DE DAKBROEDERS

Association sans but lucratif


Dénomination : DE DAKBROEDERS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 501.990.044

Publication

26/02/2014
ÿþMQü 2,2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Voor- Ju1111~u~u~~~M~o1un~

behouden "16051718

aan het

Belgisch

Staatsblad

Ondernemingsnr : 0501.990.044

Benaming

(voluit) : De Dakbroeders vzw

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Stormvogelstraat 8 8400 Oostende

, Onderwerp akte : Wijziging raad van bestuur

Ondervoorzitter Maxine Van liggel neemt ontslag uit de raad van bestuur. Miel Ferdinande neemt haar bestuursmandaat als ondervoorzitter over.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

27/12/2012
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MOD 2,2

SUIF

Op de laatste blz van Luik B vermelden

Recto . R}}aarn en hoedanigheid van de instrumenterende nolaris, hetzij van de perso(o}n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Raam en handtekening.

Ondernemingsnr : 0-S44 J9O © Li Benaming

(voluit): DE DAKBROEDERS

[verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel: STORMVOGELSTRAAT 8, 8400 OOSTENDE

Onderwerp akte : OPRICHTINGSAKTE

Tussen de ondergetekenden

-Kathelijn Anna Vervarcke

-Stefan Alice Robert van den Broeck

-Maxine Liliane Simonne Van Tiggel

Werden als volgt de statuten opgesteld van een vereniging zonder winstoogmerk, overeenkomstig de bepalingen van de Wet van 27 juni 1921 en gewijzigd door de wet van 2 mei 2002:

Art. 1.  De vereniging wordt opgericht onder de benaming "De Dakbroeders".

Art, 2.  De zetel van de vereniging is gevestigd te Oostende, Stormvogelstraat 8 of in elke andere plaats door de beheerraad aan te duiden. Bij beslissing van de beheerraad, kan de vereniging bijhuizen openen in elke andere gemeente van het land.

Art. 3. 

Hoofddoel van de vereniging is

-Cultureel- educatieve projecten aan te bieden aan scholen en culturele centra: educatief theater, muziektheater, natuureducatie, evocaties van historische gebeurtenissen, poëzieprojecten, lezingen, multimediaprojecten, film en spoken word

-een kweekvijver te zijn voor ontluikend artistiek talent door starters in contact te brengen met gepubliceerde auteurs en ervaren acteurs, en door hen ondersteuning te bieden bij het schrijfproces of bij het acteren.

De vereniging kan ten bijkomende titel ook

-verantwoordelijke uitgever van lespakketten  ook digitale - , toneelbrochures, romans, vertalingen van klassieke teksten zonder auteursrecht, luisterboeken, films en documentaires zijn,

-workshops en lessenreeksen van educatieve aard aanbieden: naailes, muziekles, woordkunst- en drama, plastische kunsten; lessen die de vaardigheid of de kennis aanleren vereist om de hierboven vermelde educatieve projecten vorm te geven.

-Zij zal alle onroerende goederen, die tot de verwezenlijking van haar doel nodig zijn, mogen bezitten, hetzij in voile eigendom, hetzij in vruchtgebruik, Hiervoor mag zij eveneens overgaan tot het aangaan van leningen, alsook hiervoor pand verstrekken vanuit de vereniging.

Art. 4.  De vereniging is voor onbepaalde duur opgericht. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Art, 5.  Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen.

U

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

.veaergeiego ter griffie van de rechtbank van _k

Brugge, afdeling te Oa,st-enCa

't)~ * ; _ --------

riffie

r)e arvftl^

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 6.  De raad van bestuur beslist zonder verhaal over de aanneming van nieuwe leden. Wie lid verlangt te worden van de vereniging, moet een schriftelijk verzoek richten tot de raad van bestuur. De raad van bestuur beslist over het verzoek binnen de maand en de beslissing dient niet gemotiveerd te worden.

Art, 7,  Na zijn opneming in de vereniging moet elk lid zijn handtekening op het ledenregister plaatsen, Een huishoudelijk reglement zal de voorwaarden bepalen voor het opnemen van nieuwe leden en hun plichten omschrijven. De raad van bestuur zal het bedrag van de jaarlijkse of enige bijdrage bepalen, alsook het inschrijvingsrecht. Bij de opstart van de vereniging wordt het lidgeld vastgelegd op 5 euro,

Art. 8.  De leden kunnen op elk tijdstip uit de vereniging treden; hun ontslag zullen zij per aangetekende brief aan de raad van bestuur betekenen, Dit kan ook per mail met leesbevestiging gebeuren.

Art. 9. -- De uitsluiting van een lid kan slechts door Raad van bestuur uitgesproken worden. Deze zal in een geheime stemming met een meerderheid van twee derden van de aanwezigen beslissen, nadat het betrokken lid in zijn uitlegging zal gehoord zijn. Het niet-naleven van de statutaire of regelende voorschriften is een reden tot uitsluiting. De ontslaggevende of uitgesloten leden, evenals de erfgenamen van een overleden lid, hebben niet het minste recht op het maatschappelijk fonds en kunnen noch opgave of overlegging van rekeningen, noch het leggen van de zegels, noch een inventaris eisen of vorderen.

Art, 10.  De algemene vergadering is de souvereine macht van de vereniging. Zij bezit de macht de statuten te wijzigen, de bestuurders en commissarissen te ontslaan, de jaarlijkse rekeningen en de begroting goed te keuren, dB vereniging vervroegd te ontbinden, leden uit te sluiten en, in het algemeen, alle beslissingen te nemen die de perken van de wettelijke of statutaire macht van de raad van bestuur overschrijden,

Art. 11.  leder jaar, in de loop van de maand september heeft er een algemene vergadering plaats. Er moet een buitengewone vergadering gehouden worden, op aanvraag van minstens één vijfde van de leden. Daarenboven, telkens het maatschappelijk belang het vergt, zal zo'n vergadering door de raad van bestuur bijeengeroepen worden. Iedere vergadering wordt ten maatschappelijke zetel gehouden, op dag en uur in de bijeenroeping bepaald; alle leden moeten ontboden worden.

Art. 12.  De uitnodigingen worden door de raad van bestuur aan elk lid acht dagen op voorhand gezonden; zij bevatten de agenda.

Slechts over de op de agenda vermelde punten kan de vergadering geldig beraadslagen. Moet op de agenda geplaatst worden, elk voorstel dat ondertekend is door een aantal leden gelijk aan het twintigste van de jaarlijkse lijst.

Art, 13.  Ieder lid heeft het recht aan de vergadering deel te nemen, hetzij in persoon, hetzij door tussenkomst van een lasthebber van zijn keus, voor zover laatstgenoemde zelf lid is. Alle leden zijn op gelijke wijze stemgerechtigd en beschikken ieder over één stem.

Art, 14, -- De vergadering is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde !eden en de beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid van de uitgebrachte stemmen genomen; in geval van staking van de stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend.

In afwijking van bovenstaande alinea, moeten de beslissingen van de algemene vergadering inzake wijziging van de statuten, uitsluiting van leden of vervroegde ontbinding van de vereniging genomen worden zoals bepaald in de artikels 8, 12 en 20 van de Wet van 27 juni 1921 voornoemd (bijzondere voorwaarden van tegenwoordigheid, meerderheid en eventueel bekrachtiging door de rechtbank).

Art, 15.  de beslissingen van de algemene vergaderingen worden in een bijzonder register overgeschreven, ondertekend door de voorzitter en de secretaris, alsook door de leden die erom verzoeken. Het register wordt op de maatschappelijke zetel bewaard, waar alle belanghebbenden er kunnen kennis van nemen, echter zonder verplaatsing van de registers.

Art, 16,  De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur, samengesteld uit minstens drie leden, door de algemene vergadering onder de leden benoemd, voor een duur van zes jaren. Zij kunnen te allen tijde door de algemene vergadering afgezet worden. Zij zijn herkiesbaar.

Art. 17, -- De bestuurders zijn persoonlijk niet gebonden door de verbintenissen van de vereniging. Hun verantwoordelijkheid is beperkt tot de uitvoering van de ontvangen lastgeving.

Art. 18.  De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Art. 19. -- De raad vergadert op bijeenroeping. Hij mag slechts geldig beslissingen nemen, indien de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Zijn beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen; die van de voorzitter is beslissend, De beslissingen van de raad worden in notulen opgenomen en ingeschreven in een bijzonder register.

ti

v

Vaor-behouder

r) aan het Belgisch Staatsblad

Moo 2.2

Luik B - Vervolg

Art. 20.  De raad van bestuur heeft de meest volstrekte macht voor het stellen van alle daden van beheer of van beschikking die de vereniging aanbelangen. Hij is bevoegd tot het stellen van aile daden die niet uitdrukkelijk voorbehouden zijn aan de algemene vergadering op grond van de wet of van deze statuten.

Hij bezit namelijk de macht om uit eigen gezag te beslissen over alle verrichtingen die, krachtens artikel 3 van deze statuten, tot het maatschappelijk doel behoren.

Hij kan namelijk alle betalingen doen en ontvangen en daarvan kwijtschrift geven of eisen; alle inbewaargevingen doen en ontvangen; alle roerende en onroerende goederen verkrijgen, verwisselen of vervreemden, alsook in huur geven of nemen, zelfs voor langer dan negen jaar; alle officiële en private subsidies en tegemoetkomingen aanvaarden en ontvangen; alle legaten en giften aanvaarden en ontvangen; alle contracten; verkopingen en ondernemingen aannemen en sluiten; alle leningen aangaan, met of zonder waarborg; de maatschappelijke onroerende goederen met hypotheek bewaren; aile leningen en voorschotten met beding van dadelijke uitwinning aangaan en toestaan; alle rechten uit verbintenissen of alle zakelijke rechten verzaken, alsook aile zakelijke of persoonlijke zekerheidsstellingen handlichting geven voor of na betaling van alle geprivilegieerde of hypothecaire inschrijvingen, inbeslagnemingen of andere verhinderingen; pleiten, als eiser of als verweerder, voor alle reohtsmachten en alle vonnissen uitvoeren of doen uitvoeren; dadingen aangaan, compromis sluiten, Het is eveneens de raad die, op eigen hand of op afvaardiging, alle agenten, bedienden of personeelsleden van de verenigingen benoemt of ontslaat en hun taken en bezoldiging vaststelt,

Art. 21. -- De raad kan het dagelijks bestuur van de vereniging afvaardigen, samen met het gebruik van de maatschappelijke handtekening voor dat bestuur, aan een tussen zijn leden gekozen afgevaardigde bestuurder en wiens macht alsook eventuele bezoldiging door hem vastgesteld worden. Hij kan eveneens alle bijzondere machten verlenen aan alle lasthebbers van zijn keus.

Art. 22.  De rechtsvorderingen, zowel als eisende dan als verwerende partij, worden in naam van de vereniging door de raad van bestuur gevoerd, op vervolging en benaarstiging van zijn voorzitter of van een hiertoe afgevaardigd bestuurder.

Art. 23,  Alle akten waarbij de vereniging verbonden is, alle machten en lastgevingen, alle afzettingen van agenten, bedienden en loontrekkenden van de vereniging, bij ontstentenis van een door een bijzondere beslissing van de raad van bestuur gegeven lastgeving, worden door de voorzitter van de raad van bestuur getekend, die tegenover derden geen rechtvaardiging zal moeten geven van een voorafgaande beslissing van de raad.

Art 24.  leder jaar, op datum van 30 juni en voor de eerste maal op 30 juni 2014, worden de rekeningen van het afgelopen dienstjaar gesloten en de begroting van het volgend dienstjaar opgesteld. Beiden worden aan de gewone vergadering ter goedkeuring voorgelegd.

Art. 25,  De ontbinding van de vereniging en de bestemming van de goederen worden geregeld bij de bepalingen van artikels 18 en 22 van de Wet van 27 juni 1921.

Art. 26.  In geval van vervroegde ontbinding van de vereniging, zal de algemene vergadering die hiertoe beslist heeft, eventueel vereffenaars benoemen, hun machten omschrijven en beslissen aangaande de bestemming van de goederen en waarden van de ontbonden vereniging, na betaling van het passief; aan deze goederen zal een bestemming gegeven worden die zoveel mogelijk het doel, waarvoor de ontbonden vereniging opgericht werd, benadert.

Art. 27. -- Alle andere in onderhavige statuten niet geregelde punten worden overeenkomstig de wet geregeld,

Art. 28.  Worden voor de eerste maal als bestuurders benoemd, de volgende die aanvaarden:

Voorzitter: Vervarcke Kathelijn

Ondervoorzitter: Van Tiggel Maxine

Secretaris: Van den Broeck Stefan

Penningmeester: Vervarcke Kathelijn

Gedaan te Oostende, op 8 november 2012

Op de laatste blz van Luits i3 vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris hetzij van de perso(o)nten) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoord%gen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DE DAKBROEDERS

Adresse
STORMVOGELSTRAAT 8 8400 OOSTENDE

Code postal : 8400
Localité : OOSTENDE
Commune : OOSTENDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande