CREA-ID

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : CREA-ID
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 567.861.160

Publication

27/11/2014
ÿþ Mod word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte





1.1,111,10 I







Ondernemingsnr : 0564 . _) 6-0 MONITEUR BELGE

Benaming 20-11-2014

(voluit) : Crea-id BELGISCH STAATSBLAD

(verkort) :

Rechtsvorm : V.O.F.

Zetel : Hellestraat 113, 8908 Vlamertinge (volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichtingsakte Crea-id V.O.F. Tussen ondergetekenden:

1.Dhr. David Derdaele, wonende te 8908 Vlamertinge, Bellestraat 113;

2.Mevr. Inge Beele, wonende te 8908 Vlamertinge, Bellestraat 113;

Hierna genoemd "de oprichters" of "vennoten"

Wordt het volgende voorafgaandelijk uiteengezet:

De oprichters wensen hun professionele activiteiten gezamenlijk onder gemeenschappelijke naam uit te oefenen binnen het kader van een vennootschap met rechtspersoonlijkheid.

De oprichters zullen daartoe een vennootschap onder firma oprichten onder de naam Crea-id, met maatschappelijke zetel te 8908 Vlamertinge, Bellestraat 113 waarvan het geplaatst kapitaal 5.000 E zal bedragen, verdeeld in 100 gelijke aandelen zonder vermelding van de nominale waarde.

Alle oprichters zullen hoofdelijk aansprakelijk zijn voor alle verbintenissen namens de vennootschap aangegaan.

1. Benaming  Zetel  Doel  Duur

Artikel 1

De vennootschap is opgericht als een vennootschap onder firma onder de naam; "Crea-id". De naam van de vennootschap zal gebruikt worden in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven en orders en andere stukken uitgaande van de vennootschap, onmiddellijk voorafgegaan of vervolgd door de woorden "vennootschap onder firma", of de afkorting "VOF".

Artikel 2

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8908 Vlamertinge, Bellestraat 113.

Bij beslissing van de zaakvoerder(s) kan de zetel naar elke andere plaats in België worden overgebracht. Er

kunnen bijhuizen of agentschappen worden gevestigd waar de zaakvoerder(s) het nuttig oordeelt.

Elke wijziging zal door de zorgen van de zaakvoerder(s) bekend gemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Artikel 3

De vennootschap heeft tot doel voor eigen rekening, voor rekening van derden of in deelneming met derden, prestaties te verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ' Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

-Ontwerp, ontwikkeling en onderhoud van websites en soortgelijke

Gegevensverwerking, webhosting en alle aanverwante activiteiten

-Dienstverlening inzake ICT (informatica- en communicatietechnologie)

-Het begeleiden van bedrijven bij de automatisatie van de gegevensverwerking tot informatie, zowel op het gebied van hardware als de software

-Het verstrekken van advies inzake automatisatie van het beheer van computersystemen en communicatiemogelijkheden

-Televerkoop, koerierdiensten, verkoop via internet (e-commerce), handel op het internet, handel in domeinnamen, handel in diensten en producten in verband met het internet in de meest uitgebreide zin.

-Grafisch ontwerpbureau, grafische vormgeving

-Reclame- en publiciteitsbureau in de meest ruime zin van het woord

-Adviesverlening op het vlak van communicatie en public relations

-Ontwerp en productie van promotiemateriaal

-Activiteit van fotografen, maken van foto's voor bedrijven en particulieren: portretfotografie, mode- en

reclamefotografie, fotografie t.b.v. uitgeverijen, toeristische doeleinden, bemiddelaars in onroerende goederen,

enz.

-Activiteit van persfotograaf

-Overige fotografische activiteiten

-Kleinhandel in hard- en software

-Ontwerpen en voeren van reclame- en promotiecampagnes voor derden via de verschillende media

-Persbureaus en persagentschappen, die nieuwsberichten, nieuwsfoto's en speciale artikelen leveren aan de media

-Ontwerpen van publicitaire teksten, slogans, publicitaire artikelen

-Verkopen van tijd en ruimte voor publiciteit in de diverse media

-Klaarmaken, thuisbezorgen en serveren van maaltijden, dranken en bereide schotels

-De inrichting, uitbating en organisatie van traiteurdiensten en catering.

-Het organiseren en commercialiseren, hetzij voor eigen rekening, hetzij voor rekening van derden, van alle evenementen en feestelijkheden, allerhande banketten en barbecues met alles wat erbij hoort in de ruimste zin van het woord.

-De bereiding, handel, invoer en uitvoer van alle koude en warme gerechten, dranken, gebak en confiserie, bereide vis- en vleeswaren en allerhande eetwaren.

-Het verhuren van benodigdheden en horecamateriaal

-Het organiseren van demonstratie- en degustatiesessies, vergaderingen, seminaries, tentoonstellingen en

beurzen.

-Overige vormen van onderwijs

-Overige zakelijke dienstverlening

De vennootschap heeft tot doel, zo in België ais in het buitenland, hetzij rechtstreeks, hetzij als tussenpersoon, alle activiteiten als holding, patrimoniumvennootschap, beheemiaatschappij, managementvennootschap, financier, adviseur op alle domeinen waarin zij competent is, en waarin zij actief mag zijn in overeenstemming met de wettelijke reglementeringen, dit alles ter uitsluiting van de activiteiten inzake beleggingsadvies en vermogensbeheer die overeenkomstig de wet van vier december negentienhonderd negentig en latere uitvoeringsbesluiten aan een wettelijk erkennings- en inschrijvingsregime onderworpen zijn, en voor zover daartoe geen erkenning en inschrijving werd bekomen, en ter uitsluiting van alle andere activiteiten wettelijk voorbehouden aan erkende financiële instellingen en andere tussenpersonen,

Deze activiteiten betreffen onder meer:

-de aankoop, verkoop en ruiling, het beheer en de valorisatie van haar eigen roerend patrimonium, bestaande uit onder meer waardepapieren, aandelen, obligaties, staatsfondsen en van alle roerende goederen en rechten, inbegrepen handelszaken;

-het verwerven en beheren van participaties, in eender welke vorm, in alle bestaande of op te richten vennootschappen, ondernemingen, economische samenwerkingsverbanden, beroepsverenigingen of groeperingen, evenals het verlenen van alle managementbijstand en het uitoefenen van alle bestuursmandaten, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar en het ter beschikking stellen van personen gespecialiseerd in het adviseren en/of besturen van ondernemingen, dit alles in de meest ruime zin;

-het stimuleren, de planning en coordinatie van de ontwikkeling van vennootschappen en ondernemingen; het deelnemen aan het beheer, bestuur en toezicht van alsmede het verlenen van technische, administratieve en financiële bijstand aan vennootschappen en ondernemingen waarin zij rechtstreeks of onrechtstreeks enig belang heeft;

-in het raam van haar thesauriebeheer, het rechtstreeks uitvoeren of door toedoen van vestigingen in België of in het buitenland van trading- en deviezenoperaties en de tussenkomst in de emissie en plaatsing van aandelen, obligaties en allerhande effecten;

-alle verbintenissen van borgtocht, aval of van eender welke garanties; het verstrekken van leningen, voorschotten of borgstellingen, De vennootschap mag ten voordele van derden tevens waarborgen toestaan, alle roerende waarden verpanden en alle onroerende goederen met hypotheek bezwaren.

Op de IaatslP biz ran Lu~l< Et vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de mst:nmenteiende nol7r: ;-ig uan rl¬ i n. n, ,. r

bevoegd de rechtspE`ssnon ien cian.`IF`n van derden r il :3. ,nn.d,Zv" T

Verso Naam en hanrllekeninri

Voor- -het beheren van een eigen onroerend patrimonium en het valoriseren van dit patrimonium vooral door beheersdaden, zoals onroerende goederen verwerven, laten bouwen en verbouwen, laten opschikken, laten uitrusten, ombouwen, verfraaien, in huur geven of nemen, in leasing geven of nemen, verkavelen, onderhouden, ontwikkelen en uitbaten, urbaniseren, vervreemden en ruilen met het oog op beheer, wederbelegging en opbrengst.

behouden -projectontwikkeling in de bouw en toezicht op de bouwwerkzaamheden

aan liet Zij zal echter niet de activiteit van vastgoedmakelaar mogen uitoefenen.

Belgisch

Staatsblad



De vennootschap zal alle burgerlijke, industriële, commerciële, financiële, roerende en onroerende handelingen mogen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar doel, die van aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken of uit te breiden, en die daartoe noodzakelijk, nuttig of zelfs alleen maar bevorderend zijn.

De algemene vergadering van de aandeelhouders kan het doel van de vennootschap uitleggen, verklaren en uitbreiden, mits zich te schikken naar de wettelijke regels terzake.

Artikel 4

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde tijd. Haar werkzaamheden zullen aanvangen op datum van oprichting. Zij zal rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de wettelijk voorgeschreven neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte ter griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel.

2. Maatschappelijk kapitaal en aandelen

Artikel 5

Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt 5.000,00 E. Het is volledig geplaatst en verdeeld in 100 gelijke aandelen op naam zonder vermelding van de nominale waarde.

Het kapitaal wordt ingebraoht als volgt:

" Door Dhr. David Derdaele: 2.500,00 ¬ , waarvoor als vergoeding voor de inbreng 50 aandelen worden toegekend, welke 50% van het kapitaal vertegenwoordigen.

.Door Mevr. Inge Beele: 2.500,00 ¬ , waarvoor als vergoeding voor de inbreng 50 aandelen worden toegekend, welke 50% van het kapitaal vertegenwoordigen.

Over een wijziging van het kapitaal wordt beslist met unanimiteit door de algemene vergadering.

De aandelen zijn steeds op naam. Op de zetel van de vennootschap wordt een register van de vennoten gehouden, waarin worden aangetekend:

].Nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot, alsmede het getal van de hem toebehorende aandelen.

2.De gedane stortingen.

3.De overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer in geval van overdracht onder de levenden, door de zaakvoerder en de rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

3. Overgang en overdracht van participatie

Artikel 6

De vennoten mogen hun rechten in de vennootschap slechts na schriftelijke instemming van alle medevennoten overdragen of afstaan. De beslissing van deze medevennoten wordt aan de gebeurlijke overdrager(s) medegedeeld bij ter post aangetekend schrijven binnen de maand na het voorstel van overdracht

Tegen de weigering van goedkeuring staat geen beroep op de rechter open. Nochtans, indien de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen het verlangt, zijn de weigerende vennoten verplicht binnen drie maanden, hetzij de aandelen zelf te kopen, hetzij er een koper voor te vinden. In dat geval wordt de prijs bepaald zoals in artikel 10.

In geval van overlijden van een vennoot zal de vennootschap niet van rechtswege ontbonden zijn doch voortgezet worden door de overlevende vennoot of vennoten.

Bij overlijden van een vennoot gaan zijn rechten niet automatisch over op zijn erfgenamen maar wordt hen bij weigering door de overlevende vennoten een vergoeding toegekend zoals hierna bepaald is onder de artikelen 10 en 11.

Op de laatste blz van L1nk,B vermelden Recto Naam en haedarngheid van de mslrinnenterende nalari-. , il uan dk rr,r bevoegd de r¢cllisiael Snnn len c»if71Prn van derden te u. , Ir r,,r torii

Verso 1.la2rll en handlel,ensng

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 7

Indien er andere vennoten wensen toe te treden tot de vennootschap, kan dit slechts na schriftelijke instemming van alle medevennoten.

Artikel 8

De algemene vergadering die over de afstand of overdracht der aandelen beraadslaagt, wordt bijeengeroepen door de zaakvoerder(s) op verzoek van de vennoot of vennoten, die hun aandelen wensen over te dragen, dit verzoek dient te gebeuren per post aangetekend schrijven. De vergadering zal gehouden warden binnen de 15 dagen na de aanvraag. De beslissingen moeten bij ter post aangetekende brief aan de belanghebbenden) medegedeeld worden binnen de 15 dagen na de vergadering. De afwezigheid van een vennoot  tenzij hij schriftelijk zou instemmen of geldig vertegenwoordigd is  brengt zijn instemming mee met de beslissing die de vennoot of vennoten die in de vennootschap blijven nemen. Hetzelfde geldt voor elke blanco-stem.

Artikel 9

Ingeval de vennootschap twee vennoten telt, wordt uitdrukkelijk overeengekomen dat bij overlijden van één van hen, de overlevende vennoot naar eigen goeddunken over de aanvaarding van een nieuwe vennoot mag beslissen. Hij mag dit doen vooraleer zich uit te spreken over de aanvaarding van echtgenoten, erfgenamen of legatarissen hierboven vermeld.

Artikel 10

Behoudens andersluidende overeenkomst tussen de vennoten of partijen wordt de prijs van iedere eventuele overdracht, zowel onder levenden als bij overlijden, vastgesteld tegen overnameprijs die jaarlijks na de gewone algemene vergadering zal worden vastgesteld door de vennoten, beslissend bij gewone meerderheid der uitgebrachte stemmen. De vergadering bepaalt een prijs voor de eventualiteit van overdracht onder levenden, en een andere prijs voor overdracht bij overlijden.

Indien zulks voor een bepaald jaar zou zijn nagelaten, zal de overnameprijs voor dat jaar, behoudens akkoord tussen alle vennoten of partijen, vastgesteld worden door een bedrijfsrevisor. Ingeval van betwisting onder de vennoten onderling, of tussen vennoten en hun rechtsopvolgers omtrent de aanstelling van bovenvermelde bedrijfsrevisoren hebben de beide partijen het recht elk één bedrijfsrevisor aan te stellen die op hun beurt een derde bedrijfsrevisor aanstellen; ingeval een der partijen geen bedrijfsrevisor heeft aangesteld binnen de 15 dagen nadat de weigering tot overname is bekendgemaakt conform artikel 6 van onderhavige statuten worden zij beschouwd als stilzwijgend akkoord gaande met de keuze van de andere partij.

Artikel 11

In geval van overlijden of uittreding van een vennoot moet de waarde van de lopende contracten t.o.v. het cliënteel begroot worden met inachtneming van de nog uit te voeren prestaties per dossier.

De aldus begrootte waarde der lopende dossiers moet in aanmerking genomen worden bij de bepaling van de conform artikel 10 vast te stellen overnameprijs.

Artikel 12

De vennootschap erkent slechts één eigenaar per aandeel, indien meerdere personen er eigenaar van zijn of worden, dan worden de rechten aan de aandelen verbonden geschorst, totdat één van hen gekozen is om ze tegenover de vennootschap uit te oefenen.

De echtgenoot, erfgenamen, legatarissen of rechthebbenden der overleden vennoot of zelfs de zaakvoerder, zullen -- om welke reden dan ook  nooit het recht hebben de zegels te doen leggen op de papieren of documenten der vennootschap, noch inventaris te doen opmaken der goederen en waarden van de vennootschap.

4. Bestuur en controle

Artikel 13

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, die al dan niet vennoot dienen te zijn van de vennootschap.

`lot zaakvoerders worden voor onbepaalde duur benoemd Dhr. Derdaele David en Mevr. Beele Inge die beiden verklaren hun mandaat te aanvaarden.

Op de laalsie blz. van Luik vermelden : Recto " I'laam en hoedaanrgherd van de. !n'Aii renlerende nol :rr., -n, ,:an riet ,;" Fi= , , bevoegd de rechlspnrsnnn lep nan; i n van derden te +r~.ri a?',4rnp, " 'ir',r" i Verso Naam en handlekenrni

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan hef Belgisch Staatsblad

"

De zaakvoerders oefenen hun mandaat kosteloos uit, onverminderd het recht van de zaakvoerders op de toekenning van een wedde voor de geleverde beroepsprestaties en een vergoeding voor gedane kosten.

De zaakvoerders zijn bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te venichten die nodig of dienstig zijn ter verwezenlijking van het doel van de vennootschap.

De zaakvoerder beschikt over alle machten om de vennootschap te vertegenwoordigen in en buiten rechte.

Artil el 14

Een zaakvoerder kan ontslagen worden door de algemene vergadering die beslist met unanimiteit.

5. Boekjaar, jaarrekening, resultaat

ArtiKel 15

Het boekjaar loopt van 1/1 tot 31/12 van ieder jaar. Het eerste boekjaar begint op datum van oprichting en eindigt op 31/12/2015. Op 31/12 van ieder jaar, en voor het eerst op 3111212015, wordt een inventaris gemaakt en de jaarrekening opgemaakt overeenkomstig de ter zake geldende wettelijke bepalingen.

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Van de winst van het boekjaar worden, ter vaststelling van de nettowinst, de algemene onkosten, de nodige afschrijvingen, de fiscale en andere voorzieningen, de waardecorrecties en de gebeurlijke overgedragen verliezen afgetrokken. Het saldo geeft de nettowinst aan. De aan de vennoten bij wijze van bezoldiging uitgekeerde bedragen worden onder de algemene onkosten geboekt.

De algemene vergadering kan vrij beschikken over de nettowinst van de vennootschap. Bij uitkering van winst zal dit steeds aan alle vennoten gebeuren in verhouding tot hun respectievelijk aandelenbezit en op hetzelfde tijdstip. Dividenden kunnen uitgekeerd worden op verzoek van één van de vennoten, mits beslissing van de algemene vergadering genomen met unanimiteit.

6. Algemene vergadering

Artikel 16

De algemene vergadering vertegenwoordigt alle vennoten. Het is het orgaan waarin de aandeelhouders samenkomen om binnen de perken gesteld door de wet en de statuten te beraadslagen en besluiten te treffen t.a.v. de werking en de structuur van de vennootschap.

De jaarvergadering is een algemene vergadering die jaarlijks bijeengeroepen wordt telkenmale de tweede donderdag van juni om 19.00 uur op de plaats waar de zetel gevestigd is. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, komt de vergadering de eerstvolgende werkdag bijeen. De eerste jaarvergadering wordt gehouden in het jaar 2016.

Op de jaarvergadering worden minimaal de volgende punten op de agenda behandeld:

" Het verlenen van kwijting aan de zaakvoerder.

" De vaststelling van de boekhoudkundige documenten van het verlopen boekjaar.

" De bestemming van de winst van het verlopen boekjaar.

De algemene vergadering kan naast de jaarvergadering In bijzondere zitting worden bijeengeroepen door ieder vennoot die oordeelt dat het belang van de vennootschap zulks vereist. De vennoten moeten ten minste veertien dagen op voorhand bij aangetekende brief tot de algemene vergadering worden bijeengeroepen en de bijeenroeping moet de agenda vermelden.

De beraadslaging van de algemene vergadering wordt in notulen vastgelegd die ter ondertekening worden voorgelegd aan alle vennoten die de vergadering hebben bijgewoond.

De beslissingen worden genomen met unanimiteit. Elk aandeel heeft recht op één stem.

7. Toezicht  ontbinding  vereffening

Artikel 17

Op de laatste biz van Luik B 1eernielden Recto hlaarn en hoedanigheid van de rnstrumentelencie rotair;, n. 1, u nn ,Ie i r.nt : n heyneU,,d de rechtspersoon ton aarrr-!r`n van derden te "Rrl~ii-ri'~p(;IC11Ff~n

Verso Maarn en handtekening

-

Hoe toezicht op de vennootschap wordt uitgeoefend door iedere vennoot, deze laatste bezit het recht van onderzoek en toezicht op alle maatschappelijke verrichtingen. Hij mag aldus inzage nemen van alle boeken, briefwisseling, de processen-verbaal en alle andere eventuele geschriften der vennootschap.

Elke vennoot kan zich laten bijstaan of vertegenwoordigen door een accountant.

Art. 18

Bij vrijwillige ontbinding van de vennootschap of bij ontbinding door de wet voorzien zal de vereffening gedaan worden door één of meer vereffenaars, aangesteld door de algemene vergadering met unanimiteit van de stemmen.

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 186-190 van het Wetboek van Vennootschappen, tenzij de algemene vergadering met unanimiteit van stemmen anders besluit.

Het nettovermogen zal worden toebedeeld aan de vennoten à rato van het aantal aandelen, Artikel 19

Alle geschillen van welke aard ook, die tussen partijen zouden ontstaan naar aanleiding van deze overeenkomst, of van nadere overeenkomsten die daarvan het gevolg zijn, zullen definitief beslecht worden door de bevoegde rechtbank.

Tevens de geschillen die ontstaan tussen de zaakvoerders van de vennootschap worden beslecht door de bevoegde rechtbank.

8. Verklaringen  algemeen  diverse bepalingen Artikel 20

De partijen verklaren dat de onkosten en uitgaven, vergoedingen en lasten van welkdanige aard of vorm ook, met inbegrip van de griffierechten en kosten van vennootschapsregister ten laste vallen van de vennootschap.

Artikel 21

Voor al wat niet voorzien is, wordt verwezen naar de terzake geldende wettelijke bepalingen en in het bijzonder het Wetboek van Vennootschappen.

Opgemaakt te Vlamertinge, in drie exemplaren, één voor elk der partijen en één bestemd voor neerlegging in het vennootschapsdossier, op 10 november 2014.

David Derdaele Inge Beele

i,c . z

Voor-

behouden

aan het Belgisch Staatsblad















Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2014 - Annexes du Moniteur belge





















Op de laatste blz van Luik B vermelden : Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
CREA-ID

Adresse
BELLESTRAAT 113 8908 VLAMERTINGE

Code postal : 8908
Localité : Vlamertinge
Commune : IEPER
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande