden door de initiatiefnemer(s).

Beslissingen worden genomen als college en bij gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen. Van iedere vergadering van het dagelijkse bestuur wordt een verslag gemaakt door een lid die door de directeur of afgevaardigd bestuurder wordt aangeduid. Het verslag wordt aan de leden overgemaakt via gewone brief of email binnen de week na de bijeenkomst van het dagelijkse bestuur. Het verslag wordt tevens bijgehouden op de zetel van de vereniging en wordt ondertekend door de directeur of afgevaardigd bestuurder.

TITEL V: BOEKHOUDING

Artikel 25 - Boekjaar

Het boekjaar begint op één januari en wordt op éénendertig december van het hetzelfde jaar afgesloten. De Raad van Bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komende boekjaar voor. Beiden worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden wordt binnen de zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar.

TITEL VI : ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 26 - Ontbinding

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te

ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één

of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vzw met gelijkaardige

doelstellingen.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars

neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient

dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt

te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

TITEL VII : ALGEMEEN

Artikel 27 - Algemeen

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of voor alles wat door deze statuten niet is geregeld, blijft de Wet

van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen toepasselijk.

OVERGANGSBEPALINGEN

1. Afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar loopt vanaf de neerlegging ter griffie van het uittreksel van de oprichtingsakte tot 31

december 2016.

EERSTE BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING

De partijen komen bijeen in een eerste bijzondere algemene vergadering en

treffen met éénparigheid van stemmen de volgende besluiten:

Worden tot bestuurder benoemd voor onbepaalde duur:

- de heer COELUS Dirk , voornoemd

- de heer VERHAEGHE Pieter , voornoemd

- de heer DEKIEN Frank, voornoemd

Onmiddellijk volgend op de bijzondere algemene vergadering is de Raad van Bestuur bijeengekomen en werden

volgende besluiten genomen met éénparigheid van stemmen:

Worden benoemd voor onbepaalde duur:

- Voorzitter: de heer COELUS Dirk, voornoemd

- Secretaris: de heer VERHAEGHE Pieter, voornoemd

- Schatbewaarder: de heer DEKIEN Frank, voornoemd

Getekend te KOKSIJDE, op elf augustus tweeduizend en vijftien.

VERHAEGHE Pieter

Bestuurder en secretaris

Luik B - vervolg MOD 2.2

Coordonnées
COXY CYCLING

Adresse
WESTENDESTRAAT 12 8670 KOKSIJDE

Code postal : 8670
Localité : KOKSIJDE
Commune : KOKSIJDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande