DE EIGENWIJZE BEDDING KORTRIJK, AFGEKORT : DEBK

Association sans but lucratif


Dénomination : DE EIGENWIJZE BEDDING KORTRIJK, AFGEKORT : DEBK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 848.649.238

Publication

21/09/2012
ÿþ M0D 2.2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MONITE UR fa....i..,:'"

14 -C9- é:u':?

~

BELGISCH ;TA,

31. VUi 2012

RECI-ITBANK K~R.f61,lKHANDEL

,~...

11.11EIMiimuu

a*

u

beh'

aai

Be[ Staa

i

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

g ta .et5 238

Ondernemingsnr Benaming

(voluit) : De EigenWijze bedding Kortrijk

(verkort) : DEBK

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Meensesteenweg 226, 8501 Bissegem

Onderwerp akte : Statuten

De EigenWijze bedding Kortrijk, VZW in oprichting

Meensesteenweg 226, 8501 Bissegem

Stichters: Melis Godelieve Catharina J , Meensesteenweg 226, 8501 Bissegem

Crommelinck Céline , Handelgemweg 14, 8791 Beveren-Leie

Huysmans Eric Jan C, Vlamingenstraat 49, 2812 Muizen;

Seynhaeve Jesse, Meensesteenweg 226, 8501 Bissegem;

Hebben op 19/7/2012 beslist om de vzw De Eigenwijze bedding Kortrijk (afgekort DEBK) op te richten.

Titel 1, Naam ,zetel,doel,duur

Art t De vereniging draagt de naam De Eigenwijze bedding Kortrijk. Aile akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging, moeten haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden " vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting VZW.

Art 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in het arrondissement Kortrijk, Meensesteenweg 226 te 8501 Bissegem. De zetel kan overgebracht worden naar een andere plaats in België, na besluit door de algemene vergadering.

Art 3. De vereniging heeft tot doel kinderen en jongeren te begeleiden in , en te stimuleren volgens het holistisch gedachtengoed, zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot lichamelijk gezonde, emotioneel stabiele, mentaal heldere en spiritueel bewuste volwassenen. Om aan dit doel gestalte te geven kan de vereniging besluiten tot het oprichten van kinderopvang en onderwijsinitiatieven, educatieve activiteiten, vorming voor ouders, samenwerking met verwante organisaties. De vereniging is bevoegd in ondergeschikte orde handelingen te stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doe!. De vereniging kan voor het verwezenlijken van haar doel alle roerende en onroerende goederen verwerven, in huur nemen, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen ; kortom alle activiteiten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. Zij kan subsidies verwerven, zowel van overheid als van private instellingen.

Art 4, De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Titel 2. Leden

Art 5. De vereniging telt effectieve en toegetreden leden. Enkel de effectieve leden hebben stemrecht op de algemene vergadering. De vereniging telt minstens 4 effectieve leden. Waar de term "lid" of "leden" gebruikt wordt, verder in de statuten, worden de effectieve leden bedoeld. Ais lid kan tot de vereniging toetreden: elk natuurlijk persoon en elk rechtspersoon, Wie lid wil worden dient zijn verzoek tot toelating schriftelijk of per mail te richten aan de RVB.

Art 6. Het jaarlijks lidgeld voor de leden is vastgesteld op max 1000¬ . Het lidgeld voor alle categoriën van leden wordt door de RVB voorgesteld aan de Alg Verg voor het volgend boekjaar.

Art 7. Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden, Het ontslag dient schriftelijk te gebeuren, per brief of mail, aan de RVB. De raad van bestuur maant de leden aan hun lidgeld te betalen binnen een door de raad vastgestelde termijn. Na het overschrijden van deze termijn is het lid automatisch ontslagnemend , Een lid kan slechts worden uitgesloten door de alg verg met meerderheid van 2/3 van de stemmen. Het lidmaatschap eindigt automatisch bij overlijden van het lid, of ingeval het een rechtspersoon is, door haar ontbinding, fusie of splitsing.

Titel 3. De algemene vergadering

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art 8. De alg verg is samengesteld uit alle effectieve leden. Zij moeten schriftelijk worden opgeroepen door de raad van bestuur, ten minste 14 dagen voor de vergadering, per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda, plaats, datum en uur van de vergadering.

Art 9. De alg verg moet ten minste 1 maal per jaar worden bijeengeroepen. De verg moet ook worden samengeroepen telkens wanneer ten minste 1/5 van de leden erom vraagt. De alg verg wordt voorgezeten door de voorzitter van de RVB of door de oudste aanwezige bestuurder. De secretaris maakt de notulen. De agenda wordt vastgelegd door de RVB. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in behandeling worden genomen indien 415 van de leden aanwezig zijn en iedereen ermee akkoord gaat dat deze extra punten in behandeling worden genomen.,

Art 10. De alg. verg. is bevoegd voor volgende items;

- de wijziging van de statuten

- goedkeuring jaarrekening en begroting

- het vastleggen van de lidgelden

- de benoeming, het ontslag en afzetting van de bestuurders

de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging, ingeval een bezoldiging wordt toegekend.

- de kwijting aan de bestuurders en commissarissen.

- de uitsluiting van leden

- de ontbinding van de vereniging

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

- alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

Art 11. Ieder lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander lid, die het daarbijhorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan 1 volmacht. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, tenzij de statuten anders vermelden. 4/5 meerderheid is vereist voor uitsluiting van een lid, de wijziging van de statuten, of de ontbinding van de vereniging zoals in de wet van 27 juni 1921 en van 2 mei 2002 is voorzien. Voor ontbinding en statutenwijziging geldt een aanwezigheidsvereiste zoals voorzien in de wet van 27 juni 1921 en van 2 mei 2002 .indien er gestemd wordt over personen is een geheime stemming vereist.

Art 12. Van elke vergadering worden notulen gemaakt die ondertekend worden door de secretaris of een bestuurder en ze worden opgenomen in een bijzonder register ter zetel van de vereniging. De notulen kunnen ten allen tijde door de leden en belanghebbende derden worden ingekeken.

Titel 4. Raad van bestuur

Art 13. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van minimum 3 bestuurders, die lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd door de alg verg en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Het mandaat van elke bestuurder is 3 jaar en is hernieuwbaar. Het vrijkomen van een mandaat kan door vrijwillig ontslag, overlijden, het verstrijken van termijn of door afzetting, ledere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de RVB. Wanneer , door het ontslag van een bestuurder, het aantal bestuurders terugvalt op 2, dan blijft de bestuurder in functie tot in zijn vervanging is voorzien.

Art 14. De RVB kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter of secretaris roept de RVB minimum 3 werkdagen voorafgaand aan de vergadering schriftelijk bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor, In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de oudst aanwezige bestuurder. Minimum 2/3 van de bestuurders moeten aanwezig zijn om rechtsgeldige beslissingen te kunnen nemen. Besluiten worden genomen volgens gewone meerderheid van stemmen. De raad beslist als college. Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en ingeschreven in het daartoe bestemde register. De RVB kan vergaderen via telefoon of videoconferentie. De principes van beraadslagen blijven van kracht.

Art 15, De RVB behartigt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte, Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de Alg verg zijn voorbehouden. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

De vereniging wordt t.o.v. derden, zowel in als buiten rechte, vertegenwoordigd hetzij door een afgevaardigd bestuurder, alleen tekenend, hetzij door 2 bestuurders, samen tekenend.

Art 16. De RVB kan voor bepaalde handelingen zijn bevoegdheden overdragen aan één of meerdere bestuurders, zijnde de voorzitter en de penningmeester, of een ander effectief lid van de vereniging. De raad van bestuur staat in voor de benoeming en de omvang van hun bevoegdheden, zijnde de lopende zaken en dagelijkse briefwisseling. Zij tekenen namens de vereniging aile kwitanties en ontvangstbewijzen t.a.v. vervoer, post, bank, spaarkas e.a. Zij hebben volmacht op de bank-en spaarrekening. Voor alle verrichtingen tot een bedrag van 500¬ handelen zij individueel .Voor verrichtingen van een hoger bedrag handelen zij gezamenlijk. Het mandaat kan ten allen tijde met onmiddelijke ingang worden ingetrokken door de RVB. De opdracht van de gedelegeerd bestuurder eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en stopzetting van lidmaatschap. De gedelegeerd bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de RVB.

Art 17. De RVB stelt het huishoudelijk reglement voor en legt het ter stemming voor aan de Alg verg. Wijzigingen aan het HHR kunnen worden gedaan door de RVB en ter stemming voorgelegd worden aan de alg verg.

Titel 5. Inzagerecht leden

Voor-ize]ioude aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moa 2.2

Luik B - Vervolg

Art 18. Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede aile notulen van de alg verg en van de RVB . Ook het register van de personen al dan niet met een bestuursfunctie die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken.

Titel 6. Begrotingen, rekeningen

Art 19. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 sept tot 31 aug.

Art 20, Bij het einde van het boekjaar stuit de RVB de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op. Deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als divident aan de leden worden uitgekeerd.

Art 21. In geval van ontbinding benoemt de alg verg één of meer vereffenaars. Zij bepaalt ook hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden , In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of instelling, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft. Zijn er meerder verenigingen, dan maakt de alg verg een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden onder de instellingen die in aanmerking komen. Indien geen instelling gekend is met een gelijkaardig doel, zal de alg verg de goederen toewijzen aan één of meerder verenigingen of instellingen waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Voor alle andere bepalingen geldt de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, Opgemaakt te Bissegem op 191712012

Godelieve Melis

Eric Huysmans

Celine Crommelinck

Jesse Seynhaeve

raad van bestuur VZW De Eigenwijze bedding Kortrijk

De oprichters van de VZW De Eigenwijze bedding Kortrijk benoemen de volgende mensen tot raad van

bestuur

De voorzitter :Godelieve Melis, Meensesteenweg 226 8501 Bissegem Geboren te Schoten op 04/07/1963

De secretaris: Eric Huysmans, Vlamingenstraat 49, 2812 Muizen, geboren te Mechelen op 30/11/1960

De penningmeester. Celine Crommelinck, Handelgemweg 14, 8791 Beveren-Leie, geboren op 16/05/1980

Melis Godelieve ,bestuurder Huysmans Eric ,bestuurder Crommelinck Celine ,bestuurder

Op de laatste blo. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

09/03/2015
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

NEERGELEGD '

2 5 hU. 2015

Reaht arE: i~,ffisfd. KORTRIJK

III I1 e iii ~ii1#diaiai

Ondernemingsnr : 848.649.238

Benaming

(voluit): de EigenWijze Bedding Kortrijk

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : 8501 Bissegem, Meensesteenweg 226

Onderwerp akte : statutenwijziging : wijziging raad van bestuur en gemachtigden.

De algemene vergadering van 24januari 2015, geldig samen geroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid,

heeft in haar zitting het volgende besloten:

-de aanvaarding van het ontslag van de volgende bestuurder ingediend op 28 februari 2014: Crommelinck Céline, geboren te Kortrijk, op 16105/1980, wonende te Zum Tilmenhof 63, 50859 Ki31n (Duitsland)

- de aanvaarding van het ontslag van de volgende bestuurder, ingediend op 4 januari 2015:

Huysmans Eric Jan C, geboren te Kapelle op den Bos op 30 november 1960, wonende te 2812 Muizen Vlamingenstraat 49.

Als nieuwe bestuurders worden benoemd:

Hugo Georges Frans Seynhaeve,geboren te Kortrijk op 2 februari 1963, wonende Meensesteenweg 226, 8501 Bissegem bestuurder.

Jesse Seynhaeve, geboren te Kortrijk op 3 maart 1991, wonende Meensesteenweg 226, 8501 Bissegem, bestuurder.

De huidige samenstelling van de raad van bestuur is hierdoor als volgt:

-Hugo Georges Frans Seynhaeve, geboren te Kortrijk op 2 februari 1963, wonende Meensesteenweg 226,8501 bissegem,bestuurder.

-Melis Godelieve Catharina J , geboren te Schoten op 4 juli 1963, wonende te 8501 Bissegem, Meensesteenweg 226, bestuurder.

-Jesse Seynhaeve geboren te Kortrijk op 3 maart 1991 en wonende Meensesteenweg 226, 8501 Bissegem, bestuurder

Coordonnées
DE EIGENWIJZE BEDDING KORTRIJK, AFGEKORT : D…

Adresse
MEENSESTEENWEG 226 8501 BISSEGEM

Code postal : 8501
Localité : Bissegem
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande