DE BELGISCHE FEDERATIE VAN LEVERANCIERS, DISTRIBUTEURS EN DIENSTVERLENERS INZAKE VEILIGHEID EN WELZIJN BIJ HET WERKEN EN IN DE VRIJE TIJD, AFGEKORT : FEBELSAFE

Association sans but lucratif


Dénomination : DE BELGISCHE FEDERATIE VAN LEVERANCIERS, DISTRIBUTEURS EN DIENSTVERLENERS INZAKE VEILIGHEID EN WELZIJN BIJ HET WERKEN EN IN DE VRIJE TIJD, AFGEKORT : FEBELSAFE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 413.145.071

Publication

24/07/2013
ÿþs, MGD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

N 1;1,11101111 I II

1 5 JUIL. 2013

Griffie

Ondernerningsnr : 0413.145.071

Benaming

(voluit) : De Belgische Federatie van leveranciers en dienstverleners inzake veiligheid en welzijn bij het werken en in de vrije tijd

(verkort) : Febelsafe

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Gachardstraat 88b4 -1050 Brussel

Onderwerp akte : Wijziging Maatschappelijke zetel naar Bavikhoofsestraat 190-8531 Bavikhove

Door de beslissing van de Algemene Vergadering op 28/06/2013 wordt overgegaan tot de wijziging van de maatschappelijke zetel.

De maatschappelijke zetel wijzigt per 08/07/2013 van de "Gachardstraat 88 B4 , 1050 Brussel naar de "Bavikhoofsestraat 190 - 8531 Bavikhove"

TITEL I - Benaming, zetel, doel, duur

Art. 1 - Naam

De vereniging zonder winstoogmerk heeft als benaming "De Belgische Federatie van leveranciers, distributeurs en dienstverleners inzake veiligheid en welzijn bij het werken en in de vrije tijd": afgekort Febelsafe.

Art. 2 - Zetel

De zetel der vereniging is gevestigd in het Gerechtelijk Arrondissement Kortrijk: Bavikhoofsestraat 190 ,

8531 Kortrijk.

De Algemene vergadering kan overgaan tot een wijziging van de zetel. De vereniging kan afdelingen oprichten op aile plaatsen in Belgie bij beslissing van de Raad van bestuur.

Art. 3 - Doel

De vereniging heeft tot doel, een organisatie in het leven te roepen en in stand te houden van personen en, rechtspersonen die zich bezighouden met veiligheid en welzijn thuis en op het werk.

De bevordering, de controle en het onderhoud inzake veiligheids- en beschermingsuitrustingen,; veiligheidsorganisatie-systemen en veiligheidsopleiding In België.

Zij zal de belangen van haar leden en van de veiligheid in het algemeen behartigen, verdedigen en bevord eren.

Zij zal onder meer, wetenschappelijke en sociale vraagstukken met betrekking tot de veiligheid bestuderen en bespreken, voorlichtingsvergaderingen en spreekbeurten inrichten, eventueel diensten ten voordele van de toegetreden leden oprichten, in één woord, alle daden stellen die voor de leden, op professioneel gebied, nuttig kunnen zijn of hen kunnen helpen.

De vereniging kan ook aansluiten bij aile andere verenigingen en groeperingen die hetzelfde doel nastreven mits goedkeuring door de Raad van Bestuur.

Zij kan alle bijkomende verrichtingen doen die bij haar hoofddoel aansluiten, en onder meer onroerende goederen verwerven om er inrichtingen in onder te brengen.

Art. 4 - Duur

De vereniging wordt voor onbeperkte duur opgericht. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D2.2

TITEL II - Leden, aanneming, ontslag, verplichtingen

Art. 5 - Vaste leden - toegetreden leden

De vereniging bestaat uit vaste leden of leden in de zin van de wet, en uit toegetreden leden waarvan verder sprake.

Het aantal der vaste leden is niet beperkt doch mag niet minder bedragen dan drie.

De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van een kandidaat ais vast lid. Om als vast lid te kunnen toetreden moet men een persoon, rechtspersoon of feitelijke groep zijn met als beroep:

* Fabrikanten: organisatie die onder eigen naam producten (afgewerkt en/of halffabricaten) ontwikkelen en produceren. Dit betekent niet noodzakelijk dat de productie in huis gebeurt, deze kan ook uitbesteed worden aan derden. De fabrikant draagt wel de volledige verantwoordelijkheden voor zijn product zoals vastgelegd in de diverse Europese Richtlijnen van de nieuwe aanpak.

* Assembfeeders van deze uitrustingen, in zoverre een substantieel gedeelte van het afgewerkt product door de persoon of groep in kwestie ofwel gefabriceerd, ofwel ontworpen werd. De assembieerder draagt wel de volledige verantwoordelijkheid voor zijn product zoals vastgelegd in de diverse Europese Richtlijnen van de nieuwe aanpak,

* Distributeurs: organisaties die producten verdelen en over de nodige expertise en ervaring beschikken om de klanten op een adequate manier te adviseren in de selectie en gebruik van deze producten. De distributeur draagt wel de volledige verantwoordelijkheden voor zijn product zoals vastgelegd in de diverse Europese Richtlijnen van de nieuwe aanpak.

* Dienstverleners: organisaties die producten verdelen en over de nodige expertise en ervaring beschikken om de klanten op een adequate manier te adviseren in de selectie en gebruik van deze producten.

* Aanverwante organisaties: organisaties die begaan zijn met de veiligheid van het individu.

De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als werkelijk lid op haar eerstvolgende vergadering. De beslissing wordt genomen bi) geheime stemming en met tweederde meerderheid van de aanwezige stemmen. De Raad van Bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als vast lid.

Aile beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van de vaste leden worden door de Raad van Bestuur in een register ingeschreven binnen de 8 dagen na kennisname van de beslissing,

Daarnaast kan eenieder uit bovenvermelde groepen een aanvraag indienen om toegetreden lid te worden. De Raad van Bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als toegetreden lid.

Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven. Toegetreden leden hebben geen stemrecht.

Art. 6 - Bijdrage

De Raad van Bestuur stelt de jaarlijke bijdrage der leden vast, (vast en werkelijke leden) welke nochtans de ¬ 1500 niet mag overschrijden, eventueel vermeederd met een som van ¬ 20 per door het lid tewerkgesteld persoon, met een maximum van ¬ 2500, zodat het totale lidmaatschap per jaar de 64000 niet mag te boven gaan. Al deze maximum bedragen zijn echter gebaseerd op de index van de consumptieprijzen met als basisindex deze van de maand maart tweeduizend en vier.

Bij het begin van elk jaar worden al deze voorgemelde maximumbedragen automatisch evenredig aangepast volgens de index van de maand december van het voorafgaande jaar.

Een lid dat zijn bijdragen niet betaalt, wordt geacht ontslagnemend te zijn.

Art. 7 - Ontslag

De leden kunnen zich te allen tijde uit de vereniging terugtrekken mits hun ontslag bij per post aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur over te maken.

* Het ontslag gaat in vanaf de eerstvolgende Raad van Bestuur na kennisgeving.

* Het lidgeld van het lopende jaar van het genotuleerde ontslag kan niet teruggevorderd worden door het ontslagnemend lid, noch volledig, noch partieel.

* Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde in geval van overlijden van het lid, onbekwaam verklaring of onder voorlopige bewindstelling, ontbinding of faillissement.

Art. 8 - Uitsluiting

De uitsluiting van een lid kan op verzoek van de Raad van Bestuur, door de Algemene Vergadering uitgesproken worden.

* De Algemene Vergadering beslist bij geheime stemming en met een meerderheid van twee derden der aanwezige stemmen en na het vast lid tegen hetwelk deze maatregel schijnt te moeten getroffen worden, opgeroepen en gehoord te hebben, zo hij aan deze oproep gevolg geeft.

Een ontslagnemend of uitgesloten vast lid en de erfgenamen en rechtverkrijgenden van het overleden lid, kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijk fonds en mogen geen overlegging van rekeningen, verzegeling of inventaris vorderen,

Art. 9 - Register der leden

Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van de leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden, of ingeval het een rechtspersoon betreft de naam, rechtsvorm en adres van de zetel. Aile beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

leden door toedoen van de Raad van Bestuur in dat register ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

TITEL Ill. Bestuur, directie

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur is samengesteld, voor

zover er voldoende leden zijn; uit:

* Eén voorzitter

* Eén voorzitter elect

* Maximaal 8 andere bestuurders

Het aantal bestuurders moet in elk geval lager zijn dan het aantal leden.

Alle leden van de Raad van Bestuur worden door de Algemene Vergadering aangesteld voor een periode

van ten hoogste vier jaar.

* De leden van de Raad van Bestuur worden gekozen bij geheime stemming en met een gewone

meerderheid van stemmen.

* Om de vier jaar zijn zij uittredend en herkiesbaar,

* Men kan enkel als bestuurder verkozen worden, op voorstelling van de Raad van Bestuur, of op

schriftelijke voorstelling door minstens vijf vaste leden ondertekend en vijf dagen voor de verkiezing aan de

voorzitter van de Raad van Bestuur meegedeeld,

* Indien de voorzitter afwezig is, kan de mededeling geschieden aan de voorzitter-elect.

* Bij afwezigheid van de 2 hiervoor vernoemden, aan één der bestuurders.

Taken bestuursleden;

* Voorzitter /president

Samenroepen, voorbereiden en leiden van vergaderingen Raad van Bestuur en Algemene

Ledenvergadering. Opvolging dagelijkse leiding van de vereniging (is bv de gevolmachtigde voor officiële

verbintenissen). PR en onderhouden contacten met externe partners (met de asistentie van de Past President

(= gewezen voorzitter)

* Gewezen voorzitter

Ondersteuning van de president vooral op gebied van PR activiteiten en contacten met externe partners.

* Voorzitter elect:

Ondersteuning van de president, vooral op gebied van de dagelijkse leiding van de vereniging (bv financïes,

personeelszaken) en bij het coördineren van werkgroepen.

De benoeming is op ieder moment herroepbaar door de Algemene vergadering. Ieder lid van de Raad van

Bestuur kan ook zelf ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Een bestuurder is gehouden na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat rederlijkerwijze in zijn

vervanging kan worden voorzien.

Art. 11 - Aansprakelijkheid

De bestuurders gaan uit hoofde van de verbintenissen van de vereiniging geen enkele verplichting aan. Hun

aansprakelijkheid is beperkt tot de uitoefening van hun mandaat.

De vereniging is niet aansprakelijk voor de verbintenisssen of voor de fouten van haar leden.

Art. 12 - Functies

De Raad van Bestuur kiest onder zijn Leden, bij gewone meerderheid der stemmen, de voorzitter, en de

voorzitter-elect. Men is gewezen voorzitter voor de ambtstermijn van de lopende voorzitter.

Hij kan tussen zijn leden bijkomende functies verdelen, welke worden aangeduid bij gewone meerderheid

van stemmen.

Art.13 - Bijeenroeping

De Raad van Bestuur vergadert op uitnodiging en onder voorzitterschap van de voorzitter, of bij zijn

ontstentenis onder voorzitterschap van de voorzitter-elect. Bij ontstentenis van de voorzitter en van de

voorzitter-efect, onder voorzitterschap van de oudste bestuurder.

Art.14 - Beraadslaging

De beslissingen van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid der stemmen, behoudens de

voorziene uitzonderingen.

Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter der vergadering doorslaggevend.

Art. 15 - Notulen

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de

secretaris of twee bestuurders en samengevoegd in een daartoe bestemd register dat ter inzage zal zijn van de

leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig artikel 9 van het KB van 26 jul 2003 vastgelegde

modaliteiten. Voor derden geldt dit inzagerecht niet.

De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de

voorzitter en de secretaris of door 2 bestuurders.

Art. 16 - Bevoegdheid

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging. De Raad van Bestuur is bevoegd om alle

handelingen van bestuur te verrichten, daarin begrepen organisatie, benoeming, ontslag en bezoldiging van het

personeel en het uitvaardigen van huishoudelijke reglementen. De Raad van Bestuur is bovendien bevoegd om

aile daden van beschikking te stellen die niet wettelijk of statutair aan de algemene vergadering zijn

voorbehouden,

a

MOQ' 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Alle bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de algemene vergadering, worden toegekend aan de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen haar bevoegdheid opdragen aan bijzondere volmachtdragers,

Art. 17 - Dagelijks bestuur

Het dagelijks bestuur van de vereniging, alsook de vertegenwoordiging van de vereniging wat dat bestuur betreft, kan door de Raad van Bestuur worden opgedragen aan één persoon, al dan niet bestuurder of lid, die de titel van dagelijks bestuurder draagt.

De vereniging wordt, in handelingen van dagelijks bestuur, rechtsgeldig verbonden door de enkele handtekening van de dagelijks bestuurder.

De Raad van Bestuur kan deze delegatie van het dagelijks bestuur op ieder moment herroepen.

Het orgaan van dagelijks bestuur verzorgt de lopende zaken en dagelijks briefwisseling en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoersinstanties, post, bank en dergelijke meer. Hij is tevens bevoegd om de beslissingen van de Raad van Bestuur uit te voeren.

Art. 18 - Vertegenwoordiging

Onverminderd de vertegenwoordigingsmacht toebedeeld aan bijzondere volmachtdragers en de vertegenwoordigingsbevoegdheid voor wat het dagelijks bestuur betreft, wordt de vereniging in alle handelingen in en buiten rechtsgeldig vertegenwoordigd hetzij door de voorzietter, hetzij door de voorzitter elect, hetzij door 2 bestuurders samen handelend.

TITEL IV. Algemene Vergadering

Art. 19: Bevoegdheid

De Algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

* De wijziging van de statuten

* De benoeming en de afzetting van de bestuurders

* De benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldigingen.

* De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen.

* De goedkeuring van de begroting en van de rekening.

* De ontbinding van de vereniging

* De uitsluiting van een lid

* De omzetting van de vereniging in een vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Aile andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

Art. 20 - bijeenroeping

Er moest ieder jaar minstens een Algemene Vergadering gehouden worden tussen 1 januari en 30 juni.

De Raad van Bestuur is bovendien verplicht, wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt, een

buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen.

De vergaderingen worden gehouden in de zetel der vereniging of op een andere plaats aangeduid in de

oproeping.

Art. 21 - uitnodiging, agenda

De uitnodigingen worden gedaan door de Raad van Bestuur ten minste acht dagen op voorhand;

* De uitnodiging vermeldt de dagorde; de vergadering mag slechts beraadslagen over de hierop vermelde

punten.

* Elk voorstel, ondertekend door minstens een twintigste der vaste leden en aan de Raad van Bestuur

medegedeeld minstens veertien dagen voor de vergadering moet op de dagorde gebracht worden.

Art. 22 - voorzitterschap

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij ontstentenis door de

oudst aanwezige bestuurder. De voorzitter duidt een secretaris en een stemopnemer aan.

Art. 23 - Deelname

Ieder vast lid dat zijn bijdrage betaald heeft, heeft het recht de vergadering bij te wonen en er aan deel te

nemen, hetzij persoonlijk, hetzij bij middel van een lasthebber naar zijn keuze, die zelf een vast lid is.

Ieder der vaste leden heeft één stem.

Art. 24 - Beraadslaging

Met uitzondering van de door de wet en door de statuten voorziene gevallen, worden de besluiten genomen

bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen

beslist de stem van de voorzitter van de Algemene Vergadering.

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien de wijziging op de oproeping is vermeld en

indien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt dit getal niet

bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit kan nemen, ongeacht

het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen

volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een

meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer de

wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij

alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen van de aanwezige of

vertegenwoordigde leden,

Over de ontbinding van de vereniging kan de Algemene Vergadering zich alleen uitspreken onder dezelfde

voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging.

Een meerderheid van twee derden der stemmen is vereist voor het uitsluiten van de lid.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MoD 2.2

Luik B - Vervolg

ArL 25 - notulen

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden genotuleerd, ondertekend door de voorzitter alsook de vaste vaste leden die zulks wensen, en wordt bewaard ln de zetel der vereniging, waar al de betrokkenen er kennis kunnen van nemen, Zij richten daartoe een schriftelijk verzoek aan de Raad van Bestuur met wie zij een datum en uur afspreken voor de raadpleging.

Afschriften van of uitreksels uit deze processen-verbaal worden ondertekend door twee bestuurders.

TITEL V - Begrotingen, rekeningen

Art. 26

Ieder jaar op eenendertig december worden de rekeningen afgesloten en de begroting van het voglende

boekjaar opgemaakt.

Beide worden ter goedkeuring voorgelegd aan de eerstvolgende jaarlijkse Algemene Vergadering.

Art, 27

Het boekjaar van de vereniging loopt van éénjanuari tot eenendertig december,

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaald in artikel 17 VZW-wet en de daarop

toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden ter griffie van de rechtbank van koophandel

overeenkomstig het bepaald in art. 26 novies VZW-wet. Voorzover van toepssing wordt de jaarrekening

neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaald in art. 17&6 VZW-wet en de desbetreffende

uitvoeringsbesluiten.

TITEL VI - Ontbinding en Vereffening

Art. 28 - Vrijwillige ontbinding

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering of bij gebrek daaraan de Rechtbank,

één vereffenaar. Zij bepaalt tevens zijn bevoegdheden en de vereffeningsvoorwaarden.

In geval van ontvinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden overgedragen aan een

vereniging dat een gelijkaardig doel nastreeft.

Art. 29 - Wetgeving

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk bepaald is, blijft de Belgische Wet op de VZW's van

toepassing.

NV Ansell Healthcare Europe

voorzitter

vertegenwoordigd door dhr. Guido Van Duren

Op de laatste blz. van L ulk B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

30/05/2013
ÿþMon 2.2

il j In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

V beh aa Bel Staa

IMMUN

BRUSSEL

2 1 M El 20~3

Griffie

Ondernemingsn r : 0413.145.071

Benaming

(voluit): De Belgische Federatie van leveranciers en dienstverleners inzake veiligheid en welzijn bij het werken en in de vrije tijd

(verkort) : Febelsafe

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Gachardstraat 88b4 -1050 Brussel

Onderwerp akte : Wijziging leden Raad van Bestuur

Uit de notulen van de Statutaire Vergadering dd 18/04/2013 blijkt dat volgend bestuurslid einde mandaat is en det volgende 2 nieuuwe bestuursleden democratisch verkozen werden.

Het betreft:

1) Einde mandaat: Z-Group - Meerkensstraat 61 - 3650 Dilsen Stokkem - vertegenwoordigd door Tony Zadnikar

2) Verkiezing: Volgende bestuurlseden werden tijdens de algemene vergadering van 18/04/2013 verkozen

voor een periode van 4 jaar:

Z-Safety Services - Meerkensstraat 61 - 3650 Dilsen Stokkem - vertegenwoordigd door Sabine Brandt

Heli Equipment - Vantegemstraat 9 - 9230 Wetteren - vertegenwoordigd door Bart Cooman

Het mandaat van de volgende bestuursleden zijn nog 2 jaar geldig.

Ansell healthcare Europe nv - Bld. International 55 - 1070 Brussel , vertegenwoordigd door Guido Van

Duren

Sioen nv - Fabrieksstraat 23 - 8850 Ardooie , vertegenwoordigd door Bert Jancic

Vandeputte Safety nv - Binnensteenweg 160 - 2530 Boechout , vertegenwoordigd door Christian Dangoisse

BMA Ergonomics BE nv - Ninoofsesteenweg 55-1760 Roosdaal, vertegenwoordigd door Marc Timmermans

Seyn nv - Seyntexlaan 1 - 8700 Tielt , vertegenwoordigd doorFrank Decraene

prosafco nv - - Hoge Barrièrestraat 11 - 8800 Roeselare, vertegenwoordigd door Waumans Michel

Brady nv - Lindestraat 20 - 9240 Zele , vertegenwoordigd door Mieke Van Parijs

3M nv - Hermeslaan 7 - 1831 Diegem, vertegenwoordigd door Jan Goorman

Statuten:

TITEL I - Benaming, zetel, doel, duur

Art. 1 - Naam

De vereniging zonder winstoogmerk heeft als benaming "De Belgische Federatie van leveranciers, distributeurs en dienstverleners inzake veiligheid en welzijn bij het werken en in de vrije tijd": afgekort Febelsafe.

Aft. 2 - Zetel

De zetel der vereniging is gevestigd in het Gerechtelijk Arrondissement Brussel, Kanton Elsene,

Gachardstraat 8884, 1050 Brussel, in de lokalen van PREVENT, v,z.w.

De Algemene vergadering kan overgaan tot een wijziging van de zetel. De vereniging kan afdelingen oprichten op alle plaatsen in Belgie bij beslissing van de Raad van bestuur.

Art 3--Doe! __- -_-- _-.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso ; Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

Art. 3 - Doel

De vereniging heeft tot doel: een organisatie in het leven te roepen en in stand te houden van personen en rechtspersonen die zich bezighouden met veiligheid en welzijn thuis en op het werk.

De bevordering, de controle en het onderhoud inzake veiligheids- en beschermingsuitrustingen, veiligheidsorganisatie-systemen en veiligheidsopleiding in België.

Zij zal de belangen van haar leden en van de veiligheid in het algemeen behartigen, verdedigen en bevorderen.

Zij zal onder meer, wetenschappelijke en sociale vraagstukken met betrekking tot de veiligheid bestuderen en bespreken, voorlichtingsvergaderingen en spreekbeurten inrichten, eventueel diensten ten voordele van de toegetreden leden oprichten, in één woord, alle daden stellen die voor de leden, op professioneel gebied, nuttig kunnen zijn of hen kunnen helpen.

De vereniging kan ook aansluiten bij alle andere verenigingen en groeperingen die hetzelfde doel nastreven mits goedkeuring door de Raad van Bestuur.

Zij kan alle bijkomende verrichtingen doen die bij haar hoofddoel aansluiten, en onder meer onroerende goederen verwerven om er inrichtingen in onder te brengen.

Art. 4 - Duur

De vereniging wordt voor onbeperkte duur opgericht. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

TITEL ii - Leden, aanneming, ontslag, verplichtingen

Art. 5 - Vaste leden - toegetreden leden

De vereniging bestaat uit vaste leden of leden in de zin van de wet, en uit toegetreden leden waarvan verder sprake.

Het aantal der vaste leden is niet beperkt doch mag niet minder bedragen dan drie.

De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van een kandidaat als vast lid. Om als vast lid te kunnen toetreden moet men een persoon, rechtspersoon of feitelijke groep zijn met als beroep:

* Fabrikanten: organisatie die onder eigen naam producten (afgewerkt en/of halffabricaten) ontwikkelen en produceren. Dit betekent niet noodzakelijk dat de productie in huis gebeurt, deze kan ook uitbesteed worden aan derden. De fabrikant draagt wel de volledige verantwoordelijkheden voor zijn product zoals vastgelegd in de diverse Europese Richtlijnen van de nieuwe aanpak.

* Assembleeders van deze uitrustingen, in zoverre een substantieel gedeelte van het afgewerkt product door de persoon of groep in kwestie ofwel gefabriceerd, ofwel ontworpen werd. De assembleerder draagt wei de volledige verantwoordelijkheid voor zijn product zoals vastgelegd in de diverse Europese Richtlijnen van de nieuwe aanpak.

* Distributeurs: organisaties die producten verdelen en over de nodige expertise en ervaring beschikken om de Klanten op een adequate manier te adviseren in de selectie en gebruik van deze producten. De distributeur draagt wel de volledige verantwoordelijkheden voor zijn product zoals vastgelegd in de diverse Europese Richtlijnen van de nieuwe aanpak.

* Dienstverleners: organisaties die producten verdelen en over de nodige expertise en ervaring beschikken om de klanten op een adequate manier te adviseren in de selectie en gebruik van deze producten.

* Aanverwante organisaties: organisaties die begaan zijn met de veiligheid van het individu.

De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als werkelijk lid op haar eerstvolgende vergadering. De beslissing wordt genomen bij geheime stemming en met tweederde meerderheid van de aanwezige stemmen. De Raad van Bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als vast lid.

Alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van de vaste leden worden door de Raad van Bestuur in een register ingeschreven binnen de 8 dagen na kennisname van de beslissing.

Daarnaast kan eenieder uit bovenvermelde groepen een aanvraag indienen om toegetreden lid te worden. De Raad van Bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als toegetreden lid.

Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven. Toegetreden leden hebben geen stemrecht.

Art. 6 - Bijdrage

De Raad van Bestuur stelt de jaarlijke bijdrage der leden vast, (vast en werkelijke leden) welke nochtans de ¬ 9500 niet mag overschrijden, eventueel vermeederd met een som van ¬ 20 per door het lid tewerkgesteld persoon, met een maximum van ¬ 2500, zodat het totale lidmaatschap per jaar de ¬ 4000 niet mag te boven gaan. Al deze maximum bedragen zijn echter gebaseerd op de index van de consumptieprijzen met als basisindex deze van de maand maart tweeduizend en vier.

Bij het begin van elk jaar worden al deze voorgemelde maximumbedragen automatisch evenredig aangepast volgens de index van de maand december van het voorafgaande jaar.

Ben lid dat zijn bijdragen niet betaalt, wordt geacht ontslagnemend te zijn.

Art. 7 - Ontslag

4 r

s ,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mop 2.2

De leden kunnen zich te allen tijde uit de vereniging terugtrekken mits hun ontslag bij per post aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur over te maken.

* Het ontslag gaat in vanaf de eerstvolgende Raad van Bestuur na kennisgeving.

* Het lidgeld van het lopende jaar van het genotuleerde ontslag kan niet teruggevorderd worden door het ontslegnemend lid, noch volledig, noch partieel.

* Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde in geval van overlijden van het lid, onbekwaam verklaring of onder voorlopige bewindstelling, ontbinding of faillissement.

Art. 8 - Uitsluiting

De uitsluiting van een lid kan op verzoek van de Raad van Bestuur, door de Algemene Vergadering uitgesproken worden,

* De Algemene Vergadering beslist bij geheime stemming en met een meerderheid van twee derden der aanwezige stemmen en na het vast lid tegen hetwelk deze maatregel schijnt te moeten getroffen worden, opgeroepen en gehoord te hebben, zo hij aan deze oproep gevolg geeft.

Een ontslagnemend of uitgesloten vast lid en de erfgenamen en rechtverkrijgenden van het overleden lid, kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijk fonds en mogen geen overlegging van rekeningen, verzegeling of inventaris vorderen.

Art. 9 - Register der leden

Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van de leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden, of ingeval het een rechtspersoon betreft de naam, rechtsvorm en adres van de zetel. Alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden door toedoen van de Raad van Bestuur in dat register ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

TITEL III. Bestuur, directie

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur is samengesteld, voor

zover er voldoende leden zijn; uit:

* Eén voorzitter

* Eén voorzitter elect

* Maximaal 8 andere bestuurders

Het aantal bestuurders moet in elk geval lager zijn dan het aantal leden.

Alle leden van de Raad van Bestuur worden door de Algemene Vergadering aangesteld voor een periode

van ten hoogste vier jaar,

* De leden van de Raad van Bestuur worden gekozen bij geheime stemming en met een gewone

meerderheid van stemmen.

* Om de vier jaar zijn zij uittredend en herkiesbaar.

* Men kan enkel als bestuurder verkozen worden, op voorstelling van de Raad van Bestuur, of op

schriftelijke voorstelling door minstens vijf vaste leden ondertekend en vijf dagen voor de verkiezing aan de

voorzitter van de Raad van Bestuur meegedeeld.

* Indien de voorzitter afwezig is, kan de mededeling geschieden aan de voorzitter-elect.

* Eiij afwezigheid van de 2 hiervoor vernoemden, aan één der bestuurders.

Taken bestuursleden:

* Voorzitter/president

Samenroepen, voorbereiden en leiden van vergaderingen Raad van Bestuur en Algemene

Ledenvergadering. Opvolging dagelijkse leiding van de vereniging (is bv de gevolmachtigde voor officiële

verbintenissen). PR en onderhouden contacten met externe partners (met de asistentie van de Past President

(= gewezen voorzitter)

* Gewezen voorzitter

Ondersteuning van de president vooral op gebied van PR activiteiten en contacten met externe partners.

* Voorzitter elect:

Ondersteuning van de president, vooral op gebied van de dagelijkse leiding van de vereniging (bv financies,

personeelszaken) en hij het coordineren van werkgroepen,

De benoeming is op ieder moment herroepbaar door de Algemene vergadering. leder lid van de Raad van

Bestuur kan ook zelf ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Een bestuurder is gehouden na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat rederlijkerwijze in zijn

vervanging kan worden voorzien.

Art. 11 - Aansprakelijkheid

De bestuurders gaan uit hoofde van de verbintenissen van de vereiniging geen enkele verplichting aan. Hun

aansprakelijkheid is beperkt tot de uitoefening van hun mandaat.

De vereniging is niet aansprakelijk voor de verbintenisssen of voor de fouten van haar leden.

Art. 12 - Functies

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden, bij gewone meerderheid der stemmen, de voorzitter, en de

voorzitter-effect. Men is gewezen voorzitter voor de ambtstermijn van de lopende voorzitter.

Hij kan tussen zijn leden bijkomende functies verdelen, welke worden aangeduid bij gewone meerderheid

van stemmen.

Art.13 - Bijeenroeping

.d

.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

pe Raad van Bestuur vergadert op uitnodiging en onder voorzitterschap van de voorzitter, of bij zijn ontstentenis onder voorzitterschap van de voorzitter-elect. Bij ontstentenis van de voorzitter en van de voorzitter-elect, onder voorzitterschap van de oudste bestuurder.

Art.14 - Beraadslaging

De beslissingen van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid der stemmen, behoudens de voorziene uitzonderingen.

Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter der vergadering doorslaggevend.

Art. 16 - Notulen

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris of twee bestuurders en samengevoegd in een daartoe bestemd register dat ter inzage zal zijn van de leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig artikel 9 van het KB van 26 jui 2003 vastgelegde modaliteiten. Voor derden geldt dit inzagerecht niet.

De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door 2 bestuurders.

Art. 16 - Bevoegdheid

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging. De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van bestuur te verrichten, daarin begrepen organisatie, benoeming, ontslag en bezoldiging van het personeel en het uitvaardigen van huishoudelijke reglementen, De Raad van Bestuur is bovendien bevoegd om alle daden van beschikking te stellen die niet wettelijk of statutair aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Alle bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de algemene vergadering, worden toegekend aan de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen haar bevoegdheid opdragen aan bijzondere volmachtdragers.

Art. 17 - Dagelijks bestuur

Het dagelijks bestuur van de vereniging, alsook de vertegenwoordiging van de vereniging wat dat bestuur betreft, kan door de Raad van Bestuur worden opgedragen aan één persoon, al dan niet bestuurder of lid, die de titel van dagelijks bestuurder draagt.

De vereniging wordt, ln handelingen van dagelijks bestuur, rechtsgeldig verbonden door de enkele handtekening van de dagelijks bestuurder.

De Raad van Bestuur kan deze delegatie van het dagelijks bestuur op ieder moment herroepen.

Het orgaan van dagelijks bestuur verzorgt de lopende zaken en dagelijks briefwisseling en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoersinstanties, post, bank en dergelijke meer. Hij is tevens bevoegd om de beslissingen van de Raad van Bestuur uit te voeren.

Art. 18 - Vertegenwoordiging

Onverminderd de vertegenwoordigingsmacht toebedeeld aan bijzondere volmachtdragers en de vertegenwoordigingsbevoegdheid voor wat het dagelijks bestuur betreft, wordt de vereniging in alle handelingen in en buiten rechtsgeldig vertegenwoordigd hetzij door de voorzietter, hetzij door de voorzitter elect, hetzij door 2 bestuurders samen handelend.

TITEL IV, Algemene Vergadering

Art. 19: Bevoegdheid

De Algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

e De wijziging van de statuten

* De benoeming en de afzetting van de bestuurders

* De benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldigingen.

e De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen.

* De goedkeuring van de begroting en van de rekening.

e De ontbinding van de vereniging

* De uitsluiting van een lid

* De omzetting van de vereniging in een vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

Art. 20 - bijeenroeping

Er moest ieder jaar minstens een Algemene Vergadering gehouden worden tussen 1 januari en 30 juni,

De Raad van Bestuur is bovendien verplicht, wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt, een

buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen.

De vergaderingen worden gehouden in de zetel der vereniging of op een andere plaats aangeduid in de

oproeping.

Art. 21 - uitnodiging, agenda

De uitnodigingen worden gedaan door de Raad van Bestuur ten minste acht dagen op voorhand;

* De uitnodiging vermeldt de dagorde; de vergadering mag slechts beraadslagen over de hierop vermelde

punten.

* Elk voorstel, ondertekend door minstens een twintigste der vaste leden en aan de Raad van Bestuur

medegedeeld minstens veertien dagen voor de vergadering moet op de dagorde gebracht worden.

Art. 22 - voorzitterschap

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij ontstentenis door de oudst aanwezige bestuurder. De voorzitter duidt een secretaris en een stemopnemer aan.

Art. 23 - Deelname

Ieder vast lid dat zijn bijdrage betaald heeft, heeft het recht de vergadering bij te wonen en er aan deel te nemen, hetzij persoonlijk, hetzij bij middel van een lasthebber naar zijn keuze, die zelf een vast lid is.

Ieder der vaste leden heeft één stem.

Art. 24 - Beraadslaging

Met uitzondering van de door de wet en door de statuten voorziene gevallen, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de Algemene Vergadering.

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien de wijziging op de oproeping is vermeld en Indien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit kan nemen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Over de ontbinding van de vereniging kan de Algemene Vergadering zich alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging. Een meerderheid van twee derden der stemmen is vereist voor het uitsluiten van de lid.

Art. 25 - notulen

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden genotuleerd, ondertekend door de voorzitter alsook de vaste vaste leden die zulks wensen, en wordt bewaard in de zetel der vereniging, waar al de betrokkenen er kennis kunnen van nemen. Zij richten daartoe een schriftelijk verzoek aan de Raad van Bestuur met wie zij een datum en uur afspreken voor de raadpleging.

Afschriften van of uitreksels uit deze processen-verbaal worden ondertekend door twee bestuurders.

TITEL V - Begrotingen, rekeningen

Art. 26

Ieder jaar op eenendertig december worden de rekeningen afgesloten en de begroting van het voglende

boekjaar opgemaakt.

Beide worden ter goedkeuring voorgelegd aan de eerstvolgende jaarlijkse Algemene Vergadering.

Art, 27

Het boekjaar van de vereniging loopt van één jamuari tot eenendertig december.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaald in artikel 17 VZW-wet en de daarop

toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden ter griffie van de rechtbank van koophandel

overeenkomstig het bepaald in art. 26 novies VZW-wet. Voorzover van toepssing wordt de jaarrekening

neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaald in art. 17&6 VZW-wet en de desbetreffende

uitvoeringsbesluiten.

TITEL VI - Ontbinding en Vereffening

Art. 28 - Vrijwillige ontbinding

En geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering of bij gebrek daaraan de Rechtbank,

ëén vereffenaar, Zij bepaalt tevens zijn bevoegdheden en de vereffeningsvoorwaarden,

in geval van ontvinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden overgedragen aan een

vereniging dat een gelijkaardig doel nastreeft.

Art. 29 - Wetgeving

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk bepaald is, blijft de Belgische Wet op de VZW s van

toepassing.

NV Ansell Healthcare Europe

voorzitter

vertegenwoordigd door dhr. Guido Van Duren

Tegelijk hiermee neergelegd

* notulen Algemene Vergadering dd 18/04/2013

"* ledenlijst dd 18/04/2013

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor; behouden"

,het

Belgisch Belgisch Staatsblad

10/11/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

llII1 III III III II1'i fll lI 'II1 Il'i Iii

" iii~oeea

V4

behc

aar

Bel! Staal

2 ~ OKT 20%riffie

Ondernemingsnr : 0413.145.071

Benaming

(voluit) : De Belgische Federatie van leveranciers en dienstverleners

inzake veiligheid en welzijn bij het werken en in de vrije tijd

(verkort) : Febelsafe

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Gachardstraat 88b4 - 1050 Brussel

Onderwerp akte : Wijziging leden Raad van Bestuur

Uit de notulen van de Statutaire Vergadering dd 16/062011 blijkt dat voglende bestuursleden einde mandaat

zijn en de volgende vertegenwoordigers geen bestuursbeslissingen meer nemen.

Het betreft:

3M nv, Hermeslaan 7, 1831 Diegem - vertegenwoordigd door Dominique Barette

Arbesko nv, Buyckstraat 75 - 8570 Anzegem, vertegenwoordigd door Filip Lietaer

Evonik Degussa Antwerpen nv - Tijsmanstunnel West- 2040 Antwerpen, vertegenwoordigd door Merlevede

Patrick

Lisap - Groupe RG nv - Stationsstraat 22 a- Lisap - 1702 Groot Bijgaarden, vertegenwoordigd door

Verstegen Eric

Midera nv- Hoge Barrièrestraat 11 - 8800 Roeselare, vertegenwoordigd door Franky Viaene

Seyntex nv - Seyntexlaan 1 - 8700 Tielt, vertegenwoordigd door Seynhaeve Arthy

Volgende bestuurlseden werden tijdens de algemene vergadering van 26/05 verkozen voor een periode van

4 jaar:

Ansell healthcare Europe nv - Bld. International 55 - 1070 Brussel , vertegenwoordigd door Guido Van

Duren

Sioen nv - Fabrieksstraat 23 - 8850 Ardooie , vertegenwoordigd door Bert Jancic

Vandeputte Safety nv Binnensteenweg 160 - 2530 Boechout , vertegenwoordigd door Christian Dangoisse

BMA Ergonomics BE nv - Ninoofsesteenweg 55- 1760 Roosdaal, vertegenwoordigd door Marc Timmermans

Seyn nv - Seyntexlaan 1 - 8700 Tielt , vertegenwoordigd doorFrank Decraene

Prosafco nv - - Hoge Barrièrestraat 11 - 8800 Roeselare, vertegenwoordigd door Waumans Michel

Brady nv - Lindestraat 20 - 9240 Zele , vertegenwoordigd door Mieke Van Parijs

3M nv - Hermeslaan 7 - 1831 Diegem, vertegenwoordigd door Jan Goormans

Het mandaat van de Z-group nv - Meerkensstraat 61 - 3650 Dilsen Stokkem - vertegenwoordigd door Tony

Zadnikar is nog 2 jaar geldig.

Verder werden de leden in kennis gesteld van de ontslagnemende leden en de nieuwe verwelkomd.

Statuten:

TITEL I - Benaming, zetel, doel, duur

Art. 1 - Naam

De vereniging zonder winstoogmerk heeft als benaming "De Belgische Federatie van leveranciers, distributeurs en dienstverleners inzake veiligheid en welzijn bij het werken en in de vrije tijd": afgekort : Febelsafe.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 2 - Zetel

De zetel der vereniging is gevestigd in het Gerechtelijk Arrondissement Brussel, Kanton Elsene,

Gachardstraat 88B4, 1050 Brussel, in de lokalen van PREVENT, v.z.w.

De Algemene vergadering kan overgaan tot een wijziging van de zetel. De vereniging kan afdelingen oprichten op alle plaatsen in Belgje bij beslissing van de Raad van bestuur.

Art. 3 - Doel

De vereniging heeft tot doel: een organisatie in het leven te roepen en in stand te houden van personen en rechtspersonen die zich bezighouden met veiligheid en welzijn thuis en op het werk.

De bevordering, de controle en het onderhoud inzake veiligheids- en beschermingsuitrustingen, veiligheidsorganisatie-systemen en veiligheidsopleiding in België.

Zij zal de belangen van haar leden en van de veiligheid in het algemeen behartigen, verdedigen en bevorderen.

Zij zal onder meer, wetenschappelijke en sociale vraagstukken met betrekking tot de veiligheid bestuderen en bespreken, voorlichtingsvergaderingen en spreekbeurten inrichten, eventueel diensten ten voordele van de toegetreden leden oprichten, in één woord, alle daden stellen die voor de leden, op professioneel gebied, nuttig kunnen zijn of hen kunnen helpen.

De vereniging kan ook aansluiten bij alle andere verenigingen en groeperingen die hetzelfde doel nastreven mits goedkeuring door de Raad van Bestuur.

Zij kan alle bijkomende verrichtingen doen die bij haar hoofddoel aansluiten, en onder meer onroerende goederen verwerven om er inrichtingen in onder te brengen.

Art. 4 - Duur

De vereniging wordt voor onbeperkte duur opgericht. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

TITEL II - Leden, aanneming, ontslag, verplichtingen

Art. 5 - Vaste leden - toegetreden leden -

De vereniging bestaat uit vaste leden of leden in de zin van de wet, en uit toegetreden leden waarvan verder

sprake.

Het aantal der vaste leden is niet beperkt doch mag niet minder bedragen dan drie.

De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van een kandidaat als vast lid. Om als vast lid te

kunnen toetreden moet men een persoon, rechtspersoon of feitelijke groep zijn met als beroep:

* Fabrikanten: organisatie die onder eigen naam producten (afgewerkt en/of halffabricaten) ontwikkelen en produceren. Dit betekent niet noodzakelijk dat de productie in huis gebeurt, deze kan ook uitbesteed warden aan derden. De fabrikant draagt wel de volledige verantwoordelijkheden voor zijn product zoals vastgelegd in de diverse Europese Richtlijnen van de nieuwe aanpak.

* Assembleeders van deze uitrustingen, in zoverre een substantieel gedeelte van het afgewerkt product door de persoon of groep in kwestie ofwel gefabriceerd, ofwel ontworpen werd. De assembleerder draagt wel de volledige verantwoordelijkheid voor zijn product zoals vastgelegd in de diverse Europese Richtlijnen van de nieuwe aanpak.

" Distributeurs: organisaties die producten verdelen en over de nodige expertise en ervaring beschikken om de klanten op een adequate manier te adviseren in de selectie en gebruik van deze producten. De distributeur draagt wel de volledige verantwoordelijkheden voor zijn product zoals vastgelegd in de diverse Europese Richtlijnen van de nieuwe aanpak.

* Dienstverleners: organisaties die producten verdelen en over de nodige expertise en ervaring beschikken om de klanten op een adequate manier te adviseren in de selectie en gebruik van deze producten.

Aanverwante organisaties: organisaties die begaan zijn met de veiligheid van het individu.

De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als werkelijk lid op haar eerstvolgende vergadering. De beslissing wordt genomen bij geheime stemming en met tweederde meerderheid van de aanwezige stemmen. De Raad van Bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als vast lid.

Alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van de vaste leden worden door de Raad van Bestuur in een register ingeschreven binnen de 8 dagen na kennisname van de beslissing.

Daarnaast kan eenieder uit bovenvermelde groepen een aanvraag indienen om toegetreden lid te worden. De Raad van Bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als toegetreden lid.

Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven. Toegetreden leden hebben geen stemrecht.

Art. 6 - Bijdrage

De Raad van Bestuur stelt de jaarlijke bijdrage der leden vast, (vast en werkelijke leden) welke nochtans de ¬ 1500 niet mag overschrijden, eventueel vermeederd met een som van ¬ 20 per door het lid tewerkgesteld persoon, met een maximum van ¬ 2500, zodat het totale lidmaatschap per jaar de ¬ 4000 niet mag te boven

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

gaan. Ai deze maximum bedragen zijn echter gebaseerd op de index van de consumptieprijzen met ais

basisindex deze van de maand maart tweeduizend en vier.

Bij het begin van elk jaar worden al deze voorgemelde maximumbedragen automatisch evenredig

aangepast volgens de index van de maand december van het voorafgaande jaar.

Een lid dat zijn bijdragen niet betaalt, wordt geacht ontslagnemend te zijn.

Art. 7 - Ontslag

De leden kunnen zich te allen tijde uit de vereniging terugtrekken mits hun ontslag bij per post aangetekend

schrijven aan de Raad van Bestuur over te maken.

* Het ontslag gaat in vanaf de eerstvolgende Raad van Bestuur na kennisgeving.

* Het lidgeld van het lopende jaar van het genotuleerde ontslag kan niet teruggevorderd worden door het ontslagnemend lid, noch volledig, noch partieel.

* Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde in geval van overlijden van het lid, onbekwaam

verklaring of onder voorlopige bewindstelling, ontbinding of faillissement.

Art. 8 - Uitsluiting

De uitsluiting van een lid kan op verzoek van de Raad van Bestuur, door de Algemene Vergadering

uitgesproken worden.

* De Algemene Vergadering beslist bij geheime stemming en met een meerderheid van twee derden der aanwezige stemmen en na het vast lid tegen hetwelk deze maatregel schijnt te moeten getroffen worden, opgeroepen en gehoord te hebben, zo hij aan deze oproep gevolg geeft.

Een ontslagnemend of uitgesloten vast lid en de erfgenamen en rechtverkrijgenden van het overleden lid, kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijk fonds en mogen geen overlegging van rekeningen, verzegeling of inventaris vorderen.

Art. 9 - Register der leden

Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van de leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden, of ingeval het een rechtspersoon betreft de naam, rechtsvorm en adres van de zetel. Alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden door toedoen van de Raad van Bestuur in dat register ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

TITEL III. Bestuur, directie

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur is. samengesteld, voor

zover ér voldoende leden zijn; uit:

* Eén voorzitter

* Eén voorzitter elect

* Maximaal 8 andere bestuurders

Het aantal bestuurders moet in elk geval lager zijn dan het aantal leden.

Alle leden van de Raad van Bestuur worden door de Algemene Vergadering aangesteld voor een periode van ten hoogste vier jaar.

* De leden van de Raad van Bestuur worden gekozen bij geheime stemming en met een gewone

meerderheid van stemmen.

* Om de vier jaar zijn zij uittredend en herkiesbaar.

* Men kan enkel als bestuurder verkozen worden, op voorstelling van de Raad van Bestuur, of op

schriftelijke voorstelling door minstens vijf vaste leden ondertekend en vijf dagen voor de verkiezing aan de

voorzitter van de Raad van Bestuur meegedeeld.

* indien de voorzitter afwezig is, kan de mededeling geschieden aan de voorzitter-elect.

* Bij afwezigheid van de 2 hiervoor vernoemden, aan één der bestuurders.

Taken bestuursleden:

* Voorzitter /president

Samenroepen, voorbereiden en leiden van vergaderingen Raad van Bestuur en Algemene

Ledenvergadering. Opvolging dagelijkse leiding van de vereniging (is bv de gevolmachtigde voor officiële

verbintenissen). PR en onderhouden contacten met externe partners (met de asistentie van de Past President

(= gewezen voorzitter)

* Gewezen voorzitter

Ondersteuning van de president vooral op gebied van PR activiteiten en contacten met externe partners.

* Voorzitter elect:

Ondersteuning van de president, vooral op gebied van de dagelijkse leiding van de vereniging (bv financïes,

personeelszaken) en bij het coördineren van werkgroepen.

De benoeming is op ieder moment herroepbaar door de Algemene vergadering. Ieder lid van de Raad van

Bestuur kan ook zelf ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Een bestuurder is gehouden na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat rederlijkerwijze in zijn

vervanging kan worden voorzien.

Art. 11 - Aansprakelijkheid

De bestuurders gaan uit hoofde van de verbintenissen van de vereiniging geen enkele verplichting aan. Hun

aansprakelijkheid is beperkt tot de uitoefening van hun mandaat.

De vereniging is niet aansprakelijk voor de verbintenisssen of voor de fouten van haar leden.

Art. 12 - Functies

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden, bij gewone meerderheid der stemmen, de voorzitter, en de voorzitter-elect. Men is gewezen voorzitter voor de ambtstermijn van de lopende voorzitter.

Hij kan tussen zijn leden bijkomende functies verdelen, welke worden aangeduid bij gewone meerderheid van stemmen.

Art.13 - Bijeenroeping

De Raad van Bestuur vergadert op uitnodiging en onder voorzitterschap van de voorzitter, of bij zijn ontstentenis onder voorzitterschap van de voorzitter-elect. Bij ontstentenis van de voorzitter en van de voorzitter-elect, onder voorzitterschap van de oudste bestuurder.

Art.14 - Beraadslaging

De beslissingen van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid der stemmen, behoudens de voorziene uitzonderingen.

Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter der vergadering doorslaggevend.

Art. 15 - Notulen

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris of twee bestuurders en samengevoegd in een daartoe bestemd register dat ter inzage zal zijn van de leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig artikel 9 van het KB van 26 jui 2003 vastgelegde modaliteiten. Voor derden geldt dit inzagerecht niet.

De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door 2 bestuurders.

Art. 16 - Bevoegdheid

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging. De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van bestuur te verrichten, daarin begrepen organisatie, benoeming, ontslag en bezoldiging van het personeel en het uitvaardigen van huishoudelijke reglementen. De Raad van Bestuur is bovendien bevoegd om alle daden van beschikking te stellen die niet wettelijk of statutair aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Alle bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de algemene vergadering, worden toegekend aan de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen haar bevoegdheid opdragen aan bijzondere volmachtdragers.

Art. 17 - Dagelijks bestuur

Het dagelijks bestuur van de vereniging, alsook de vertegenwoordiging van de vereniging wat dat bestuur betreft; kan-door-de-Raad-van-Bestuur worden "opgedragén aan één person- áf dan ribt bestûürdér of lid, dié de titel van dagelijks bestuurder draagt.

De vereniging wordt, in handelingen van dagelijks bestuur, rechtsgeldig verbonden door de enkele handtekening van de dagelijks bestuurder.

De Raad van Bestuur kan deze delegatie van het dagelijks bestuur op ieder moment herroepen.

Het orgaan van dagelijks bestuur verzorgt de lopende zaken en dagelijks briefwisseling en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoersinstanties, post, bank en dergelijke meer. Hij is tevens bevoegd om de beslissingen van de Raad van Bestuur uit te voeren.

Art. 18 - Vertegenwoordiging

Onverminderd de vertegenwoordigingsmacht toebedeeld aan bijzondere volmachtdragers en de vertegenwoordigingsbevoegdheid voor wat het dagelijks bestuur betreft, wordt de vereniging in alle handelingen in en buiten rechtsgeldig vertegenwoordigd hetzij door de voorzietter, hetzij door de voorzitter elect, hetzij door 2 bestuurders samen handelend.

TITEL IV. Algemene Vergadering

Art. 19: Bevoegdheid

De Algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

* De wijziging van de statuten

* De benoeming en de afzetting van de bestuurders

* De benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldigingen.

* De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen.

* De goedkeuring van de begroting en van de rekening.

De ontbinding van de vereniging

* De uitsluiting van een lid

* De omzetting van de vereniging in een vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

Art. 20 - bijeenroeping

Er moest ieder jaar minstens een Algemene Vergadering gehouden worden tussen 1 januari en 30 juni.

De Raad van Bestuur is bovendien verplicht, wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt, een

buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen.

De vergaderingen worden gehouden in de zetel der vereniging of op een andere plaats aangeduid in de

oproeping.

Art. 21 - uitnodiging, agenda

De uitnodigingen worden gedaan door de Raad van Bestuur ten minste acht dagen op voorhand;

MOD 2.2

* De uitnodiging vermeldt de dagorde; de vergadering mag slechts beraadslagen over de hierop vernielde punten.

* Elk voorstel, ondertekend door minstens een twintigste der vaste leden en aan de Raad van Bestuur medegedeeld minstens veertien dagen voor de vergadering moet op de dagorde gebracht worden.

Art. 22 - voorzitterschap

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij ontstentenis door de oudst aanwezige bestuurder. De voorzitter duidt een secretaris en een stemopnemer aan.

Art. 23 - Deelname

Ieder vast lid dat zijn bijdrage betaald heeft, heeft het recht de vergadering bij te wonen en er aan deel te nemen, hetzij persoonlijk, hetzij bij middel van een lasthebber naar zijn keuze, die zelf een vast lid is.

Ieder der vaste leden heeft één stem.

Art. 24 - Beraadslaging

Met uitzondering van de door de wet en door de statuten voorziene gevallen, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de Algemene Vergadering.

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien de wijziging op de oproeping is vermeld en indien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit kan nemen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Over de ontbinding van de vereniging kan de Algemene Vergadering zich alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging. Een meerderheid van twee derden der stemmen is vereist voor het uitsluiten van de lid.

Art. 25 - notulen

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden genotuleerd, ondertekend door de voorzitter alsook de vaste vaste leden die zulks wensen, en wordt bewaard in de zetel der vereniging, waar al de betrokkenen er kennis kunnen van nemen. Zij richten daartoe een schriftelijk verzoek aan de Raad van Bestuur met wie zij een

e datum en uur afspreken voor de.raadpleging.

Afschriften van of uitreksels uit deze processen-verbaal worden ondertekend door twee bestuurders.

>4

TITEL V - Begrotingen, rekeningen

Art. 26

Ieder jaar op eenendertig december worden de rekeningen afgesloten en de begroting van het voglende

- boekjaar opgemaakt.

p Beide worden ter goedkeuring voorgelegd aan de eerstvolgende jaarlijkse Algemene Vergadering.

Art. 27

Het boekjaar van de vereniging loopt van één jarnuari tot eenendertig december.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaald in artikel 17 VZW-wet en de daarop

toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden ter griffie van de rechtbank van koophandel

et

overeenkomstig het bepaald in art. 26 novies VZW-wet. Voorzover van toepssing wordt de jaarrekening

neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaald in art. 17&6 VZW-wet en de desbetreffende

et uitvoeringsbesluiten.

et

TITEL VI - Ontbinding en Vereffening

Art. 28 - Vrijwillige ontbinding

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering of bij gebrek daaraan de Rechtbank,

één vereffenaar. Zij bepaalt tevens zijn bevoegdheden en de vereffeningsvoorwaarden.

In geval van ontvinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden overgedragen aan een

vereniging dat een gelijkaardig doel nastreeft.

:r.73 Art. 29 - Wetgeving

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk bepaald is, blijft de Belgische Wet op de VZW's van

toepassing.

et

NV Ansell Healthcare Europe

voorzitter

vertegenwoordigd door dhr. Guido Van Duren

Tegelijk hiermee neergelegd

* notulen Algemene Vergadering dd 26/05/2011

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

"` ledenlijst dd 26/05/2011

t

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

28/08/2015
ÿþr M0D 2.2

_ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Rechtbank van KOOPHANDEL

Gent, " 4" *." TRIJK



B

MON3TEul

21., -08 ELGiSCH S

Ondernemingsnr : 0413.145.071

Benaming

(voluit) : De Belgische Federatie van leveranciers en dienstverleners

inzake veiligheid en welzijn bij het werken en in de vrije tijd

(verkort) : Febelsafe

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Bavikhoofsestraat 190 - 8531 Bavikhove

Onderwerp akte : Wijziging leden Raad van Bestuur+benaming verantwoordelijke dagelijks bestuur van dagelijks bestuurder in Secretaris Generaal

Uit de notulen van de Statutaire Vergadering dd. 16/04/2015 blijkt het volgende :

1. Einde mandaat

3M Belgium bvba - Hermeslaan 7 -1831 Diegem, vertegenwoordigd door Jan Goormans

Ansell Healthcare Europe NV - Bld, International 55 - 1070 Brussel, vertegenwoordigd door Guido Van

Duren

BMA Ergonomics NV - Ninoofsesteenweg 55 -1760 Roosdaal, vertegenwoordigd door Marc Timmermans

4 Brady NV - Lindestraat 20 - 9240 Zele, vertegenwoordigd door Mieke Van Parys

Prosafco NV - Hoge Barrièrestraat 11 - 8800 Roeselare, vertegenwoordigd door Michel Waumans

Seyn NV - Seyntexfaan 1 - 8700 Tielt, vertegenwoordigd door Frank Decraene

ª% Sioen NV - Fabrieksstraat 23 - 8850 Ardooie, vertegenwoordigd door Bert Jancic

Vandeputte Safety NV - Binnensteenweg 160 - 2530 Boechout, vertegenwoordigd door Christian Dangoisse

2. Verkiezing : Volgende bestuursleden werden tijdens de Algemene Vergadering van 16/04/2015 verkozen voor een periode van 4 jaar

- Herbenoemd

3M Belgium bvba - Hermeslaan 7 -1831 Diegem, vertegenwoordigd door Jan Goormans

" Ansell Healthcare Europe NV - Bld_Intemational 55 - 1070 Brussel, vertegenwoordigd door Guido Van

Duren

Brady NV - Lindestraat 20 - 9240 Zele, vertegenwoordigd door Mieke Van Parys

Prosafco NV - Hoge Barrèrestraat 11 - 8800 Roeselare, vertegenwoordigd door Michel Waumans

Sioen NV - Fabrieksstraat 23 - 8850 Ardooie, vertegenwoordigd door Bert Jancic

ª% Vandeputte Safety NV - Binnensteenweg 160 - 2530 Boechout, vertegenwoordigd door Gert Voet

- Nieuwe benoemingen

Alsico NV - Zonnestraat 223-229 - 9600 Ronse, vertegenwoordigd door Joyce Cornelis

Emma Safety Footwear BV - Maastrichterlaan 82 - NL-6241 JB Bunde (Maastricht), vertegenwoordigd door

Gene Hoornweg

- Voor volgende leden eindigt hun bestuursfunctie

" BMA Ergonomics NV - Ninoofsesteenweg 55 -1760 Roosdaal, vertegenwoordigd door Marc Timmermans

" Seyn NV - Seyntexlaan 1 - 8700 Tielt, vertegenwoordigd door Frank Decraene

Het mandaat van de volgende bestuursleden is nog 2 jaar geldig :

Heli Equipment NV- Vantegemstraat 9 - 9230 Wetteren, vertegenwoordigd door Bart Cooman

Total Safety bvba - Meerkensstraat 61 - 3650 Dilsen-Stokkem, vertegenwoordigd door Sabine Brandt

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

iNOD 2.2

TITEL 1- Benaming, zetel, doel, duur

Art. 1 - Naam

De vereniging zonder winstoogmerk heeft als benaming "De Belgische Federatie van leveranciers, distributeurs en dienstverleners inzake veiligheid en welzijn bij het werken en in de vrije tijd": afgekort : Febeisafe.

Art. 2 - Zetel

De zetel der vereniging is gevestigd in het Gerechtelijk Arrondissement Kortrijk: Bavikhoofsestraat 190 ,

8531 Bavikhove.

De Algemene vergadering kan overgaan tot een wijziging van de zetel. De vereniging kan afdelingen oprichten op alle plaatsen in Belgie bij beslissing van de Raad van bestuur.

Art. 3 - Doel

De vereniging heeft tot doel: een organisatie in het leven te roepen en in stand te houden van personen en rechtspersonen die zich bezighouden met veiligheid en welzijn thuis en op het werk.

De bevordering, de controle en het onderhoud inzake veiligheids- en beschermingsuitrustingen, veiligheidsorganisatie-systemen en veiligheidsopleiding in België.

Zij zal de belangen van haar leden en van de veiligheid in het algemeen behartigen, verdedigen en bevorderen.

Zij zal onder meer, wetenschappelijke en sociale vraagstukken met betrekking tot de veiligheid bestuderen en bespreken, voorlichtingsvergaderingen en spreekbeurten inrichten, eventueel diensten ten voordele van de toegetreden leden oprichten, in één woord, alle daden stellen die voor de leden, op professioneel gebied, nuttig kunnen zijn of hen kunnen helpen.

De vereniging kan ook aansluiten bij alle andere verenigingen en groeperingen die hetzelfde doel nastreven mits goedkeuring door de Raad van Bestuur.

Zij kan alle bijkomende verrichtingen doen die bij haar hoofddoel aansluiten, en onder meer onroerende goederen verwerven om er inrichtingen in onder te brengen.

Art. 4 - Duur

De vereniging wordt voor onbeperkte duur opgericht, Zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

TITEL ll - Leden, aanneming, ontslag, verplichtingen

Art. 5 - Vaste leden - toegetreden leden

De vereniging bestaat uit vaste leden of leden in de zin van de wet, en uit toegetreden leden waarvan verder sprake.

Het aantal der vaste leden is niet beperkt doch mag niet minder bedragen dan drie.

De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van een kandidaat als vast lid, Om als vast lid te kunnen toetreden moet men een persoon, rechtspersoon of feitelijke groep zijn met als beroep:

* Fabrikanten: organisatie die onder eigen naam producten (afgewerkt en/of halffabricaten) ontwikkelen en produceren. Dit betekent niet noodzakelijk dat de productie in huis gebeurt, deze kan ook uitbesteed worden aan derden. De fabrikant draagt wel de volledige verantwoordelijkheden voor zijn product zoals vastgelegd in de diverse Europese Richtlijnen van de nieuwe aanpak.

* Assernbleerders van deze uitrustingen, in zoverre een substantieel gedeelte van het afgewerkt product door de persoon of groep in kwestie ofwel gefabriceerd, ofwel ontworpen werd. De assembleerder draagt wel de volledige verantwoordelijkheid voor zijn product zoals vastgelegd in de diverse Europese Richtlijnen van de nieuwe aanpak.

* Distributeurs: organisaties die producten verdelen en over de nodige expertise en ervaring beschikken om de klanten op een adequate manier te adviseren in de selectie en gebruik van deze producten. De distributeur draagt wel de volledige verantwoordelijkheden voor zijn product zoals vastgelegd in de diverse Europese Richtlijnen van de nieuwe aanpak.

* Dienstverleners: organisaties die producten verdelen en over de nodige expertise en ervaring beschikken om de klanten op een adequate manier te adviseren in de selectie en gebruik van deze producten.

* Aanverwante organisaties: organisaties die begaan zijn met de veiligheid van het individu.

De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als werkelijk lid op haar eerstvolgende vergadering. De beslissing wordt genomen bij geheime stemming en met tweederde meerderheid van de aanwezige stemmen. De Raad van Bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als vast lid.

Alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van de vaste leden worden door de Raad van Bestuur in een register ingeschreven binnen de 8 dagen na kennisname van de beslissing.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOU 2.2

Daarnaast kan eenieder uit bovenvermelde groepen een aanvraag indienen om toegetreden lid te worden. De Raad van Bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als toegetreden lid.

Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven.. Toegetreden leden hebben geen stemrecht.

Art. 6 - Bijdrage

De Raad van Bestuur stelt de jaarlijkse bijdrage der leden vast, (vaste en werkelijke leden) welke nochtans de ¬ 1500 niet mag overschrijden, eventueel vermeerderd met een som van ¬ 20 per door het lid tewerkgesteld persoon, met een maximum van ¬ 2500, zodat het totale lidmaatschap per jaar de ¬ 4000 niet mag te boven gaan, Al deze maximum bedragen zijn echter gebaseerd op de index van de consumptieprijzen met als basisindex deze van de maand maart tweeduizend en vier.

Bij het begin van elk jaar worden al deze voorgemelde maximumbedragen automatisch evenredig aangepast volgens de index van de maand december van tiet voorafgaande jaar.

Een lid dal zijn bijdragen niet betaalt, wordt geacht ontslagnemend te zijn.

Art. 7 - Ontslag

De leden kunnen zich te allen tijde uit de vereniging terugtrekken mits hun ontslag bij per post aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur over te maken.

* Het ontslag gaat in vanaf de eerstvolgende Raad van Bestuur na kennisgeving.

* Het lidgeld van het lopende jaar van het genotuleerde ontslag kan niet teruggevorderd worden door het ontslagnemend lid, noch volledig, noch partieel,

* Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde in geval van overlijden van het lid, onbekwaam

verklaring of onder voorlopige bewindstelling, ontbinding of faillissement.

Art. 8 - Uitsluiting

De uitsluiting van een lid kan op verzoek van de Raad van Bestuur, door de Algemene Vergadering

uitgesproken worden.

* De Algemene Vergadering beslist bij geheime stemming en met een meerderheid van twee derden der aanwezige stemmen en na het vast lid tegen hetwelk deze maatregel schijnt te moeten getroffen worden, opgeroepen en gehoord te hebben, zo hij aan deze oproep gevolg geeft.

Een ontslagnemend of uitgesloten vast lid en de erfgenamen en rechtverkrijgenden van het overleden lid, kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijk fonds en mogen geen overlegging van rekeningen, verzegeling of inventaris vorderen.

Art, 9 - Register der leden

Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van de leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden, of ingeval het een rechtspersoon betreft de naam, rechtsvorm en adres van de zetel. Alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden door toedoen van de Raad van Bestuur in dat reglster ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

TITEL III. Bestuur, directie

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur is samengesteld, voor

zover er voldoende leden zijn; uit:

* Eén voorzitter

* Eén voorzitter elect

* Maximaal 8 andere bestuurders

Het aantal bestuurders moet in elk geval lager zijn dan het aantal leden.

Alle leden van de Raad van Bestuur worden door de Algemene Vergadering aangesteld voor een periode van ten hoogste vier jaar.

* De leden van de Raad van Bestuur worden gekozen bij geheime stemming en met een gewone

meerderheid van stemmen.

* Om de vier jaar zijn zij uittredend en herkiesbaar.

* Men kan enkel als bestuurder verkozen worden, op voorstelling van de Raad van Bestuur, of op

schriftelijke voorstelling door minstens vijf vaste leden ondertekend en vijf dagen voor de verkiezing aan de

voorzitter van de Raad van Bestuur meegedeeld.

* Indien de voorzitter afwezig is, kan de mededeling geschieden aan de voorzitter-elect.

* Bij afwezigheid van de 2 hiervoor vernoemden, aan één der bestuurders.

Taken bestuursleden:

* Voorzitter /president

Samenroepen, voorbereiden en leiden van vergaderingen Raad van Bestuur en Algemene

Ledenvergadering. Opvolging dagelijkse leiding van de vereniging (is bijv. de gevolmachtigde voor officiële

verbintenissen). PR en onderhouden contacten met externe partners (met de asistentie van de Past President

(= gewezen voorzitter)

* Gewezen voorzitter

Ondersteuning van de president vooral op gebied van PR-activiteiten en contacten met externe partners-

* Voorzitter elect:

Ondersteuning van de president, vooral op gebied van de dagelijkse leiding van de vereniging (bijv.

financiën, personeelszaken) en bij het coiirdineren van werkgroepen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De benoeming is op ieder moment herroepbaar door de Algemene Vergadering. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan ook zelf ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Een bestuurder is gehouden na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat rederlijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

Art. 11 -Aansprakelijkheid

De bestuurders gaan uit hoofde van de verbintenissen van de vereiniging geen enkele verplichting aan. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de uitoefening van hun mandaat.

De vereniging is niet aansprakelijk voor de verbintenisssen of voor de fouten van haar leden.

Art. 12 - Functies

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden, bij gewone meerderheid der stemmen, de voorzitter, en de voorzitter-elect, Men is gewezen voorzitter voor de ambtstermijn van de lopende voorzitter.

Hij kan tussen zijn leden bijkomende functies verdelen, welke worden aangeduid bij gewone meerderheid van stemmen.

Art.13 - Bijeenroeping

De Raad van Bestuur vergadert op uitnodiging en onder voorzitterschap van de voorzitter, of bij zijn ontstentenis onder voorzitterschap van de voorzitter-elect. Bij ontstentenis van de voorzitter en van de voorzitter-elect, onder voorzitterschap van de oudste bestuurder.

Art.14 - Beraadslaging

De beslissingen van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid der stemmen, behoudens de voorziene uitzonderingen.

Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter der vergadering doorslaggevend.

Art. 15 - Notulen

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris of twee bestuurders en samengevoegd in een daartoe bestemd register dat ter inzage zal zijn van de leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig artikel 9 van het KB van 26 jui 2003 vastgelegde modaliteiten. Voor derden geldt dit inzagerecht niet.

De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door 2 bestuurders.

Art. 16 - Bevoegdheid

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging. De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van bestuur te verrichten, daarin begrepen organisatie, benoeming, ontslag en bezoldiging van het personeel en het uitvaardigen van huishoudelijke reglementen. De Raad van Bestuur is bovendien bevoegd om alle daden van beschikking te stellen die niet wettelijk of statutair aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

Alle bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de Algemene Vergadering, worden toegekend aan de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen haar bevoegdheid opdragen aan bijzondere volmachtdragers.

Art. 17 - Dagelijks bestuur

Het dagelijks bestuur van de vereniging, alsook de vertegenwoordiging van de vereniging wat dat bestuur betreft, kan door de Raad van Bestuur worden opgedragen aan één persoon, al dan niet bestuurder of lid, die de titel van Secretaris Generaal draagt.

De vereniging wordt, in handelingen van dagelijks bestuur, rechtsgeldig verbonden door de enkele handtekening van de dagelijks bestuurder.

De Raad van Bestuur kan deze delegatie van het dagelijks bestuur op ieder moment herroepen.

Het orgaan van dagelijks bestuur verzorgt de lopende zaken en dagelijks briefwisseling en tekent namens de vereniging aile kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoersinstanties, post, bank en dergelijke meer. Hij is tevens bevoegd om de beslissingen van de Raad van Bestuur uit te voeren.

Art. 18 - Vertegenwoordiging

Onverminderd de vertegenwoordigingsmacht toebedeeld aan bijzondere volmachtdragers en de vertegenwoordigingsbevoegdheid voor wat het dagelijks bestuur betreft, wordt de vereniging In aile handelingen in en buiten rechtsgeldig vertegenwoordigd hetzij door de voorzitter, hetzij door de voorzitter-elect, hetzij door 2 bestuurders samen handelend.

TITEL. iV. Algemene Vergadering

Art. 19: Bevoegdheid

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor,

* De wijziging van de statuten

* De benoeming en de afzetting van de bestuurders

* De benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldigingen,

* De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen.

* De goedkeuring van de begroting en van de rekening.

* De ontbinding van de vereniging

* De uitsluiting van een lid

* De omzetting van de vereniging in een vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

Art. 20 - bijeenroeping

r I

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Er moet ieder jaar minstens een Algemene Vergadering gehouden worden tussen 1 januari en 34 juni.

De Raad van Bestuur is bovendien verplicht, wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt, een buitengewone Algemene Vergadering bijeen te roepen.

De vergaderingen worden gehouden in de zetel der vereniging of op een andere plaats aangeduid in de oproeping.

Art. 21 - uitnodiging, agenda

De uitnodigingen worden gedaan door de Raad van Bestuur ten minste acht dagen op voorhand;

* De uitnodiging vermeldt de dagorde; de vergadering mag slechts beraadslagen over de hierop vernielde punten.

* Elk voorstel, ondertekend door minstens een twintigste der vaste leden en aan de Raad van Bestuur medegedeeld minstens veertien dagen voor de vergadering moet op de dagorde gebracht worden.

Art. 22 - voorzitterschap

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij ontstentenis door de oudste aanwezige bestuurder, De voorzitter duidt een secretaris en een stemopnemer aan.

Art. 23 - Deelname

Ieder vast lid dat zijn bijdrage betaald heeft, heeft het recht de vergadering bij te wonen en er aan deel te nemen, hetzij persoonlijk, hetzij bij middel van een lasthebber naar zijn keuze, die zelf een vast lid is.

Ieder der vaste leden heeft één stem.

Art. 24 - Beraadslaging

Met uitzondering van de door de wet en door de statuten voorziene gevallen, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de Algemene Vergadering.

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien de wijziging op de oproeping is vermeld en indien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit kan nemen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Over de ontbinding van de vereniging kan de Algemene Vergadering zich alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden ais die welke betrekking hebben op de wijziging van het doe! of de doeleinden van de vereniging. Een meerderheid van twee derden der stemmen is vereist voor het uitsluiten van de lid.

Art. 25 - notulen

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden genotuleerd, ondertekend door de voorzitter alsook de vaste leden die zulks wensen, en wordt bewaard in de zetel der vereniging, waar al de betrokkenen er kennis kunnen van nemen. Zij richten daartoe een schriftelijk verzoek aan de Raad van Bestuur met wie zij een datum en uur afspreken voor de raadpleging.

Afschriften van of uitreksels uit deze processen-verbaal worden ondertekend door twee bestuurders.

TITEL V - Begrotingen, rekeningen

Art. 26

leder jaar op eenendertig december worden de rekeningen afgesloten en de begroting van het volgende

boekjaar opgemaakt.

Beide worden ter goedkeuring voorgelegd aan de eerstvolgende jaarlijkse Algemene Vergadering.

Art. 27

Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot eenendertig december.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaald in artikel 17 VZW-wet en de daarop

toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden ter griffie van de rechtbank van koophandel

overeenkomstig het bepaald in art. 26 novies VZW-wet. Voorzover van toepassing wordt de jaarrekening

neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaald in art. 17&6 VZW-wet en de desbetreffende

uitvoeringsbesluiten.

TITEL VI - Ontbinding en Vereffening

Art, 28 - Vrijwillige ontbinding

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering of bij gebrek daaraan de Rechtbank,

één vereffenaar. Zij bepaalt tevens zijn bevoegdheden en de vereffeningsvoorwaarden.

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden overgedragen aan een

vereniging dat een gelijkaardig doel nastreeft.

Art. 29 - Wetgeving

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk bepaald is, blijft de Belgische Wet op de VZW's van

toepassing.

" 1

1 I J r

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

MOR 2.2

Luik B - Vervolg

Ansell Healthcare Europe NV

voorzitter

vertegenwoordigd door dhr. Guido Van Duren

Tegelijk hiermee neergelegd :

- notulen Algemene Vergadering dd.16/04/2015

- ledenlijst dd. 16/04/2015

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DE BELGISCHE FEDERATIE VAN LEVERANCIERS, DIS…

Adresse
BAVIKHOOFSESTRAAT 190 8531 BAVIKHOVE

Code postal : 8531
Localité : Bavikhove
Commune : HARELBEKE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande