DDP

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DDP
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 568.892.825

Publication

02/02/2015
ÿþmod 11.t

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

.~~--

;' Ondernemingsnr : 6

,: ~

Benaming (voluit) : DY P

(verkort) :

Rechtsvorm : coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Kerkstraat 29

8340 Damme

Onderwerp akte : CVBA: oprichting

Uit een akte verleden door notaris Christian Vanhyfte te Maldegem, op 30 december 2014, neergelegd voor registratie, enkel met het oog op de neerlegging op de Rechtbank van Koophandel, blijkt dat er door

1. Juffrouw VANDERYSE Lotte Ann [IK 591-4669493-15) [RR 87.71.16-274.83), geboren te Brugge op 16 november 1987, wonende te 8340 Damme, Kerkstraat 27 A, ongehuwd.

:, 2. De heer VAKDEN BROUCKE Sven Els Bart [IK 591-9003106-56] [RR 85.03.17-147.82], geboren te Brugge op 17 maart 1985, wonende te 8340 Damme, Kerkstraat 27 A, ongehuwd,

Welke verklaren en bevestigen dat zij een verklaring van wettelijk samenwonen hebben afgelegd voor de:i ambtenaar van de burgerlijke stand van de stad Brugge op 29 januari 2014 en dat zij geen samenlevingscontract hebben afgesloten.

3. Mevrouw COPPENS Ann Maria Germaine Leone. [IK 591-4173208-79] [RR 64.03.15-302.31], geboren te:: Knokke op 15 maart 1964, echtgenote van de heer VANDERYSE Piet Arthur [IK 591-4173130-01] [RR : 60.03.13-321.85], geboren te Brugge op 13 maart 1960, wonende te 8000 Brugge, Mariastraat 10 bus 1. Welke verklaart en bevestigt dat zij gehuwd is onder het stelsel van scheiding van goederen blijkens;: ' huwelijkscontract verleden voor notaris Camel Vanhyfte te Maldegem op 28 mei 1985 en dat zij dit stelsel zelf;, niet hebben gehandhaafd noch er enige wijziging hebben aangebracht.

Een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid wordt opgericht door.

Inbreng in geld

1. Juffrouw VANDERYSE Lotte, voornoemd, verklaart een inbreng te doen in geld ten belope van:: achttienduizend vierhonderdveertien euro (¬ 18.414,00), waarvoor haar vier (4) aandelen categorie A op:: naam werden toegekend en honderdvierennegentig (194) aandelen categorie B op naam werden:: toegekend, allen met een nominale waarde van drieënnegentig euro (¬ 93,00) per aandeel.

2. De heer VANDEN BROUCKE Sven Els Bart, voornoemd, verklaart een inbreng te doen in geld ten belope: van drieënnegentig euro (¬ 93,00) waarvoor hem Mn (1) aandeel categorie B op naam werd toegekend met een nominale waarde van drieennegentig euro (¬ 93,00).

3. Mevrouw COPPENS Ann Maria Germaine Leone, voornoemd, verklaart een inbreng te doen in geld ten belope van drieënnegentig euro (¬ 93,00), waarvoor haar één (1) aandeel categorie B op naam werd toegekend met een nominale waarde van drieënnegentig euro (¬ 93,00).

De oprichter verklaart dat een storting werd gedaan ten bedrage van zesduizend tweehonderd euro (¬ ;Ï 6.200,00) zodat alle aandelen voor een/derde deel volstort zijn.

Dit bedrag is bij storting gedeponeerd op een bijzondere rekening onder nummer BE61 7390 1185 5017 bij de "KBC Bank", geopend op naam van de coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "DDP." oprichting, zoals blijkt uit het bewijs van deponering afgegeven door de voornoemde instelling op 29 december'; 1i 2014, en dat ons werkende notaris, Is overhandigd om bewaard te worden op het kantoor van de werkende :ï notaris.

OVERNEMING VAN VERBINTENISSEN.

De oprichter, handelend en vertegenwoordigd als voorzegd, verklaart, bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen dat de vennootschap alle verbintenissen overneemt die voor rekening en ten!: name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen vanaf 1 juli 2014. Deze overneming zal;; maar gevolgen hebben van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De verbintenissen,;, aangegaan in de tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen, te worden; ':i bekrachtigd.

i; Il. STATUTEN.

;: De oprichters verklaren dat de statuten van de vennootschap luiden als volgt :

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MONITEUR BEL

2 3 -01- 2015 ELGISCH STAATS



E i~Els 'I:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

'

Griffie Rechtbank Koophandel

12 JAN 2015

LAD

Gent Al Jffflt Brugge

.glJftier

mod 11.1

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

A. NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR.

' Artikel 1. Naam.

De coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid is opgelicht onder de naam "DDP.".

Artikel 2. Zetel.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8340 Damme, Kerkstraat 29.

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden bij besluit van de zaakvoerders, mits in achtneming van

de taalwetgeving.

De vennootschap mag in gelijk welke andere plaats in België of in het buitenland, bij eenvoudige beslissing van

de zaakvoerder(s), exploitatiezetels, administratieve zetels, filialen, agentschappen, en depothuizen oprichten.

Artikel 3. Doel.

De vennootschap heeft als doel, zowel in binnen- en buitenland, zowel voor eigen rekening als voor rekening

van derden, zowel rechtstreeks ais onrechtstreeks:

Uitbating en inrichting van tearooms en restaurants; restaurants van het traditionele type; de verkoop

van maaltijden aan boord van schepen en restauratiewagens, restaurants gespecialiseerd in de organisatie van

gastronomische weekends; de cafés, restaurants (tavernes).

- Uitbating en inrichting van tea-rooms, fastfood-zaken, snackbars, frituren, tavernes en brasseries, bistro's en

dergelijke, verkoop aan de toog van eetwaren en dranken die ter plaatse verbruikt worden en in het algemeen

in een wegwerpverpakking aangeboden in snelbuffetten zoals snackbars, sandwichbars en

hamburgerrestaurants.

- Uitbating van restaurant, tearoom, frituur, brasserie, taverne, café, broodjesbar, hotel, bed en breakfast, catering, traiteurservice met of zonder terbeschikkingstelling van personeel, verkoop van afhaalmaaltijden, inrichting van feesten en evenementen, dit alles in de meest ruime zin van het woord,

Het uitbaten, verhuur en verkoop van drank- en eetwarenautomaten en ontspanningstoestellen. Hiervoor mag de vennootschap alle aankopen doen van dranken, eetwaren, rookwaren en al wat nodig is voor de exploitatie van haar instellingen, en deze ook verder te verkopen aal alle soortgelijke uitbatingen, waarvan zij de opdracht zou gekregen hebben hun zaak geheel of gedeeltelijk in hun naam te exploiteren.

Het verschaffen van traiteurdiensten.

Uitbating en inrichting van drankgelegenheden en cafés, de verkoop van dranken voor in het algemeen consumptie ter plaatse, eventueel in combinatie met enigerlei vorm van amusement zoals cafés, bard, nachthallen, ...

Uitbating en inrichting van kantines, het verzorgen van catering en uitzendkoks, het bereiden van maaltijden en spijzen in centrale keukens, voor rekening van derden, zoals luchtvaartmaatschappijen, kantines, bedrijfsrestaurants, uitzendkoks en verzorgen van feesten en recepties, het klaarmaken, thuisbezorgen en eventueel serveren van maaltijden en bereide schotels, het organiseren en verzorgen van bruiloften, banketten, cocktails, lunches, recepties, enz.

- Aan- en verkoop van dranken en deegwaren en kleine snacks.

Het oprichten, kopen en verkopen, en de uitbating van horecazaken in de meest ruime zin van het woord, en het voeren van alle mogelijke activiteiten in verband met de horecasector, zoals onder meer de verhuring van feestzalen en andere ruimtes, het organiseren van eetmalen en feesten, de uitbating van café, taverne, tearoom, snackbar, restaurant, dancing of enig ander etablissement ressorterend onder de horecasector, de aan- en verkoop van alle daarmee verband houdende producten en diensten;

Alle mogelijke catering en cateringsprojecten.

Dit doel dient ruim geïnterpreteerd te worden. De vennootschap kan alle verrichtingen uitvoeren die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van haar doel.

" Het verschaffen van logies voor kortstondig verblijf, al dan niet in combinatie met het verschaffen van maaltijden, zoals o,a. in hotels, motels, pensions, conferentieoorden, overige accommodaties voor kortstondig verblijf, jeugdherbergen, berghutten, kampeerterreinen, vakantiecentra en vakantiedorpen

Het verschaffen van collectief logies aan studenten, seizoen-arbeiders, ... al dan niet in combinatie met het verschaffen van maaltijden.

Het uitvoeren van het landbouwberoep in de meest uitgebreide zin van het woord

De vennootschap mag alle industriële, commerciële en financiële, roerende en onroerende verrichtingen doen die kunnen bijdragen tot het verwezenlijken van het maatschappelijk doel.

- De vennootschap handelt voor eigen rekening, in commissie, als tussenpersoon of als vertegenwoordiger.

Zij kan deelnemen of zich op andere wijze interesseren in allerhande vennootschappen, ondernemingen, groeperingen of organisaties.

Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en al haar andere goederen, met inbegrip van het handelsfonds, in pand stellen, zij mag zich borgstellen en aval verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en andere verbintenissen zowel voor haarzelf als voor alle derden op voorwaarde dat zij er zelf belang bij heeft.

Zij kan ook functies van bestuurder, zaakvoerder of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen.

Artikel 4. Duur.

De vennootschap is opgericht voor een onbepaalde duur.

B. KAPITAAL - AANDELEN.

Artikel 5. Kapitaal.

Het maatschappelijke kapitaal is onbeperkt

Het aanvangskapitaal bij oprichting bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00).

Het vaste gedeelte van het kapitaal is gelijk aan achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00).

Het vaste gedeelte van het kapitaal is volledig geplaatst.









Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/02/2015 - Annexes du Moniteur belge























Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.4

Het kapitaal is zonder wijziging van de statuten veranderlijk voor het bedrag dat het vaste gedeelte van het kapitaal

overtreft.

Artikel 6. De aandelen.

Het maatschappelijke kapitaal is verdeeld in tweehonderd (200) aandelen met een nominale waarde van drieënnegentig euro (¬ 93,00) per aandeel. Deze kunnen behoren tot categorie A of categorie B, hetzij vier (4) A-aandelen en honderdzesennegentig (196) B-aandelen

De aandelen zijn op naam en zijn opgedeeld in twee categorieën ; categorie A en categorie B. De onderscheiden rechten van de categorieën A en B worden vastgelegd in huidige statuten en in het interne

" reglement.

Elk aandeel moet minstens voor één/vierde worden volgestort." Buiten de aandelen die een inbreng vertegenwoordigen, mag geen enkele andere soort effecten, ongeacht hun naam, worden uitgegeven die maatschappelijke rechten vertegenwoordigen of recht geven op een deel van de winst,

Een aantal aandelen overeenstemmend met het vaste kapitaal moet steeds onderschreven zijn; het gedeelte van het kapitaal moet volgestort zijn ten belope van zesduizend tweehonderd euro (6.200,00 EUR).

Buiten de aandelen van de vennootschap waarop werd ingeschreven ter gelegenheid van de oprichting, mogen tijdens haar bestaan andere aandelen worden uitgegeven, onder meer in het kader van de opneming van nieuwe vennoten of van een verhoging van inschrijvingen. De algemene vergadering van vennoten bepaalt de uitgifteprijs, ' ; het bij de inschrijving te storten bedrag en, in voorkomend geval, de tijdstippen voor de opvraging van de nog te storten bedragen en de rente verschuldigd op die bedragen.

Van de aandelen waarop de stortingen niet werden uitgevoerd, wordt het stemrecht opgeschort zolang de regelmatig opgevraagde en eisbare stortingen niet hebben plaatsgevonden.

Artikel 7, Aansprakelijkheid.

De aansprakelijkheid van de vennoten is beperkt tot het bedrag van hun inschrijving. Onder de vennoten bestaat er geen solidariteit, noch onverdeeldheid.

Artikel 8. Vorm van de aandelen.

De aandelen zijn op naam; ten opzichte van de vennootschap zijn ze ondeelbaar, Deze laatste heeft het recht in geval van onverdeeldheid de rechten verbonden aan de aandelen op te schorten tot de erkenning van één enkele mede-eigenaar als de eigenaar ten opzichte van de vennootschap.

Zijn de aandelen bezwaard met een vruchtgebruik, dan bezit de vruchtgebruiker het stemrecht, behoudens verzet ; vanwege de blote eigenaar; in dat geval wordt het stemrecht opgeschort,

Artikel 9, Overdracht van aandelen.

Zonder afbreuk te doen aan de dwingende wettelijke bepalingen, kunnen de aandelen slechts het voorwerp uitmaken van een overdracht die voorafgaandelijke goedkeuring heeft genoten van de raad van bestuur. Indien, binnen de drie maanden te rekenen vanaf de verzending van de aanvraag tot goedkeuring, de raad van bestuur haar goedkeuring geweigerd heeft of indien ze geen andere ovememer heeft voorgesteld, dan kan de aandelenoverdracht geschieden zoals voorgesteld en met inachtname van de dwingende wettelijke bepalingen

zoals voorzien door artikel 366 van het Wetboek van vennootschappen.

C. VENNOTEN

Artikel 10. De vennoten.

Zijn vennoot:

1. de ondertekenaars van deze akte, hierna "oprichters" genoemd.

2. de natuurlijke of rechtspersonen door de algemene vergadering van vennoten als vennoot aanvaard. Wordt de aanvaarding geweigerd, dan hoeft de algemene vergadering van vennoten haar beslissing niet te verantwoorden.

Om als vennoot te worden aanvaard, moet de aanvrager bij toepassing van artikel 6 ten minste op één, aandeel inschrijven tegen de voorwaarden vastgesteld door het orgaan dat instaat voor het bestuur en op elk aandeel ten minste één vierde storten. De aanvaarding houdt in dat de vennoot instemt met de statuten en in voorkomend geval met de huishoudelijke reglementen.

De vaststelling van de aanvaarding van een vennoot geschiedt door een inschrijving in het register van aandelen, zoals bepaald in artikel 357 van het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 11, Einde van het lidmaatschap.

De vennoten houden op deel uitte maken van de vennootschap ingevolge hun:

a) uittreding,

b) uitsluiting,

c) overlijden,

d) ontzetting, faillissement, kennelijk onvermogen of onbekwaamverklaring,

e) ontbinding gepaard gaand met vereffening.

Artikel 12. Register van aandelen.

De vennootschap moet in haar zetel een register bijhouden, waarvan de vennoten ter plaatse inzage kunnen

nemen en waarin voor ieder van hen wordt aangetekend:

1° de naam,- de voornamen en de woonplaats van elke vennoot-natuurlijk persoon en de maatschappelijke

benaming en zetel, vorm en ondernemingsnummer van elke vennoot-rechtspersoon;

2° het aantal aandelen dat elke vennoot bezit, alsmede de inschrijvingen op nieuwe aandelen en de

:_terugbaatali ogen, met opgave. van_ de .datum;.

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

mod 11.1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

r ^

3° de overgangen en overdrachten van aandelen, met hun datum;

4° de datum van toetreding, uittreding of uitsluiting van elke vennoot;

5° de gedane stortingen;

6° de opgave van de bedragen die voor de uittreding, voor de gedeeltelijke terugneming van aandelen en voor

de terugneming van stortingen worden aangewend.

Het orgaan dat instaat voor het bestuur wordt met de inschrijvingen belast.

De inschrijvingen geschieden op grond van bewijskrachtige, gedateerde en ondertekende documenten,

Ze vinden plaats in de volgorde van hun datum van voorlegging.

Van die inschrijving worden certificaten afgegeven aan de houders van effecten.

Deze certificaten kunnen niet worden aangewend als bewijs tegen de vermeldingen in het register van aandelen.

De uittreding van een vennoot wordt ingeschreven In het aandelenregister naast de naam van de uittredende

vennoot door het bestuursorgaan. Weigert het bestuursorgaan de uittreding vast te stellen, dan wordt de

opzegging ontvangen door de griffier van het vredegerecht van de zetel van die vennootschap,

Artikel 13. Uittreding of terugneming van aandelen,

Een vennoot mag alleen gedurende de eerste zes maanden van het boekjaar uittreden of verzoeken om een

gedeeltelijke terugneming van zijn aandelen.

Die uittreding of terugneming is evenwel alleen toegestaan in zoverre ze niet voor gevolg heeft het

maatschappelijk kapitaal te verminderen tot een bedrag dat kleiner is dan het vaste gedeelte door de statuten

vastgesteld of het aantal vennoten tot minder dan drie te herleiden.

Een vennoot kan alleen met instemming van de algemene vergadering van vennoten uittreden of aandelen of

stortingen terugnemen.

Artikel 14, Uitsluiting van vennoten,

tedere vennoot kan om gegronde redenen of om elke andere in de statuten vermelde oorzaak uitgesloten

worden. De redenen kunnen in een huishoudelijk reglement worden opgenomen.

De uitsluiting wordt uitgesproken door de algemene vergadering van vennoten,

De vennoot van wie de uitsluiting wordt gevraagd, moet worden uitgenodigd zijn opmerkingen binnen een

maand na de verzending van een aangetekende brief met het gemotiveerde voorstel tot uitsluiting schriftelijk

kenbaar te maken aan de algemene vergadering. Als hij erom verzoekt In het geschrift dat zijn opmerkingen

bevat, moet de vennoot worden gehoord.

Elke beslissing tot uitsluiting moet met redenen omkleed zijn,

De beslissing tot uitsluiting wordt vastgesteld in een proces-verbaal opgemaakt en ondertekend door de algemene

vergadering van vennoten. Dat proces-verbaal vermeldt de feiten waarop de uitsluiting is gegrond, De uitsluiting

wordt in het register van aandelen overgeschreven. Een eensluidend afschrift van de beslissing wordt binnen de

vijftien dagen per aangetekende brief aan de uitgesloten vennoot verstuurd.

Artikel 15. Terugbetaling van aandelen.

De vennoot die uittredend of uitgesloten is of zijn aandelen gedeeltelijk heeft teruggenomen, heeft recht op de "

tegenwaarde van zijn aandelen, zoals die blijkt uit de goedgekeurde balans van het lopende boekjaar, met'

inbegrip van, behoudens in gevat van uitsluiting, een evenredig deel van de beschikbare reserves, in

voorkomend geval na aftrek van de belastingen waartoe de terugbetaling aanleiding kan geven.

De regelmatig goedgekeurde balans is bindend voor de ontslagnemende of uitgesloten vennoot, behoudens in

geval van bedrog of bedrieglijk opzet.

De ontslagnemende, uittredende of uitgesloten vennoot kan ten opzichte van de vennootschap geen enkel ander

recht laten golden.

De betaling zal binnen vijftien dagen na goedkeuring van de balans plaatsvinden in geld, in voorkomend geval pro

rata liberationis.

Artikel 16. Inning van de tegenwaarde van de aandelen.

ln geval van overlijden, faillissement, kennelijk onvermogen of onbekwaamverklaring van een vennoot hebben zijn

erfgenamen, schuldeisers of vertegenwoordigers recht op de uitkering van de tegenwaarde van zijn aandelen zoals

in het voorgaande artikel 15 bepaald, De betaling zal plaatsvinden volgens de modaliteiten uiteengezet in datzelfde

artikel.

Artikel 17. Rechten van de vennoten.

De vennoten en de rechthebbenden of rechtverkrijgenden van een vennoot kunnen geenszins de vereffening van

de vennootschap eisen, noch de zegels laten leggen op het vermogen van de vennootschap of daarvan een

inventaris vorderen. Voor 'de uitoefening van hun rechten moeten zij zich houden aan de boeken en aan de :

beslissingen van de algemene vergaderingen.

D. BESTUUR.

Artikel 18. Bestuur van de vennootschap.

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie leden door de

algemene vergadering verkozen onder de vennoten. Minstens twee/derde van het totale aantal bestuurders zaf

steeds worden gekozen uit een lijst van kandidaten voorgedragen door de A-aandeelhouders, en één derde zal

gekozen worden uit een lijst van kandidaten voorgedragen door de B-aandeelhouders, voor een duur bepaald

door de algemene vergadering. Na het verstrijken van het mandaat zijn de bestuurders herbenoembaar,

Artikel 19 Voorzitter

De raad van bestuur benoemt bij gewone meerderheid van stemmen één van zijn leden, die verkozen werd op

voordracht van de categorie A-aandeelhouders, tot voorzitter.

Artikel 20 Bevoegdheden

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen van beheer en beschikking te stellen die nodig of dienstig

zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor

volgens de wet of de statuten alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Onafgezien van de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg, leiding en toezicht,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen.

Artikel 21 Externe vertecrenwoordincrsmacht

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte als college.

Onafgezíen van de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, wordt de vennootschap ten aanzien van derden rechtsgeldig verbonden door de gedelegeerd bestuurder die alleen optreedt, of door twee bestuurders, waarvan één bestuurder zef behoren tot de bestuurders verkozen op voordracht van de categorie A-aandeelhouders, en de andere tot de bestuurders verkozen op voordracht van de categorie B-aandeelhouders

Artikel 22, Controle.

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt aan één of meer commissarissen opgedragen. De commissarissen worden benoemd door de algemene vergadering van vennoten, onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het instituut der Bedrijfsrevisoren, De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straf van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige reden door de algemene vergadering worden ontslagen.

Zolang de vennootschap evenwel kan genieten van de uitzonderingsbepaling voorzien bij artikel 141, 2° van het Wetboek van vennootschappen, heeft iedere vennoot conform artikel 166 van het Wetboek van vennootschappen individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

Niettemin, heeft de algemene vergadering van vennoten steeds het recht een commissaris te benoemen en dit ongeacht de wettelijke criteria. Indien geen commissaris werd benoemd kan iedere vennoot zich laten bijstaan of vertegenwoordigen door een accountant. De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennoot' schap indien hij met haar toestemming wordt benoemd, of indien deze vergoeding te haren laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing. In deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant medegedeeld aan de vennootschap.

E. ALGEMENE VERGADERING.

Artikel 23. Samenstelling en bevoegdheid.

' De regelmatig samengestelde vergadering vertegenwoordigt aile vennoten. Haar beslissingen zijn bindend voor allen, ook voor de afwezigen of dissidenten.

Ze bezit de bevoegdheden die de wet en deze statuten haar toekennen.

Ze mag de statuten aanvullen en hun toepassing regelen door middel van huishoudelijke reglementen waaraan de vennoten, louter door het feit van hun toetreding tot de vennootschap, zijn onderworpen.

De algemene vergadering kan deze reglementen evenwel alleen invoeren, wijzigen of opheffen met inachtneming : van de voorwaarden van aanwezigheid voorgeschreven voor wijzigingen in de statuten.

Artikel 24. Oproeping.

De algemene vergadering wordt opgeroepen docr het orgaan dat instaat voor het bestuur. De oproepingen gebeuren door middel van een aangetekende brief met opgave van de agenda, ten minste vijftien dagen voor de datum van de vergadering aan de vennoten verstuurd, tenzij zij individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk hebben ingestemd om de oproeping via een ander communicatiemiddel te ontvangen.

De algemene vergadering moet eenmaal per jaar worden opgeroepen binnen de zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, meer bepaald iedere laatste donderdag van de maand juni om 18 uur, om zich onder meer uit te spreken over de jaarrekening van het voorbije boekjaar en over de decharge aan de bestuurders en in voorkomend geval aan de commissaris(sen) of aan de vennoten belast met de controle.

; Als die dag een feestdag is, komt de vergadering bijeen op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur.

indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals hierna uiteengezet, dient de ; vennootschap het rondschrijven met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit, getekend en goedgekeurd door alle vennoten, ten laatste te ontvangen op de statutair bepaalde dag voor het houden van de jaarvergadering.

De vergadering kan ook in buitengewone zitting worden opgeroepen. De vergadering moet samenkomen op verzoek van vennoten met ten minste een vijfde van alle aandelen in hun bezit of in voorkomend geval van een commissaris. Ze moet dan binnen de maand na het verzoek worden bijeengeroepen.

De algemene vergaderingen komen bijeen in de zetel van de vennootschap of in elke andere plaats opgegeven in het oproepingsbericht.

De algemene vergadering wordt naargelang van het geval voorgezeten door de voorzitter of de ondervoorzitter van de Raad van Bestuur en zoniet door de bestuurder daartoe door de raad aangewezen.

De voorzitter duidt een secretaris aan die geen vennoot moet zijn.

De vergadering duidt onder de aanwezige vennoten twee stemopnemers aan.

Artikel 25. Volmachten.

Een vennoot mag, door middel van een stuk dat zijn handtekening draagt (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk Wetboek) waarvan kennis is gegeven per brief, telefax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek, aan een ander persoon, al dan niet vennoot, volmacht geven hem op een algemene vergadering te vertegenwoordigen en in zijn plaats zijn stem uit te brengen.

Artikel 26, Beslissingen.

Behoudens de uitzonderingen voorzien door de wet of door deze statuten beslist de vergadering bij gewone meerderheid van de stemmen, zonder rekening te houden met de onthoudingen en ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vennoten.

De stemming geschiedt bij handopsteken of naamafroeping, tenzij de vergadering daarover anders beslist.

De verkiezing van bestuurders en commissarissen geschiedt principieel bij geheime stemming.

Wanneer de vergadering zich dient uit te spreken over een wijziging in de statuten of het opmaken of de wijziging van een huishoudelijk reglement moeten opdat ze geldig zou kunnen beraadslagen de oproepingen het voorwerp

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

"

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

van de beraadslagingen vermelden en moet ten minste de helft van de aandelen met stemrecht op de vergadering vertegenwoordigd zijn.

Wordt deze laatste voorwaarde niet vervuld, dan dient een nieuwe vergadering met dezelfde agenda te worden . ' bijeengeroepen, Deze zal dan geldig beraadslagen ongeacht het aantal vertegenwoordigde aandelen. Een beslissing is pas geldig als ze met drie vierden van de geldig uitgebrachte stemmen wordt goedgekeurd.

Een en ander onder voorbehoud van de toepassing van de bijzondere wettelijke bepalingen met betrekking tot de j wijziging van de vorm van de coöperatieve vennootschap en de omzetting van vennootschappen.

Behoudens in verantwoorde dringende gevallen zal de algemene vergadering alleen over de agendapunten geldig

kunnen beraadslagen. "

Artikel 27. Stemrecht.

leder aandeel geeft recht op één stem.

Artikel 28. Schrifteliike besluitvorming.

Met uitzondering van de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de vennoten

eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren. ,

Daartoe zal door de raad van bestuur, een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle vennoten en naar de eventuele commissarissen, met de vraag aan de vennoten de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld.

Is binnen deze periode de goedkeuring van aile vennoten met betrekking tot alle agendapunten en de schriftelijke procedure niet ontvangen, dan worden de beslissingen geacht niet genomen te zijn.

; Artikel 29. Notulen.

; De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de leden van het bureau en de vennoten die : zulks wensen.

De afschriften en uittreksels van die notulen worden door de voorzitter of de ondervoorzitter getekend.

F. BALANS - WINSTVERDELING

Artikel 30. Boekjaar.

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van het zelfde jaar.

Artikel 31. Jaarverslag.

Aan het eind van elk boekjaar stelt het orgaan dat instaat voor het bestuur, overeenkomstig de bepalingen

toepasselijk ter zake, de inventaris en de jaarrekening op die aan de algemene vergadering moeten worden

overgelegd.

Ben maand véôr de algemene vergadering overhandigt dit orgaan de documenten, samen met een verslag, aan de

commissaris(sen) of de vennoot (vennoten) belast met de controle.

(zij) zal (zullen) een verslag over hun controleopdracht opstellen. Vijftien dagen ver de vergadering worden de

jaarrekening, bestaande uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting, de verslagen van de bestuurders en

commissarissen (of vennoten belast niet de controle) ter beschikking van de vennoten neergelegd op de zetel van

de vennootschap.

; Artikel 32. Winstverdeling.

= Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming

van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve ééntiende van

het vast gedeelte van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

; Op voorstel van de raad van bestuur beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van

de nettowinst.

G. ONTBINDING -" VEREFFENING

Artikel 33. Vereffening.

" Bij ontbinding met vereffening warden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering.

De vereffenaars treden pas in functie na bevestiging door de Rechtbank van Koophandel van de benoeming

door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 184 van het Wetboek van vennootschappen.

De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide bevoegdheden toegekend door de artikels 186 en volgende

van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 34. Slotafrekening.

Na betaling van de schulden en kosten van de vennootschap zal het saldo in de eerste plaats worden aangewend

voor de terugbetaling van de stortingen uitgevoerd voor volstorting van de aandelen.

Als op alle aandelen niet in eenzelfde mate stortingen werden uitgevoerd, zullen de vereffenaars het evenwicht'

onder de aandelen vanuit het standpunt van de volstorting herstellen hetzij door een opvraging, hetzij door

gedeeltelijke terugbetalingen.

De resterende activabestanddelen worden in gelijke mate onder de aandelen verdeeld.

H. DIVERSE BEPALINGEN.

Artikel 35. Keuze van woonplaats.

Iedere vennoot, bestuurder of vereffenaar, die in het buitenland woont en geen woonplaats in België heeft gekozen, wordt voor de toepassing van deze statuten verondersteld woonplaats te hebben gekozen in de zetel van de vennootschap, waar hem alle officiële kennisgevingen, mededelingen en aanmaningen geldig kunnen bezorgd warden.

Artikel 36. Algemene bepaling.

De bepalingen van het Wetboek van vennootschappen waarvan niet op geoorloofde wijze bij deze statuten is afgeweken, warden beschouwd als zijnde erin opgenomen, en de clausules die strijdig zijn met de gebiedende bepalingen van dit wetboek moeten als ongeschreven worden geacht.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Niettemin zullen statutaire clausules die wetsbepalingen geheel of gedeeltelijk overnemen, al dan niet in

identieke bewoordingen, ophouden van kracht te zijn wanneer de wetsbepalingen, waarvan zij de inhoud

overnemen, worden opgeheven of versoepeld.

OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN.

A. AFSLUITING VAN HET EERSTE BOEKJAAR.

Het eerste boekjaar begint op heden om te eindigen op 31 december 2015.

< B. DATUM VAN DE EERSTE ALGEMENE VERGADERING.

De eerste algemene vergadering zal gehouden worden op de laatste donderdag van de maand juni 2016 om 18

uur of op het uur vermeld in de oproeping.

C. BENOEMING VAN DE EERSTE BESTUURDERS.

De oprichters hebben besloten het aantal bestuurders vast te stellen op vieren tot eerste bestuurders te benoemen:

1. Juffrouw VANDERYSE Lotte, voornoemd, voorgesteld door de aandeelhouders van categorie A.

2. De heer VANDEN BROUCKE Sven, voornoemd, voorgesteld door de aandeelhouders van categorie B.

3, Juffrouw VANDERYSE Mart Ann FR 93.05.07-344.761, geboren te Brugge op 7 mei 1993, wonende te 8000 Brugge, Mariastraat 10 bus 1, voorgesteld door de aandeelhouders van categorie B.

4, Juffrouw VANDERYSE Tine Ann [RR 90,10.16-208.111, geboren te Brugge op 16 oktober 1990, wonende te

" 8000 Brugge, Mariastraat 10 bus 1, voorgesteld door de aandeelhouders van categorie B.

Zij zijn allen persoonlijk aanwezig of vertegenwoordigd, en verklaren, handelend en vertegenwoordigd als

voorzegd, uitdrukkelijk hun mandaat te aanvaarden.

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur. Daarna zijn de bestuurders in raad van bestuur

" bijeengekomen om tot voorzitter en gedelegeerd-bestuurder te benoemen, juffrouw VANDERYSE Lotte, voornoemd.

De bestuurders zullen hun mandaat onbezoldigd uitoefenen, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

Ondergetekende notaris wijst erop dat de bestuurders mogelijks persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk zullen zijn voor alle verbintenissen aangegaan in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting in de periode tussen de oprichtingsakte en de verkrijging door de vennootschap van haar rechtspersoonlijkheid, tenzij de vennootschap deze verbintenissen, in toepassing van en binnen de termijnen gesteld door artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, overneemt. In toepassing van zelfde artikel kan de vennootschap overgaan tot de bekrachtiging van de handelingen In haar naam en voor haar rekening gesteld vóór de ondertekening van de oprichtingsakte.

D. AANSTELLING VAN EEN LASTHEBBER.

1. Met eenparigheid van stemmen wordt door de oprichter aan de burgerlijke vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Neyts", met zetel te 8000 Brugge, Korte Vulderstraat 15, met de mogelijkheid tot in de plaatsstelling, alle machten verleend om voor de opgerichte vennootschap alle nuttige en noodzakelijke formaliteiten te vervullen voor de aanvraag van een "B.T.W."-nummer, en voor de activering van het ondernemingsnummer bij het ondernemingsloket,

2. Met eenparigheid van stemmen wordt er aan juffrouw VANDERYSE Lotte voornoemd de bijzondere bevoegdheid verleend om, in afwaohting dat de rechtspersoonlijkheid bekomen wordt door de neerlegging bedoeld in artikel 68 van het Wetboek van Vennootschappen, te beschikken over de gelden gedeponeerd op voormelde bijzondere rekening gehouden op naam van de vennootschap in oprichting bij "KBC".

Genoemde lasthebber mag, nadat de werkende notaris aan de instelling bericht heeft gegeven van het verlijden van onderhavige akte, over de gedeponeerde gelden beschikken om over te gaan tot dringende betalingen zoals het betalen van de aktekosten en andere schulden die lastens de vennootschap eisbaar zijn. Hij mag de gelden ook doen overschrijven op een rentedragende rekening op naam van de vennootschap.

De financiële instelling die de gedeponeerde gelden heeft vrijgegeven op verzoek van voormelde lasthebber, wordt bevrijd van aile verantwoordelijkheid met betrekking tot de vrijgave en de verdere besteding van de gelden.

Behoudens voormelde verrichtingen zullen er door genoemde lasthebber geen andere verbintenissen mogen aangegaan worden voor rekening van de vennootschap.







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/02/2015 - Annexes du Moniteur belge







Tegelijk hiermee neergelegd.

-Afschrift van de akte vóór registratie.



De Notaris, Christian VANHYFTE.









Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

06/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 30.06.2016, NGL 31.08.2016 16558-0584-017

Coordonnées
DDP

Adresse
KERKSTRAAT 29 8340 DAMME

Code postal : 8340
Localité : DAMME
Commune : DAMME
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande