DANCE BASE

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : DANCE BASE
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 633.966.957

Publication

23/07/2015
ÿþMod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

De oprichters wensen hun professionele activiteiten gezamenlijk onder gemeenschappelijke naam uit te oefenen binnen het kader van een vennootschap met rechtspersoonlijkheid.

De oprichters zullen daartoe een VOF oprichten onder de naam  Dance Base , met maatschappelijke zetel te 8520 Kuurne in de Kattestraat 86 bus 6 waarvan het geplaatst kapitaal 600 euro (zeshonderd) zal bedragen, verdeeld in 600 gelijke aandelen zonder vermelding van de nominale waarde.

Alle oprichters zullen hoofdelijk aansprakelijk zijn voor alle verbintenissen namens de vennootschap aangegaan. I. Benaming  Zetel  Doel  Duur

Artikel 2 : Zetel

Tussen ondergetekenden dd. 15/07/2015 :

Mevrouw Aline Masse, wonende in de Lourdesstraat 25 te 8940 Geluwe, geboren te Menen

op 05/11/1990;

&

Mevrouw Evelien Parmentier, wonende in de Tibeertstraat 35 te 8930 Rekkem,

geboren te Oostende op 01/08/1984;

&

Mevrouw Samira Ouaassou, wonende in de Generaal Lemanstraat 33 te 8930 Menen, geboren te Menen op

18/07/1987;

&

Mevrouw Brenda Van Looy, wonende in de Kattestraat 86 bus 6 te 8520 Kuurne, geboren te Kortrijk op

13/05/1992;

Hierna genoemd  de oprichters of  vennoten , wordt het volgende voorafgaandelijk uiteengezet:

De vennootschap is opgericht als een vennootschap onder firma onder de naam:

 Dance Base . De naam van de vennootschap zal gebruikt worden in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven en orders en andere stukken uitgaande van de vennootschap, onmiddellijk voorafgegaan of vervolgd door de woorden  vennootschap onder firma , of de afkorting  VOF .

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8520 Kuurne, in de Kattestraat 86 bus 6.

Bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder kan de zetel naar elke andere plaats in België worden overgebracht. Er kunnen bijhuizen of agentschappen worden gevestigd waar de zaakvoerders het nuttig oordelen.

Artikel 1 : Benaming

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Dance Base

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vennootschap onder firma

Zetel : Kattestraat 86 6

*15312523*

Luik B

8520

België

0633966957

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Kuurne

Griffie

Neergelegd

21-07-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Artikel 3 : Doel

Mod PDF 11.1

Zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden en/of tussenpersonen, zowel in België als in het buitenland, alleen of in samenwerking met derden of als tussenpersoon alle prestaties te verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op: De vennootschap zal tot doel hebben in België en in het buitenland voor eigen rekening, als tussenpersoon, voor rekening van derden, of in deelneming met derden, prestaties te verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op:

- De exploitatie van dansscholen en de activiteiten van dansleraren

- het aanleren van dansen in al zijn vormen van country-dance, salsa, cha-cha, jive, swing, quickstep, weense wals, langz.wals, tango, argentijnse tango, paso-doble, rumba, mambo, samba, merengue, slowfox en dit ook voor seniorendans, als jeugd.

- onderneming voor de uitbating van kantines en catering

- het bieden van overig amusement

- het beheer van sportcentra voor de beoefening van diverse sporten en disciplines

- Organisatie en uitvoering van sportevenementen

- Zelfstandig werkende sportbeoefenaars, -instructeurs en  begeleiders

- de promotie en organisatie van sportevenementen

- overige vormen van onderwijs

- productie van kunstmanifestaties en voorstellingen door artistieke ensembles

- Diensten verwant aan de scheppende en uitvoerende kunst

- Tussenpersoon in de handel

- Het waarnemen van alle bestuurders- en managementopdrachten of functies.

Zij zal in het kader van haar werkzaamheden alle onroerende en roerende verrichtingen mogen stellen, die nodig of nuttig kunnen zijn voor de verwezenlijking van haar doel.

De vennootschap kan overgaan tot alle handelsverrichtingen, nijverheidsverrichtingen, financiële en onroerende verrichtingen, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, die van aard zijn de verwezenlijking van haar doel rechtstreeks of onrechtstreeks te bevorderen, dit zowel in België als in het buitenland.

Bovenstaande opsomming is niet beperkend, zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen, die op enigerlei wijze kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel. Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

Al deze handelingen mogen uitgevoerd worden in de breedste zin van het woord.

Dienvolgens is de vennootschap gerechtigd alle handelingen en verhandelingen te verrichten van welke aard ook, welke aard ook, welke rechtstreeks of onrechtstreeks tot de verwezenlijking van haar doel strekken. De vennootschap heeft tot doel, in België en in het buitenland, in eigen naam en voor eigen rekening: het ver-lenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privépersonen en instellingen, voornamelijk doch niet uitsluitend op het vlak van management, marketing, productie en ontwikkeling, processing en het besturen van vennootschappen, dit alles in de meest ruime betekenis.

De vennootschap kan zelf of als tussenpersoon alle hulpmiddelen verschaffen, bestuurdersfuncties waarne-men of laten waarnemen en diensten verlenen die direct of indirect verband houden met de voorgaande. Deze diensten kunnen worden geleverd krachtens een contractuele of statutaire benoeming en in de hoedanigheid van externe raadgever of orgaan van de cliënt. Ter uitvoering van haar opdrachten en voor het waarnemen van bestuursmandaten kan de vennootschap zich laten vertegenwoordigen door haar zaakvoerder of elke andere derde vertegenwoordiger, die door de vennootschap worden afgevaardigd om op te treden in eigen naam doch voor rekening van de vennootschap. Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen han-delszaak. De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmacht drager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen. De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende han-delingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

De vennootschap heeft tot doel in België en in het buitenland, uitsluitend voor eigen rekening en in eigen naam: het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten, zoals de aan- en verkoop, de bouw, de verbouwing, de binnenhuisinrichting en decoratie, de huur en verhuur, de ruil, de verkaveling en, in het algemeen, alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het beheer of op het productief maken, van onroerende goederen of onroerende zakelijke rechten.

Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals de aan- en verkoop, de huur en verhuur, de ruil; in het bijzonder het beheer en de valorisatie van alle verhandelbare waardepapieren, aandelen, obligaties, staatsfondsen; het verwerven en aanhouden van participaties, in eender welke vorm, in alle bestaande of op te richten, industriële, commerciële, financiële, landbouw- of immobiliën-vennootschappen of -ondernemingen; het stimuleren, de planning en coördinatie van de ontwikkeling van de vennootschappen en ondernemingen, waarin

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

ze een participatie aanhoudt; het deelnemen aan hun beheer, bestuur, vereffening en toezicht als-mede het verlenen van technische, administratieve en financiële bijstand aan deze vennootschappen en ondernemingen. Zij mag bij wijze van inbreng in speciën of in natura, van fusie, inschrijving, deelneming, financiële tussen-komst of op een andere wijze, een aandeel nemen in alle bestaande of op te richten vennootschappen of bedrijven, in België of het buitenland, waarvan het maatschappelijk doel identiek, gelijkaardig of verwant is met het hare, of van aard is de uitoefening van haar maatschappelijk doel te bevorderen. Deze opsomming is niet limitatief en de termen vermogensbeheer of advies in deze statuten vermeld zijn acti-viteiten andere dan deze bedoeld door de Wet van zes april negentienhonderd-vijfennegentig inzake de secun-daire markten, het statuut van en het toezicht op de beleggingsondernemingen, de bemiddelaars en de beleggingsadviseurs.

Artikel 4 : Duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde tijd. Haar werkzaamheden zullen aanvangen op datum van oprichting. Zij zal rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de wettelijk voorgeschreven neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte ter griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel.

II. Maatschappelijk kapitaal en aandelen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt 600 euro

Het is volledig geplaatst en verdeeld in 600 gelijke aandelen op naam zonder vermelding van de nominale

waarde.

Het kapitaal wordt ingebracht als volgt:

Door Mevrouw Aline Masse : 150 euro, waarvoor als vergoeding voor de inbreng 150 aandelen worden

toegekend;

Door Mevrouw Evelien Parmentier : 150 euro, waarvoor als vergoeding voor de inbreng 150 aandelen worden

toegekend;

Door Mevrouw Samira Ouaassou : 150 euro, waarvoor als vergoeding voor de inbreng 150 aandelen worden

toegekend;

Door Mevrouw Brenda Van Looy : 150 euro, waarvoor als vergoeding voor de inbreng 150 aandelen worden

toegekend.

Elke wijziging van het kapitaal moet met eenparig besluit van alle vennoten worden beslist.

De aandelen zijn steeds op naam. Op de zetel van de vennootschap wordt een register van de vennoten

gehouden, waarin worden aangetekend:

-Nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot, alsmede het getal van de hem toebehorende

aandelen,

-De gedane stortingen,

-De overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de

overdrager en de overnemer in geval van overdracht onder de levenden, door de zaakvoerder en de

rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

Het maatschappelijk kapitaal kan verschillende keren worden verhoogd of verminderd bij een beslissing van de algemene vergadering die beraadslaagt zoals voor de wijziging van de statuten. Voor de verhoging van het maatschappelijk kapitaal moeten de formaliteiten en voorwaarden, voorgeschreven voor de oprichting van de vennootschap eveneens worden vervuld.

In geval van kapitaalverhoging door geldelijke inbrengen hebben de vennoten de voorkeur om in te tekenen naar verhouding van het aantal aandelen dat ze reeds bezitten. De wijze waarop dit voorkeurrecht wordt uitgeoefend, zal door de algemene vergadering bepaald worden.

Artikel 5 : Maatschappelijk kapitaal

Artikel 6 : wijziging van het kapitaal

Artikel 7 : ondeelbaarheid

De aandelen zijn ondeelbaar ten opzichte van de vennootschap. Indien een aandeel aan verschillende personen toebehoort, mag de vennootschap de uitoefening van de eraan verbonden rechten schorsen, tot één enkele persoon aangewezen is, om ten haren aanzien de eigenaar van het deelbewijs te zijn. Is het eigendomsrecht op een aandeel gesplitst in blote eigendom en vruchtgebruik, dan zal, behoudens afwijkende overeenkomst tussen eigenaar en vruchtgebruiker, alleen de vruchtgebruiker de aan dit deel verbonden rechten mogen uitoefenen.

Artikel 8 : aard van de aandelen

Alle aandelen zijn op naam, deze zijn niet verhandelbaar en hun overdracht is slechts mogelijk mits naleving van de voorwaarden in de wet en de statuten voorzien.

Artikel 9 : overdracht van aandelen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

De aandelen van een vennoot mogen, op straffe van nietigheid, in geen geval worden afgestaan onder levenden, noch overgedragen wegens overlijden, zowel in volle eigendom als in vruchtgebruik en naakte eigendom, dan met toestemming van de houders van al de aandelen waarvan de opdracht niet wordt vastgesteld. Deze vennoten dienen zich uit te spreken over de goedkeuring van een afstand of overdracht, in voorkomend geval op straf van schadevergoeding, binnen de maand na de aanvraag tot goedkeuring, gedaan bij aangetekend schrijven door de afstanddoende vennoot of zijn rechthebbenden. Deze toestemming is evenwel niet vereist wanneer de aandelen worden overgedragen of overgemaakt aan een vennoot. In geval van weigering van goedkeuring van een overgang bij overlijden, is het volgende van toepassing:

-dat elk der overblijvende vennoten de aandelen van de afkoop is gevraagd zal kunnen aankopen in verhouding tot het aantal aandelen dat hij reeds bezit;

-dat de afkoop zal geschieden mits een prijs berekend op basis van de reële markwaarde.

III. Beheer en toezicht

Artikel 10 : zaakvoerder

Artikel 12 : toezicht

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Het beheer van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meer zaakvoerders, welke of derden of vennoten kunnen zijn. De zaakvoerder wordt benoemd door de vennoten samen handelend, welke hem, eveneens samen handelend, te allen tijde, zonder hun beslissing te moeten rechtvaardigen, kunnen ontslaan.

De zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alleen alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet de algemene vergadering bevoegd is. Ieder zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser en verweerder. De vennootschap is gebonden door de rechtshandelingen welke door de zaakvoerder worden verricht, zelfs indien deze handelingen buiten het vennootschapsdoel vallen, tenzij zij aantoont dat de derde wist dat de handeling de grenzen van dit doel overschreed of hiervan, gezien de omstandigheden, niet onkundig kon zijn. Bekendmaking van de statuten alleen is hiertoe geen voldoende bewijs.

Het toezicht over het beheer van de vennootschap wordt zonder enige beperking uitgeoefend door de vennoten, die daartoe van alle boeken en geschriften mogen ter kennis nemen. Indien het aantal vennoten de tien overschrijdt worden één of meer commissarissen benoemd, wiens aantal en bezoldigingen wordt vastgesteld door de algemene vergadering, die hen benoemt en de duur van hun mandaat bepaalt.

De algemene vergadering wordt jaarlijks gehouden telkens op de eerste vrijdag van de maand juni om 11.00u op de maatschappelijke zetel of op elke andere plaats in België in de uitnodiging aan te duiden. Zo deze dag op een wettelijke feestdag valt, heeft de vergadering de eerstvolgende werkdag plaats op hetzelfde uur. De eerste algemene vergadering zal plaatsvinden in 2017. Een bijzondere algemene vergadering mag worden bijeengeroepen door de zaakvoerder, telkens het belang van de vennootschap het vereist. Zij moet worden bijeengeroepen wanneer dit wordt aangevraagd door vennoten die samen minstens twee derde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Elk aandeel geeft recht op één stem. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen behalve in de gevallen waar de wet of de statuten een andere meerderheid voorzien.

Artikel 11 : machten van de zaakvoerder

Artikel 13 : bijeenkomst

Artikel 14 : stemmingsrecht

IV. De algemene vergadering

V. Balansen en verdeling Artikel 15 : boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 01/01 tot 31/12.

Artikel 16 : uitkering van dividenden

De eventuele dividenden zullen worden uitbetaald op de tijdstippen door de algemene vergadering bepaald of via een bijzondere algemene vergadering, indien nodig voor de uitkering van een tussentijds dividend.

VI. Ontbinding en vereffening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Artikel 17 : ontbinding

Mod PDF 11.1

De vennootschap wordt ontbonden in geval van onderling akkoord tussen de vennoten met éénparigheid van stemmen.

Artikel 18 : aanduiding van de vereffenaars

Bij de ontbinding van de vennootschap zal de vereffening geschieden door de zorg van één of meer vereffenaars al dan niet vennoten, die worden aangesteld door de algemene vergadering die hun bevoegdheden en vergoedingen vaststelt.

Artikel 19 : vereffening

Na betaling van de schulden van de vennootschap zal het saldo in gelijke mate onder de deelbewijzen verdeeld worden, in zoverre dat ze volstort zijn. Zijn ze het niet, dan wordt eerst de gelijkheid onder de vennoten hersteld door terugbetalingen of bijstortingen ter keuze van de vereffenaar(s).

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Als zaakvoerder voor onbepaalde tijd worden benoemd:

Mevrouw Aline Masse &

Mevrouw Evelien Parmentier &

Mevrouw Samira Ouaassou &

Mevrouw Brenda Van Looy, voornoemd, die bij deze hun mandaat aanvaarden.

Hun mandaat is onbezoldigd, tenzij de algemene verandering er anders over beslist.

Artikel 23 : eerste boekjaar

De vennoten verklaren woonst te kiezen op de maatschappelijke zetel voor al wat betrekking heeft op het toepassen der statuten. Uitnodigingen tot de vergaderingen dienen evenwel naar hun woonplaats te worden gezonden.

Artikel 24 : Volmacht

Er wordt volmacht verleend aan BVBA LUMINAD, Hoge Voetweg 14 te 8560 Gullegem, ONDn° BE0822.321.062,

vertegenwoordigd door Mevrouw Holvoet Sabine, evenals haar medewerkers, aangestelden en lasthebbers, om,

met mogelijkheid tot indeplaatstelling, alle nuttige of noodzakelijke formaliteiten te vervullen aangaande deze

vennootschap met betrekking tot KBO, administratie der belastingen, vergunningen & andere overheidsdiensten.

Opgemaakt en ondertekend te Kuurne op 15/07/2015,

Mevrouw Aline Masse, Oprichter - zaakvoerder

Mevrouw Evelien Parmentier, Oprichter - zaakvoerder

Mevrouw Samira Ouaassou, Oprichter - zaakvoerder

Mevrouw Brenda Van Looy, Oprichter - zaakvoerder

De algemene vergadering stelt een huishoudelijk reglement op waarbij alles kan geregeld worden wat niet in de statuten is voorzien. Het reglement kan door de algemene vergadering steeds gewijzigd worden. Het reglement en alle wijzigingen eraan, wordt door de algemene vergadering met éénparigheid van stemmen goedgekeurd.

Artikel 20 : keuze woonplaats

Artikel 21 : huishoudelijk reglement

Artikel 22 : aanstelling zaakvoerder

VII. Diverse bepalingen en slotbepalingen

Het eerste boekjaar gaat in op datum oprichting en wordt afgesloten op 31/12/2016.

Coordonnées
DANCE BASE

Adresse
KATTESTRAAT 86, BUS 6 8520 KUURNE

Code postal : 8520
Localité : KUURNE
Commune : KUURNE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande